Dodaj do ulubionych

Karne odsetki zamiast listów

IP: 82.177.125.* 17.01.08, 09:23
In-Post
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Brak chetnych do pracy? IP: *.chello.pl 17.01.08, 12:10
      G. prawda. Byłem w dyrekcji i chciałem się zatrudnić. Powiedzieli
      że nie mają w tej chwili wolnych etatów.
    • makabi Karne odsetki zamiast listów 17.01.08, 16:55
      Gdyby POczta POlska była firma rynkowa to po tym co się na niej dzieje od kilku
      miesięcy prezes wyleciałby na zbity pysk, a nowy prezes miałby za zadanie
      poprawić wizerunek rynkowy firmy. ALe firma Poczta POlska to wylęgarnia emerytów
      partyjnych z różnego nominowania, którym zależy tylko, aby dociągnąć do
      emerytury i tyle.

Jak nie ma listonoszy to sie ich zatrudnia. Jak wynagrozenie jest niskie to
      trzeba je podnieść. Czy dla towarysza prezesa to są dziwne reguły? Ale jak
      preses POczty bęzie potrzebował drugiej lub trzeciej asystentki to na pewno się
      etat znajdzie.

Brak konkurencji i tu mi wisizm. Tak to jest jak stanowisko w firmie Pozta
      Polska jest nagrodą za lojalnośc partyjną a nie realizacją kompetencji. Jakoś 25
      lat temu listy docierały na czas mimo, ze była cenzura. A teraz jedyne co poczta
      potrafi to biadolić ze nikt nie chce u nich pracować. M oże trzeba aby zarzad
      poczty ogłósił, zeby obywatele i podmioty gospodarcze nie wysyłąli listów i
      paczek to wtedy pozcta bęzie mogłą spokojnie sie prezentować, a prezesi bedą
      czekać na prenmię za termoninowość usług.

To, że listy noie docierają to nie jest wina listonosza. To jest wina dyrektora
      i prezesa. W końcu co konia obchodzi, ze woźnica pijany...

A tłumczenia biurokrató pocztowych o swojej nieudolnośći to po prpostu
      bezczelność. W końcu w PRLu bezczelność urzenika nikogho nie dziwiła. A przecież
      standardy POczyty Plskiej od czsów Gierka i Gomólki sie nie zmieniły
    • afrika Faktura z Warszawy szła mi ostatnio 3 tygodnie, 17.01.08, 17:02
      list z Krakowa do Krakowa - 10 dni! Poczta leci sobie w bambuko, przeciez to
      jest żenada i kompromitacja. Dlaczego mamy płacić za nieudolność Poczty Polskiej?

Przeprosiny rzecznika mam gdzieś, niech sie najlepiej wezmie do sortowania
      przesyłek, skoro maja braki siły roboczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka