Dodaj do ulubionych

Sztuka nie oparła się mocy Mi-8

IP: *.sysbiol.cam.ac.uk 26.10.07, 21:14
bajera
Obserwuj wątek
    • turrek Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 26.10.07, 21:50
      Taak, dzwig mógłby uszkodzić nawierzchnię... Czasmi zastanawiam się, czy w tym mieście może byc kiedyś normalnie. A odlatuje się w kierunku BŁOŃ.
      • michal.kowalewski Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 26.10.07, 23:42
        turrek napisał:

> A odlatuje się w kierunku BŁOŃ.

Nie. Jest oboczność.
      • Gość: gość Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.chello.pl 27.10.07, 11:59
        To instalacje klimatyzacyjne uważasz za cos normalnego? Dla takich
        wygłupów nie pownno się do ściślego centrum Krakowa wpuszczać ani
        dźwigów ani helikopterów.
        • Gość: d. Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.07, 16:01
          > To instalacje klimatyzacyjne uważasz za cos normalnego

Mamy rok 2007 kolego.
          • Gość: M Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.chello.pl 28.10.07, 17:36
            i co z tego?
    • Gość: krkaczek Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.zax.pl 26.10.07, 22:33
      Najpierw trzeba napisać, że na szczęście, nie został zniszczony żaden samochód
      (przy okazji pewnie źle zaparkowany), a potem dopiero że ktoś został ranny. W
      końcu co jest ważniejsze?
    • Gość: lol Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.chello.pl 27.10.07, 08:24
      lol
    • Gość: krakus Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 10:09
      nie odleciał w kierunku błoni tylko w kierunku błoń.ten co to pisał
      musi napływowy być.
    • Gość: mart Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.icpnet.pl 27.10.07, 10:26
      "Sztuka"? Jaka sztuka, te tanie bohomazy wiszące na murze koło bramy
      Floriańskiej?
    • Gość: LukaszW Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.compnet.pl 27.10.07, 12:06
      Bez obrazy ale to bohomazy:) Marne pamiątki dla zagranicznych turystów. Jedyne
      miejsce w Krakowie które prezentuje dobry poziom artystyczny i warsztatowy
      współczesnych dzieł sztuki to Bunkier Sztuki, galeria Foksal, oraz kilka
      mniejszych miejsc. Polecam.
      • Gość: Marianna Sztuka siegnela bruku IP: *.isk.net.pl 28.10.07, 09:26
        He he. Moze kontakt ze swietym krakowskim brukiem spowoduje wzrost wartosci tych dziel.
      • Gość: minia Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:03
        > Bez obrazy ale to bohomazy:) Marne pamiątki dla zagranicznych
        turystów. Jedyne
        > miejsce w Krakowie które prezentuje dobry poziom artystyczny i
        warsztatowy
        > współczesnych dzieł sztuki to Bunkier Sztuki, galeria Foksal, oraz
        kilka
        > mniejszych miejsc. Polecam.

Skądeś Ty się wział w Krakowie? Najpierw jako "jedyne" wymieniasz
        kilka miejsc, a potem lokalizujesz w Grodzie Kraka galerię Foksal,o
        której każdy jako tako okrzesany człek wie, że znajduje się... w
        Warszawie.
    • Gość: krakuska Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: 80.51.176.* 27.10.07, 12:32
      Waże, że wszystko odbyło się sprawnie. Szacunek dla tych od
      helikoptera :) No i tych z dachu :)

p.s. Sprzedawcy obrazów byli niezadowoleni, że pospadały obrazy. Ale
      przecież byli informowani o akcji z helikopterem, więc nie powinni
      mieć pretensji.
    • Gość: Krzysztof K. Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.fema.krakow.pl 27.10.07, 14:02
      Może władze Krakowa wezmą się wreszcie za poblem sprzątania śmieci.
      Potrzeba dopiero helikoptera, aby w sposób spektakularny uświadomić
      skalę tego problemu.
    • Gość: mk Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: 89.100.199.* 27.10.07, 15:14
      Zastanawiające jest jedno czemu cała trasa przelotu helikoptera z agregatem tzn.
      od Barbakanu do Hotelu Polskiego nie była całkowicie zabezpieczona na ziemi
      czyli wyłączona z ruchu.To że agregat mógł spaść lub helikopter było mało
      prawdopodobne ale podmuchy wiatru robiły swoje i mogło dojść do oberwania
      elementu architektonicznego i plum z głowy galareta. Nonsens żeby zadbać o
      chodniki a nie o ludzi chodzących po nich absurd!!!!!
      • Gość: filety Re: Sztuka nie oparła się mocy Mi-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 10:48
        bylam na miejscu zdarzenia, i oniemialam na widok glupoty sprzedajacych obrazy
        na murach, zamiast ukryc sie gdzies w bezpiecznym miejscu to gapili sie jak
        glupie dzieciaki na helikopter a obrazki fruwaly nad ich glowami !oberwac takim
        blejtramem to galareta z mozgu gwarantowana....poza-tym faktycznie nikt nie
        zadbal o zabezpieczenie tego odcinka drogi i moglo to sie skonczyc tragicznie,
        jeden przechodzien mial szczescie w nieszczesciu ,ze ta pokrywa go nie zabila!
        akcja przeprowadzona zupelnie bez wyobrazni !polska klasyka w poblizu hotelu
        polskiego...ale informacje w prasie dzien wczesniej byly , tylko co z tego ?
    • Gość: knedle Taki sam helikopter dla MPO IP: *.2-0.pl 27.10.07, 16:30
      Kraków powinien kupić latające śmieciarki dla MPO, po pierwsze nie niszczą nawierzchni, a po drugie ekspresowo wymiatałyby śmieci ze wszystkich zakamarków. ;)
    • Gość: RUDYNIECZERWONY KTOś IP: 83.238.175.* 28.10.07, 12:11
      WYDAł POZWOLENIE,KTOś ZABEZPIECZAł,KTOś WIEDZIAł NIE POWIEDZIAł A TO BYłO
      TAK.KRAKóW TO PRYWATNY FOLWARK KILKU KTOSI BO INACZEJ SYTUACJI SKANDALICZNYCH BY
      NIE BYłO.
    • Gość: Gosc Trzeba bylo zamknąć ulicę IP: *.adsl.univie.ac.at 28.10.07, 15:39
      na czas przelotu trzeba było pozamykać i zabezpieczyc okolicę tak żeby nikomu
      się nic nie stało. To niedopuszczalne przeprowadzać taką akcję w środku
      zatłoczonego miasta bez zabezpieczeń. Mogło się to skończyć tragicznie, był
      nawet wypadek. A gdyby ktoś zginął, to co? Dopiero by było Aj waj, jak to się
      mogło stać, czemu nikt terenu nie ogrodził? Tak trudno było przewidzieć co się
      będzie działo, latające śmieci i cięzkie przedmioty spadające z dachu? A
      pomyślał ktoś ze helikopter mógł mieć też awarię i spaść na zatłoczoną ulicę? Od
      tego mamy służby, żeby przewidywały takie rzeczy i zapobiegały im. Ale w
      Krakowie widzę wszystko na Hurrra i Jakoś to będzie.
      • Gość: krakus Re: Trzeba bylo zamknąć ulicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 17:44
        Moze jest to pomysl na sprzatanie tego brudnego miasta. Przelot raz w tygodniu
        nad starym miastem i Plantami, i bedzie czysto.
    • kop.sar było niebezpiecznie 28.10.07, 19:33
      a do tego huk był niemiłosierny.Uważam,że nie powinny być wydawane zgody na
      takie akcje w starym centrum. Wszystko działo się obok Bramy Floriańskiej i
      Barbakanu, o Czartoryskich nie wspominając.Czy nikt nie zastanawiał sie co
      mogłoby się stać w razie upadku tego klimatyzatora, a był rzeczywiście duży lub
      awarii tego starego helikoptera. No oczywiście o zabezpieczeniu terenu ( ludzie
      i przedmioty)nie wspomnę. To skandal i odpowiednie służby powinny być
      napomniane, bo od przewidywania są.
      • Gość: pablossssss Re: było niebezpiecznie IP: *.ists.pl 29.10.07, 15:43
        Nie wydali pozwolenia na wjazd dzwigu bo spierdzielili bruk. Ma za
        mala nosnosc w porownainiu do starego. Wiec sie boja zniszczenia.
        Oszczedzali na podbudowie to teraz oszczedzaja dalej ale juz bruk
        aby nic cco cieżkie nie wtoczylo sie na niego ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka