Dodaj do ulubionych

DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 12:30
przperaszam, że tutaj pytam...ale może ktoś coś wie...
mam pytanie, czy ktoś z Was może słyszał, lub pracuje w firmie
Donneley w Krakowie...jakie warunki pracy, płacy etc. będę wdzięczna za
podpowiedzi - chodzi o dział obsługi Klienta...

Obserwuj wątek
    • Gość: rr Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 20:46
      up
    • Gość: kati Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 22:34
      hm........... Zależy od stanowiska.
      Na pewno za dużo nie dostaniesz... na pewno jest wyzysk (jak w każdej dużej
      drukarni)
      Mój facet trochę tam pracował... żadnych nadmiernie pozytywnych wspomnień.
      • Gość: visa Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 01:10
        trochę pracował? tzn. co ? dwa dni zszywał "Wprost"? dlaczego ludzie używają
        takich uogólnień w odpowiedziach?
        • yalung Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? 25.08.03, 23:22
          mam pewne doswiadczenia "posrednie", to znaczy przez znajomych. sam kiedys
          bylem na rozmowie kwalifikacyjnej, ale nie zgralismy sie celami
          dlugoterminowymi i obie strony rozeszly sie zadowolone.
          generalnie uwazam ze warto. pewnie, amerykanska firma i wyzysk, ale dopoki beda
          dzialac sprawnie to bedziesz w tym uczestniczyc i warto.

jesli chcesz znac blizsze szczegoly polecam moj adres yalung@gazeta.pl
          pozdrowienia i powodzenia

y
    • Gość: Andulka Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? IP: 217.97.162.* 26.08.03, 14:37
      Witam, udalo Ci się zebrać jakieś informacje? Chętnie poznam opinie, bo jestem
      do nich umówiona na rozmowę. Bede wdzięczna za pomoc, podpowiedź, sama też sie
      chętnie podzielę wiedzą jaką juz zdobyłam
      Pozdrawiam
      • Gość: Marta Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? IP: *.chello.pl 27.08.03, 08:50
        Jeżeli chodzi Wam o Donelley Polish American (DPA) na Obrońców Modlina, to ja
        tam pracowałam jakieś 5 lat temu, przez około rok. Byłam wtedy w liceum, a oni
        zatrudniali studentów i rencistów. Ale podobno nic się nie zmieniło.
        Prace były różne, ale ogólnie dzielą się na introligatorskie (wklejanie ulotek
        do gazet, itp)i maszynowe. Jeżeli będziesz miał wybór, to 'pchaj się' na
        maszyny, bo tam jest stała stawka nie zapieprzasz tak, żeby zrobić prawie
        niewykonalną normę przy stanowiskach introligatorskich.
        Mnie to dosyć odpowiadało, bo to w sam raz dla ucznia, można chodzić na którą
        zmianę chcesz (na 6, 14, lub 22) i w dzień, który chcesz. Chodziłam tam prawie
        z całą klasą, więc było wesoło, każdy podchodził do tej pracy na luzie i nikt
        się nie przejmował jak nie zrobi normy, itp.
        Nie wiem, co chcesz dokładnie wiedzieć. Zadaj konkretne pytanie.
        Pa
        • Gość: rr Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:14
          z całym szacunkiem dla Ciebie Marto, ale zgodnie z moim zapytaniem nie dociekam
          jaki jest charakter pracy i jej warunki na stanowisku "introligatora" czy "przy
          maszynach" - ale w Customer Service
          niemniej jednak dziękuję za trud odpisania i pozdrawiam serdecznie

rr
    • Gość: rr Re: DONNELEY - JAKI TO PRACODAWCA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 11:48
      up
    • boldhead wymagający, nt. 28.08.03, 11:58
      • Gość: rr Re: wymagający, nt. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 14:19
        i bardzo słusznie, coś więcej niż tylko jedno słowo ?
        • boldhead praca z perspektywami. nt. 28.08.03, 15:21
          • Gość: rr Re: praca z perspektywami. nt. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 18:28
            boldhead, czy Mama Cie nie uczyła, że nie wolno mówić przy jedzeniu, a drugie,
            że jeśli mówić to pełnymi zdaniami ?

to żarcik taki, rzecz jasna, ale nie dajesz się ciągnąć za język, oj nie
            dajesz...
            gdybyś uznał za stosowne swoje dwie pogłębione wypowiedzi rozwinąć byłabym
            niezmiernie wdzięczna...

serdecznie i wylewnie ( choć w słowach oszczędnie :-))) pozdrawiam,

rr
            • boldhead napisac do mnie...moja odpowiedziec... 29.08.03, 09:33
              ... to co wiedziec.
              boldhead@gazeta.pl
              pozdrawiac
              • Gość: rr Re: napisac do mnie...moja odpowiedziec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.03, 15:51
                ja juz wysłać, z góry i z dołu dziękować i szczerze pozdrawiać :-))

rr
                • rida1 Re: napisac czy nie 29.08.03, 21:18
                  jak chcesz odpowiedzi z pierwszej reki to zapraszam na poczte

pozdrawiam
                  • Gość: andulka Re: napisac czy nie IP: 217.97.162.* 01.09.03, 14:22
                    A ja też mogę? Proszę :) Bo bardzo jestem ciekawa, zwłaszcza po rozmowie u nich
                • Gość: andulka Re: napisac do mnie...moja odpowiedziec... IP: 217.97.162.* 01.09.03, 14:26
                  RR, czy udało ci sie czegoś dowiedzieć? Strasznie tajemniczy ci krakowscy
                  forumowicze. A mnie sie tak chce wiedzieć!!!!! Podziel sie proszę :) A bylaś
                  juz u nich na rozmowie? Czy pytasz, ot tak sobie?
                  • rida1 Re: napisac do mnie...moja odpowiedziec... 01.09.03, 17:24
                    Andulka napisz na moj gazetowy adres, przepraszam, ale dopiero dzisiaj mialam
                    czas zajrzec na Forum

pozdrawiam

• Gość: andulka rida - cos nie tak z twoim adresem :( IP: 217.97.162.* 02.09.03, 11:03
                      Cześć,
                      dziekuje za odpowiedz :) mam problemy z Twoim adresem, a może żle wysyłałam (bo
                      ja jestem taki początkujący forumowicz).
                      Donnelley: byłam u nich na rozmowie,
                      trudno po godzinnym spotkaniu z jedną osobą wyrobić sobie zdanie
                      na temat firmy, dlatego chętnie poznam opinie bardziej
                      wtajemniczonych.

Będę wdzięczna za podpowiedź
                      Pozdrawiam Cię serdecznie

wierteka@wp.pl

• rida1 Re: rida - cos nie tak z twoim adresem :( 02.09.03, 22:01
                        napisalam do Ciebie maila, z innego adresu, mam nadzieje, ze dostalas

pozdrawiam

• Gość: rr Re: napisac do mnie...moja odpowiedziec... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 19:31
                    Andulko,
                    podaj swoj adres mailowy, chetnie podziele sie wiadomosciami, ktore uzyskalam
                    od zyczliwych tu osób,

pozdrawiam,

rr
                    • Gość: Andulka Re: napisac do mnie...moja odpowiedziec... IP: 217.97.162.* 02.09.03, 09:17
                      Cześć RR :)
                      wierteka@wp.pl

Dzieki za odpowiedź :))
                      • Gość: rr do Andulki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 11:37
                        Andulko,

wysłałam do Ciebie maila, pozdrawiam,

rr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka