Dodaj do ulubionych

Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie

• Gość: Izabela Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 20:59
      Busy w Krakowie to jakiś koszmar.
      Mam nadzieję, że nie będą miały pozwolenia na wjazd do ścisłego centrum.
      Kierowcy busów zatrzymują się gdzie chcą, łamią wszelkie możliwe przepisy.
    • Gość: Ewa Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 21:32
      Jeżdżę busami od siedmiu lat. Do niedawna na mojej trasie kursowały co pięć
      minut i zawsze był komplet pasażerów, a to chyba zwyczajnie świadczy na
      zapotrzebowanie na taki rodzaj usług. Ostatnio dla busów nie ma ma miejsca i
      wszyscy mają to zwyczajnie w d.... Nikt się nie martwi, że ludzie krążą po
      mieście i szukają swoich busików. I jeżdżą o wiuele rzadziej, więc pytam, komu
      na tym zależy żeby przeciętnemu człowiekowi życie utrudnić. Nie zarabiam krocie,
      jak liberałowie, ale niechaj przynajmniej pozwolą żyć innym, jeśli na cuda ich
      akurat w Krakowie nie stać.
    • Gość: max Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie IP: *.void.pl 27.11.07, 21:54
      to co wyprawiają kierowcy busów to skandal łamią wszystkie z możliwych
      przepisów,ulicą westerplatte co drugi tam jadący pojazd to bus,a radny Sularz
      (łaska pańska że nie trafił do sejmu)to kompletny idiota przypomnę że to on stoi
      za uwolnieniem cen dla taksówek ma być ponoć taniej a już wiadomo że będzie
      drożej,busy należy jak najszybciej wyprowadzić z centrum
      • Gość: Deker To co robi Tajster w Krakowie to jest Kpina !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 07:36
        Tajster jak sama nazwa wskazuje powinien dawno siedzieć na taczkach

1) miasta.gazeta.pl/krakow/1,35821,4480679.html
        2) miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,4470273.html

To jakieś 1 050.000 zł płacimy my podatnicy za Jana Tajstera to
        tylko przykłady z 2 miesięcy

a to reszta
        szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?
        slowo=jan+Tajster&&sort=data_od%20desc

Ogólnie Jan Tajster kosztuje nas podatników ok jakieś 8 000.000 zł
        rocznie

Drogi ten specjalista od leśnictwa na naszych krakowskich drogach
        ps. Może Rozpude zrobi z Krakowa :) nic tylko zapłakać jakich mamy
        specjalistów
    • Gość: AS Re: Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie IP: 213.180.137.* 28.11.07, 08:40
      jeżeli patrząc na to jak jeżdżą bursiarze to sam bym ich wyrzucił z centrum ...
      blokowanie przystanków MPK to prawie norma ... stają na poczatku przystanku (pl.
      Inwalidów, Most Grunwaldzki kierunek Mateczne) nie pozwalając wjechac autobusom
      na przystanek - jeżeli jest dużo klientów kupowanie biletów długo trwa .... no
      się wszystko blokuje
    • Gość: miki Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie IP: *.rmf.pl 28.11.07, 10:21
      Jestem za usunięciem busów z centrum miasta... Tak jak usunięto
      autobus do mojej miejscowości. Kiedyś linia 250 kursowała do Ronda
      Mogliskiego. Obecnie tylko do Prądnika Czerwonego. To dość znaczna
      różnica. Dlaczego ja mam marznąć na obrzeżach miasta i czekać na
      autobus prawie na cmentarzu, a inni sobie jeżdżą pod Pocztę Główną
      czy Kleparz...

Gdzie to równouprawnienie i realzacja pomysłu wyprowadzenia linii
      podmiejskich MPK i busowych poza centrum Krakowa. TRAKTUJMY SIĘ
      POWAŻNIE I SPRAWIEDLIWIE. Dlaczego jedni muszą cierpieć, a inni nie?
      • Gość: kr Re: Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 14:16
        > Gdzie to równouprawnienie i realzacja pomysłu wyprowadzenia linii
        > podmiejskich MPK i busowych poza centrum Krakowa. TRAKTUJMY SIĘ
        > POWAŻNIE I SPRAWIEDLIWIE. Dlaczego jedni muszą cierpieć, a inni nie?

Równouprawnienie polega na tym, że MPK MOŻE jeździć nie na Prądnik tylko do
        Dworca Głównego O ILE ZDiT taką linię wytyczy i kursy zamówi.
        ZDiT MOŻE taką linię wytyczyć i kursy zamówić (o ile oczywiście znajdzie na to
        kasę - to już inna bajka).
        A właściciel BUS'a po prostu nie tylko MOŻE wytyczyć sobie taką trasę, ale i ją
        wytycza.

Nie można mówić o nierównouprawnieniu na zasadzie: skoro ja nie chcę kupić radia
        stereofonicznego tylko mono (=ZDiT nie chce tworzyć linii do centrum a jedynie
        na obrzeża) to w ramach równouprawnienia nakażmy wszystkim sklepom sprzedaż
        wyłącznie odbiorników monofonicznych.
      • Gość: piesogrodnika Typowo polskie IP: *.rovita.com.pl 28.11.07, 20:48
        > Jestem za usunięciem busów z centrum miasta... Tak jak usunięto
        > autobus do mojej miejscowości.
        (ciach)
        > Dlaczego jedni muszą cierpieć, a inni nie?

Jak ja mam gorzej niż inni, to nie będę myśleć co zrobić, aby mieć lepiej, tylko
        co zrobić żeby inni mieli tak samo źle.
        Ech ...
    • precesja Tajsetr czeka na łapówkę 2 tygodnie? 28.11.07, 10:40
    • Gość: michzio Busy poza centrum? Okaże się za dwa tygodnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 19:10
      Busy są ochydne ciasne, brudne nie myte, zatrzymują się na jakimś
      zabłoconym placu pod Galerią Krakowsą, przynoszą wstyd krakowowi. Ja
      nie wiem kto z tego korzysta żeby jechać nie sprawdzanym technicznie
      pojazdem nie umytym i jeszcze byc wysadzanym w bagnie i błocie,
      śmiech. Chcą jezdzić niech 1. zrobią sobie normalny dworzec, albo
      płacą opłaty dostępowe do jakichś normalnych parkingów czy dworca
      PKS 2. nie jerzdrzą po pasach dla MPK bo zwalniają ruch autobusów
      miejskich, albo niech chociaż płaca za to miastu, 3. niech nie
      zatrzymują się na przystankach bo to śmieszne niech najpierw
      zainwestują w infrastrukturę jak chcą robić biznes. Moim zdaniem to
      najbardziej nie uczciwy przewoźnik. Takie MPK czy PKS wydają kase na
      infrastrukture opłaty dostępowe itp i muszą walczyć z nieuczciwą
      konkurencją, która dodatkowo świadcząc miernej jakości usługi
      odbiera im klientów. Może się mylę ale z tego co widze, BUSy są
      nastawione na komletny wyzysk....
    • Gość: solidarnosc 80 Wielka Komuna ZDiT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 07:51
      Tajster mamy inny ustruj PZPR zlikwidowana.
      Tylko zostały pozostałości takie jak ty .
      Janie Tajsteże i pieski z ZdiT nie tendy droga kaledaże wam
      spaźniają o kilka lat?
      • Gość: zenio Re: Wielka Komuna ZDiT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 13:34
        oj, masz wielki problem z polszczyzną
    • Gość: Gość Komunikacja i Busy IP: *.crowley.pl 29.11.07, 20:38
      Przeczytałem opinie za i przeciw busom. Jestem raczej osobą która nie przepada za busami. Do Krakowa dojeżdzam z Brzeska. Za busa płace 5zł, za PKS 5-8zł, za PKP (żadko korzystam bo w Brzesku daleko jest dworzec) ok. 6,5zł za jednostke i ok 10,5 zł za pośpiech, auto zależnie od cen paliwa. Czas potrzebny na pokananie trasy to od 40min (pociąg) do prawie 3godzin (autobus stojący w korku). Po krakowie poruszam się MPK bo wygodne choć czasem scisk (w busach bywa jeszcze wiekszy). Jako pasarzer wszelkiej maści środków transportu uwarzam że busy nie powiny wierzdzać po za 2 obwodnice, zorganizować sobie lepszy dworzec (jak nie mogą pod estakadą na Wita Stosza to czemu nie za przystankiem tranwajowym Politechnika obecnie jest tam dziki parking, dla chcącego nic trudnego), dalej nie zaczną się stosować do przepisów, nie nie zajmują początku przystanku (choć za ten burdel odpowiadają równierz podróżni któży tak staj i w tych miejscach zatrzymują kierowców), niech też nie ryją się na chama i blokują inne pojazdy. Dalej w obrębie 1 obwodnicy powini wprowadzić strefe B i A a nie B i C, gdzie powinno wjeżdzać tylko MPK najlepij tranwaje, dalej miasto powina wybudować parkingi (podziemne, wielopozomowe) na obrzerzu miasta i zbudować miejsca przesiadkowe na MPK. Faktycznie MPK powino zmienić część lini by lepij kursowały. A jeszcze jedno ktoś powinien pomyśleć i nietylko łożyć na psełdo szybki tranwaj (który jest tylko szybki w poruwnaniu z rowerem), ale jednak wygospadorować środki na kolej regionalną, ale nie na duże jednostki tylko na szynobusy które są mniejsze i może jednak trzeba też drążyć temat metra (szybsze od tranwaju, ale ma żadziej przystanki niż tranwaj, wieć oba środki lokomoćji są potrzebne).
    • hoxara "Fachowcy": Busy czy autobusy? 29.11.07, 23:52
      Dalibyscie spokoj z tymi "busami". Naprawde zadna z zabierajacych glos osob nie
      rozroznia autobusu od busu??? Ale zabieracie glos. I to, w sposob autorytatywny,
      niejako ex cathedra. No tak, "fachowcy" sie znalezli.
      • Gość: Gość Re: "Fachowcy": Busy czy autobusy? IP: *.crowley.pl 03.12.07, 15:45
        Przeczytaj sobie opinie użytkownika w poście pod tytułem "Komunikacja i Busy". Z tego co pisze jest to osoba która jednak troche jeżdzi różnymi środkami lokomocji i napewno co nieco wie na temat na który się wypowiada.
        • hoxara ??? 06.12.07, 23:46
          Gość portalu: Gość napisał(a):

>
          > Z tego co pisze jest to osoba która jednak troche jeżdzi różnymi środkami
          lokomocji i napewno co nieco wie na temat na który się wypowiada.

"Na pewno cos wie"? Chyba zatem, nie wie zbyt dobrze - albo, zbyt wiele na
          temat, na ktory sie wypowiada. Gdyby wiedzial o czym mowi, nie mylilby BUSOW z
          AUTOBUSAMI.

Licytowac sie nie bedziemy, kto "zna", a kto "mowi, ze zna". Jednakze, w
          przypadku jego postu, tylko ta druga opcja wchodzi w gre. W koncu, jest
          UZYTKOWNIKIEM - "znac" sie nie musi. On tylko korzysta. A pisanie... coz, malo
          to laikow zabiera glos? Nie on pierwszy, nie ostatni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka