Gość: xyz IP: *.autocom.pl 11.03.08, 22:34 Błoni??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kr Telefonika??? IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.08, 23:20 A co takiego Telefonika ma do instalacji telefonicznych? To tak na początek. Zaś co do stwierdzenia że "zapłaci ENION" - raczy Pan/Pani żartować. Owszem, zapłaci ENION - ale pieniędzmi wyciągniętymi z NASZYCH kieszeni. Jako monopolista może nie liczyć się z wydatkami i szastać pieniędzmi na prawo i lewo. Artykuł jest tylko potwierdzeniem, że moja sytuacja nie była przypadkiem. Sprawa wyglądała podobnie: marzec - podpisuję umowę na przyłączenie. Konieczna jest wymiana części linii NN na mocniejszą. Po ponad roku z wykonawcą zbieramy zgody właścicieli - jeden z nich pyta, po co znów wymieniać, jak rok wcześniej była wymieniana (już po marcu, czyli posiadając wiedzę o konieczności modernizacji "dla mnie"). Na moje zdziwienie wykonawca odparł: standard. Rok temu wymieniali w ramach działu remontu, my teraz robimy jako dział inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Nirski - "dziecko we mgle" ! IP: *.77.classcom.pl 12.03.08, 06:37 "w stu procentach za pieniądze Enionu..." - widac, ze cię dziecko Janek "wyszkolił - "niech idzie z miejskiej kasy, byleby nie ze zdit!" - A JAKIE TO MA CHłOPCZYKU ZNACZENIE, CZY Z ENIONU, WODOCIąGóW, ENERGETYKI CIEPLNEJ CZY ZARZąDU DRóG ?! PRZECIEż I TAK PłACIMY ZA TO MY, PANIE "RZECZNIK"! Skończyły się już czasy twojego "menadżera" - czas przejrzeć na oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rozkopali wyremontowaną alejkę wokół Błoni IP: *.wieczysta.krakow.pl 12.03.08, 07:13 Czy ktoś w krakowskim wydaniu Gazety pilnuje czystości języka? To naprawdę wstyd, że publikuje się teksty z żenującymi błędami! Matura z orzeczeniem z poradni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witech Rozkopali wyremontowaną alejkę wokół Błoni IP: 88.220.70.* 12.03.08, 07:32 Nie pisze się "wokół Błoni" tylko "wokół Błoń". Pozdrawiam polonistów z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Rozkopali wyremontowaną alejkę wokół Błoni IP: *.electrolux.se 12.03.08, 09:54 A nie dało się tego zaplanować przy krawędzi alejki od strony Błoń - tak, żeby wykopać rów w ziemi a potem zasypać i posiać trawę..? Koszt mniejszy, praca prostsza i ludzie by się nie denerwowali. No ale cóż - do tego trzeba by myśleć, a duża kasa za nic rozleniwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamma-mija Budostal 5 IP: *.autocom.pl 12.03.08, 11:12 Jak zobaczyłem jak wyremontowali Al. Konopnickiej i jak zrobili podjazdy wraz z chodnikami to już mnie nic nie zdziwi. Takiego partactwa nie widziałem dawno. A zamysł projektanta? Nieprzenikniony. Odpowiedz Link Zgłoś
prof_uj Re: Rozkopali wyremontowaną alejkę wokół Błoni 12.03.08, 12:17 "M"ały, fanatyczny głupcze: to naprawde bolesne, ale polscy zydzi mowia i pisza lepiej po polsku inz wiekszosc "prawdziwych polakow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Rozkopali wyremontowaną alejkę wokół Błoni IP: *.netcontrol.pl 12.03.08, 17:11 Pan rzecznik informuje,że koszty w 100 % poniesie Enion czyli kto? MY! Czy wobec tego nie mozna było poczekać te parę miesięcy i zrobić to raz a dobrze???? Tak to my rzeczywiście nigdzie daleko nie zajedziemy. A przy okazji, wiemy,ze szef siedzi, ale może ktoś w ZDiT zauważy, jak dewastowany jest chodnik przy ul. Szpitalnej, ten z mozaiki- pojawiły sie dziury, kamyki z nawierzchni są porzzrzucane, pewnie za jakiś czas naprawią tak jak to zrobili z podobną nawierzchnią przy Mikołajskiej - zaleją dziury ....asfaltem!!! A swoją drogą, kto przymyka oko na wyrwane słupki ograniczajace parkowanie - vis a vis Hotelu Pollera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elZwis Rozkopali wyremontowaną alejkę wokół Błoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 17:24 Budostal 5? Qrwa to już jest przesada. Czy w tym mieście oprócz zboka Tajstera i "jego" Budostalu 5 nie ma już innych firm budowlanych? elZwis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Rozkopali wyremontowaną alejkę wokół Błoń IP: *.hist.uj.edu.pl 12.03.08, 20:13 taka sama sytuacja byla z odcinkiem sciezki rowerowej pomiedzy bezkolizyjnym skrzyzowaniem ul. Jana Pawla II z ul. Stelli- Sawickiego a ul. Ulanow. Dwa lata temu oddano do uzytku nowiutka nawierchnie, po czym w zeszlym roku wszystko rozpruli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Dokładnie to samo na Lubomirskiego IP: *.fdk.airbites.pl 12.03.08, 21:10 Asfalt jeden z lepszych w mieście, wydawało się że w końcu będzie całkiem duży obszar, który wygląda schludnie(Pawia, Wita Stwosza, Lubomirskiego, oba ronda, Powstania Warszawskiego, Lubicz). Ale NIE!! Musieli rozwalić w aż dwu miejscach po ledwie 3 latach!! Odpowiedz Link Zgłoś