Gość: zgred IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:02 W końcu właściwy człowiek na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bokassa Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma 15.01.08, 22:02 W sumie jest to bardzo smutne co mówi Mateja,został wypluty przez kolegów i związek,Malysz i Tajner się obłowili a statyści mogą odejść.Za chwilę skończy się Małysz i będzie po interesie i wszystkie te pasożyty,które żyją z Małysza razem z bajarzem Tajnerem stracą rację istnienia.Zostanie niedokończona skocznia w Wiśle za kupę milionów ale nie będzie polskich skoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.chello.pl 16.01.08, 06:01 Dokładnie. Trochę przykre, jak się czyta wypowiedzi niektórych kibiców - Pan Robert był (może nadal jest - niestety oglądam tylko zawody w tv) solidnym zawodnikiem, miał może problemy z koncentracją, ale bywały konkursy, w których to on był no.1 w naszej ekipie. I chociażby za Trondheim 1997 należy Mu się szacunek - jakby nie było najlepszy wynik zrobił jednak na MŚ, to chyba coś znaczy. Niestety teraz zarówno działacze, jak i kibice w większości traktują Go na zasadzie - "murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść". Szkoda... Powodzenia Panie Robercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romanek [...] IP: 81.210.27.* 16.01.08, 08:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateja mateja buhehehe IP: 82.177.124.* 16.01.08, 09:26 "To nie ujma dla trzykrotnego olimpijczyka, który jeszcze w ubiegłym roku walczył z drużyną o medal mistrzostw świata?" mateja to akurat zawalczył skutecznie, zebysmy tego medalu nie zdobyli. i fakt tu akurat wyjątkowo mu się coś udało:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozz Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: 89.122.137.* 15.01.08, 22:05 panie Robercie, pewnie Pan to czyta - bardzo mądra wypowiedź, jednak więcej wiary w siebie na przyszłość i lepszego doboru rozmówców, są czasy lepsze i gorsze, forma przychodzi i mija, tak samo jak czas - dziękujemy za reprezentowanie Polski na olimpiadach i emocje na skoczni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.lochowo.com 15.01.08, 22:20 Co za patafian z tego redaktora! Na miejscu Matei to bym go spuścił. Jeszcze chwila i by pobił tego skoczka, za to że nie chce zrezygnować. Bardzo szanuje jego pasję. Miał w swojej karierze świetne momenty. Mam nadzieję, że się zabezpieczył finansowo, bo na tych ku..szonów, związkowych dziadków to liczyć nie można i pewnie by klepał biedę jak Fortuna. Trzymaj się chłopie! DZIĘKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 23:04 Oto cały Robert Mateja! Jest okazja to sobie skoczę. Porażek nie pamiętam. Krytyki nie słucham. W ogóle lepiej żeby ludzie o mnie nie mówili. Pieniędzy nie mam, bo sponsorzy nie chcą dać. Plany życiowe: jakoś to będzie. Skok na MP się nie udał, bo akurat jakoś nie wyszedł. Młodzi skaczą lepiej - niech sobie skaczą. Czyli obraz nędzy i rozpaczy. Dlaczego przedskoczek był przez tyle lat reprezentantem Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katatonik Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.popl.cable.ntl.com 16.01.08, 00:54 Gość portalu: bobek napisał(a): > Oto cały Robert Mateja! > Jest okazja to sobie skoczę. Porażek nie pamiętam. Krytyki nie > słucham. W ogóle lepiej żeby ludzie o mnie nie mówili. Pieniędzy nie > mam, bo sponsorzy nie chcą dać. Plany życiowe: jakoś to będzie. Skok > na MP się nie udał, bo akurat jakoś nie wyszedł. Młodzi skaczą > lepiej - niech sobie skaczą. > Czyli obraz nędzy i rozpaczy. > Dlaczego przedskoczek był przez tyle lat reprezentantem Polski? Chcialem cos optymistycznego napisac,ale faktycznie to jest definicja tego faceta.Pomijam fakt,ze redaktorzyna chcial pokazac kto tu rzadzi...ale moj zdechly pies mial wiecej ikry. Moze i to nie jego wina,ze Tajner go bral na wycieczki lecz mogl odejsc zapamietany jako sportowiec,ktory po prostu nie byl mistrzem (zaden wstyd!),a tak...ehhh. Czekam kiedy Frankowski bedzie chcial zostac trampkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Wreszcie ktoś normalny IP: *.aster.pl 16.01.08, 05:52 A na forum sami geniusze i ludzie sukcesu. Prezesi i profesorowie. KOMPLEKSIARZE QŹBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Braawo Robert IP: *.aster.pl 16.01.08, 06:02 Gość portalu napisał: "Dlaczego przedskoczek był przez tyle lat reprezentantem Polski?" Bo ty nie skakałeś kozi bobku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cienki Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.cust.tele2.se 16.01.08, 09:22 Mateja byl cienki, ale zapominacie o Tonio T. Tonio oprocz playstation z wycieczki do Japonii NIC nie osiagnal. Mateja chociaz dawal nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack, 76 He he, Panie Robercie! kończ waść wstydu oszczędź IP: *.wro.vectranet.pl 15.01.08, 22:18 He he, Panie Robercie! kończ waść wstydu oszczędź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja JACK, 76 - kolejny kompleksiarz IP: *.aster.pl 16.01.08, 05:58 wredniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: He he, Panie Robercie! kończ waść wstydu oszc IP: *.chello.pl 16.01.08, 21:38 >kończ waść wstydu oszczędź!!! chyba coś ci nie wyszło, ta gadka to pierwotnie nie w tą stronę była.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seatcordobawrc Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:20 Aż mi się zal Roberta zrobiło po tym wywiadzie..., a wszyscy na niego po MŚ tak najeżdżali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek skoczek Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.chello.pl 15.01.08, 22:26 masz rację Robert,to żadna ujma.Nie każdy może byc przedskoczkiem na "Mamucie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Trzeba bylo tego redaktora w trabe pierd.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:28 i zapytac co on osiagnal, ze tak cwaniakuje. Panie Robercie wszystkiego dobrego. Nie zawsze jest tak jakbysmy chcieli, zyci byloy za proste. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayday76 Re: Trzeba bylo tego redaktora w trabe pierd.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:32 Ale chamski wywiad!!! Co za koleś? Wydaje mi się, że nikt nie zasługuje na takie beznadziejne traktowanie. Dajcie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.01.08, 22:34 Dawno nie przeczytałem wywiadu, którego autor tak usiłowałby zdołować, upokorzyć, a może i ośmieszyć przyzwoitego człowieka! Robert Mateja był i jest nadal prawdziwym sportowcem, człowiekiem dla którego najważniejsze nie są wyniki, lecz sama potrzeba i radość uprawiania swojej ukochanej dyscypliny sportu. Osiągał wyniki takie, jakie mu się udało z wielkim wysiłkiem osiągnąć, podczas gdy polscy dziennikarze sportowi najczęściej słabo się znają na finezjach dyscypliny sportowej którą relacjonują, rzadko napiszą jakiś odkrywczy artykuł, a jako sprawodawcy TV dobrze potrafią tylko rozbudzać płone nadzieje na zwycięstwo ADAMa lub na zdobycie trzeciego miejsca drużynowego skoczków! No i mówić o pieniądzach, jakie zarabiają zawodnicy - w tym są szczególnie mocni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.cs.ubc.ca 16.01.08, 00:18 Dokladnie. Nieprzyjemnie sie czulem czytajac ten artykul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAFA Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:35 Robert dzieki za wszystko żadna ujma pamietaj ze to TY nosiłeś orła na piersi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.185.udn.pl 15.01.08, 22:36 Panie Robercie, więcej optymizmu. O ile dobrze pamiętam, to jest Pan pierwszym Polakiem, który skoczył ponad 200m, więc dołożył Pan swoje do historii polskich skoków. Nie zdziwię się jeśli w Harrachowie poleci Pan 170-180m. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma 15.01.08, 22:53 Powodzenia... w życiu jedną z ważniejszych rzeczy jest pasja i radość mimo tylu przeciwności. Pan ma to czego nie ma większość ludzi. Ze skoków Pana może nie zapamiętam (za młody jestem) może z wyjątkiem tych 200 metrów:), ale zostanie w sercu to że był taki facet, który skakał dla siebie i czerpał z tego frajdę... Na pohybel dziennikarzowi... Porównując do Pana - redaktorek w składzie reprezentacji(tej dziennikarskiej) nie był, Mazurka mu nie grali, orzełka nie ponosił. Panu może chyba narty nasmarować...chociaż może nie - to odpowiedzialna praca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żur [...] IP: *.ver.airbites.pl 15.01.08, 22:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maugo [...] IP: *.lanet.net.pl 15.01.08, 23:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.e-wro.net.pl 15.01.08, 23:18 W sumie dużo szczęścia miał autor artykułu. Ze swoją ignorancją i chamskim traktowaniem rozmówcy gdyby trafił na sportowca o mniejszym życiowym doświadczeniu mógłby nigdy nie dokończyć tego wywiadu. I może tak byłoby lepiej! Redaktor świadczy o redakcji! Tak jak jestem zwolennikiem Wyborczej - postawa tego pseudodziennikarzyny budzi moje największe zgorszenie. No chyba, że to on na tej zamkniętej skoczni rozbieg wydeptał - z zazdości Mateji, bo bez wątpienia o sporcie i skakaniu wie tyle co o kulturze osobistej. Panie Robercie - jestem z zupełnie innej branży - wielki szacunek, ciężka praca nie daje cały czas najwyższych wyników - ale kształtuje charakter! Zgreda pismaka też Pan przetrzymał po mistrzowsku! Pozdrawiam! Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.chello.pl 15.01.08, 23:30 zgadzam się, ten cały redaktorzyna to niezły burak. Robert trzym sie i nie przejmuj sie pajacami! Już sobie wyobrażam tego twardziela jawora, jak przez sluchawke cwaniaczy, a poźniej układa tekst tak, żeby ktoś zobazcyl jaki niego wspanialy pan redaktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.nott.cable.ntl.com 16.01.08, 00:06 Panie redaktorze Jawor, może Pan nie wie, ale nie kopie się leżącego. To było żałosne z Pana strony. Szkoda, że tacy dziennikarze trafiają się na stronach Gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłysportowiec buraku - redaktorzyno-won! IP: *.wro.vectranet.pl 16.01.08, 00:13 Czemu nie zapytałeś z czego były olimpijczyk teraz żyje? Czy nie rozumiesz kretynie że "wilka ciągnie do lasu"? Może i Pan Robert nie skoczy oszałamiająco - ale myślę że właśnie na mamucie ma większe szanse skoczyć dalej niż połowa składu repr Polski na te zawody. A poza tym rzeczywiście na mamucie liczy się doświadczenie. Robercie trzymaj się - a może się uda ładnie polecieć te prawie dwieście? pozdro ex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikut Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 01:36 e tam, to typowe dla tego brukowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Precz z chamstwem dziennikarzy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:50 Wywiad dno - dziennikarzyna do pięt nie dorasta Robertowi. Wiele lat mu kibicowałem, kiedy nie było Małysza on ciągnął cały ten polski wózek. Ostatnie lata miał nieudane, trafił na żer dzieci-neostrady i stał się antybohaterem typu Rasiak. Szkoda, bo kompletnie na to nie zasługuje. Przykre jest, że nie skoczy nawet w Zakopanem i że tak właśnie kończy karierę. Zapomniany i kopany ze wszystkich stron, łącznie z prostackim dziennikarzem-hieną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Kto pamięta, że R.Mateja został pierwszym... IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.08, 00:12 polskim skoczkiem, który osiągnął 200 metrów? Dokonał tego właśnie na skoczni K-185 w Harrachovie, na której będzie teraz skakać jako przedskoczek. W styczniu 2001 roku osiągnął tam 201,5 metra. Robert był najlepszym polskim skoczkiem ostatnich 15 lat, oprócz Adama Małysza, więc należy mu się szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Kto pamięta, że R.Mateja został pierwszym... IP: 82.139.17.* 16.01.08, 08:51 dokładnie, byłem wtedy na skoczni, wszyscy wtedy stawiali na Małysza (właśnie był po zwycięstwie w t. 4 skoczni) a to właśnie Mateja w serii próbnej zaliczył skok ponad te 200m - w konkursie tez było super: 9 - miejsce, do tego 5 miejsce MŚ i dobry występ na MŚL - lepszy wynik od Adama, do zobaczenia w sobotę na skoczni pozdrawiam wszystkich kibiców skoków Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma 16.01.08, 00:23 Redaktorek to debil pierwszej wody. Prawdziwy Polaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana_jones Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.telsat.wroc.pl 16.01.08, 00:24 Wku...ny jestem na maksa! Tak prowokacyjne i dołujące dla rozmówcy pytania dziennikarskie,tylko żeby zdeptać. Zapamiętam nazwisko Jawor na zawsze. Największy gniot polskiego dziennikarstwa. Po...liło się we "łbie" gościowi. Jak można być tak chamskim? Robert uważam,że w życiu osiągnąłeś wiele. jawor przy MATEI to nawet nie jest pierdnięcie. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romik Szok - co za wywiad ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 00:24 Jeśli chce pan wiedzieć p. redaktorze - to ja jeżdziłem na skoki PŚ do Liberca i Harrachova ( bblisko mam ) właśnie dla Roberta. Adama szanuję - ale zawsze najbardziej kibicowałem Mateji. To równy gość i przez wiele lat najlepiej jak mógł reprezentował barwy Polski. Miał słabe chwile, ale nie można go tak traktować ! Robert - trzymaj się chłopie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIL Re: Szok - co za wywiad ! IP: *.chello.pl 16.01.08, 00:30 Robert trzymaj sie ! , a pismakowi trzeba bylo dac w ryja !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resio Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 00:29 kwintesencja chamstwa i bezczelności i braku profesjonalizmu, ale Robert pokazał, że za wysoko stoi żeby jakiś podrzędny pismak robił na nim wrażenie, wkońcu sam fakt wielokrotnego reprezentowania kraju to coś o czym większość sportowców może tylko marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.devs.futuro.pl 16.01.08, 00:51 Uprawiam sport amatorsko. Na lokalnych zawodach czasem uda mi się stanąć na podium (rzadko). Ale robię to nadal. Sprawia mi to przyjemność. Rozumiem Roberta Mateję. Nadal jest czołowym polskim skoczkiem. A dziennikarzyna nie wyróżnia się nawet u siebie w redakcji (chyba że gburowatością i brakiem profesjonalizmu). Niech najpierw coś osiągnie, zanim zacznie mówić innym, co mają robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Szacunek dla Matei ! precz z Jaworem ! -burak IP: *.acn.waw.pl 16.01.08, 00:35 przyłączam się do opinii na temat redaktorzyny. Panie Robercie, szacun za wszystko, życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petero Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.chello.pl 16.01.08, 01:01 Ja gościa na prawdę lubię, gdy nie było jeszcze Małysza a skoki nie były tak popularne w Polsce, był to nasz jedyny dobry zawodnik, ale uważam, że jednak powinien już skończyć karierę A KONKURS W ZAKOPANEM, ULUBIONEJ SKOCZNI R.MATEJI, GDZIE ZAWSZE DALEKO LATAL, BYLBY ZNAKOMITYM MIEJSCEM NA POZEGNANIE SIE Z PUBLICZNOSCIA. Skoki bez Mateji to już nie będzie to samo, szkoda że już w niego nikt nie wieży i nie dają mu szansy, mimo to mam nadzieję, że na koniec kariery pokaże się w Zakopanem. POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za jelop? Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 16.01.08, 01:21 Cham z Wyborczej sorry ale zdziwiony nie jestem, a jak z resztą i inne kłamliwe gazety i tv nie pisną słowka o naprawde ważnych watpliowściach i problemach typu pytania o 11 września tylko powtarzaja nam wkółko i wciskają kit o Al-kaidzie... a teraz jeszcze zajeli sie oczernaniem porządnych ludzi lista wykorczeń rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WacławE temat na poziomie ONETU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 01:49 SKąd tyle jadu Panie redaktorku ? Przykro mi ale dla takich ludzi nie ma miejsca w naszej redakcji. Kpiłeś ze sportowca który kończy kariere i skacze już tylko dla przyjemności zarabiając tyle żeby starczyło na pokrycie życiowej pasji. Radze zacząć szukać nowej pracy bo w tej już nie będziesz zatrudniony niedługo. Trudno żeby dobra gazeta traciła czytelników przez takie artykuły. Wstyd i uważam że pownien pan wystosować przeprosiny do p. Roberta wielokokrotnego reprezentanta Polski. Jest Pan zadowolony z tego artykułu ? Wiem że to czytasz...i boisz się. Koledzy z redakcji zawsze uważali za największą fajtłape...skąd ja to wiem. Zawsze można gdzieś w jakimś mniejszym miasteczku spróbować...zachęcam do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Re: temat na poziomie ONETU! IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 16.01.08, 03:32 "Hallo Jawor, tu Brzoza", czy to na tej belce skaczesz, albo skakales.Czegos takiego swiat nie widzial, a raczej nie czytal. Kto dal zezwolenie na obdarcie czlowieka z godnosci???????????????? Mam nadzieje, ze to ostatni wywiad w wykonaniu czlowieka bez duszy i szacunku dla innych, pozdrawiam wszystkich, a szczegolnie pana Roberta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilcek Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.chicago-01rh15-16rt.il.dial-access.att.net 16.01.08, 04:11 znamy sie 20 lat razem konie "kradlismy' w gwardi wporzadku facet uczciwy i bez zawisci taki se matti. To co mowi jest prawda ciezko rozstc sie z tym co robilo sie przez ostatnie 25 lat sny o skokach i skurcze miesni czesto atakuja i przypominaja o histori zycia.Zapach igielitu i syberyjskie wiatry slychac wieczorami wpelnej ciszy tak niestety starzeje sie swiat wokol nas ale nie my podhalanskie orly z gwardi wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: Robert Mateja przedskoczkiem: To żadna ujma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 04:36 robert jak by to klimek powiedział że przedskoczek to nie wstyd to bym zrozumiał ale ty stary koń ty wogóle trzeżwy jesteś ??? s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny ten Jawor to hiena...powinien pracowac dla Faktu 16.01.08, 05:46 kompleksy musi miec ten redaktorek...czemu nie pokazal swojej mordy, jakby sie pojawil na zawodach to by kibice wiedzieli kim jest, a ty marny pismaku ile zarabiasz? 2000-3000 miesiecznie jak wyrobisz norme od wierszówki,liczysz ze w Wyborczej zrobisz kariere...buahaha jedyne twoje to jak zalapiesz sie na zawody do Zaakopanego, i darmowy hotel + jedzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś