Gość: eeeee IP: *.sysbiol.cam.ac.uk 26.10.07, 21:14 bajera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turrek Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 26.10.07, 21:50 Taak, dzwig mógłby uszkodzić nawierzchnię... Czasmi zastanawiam się, czy w tym mieście może byc kiedyś normalnie. A odlatuje się w kierunku BŁOŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 26.10.07, 23:42 turrek napisał: > A odlatuje się w kierunku BŁOŃ. Nie. Jest oboczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.chello.pl 27.10.07, 11:59 To instalacje klimatyzacyjne uważasz za cos normalnego? Dla takich wygłupów nie pownno się do ściślego centrum Krakowa wpuszczać ani dźwigów ani helikopterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.07, 16:01 > To instalacje klimatyzacyjne uważasz za cos normalnego Mamy rok 2007 kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.chello.pl 28.10.07, 17:36 i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krkaczek Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.zax.pl 26.10.07, 22:33 Najpierw trzeba napisać, że na szczęście, nie został zniszczony żaden samochód (przy okazji pewnie źle zaparkowany), a potem dopiero że ktoś został ranny. W końcu co jest ważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 10:09 nie odleciał w kierunku błoni tylko w kierunku błoń.ten co to pisał musi napływowy być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.icpnet.pl 27.10.07, 10:26 "Sztuka"? Jaka sztuka, te tanie bohomazy wiszące na murze koło bramy Floriańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukaszW Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.compnet.pl 27.10.07, 12:06 Bez obrazy ale to bohomazy:) Marne pamiątki dla zagranicznych turystów. Jedyne miejsce w Krakowie które prezentuje dobry poziom artystyczny i warsztatowy współczesnych dzieł sztuki to Bunkier Sztuki, galeria Foksal, oraz kilka mniejszych miejsc. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Sztuka siegnela bruku IP: *.isk.net.pl 28.10.07, 09:26 He he. Moze kontakt ze swietym krakowskim brukiem spowoduje wzrost wartosci tych dziel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minia Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:03 > Bez obrazy ale to bohomazy:) Marne pamiątki dla zagranicznych turystów. Jedyne > miejsce w Krakowie które prezentuje dobry poziom artystyczny i warsztatowy > współczesnych dzieł sztuki to Bunkier Sztuki, galeria Foksal, oraz kilka > mniejszych miejsc. Polecam. Skądeś Ty się wział w Krakowie? Najpierw jako "jedyne" wymieniasz kilka miejsc, a potem lokalizujesz w Grodzie Kraka galerię Foksal,o której każdy jako tako okrzesany człek wie, że znajduje się... w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: 80.51.176.* 27.10.07, 12:32 Waże, że wszystko odbyło się sprawnie. Szacunek dla tych od helikoptera :) No i tych z dachu :) p.s. Sprzedawcy obrazów byli niezadowoleni, że pospadały obrazy. Ale przecież byli informowani o akcji z helikopterem, więc nie powinni mieć pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.fema.krakow.pl 27.10.07, 14:02 Może władze Krakowa wezmą się wreszcie za poblem sprzątania śmieci. Potrzeba dopiero helikoptera, aby w sposób spektakularny uświadomić skalę tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: 89.100.199.* 27.10.07, 15:14 Zastanawiające jest jedno czemu cała trasa przelotu helikoptera z agregatem tzn. od Barbakanu do Hotelu Polskiego nie była całkowicie zabezpieczona na ziemi czyli wyłączona z ruchu.To że agregat mógł spaść lub helikopter było mało prawdopodobne ale podmuchy wiatru robiły swoje i mogło dojść do oberwania elementu architektonicznego i plum z głowy galareta. Nonsens żeby zadbać o chodniki a nie o ludzi chodzących po nich absurd!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filety Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 10:48 bylam na miejscu zdarzenia, i oniemialam na widok glupoty sprzedajacych obrazy na murach, zamiast ukryc sie gdzies w bezpiecznym miejscu to gapili sie jak glupie dzieciaki na helikopter a obrazki fruwaly nad ich glowami !oberwac takim blejtramem to galareta z mozgu gwarantowana....poza-tym faktycznie nikt nie zadbal o zabezpieczenie tego odcinka drogi i moglo to sie skonczyc tragicznie, jeden przechodzien mial szczescie w nieszczesciu ,ze ta pokrywa go nie zabila! akcja przeprowadzona zupelnie bez wyobrazni !polska klasyka w poblizu hotelu polskiego...ale informacje w prasie dzien wczesniej byly , tylko co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knedle Taki sam helikopter dla MPO IP: *.2-0.pl 27.10.07, 16:30 Kraków powinien kupić latające śmieciarki dla MPO, po pierwsze nie niszczą nawierzchni, a po drugie ekspresowo wymiatałyby śmieci ze wszystkich zakamarków. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDYNIECZERWONY KTOś IP: 83.238.175.* 28.10.07, 12:11 WYDAł POZWOLENIE,KTOś ZABEZPIECZAł,KTOś WIEDZIAł NIE POWIEDZIAł A TO BYłO TAK.KRAKóW TO PRYWATNY FOLWARK KILKU KTOSI BO INACZEJ SYTUACJI SKANDALICZNYCH BY NIE BYłO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Trzeba bylo zamknąć ulicę IP: *.adsl.univie.ac.at 28.10.07, 15:39 na czas przelotu trzeba było pozamykać i zabezpieczyc okolicę tak żeby nikomu się nic nie stało. To niedopuszczalne przeprowadzać taką akcję w środku zatłoczonego miasta bez zabezpieczeń. Mogło się to skończyć tragicznie, był nawet wypadek. A gdyby ktoś zginął, to co? Dopiero by było Aj waj, jak to się mogło stać, czemu nikt terenu nie ogrodził? Tak trudno było przewidzieć co się będzie działo, latające śmieci i cięzkie przedmioty spadające z dachu? A pomyślał ktoś ze helikopter mógł mieć też awarię i spaść na zatłoczoną ulicę? Od tego mamy służby, żeby przewidywały takie rzeczy i zapobiegały im. Ale w Krakowie widzę wszystko na Hurrra i Jakoś to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Trzeba bylo zamknąć ulicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 17:44 Moze jest to pomysl na sprzatanie tego brudnego miasta. Przelot raz w tygodniu nad starym miastem i Plantami, i bedzie czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
kop.sar było niebezpiecznie 28.10.07, 19:33 a do tego huk był niemiłosierny.Uważam,że nie powinny być wydawane zgody na takie akcje w starym centrum. Wszystko działo się obok Bramy Floriańskiej i Barbakanu, o Czartoryskich nie wspominając.Czy nikt nie zastanawiał sie co mogłoby się stać w razie upadku tego klimatyzatora, a był rzeczywiście duży lub awarii tego starego helikoptera. No oczywiście o zabezpieczeniu terenu ( ludzie i przedmioty)nie wspomnę. To skandal i odpowiednie służby powinny być napomniane, bo od przewidywania są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablossssss Re: było niebezpiecznie IP: *.ists.pl 29.10.07, 15:43 Nie wydali pozwolenia na wjazd dzwigu bo spierdzielili bruk. Ma za mala nosnosc w porownainiu do starego. Wiec sie boja zniszczenia. Oszczedzali na podbudowie to teraz oszczedzaja dalej ale juz bruk aby nic cco cieżkie nie wtoczylo sie na niego ;D Odpowiedz Link Zgłoś