Dodaj do ulubionych

^^^^^^^Zasłabłem w Jubilacie

IP: *.net.autocom.pl 22.08.03, 12:51
Zasłabłem w Jubilacie -leżałem, nie mogłem ruszać się i mówić.
Obsługa marketu zajęła się troskliwie mną. -Wezwano pogotowie. Kiedy poczułem
się lepiej wyznaczono jednego z pracowników, który pilnował mnie do czasu
przyjazdu pogotowia, nie pozwolił mi odejść zanim przyjechało pogotowie.
Pogotowie przyjechało dość szybko, zajęli się mną dobrze, jak nie wyraziłem
zgody na odwiezienie do szpitala to odwieżli mnie do domu mimo, że czułem się
dobrze. Pozdrawiam ich wszystkich. -Stary
Obserwuj wątek
    • trudny2002 Stary , nie stary... 22.08.03, 12:55
      aleś widać słabawy, boś zasłabł. Serducho? Upał i obciążenie termiczne?
      Zresztą nieważne. Trzymaj się i schładzaj...
      Zasłabnąć może i nie tak stary, a moześ sie po prostu nienajlepiej prowadził w
      taki letni czas i teraz skutki?
      No stary, nie łam się i nie bądź przestraszony.
      trudny
      • Gość: stary Do trudny 2002 -Stary IP: *.net.autocom.pl 22.08.03, 15:02
        Nie odbieram Cię przykro, ale jesteś +/- inteligentny i oczekuje Twoich
        wypowiedzi bardziej ambitnych. -Spróbuj być twórczy -to męczące ale stać Cię na
        to. -Choć żadko budzi podziw, daje satysfakcje :) -S
        • trudny2002 Re: Do -Stary 22.08.03, 15:07
          Jeśli Cię dotknąłem , bardzo naprawdę przepraszam.
          Pomyślalem dwojako, albo to co piszesz prawda, albo trochę prowokacyjnie ...Ty
          właśnie zartowałeś. Bo niby czym niezwykłym jest pomagać drugiemu jeśli pomocy
          potrzebuje?
          Widzisz wygląda mi na to, ze dziekowanie publiczne za postawę ludzką wiec
          normalną, brzmi nieco dziwnie...pojmuję, ze może wobec natłoku pogardy i
          żałosnych zachowań właśnie taki odruch normalny zdaje się na wyróżnienie
          zasługiwac, jednak czy nie dostrzegasz w tym nienormalności?
          Natomiast jeśli nadużyłem czegokolwiek, pisząc że być może to efekt
          okolicznościami sprowokowany, raz jeszcze bardzo Cię przepraszam.
          Życzę serio dobrego samopoczucia i jak najwięcej spotkań z ludźmi życzliwymi
          trudny
          • ciupazka Re: Do -Stary Do -Trudny... 22.08.03, 22:44
            Jak wom obu przyfasole, to sie od razu obaj pozbiyrocie do kupy. Jo wom tu dom
            beskucyje, sietnioki zbolale, odpocąć ni ma kie?
            Za mało doba?
            Nei, coz wom obu powiym? Hale wom powiym nietoty, strasyć nos bedziecie?
            Jak mocie zamiar umiyrać, to juz i to wartko, coby my były młodymi
            gdowami, bo pote nifto nie bedzie nos fcioł, ba jako!
            Lygać na pościeli, wołomy dochtora Frankensteina, on tu wos od razu na
            nogi postawi. A teroz dychnąć, herbatki góralskiyj na obie nozki wypić i
            bedziecie do rania zdrowi. Telo. Pozdrowiom wiecorowo i to zdrowo! Hej!

P.S. Mam nadzieję, że sobie z nas kpisz trudny?
            • trudny2002 Ciupazka...a wiys co jo byk śmioł? 22.08.03, 23:52
              Kpa to jo ni moge robić, bo jako to. Ino jo sie mom kapke lepi od Starego, ino
              moze i lo tymu co nie leze po jakik Jubilatak, jubileuszak i takik
              tam...harbatke zażywom, a ostatnio to we Witowie siedziołek i z fiakrem jednym
              my kapke gazdowali...a moze ino harbatke my zażyli , a telo co wiym to pote
              fiakier cytoł cosi po stole a jo juz sie broł , bom musioł jesce gazdować w
              Chochołowie...
              Dzisiok mom sie jak wcora, znacy sie jesce gorzy...ino to sie mi widzi nie
              wytrzymie tak do zimy , bo musi popuscić.
              Starymu juz pewnie tyz lepi i jesce gorzy potrzymie ino kie chyci...
              A ftos wiy cy chyci?
              Zaroz po niedzieli bierem sie zaś w Zokopane...ino we wtorek wiecór musem być
              zaś w chałupie...
              trudny
              • Gość: Ciupazka Re: Ciupazka...a wiys co jo byk śmioł? IP: *.it-net.pl 23.08.03, 01:09
                Ftoz wie, cy popuści trudny, sanuj sie!Zdrówka!Telo.Pozdr.
              • Gość: Nike Re: Ciupazka...a wiys co jo byk śmioł? IP: 62.181.178.* 23.08.03, 01:14
                Jezusicku, jak piknie godocie, panocki!! :D

• Gość: stary Ależ trudny2002 -ad.Zasłabłem w Jubilacie IP: *.net.autocom.pl 23.08.03, 16:59
      Trudny2002 -Nie uraziłeś mnie -jesteś sympatyczny, (nie pomyśl żem homo, choć
      uznaje ich za normalnych) trochę Cię tylko podpuszczałem, ale coś w tym jest ;)
      Pozdrawiam -S
    • Gość: stary Ciekawe czy ciupazka.....Zasłabłem w Jubilacie IP: *.net.autocom.pl 23.08.03, 17:03
      ....czy cupazka stuka się czasem swoją ciupazką w to co ma pod kapeluszem. -
      Kość ale pod nią co? :)
      • Gość: Ciupazka Re: Ciekawe czy ciupazka.....Zasłabłem w Jubilac IP: *.it-net.pl 23.08.03, 17:31
        No, toś mi dopiókł! Powiym ci, ze gynsto i cynsto...Nie wiym, cy cłek kie
        zmądrzeje, cy bee cas na to...Kieby choć s tego pukanio, jaki hasent był, a
        tu furt ześ głupi. Do starości sie rozumu ucys, nei co, po co ? He? Nei po to
        coby pomrzeć jako głupi.
        Godajom, ze zjod syćkie rozumy, moze i zjod, nei co pojod? Nikomu nic nie
        doł, ani nie ostawiył i co z tego syćkiego, kie zjod...

Chytry dwa razy traci, a cy takiymu pomoze , choćby i pukoł sie trzy razy,
        dziyn w dziyn w coło, kie go ni mo?
        Wiys trudny, jo tyz casami fciałabyk ni mieć coła, a tu coroz to nowe
        olśniynie... i zaś sie pukom: ka rozum???
        Moze juz i ni ma? Moze trza se dać spokój, udawać, ze nie widzis, nie
        słysys ... Pomalućku coło odpocnie od pukanio, a i nie przejys sie tym głupim
        rozumem. Na co ci on?
        Telo.Pozdr.
        • peteen cipazecko, a weź no nas zaproś... 23.08.03, 20:50
          do siebie na małe conieco, przywieziemy dwa razy tyle...
          rad bym okrutnie spożyć dary boże z tobą, trudnym, a i ojciec spirytus pewnie
          byłby chętny...
          a zatem: kiedy jesteś tu i wolna na tyle, żeby się spotkać ?...
          :c)
        • trudny2002 Jo i Ci dopiekoł? Przi sam Bogu co to nie jo 23.08.03, 21:51
          Jo by Ci krzesnomatko nie dopiekoł , a i kie mie by piekli, a wiym co
          bedom...no jesce nie teroz no kie przijdzie cas.
          To jo przecie do Jubilata bym nie chodzieł, bo i po co , a kie by mi się
          widziało co słabym to byk sie z chałupy nie rusol.
          Rusanie, a to wiys, lepi robi na słabości i ciekwe to co i rusanemu i
          rusajecymu...a juz wyspiański Stasek pisoł co ...:Pon się bojom , we wsi
          ruchu...co wys jako sie tłumacy...
          Nie widzem przeskody i z peteene, z Tobom i skks'em a pewnie i z kiem jesce
          flaske zrobiliby my , a lepi to wyży...
          trudny
          Kie?
    • ejno Re: ^^^^^^^Zasłabłem w Jubilacie 23.08.03, 19:37
      Ta pisana gwara jest niesamowita choc powiem ze czasem mam problemy ze
      zrozumieniem no ale niestety nie znam gwary a juz napewno nie tak dobrze:)))
      Pozdrawiam:)))
      • Gość: Ciupazka Re: Jo jesce nie zesłabła... IP: *.it-net.pl 23.08.03, 22:51
        i temu godom wartko, ze ni ma nic darmo, trza se zasłuzyć, Boga uprosić o
        zdrowie dlo słabowityk i insyk zbolałyk sietnioków z krakowskiego Forum, a
        moze nie ino...inksyk tyz, ba haj!

Nadarzo sie okazyjo, bo 30 siyrpnia masierujemy na Wiktorówki, na piyknom msze
        dziękcynnom z kapelanami ZP, senatorym Ziemi Podhalńskiej Księdzulorzym i
        inksymi zacnymi górolami i ceprami, ba przyjyzdzajom z Rzymu z Akademii
        Papieskiej prof.St.Grygiel(filozofia człowieka), nas rodem z Gronkowa X dr
        Władysław Zarębczan,( a moze juz i wysyj, moze dr habil.), ftory tyz w Rzymie
        urzęduje, nei...syćkiego nie wiym...
        Msa pewnie bedzie koło 11.00. Syćko po góralsku, coby sie ino pogoda udała,
        potem majom być tzw. posiady na Rusinowej Polanie( bezalkoholowe!). Tu zas
        wozno pogoda...,a pote na noskach, na dół do autek, fasiągów, co fto mo ...
        bieremy sie ku chałupie www.matuska.pl. Nei trza teroz pokrzepić ciało,
        kie dusa pojadła.
        Prawie nom zyndzie do popołedniai, nei wiecór przed nami u "Matuski" . Pytomy
        pieknie od samiuśkiego rania jaze do wiecora, im więcej gości , ftoryk momy w
        zocy, tym lepiyj. Pore okazji dońdzie, imieniny staryj Marczułajtiski
        (Ludwina), trofea zdobyte przez rodzine na XXXV MFFZG w Zokopanym , co ta
        jesce - Bronki imieniny.
        Brać sie, nie strochać sie, sałas z kominkiem duzy(na 50 osób) , pomiescom sie
        syćka. Posiedzimy, poukwalujemy... śpasy se przyryktować, nei ciekawość - to
        sie znacy piyrsy stopiyń do piekła ....zaspokoicie, hehe. Telo Pozdr. I do
        uwidzynio!!!
    • Gość: stary Re: ^^^^^^^Zasłabłem w Jubilacie IP: *.net.autocom.pl 24.08.03, 12:20
      Ubawiliście mnie -pogodniej patrzę więc na Jubilata.
      A czuję się jak to stary "po przejściach". Żadnych chorób się nie boję bo
      wszystkie już mam. Chciałem nieopatrznie napisać "czego i Wam życzę", ale
      zoriętowałem się że byłoby to świństwo. -Zyczę więc Wam pogody ducha, a nie
      wierzącym wędrówki myślami w (obie) okolice "big bang"'-u.
      Pozdrawiam -stary :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka