Gość: Silna Polska IP: *.kolornet.pl 09.07.08, 23:08 Witam Polaków Platforma Obywatelska niech sobie kupi koło i pierd..... się w czoło.!!!! Ps. Kraków nigdy nie poprze POpaprańców!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyzio Kraków nie chce być rządową metropolią IP: *.devs.futuro.pl 09.07.08, 23:38 takie sztukowanie materialu dziadowskie... Najpierw garsc bzdetow od Schetyny, potem naszywanie łat. 1. Gdyby projekt był PIS-owski to byly marszalek pierwszy by protestowal, ze to bzdet jest. A tak nie wypada sie wychylic... 2. teraz bedzie pewnie tak: Kracik mowi w lewo to konkurencja do prezydentury z (P)eł(O) bedzie albo środkiem albo w prawo skrecac. Merytoryka i interes "zwyklych ludzi" wyladuje tam gdzie zawsze. W kiblu... Jeszcze jedna struktura do ktorej trzeba bedzie urzednikow, urzedow i oczywiscie politykow do zarzadzania. Poprawcie to co jest i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NH Kraków nie chce być rządową metropolią IP: *.chello.pl 09.07.08, 23:38 Pewnie konserwa krakowska boi sie ze jak kraków ogłoszą metropolia to zaraz zaczna budowac wiezowce itp. a oni by woleli 100 tys "miasto ogród", "miasto pamieci narodowej", "miasto skansen"itp. Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Kraków nie chce być rządową metropolią 10.07.08, 00:10 "Podobnego zdania jest gmina Kraków..." Gmina Krakow? A coz to za nowy twor? Chcialbym przypomniec autorowi, ze Krakow jest miastem na prawach powiatu... re NH Mi tam bez wiezowcow dobrze - mysle ze zarowno ja, jak i wiekszosc Krakusow nie potrzebuje ich, zeby sie dowartosciowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Kraków nie chce być rządową metropolią IP: *.autocom.pl 10.07.08, 00:21 > Gmina Krakow? A coz to za nowy twor? nowy? Gminy to podstawowe jednostki samorządu terytorialnego, nie ważne Pcim, czy Kraków. "1. Miasto Kraków jest gminą w rozumieniu ustawy." Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Kraków nie chce być rządową metropolią 10.07.08, 12:21 Dokument na ktory sie powolujesz jest z 1996, a przypominam, ze w 1999 byla reforma administracyjna... Krakow jest miastem na prawach powiatu - zaprzeczajac obnazacie tylko swoja ignorancje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ton Re: Kraków nie chce być rządową metropolią IP: 217.147.104.* 10.07.08, 13:48 Oczywiście, że Kraków jest i powiatem, i gminą! Polska jest podzielona na województwa, te na powiaty, które z kolei sa podzielone na gminy. Pierwszy lepszy przykład: www.bip.krakow.pl/?mmi=97. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG [...] IP: *.kolornet.pl 10.07.08, 03:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal-nie [...] IP: 92.112.119.* 10.07.08, 07:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Typowy debil 10.07.08, 12:22 Nie wiem gdzie tu sa moderatorzy... Inna rzecz, ze nie wiem po co Ci wierzowce. Swinie mozesz trzymac w chlewie, a nadmiar gnoju rozrzucic po polu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapok Re: Typowy debil IP: *.ksknet.pl 11.07.08, 09:30 eminey-Kraków winien być metropolią,a nie chcą ją tylko jacyś poprańce rodem z k.k,bo im by sie myliła istniejąca kuria metropolitarna w Krakowie od miasta metropolii-a ich argumennty o rzekomej mniejszej pomocy z UE to tylko wybieg pod publiczkę-Kraków nie może byc skansenem jak niektórzy tego chcą i wszystko robią aby jak najdalej odsunąć światłe pomysły ożywienia Krakowa z tego marazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek PrEmetro IP: *.ghnet.pl 10.07.08, 09:17 PrEmetro, nie prametro, redaktorku od archiszopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarema6 Kraków nie chce być rządową metropolią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 09:44 Właściwie Kraków i Śląsk to jedna wielka metropolia i wszyscy powinni brać to pod uwaę tak politycy ze Śląska i Krakowa. Mamy wspólne interesy. Śląsk z Krakowem Może dużo zyskać działając razem nie osobno. Najlepiej widać to na zach. od Krakowa gdzie czasami połowa ludności pracuje na Śląsku połowa w Krakowie. Trzeba walczyć w pierwszym rzędzie o poprawę komunikacji to jeszcze bardziej nas zbliży. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Biedny działacz PO 10.07.08, 10:10 Hej Chłopcze !!!! Czy jest wszystko z tobą w porządku????? Ps. Kraków ma w dup... propozycje rządu Platformy Obywatelskiej, gdyż jesteśmy Polakami i Katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Kraków nie chce być rządową metropolią IP: 83.238.175.* 10.07.08, 09:46 "...krytykuje pomysł Stanisław Kracik, znany z przedsiębiorczości burmistrz Niepołomic." Hahaha - widze, że kampania w Wyborczej już na całego :-) Lansujemy jedynego słusznego kandydata na prezydenta Krakowa Kracika. Ciekawe kiedy ktoś z Wyborczej ruszy tyłek w GMINĘ Niepołomice, żeby zobaczyć jak po gospodarsku traktuje ją Kracik. Nie sam wybrukowany ryneczek w Niepołomicach, ale resztę miejscowości w gminie. I obrzeża Niepołomic też :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Kraków nie chce być rządową metropolią IP: 195.150.133.* 10.07.08, 10:06 Mów za siebie, nie za mieszkańców Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Metropolią? Z wodą mózgi zatruwającą?! IP: *.chello.pl 10.07.08, 10:42 ...Jak na metropolię, woda tam nie odpowiednia. Nie twierdzę, że trująca, lecz zawiera, jakieś jady (może z topielca Smoka). Gdy się dłużej ją pije - nieprzyjemnie wykoślawia charaktery, co publicznie można zauważyć u takich "Krakusów z pierwszych stron gazet", jak - w porządku alfabetycznym - Rokita&Nelly, eks minister Wasserwanna czy eks minister Ziobro. Co się tyczy tego ostatniego - najsławniejszego (osławionego?) dziś Krakusa, czyli Pana Z. mnie najbardziej intryguje pytanie: >Kto mu "Łączkę" będzie kosił, gdy on będzie pasiak nosił?< Przyznaję jednak - pytanie nie na temat. Wracając do tematu - czyli dotyczy nie tylko polityków... Ostatnio np. poznałem adwokatkę z Krakowa, przy której muszę się cały czas trzymać za kieszenie... A zadający szyku w Stolicy żurnaliści z Krakowa - jak pani Kolenda czy ten puszczyk Miecugow... Nie wydaje się Państwu, że...? Sam nie jestem żaden zawistnik z Krakowa więc nie będę kończył. Exit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek H. Najświętsze słowa, Warszawiak IP: *.chello.pl 10.07.08, 11:04 Potwierdzam w pełni Twoje spostrzeżenia, Warszawiak. Miałem żonkę z Krakowa (wprawdzie ino pół roku, ale starczy...) Zawsze miała w torebce dwie paczki papierosów: dla siebie "Carmeny", dla rozmówców i gości - "Sporty"... (też żurnalistka, jak Kolenda, która jednak pewnie nie pali, by pozostać piękną). Mój, niestety, nieżyjący już przyjaciel Adaś H. też mi o tym mówił (przestrzegając przed małżeństwem z Krakuską). Wciąż powtarzał: "Przepiekne miasto, ale nie da się tam zyc, bo ludzie jacyś zatruci". A uwialbiany przez Krakusów Mrożek? Skoro on mimo ich uwielbienia dał dyla na drugi koniec Europy, to dostatecznie mówi za siebie. Co się zaś tyczy desantu w Warszawie tych (nie z własnej winy, lecz z wody...) krakowskich charakteropatów, o których mówisz, też się zgadzam, ale uwierz staremu człowiekowi: gorszy był desant katangi, który sprowadził tu Gierek. Jeśli chodzi o politykę - nie masz, jak nasza stara żoliborska inteligencja, herbu "Spieprzaj dziadu!" PS. Jeszcze jedno - moje własne, nieśmiałe spostrzeżenie... Czy nie sądzisz, Warszawiak, że woda może być równiez przyczyna widocznego u nich - mniej lub więcej - wykrzywienia buziek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Najświętsze słowa, Warszawiak IP: *.ghnet.pl 10.07.08, 13:51 dziwne tylko, że Mrożek nigdy nie skusił sie na stołeczne "salony":-D tak BTW. czy ktos mógłby zlokalizować, gdzie owe "salony" fizyczne sie znajdują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek H. wyjaśnienie dla WG IP: *.chello.pl 10.07.08, 15:01 Wyjaśniam, że Mrożek, gdyby nawet interesował się warszawskimi salonami (w co wątpię, bo źle czuł się na salonach, podkreślając ciągle: "nie jestem z inteligentów") nie mógłby w nich bywać, bo z nastaniem Najciemniejszej IV Rzeczpospolitej (choć pewien znany Krakus wsławił się nazwaniem dyktaturą ciemnaków rządów Gomułki&ska) wszystkie stołeczne salony zamieniono w PiSuary - tak jak Ruscy zamieniali niegdyś kościoły na magazyny. Ponieważ u nas nic nie odbywa się normalnie, lecz zawsz z przesadą, więc w tych PiSuarach bynajmniej nie mogłeś zrobić normalnie siusiu, bo leciało na głowy wysiadujących tam, jak w mateczniku, fanom Kaczyńskich. Żeby było całkiem "jak z Mrożka" w wyniku tej rewolucji moralnej braci K., nawet salony fryzjerskie zaczęły waniać, tym co wiesz... Dlatego ich własnie odsunięto od wpływów - zaczęli zbyt śmierdzieć Polakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Nie licz WG na adres ode mnie... IP: *.chello.pl 10.07.08, 15:27 Jajakowarszawiak, oczywizda znam adresy kilku stołecznych salonów, ale nie licz na adres ode mnie. Bo po pierwsze primo gdybyś okazał się niedobitkiem wykształciucha mógłbyś marnie zginąć, co ci co zajęli salony, nadal - choć przegrali wybory - czają sę tam w nadziei, że dorwą Michnika lub tp. A po drugie promo: do czasu, jak w tych dawnych salonach nie przeprowadzi się dezynfekcji (dezynsekcji?), wystarczy przejść obok, a już tak okropnie śmierdzisz, że na milę można ten charakterystyczny acz niemiły smród wyczuć. Mógłbyś więc być posądonym, że pochodzisz z PiSuaru albo żeś kumpel Ziobry (z tych, co ich Ziobro jeszcze nie zdążył nagrać na dyktafon i zakapować). Chyba, że... Mówią, że na pewną urodziwą i osławioną żurnalistkę ten zapach działa jak feromony. Jak chcesz, możesz zaryzykować, na co chyba masz chętkę, skoro pytasz o adres. Ale - sorry! - ode mnie adresu nie dostaniesz. Może poproś Dorna,ktory te salony tworzyl, albo Wildsteina, choć nie wiem, czy będzie miał czas, bo szykuje sie do kandydowania na prezydenta. Już wiem, wejdź do Salon24.pl Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Nie licz WG na adres ode mnie... IP: *.ghnet.pl 10.07.08, 18:29 czyli jednak nie na Żoliborzu?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Ziobro nie pochodzi z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:23 ale z Krynicy- czy to potomek Łemków czy jakiś inny to nie ważne. W Krakowie tylko studiował i zaczął robić tzw karierę. Pętak jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewers "Ministrowie i rządowi eksperci przekonują" IP: 195.90.102.* 10.07.08, 11:21 rzadowy projekt, to rzad i rzadowi "eksperci" przekonuja do SWOJEGO projektu. dziwne by nie przekonywali...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Polska ma 10.07.08, 11:31 Polska ma 7 lokalnych metropolii: na południu Kraków, Katowice, Wrocław, w centrum Warszawa, Łódź, Poznań i na północy Trójmiasto. Tyle. Metropolia musi być milionową aglomeracją, bo inaczej to możemy zacząć w każdą kupkę g..na wstawiać tabliczki z napisem „Pierdziszewo City”. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Podział według liczby mieszkańców nieporozumieniem 10.07.08, 12:21 > Metropolia musi być milionową aglomeracją, Skąd pomysł podziału miast według liczby ludności? Jest wiele dużych miast, a mało ważnych (np. Łódź), oraz małych a istotnych (Toruń). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Podział według liczby mieszkańców nieporozumi IP: *.tvgawex.pl 10.07.08, 13:57 Jak to mieszkaniec niewielkiego miasta może się dowartościowywać... Toruń "istotny", a Łódź "mało ważna". Uśmiałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 I tak właśnie wyglądają te dyskusje w Polsce. A na 10.07.08, 14:30 I tak właśnie wyglądają te dyskusje w Polsce. A na końcu wioska Pierdziszewo Dolne też stanie się metropolią i dostanie tabliczkę „Pierdziszewo Dolne City”. I nic więcej z tego nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb dyskusja z idiotą 11.07.08, 09:40 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jak to mieszkaniec niewielkiego miasta może się dowartościowywać... Jestem mieszkańcem jednego z dwóch najważniejszych miast w Polsce i nie jest to ani toruń, ani Łódź. Widzisz, potrafię zebrać się na racjonalną, a nie emocjonalną ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Podział według liczby mieszkańców nieporozumi 12.07.08, 00:40 lmblmb napisał: > Skąd pomysł podziału miast według liczby ludności? Jest wiele dużych miast, a > mało ważnych (np. Łódź) Jesteś wieśniakiem! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Poznania Kraków nie chce być rządową metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 16:41 Poznań jeszcze za obywatela Gomółki był miastem ludnościowo podobnym do dzisiejszej Częstochowy, która dziś nie jest województwem. Dopiero partyjna decyzja zaowocowała rozrostem Poznania głównie osiedlami z wielkiej płyty gdzie w nich mieszka obecnie połowa ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakoff Rzeszów rośnie w siłę IP: 195.42.249.* 10.07.08, 16:58 na wschodzie jest duży ruch - 400 ha wokół lotniska Jasionka (wszystko wykupione, bardzo poważni inwestorzy), można budować wysokie budynki bo wszyscy stawiają na biznes. Kraków będzie zostawać w tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Rzeszów rośnie w siłę IP: *.chello.pl 10.07.08, 17:39 Wiemy, wiemy i cieszymy razem z Podkarpaciem, bo z kolei na zachodzie mamy Śląsk. Co razem czyni z Krakowa najlepiej położone miasto w Polsce dla nauki, przemysłu wysokich technologii, usług finansowych i turystyki. Dokładnie takie jakim chcemy być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Rzeszów rośnie w siłę IP: 89.171.107.* 11.07.08, 09:07 Najlepiej położone .... Obok Podkarpacia, obok Śląska. OBOK. Zawsze OBOK. Odpowiedz Link Zgłoś
gemelarz Czymuś taki głupi, tej? 10.07.08, 22:30 - zwykło się pytać u nas na Górczynie, jak ktoś pie...ył takie głodne kawałki, próbujące na siłę wszystko upolitycznić. Pewnie jesteś z tej najnowszej opozycji walczącej z komuną. Od roku 2008 - na internetowych forach... Poznań budowano dzięki gospodarności Poznaniaków, a nie żadnych Gomułek czy tp. Miasto się rozwijało stosownie do wspaniałego rozwoju poznańskiego przemysłu, potem innych dziedzin też... O "Cegielskim" coś słyszałeś? Jak Ci się nie podobają bloki (w pałacu się chowałeś?) - to pojedź na Górczyńską i przyjrzyj się domom w jakich ja mieszkałem za młodu - aż do wyjazdu na stałe do Warszawy. Gdzie też ściągano, jak wyjątkowo gospodarnych, Poznaniaków - choć od 1956 do końca komuny nie miano zaufania do nas (że "rzodkiewki") Na ministerialnych stołkach nikt się nie utrzymał. Jak na stołeczne wymogi byli Poznaniacy zbyt na serio, za rzetelni, za poważni. Wstydzić się, że jestem Poznaniakiem zacząłem dopiero w wolnej Polsce, gdy zjawiły się takie modele, jak Taylor, Pałubicki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pener O czym mówisz, kolego? IP: *.chello.pl 10.07.08, 22:54 Byłem w Częstochowie po maturze, jak to wtedy, za Bieruta - czyniła większość młodzieży. Częstochowa była wiochą przy Poznaniu z jego Międzynarodowymi Targami. MTP otwarły całą Polskę na dopływ świeżego powietrza z Zachodu. Powiadasz: partyjne decyzje... A widziałeś jak Kraśko, sekretarz KW PZPR - dziadek tego miglanca z TVP - dostał w pysk od robociarza od Ceglorza? Czyś Ty w ogóle z Poznania, czy Cię partia oddelegowała do nas z częstochowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blask nie zwiazane z tematem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:54 tak przy okazji - swietne zdjecie - gratulacje dla fotografa;) Odpowiedz Link Zgłoś