Gość: Wizard TESCO sprzedało mi towar zepsuty IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 26.07.03, 09:29 Kupiłem w Tesco w Kielcach rybę wędzoną. Było to w dniu otawrci sklepu. Niestety w domu okazało sie, że rybka śmierdzi. Następnego dnia poszedlem do TESCO z reklamacją, ale niestety nie zostala uwzględniona, bo jak mi wyjaśnino "wg przepisów obowiązujących w Polsce towar świeży można reklamować tylko w dniu zakupu". Z tego co mi się zdaje ryba wędzona zalicza sie juz do produktow konserwowanych przez wędzenie. Już nie chodzę to TESCO na zakupy. To jest wstyd dla firmy a nie zły kolor leżakow które i tak się sprzedały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mep Re: TESCO sprzedało towar... i ukarało dostawcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 09:29 nei kupowac w TESCO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acurka Re: TESCO sprzedało towar... i ukarało dostawcę IP: *.interkom.pl 26.07.03, 17:24 proszę GW aby rozdawała bezpłatnie egzemplarz z wwym tekstem przed TESCO w ca łej Polsce! Ja też już nie będę tam robił zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCHEWKA POLITYKA HIPER MARKETOW JEST PODOBNA IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 26.07.03, 19:32 w calej Polsce,ludzie tam pracujacy ,robia to za pieniadze, i zawsze znajdzie sie taki, ktory bedzie swego rodaka w konia robil, bo mu tak kazal przelozony, Ci, ktorzy odwoluja sie do czytania umow, nie maja pojecia o Polskiej zeczywistosci,umowy sa dla wszystkich jednakowe zabezpieczaja interes marketow, a nie dostawcow, dostawca ma tylko dwa wyjscia: podpisac umowe , albo jej nie podpisac, jak nie podpisze, to moze firme zamknac bo komu sprzeda towar, jak male sklepy padaja jak muchy, Market zawsze znajdzie dostawce w ostatecznosci ( w tej chwili w wiekszosci art. przemyslowe) z zagranicy. Ich nie interesuje rynek pracy w Polsce, tylko zysk! To cena jaka placimy za wejscie do UE, ona juz dawno w Polsce jest i goloci nasz rynek z pieniedzy.Ale zachwytow nie ma konca, zwlaszcza przez politykow. Od samego poczatku - tzn. od budowy, mamy do czynienia z bandytyzmem, bo inaczej nazwac, tego nie mozna. W biednym kraju bogaci bogaca sie na biednych, a poniewaz politycy do biednych nie naleza, wiec maja to w dupie, przypominaja sobie tylko o tym, w okresie przedwyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: własnie no cóż IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 20:58 raczej byśmy sobie nie poradzili, mielibyśby same "bierdonki" tylko większych rozmiarów, polityka taka sama, tylko w zachodnich hipermarketach tanie jabole nie leżą przy kasie, żal by im było zatrudniać młodzież na wakacje do prezentowania drobiazgów czy przekąsek itd na sprawę koszyków można (choc z trudem) popatrzeć także inaczej - hipermarket wydrukował foldery reklamowe zanim zakupił towar, to ma problem, trzeba było pomyśleć zanim zaczęli się reklamować nachalnie w cudzych domach. btw ja osobiście lubię hipermarkety, tylko trzeba patrzeć co i gdzie się kupuje, a TESCO rzeczywiście nigdy nie lubiłem, szczególnie odraża mnie cukier tesco, mąka tesco, duperele tesco, z czego to jest, z odzysku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYmiatacz PRACWONICY TESKO BIORA LAPOWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipt.aol.com 26.07.03, 22:21 Czy ktos chce wierzyc czy nie. Podejrzewam ze scisle gora moze nie weidziec ale sredni szczebel i poszczegolne komory dostaja dzialki od kontraktow najczesciej okolo 5 - 10 proc. Niby dlaczego jakas dziwna firma z czech dostarcza towar do Tesco? CI tu nie chodzi tylko o kwestie towarow ale wszytkich spraw wokol i w srodku hipermarketu. Wiem ze tak jest. Szczegolow nie podam bo nie chce komus namieszac. POzdrawiam Lapowkarzy z Tesco. Szczegolnie Pana R... Angole to dziwaki. Ja wybieram jak jestem w Londynie waitrose. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOSTAWCA 10% bakszyszu to norma IP: *.dami.pl 27.07.03, 08:56 Dostawy do dużych odbiorców bez łapowki dla "logistyka" (zaopatrzenowca) to fikcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Tak, jak dostawcę, potraktują klienta. Unikać ich IP: *.pl / 192.168.3.* 27.07.03, 08:45 lepiej, tym bardziej,że wcale nie są tacy tani. Wydzielają na sztuki nawet torebki foliowe. Znacznie tańsza jest Hypernowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedy Re: TESCO sprzedało towar... i ukarało dostawcę IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 09:44 Reputacja waszej firmy jest dopiero teraz spieprzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedy Re: TESCO sprzedało towar... i ukarało dostawcę IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 09:47 Pani Suszko mam pytanie:ile bylo skarg klientow w calej Polsce na niewlasciwy kolor towaru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <B>dostawca</B> <B>ZŁODZIEJE!</B> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.03, 13:19 Niegdys dostarczylem towar do tej sieci. Za dostawy cukierkow mialem zgodnie z umowa otrzymac ok. 150 000 zl. Po uplywie umowionego terminu platnosci tesco na konto wplacilo tylko 115 000. Reszta poszla na roznego rodzaju oplaty, gratisy itd. Od lat wspolpracuje z Makro, i tam nigdy mnie nic takiego nie spotkalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Witamy w Polsce IP: 212.202.125.* 11.08.03, 14:34 Tylko w tym kraju mozna takie cos spotkac... A Polacy i tak bede dalej tam robic zakupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as jak sie robic interes z nimi? - podlozyc duza bombe IP: *.geol.uni-heidelberg.de 11.08.03, 15:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MLODY Re: TESCO PIEPRZONE !!! IP: *.campus-sued.uni-duesseldorf.de 11.08.03, 15:56 O M I J A J M Y T E S C O !!!!!!!!! z b o j k o t u j m y i c h niech do cholery czegos naucza !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: TESCO sprzedało towar... i ukarało dostawcę IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.08.03, 16:01 hehe ale sobie wymyslili dobrze ze 20kzl za hale niz za sztuke... ale za 500kzl to tylko brac najdrozszych adwokatow i do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: TESCO sprzedało towar... i ukarało dostawcę IP: 207.65.109.* 11.08.03, 16:16 Jebac TESCO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny jak wyglada praca w hipermarkecie IP: 172.20.6.* 11.08.03, 16:42 chcialbym zeby ktos powiedzial jak wyglada praca w markecie i ile mozna zarobic w takiej zachodniej firmie jak geant, tesco itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms wszystkie hipermarkety sa takie... IP: *.ssmb.com 11.08.03, 17:21 Typowe...wszystkie hipermarkety sa takie, a podobno najgorsze sa sieci francuskie - oni uwazaja ze dostawce mozna wykonczyc na smierc - znajdzie sie nowy... ta sprawa nadaje sie do sadu - ale niestety - w Polsce sady dzialaja tak, ze to wymarzony kraj dla oszustw - jakby wiedzieli ze w tak oczywistej sprawie dostana wyrok negatywny szybko i odwolania zostana odrzucone - by tak nie robili....a tak, zanim sad cos zrobi mina 3 lata a dostawca padnie... Co do Tesco - tu w Anglii sa o wiele lepsze sklepy (niestety drozsze np. Waitrose), ale sa i gorsze - ale w Polsce jakosc Tesco jest kiepska... Przychylam sie do rad - zatrudniac prawnikow!! I niech ten cholerny, niemrawy rzad (pasnie Miller, gdzie panska witalnosc i pasja...?) cos zrobi z sadownictwem... Panstwo ma chronic konsumentow i przedsiebiorcow, a nie tylko i wylacznie molochy... ale jak rozumiem zeby ten rzad cos takiego zrobil, trzeba by kilku poslom dac lapowki... Odpowiedz Link Zgłoś