starydziat 28.01.08, 22:15 Nie wiem czy wszystkie ale 152 jedzie z mogilskiego na rondo pod dworcem i wraca na Lubicz nie zatrzymując się po drodze. Ciekawe dlaczego nie jedzie prosto z mogilskiego na lubicz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paul Autobusy MPK też mają być zniechęcone?! IP: *.fdk.airbites.pl 28.01.08, 22:22 Przypominam że Lubiczem idzie stała trasa 4 linii dziennych 5 nocnych!! Nie tylko zresztą z powodu Lubicza ta sygnalizacja jest do niczego. Sytuacja jest następująca: chcę z Lubomirskiego skręcić w Mogilską. Czemu na wysokości Lubicza mam czerwone podczas gdy jadący w Powstania Warszawskiego mają zielone?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hertw Lubicz,nie Lubicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 23:38 Na litość Boską! Z Krakowa jesteś czy przyjezdny...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Lubicz,nie Lubicza! IP: *.fdk.airbites.pl 28.01.08, 23:53 Na litość boską! Przymiotniki piszemy z małej! A "Lubicza" napisałem bo chciałem sobie skrócić. Nie chciałem pisać "ulicy Lubicz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer_belfegor Re: Lubicz,nie Lubicza! IP: *.gprs.plus.pl 29.01.08, 07:26 Ratunku!! Nie mówi się (i nie pisze) "z małej litery", tylko MAŁĄ LITERĄ Panie przemądrzalski z Lubicza, co to nie ma czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok1 Re: Autobusy MPK też mają być zniechęcone?! IP: *.pgd.pl 29.01.08, 15:26 Dokladnie! Tego co wymyslil ze nie moge skrecic w lewo, mimo ze po mojej prawej stronie samochody jadace w Powstania Warszawskiego mnie "oslaniaja" to powinno sie zlapac i uspic. Z dziecmi wlacznie, zeby sie geny nie roznosily na przyszle pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.fdk.airbites.pl 28.01.08, 22:23 Oficjalny powód brzmi: niegotowy układ dla pieszych pod rondem, który połączy ze sobą wszystkie przystanki wokół ronda. Ale-jak piszę obok-kiedy już na Lubicz autobusy wrócą to będzie śmiesznie. One też mają być zniechęcane do wjazdu do centrum?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Kretynizm. Po co było wydawać tyle pieniędzy IP: *.fdk.airbites.pl 28.01.08, 23:08 Stare rondo wystarczająco "zniechęcało do zapychania autami centrum miasta". Więc po co ten cały remont? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja dokladnie to samo IP: *.autocom.pl 28.01.08, 23:40 pytanie sobie zadalem... co za po...eby rzadza w tym miescie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: dokladnie to samo IP: *.fdk.airbites.pl 28.01.08, 23:55 Wytłumaczenie denne, ale remont był potrzebny. Oddzielono od aut tramwaje i pieszych. Co nie znaczy że dokładnie to co zbudowano uważam za ideał. Dłuższy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: dokladnie to samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:38 Gość portalu: ja napisał(a): > pytanie sobie zadalem... co za po...eby rzadza w tym miescie ??? Taki jeden profesorek ze Sosnowca razem z takim jednym gajowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 06:18 He he jak dla mnie to argument że prez blokowanie wyjeżdżających z ul. Lubicz uchroni się centrum miasta przed korkami jest śmieszny. Przecież to wyjeżdżający od strony ul. Lubicz opuszczają "ścisłe centrum" Czyżby światła kolejna niedoróbka ZDiT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lictin Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 07:26 Zgadzam się z przedmówcą. Co to za zniechęcanie przed wjeżdżaniem poprzez utrudnianie wyjazdu? Inna sprawa, że wielu kierowców po prostu nie potrafi sprawnie ruszać spod świateł, więc zamiast np. 6-8 aut przejeżdża o połowę mniej :( Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu 29.01.08, 10:31 widzisz "jak już wiedziesz to musisz wyjechać, a jak nie wjedziesz to nie będziesz musiał wyjeżdżać" !!! wiem że to trudne do zrozumienia i skomplikowane ale postarajcie się, wysilcie komórki to może zrozumiecie ten ciężki i przeintelektualizowany wywód logiczny. No i wyobraźcie sobie, że niektórzy są tacy cwani, że jadąc do centrum przewidzą, że wyjazd może być ciężki, więc zaparkują wcześniej i (uwaga) PODEJDĄ (!!!!) albo (to jeszcze gorsze) PODJADĄ TRAMWAJEM zamiast pakować się do centrum samochodem (takie cwaniaki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Panie smerf mądrala, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:21 czy wg Pana utrudnianie WYJAZDU z centrum samochodom, które JUŻ tam WJECHAŁY odciąży owo cenrum od tychże zamochodów ???... To rzeczywiście "ciężki i przeintelektualizowany wywód" aczkolwiek całkowicie nielogiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus_remulus Re: Panie smerf mądrala, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:39 widzisz, gdybyś tyle wysiłku intelektualnego włożył w przeczytanie ze zrozumieniem mojej wypowiedzi ile włożyłeś go w wymyślenie tego niezwykle dowcipnego tytułu o smerfie może doszedłbyś takiego wniosku: "gdy ktoś wie, że będzie miał problem z wyjazdem z jakiegoś miejsca najprawdopodobniej wogóle nie będzie tam wjeżdżał" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Panie smerf mądrala, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:36 Wyjaśnij więc, dlaczego - co znacznie prościej - nie utrudnić WJAZDU do centrum zamiast utrudniać WYJAZD i tym samym owo centrum blokować samochodami, które chcą je OPUŚCIĆ. Czy w celu uniemożliwienia wjazdu na ulicę stawia się na jej końcu znak zakazu wyjazdu, czy raczej zakazu wjazdu na początku, eh ???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus_remulus Re: Panie smerf mądrala, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:35 oczywiście należy blokować i wjazd i wyjazd no ale trzeba od czegoś zacząć i według mnie ta blokada to ruch w dobrym kierunku i należy kontynuować tego typu działania. Gdy jest problem z wyjazdem to wielu ludzi zrezygnuje z wjazdu! to proste. Ludzie np. nie wjeżdżają do fosy, czemu? bo przewidują że mogą mieć problem z wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Panie smerf mądrala, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:58 Gość portalu: romulus_remulus napisał(a): > Gdy jest problem z wyjazdem to wielu ludzi zrezygnuje z wjazdu! to proste. Tylko skąd mają wiedzieć, że BĘDĄ mieli problem z wyjazdem ??? > Ludzie np. nie wjeżdżają do fosy, czemu? bo przewidują że mogą mieć problem z > wyjazdem. Jakoś nigdzie przy żadnym wjeździe do centrum nie zauważyłem fosy... :-P Wjazd od strony Ronda mogilskiego również nie stwarza żadnych problemów... P.S. Czy aby pozbyć się niechcianych gości z domu zamykasz WYJŚCIE ?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus Re: Panie smerf mądrala, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 10:26 > Tylko skąd mają wiedzieć, że BĘDĄ mieli problem z wyjazdem ??? postoją raz i drugi to w końcu będą wiedzieć. > Jakoś nigdzie przy żadnym wjeździe do centrum nie zauważyłem fosy... :-P wiesz, do fosy łatwo wjechać ale jak już raz wiedziesz, to nauczysz się, żeby nie powtarzać tego po raz drugi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba To odpowiedz mi jeszcze na pytanie jak pozbywasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 13:10 się nieproszonych gości. Zamykasz wyjście ?... Posiedzą raz i drugi, to się nauczą nie przychodzić tak ?... ;))) Powala mnie twoja "logika" - pracujesz w ZDiT ?... ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor No i co romulusku ?... 30.01.08, 17:52 Obwody przepaliło ?... ;))) Takiej bzdury to nawet sam Bareja by nie wymyślił... ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byku80 To gdzie zaparkują ci co nie wjadą? IP: *.tktelekom.pl 30.01.08, 12:10 nie zauważyłem żadnego wolnego parkingu w tamtym rejonie, z którego możnaby się przesiąść na tramwaj. W/g tej teorii ludzie dopakują parkingi pod blokami bo te pod sądem juz i tak są obłozone w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 uwagi Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.gprs.plus.pl 29.01.08, 07:31 Po pierwsze - jesteśmy chyba światowym fenomenem, bo budujemy rozwiązania drogowe nie po to by ułatwić, tylko żeby zniechęcić!!!! Po drugie - czy was zniechęcają światła do wjazdu do danej dzielnicy??? Bo mnie nie! Po trzecie - wyrażenie "najbardziej optymalny" jest niepoprawne - to błąd logiczny, pleonazm! Optymalny znaczy najlepszy, czyli "najbardziej optymalny" to znaczy najbardziej najlepszy...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: materac Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 07:50 mam wrażenie , że w Krakowie większość świateł ma zniechęcić do jazdy samochodem , nie tylko w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
1sk1 Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu 29.01.08, 08:02 I dlatego je ostatnio wyłączyli gdzie niegdzie.I faktycznie teraz jeździ się trochę lepiej. A utrudnianie wyjazdu z Lubicz to idiotyczny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-Ki Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: 195.150.133.* 29.01.08, 08:07 Źle ustawione światła to bolączka wielu krakowskich ulic! To samo się dzieje np. na nowym skrzyżowaniu Szlaku z Warszawską i Nową Pawią. A przejazd przez Aleje to loteria - światła wymuszają zatrzymywanie sie niemal na każdym skrzyżowaniu. Czy takie ciągłe hamowanie i ruszanie nie przyczynia się chocby do zwiększenia zanieczyszczenia? A co do Ronda i Lubicz - nie bardzo rozumiem co mają kłopoty z WJAZDEM na Rondo do chęci pozbycia się aut z centrum (które, zresztą, coraz bardziej się rozszerza!) - konieczność stania na Lubicz w korku auta w "centrum" zatrzymuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.chello.pl 29.01.08, 08:59 najwyższa pora nauczyć się że na jak stoimy na czerwonym to ruszamy na zółtym, a zatrzymujemy się na światłach dopiero jak jest czerwone, a teraz większość jezdzi tak że zapala się zielone to on dopiero zastanawia się czy ma ruszyć, a przy zmianie z zielonego na czerwone należy jechac do zapalenia czerwonego,na żółtym tez jedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przepisy Prawa Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 10:29 Kłaniamy się nisko i polecamy pamięci: § 95. 1. Sygnały Świetlne nadawane przez sygnalizator S-1 oznaczają: (...) 2) sygnał żółty — ZAKAZ WJAZDU za sygnalizator, chyba że w chwili zapalenia tego sygnału pojazd znajduje się tak blisko sygnalizatora, że nie może być zatrzymany przed nim bez gwałtownego hamowania; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerad Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.ghnet.pl 29.01.08, 13:58 kto tego przestrzega w centrum? Wiem ,ze takie sa przepisy ale w Krakowie jezdzi sie inaczej niz sygnalizuja znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pengos No i co z tego? IP: *.chello.pl 30.01.08, 21:16 Fajnie że zacytowałeś PoRD, ale te przepisy mogą mieć zasotowanie tam gdzie sygnalizacja jest ustawiona prawidłowo. W Krakowie na 90% skrzyżowań sygnalizacja jest skonfigurowana przez bandę szympansów i trudno się stosować do czegoś tak durnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byku80 a to IP: *.tktelekom.pl 31.01.08, 10:33 że policja drogowa ci kolego wytłumaczy kiedyś gdzie znajdują zastosowanie przepisy. Ja tak kozakowałem dopuki mi policja nie udzieliła kilku lekcji w ciągu tygodnia za łączna sumkę 900zł i 16pk. Działają uspakajająco te ich lekcje. Jeszcze gorzej jak się spotkasz z innym jeżdzącym na złóto-czerwonych światłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek. Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 09:29 Przekierowania naśilenia ruchu są interesowne ale nie wolno kierować ruchu tam gdzie nie ma ku temu warunków.Koszmarnie niebezpieczny jest odcinek drogi Poronin-Ząb przez takie własnie działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Rusek Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.n4u.krakow.pl 29.01.08, 09:46 Z uwagi na to, iż w najbliższym czasie (może już od 2. lutego albo jakis tydzień później) autobusy linii 124, 152 i 502 wracają na swoje stałe trasy przez ul. Lubicz, powinno się wlot z Lubicz wydłużyć, by autobusy te nie grzęzły w korkach. W ogóle to autobusy MPK powinny zawsze same sobie włączać zielone by mieć je zagwarantowane bez uprzedniego zatrzymania się. Autobusy powinny mieć wszędzie pierwszeństwo, natomiast samochody osobowe (prywatne) powinno się w ogóle usunąć z centrum Krakowa (a nawet w ogóle wypędzić je poza granice miasta). Indywidualną motoryzację należy zwalczać. Pracodawcy powinni zwracać koszt biletów miesięcznych tym, którzy jeżdżą do pracy autobusem lub tramwajem (ew. pociągiem czy BUS-em), natomiast wyrzucać z pracy tych, którzy dojeżdżają samochodem osobowym. Powinien być zakaz jeżdżenie na terenie miasta samochodem osobowym w jedną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:37 Powinien być zakaz publikowania idiotyzmów takich jak powyżej, przez Kraków jedzie się CO NAJMNIEJ dwie godziny od granic miasta do granic miasta a przy tych pop... co układali rozkład jazdy MPK jeździłem prawie 3 godz na Piastowską... a wracałem pełne 3 godz. 6 godz dojazdu, a mieszkałem w KRAKOWIE... 6 godz w drodze, 8,5 w pracy, zostaje 9,5 na sen i wszystko co ponad to. Widać że kolega to emeryt mieszka w rynku i na spacer chodzi na planty, a zakupy to w galerii krakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e ee eee Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:17 Nie pij tyle,staruszku.I tak już nie kumasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Panie Rusek, komuny to już nawet u Rusków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:45 nie ma ale skoro Pan tak tęsknisz, to przyślemy komisję, żeby Panu dokwaterowali jakąś wielodzietną rodzinkę z kozą bo na pewno masz Pan nadmetraż ! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Majchrowszczyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 09:51 I to jest właśnie to o czym mówił Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.grz Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.dll.se 29.01.08, 09:57 Pseudoorganizatorzy ruchu w Krakowie od lat zniechecaja lokalnych kierowcow i turystow w ogole do jezdzenia autami po miescie, a nie tylko wokol ronda Mogilskiego. Niemal kazde nowe rozwiazanie komunikacyjne, to brak logiki i kolejny dowod na brak myslenia o usprawnieniu ruchu. Np. rozwiazanie ruchu, oznakowanie i sytem swiatem w poblizu Galerii Krakowskiej i pseudodworca autobusowego jest czystym utrudnieniem ruchu, a do tego powoduje czeste niezawinione bledy kierowcow. Przyszlosc Krakowa maluje sie w coraz ciemniejszych barwach dokad dalek bedzie panowac majchrowszczyzna, niekompetencja i lekcewazenie mieszkancow i turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarMark Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.ramtel.pl 30.01.08, 23:31 Gość portalu: jan.grz napisał(a): > Pseudoorganizatorzy ruchu w Krakowie od lat zniechecaja lokalnych > kierowcow i turystow w ogole do jezdzenia autami po miescie(...) Niemal kazde nowe rozwiazanie komunikacyjne, to brak logiki i kolejny dowod na brak myslenia o usprawnieniu ruchu. (...) Przyszlosc Krakowa maluje sie w coraz > ciemniejszych barwach dokad dalek bedzie panowac majchrowszczyzna, > niekompetencja i lekcewazenie mieszkancow i turystow. Panie jan.grz Przyszłość miasta Krakowa maluje się w coraz ciemniejszych barwach :(( z nadmiaru samochodów i egoizmu jego mieszkańców, którzy zawsze i wszędzie muszą wozić swoje cztery litery samochodowymi puszkami .... Przykre to, ale czy NIE WIDZI PAN jak to miasto coraz bardziej paskudnieje od zapchanych samochodami ulic?? Czy nie ma Pan na tyle wyobraźni (nie tylko, niestety, Pan) , żeby próbować zauważyć, że masowa motoryzacja w mieście i USPRAWNIANIE ruchu to ślepa droga donikąd?? Znów powiem banalnie ale dobitnie: nigdzie na świecie nie udało się rozwiązać problemów komunikacyjnych poprzez ułatwianie ruchu i budowę nowych dróg. To mity i mrzonki, którymi zostaliśmy tak łatwo zmanipulowani i otumanieni .... :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syb_ryba Panie JanMark, IP: *.autocom.pl 31.01.08, 21:38 Miasto paskudnieje bynajmniej nie od samochodów ale od paskudnej zabudowy promowanej przez "majchrowszczyznę" (widać marzy się jej tutaj drugi Sosnowiec...). Masowa motoryzacja, czy ktoś tego chce, czy nie chce, jest zjawiskiem nieuchronnym i nic go nie powstrzyma, no chyba, że wprowadzi się faszyzm albo komunizm... A "usprawnianie" ruchu przez gajowego i jego fahofcuf polega głównie na utrudnianiu ruchu (np. przed remontem Grzegórzeckiej i ustawieniem świateł co kilka metrów NIE było tam korków !), stąd korki i zwiększona (niepotrzebnie) emisja spalin... Ciekaw też jestem, co za kretyn wymyślił postawienie generujących korki świateł na końcu (lub początku - jak kto woli) nowej "obwodnicy" Przegorzał... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.geod.agh.edu.pl 29.01.08, 10:27 Wit Nirski: "...Poza tym jest to sposób, by zniechęcić kierowców do zapychania ścisłego centrum samochodami..." czysta "majchrowszczyzna"! i to w wykonaniu faceta winnego niedawnego zablokowania ul. Św. Gertrudy przez tramwaje - zaplanował, że będzie tamtędy przejeżdżało 50 składów na godzinę ... Przecież ten facet ma wszystko do tyłu - od kiedyż to utrudnianie wyjazdu ma zniechęcić do wjazdu? Przywróćcie zlikwidowany przez jakiegoś idiotę parking na pl. Szczepańskim (Wirski w sam raz mógłby go zamiatać, to szczyt jego kwalifikacji) i w centrum zrobi się luźniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:15 Z Lubicz na R. Mogilskie jedzie się DO centrum ??????????????????????? A może chodzi o centrum... Nowej Huty ??????? ;)))))))))))) Skoro takich mamy zarządców dróg w Krakowie, to nie ma się co dziwić, że jest jak jest... ;))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Światła muszą oświecić organizatorów ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:22 Nie chce mi się nawet o tym pisać! Do szkoły panowie inż. Najbardziej nieprzyjazne dla kierowców miasto w PL. Na dworzec autobusowy nie wolno podjechać i wysadzić pasażerów. Żółte migające SUPER NIEBEZPIECZNE światła na dworcu gł.i w innych miejscach. Złe czasy świateł. Celowe utrudnienia w jeździe, brak zielonych strzałek na sygnalizatorach. Można tak długo jeszcze, ale kiedy to się zmieni????? Kierowcy nie z Krakowa, na samą myśl o jeżdżeniu po naszym pięknym mieście, dostają wytrzeszczu i ciśnienia. Ale to przecież chodzi o ograniczenie ruchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypadek Re: Światła muszą oświecić organizatorów ruchu IP: *.chello.pl 30.01.08, 02:42 Brak swiatel na Dworcu Gl. to zly pomysl...Dzis doszlo tam do kolizji relacji lubicz-basztowa i Pawia-Westerpllate (17:30) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:21 Tak to jest jak drogami zarządza gajowy, a Krakowem sosnowiczanin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorzecki Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: 83.80.80.* 29.01.08, 15:27 Artykul przygotowuje nas do otwarcia systemu sterowania ruchem ktorego celem bedzie maksymalne utrudnianie zycia kierowcom. Na szczescie system mial byc uruchomiony ponad rok temu ale nie wyszlo bo sie zastanawiaja jak utrudnic zeby wyszlo zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:41 PARANOJA!!!!!! Może by tak w ramach rewanżu za genialne pomysły ZDiT zrobić im prezent i np. niech światła z ul. centralnej na Nowohucka pozwalają na wyjazd 1 pojazdu może jak P. Tajster postoi w koreczku to wróci mu rozum! Idiotyzm w ZDiT sięga zenitu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:46 Jka widze tego mena P. Wita rzecznika pożal sie Boże to nie dziwie się, że ZDiT ma takie suuuper pomysły i udogodnienia dla kierowców! A zastanowili się panowie, że w związku z tym większe korki znowu są na Rakowickiej i przyległych do niej ulicach dlaczego my mieszkańcy mamy wdychać opary! Mięliśmy nadzieję, że jak otworzą Lubicz troszkę odetchniemy od spalin a tu masz babo placek inteligenta sygnalizacja utrudniające normalne korzystanie z dróg! To sabotaż!!! Pięć sekund zielone światło kogoś całkiem porąbało!!!!!! Odechciewa się żyć w tym poronionym kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drifter Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.chello.pl 29.01.08, 18:24 Obywatelu Krakowa zapamiętaj : należy płacić podatki , jeszcze raz płacić , do centrum nie wypuszczać się , każdy mandat za parkowanie uiszczać . Rada : zapamiętaj to co piszą do następnych wyborów do rady miasta Krakowa i zadecyduj ! Obyś miał lepiej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: 82.160.137.* 29.01.08, 19:03 Powoli staje się jasne, że budowa jednego czy dwóch megaskrzyżowań nie rozwiąże problemów z korkami. Drogi planuje się na 20 lat do przodu a nie doraźnie. Pierwsza powinna powstać cała obwodnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:00 cała obwodnica, ale która? I obwodnica to Planty. II obwodnica właśnie została domknięta. Powstał tunel drogowy pod dworcem PKP łączący al. Słowackiego z ul. Wita Stwosza i Lubomirskiego. Można jeździć dookoła centrum Krakowa. Pytanie: jak wygląda w godzinach szczytu ruch w tym tunelu drogowym? Pod Politechniką i na Lubomirskiego? III obwodnica to planowana Trasa Pychowicka z mostem na Wiśle i tunel pod Sikornikiem do Armii Krajowej a także planowany tunel (!) od szczytu wzgórza kurdwanowskiego (ul. Witosa) pod Zakopiańską, żeby ciszy katolickim pielgrzymom w Łagiewnikach nie zakłócać (choć estakada byłaby 10 razy tańsza). IV obwodnica to autostrada, planowana droga S-7 (obejście Nowej Huty) i "ćwierćplanowana" droga szybkiego ruchu na północ od Opolskiej i Lublańskiej. Ja się pytam: co te wszystkie drogi usprawnią w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadratowy Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:05 Najlepszy wynalazek ludzkości - koło; najgłupszy - cztery koła! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 to wszystko z dbałości o mieszkańców miasta 29.01.08, 20:20 oraz dla promocji tegoż. PS gdybym był właścicielem iluś tam stacji benzynowych w jakimś niemałym mieście zrobiłbym wszystko aby organizacja ruchu powodowała maksymalnie duże zużycie paliwa. I tak sobie myślę, że na jakieś tam "cele" mógłbym oddać lekką ręką tak z połowę nadwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda gadać Zainstalować z i e l o n e strzałki pod światłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 21:01 ORAZ ZATRUDNIĆ FACHOWCÓW OD ORGANIZACJI RUCHU DROGOWEGO (najlepiej z zagranicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: Zainstalować z i e l o n e strzałki pod świat IP: *.n4u.airbites.pl 30.01.08, 13:46 tak, ale najpierw nauczyć Wszystkich kierowców poszanowania przepisów dotyczących strzałek, bo teraz to niestety Wszyscy to głęboko w d... mają, a pieszy czy rowerzysta to uciekać przed szanownym panem kierowcą, co przepisy ma gdzieś. Prawo o ruchu drogowym mówi: "§ 96. 1. Nadawany przez sygnalizator S-2 sygnał czerwony wraz z sygnałem w kształcie zielonej strzałki oznacza, że dozwolone jest skręcanie w kierunku wskazanym strzałką w najbliższą jezdnię na skrzyżowaniu, z zastrzeżeniem ust. 3. (...) 3. Skręcanie lub zawracanie, o których mowa w ust. 1 i 2, jest dozwolone pod warunkiem, że kierujący zatrzyma się przed sygnalizatorem i nie spowoduje utrudnienia ruchu innym jego uczestnikom." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu? Czy IP: *.gprs.plus.pl 29.01.08, 22:09 wyjazdu??? Przecież z Lubicz na Mogilskie się WYJEżDżA Z CENTRUM!!! Poza tym P...i utrudniacze macie nam ułatwiać nie utrudniać!!! Oj trzeba Wam skasować wszystkie przepustki i przywileje! I służbowe auta! Może wtedy zaczniecie myśleć normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu? IP: *.chello.pl 30.01.08, 02:45 Tajster musi sobie uswiadomic, ze jego samochod to nie tramwaj, ze moze jezdzic po torowisku na mpk pasie. Chyba, ze ja nie zobaczylem i jego samochod posiada pantograf :DD Moze to jakas tajna linia do magistratu z Legu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Światła mają zniechęcać kierowców do wjazdu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:46 POPIERAM w całej rozciągłości :) Tylko, czy taki "MUMINEK" jak PAN WIT w ogóle myśli i jego koledzy?!!! Nic tylko, aby UTRUDNIĆ - rozumu u nich za grosz, a już szczytem głupoty jest teza, że ma to utrudnić ruch "tym wjeżdżającym" a sprawa dotyczy "również" nie tylko o wjazdu w Lubicz, ale przede wszystkim WYJAZDU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś