Gość: krakus IP: 82.177.125.* 17.01.08, 09:23 In-Post Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Brak chetnych do pracy? IP: *.chello.pl 17.01.08, 12:10 G. prawda. Byłem w dyrekcji i chciałem się zatrudnić. Powiedzieli że nie mają w tej chwili wolnych etatów. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Karne odsetki zamiast listów 17.01.08, 16:55 Gdyby POczta POlska była firma rynkowa to po tym co się na niej dzieje od kilku miesięcy prezes wyleciałby na zbity pysk, a nowy prezes miałby za zadanie poprawić wizerunek rynkowy firmy. ALe firma Poczta POlska to wylęgarnia emerytów partyjnych z różnego nominowania, którym zależy tylko, aby dociągnąć do emerytury i tyle. Jak nie ma listonoszy to sie ich zatrudnia. Jak wynagrozenie jest niskie to trzeba je podnieść. Czy dla towarysza prezesa to są dziwne reguły? Ale jak preses POczty bęzie potrzebował drugiej lub trzeciej asystentki to na pewno się etat znajdzie. Brak konkurencji i tu mi wisizm. Tak to jest jak stanowisko w firmie Pozta Polska jest nagrodą za lojalnośc partyjną a nie realizacją kompetencji. Jakoś 25 lat temu listy docierały na czas mimo, ze była cenzura. A teraz jedyne co poczta potrafi to biadolić ze nikt nie chce u nich pracować. M oże trzeba aby zarzad poczty ogłósił, zeby obywatele i podmioty gospodarcze nie wysyłąli listów i paczek to wtedy pozcta bęzie mogłą spokojnie sie prezentować, a prezesi bedą czekać na prenmię za termoninowość usług. To, że listy noie docierają to nie jest wina listonosza. To jest wina dyrektora i prezesa. W końcu co konia obchodzi, ze woźnica pijany... A tłumczenia biurokrató pocztowych o swojej nieudolnośći to po prpostu bezczelność. W końcu w PRLu bezczelność urzenika nikogho nie dziwiła. A przecież standardy POczyty Plskiej od czsów Gierka i Gomólki sie nie zmieniły Odpowiedz Link Zgłoś
afrika Faktura z Warszawy szła mi ostatnio 3 tygodnie, 17.01.08, 17:02 list z Krakowa do Krakowa - 10 dni! Poczta leci sobie w bambuko, przeciez to jest żenada i kompromitacja. Dlaczego mamy płacić za nieudolność Poczty Polskiej? Przeprosiny rzecznika mam gdzieś, niech sie najlepiej wezmie do sortowania przesyłek, skoro maja braki siły roboczej. Odpowiedz Link Zgłoś