Gość: fly79 IP: *.gemini.net.pl 10.04.08, 22:09 Napis "KEBAB" koło Bunkra Sztuki jest w ogóle niewidoczny - to czcze pogłoski, że się "rzuca w czy". Sam sprawdzałem i z Huty go wcale nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wqe Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.ghnet.pl 10.04.08, 22:26 za to legalne jest kiosk z listewek na parkingu na Pl.Św.Ducha , stojacy kiedyś na 100% bezprawnie bo sama starałam się o lokalizację i dostałam odmowę a na pytanie dlaczego ten i na jakiej podstawie stoi urzednicy spuszczali głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenstwo Kiedy miasto skończy przymykać oczy na te "cuda"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 22:47 uh, jak nacie zamiar, panie Piłat, opisać wszystkie tego typu kwiatki, to wam tematów do emerytury nie zabraknie. trzymam kciuki, żeby choć 3 ulice udało się oczyścić: Floriańską, Szewską i Grodzką. O reszcie nie śmiem marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loleq Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 23:53 jeszcze trzeba prawde pisac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS: Bunkier ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 00:11 bunkier to też " wybitne dzieło " nie psujące panoramy plant.. i też nie jest dostrzegalne z NH.. bo tam zanim zje się beze zdejmuje się kapelusik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Bronmy meliny ! IP: *.um.krakow.pl 11.04.08, 07:35 E tam, melina musi zostac :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.chello.pl 11.04.08, 08:38 z kebabem fakt przesadzili rzuca sie w oczy jak diabli Zdjac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benevolo Bardzo dobra akcja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 08:44 Dobrze, że redaktorzy GW w Krakowie postanowili walczyç z tandetą jaką jest większość krakowskich tzw. 'reklam". Do szczególnie kuriozalnych zaliczylbym zbiorowisko "reklam" jakimi obwieszono elewację kamieniczki stanowiącej pierzeję placu przed kosciolem Bernardynów. Kuriozum polega nie tylko na ilości i szpetocie rozwieszonych tam płacht, plansz i szyldów ale także na tym, że dzieje sie to wszystko ze 100m od biura Wojewodzkiego Konserwatora Zabytków, u stóp Wawelu, w jednym z najbardziej uczęśzczanych turystycznie miejsc w Krakowie. Innymi słowy: Kraków reklamuje w ten sposób (niezamierzenie) swoja prowincjonalność a władze miasta - swoją bezradność. Innym kuriozum jest gigantyczne reklama pod ktorą schowano CAŁĄ XIX-wieczna elewację kamienicy u wylotu ul. Dietla, przy trasie na Skałkę. Dziwi mnie, że niezatwierdzonej przez miejskiego plastyka reklamy miasto po prostu nie zdziera z murów kamienic obciążając kosztami tej operacji właścicieli domów. Jeśli dla wladz miasta niepokonywalną barierą uniemożliwiającą oczyszczenie Krakowa z tandety reklamowej jest niemożność nawiązania kontaktu z właścicielami reklam, to istotnie, żyjemy w krainie absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.autocom.pl 11.04.08, 09:06 Akcja jest bardzo potrzebna,te badziewne szyldy to rzecz najbardziej szpecąca Kraków,najbardziej widoczne znaki naszego prowincjonalizmu.Ale czy to coś da?Czy nie skończy się na kilku artykułach a diskopolowa estetyka dalej będzie królowała na naszych ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar A co powiecie na te tandetne ozdobki 11.04.08, 10:04 na kamienicach. Baranie glowy, glowki roznych osob, murzyny, owoce, figurki, badziewne kolory elewacji, jakis swiety obrazek na kamienicy przy rynku (skandal - narzucanie przekonan religijnych). A ci wszyscy turysci, ktorzy sie tlocza na rynku. Najgorzej w lecie bo laza w ktorkich spodenkach i podkoszulkach, nie szanujac powagi miasta. Dajcie spokoj handlarzom. Miasto to zycie i handel. Zawsze bylo i bedzie badziewne, pstrokate i gwarne. Szczegolnie centrum. To wlasnie swiadczyo jego pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whitecollar Szyld kebabu IP: *.100.3.213.cust.bluewin.ch 11.04.08, 10:23 Ten szyld jest piekny i awangardowy. Zostawic go! Za to usunac ze stanowiska plastyka miasta ktory uzasadnia swoje wybory tym ze broni kulture tutajsza, oczywiscie wyzsza, od dzikiej kultury tureckiej. Zalosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.citynet.pl 11.04.08, 11:30 Mam propozycję - proszę przyjrzeć się obrzydliwym szyldom sieci secondhandów ROBAN - wielkie, czerwone, szpecące budynki, np. na ulicy Długiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PożeraczKebabów Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 12:01 Kebab szpeci? popatrzcie tylko na wspalnialy bunkier sztuki zrobiony z foli na pol plant.. super... w kebabie przynajmnie mozna dobrze zjesc ! pozatym kebaby tam sa bardzo dobre... jeszcze piciu gratis ;] polecam, jak jem to co mnie obchodzi reklama? ;] ma byc widoczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: 77.201.21.* 11.04.08, 12:05 Jezeli nie zniosa lub zmienia szyld to trzeba lokal zamknac natychmiastowo. A wlasciwie co robi glowny konserwator zabytkow, dlaczego nie pilnuje wygladu miasta? Jezeli nie ma na to czasu to trzeba go zwolnic ze stanowiska. Juz dziesieciu innych czeka na to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi pozytywny przykład - ul. Westerplatte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 13:08 Przedwczoraj zauważyłem jadąc tramwajem, że jest tam taka spora kamienica zaraz obok Straży Pożarnej, w stronę Domu Turysty. Właściciel chyba wymusił na najemcach ujednolicenie szyldów i bardzo ładnie to wygląda. Żeby wszędzie można było tak. Może "Gazeta" dowie się, jak właścicielowi udało się porozumieć z handlowcami i napisze coś o tym? Bo bardzo jestem ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
andzia123456 Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki 11.04.08, 14:14 Pan Stokłosa "plastyk" miejski wykazywał tylko wielką stanowczość i zaangażowanie w " walce" z wózkiem z ziarnem stojącym w Rynku. Bardzo mu przeszkadzał -mimo,że był estetyczny / skrzynia krakowska,zaprojektowana przez pana Napieracza, też kiedyś plastyka miejskiego. Dzięki ziarnu wydawanemu za dobrowolne datki do puszki gołębie mogły przetrwać kilkadziesiąt lat / tak długo o trwało/, dopóki p. Sokłosa i Wydział Handlu /dziękuję pani Marto/ nie zniszczyli tego stoiska, którym zachwycali się nawet zagraniczni turyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaha Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: 217.153.187.* 11.04.08, 15:22 Rychło w czas zauwazyli... przynajmniej jak chodzio babcie maline. Tam od kilku lat drewniany krasnal 'straszy' a Szyld tez chyba zawsze tam wisiał... Maja chłopaki refleks, nie powiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes yes yes Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki ( Toni ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 15:36 Jak sobie przeczytałem twojego posta toni to pomyślałem " Roma locuta causa .. " :P lecz w necie można napisać np. ze bunkier trzeba było by zamknąć bo w nocy tam sie kotki rozmnażają i wala pod deski.. ale ja tego nie powiem, subiektywnie "kondom o metalowym szkielecie" nie jest wizytówka Krakowa , ale to nie moja opinia, ale turystów z Paryża. PS: Ostatnio AS Roma przegrała przez pychę :),a na twoje stanowisko tez ktoś czeka i jak dobrze Ci z tym :P ? niewidzialna ręka rynku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 15:38 O widzę że chłopacy z wybiórczej mają nareszcie jedzonko wraz z ich kolega majchrem w super knajpie gdzie kotlet jest po 10 euro to teraz mogą sobie napierdzielać na babcie mailne. Czyzby ktoś z redaktorow tam się zatruł zdrową zywnoscią. A moze nie była koszerna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.krakow.pl 11.04.08, 21:08 Babcię Malinę powinien jeszcze zbadać SANEPID. Przy samym wejściu potwornie śmierdzi z toalety, obok której siedzi babcia i chyba lepi pierogi ( ale na pewno sprawia takie wrażenie), i dopiero nawdychawszy się tych zachęcających zapachów przechodzimy na salę, gdzie możemy rozpocząć ucztę. Więcej tam nie pójdę, próbowałam trzy razy i teraz mam jednoznaczne skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 02:40 Akcja zapewne słuszna ale dzisiejsze typy to raczej "pudła". Kebab mimo że faktycznie szpetny to z tego co widać jest w oknie a w oknie o ile się nie mylę (w przeciwieństwie do elewacji) można wystawiać co się chce... Co do babci maliny to może trochę kiczowata ta reklama ale chyba są ZNACZNIE gorsze i bardziej szpecące lub wręcz zasłaniające elewacje kamienic więc zostawcie babcię w spokoju a weźcie się za tamte - zwłaszcza tych bogatych sieci międzynarodowych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze ja... Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 02:51 Z ujednolicaniem to nie jest dobry pomysł... Kiedyś wystąpiłem do plastyka o zgodę na powieszenie szyldu i dostałem odpowiedź że warunkiem jest dostosowanie kolorystyki do szyldu sąsiada! Drobny szczegół że sąsiad w ogóle nie ma zgody na swój szyld a w dodatku od czasu do czasu go zmienia - czy też miałbym zmieniać żeby byś wciąż dopasowanym? Zresztą to poroniony pomysł narzucać komuś kolorystykę! to tak jakby nagle kazać McDonald's-owi powiesić szyld np. zielono-fioletowy bo taki ktoś wymyśli dla danego budynku czy ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimero Re: Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: 82.177.125.* 12.04.08, 12:08 A tu się akurat myślisz - przykład z McDonaldem jest o tyle kulą w płot, że pewnie nie pamietasz kiedy to wstrzymano montaż ich charketrystycznego szyldu od strony Rynku - róg Szewskiej i zażadano (!tak - pare late temu było to możliwe) wprowadzenia szyldów w innej formie. Dzięki czemu uniknęliśmy znaku typowego dla stacji benzynowych u na tle Sukiennic. A propozycja dostosowanie sie do szyldu sąsiada to niewiarygodna bzdura, faktycznie...ale gdzieżby plastyk miasta chciał coś konkrestnego zaproponować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr McD wcale nie musi być czerwony. IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.08, 23:33 Kilka lat temu widziałem piękny szyld McD - kute chyba z brązu litery napisu na całą szerokość kamienicy. I tylko w rogu okien delikatne czerwone logo McD. Tak, masz rację - to nie było w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezra Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 03:38 Teraz wiemy, kto nie dal w lape. A co z poteznymi reklamami ktore szpeca kamienice w Rynku? A co z ogrodzeniem ktore szpeci Rynek od pieciu lat? A co z niebieskimi kontenerami ktore szpeca pl. sw. Marii Magdaleny, z gowniarzami ktorzy jezdza tam na deskorolkach calymi dniami? A co z nowym gmachem Opery Krakowskiej? Z Galeria Kazimierz? Z glowa Mitoraja? Z tym drewnianym badziewiem przed Filharmonia zwanym sztuka? Z Sheratonem? Z Hiltonem/multipleksem ktory powstaje przy Karmelickiej? Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 20:13 tak to prawda babcia malina nie ma zezwolenia na reklame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.08, 23:41 to prawda na szpitalnej szyld jest nielegalnie Odpowiedz Link Zgłoś
albalonga Babcia Malina i kebab: szyldy do poprawki 15.09.08, 20:06 temu grafikowi co projektowal kolorystyke Babci Maliny to chyba malo zaplacili, a wykonawcom dali brudne pedzle. Zarcie tłuste, ze zdrowa watroba zdycha po tym. Odpowiedz Link Zgłoś