Dodaj do ulubionych

Widziane 29.08.2003

29.08.03, 08:28
Na początek doniesienie na kurs "204" - odjazd z Bieżanowskiej 7.24.
PS 068 miał nadspieszenie 3 minuty - zgodnie z zegarem wewnątrz wozu i moim
też zresztą. Zdążyłem, ale gdyby inaczej światła na skrzyżowaniu Wielicka -
Nowosądecka się rozłożyły, czekałbym na pewno na następny.

Dziś widziałem jak krakowscy kierowcy prywatnych samochodów jeździli na
pamięć. Wielicka zamknięta a Ci normalnie jakby nigdy nic pędzili w stronę
miasta. Niestety nawrotka pod samym mostem była konieczna. A znaki !!!

Dziś na "13" wygląda, że znów o jedno ufo lepiej.

I tak tradycyjnie widziane brygady:
13-01 945+946+947
13-02 861+862+863
13-03 864+865+866
13-05 - ufok, ale nie widziałem jaki
13-08 852+853+854
a na 4-04 867+869+868. Zresztą tak jest od wtorku.

Na 24-02 powrót wozu #2003, a na mojej 24-09 znowu #2020.
Ale mnie zaszczyty kopsnęły.

Kuba !!!
Niestety na 9-08 dziś jakiś niebieszczak. Liczyłem, że wieczorem jak
pojedziemy na inspekcję sfocisz "16" z jakąś Faustynowicką reklamą.
Ale może jak będziemy w Pleszowie to uda się nam złapać jakąś ładną reklamową
GT6 na "20". Spisz rozkłady !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Widziane 29.08.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 29.08.03, 10:33
      Na 13-07 ufok 906+7+8
    • adas29 Widziane na Rzemieślniczej. 29.08.03, 15:28
      Wagon #858 zniknął już z wakacyjnego miejsca postojowego od stronu Urzędu
      Skarbowego. Mam nadzieję, że zanim połączą go z pierwszymi dwoma doczeka się
      demontażu tego syfnego kikuta z jego tyłu.
      Na placu nadal stoją #855 (czemu to nie jeździło jako solówka - won z kikutem
      hihihi) i #728, które będzie na maksa zasyfiać ufo swoją
      wyblakłą "niebieskością".
    • Gość: ADAŚ a SE najeździła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 17:34
      reklama 7UP na 921+922. Już jej nie ma - trzy miesiące, też coś. Następny
      reklamodawca przez duże "R" po Codiparze. Dziś na 13-04.
      Na 13-07 był ufok, ale 814+815+816. Jechałem nim.
      906+907+908 musi być albo na 13-05 lub 13-06.
      Ale wychodzi, że dziś 7 ufoków.
    • _hektor Re: Widziane 29.08.2003 29.08.03, 17:39
      #2022 dzisiaj na 24!!!
    • kuba203 Re: Widziane 29.08.2003 29.08.03, 17:52
      adas29 napisał:

> Spisz rozkłady !!!

Za późno :(
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 29.08.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 17:53
        kuba203 napisał:

> Za późno :(

to ja spiszę.
    • Gość: ADAŚ Pożegnanie lata i "17" wieczorową porą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 00:29
      Tego właśnie dokonali Kuba i Adaś.
      O szczegółach jutro, bo ja już idę spać.
      Dobranoc.
      • kuba203 Re: Pożegnanie lata i '17' wieczorową porą. 30.08.03, 09:00
        Było jak zwykle klimatycznie :D
        Na początek pytanie do dyżurnego brygadzisty Dr Mouseta, na brygadospisie
        pętli Walcownia odkryliśmy brygadę 5-08, przyjazd 07:49, na czym to
        jeździło??? Niestety, odkryliśmy ją o 1 dzień za późno, żeby sprawdzić to
        naocznie.
        Zaczęliśmy od fotki 250 w Zastowie, następnie poszły w Mistrzejowicach 9 z
        tablicą Borek Fałęcki oraz GT6 na 20. Później przemieściliśmy się na Piastów,
        tam flesz dopadł 17 :) Później zmieniliśmy nieco rejon działania i
        wylądowaliśmy w Pleszowie (komarów brak :D ). Fotka 20 i 21, następnie
        zatrzymaliśmy się na dłuższy postój na Walcowni. Nie polecam nikomu
        eksploracji tej pętli po zmroku, na turystów zastawiono pułapkę w postaci
        dziury w ziemi, w którą miałem przyjemność wpaść, i która sięgała mi do
        pasa :DDD Adaś wypytał motorniczego z 9-08 o panią Elę, hihihi ;) Ja natomiast
        sfociłem go 2 razy, raz jako 16 i potem jako 22. Chwilkę wcześniej podjechała
        7-05 jako 17, motorowy nie był świadomy, że ma zaszczyt prowadzić
        ostatni "nocny" kurs tej linii, a ja z niekłamaną satysfakcją patrzyłem, jak
        ostatnia 17 znika w ciemnościach :D Oby na zawsze :) Później jeszcze
        podjechaliśmy na Wzgórza (ufo na 4) i jeszcze raz do Pleszowa (przez tunel w
        Ruszczy), tam zauważyliśmy pewnego podmianowego dziwoląga, mianowicie melon ze
        131 jeździ wieczorem na 146, a Jelcz ze 146 na 131, gdzie tu sens i logika, to
        nie wiem (kierowca Jelcza też za bardzo w tym sensu nie widział, tym bardziej,
        że ostatnim kursem do Chałupek po 23 zabrał 2 osoby). Takie samo było
        napełnienie w 161, odjeżdżającym tuż przed 23, jedynie w 251 było przyzwoite,
        ale to akurat nic dziwnego. Wiem, że ktoś już pisał o tych podmianach, żeby
        nie było, że uważam, że to moje odkrycie ;P
        • Gość: mouset Re: Pożegnanie lata i '17' wieczorową porą. IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 02.09.03, 09:31
          Coś mi się wydaje że 5-08 odpoczywa tam na przerwie, wersja nr 2 : wjeżdża na
          16 w co wątpie bo ok 11 rano widziałem trzy sztuki GT6B4
    • Gość: ADAŚ Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 09:03
      Udaliśmy się tam z Kubą z Zajezdni Śródmieście - wyjazd brygady 339-05 o godz.
      20.00.

Na początku obejrzeliśmy sobie infrastrukturę dla linii "136" - nie ma co
      pisać, tradycyjna hehehe. Akurat nawinął się autobus linii "250", to
      postanowiliśmy pojechać do Zastowa, gdzie grupka tamtejszych buraków dziwnie
      patrzyła się na naszego autora zdjęć, którego lampa błyskowa była widoczna w
      całym Zastowie i sąsiednich przysiółkach.
      No i potem zajechaliśmy do Mistrzejowic, gdzie zrobiliśmy fotę GT6 na "20"
      (Kwitek). Adaś chciał markerem na świeżo wywieszonym rozkładzie "428" na pętli
      wypisać słynne hasło "428 do piachu, 192 w Mistrzejowicach". No, ale niestety
      nie miałem tego flamastra - cholera hihihihi. Następna fota przypadła na
      Piastowie jednej z ostatnich wieczornych "17". Następne fotki zrobiono w
      Pleszowie. Największa jednak atrakcja jak zwykle w Walcowni, gdzie skoszono
      dużo chaszczy i np. dostęp do rozpiski był już normalny. Odkryliśmy jakąś 5-08
      na tamtej pętli około godziny ósmej rano. Podejrzewamy, że ten dwuskład
      odrabiał pańszczyznę na "17".
      Tam sfocono "17" (Kwitek, ten sam co na "20", brygada 7-05) oraz "16" (825+826
      z 9-08). Bardzo sympatyczny motormen. Adaś zagadał go o swoją ulubioną
      motorwomen. Ten powiedział, że ją kojarzy, ale nie zna aż tak dobrze i mówi, że
      ta ma na imię Ewa lub Ela (a więc nadal nie wiadomo). Mam nadzieję, że jej
      przekaże o Adasiu, który rozszalał się na jej punkcie hihihi.
      Potem ten sam Pan został sfocony już jako "22" - Adaś też jest podobno na
      focie - bleeeeeee.
      Potem dopadliśmy ufoka 425+426+427 na "4" na pętli w Grębałowie. Następnie
      powrót do Pleszowa - przez Wadów i Ruszczę z wyprzedzeniem ostatniej "117". W
      Wadowie rozkopana ulica i bez żadnych znaków. Na szczęście zdążyłem wyhamować i
      uratować zawieszenie auta. Na pętli w Pleszowie fotka melona na ostatnim
      kursie "146" i jelcza na "131", który też w ostatni swój kurs pojechał z dwoma
      dresopodobnymi pasażerami. Wyrazy współczucia dla kiermana - średnia
      przyjemność na takim zadupiu.
      W Pleszowie Kuba się zagadał z kierowcami, już miałem go zbluzgać, bo czekałem
      na niego chyba kwadrans. Szczegóły rozmowy może sam Wam przekaże.
      Potem 339-05 wylądowało w Bieżanowie, gdzie odstawiono pasażera na gapę do
      dyspozycji służb porządkowych hihihi.
      Ja natomiast wracając do zajezdni w Śródmieściu widziałem 13-07 zjeżdżające do
      zajezdni o 23.30 na pl. Boh. Getta. A jeszcze kilka godzin wcześniej nim
      jechałem hehehe. Zaraz po nim jechała bombowa "24" z wyświetlonym "Pl. Boh.
      Getta".
      Najciekawszy motyw był pod Pocztą, kiedy na takiego zdezelowanego jelcza miałem
      trąbić, aby jechał i a nie stał przed światłami (były wyłączone). Jednak w
      ostatniej chwili zauważyłem, że to był ... 609 !!! Ufff, ale gafę bym strzelił.
      Potem ta "609" pojechała torowiskiem przez całą Westerplatte. Dużo luda w
      środeczku.
      I tak się to wszystko skończyło, że w końcu wlazłem pod prysznic, zjadłem coś,
      siadłem na chwilę do netu i położyłem się spać. Zasnąłem od razu, gdyż byłem
      wyjebany całym tygodniem.
      Oj dobrze, że weekend, szkoda tylko, że krótki.

I moje spostrzeżenie na koniec. Wczoraj widzieliśmy TYLKO mężczyzn za sterami
      tramów. Czyżby to było zasadą, że kobiet się nie wypuszcza do obsługi
      wieczornych kursów ???

Dobrze jednak mieć swoją brygadkę. Kuba przynajmniej zromadzi w swojej kolekcji
      niepowtarzalne zdjęcia. Mamy w planach kiedyś pojeździć sobie po nocnych i
      wieczornych wiochach. Pożyjemy zobaczymy jak to będzie.
      • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 09:04
        błehehehe - dwie relacje naraz.
      • kuba203 Re: Relacja z wieczornej New Huta 30.08.03, 09:19
        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Potem ten sam Pan został sfocony już jako "22" - Adaś też jest podobno na
        > focie - bleeeeeee.

Trzeba było słuchać, jak mówiłem, żebyś wlazł do środka ;P
        • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 09:26
          Nie pyskuj - przynajmniej upiększam Ci fotkę z tym składem hehehe.
          • kuba203 Re: Relacja z wieczornej New Huta 30.08.03, 10:16

> Nie pyskuj - przynajmniej upiększam Ci fotkę z tym składem hehehe.

Trzeba będzie ją powtórzyć, niestety nie jesteś piękną blondynką ;PPP
            • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 10:38
              kuba203 napisał:

> Trzeba będzie ją powtórzyć, niestety nie jesteś piękną blondynką ;PPP

Taaa, akurat te, na których widok się ślinisz rzeczywiście są boskie - bleeee.
              • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 11:34
                oj Chłopaki Chłopaki, a mi nie powiedzieliście o której tam będziecie!!! a miałem wolne! :P
                • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 13:45
                  Gość portalu: Fassi napisał(a):

> oj Chłopaki Chłopaki, a mi nie powiedzieliście o której tam będziecie!!! a
                  miałem wolne! :P

Fassi Fassi Fassi - a przecież Cię informowałem na tlenie i zapraszałem !!!

• Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 15:48
                    Oj Adaś Adaś... napisałeś że wieczorem, to odpisałem żebyś powiedział dokładnie gdzie i o której, ale już nie odpisałeś :(
                    • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 16:48
                      Oj Fassi Fassi, widocznie było już późno i pewnie spałem.
                      • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 18:01
                        Oj Adaś Adaś była godzina 10 rano :P
                        • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 19:35

> Oj Adaś Adaś była godzina 10 rano :P

Oj Fassi, Fassi - jestem o tej porze w pracy. Niestety nie mam wtedy dostępu do
                          tlenów, GG i tym podobnych.
                          • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 22:03
                            a do czego masz?? (zakładamy że Twój pracodawca tego nie czyta) :D
                            • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 22:05
                              Niestety mam zablokowane dostępy na portale komunikacyjne, prywatną pocztę e-
                              mail itp. Niestety, tylko służbowy e-mail albo telefon.
                              Chore, ale cóż - nic na to nie poradzę.
                              • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 22:07
                                rozumiem że na portale komunikacyjne, bo za dużo na nich siedziałeś... hehehe
                                • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 22:09
                                  Hehehehe - dziadku, pudło

WSZYSCY mają blokady, cała firma !!!
                                  • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 22:12
                                    to ładnie firmę udupiłeś (za przeproszeniem) hehehe
                                    • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 22:14

> to ładnie firmę udupiłeś (za przeproszeniem) hehehe

Dziadek - Ty rzeczywiście masz bujną fantazję. Pewnie za te pieniądze z
                                      funduszu emerytalnego sobie ją kupiłeś hihihi
                                      • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 22:17
                                        to przez te jogurty "fantazja", karmili mnie tym w domu starców, ale uciekłem bo mi nie smakowało :P
                                        • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 22:22
                                          Ty oczywiście wolałeś browara
                                          • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 22:30
                                            ZONK!

ja wolę czystą :D
                                            • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 22:32

> ja wolę czystą :D

patrzcie, patrzcie - dziadek, a jeszcze może
                                              • Gość: Fassi Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.chello.pl 30.08.03, 22:33
                                                może może, żebyś Ty Synku wiedział ile może...
      • Gość: autocom Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.net.autocom.pl 30.08.03, 14:38

> Potem ten sam Pan został sfocony już jako "22" - Adaś też jest podobno na
        > focie - bleeeeeee.

Nie wiem czy wiesz, ale znajdujesz się w necie :)
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/23102.jpg poznajesz siebie?
        I czy widziałeś już to zdjęcie?
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/20872.jpg

> Najciekawszy motyw był pod Pocztą, kiedy na takiego zdezelowanego jelcza
        miałem
        >
        > trąbić, aby jechał i a nie stał przed światłami (były wyłączone). Jednak w
        > ostatniej chwili zauważyłem, że to był ... 609 !!! Ufff, ale gafę bym
        strzelił.
        >
        > Potem ta "609" pojechała torowiskiem przez całą Westerplatte. Dużo luda w
        > środeczku.

Niedawno odkryłem, że w bazie w rejonie torów postojowych dla kibli przy stacji
        Kraków Płaszów, oprócz dwóch rudych jelczy L11 z tablicami 609 stoi też
        pomarańczowy melon z tablicami 801
        • Gość: ADAŚ Re: Relacja z wieczornej New Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 14:51
          Stanę się SŁAWNY !!! hihihi
        • kuba203 Re: Relacja z wieczornej New Huta 30.08.03, 16:18
          Gość portalu: autocom napisał(a):

> I czy widziałeś już to zdjęcie?

Zbrodnia w biały dzień :D

> Niedawno odkryłem, że w bazie w rejonie torów postojowych dla kibli przy
          stacji
          >
          > Kraków Płaszów, oprócz dwóch rudych jelczy L11 z tablicami 609 stoi też
          > pomarańczowy melon z tablicami 801

Ale na 801 nigdy nic innego nie widziałem, niż białe Iveco :D
    • Gość: ADAŚ Dla detektywa Mouseta Serwina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 19:41
      Mouset
      Pamiętasz tę "157", co widywałem rano na pl. Boh. Getta z tramwaju, jak
      przyjeżdżała z Drwiny. Pisałem Ci, że kierman miał rozpiskę "127". Natomiast
      wczoraj ten sam autobus miał za szybą rozpiskę "205".
      No to ja już do ch*** walca nic nie kapuję.
      • Gość: mouset Re: Dla detektywa Mouseta Serwina IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 02.09.03, 09:29
        Oui Monsieur! 157 udziela się na 127 i 205 , i chyba też na 158, mam straszne
        zaległości w brygadach, muszę siąść i spisać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka