Dodaj do ulubionych

Busy zatrzymają Kraków

IP: *.chello.pl 17.06.08, 21:41
Moze zamiast blokowac miasto zaczniecie przestrzegac przepisow ruchu
drogowego. Polecam policji skrzyzowanie Na Zjezdzie/Limanowskiego. Zaraz za
tak waznym przystankiem na Wawrzynca. Oprocz zle zaprogramowanych sterownikow
sygnalizacji zmora dla kierowcow i pieszych sa busiarze, probujacy wlaczyc sie
do ruchu na pas skrecajacy w lewo w kierunku Prokocimia. Notoryczne
zastawianie przejscia dla pieszych itp zachowanie. Koszmar.
Obserwuj wątek
    • Gość: kajman Busy zatrzymają Kraków IP: 212.244.210.* 17.06.08, 21:46
      Skąd u autora tego artykułu taka pogarda - "busiarze". Prymityw.
      • Gość: sgh Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.ghnet.pl 17.06.08, 22:20
        Bo busiarze to prymitywy
        • Gość: miś Idiotyczne miasto, które chce wywalić z miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:46
          komunikację zbiorową. Jeszcze więcej osobówek w centrum! Brawo myśliciele z UM.
          • Gość: wku*************** Czym mam do k***nedzy jechać do Wieliczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:53
            MPK? PKP????

Dwa razy drożej, trzy razy wolniej i czterdzieści razy rzadziej niż busy?
            • bs001 kierowcy powinni wtedy wperd... busiarzom piratom 18.06.08, 07:26
              • lmblmb Trzeci świat 18.06.08, 07:52
                Tuk-tuki też będą blokować centrum miasta?
                • Gość: ja A kiedy wywalicie osobówki z miasta? Zawalają całe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 12:18
                  centrum, łamią przepisy, zatrzymują się byle gdzie.
                  • Gość: pasażer wszystkich wywalić i nie będzie nic IP: *.betanet.pl 18.06.08, 20:37
                    urzędasy mają mentalność Kononowicza...

jest duże społeczne zapotrzebowanie na busy na tych trasach i na tych
                    przystankach, to jest fakt - jak można to ignorować?
    • Gość: Al Saif Usunac przestepcow z miasta... IP: *.pools.arcor-ip.net 17.06.08, 21:50
      Busy stwarzaja straszne ryzyko dla mieszkancow. Ich kierowcy zazwyczaj za nic maja przepisy...
      • Gość: miś Dlaczego likwiduje się dla busów przystanek na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:50
        Wawrzyńca i przy Getta, pod pocztą jestem za, ale taki przystanek jak na Getta,
        gdzie jest wielka zatoczka?? Zamiast jednego busa do Krakowa wjedzie kilka
        osobówek, bo w momencie kiedy mam kupować 2 bilety i się przesiadać, bardziej mi
        się opłaca jechać samochodem.

Co do nie przestrzegania przepisów - od czego jest policja, gdyby chcieli, już
        dawno byłby porządek, wystarczy parę akcji nieoznakowanymi samochodami.
    • Gość: Vasia Busiarzy z Polski precz! IP: *.77.classcom.pl 17.06.08, 22:03
      Mam dosc tego w Rosji a Ukrainie. Bus - to radziecki grób. Mam nadzieje, ze
      wkrotce w Polsce nie bedzie busow.
    • Gość: GRYF_Bus, Anna Busy zatrzymają Kraków IP: *.chello.pl 17.06.08, 22:04
      Panowie z pod poczty to raczej odjeżdżają na dziko .\
      Prawda jest taka że trzeba mieć parking prywatny który sporo kosztuje na
      miesiąc . Do czasu wygaśnięcia pozwoleń wydanych przez Urząd Marszałkowski w
      Krakowie wszystko będzie jak dziś Bucy będą jeździć z miejsca z kąd odjeżdżali .
      Potem wielkie chaloo bom BUSISTA nie pojechał a ja do domku 30 km od Krakowa
      nie dotarłem .
      Problem leży w konkurencji , właściciel niech się stara o dobre , kosztowne
      miejsce , anie pierniczyć o stowarzyszeniu .
      Czego jeszcze może nauczyć stowarzyszenie właściciela firmy przewozowej , to
      niby oni prowadzą kursy na przewóz osób , jakoś nie słyszałem .
      Guzik robią i kasę za to biorą , a jak problem to żoneczka pana prezesa kity
      wciska że nie wie co i jak z rozkładami .
      Dajcie spokój wyrobniki blokujcie szefa lub Urząd Marszałkowski a nie drogi za
      które ja też płacę .
      Dajcie sobie po razie na Pawiej przyjadą Police i was pogodzą !!!!
    • Gość: rotfl Busy zatrzymają Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:23
      Busy to jakaś proteza, łatająca braki w komunikacji miejskiej Krakowa. MPK ma w
      d... pasażerów linii podmiejskich. Autobusy tam jeżdżą rzadko i linii
      podmiejskich jest za mało i są za krótkie.
      Szybki tramwaj powinien jeździć do Wieliczki, Skawiny, Zabierzowa, Michałowic i
      Kocmyrzowa.
      • Gość: olo Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.mynet.com.pl 17.06.08, 22:27
        jasne i jeszcze do słomnik a może i do warszawy
      • Gość: al Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.mynet.com.pl 17.06.08, 22:28
        wynocha w centrum. busy na peryferia
        • Gość: maniak Re:tiaaa IP: *.devs.futuro.pl 17.06.08, 22:37
          > wynocha w centrum. busy na peryferia
          napisał krakus tyłek wożąc MPK które 8km robi w czasie 50minut.

Bus w tym czasie dowozi do centrum Krakowa ludzi z miejscowości oddalonych o
          kilkadziesiąt km.
          • Gość: pogo69 Re:tiaaa IP: 195.150.66.* 18.06.08, 00:12
            Tak łamiąc przy tym wszystkie przepisy drogowe,wysadzając ludzi gdzie popadnie
            np.prosto pod nadjeżdżający tramwaj,jak na Wielickiej,zajeżdżając innym drogę
            ,pominowszy już ile ludzi wioząc.Przykładowo 10 więcej to około 800 kg ,i jak
            wtedy taki bus hamuje.A swoją drogą jak to jest ,że większość z busiarzy
            wykazuje straty od lat,a dalej jeżdżą,chyba tak charytatywnie,ale to tylko w
            Polsce możliwe.
          • Gość: loniak Re:tiaaa IP: 62.233.214.* 18.06.08, 09:32

Gość portalu: maniak napisał(a):
            > Bus w tym czasie dowozi do centrum Krakowa ludzi z miejscowości
            oddalonych o
            > kilkadziesiąt km.

A po cholerę ludzie z miejscowości oddalonych o kilkadziesiąt km
            dojeżdżają do Krakowa?. Niech uprawiają ziemię i ogródki w miejscu
            swojego zamieszkania a nie blokują miejsca pracy mieszkańcom Krakowa.
            • Gość: basior Re:tiaaa IP: *.ghnet.pl 18.06.08, 09:36
              > A po cholerę ludzie z miejscowości oddalonych o kilkadziesiąt km
              > dojeżdżają do Krakowa?. Niech uprawiają ziemię i ogródki w miejscu
              > swojego zamieszkania a nie blokują miejsca pracy mieszkańcom Krakowa

Chlopie gdzies ty sie uchowal? Kto ci miejsce pracy blokuje? Nikt cie nie chce zatrudnic wiec to ty masz problem... swoj osobisty.
              • Gość: Tolek Re:tiaaa IP: 62.233.214.* 18.06.08, 09:51
                Po to Twoi rodzice dostali ziemie z Reformy Rolnej, żeby Ich dzieci
                miały gdzie pracować a nie sprzedawali ją i za te pieniądze budowali
                pałace z lustereczkami (i "ukami w drzwiach) chlali na okrągło a
                póżniej szukali pracy w mieście.
                • Gość: basior Re:tiaaa IP: *.ghnet.pl 18.06.08, 10:06
                  Brawo. Piekne podsumowanie. Pewnie zdajesz sobie sprawe ze dyskryminujesz ludzi ktorzy sa tobie co najmniej rowni, choc pewnie by sie obrazili za takie prownanie. Widze ze masz duza pogarde dla innych ludzi, co pozwala sie domyslac ze mozesz pochodzic z czasow gdy pogarda dla innych byla na porzadku dziennym. Niestety te czasy juz nie wroca.
                  PS. Nie mam nic wspolnego z wsia i reforma rolna, oprocz tego ze za rok wyprowadzam sie na nia z Krakowa - jestes jednym z powodów tej przeprowadzki ;)
                  • Gość: ssssss Re:tiaaa IP: *.eranet.pl 18.06.08, 12:32
                    Krakusy to najwieksze ch.........je pod sloncem. Dla nich sie liczy tylko zysk.
                    Zadufani w sobie. Nie dziwie Ci sie ze sie przeprowadzasz. Ludzie tutaj sa
                    najgorsi w kraju. W Warszawie jest o niebo lepiej!
            • Gość: aron Re:tiaaa IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 10:13
              Gość portalu: loniak napisał(a):

> A po cholerę ludzie z miejscowości oddalonych o kilkadziesiąt km
              > dojeżdżają do Krakowa?

po to żeby wykonywać pracę której nie chcą wykonywać rodowite
              krakusy
      • Gość: pp Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 12:45
        Może za sto lat szybki tramwaj będzie.
        A co mają teraz robić ludzie którzy muszą dojeżdżać? Może przylatywać helikoptrem?!
    • Gość: be Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.chello.pl 17.06.08, 22:44
      tak, ugnijmy sie przed terrorem kolejnej "grupy" bezczelnych drogowych
      arogantów. Kto czesto bywa pod Pocztą Gł. ten wie...
      • Gość: kra rotfl marzyciel jestes :) IP: *.betanet.pl 17.06.08, 22:52
        • Gość: DEnn Juz ja im zablokuję ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:56
          Qrde,już ja im zablokuję !.Każdego busiarza będę ścigał a mam
          czym.Niechże oni wreszcie się dostosują do miejskich warunków a nie
          narzucać swoje.Olewają przestrzeganie przepisów,wymuszają
          pierszenstwo a teraz jeszcze chcą wymusić parkingi.Takich to ja nie
          cchcę w Krakowie.Popieram miejski urząd, niech zrobią z tym porządek!
    • Gość: nick Busy zatrzymają Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:54
      Samochody prywatne - nie, bo blokują ulice (czytaj wątek obok o
      parkingach).

Busy - nie, bo blokują ulice.

To może zamknąć to miasto dla "obcych"? Pozwolić na pracę w Krakowie
      tylko tym, którzy mają stałe zameldowanie w Krakowie. Najlepiej w
      tej samej dzielnicy: mieszkasz w Hucie, to masz pracować w Hucie, a
      jak przeprowadzisz się na Ruczaj, to masz sobie poszukać roboty na
      Ruczaju. Wyjazd poza dzielnicę raz w tygodniu.

Wtedy nie trzeba będzie budować ani metra, ani parkingów, ani nowego
      centrum biznesowego. Panowie z magistratu - pomyślcie o tym. To
      naprawdę rozwiąże wiele problemów ;)
    • Gość: goooooo Busy zatrzymają Kraków IP: *.centertel.pl 17.06.08, 22:55
      wypier...c bursiarze bezczelne z miasta
      • Gość: . cgh,mj Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:01
        Tylko zastanawiające jest, że wy mieszczuchy nie rozumiecie, że busy pomagają
        nam dojeżdżać do Krakowa.

U mnie powoli likwidują PKS... jest coraz gorzej z doajzdem... Dlaczego chcecie
        nas pozbawić możliwosci dostania się do Krakwoa - nie stać mnie na auto jak na
        razie... jestem za beidny na ten luksus i busy pomagają mi normalnie
        funkcjonowac i komunikować się...

nie chyta mnie strefa podmiejska, bo to są Myślenice. Ja nei rozumiem, dlaczego
        tak to trudno zrozumieć...

nas - pasażerów z okolicznych gimin jest mnóstwo
        • Gość: be Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.chello.pl 17.06.08, 23:09
          Ale człowieku nikt Tobie nie broni dojeżdżać do Krakowa. Każdy ma prawo szukac
          szczęscia gdzie chce. Tylko niestety, siedząc w ciasnym foteliku przy szybie nie
          zdajesz sobie sprawy z tego, ze Twoja 'wygoda' dojazdu to często niewygoda
          innych użytkowników. I nie chodzi tu o sam fakt tego, ze busy są. Chodzi o to,
          że dla wiekszego zysku (szybsza runda to wiekszy utarg), sa w stanie naruszac
          przepisy i utrudniac ruch innym. Wyjzyj kiedys zza szybki swego busa ze Skawiny
          albo Niepołomic i spróbuj przejechać samochodem albo nawet MPK przez
          newralgiczne punkty w miesice, a zobaczysz jaki cyrk busiarze czesto wyprawiają.
        • zigzaur Re: Busy zatrzymają Kraków 18.06.08, 08:55
          Kup sobie samochód. Będzie taniej niż bilety na busy i tramwaje.
          • Gość: Thor Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 09:22
            chyba ocipiales...60 km busem to okolo 8 zlotych, samochodem, nawet oszczednym
            to okolo 12 zlotych! taniej?
            • zigzaur Re: Busy zatrzymają Kraków 18.06.08, 09:24
              No to policz na 2, 3 albo 4 osoby.
    • Gość: Krakus Busy zatrzymają Kraków IP: *.chello.pl 17.06.08, 23:03
      Wywalić tych cholernych busiarzy z Krakowa. Kto to widział żeby w milionowym mieście komunikacja opierała się na busach. Powinni metr zbudować i Szybką kolej miejską.
      • Gość: miś niech zbudują metro i szybką kolej i wywalą busy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:16
        w tej kolejności
      • sothink Re: Busy zatrzymają Kraków 18.06.08, 00:38
        ależ Wam współczuję, ale trzeba było tych łachmytów nie wspuszczać na kursy,
        teraz zbieracie owoce busiarstwa.
        Wywalcie ich z miasta, postawcie na sprawny transport szynowy z wydzielonymi
        torowiskami jak chcą to we Wrocławiu zrobić. Busiarze to 3 świat biznesu,
        prymitywi i łachmyty.
        • Gość: aron Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 06:44
          busiarzy nie można wywalić z miasta bo wtedy odwołują się do sądu i
          Kraków dostanie karę tak jak dostało Zakopane. Widać żeś idiota i
          masz wrocławską maturę.
    • Gość: seven Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:19
      smiech na sali, busiarska swolocz, ktora na kazdym kroku nagminnie lamie
      przepisy jeszcze sie stawia, jak chca ich troche usadzic . na przystanku pod
      poczta powinna regularnie stac drogowka i wpi...dalac kazdemu busiarzowi mandat
      za to co tam odstawiaja. ja z busow w ogole nie korzystam i najchetniej bym ich
      w ogole nie ogladal w centrum, no ale ze ludzie jakos musza sobie radzic z
      dojazdami z daleka, a na mpk liczyc trudno, wiec trzeba znalezc dla busow jakies
      zastepcze przystanki, ale na litosc nie na ich warunkach!! teraz jak sie
      zabieraja za protesty to tym bardziej nie nalezy temu chamstwu popuszczac!!
    • Gość: EROLL Busy zatrzymają Kraków IP: *.chello.pl 17.06.08, 23:25
      Hmmm i znów jutro najlepszy na "miasto" a szczególnie centrum będzie rower....
      Polecam!
      • Gość: havi Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:35
        przecież jest 204 i 304 i pociąg do wieliczki, więc busy spoza
        wieliczki powinny dojeżdzać pod cmentarz lub dworzec w wieliczce, i
        do centrum krakowa powinno się dojeżdzać dużym pojemnym środkiem
        transportu takim jak kolej cz tramwaj, a nie jak teraz wszystkie
        podmiejskie busy chciałyby wprost do centrum miasta!
        nigdzie tak niema , to tak jakby autobusy podmiejskie z borku czy
        bronowic przedłużyć do centrum,
        Nawet po krakowie niekiedy trzeba jeździć dwoma czy trzema
        autobusami aby gdzieś dojechac...
        • Gość: Cruell Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:52
          to wsiadz sobie do 204 rano jak jest zapchany na maksa , zeby dojechac tym pier**** zlodziejem MPK na kleparz/dworzec trzeba sie tluc godzine i wydac ~5zl ( busem 2.5zl ) w cenie biletu mam stare cuchnace baby i meneli ktorzy sie obudzili, w dodatku syf jaki panuje w mpk jest nieporownywalny , poprostu nasz cudowny prezydent wzial w lape od MPK, bo komuz innemu przeszkadzaja busy ?
          • Gość: BlackOrion Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.eranet.pl 18.06.08, 00:00
            Zgadzam się z przedmówcą, wszystkim krytykującym busy polecam przejazd jednym z
            nich choćby do Wieliczki, a później w ramach porównania przejazd tzw.
            alternatywnymi środkami. Sami zobaczycie jak wygląda czas i komfort przejazdu,
            nie mówiąc o ograniczeniach związanych z dojazdem w konkretne rejony Krakowa
            (nie wszyscy dojeżdżający pracują w rejonach dworca głównego PKP). Miasto
            strzela sobie w stopę, utrudniając w ten sposób dojazd tysiącom osób które
            pracują w Krakowie, a nie koniecznie chcą (lub mogą) tu mieszkać. Urzędnicy
            poszli po najmniejszej linii oporu, likwidując przystanki nie dając nic w
            zamian. A można było by znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony ...
        • Gość: a4 Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.ghnet.pl 17.06.08, 23:57
          porażająca logika... potrzebny jest dworzec dla tzw. busów ( i nie na
          peryferiach tylko w centrum). Może RDA i dworzec PKP tez przeniesiemy, przecież
          można dojeżdżać MPK...
          • Gość: gosc Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 00:07
            dokładnie! jakis plac albo miejsce na przystanek kolo dworca albo ronda i dale j
            na butach albo kolejny bilecik na komunikacje miejska, a nie tak, ze busiarze
            swoich klientów wysadzają np. na przystankach tramwajowych na karmelickiej
            blokując tym tramwaje i cala resztę ruchu
            • Gość: BlackOrion Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.eranet.pl 18.06.08, 00:41
              Chciałbym tylko wtrącić, że są to przystanki dla komunikacji miejskiej co
              niekoniecznie oznacza tylko MPK. To, że monopolista się do tego przyzwyczaił nie
              oznacza, że tylko on ma prawo dowozić klientów do centrum Krakowa.

Swego czasu zresztą były pomysły, że dodatkowy pas ruchu (jak np. na alejach)
              zamknąć dla innych przewoźników. Tu sytuacja jest podobna.
              • Gość: Pawel Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.3s.pl 18.06.08, 09:33
                > Chciałbym tylko wtrącić, że są to przystanki dla komunikacji miejskiej co
                > niekoniecznie oznacza tylko MPK. To, że monopolista się do tego przyzwyczaił ni
                > e
                > oznacza, że tylko on ma prawo dowozić klientów do centrum Krakowa.

Ja bym chcial zauwazy, ze trase przejazdu busow oraz w szczegolnosci przystanki
                na ktorych sie zatrzymuja zatwierdzaja wladze miejskie i wojewodzkie. Ciekawe
                czy jest zgoda na zatrzymywanie sie gdzie popadnie?

Pawel
                • Gość: miś i nie zatrzymują się gdzie popadnie, tak było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 12:02
                  kilka lat temu,ale od kiedy jest za to 5000zł kary, takie przypadki są
                  sporadyczne, przynajmniej z tego co widzę jeżdżąc busem.
        • Gość: lEn Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.198.cgg.com 18.06.08, 01:25
          nie ma sprawy tylko niech puszcza 304 co 5 minut i szynobus co 20
    • Gość: Krzysztof K. 150 busów zablokuje centrum Krakowa IP: *.fema.krakow.pl 18.06.08, 00:35
      Trzeba rozwijać kolej aglomeracyjną. Busy to przeżytek w stylu
      postradzieckich "marszutek". To są takie nasze święte krowy:
      kioskarze i busiarze. Nigdzie na świecie nie ma tylu kiosków, budek
      i zdezelowanych busów. Brawo dla władz miasta, że dzielnie walczą z
      tym tałatajstwem. Ale z drugiej strony trzeba dać coś w zamian:
      porządną szybką kolej podmiejską, dowożącą do centrum miasta, nie
      zanieczyszczającą smrodem starych zaolejonych silników, nie
      powodującą dodatkowych korkach na zatłoczonych śródmiejskich
      arteriach.
      • Gość: kn kolej aglomeracyjna do Mogilan????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 02:47
        Do Proszowic? Do Ojcowa? Do Zelkowa? Do Jerzmanowic?

Spróbujcie się kiedyś wyprawić do tych miejscowości nie mając własnego samochodu
        do dyspozycji. Bardzo szybko się przeprosicie z busiarzami. Po pierwszej wizycie
        na dworcu PKP, PKS czy przystanku MPK.

A jak te miejscowości zaczną dojeżdżać do Krakowa swoimi samochodami osobowymi
        zamiast busami to się dopiero zacznie.
    • Gość: xyz Busy zatrzymają Kraków IP: *.net.autocom.pl 18.06.08, 01:53
      WYPIE..C ZŁODZIEJE I ŁACHMYTY Z KRAKOWA !!!
    • Gość: apt73 Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.76.classcom.pl 18.06.08, 05:25
      Rzeczywiście - przydałoby się! Regularnie ulicą Limanowskiego od ul. Na Zjeździe
      pasem dla MPK (wyraźnie oznaczonym!) jeżdżą prywatne busy. Oprócz tego skręcanie
      w Limanowskiego z wyżej wspomnianej ulicy z ...pasa do skrętu w prawo! Gdzie
      jest Policja w Krakowie? W tej okolicy naprawdę porządnie zasililiby kasę swojej
      instytucji, albo niech chociaż ustawią tam sprawną kamerę...
      • Gość: raffcio Re: a mpk to czyja jest jak nie prywatna? IP: *.ghnet.pl 18.06.08, 09:18
        MPK jest spolka z definicji nastawiona na zysk poniewaz zawiera w swojej nazwie wyraz przedsiębiorstwo (to nic ze wlascicielka jest gmina Krakow). Niestety notorycznie wykazuje olbrzymia strate, z roku na rok zanizajac standard uslug, wiec powinno nazywac sie "podsiebiorstwem". Busiarze nazywani rowniez buszmenami sa natomiast zdrowa tkanka gospodarcza, ponieważ zarabiaja na tym co robia!!! Daja prace innym i swobode zycia. Jesli komus sie nie podoba ten srodek transportu to niech nim nie jezdzi - proste. Najlepiej zamknac i zakazac, bo zatechle miasto ma kompleks malego busa. Jak widac homo sowieticus w Krakowie ma sie dobrze. Na szczescie teraz mamy kapitalizm i to ludzie wybieraja czym chca jezdzic.
    • Gość: anna Busy zatrzymają Kraków IP: 62.233.214.* 18.06.08, 05:41
      a wystarczyłoby dzisiaj tak przy okazji ustawić posterunki do sprawdzania stanu
      technicznego tych busów - to jutro na trasy na pewno nie wyjechałoby co najmniej
      50 % z tych jeżdżących trumien . Jechałam raz tylko takim i powiedziałam , że
      nigdy więcej .Są przewoźnicy których busy sa ok ale to wyjątki - reszta nie
      nadaje sie do jazdy .
      • Gość: aron Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 06:42
        za Stalina walczono z kułakami - dziś walczy się z busiarzami.
        • sothink Re: Busy zatrzymają Kraków 18.06.08, 08:51
          za Stalina nie walczono z busiarzami, bo busiarstwo to wymysł radziecki, więc
          pakuj walizki i wio na Białoruś, tam jest pełno busów
          • Gość: aron Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 10:16
            busy jeżdżą w takich krajach jak Wielka Brytania i Niemcy, no ale ty
            masz wrocławską maturę to niby skąd masz to wiedzieć

bus.fotopic.org.uk/p48176144.html
            • sothink Re: Busy zatrzymają Kraków 18.06.08, 10:33
              są ale pełnią marginalną rolę, w Londynie masz np. TfL, a w Berlinie BVG, no ale
              ty nie masz matury to niby skąd masz to wiedzieć
              • Gość: aron Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 17:50
                ja przypomnę idioto że twierdziłeś, że w Wielkiej Brytanii busów nie
                ma i wszyscy zobaczyli twoją kompromitację kretynie
                • Gość: aron Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 17:50
                  jednym zdjęciem zniszczyłem twoje debilne kłamstwa

buhahahahahahaahahahahahahahahahahahahah

• sothink Re: Busy zatrzymają Kraków 18.06.08, 18:50
                    idiota uważa że Londynie podstawą komunikacji są busy, buhahahahahahaha, kretyn
                    nie wie nawet że tam metro jest, ale kompromitacja, jak można nie wiedzieć że w
                    Londynie metro jest? buhahaahahahahaha
                    • Gość: kibic Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.n4u.airbites.pl 18.06.08, 20:11
                      Busy powinny odjeżdżać z końcowych przystanków MPK.Tam można dojechać miejską
                      komunikacją.
                      W każdym razie zlikwidować przystanki w centrum.Przystanek busów pod Pocztą,to
                      syf z malarią,takie widoki,mogą nie razić w Kłaju ale nie w Krakowie.
                      Tu szukają dziury w całym,a to archi-szopa,a to płot w Rynku a tego syfu nikt
                      nie zauważa?
                      A jak chcą protestować,to niech policja sprawdza stan techniczny ich
                      pojazdów.90% utraci dowód rejestracyjny.I po proteście.
                    • Gość: aron Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.lublin.enterpol.pl 19.06.08, 07:10
                      idiota twierdził, ze w Wielkiej Brytanii nie ma busów

buhahahaahahahahahahahahahahahahahahaha

jednym zdjęciem zmieszałem idiotę z błotem buahhaahahahahahha

idiota wrocławski nie odróżnia płodu od plemnika

buyahahahahahahahahahahahahahahahahahhaha
                  • sothink Re: Busy zatrzymają Kraków 18.06.08, 18:53
                    metro-stacja.com/img/lonmap1.jpg
    • Gość: MAX Re: Busy zatrzymają Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 06:43
      A mądralo, może uświadom sobie, że my pasażerowie busów nie jeździmy sobie nimi
      na wycieczki, tylko "do" i "z" pracy i dla większości z nas likwidacja tych
      przystanków to dramat.
    • bs001 po to było ZOMO za komuny, by takich ludzi kasować 18.06.08, 07:30
      i teraz też miasto nie powinno ulec, tylko potraktować ich jak
      najgorszych kiboli, spałować i skonfiskować te trupy technicznek,
      którymi wożą mieszkańców krakowa
      • Gość: noico Re: po to było ZOMO za komuny, by takich ludzi ka IP: *.chello.pl 18.06.08, 08:31
        No, ale ciebie jakoś nie skasowało... To jak to jest? Coś
        szwankuje...
      • laska_dorna Oj głupi ty głupi po dziadku zomowcu 18.06.08, 09:15
        A ludzie będą chodzić z Wieliczki czy se Skawiny na piechotę...
        Nie przypominaj sobie czasów, gdy twój dziadek albo ojciec z zomo
        obijał Polaków idioto bo one już nie wrócą
        • bs001 może i obijał, ale ile miał z tego frajdy... ikasy 18.06.08, 09:27
          twojego dziadka pamięta, jak na kolanach błągał o litość. Czego to
          nie ofiarował... Nawet czyny lubieżne...
          No ale wróćmy do tematu - nie chodzi o to by kolesie spod Krakowa
          nie mogli się tu dostać.
          Miasto powinno wyznaczyć jakieś cywilizowane miejsce postoju dla
          tych busiarzy a nie środek skrzyżowania.
          Pozostaje odrębne temat busiarzy i ich sposobu jazdy po mieście itp.
          Tego nie poruszam
    • Gość: Francja elegancja Likwidować zdit sitwe po tajsterz\e IP: *.devs.futuro.pl 18.06.08, 07:31
      Michał Pyclik, rzecznik ZDiT. Wiesław Starowicz, wiceprezydent

to 2 typy odpowiedzialne za b.rdel w mieście
    • pastor Wszystko w rękach drogówki 18.06.08, 07:41
      Proponuję, aby funkcjonariusze drogówki przeprowadzili zmasowane
      kontrole techniczne wszystkich busów tarasujących miasto.
      Gwarantuję, że jeśli dobrze posprawdzają to w niemal każdym znajdą
      jakąś usterkę. A wtedy mandat, zabieramy dowód rejestracyjny i do
      widzenia. I tak za każdym razem, jak się busiarze będą stawiać.
      Myślę, że po kilku takich akcjach, będziemy mieli w centrum spokój z
      kierowcami-wariatami notorycznie łamiącymi przepisy.
      • pbe64 Re: Wszystko w rękach drogówki 18.06.08, 10:08
        No to ja proponuję zrobić to samo z MPK i PKS. Podejrzewam, że część autobusów
        też by miało zatrzymany dowód rejestracyjny. Bardzo rzadko korzystam z busów,
        ale jestem jak najbardziej za tym, żeby miały wjazd do centrum i wydzielone
        miejsce postoju. Chyba, że miasto ustali, że na podstawie biletu z busa można za
        darmo dojechać do centrum autobusem lub tramwajem, wtedy jak najbardziej mogą
        mieć przystanek na peryferiach miasta.
        • Gość: aron Zygmunta Augusta IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 10:12
          jest też przystanek busów na ul. Zygmunta Augusta - boczna ul.
          Bosackiej 200 metrów od RDA - stamtąd odjeżdżają busy do Myślenic,
          Krzeszowic i stamtąd też mogą odjeżdżać busy do Wieliczki, Skawiny
          itp.
      • Gość: x Re: Wszystko w rękach drogówki IP: *.geod.agh.edu.pl 18.06.08, 15:10
        "Pastor" - wariat to ty jesteś. Busem jedzie nawet kilkanaście osób,
        a zajmuje on niewiele więcej miejsca na ulicy niż twoja wypasiona
        bryka. Wniosek: w trosce o odblokowanie miasta należy zwiększyć
        przywileje busiarzy kosztem indywidualnych kierowców!
    • gniewomierz Rozgonić busiarską hołotę 18.06.08, 07:42
      Busiarstwo będące symbolem trzeciego świata przynosi Polsce wstyd. W
      cywilizowanych krajach podstawą transportu zbiorowego jest kolej
      i autobusy.
      Przystanki dla busów w centrum Krakowa to wstyd dla miasta.
      • aron2004 Re: Rozgonić busiarską hołotę 18.06.08, 07:59
        synonimem trzeciego świata to jest PKP - pociąg "pospieszny" z
        Lublina do Krakowa jedzie 5,5 godziny
        • zigzaur Re: Rozgonić busiarską hołotę 18.06.08, 08:57
          Bo przez Radom.
        • gniewomierz Re: Rozgonić busiarską hołotę 18.06.08, 09:00
          aron2004 napisał:

> synonimem trzeciego świata to jest PKP - pociąg "pospieszny" z
          > Lublina do Krakowa jedzie 5,5 godziny

Podobnie jak "przodujący" region UE - Lubelszczyzna i ogólnie
          cała "ściana wschodnia".
          • zigzaur Re: Rozgonić busiarską hołotę 18.06.08, 09:27
            Andrzej Lepper - województwo zachodniopomorskie - najbardziej wysunięte na zachód

rodzina Giertychów - województwo wielkopolskie - ponoć najbardziej "gospodarne"

A ten pociąg to jedzie trasą: Kraków - Kielce - Radom - Puławy - Lublin
            • stary_zwyrodnialec Re: Rozgonić busiarską hołotę 18.06.08, 09:40
              W obu wymienionych województwach komunikacja publiczna jest na
              poziomie o wiele wyższym niż w woj. lubelskim.
          • Gość: aron Re: Rozgonić busiarską hołotę IP: *.lublin.enterpol.pl 18.06.08, 10:11
            akurat tory na odcinku lubelskim są jeszcze w miarę przyzwoite jak
            na Czechy nawet ( a jak na Polskę to są w TOP10) - na odcinku
            Lublin - Dęblin da się pojechać miejscami nawet 140 km/h tyle że PKP
            ma za mało lokomotyw osiągających tą prędkość. Problemy zaczynają
            się w przodującym woj. mazowieckim - pociąg strasznie się wlecze na
            odc. Dęblin - Radom

• gniewomierz Re: Rozgonić busiarską hołotę 18.06.08, 10:18
              Gość portalu: aron napisał(a):

> na odcinku
              > Lublin - Dęblin da się pojechać miejscami nawet 140 km/h

140 km/h na krótkim odcinku Dęblin-Puławy. Między Puławami a
              Lublinem jest gorzej niż średnia na Mazowszu.
            • Gość: tomekjot Re: Rozgonić busiarską hołotę IP: *.gprs.plus.pl 18.06.08, 19:54
              durniu wlecze sie, bo jest remont całego odcinka
      • remik.bz Dojeżdżać do Krakowa tylko sam. osobowymi ? 18.06.08, 08:11
        gniewomierz napisał:

> Busiarstwo będące symbolem trzeciego świata przynosi Polsce wstyd.
        W
        > cywilizowanych krajach podstawą transportu zbiorowego jest kolej
        > i autobusy.
        > Przystanki dla busów w centrum Krakowa to wstyd dla miasta.

Bardzo mądrze to wykoncypowałeś.
        Zamiast 150 busów nalezy wprowadzić do miasta kilka (kilkanascie ?)
        tysięcy samochodów osobowych.
        Jak myslisz , czym będą dojeżdżać do Krakowa ludzie z podkrakowskich
        wsi , w których nie ma kolei a PKS zrezygnowął z obsługi?
        Jak chcesz dojężdżać np z Będkowic , Bolechowic, Sieprawia,
        Przeginii ?
        Busy to w tej chwili najtańsza , najszybsza podmiejska komunikacja
        zbiorowa, a nie żaden synonim trzeciego świata.
        I trzeba dla nich tworzyć parkingi , dworce na obrzeżach miasta z
        przesiadkami na szybki tramwaj czy autobus miejski .
        • gniewomierz Re: Dojeżdżać do Krakowa tylko sam. osobowymi ? 18.06.08, 08:58
          remik.bz napisał:

> Jak myslisz , czym będą dojeżdżać do Krakowa ludzie z
          podkrakowskich
          > wsi , w których nie ma kolei a PKS zrezygnowął z obsługi?

Lokalne władze powinny zorganizować transport na ludzkim poziomie.
          Poziom rozwoju transportu zbiorowego jest jednym z wyznaczników
          rozwoju cywilizacyjnego.

P.S.
          Eliminacja ruchu samochodowego z centrów dużych miast jest kwestią
          czasu.
    • Gość: commuter 150 busów zablokuje centrum Krakowa IP: *.autocom.pl 18.06.08, 08:09
      choc mam samochod sama korzystam z busow poniewaz mieszkam na
      przedmiesciach a procuje w rynku, zamiast jezdzic swoim samochodem i
      godzinami parkowac w poblizu centrum wysiadam i wsiadam w okolicach
      rynku, nie spalam benzyny jezdzac sama, nie blokuje miejsc
      parkingowych, MPK nie stara sie isc z duchem czsu gdy coraz wiecej
      krakowian przeprowadza sie na obrzeza miasta i powstaja nowe osiedla
      nie zapewnia sie mieszkanca nowych linii MPK, tak wiec jesli nie
      bedzie busow i wszyscy bedziemy dojezdzac samochodami centrum miasta
      i drogi dojazdowe stana sie gehenna dla wszystkich. dlaczego u nas
      wciaz nie mozna znalezc prostych i tanich rozwiazan z mysla o
      mieszkancach i o srodowisku. a inicjatywa prywatna jak zwykle
      spotyka sie z klopotami a i innym rodakom sola w oku sie staje.
      przeciez chodzi o nasza wspolna wygode funkcjonowania na codzien w
      wilekim miescie. inne miasta sobie swietnie radza a my jak zwykle
      wolimy sie klocic.
    • Gość: antybusiarz 150 busów zablokuje centrum Krakowa IP: *.ksi-system.net 18.06.08, 08:13
      rozgonic ich palami! zlikwidowac przystanki pod poczta i pozostale-co to znaczy zeby blokowali ruch! a w chamstwie busiarze moga konkurowac z taksowkarzami-taka jest prawda!
      • Gość: mała Re: 150 busów zablokuje centrum Krakowa IP: *.um.krakow.pl 18.06.08, 09:22
        A skąd i czym dojeżdżasz codziennie do pracy mądralo?
    • Gość: ///>>>|<<<\\\ Takie JAKBY jewropejskie miasto a problemy zgoła.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 08:14
      ..azjatyckie.. nie widzialem w zachodnioeuropejskich miastach tej klesy, do
      której aspiruje Krakow takich malych gownianych firemek transportowych. tam
      ich po prostu nie trzeba, poniewaz znakomicie funkcjonuje komunikacja miejska
      KOMUNALNA. a ten nasz Krakówek ze swoimi busikami, meleksami itp itd to jak
      jakas, za przeproszeniem, turecka metropolia ze swiomi dolmuszami i. t. p.
      • aron2004 Re: Takie JAKBY jewropejskie miasto a problemy zg 18.06.08, 08:30
        skończy się zapewne tak że busy będą odjeżdżać z RDA tak jak busy do
        Olkusza, Miechowa, Oświęcimia itp.
      • sothink Re: Takie JAKBY jewropejskie miasto a problemy zg 18.06.08, 10:35
        Busy to rozwiązania z ery komunizmu, bardzo popularne są .. na Białorusi, także
        w Afryce. W cywilizowanym świecie pełnią marginalną rolę.
        • Gość: zis Re: Takie JAKBY jewropejskie miasto a problemy zg IP: *.enion.pl 20.06.08, 10:17
          tylko gdzie ta cywilizacja? Przpomnę ci że pod Krakowem jest okrąg
          miejscowości, mnóstwo ludzi zjeżdża z tamtąd do pracy. Dla busow zaś
          nie ma żadnej CYWILIZOWANEJ altrnatywy. Miejska komunikacja w
          Krakowie nie spełnia żadnych moich oczekiwań.
    • sibeliuss Póki będą kasę chować w kieszeń - mam ich gdzieś 18.06.08, 08:35
      Nie są uczciwi, zaniżają dochody, nie wydają pokwitowań za przejazd
      i jeszcze mówią, że jakby rozliczali uczciwie przewozy to "nie
      wyszliby na swoje".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka