15.08.03, 23:28
Doperio teraz po 3 latach skapowałem że 502 jeździło dawniej Teligi .. teraz
mam kilka pytań:

Czy ktoś z jaśnei forumowiczów wie kiego chu.. zmieniono trase na obecna
bezsensowna ??

Kiedy dokonano tej idiotycznej zmiany ??

Na jakich przystankach sie zatrzymywało ?? ..

Czy nie lepiej było by Waszym zdaniem powrócić do niej ?? ..

A mzoe takie zmiany 18 do piachu 133 do Potrzasku przez Mini Mount :P a 502
przez Teligi ?? ..
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: 502 15.08.03, 23:33
      kalarep napisał:

> Czy ktoś z jaśnei forumowiczów wie kiego chu.. zmieniono trase na obecna
      > bezsensowna ??
      >
      > Kiedy dokonano tej idiotycznej zmiany ??

Powiedz to mieszkańcom Rżąki, że to była idiotyczna zmiana, dzięki temu oni
      mają czym do centrum dojechać.

> Na jakich przystankach sie zatrzymywało ?? ..

Na Teligi :)

> Czy nie lepiej było by Waszym zdaniem powrócić do niej ?? ..

Dla mnie osobiście lepiej, ale generalnie to jednak nie :)

> A mzoe takie zmiany 18 do piachu 133 do Potrzasku przez Mini Mount :P a 502
      > przez Teligi ?? ..

A co ma do tego 18?
      A 133, chcesz, żeby ludzie z Potrzasku jeździli się przesiadać na tramwaj do
      Kurdwanowa??
      • Gość: ADAŚ Re: 502 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 09:41
        kuba203 napisał:

> A co ma do tego 18?

Kuba jak zwykle się czepia. Przecież wiadomo, że Kalarepowi chodziło o "183".
        Czasem Kuba jesteś gorszy jak przekupa u mnie na Kleparzu - hehehehe
        • kuba203 Re: 502 16.08.03, 09:47
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Kuba jak zwykle się czepia.

Dbam o czystość wypowiedzi ;))
          • Gość: ADAŚ Re: 502 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 09:58
            A co Ty jesteś Jakub Miodek Jr ???
      • kalarep Re: 502 16.08.03, 10:07
        kuba203 napisał:

> kalarep napisał:
        >
        > > Czy ktoś z jaśnei forumowiczów wie kiego chu.. zmieniono trase na obecna
        > > bezsensowna ??
        > >
        > > Kiedy dokonano tej idiotycznej zmiany ??
        >
        > Powiedz to mieszkańcom Rżąki, że to była idiotyczna zmiana, dzięki temu oni
        > mają czym do centrum dojechać.

Nie wiem bo i tak autobus jedzie nie przez osiedle a oni mają 144, dla mnie to
        idiotyczna:P, a nie wiesz kiedy tak zmienili trase ?? ... długo jeździła przez
        Teligi ??

> > Na jakich przystankach sie zatrzymywało ?? ..
        >
        > Na Teligi :)

Tu już minus ma u mnie :P ..bo ja kożystam z przystanku Prokocim Nowy .. :/

> > Czy nie lepiej było by Waszym zdaniem powrócić do niej ?? ..
        >
        > Dla mnie osobiście lepiej, ale generalnie to jednak nie :)

Tu się zgadzam ..bo patrzą realnie to tu są aż 4 tramy, ale dla mnie napewno o
        wiele lepiej było by powrócić..

>
        > > A mzoe takie zmiany 18 do piachu 133 do Potrzasku przez Mini Mount :P a 50
        > 2
        > > przez Teligi ?? ..
        >
        > A co ma do tego 18?
        > A 133, chcesz, żeby ludzie z Potrzasku jeździli się przesiadać na tramwaj do
        > Kurdwanowa??

Pottrzasku mieszkańcy bedą dojerzać do petli w bieżanowie i tu mają takie same
        tramy i sądze że będą o wiele szczęśliwsi że mogą dojechać do Kurdwanowa nawet
        niż tylko pod hit. Heh chciałęm tylko dodać .. że wg jakiś mapek to najpeirw
        502 jeździło Teligi a 183 tylko z Potrzasku do Bieżanowa Nowego potem obie
        Teligi a teraz 502 na obecnej trasie.
        • Gość: kuba203 Re: 502 IP: *.kap.citynet.pl 16.08.03, 11:29
          kalarep napisał:

> Nie wiem bo i tak autobus jedzie nie przez osiedle a oni mają 144, dla mnie
          to
          > idiotyczna:P,

Ale mogą sobie dojść pod CPN, i wiele osób z tego korzysta. 144 nie jedzie np
          do dworca, ani do Nowej Huty, ani do Podgórza, pobudka! ;))

> a nie wiesz kiedy tak zmienili trase ??

26.06.1999 :)

> Pottrzasku mieszkańcy bedą dojerzać do petli w bieżanowie i tu mają takie
          same
          > tramy i sądze że będą o wiele szczęśliwsi że mogą dojechać do Kurdwanowa
          nawet
          > niż tylko pod hit.

Ale chciałeś przez Małą Górę, czyli koło cmentarza w lewo :) Jeśli przez Teligi
          i Wielicką, to ok :)

> Heh chciałęm tylko dodać .. że wg jakiś mapek to najpeirw
          > 502 jeździło Teligi a 183 tylko z Potrzasku do Bieżanowa Nowego potem obie
          > Teligi a teraz 502 na obecnej trasie.

Masz lewe mapki ;P 183 wydłużono 17.02.2001 :)
          • kalarep Re: 502 16.08.03, 12:23
            Gość portalu: kuba203 napisał:

> Ale mogą sobie dojść pod CPN, i wiele osób z tego korzysta. 144 nie jedzie
            np
            > do dworca, ani do Nowej Huty, ani do Podgórza, pobudka! ;))

Oddaje honor :) .. masz racje .. a i tak Prokocim za wiele nie korzystał z
            tego bo sie zatrzymywał tylko na Teligi :/ a nie na przystanku Prokocim Nowy.

> > a nie wiesz kiedy tak zmienili trase ??
            >
            > 26.06.1999 :)

Dziękuje bardzo:) czyli nie długo pojeździł Teligi.

> Ale chciałeś przez Małą Górę, czyli koło cmentarza w lewo :) Jeśli przez
            Teligi i Wielicką, to ok :)

Ja biore i to rozwiązanie Wielicka-Teligi i 502 na obecnej trasie, lub 133
            przez petle Bieżanó Nowy czyli chyba Aleksandry .. wtedy 502 przez Teligi ...

> Masz lewe mapki ;P 183 wydłużono 17.02.2001 :)

Nie no dobre .. :P bo tak na nich jest:
            -z 1999: 502 Teligi 183 do Bieżanowa
            -późniejsze to 502 na obecnej trasie a 183 dalej do Bieżanowa
            -aktualne z aktualnym stanem :)

A przed tą całą reformą 1999 to jakie autobusy na teligi jeźdizły 163 i
            173 ?? czy jeszcze coś ??
            • kuba203 Re: 502 16.08.03, 13:43
              kalarep napisał:

> Oddaje honor :) .. masz racje .. a i tak Prokocim za wiele nie korzystał z
              > tego bo sie zatrzymywał tylko na Teligi :/ a nie na przystanku Prokocim Nowy.

Wsiadało tam sporo osób mimo wszystko, po zmianie trochę się burzyli, ale
              ostatecznie mają tramwaj :)

> lub 133
              > przez petle Bieżanó Nowy czyli chyba Aleksandry .. wtedy 502 przez Teligi ...

Ale co chcesz dać w zamian Rżące? Chyba nie 133, który miałby przejeżdżać
              Aleksandry w drodze do Kurdwanowa??

> Nie no dobre .. :P bo tak na nich jest:
              > -z 1999: 502 Teligi 183 do Bieżanowa
              > -późniejsze to 502 na obecnej trasie a 183 dalej do Bieżanowa
              > -aktualne z aktualnym stanem :)

No to się zgadza, pisałeś, że masz obydwa przez Teligi :)

> A przed tą całą reformą 1999 to jakie autobusy na teligi jeźdizły 163 i
              > 173 ?? czy jeszcze coś ??

C :)
              • kalarep Re: 502 16.08.03, 14:01
                kuba203 napisał:

> Wsiadało tam sporo osób mimo wszystko, po zmianie trochę się burzyli, ale
                > ostatecznie mają tramwaj :)

Właśnie miałem sie pytać jak było z frekwencją tam.. heh ..ale nie uważasz że
                Bieżanów/Prokocim ma dobre połaczenie z centrum bo 3 i 13 .. i autobusy spod
                Hitu, a z Hutą jednak marnie jest .. choć mają 9 i 163 ..

> Ale co chcesz dać w zamian Rżące? Chyba nie 133, który miałby przejeżdżać
                > Aleksandry w drodze do Kurdwanowa??

Heh .. bedą mieli 133 i 144... Potrzask bedzie miał jak dawniej autobus do
                pętli w Bieżanowie a nawet dalej Aleksandry do Kurdwanowa. A Rżąka bedzie
                dojazd do miasta 144 i 133 do tramwaju i autobusów na Teligi.

> No to się zgadza, pisałeś, że masz obydwa przez Teligi :)

To troche ta Teligi cierpiała mając przez pewnein czas 163 i 173 tylko :P a
                Al.Pokoju kiedyś miała przez pewnien czas na raz 115/125/148/415 a teraz tylko
                ma 115 ...

> C :)

Własnie tak mi sie zdawało ... ale tez sie nei zatrzymywało na
                przystanku "Prokocim Nowy" ??
                • kuba203 Re: 502 16.08.03, 14:15
                  kalarep napisał:

> a z Hutą jednak marnie jest .. choć mają 9 i 163 ..

I to wystarczy :)

> Heh .. bedą mieli 133 i 144... Potrzask bedzie miał jak dawniej autobus do
                  > pętli w Bieżanowie a nawet dalej Aleksandry do Kurdwanowa. A Rżąka bedzie
                  > dojazd do miasta 144 i 133 do tramwaju i autobusów na Teligi.

Chyba sobie jaja robisz...

> To troche ta Teligi cierpiała mając przez pewnein czas 163 i 173 tylko :P

No, a teraz ma 183, H3 i H4, żyć nie umierać :D

> Własnie tak mi sie zdawało ... ale tez sie nei zatrzymywało na
                  > przystanku "Prokocim Nowy" ??

Zatrzymywał się, "pospieszność" tej linii poolegała na tym, że była droższa, a
                  nie że szybsza :D
                  • kalarep Re: 502 16.08.03, 16:15
                    kuba203 napisał:

> > Heh .. bedą mieli 133 i 144... Potrzask bedzie miał jak dawniej autobus d
                    > o
                    > > pętli w Bieżanowie a nawet dalej Aleksandry do Kurdwanowa. A Rżąka bedzie
                    > > dojazd do miasta 144 i 133 do tramwaju i autobusów na Teligi.
                    >
                    > Chyba sobie jaja robisz...

Nie wiem jakos tak myślałem :P .. a jak jesteśmy w temacie autobusów to nei
                    lepiej było by jakiś z nowohuckiej póścić przez zapore i Al.Pokoju jak niegdyś
                    148 np 163 ??

> > To troche ta Teligi cierpiała mając przez pewnein czas 163 i 173 tylko :P
                    >
                    > No, a teraz ma 183, H3 i H4, żyć nie umierać :D

Noo :D .. z tym sie zgadzam :) .. i nie zapominaj o 4 tramwajach :) .. co 3
                    znich co 10 minut :P

> > Własnie tak mi sie zdawało ... ale tez sie nei zatrzymywało na
                    > > przystanku "Prokocim Nowy" ??
                    >
                    > Zatrzymywał się, "pospieszność" tej linii poolegała na tym, że była droższa,
                    a
                    > nie że szybsza :D

Nio to ciekawa linia :P .. a nei chce mi sie szperać po mapkach przypominj mi
                    jak jeździła z góry dzięki :) .. Pozdrawiam
                    • kuba203 Re: 502 16.08.03, 16:53
                      kalarep napisał:

> a jak jesteśmy w temacie autobusów to nei
                      > lepiej było by jakiś z nowohuckiej póścić przez zapore i Al.Pokoju jak
                      niegdyś
                      > 148 np 163 ??

W sumie ja byłbym nawet za, ale dobrze wiesz, że to mało realne :)

> Noo :D .. z tym sie zgadzam :) .. i nie zapominaj o 4 tramwajach :) .. co 3
                      > znich co 10 minut :P

Wiem, wiem, i dlatego 502 tam już do niczego nie jest potrzebny :)

> Nio to ciekawa linia :P .. a nei chce mi sie szperać po mapkach przypominj mi
                      > jak jeździła z góry dzięki :) .. Pozdrawiam

Bieżanów - Wielicka - Krakowska - Westerplatte - Warszawska - Wrocławska -
                      Azory :)
                      • kalarep Re: 502 16.08.03, 17:54
                        kuba203 napisał:

> W sumie ja byłbym nawet za, ale dobrze wiesz, że to mało realne :)

Dokładnie mało realne .. a 163 fajną rzeczą by było :) przez zapore i Al,Pokoju

> > Noo :D .. z tym sie zgadzam :) .. i nie zapominaj o 4 tramwajach :) .. co
                        > 3
                        > > znich co 10 minut :P
                        >
                        > Wiem, wiem, i dlatego 502 tam już do niczego nie jest potrzebny :)

Nio to musze sie z tym zgodzić .. przekonałes mnie że nie miałem racji :P ..
                        ale ja jeżdze czesto właśnie do przystanku Prokocim Nowy wiec jakoś sie
                        napaliłem na ten 502;)

> Bieżanów - Wielicka - Krakowska - Westerplatte - Warszawska - Wrocławska -
                        > Azory :)

A to jakaś nie za ciekawa trasa .. jeszcze droższa i sie prawie wszędzie
                        zatrzymuje wole 5xx nasze ale mało ich ..:( ... powiinni jakieś linie
                        przerobić na 5XX
                        • kuba203 Re: 502 16.08.03, 20:17
                          kalarep napisał:

> Dokładnie mało realne .. a 163 fajną rzeczą by było :) przez zapore i
                          Al,Pokoju

Wiem, że fajną, ale byś miał połączenie :D

> A to jakaś nie za ciekawa trasa .. jeszcze droższa i sie prawie wszędzie
                          > zatrzymuje wole 5xx nasze ale mało ich ..:(

Pożyteczna była, bo można było np z Wrocławskiej się dostać do większej części
                          centrum, no i z Bieżanowa na Krakowską i w okolice Polibudy :)
                          Pamiętam pierwsze Omni na C się właśnie pojawiły :)
                          • kalarep Re: 502 16.08.03, 23:42
                            kuba203 napisał:

> Wiem, że fajną, ale byś miał połączenie :D

Narazie korzystam z 9 .. i wszytsko oki bo trasa dobra ..ale jednak długo sie
                            troche jedzie :/

> Pożyteczna była, bo można było np z Wrocławskiej się dostać do większej
                            części
                            > centrum, no i z Bieżanowa na Krakowską i w okolice Polibudy :)
                            > Pamiętam pierwsze Omni na C się właśnie pojawiły :)

A masz jakieś fotki albo wiesz gdzie C ?? :) .. i Omni na tym ja też
                            pogrzebie :) .. nio ale jeden minus to to że droższa ..
                            • kuba203 Re: 502 17.08.03, 20:25
                              kalarep napisał:

> Narazie korzystam z 9 .. i wszytsko oki bo trasa dobra ..ale jednak długo
                              sie
                              > troche jedzie :/

E tam, masz więcej czasu na delektowanie się jazdą ;P

> A masz jakieś fotki albo wiesz gdzie C ?? :) .. i Omni na tym ja też
                              > pogrzebie :) .. nio ale jeden minus to to że droższa ..

Nie mam, może gdzieś znajdziesz, ale bardzo krótko jeździły, bo zaraz linię
                              zlikwidowali :) Na tej linii jeździła też testowa Omni, cała żółta była :)
                              • Gość: mouset Re: 502 IP: *.cm-uj.krakow.pl 18.08.03, 12:31
                                I było to bardzo krótko
                                • kuba203 Re: 502 18.08.03, 14:33
                                  Gość portalu: mouset napisał(a):

> I było to bardzo krótko

No mówię przecież :)
                                  • Gość: mouset Re: 502 IP: *.cm-uj.krakow.pl 18.08.03, 14:38
                                    Tak krótko że żadnej nie upolowałem
                                    • kuba203 Re: 502 18.08.03, 14:49

> Tak krótko że żadnej nie upolowałem

Ja wtedy jeszcze nie polowałem :)
                                      • Gość: mouset Re: 502 IP: *.ghnet.pl 18.08.03, 21:39
                                        Mouset był wtedy zapalonym myśliwym
    • Gość: mouset Re: 502 IP: *.ghnet.pl 16.08.03, 10:00
      Zapytaj na Rżące po ch....
      • kalarep Re: 502 16.08.03, 10:26

> Zapytaj na Rżące po ch....

Zapytam w Mistrzejowiach czy by nie chcieli na 16 pojemniejszego taboru to oni
        powiedzą że by chcieli ...
        • Gość: mouset Re: 502 IP: *.ghnet.pl 16.08.03, 10:28
          Nie no jasne najlepiej niech dadzą składy na 20 bo taki jest tłok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka