Gość: vvv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 21:46 Będzie tak jak z S.Wawelskim co miał ziać za smsy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysztof K. SMS wyrwie cię z korka IP: *.fema.krakow.pl 27.01.08, 22:17 Kierowcy będą smsować w czasie jazdy. Mam nadzieję, że władze wycofają sie z tak nieodpowiedzialnego, nie chcę mówić wprost, debilnego projektu. Przecież smsowanie w czasie jazdy stanowi poważne zagrożenie dla ruchu. Przede wszystkim należy rozbudowywać sieć drogową, poprawić jakość nawierzchni i wreszcie zacząć budować parkingi podziemne. Może kiedyś powstaną jakieś trasy podziemne, w tej chwili nie ma na to pieniędzy. Smsowanie nie rozładuje korków, w chwili obecnej od 15.00 korkują się wszystkie trasy i naprawdę nic tu nie dadzą żadne informacje. Proszę sobie wyobrazić: jadę Alejami i dowiaduję się z smsa, że również Piastowska jest zakorkowana. No i przynajmniej wiem, na czym stoję. Panowie drogowcy popukajcie się w głowę. Być może jakąś realną inicjatywą częściowo umożliwiającą rozkorkowanie byłoby poszerzenie obwodnicy Krakowa np. przynajmniej do trzech pasów w każdym kierunku (co jest standardem w cywilizowanych krajach świata) i dobudowanie porządnych dróg dojazdowych do obwodnicy. Obecnie używana jest ona głównie do ruchu tranzytowego, m,.in. dlatego, że nie ma jak do niej dojechać (jakieś kręte dróżki). Właściwie rozbudowana obwodnica mogłaby częściowo rozładować ruch w Krakowie. Poza tym drodzy nasi drogowcy, zamiast zajmować się takimi jakimiś studenckimi chyba pomysłami z smsami zróbcie wycieczkę do Niemiec, czy przynajmniej do Republiki Czeskiej i spytajcie się jak robić dobre nawierzchnie drogowe. To jest jakaś wasza pięta achillesowa i coś z tym trzeba wreszcie zrobić! Telefony działają, można robić zdjęcia kolorowe, jest mięso w sklepach, nawet architektura nieco się poprawiła, a jakość dróg ( w sensie nawierzchni) pozostała w standardach gomułkowskich (chyba nawet za Gierka były lepsze nawierzchnie). A może dzięki korkom (którym smsy naprawdę nie zapobiegną) część ludzi przesiądzie się do tramwajów i autobusów, co i daj Boże. Zrealizowana zostanie w ten wymuszony sposób zasada zrównoważonego transportu, tak lansowana na świecie. PS Drogowców, których tak skrytykowałem, chciałem pochwalić za dobrze wytrasowaną nową zakopiankę na odcinku od Myślenic do Lubnia (abstrahując od kwestii długiego czasu realizacji, ale to zdaje się wina Portugalczyków, którzy realizuja budowę). To chyba jedyny pozytywny przykład drogownictwa stosowanego w naszej okolicy. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: SMS wyrwie cię z korka IP: *.hers.adsl.virgin.net 28.01.08, 05:33 No juz tak nie narzekaj w Londku tez masz Orbital czyli m25 wokol miasta a korki i tak sa inforamcja o korkach jest przydatna ale podejrzewam ze z braku niekiedy dojazdow w pewne miejsca i tak bedzie to zadna nowina bo jak objechac jak nie ma innej drogi, a kto spoza krakowa bedzie wiedzial ze dziala taki smsInfo musieliby na drogach dojazdowych poustawiac tablice wyslij sms zeby wiedziec ze al.mickiewicza jest zakorkowana, (tylko pytanie ilu spoza KRakowa bedzie kojarzyc słowackiego-Mickiewicza-Krasinskiego nie mowie na mapie ale w wyobrazni ze to na przyklad "glowna" droga przejazdowa przez miasto na poludnie a objazd to hmm opolska do Balic i dalej do Opatkowic jesli jeszcze nie wjechalo sie na 29 listopada za Opolska etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto "Zbyt mało tablic?!"-Malcharek,gdzie Ty żyjesz?! IP: *.77.classcom.pl 28.01.08, 06:26 "Zbyt mało tablic?!"-Malcharek,gdzie Ty żyjesz?! To miasto to LAS TABLIC - Tajster naustawiał ich w młot, na co drugiej ulicy już można przeczytać, ze magistrat ma nową gazetkę! Jak za każdą trzeba było zapłacić z tego pwoodu 150 000 zł to naprawdę miasto zrobiło kolejny "świetny" interes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Tablice służą do reklamy "Krakow.pl" - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 13:30 - dwutygodnika dla ciebie, a nie do pokazywania informacji o ruchu na drogach. Te (zgodnie z wcześniej wyświetlaną treścią) znajdziesz na www.krakow,pl albo przez SMS. A że SMS'ować w czasie jezdy nie wolno to już nie jest problem p. Tajstera tylko twój, kierowco... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anakin Skywalker Dostaniesz SMS o treści: "Nigdzie!" IP: *.77.classcom.pl 28.01.08, 06:27 Oto co dostaniesz na zapytanie gdzie nie ma korków - "NIGDZIE!". Fantastyczny pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baju 50 groszy?? tyle co za zwykłą wiadomość?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 07:53 ja mam za 1 grosz, a w Heyah milion pisanek za dara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc SMS wyrwie cię z korka 28.01.08, 08:47 zapewne powiedza, paaaanie, korek jest wszeeeeedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz SMS wyrwie cię z korka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 09:05 Do tego ZNACZNIE lepszym wyjściem byłyby komunikaty CB, powiązane z lokalizacją: www.bts.yaho.pl/cb.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hks SMS wyrwie cię z korka IP: *.wnaft.agh.edu.pl 28.01.08, 11:22 Jeśli centralą będzie ZDiT to dostaniemy zapewne usługę na poziomie zawansowania technicznego z lat 90tych - jak np. reklamy w BUS-TV. www.hutnik.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jukka2006 Krakow ucieszne miejsce 28.01.08, 12:52 Hehe, no naprawde super sprawa. To sie nazywa miec leb do interesow - nawet na korkach mozna zarobic. Z tego swietnego systemu dowiem sie czegos co i tak wiem jezdzac po tym miescie. Ze sa korki wszedzie i nie ma co sie ludzic - nie da sie ich ominac. Naprawde system zasluguje na wieksze dotacje - powinni uwzglednic 1 milion zlotych na ta genialna inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max SMS wyrwie cię z korka IP: *.gprs.plus.pl 28.01.08, 19:38 Pogięło Was??? A słyszeliście może o radiach z RDS-em , gdzie stacje radiowe mogą wysyłać komunikaty i pisane i GłOSOWE!!! ( Oczywiście jezeli ktoś tę opcję ma włączoną). Na dodatek dzięki systemowi RDS mogą być różne w zależności od miejsca w którym znajduje się kierowca! Takie rzeczy w niemczech to już od co najmniej 15 lat!!! A u nas żadne radio tego nie nadaje - wiem bo mam włączone zawsze! Może się dogadajcie z Radiem Kraków , Alfą, RMF-em, Wandą, Classic-em... Któreś na pewno ma możliwości techniczne. A o sms-ach zapomnij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max SMS wyrwie cię z korka IP: *.gprs.plus.pl 28.01.08, 19:39 Pogięło Was??? A słyszeliście może o radiach z RDS-em , gdzie stacje radiowe mogą wysyłać komunikaty i pisane i GłOSOWE!!! ( Oczywiście jezeli ktoś tę opcję ma włączoną). Na dodatek dzięki systemowi RDS mogą być różne w zależności od miejsca w którym znajduje się kierowca! Takie rzeczy w niemczech to już od co najmniej 15 lat!!! A u nas żadne radio tego nie nadaje - wiem bo mam włączone zawsze! Może się dogadajcie z Radiem Kraków , Alfą, RMF-em, Wandą, Classic-em... Któreś na pewno ma możliwości techniczne. A o sms-ach zapomnij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max581 Czy w magistracie słyszeli o RDS i radiu??? IP: *.gprs.plus.pl 28.01.08, 19:42 Pogięło Was??? A słyszeliście może o radiach z RDS-em , gdzie stacje radiowe mogą wysyłać komunikaty i pisane i GłOSOWE!!! ( Oczywiście jezeli ktoś tę opcję ma włączoną). Na dodatek dzięki systemowi RDS mogą być różne w zależności od miejsca w którym znajduje się kierowca! Takie rzeczy w niemczech to już od co najmniej 15 lat!!! A u nas żadne radio tego nie nadaje - wiem bo mam włączone zawsze! Może się dogadajcie z Radiem Kraków , Alfą, RMF-em, Wandą, Classic-em... Któreś na pewno ma możliwości techniczne. A o sms-ach zapomnij... Odpowiedz Link Zgłoś