Gość: Andy IP: *.crowley.pl 02.10.03, 12:09 Tak żeby można było się wybrać całą rodziną (trzy pokolenia)i każdy znalazł coś dla siebie. Również najmłodsza część rodziny. Jedzenie musi być naprawdę dobre. Ceny nie są istotne. Co polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 12:56 la fontaine na slawkowskiej 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 02.10.03, 13:35 A jakie potrawy polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 14:04 nie pracuje tam jako szef kuchni, ale maja strone w internecie www.lafontaine.com.pl bez przesady zebym jeszcze na pamiec znala menu. polecic cos moge ale w bergeracu, natomiast la fontaine rodzinnie jest b fajna Odpowiedz Link Zgłoś
amy_ Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 02.10.03, 23:56 Z knajpami krakowskimi (pewnie nie tylko, ale ja tylko krakowskie znam bliżej) jest tak, że pewności nijakiej mieć nie można co do poziomu serwowanych dań. Zero konsekwencji. Raz rewelacja, raz totalna pomyłka. Aż boję się, którąś polecić, bo czy mogę ręczyć za to, że akurat będzie szef i wszystkiego dopilnuje, że nie mają jakiegoś lekko przeleżłego produktu, który trzeba opchnąć klientowi, że kucharz będzie miał zły humor... A być może to zwyczajny pech, że nie trafiłam jeszcze do takiej, w której konkretna potrawa smakuje zawsze tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 06.10.03, 11:53 Muszę powiedzieć, że wybrałem się tam (tak jak pisałem trzy pokolenia w tym dzieci w sumie 7 osób). I bardzo się rozczarowałem. Jedzenie nawet OK. Ale kucharz nie był w stanie przygotować niczego specjalnego dla dzieci (o karcie dziecięcej nawet nie wspomnę - kelnerka była zaszokowana takim pytaniem). Dodatkowo- prosiliśmy o mniejsze porcje dla dzieci - dostaliśmy je po standardowej cenie. Oprócz nas nikogo nie było w restauracji. A kelnerka zwróciła uwagę dzieciom, żeby nie przeszkadzały i siedziały na miejscu (dodam jeszcze raz, że byliśmy jedynymi gośćmi w całej restauracji - a nie tylko w sali, w której siedzieliśmy). Podsumowując - jedzenie na 4 (w 6 stopniowej skali). Ogólne wrażenia - 2 Teraz wiem dlaczego byliśmy sami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amsiu Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:30 restauracja włoska Hotelu "Pod Róża" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 11:02 Powiadasz,ze ceny nieistotne? Z gornej polki Copernicus na Kanoniczej - niezaleznie od dnia tygodnia, humoru kucharza i takich tam... uczta bedzie niezapomniana (hm...takze z powodu wysokosci rachunku). Srednia polka - na Brackiej: CK Dezerter lub Guliwer. Najnizej - idzie sie do Babci Stasi na Mikolajskiej, kupuje wieeeeeeeeeeeelki gar knedli ze sliwkami i biesiaduje w domu :) Smacznego1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 09.10.03, 13:11 Chyba będę musiał się wybrać do Copernicusa. Sporo osób go poleca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 15:47 Gość portalu: Andy napisał(a): > Chyba będę musiał się wybrać do Copernicusa. Sporo osób go poleca To idź.Według Makłowicza najlepsza restauracja w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
basek Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 10.10.03, 15:53 Jak juz wrocisz z Copernicusa to napisz jak Ci sie podobalo (ja nie bylam), pozdrwiam i zycze smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Copernicus - Lepiej późno niż wcale :-) IP: *.crowley.pl 25.03.04, 10:45 Tak więc wybrałem się do Copernicusa (już dośc dawno, ale nie miałem czasu pisać) i spróbuję podzielić się moimi odczuciami. Generalnie klimat ok. Trafiliśmy akurat na sezon dyniowy i mnóstwo dań w karcie miało coś wspólnego właśnie z dynią. Przyznam szczerze, że do tej pory mocno lekceważyłem dynię jako produkt do używania na codzień w kuchni, ale po wizycie w Copernicusie zminiłem zdanie. Zaczeło się od wspaniałych pierożków z nadzieniem dyniowym (a'la ravioli) w delikatnym maślanym sosie. Po prostu niebo w gębie. Ugotowane jak należy (al dente) ale jednocześnie rozpływające się w ustach. Naprawdę boskie. W sprawie drugich dań - żona powiedziała tylko, że takiego połączenia mięsa z dynią jescze nie widziała i nie jadła, ale że musi przyjść jeszcze raz, bo pasują do siebie idelanie (dynia i mięso - a nie żona i dynia). Nie chcę się rozpisywać nad każdym daniem z osobna, bo zajęłoby to za dużo miejsca. Ale muszę stwierdzić, że obiad był trafiony. Co do dziecka - oczywiście jak to typowe dziecko o żadnej dyni czy tym podobnych fanaberiach kulinarnych w jego przypadku nie mogło być mowy. Tak więc po przejrzeniu karty lekko zestresowani (co ono tutaj zje?) zapytaliśmy kelnera, czy kucharz może przygotować coś specjalnego dla brzdąca? Po kontakcie z kucharzem okazało się, że nie ma problemu. Dostało wspaniałego kotleta panierowanego z drobiu i wszyscy byli zadowoleni. Podsumowując - polecam. Bardzo dobra, często oryginalna kuchnia i wspaniałe podejście. W tym tygodniu spróbuję Hotel Pod Różą - też podobno można nieźle podjeść. Czekam na Wasze opisy potraw/miejsc, które Was urzekły Odpowiedz Link Zgłoś
peteen dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 11:40 a jak oceniasz jakość dań w stosunku do cen, nie ukrywajmy, jednych z wyższych w Krakowie ? pod różą koniecznie spróbuj pysznych win ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 12:09 w copernicusie najfajniejszy jest taras wina tam i pod różą sa takie same, bo to ta sama firma jesli sie skończy flakon w jednej to dowiozą z drugiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 12:19 tuszę, iż moje ulubione amarone jednakowoż trochę tańsze pod różą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: dobrze, żeś zrecenzował... IP: *.crowley.pl 25.03.04, 14:03 Mogę jeszcze poprosić o informację czy Pod Róża jest jedna restauracja czy więcej? Jeśli więcej to którą polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 15:27 jeśli zamówiłeś a akurat nie mieli to ci doliczytli za taksówkę która dowiozła flakon a to amarone to na lapmki czy na butelki sprzedają Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 15:48 na butelki... gdzies tak ze 6 stów za butelkie ? już nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: dobrze, żeś zrecenzował... 01.04.04, 13:33 jak sześć stów to tez bym wolał nie pamiętać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Teraz Hotel Pod Różą IP: 83.238.0.* 27.05.04, 15:39 Witam ponownie, Poszliśmy, Zjedliśmy i Wyszliśmy - tak mogłaby wyglądać najkrótsza recenzja na tematy tu opisywane. Jednak restauracje w Hotelu Pod Róża zasługują na więcej. Zacznijmy od tego, że mamy dwie - różnią się wystrojem (aczkolwiek są blisko siebie) i oczywiście kartą. My tym razem usiedliśmy w tej mniej wytwornej (bywalcy wiedzą, o którą chodzi a zainteresownai domyślą się, gdy pójdą). Tym razem na tapetę poszły dania zasadniczo różniące się smakiem, sposobem przyrządzania, ilością kalorii itp. itd. Z najciekawszych pozycji wymienię makaron (home made - a jakże) w sosie z prawdziwków jako danie pierwsze. Trzeba przyznać, że lepszy jadłem tylko w Bibliotece UW (w restauracji włoskiej) - palce lizać. Na drugie łosoś (można powiedzieć klasyka), ale ten zaprawdę wart spróbowania. I bardzo ciekawa polędwica wołowa w sosie z czerwonego wina z warzywami. Sos -rewelacja. Porcje dobrane tak, że należy jadać conajmniej dwa dania, co dobrze świadczy o kucharzu, który dba o linię gości ;-). Jeden minus (bardziej dotyczy kelnerki) - nikt nie został zapytany jak ma być wysmażone mięso. I oczywiście połowa mojej dorosłej rodziny (czyt. 1 osoba) była niezawdowolona, bo nie lubi krwistej. Było jeszcze kilka pomniejszych uwag dotyczących obsługi wyłącznie, ale można je pominąć. Generalnie: jedzenie 5, obsługa 4. W dobrym towarzystwie czas upłynął nam naprawdę przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camelia Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 15:57 Polecam chińską restaurację A-Dong. Przepyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 02:24 Gość portalu: camelia napisał(a): > Polecam chińską restaurację A-Dong. Przepyszna. Hahaha dobre ty chyba tam pracujesz.Wolne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camelia Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:00 Wcale tam nie pracuję. Poprostu uważam że to dobra restauracja. Tobie nie musi się podobać ale mnie tak. Radzę tylko komuś kto pyta o dobrą restauracje. Więc się zamknij i nie krytykuj. Co ty pewnie lubisz McDonalda tak? Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen no, skoro a-dong... 15.10.03, 16:45 to mamy jeszcze balaton, jędrusia i bar restauracyjny grzybek... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miks Re: no, skoro a-dong... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 17:56 A gdzie jest rzeczony grzybek ? Odpowiedz Link Zgłoś
summa Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 16.10.03, 19:59 Ja polecam Nostalgię (Karmelicka 10, w podwórku). Ładny wystrój, przepyszne dania jarskie i pierogi (mięsa pewnie też, ale nie próbowałam), miła obsługa. Nie wiem, co preferują dzieci Andy, moim pewnie by smakowały smażone łódeczki ziemniaczane. Ceny umiarkowane, dania jarskie wręcz tanie (duży talerz kopytek w sosie z maślaków - 9 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
swing Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 17.10.03, 15:36 ani ekskluzywna ani siermiężna: "Any Time" patrz wątek o tym samym tytule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on-line Dobrą restaurację w Krakowie z przewodnika L. Łucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 22:40 Guliwera za 10 zł w kiosku i do wyboru i koloru prawie 350. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 09:51 Polecam "Oberżę u Sąsiadów" jest naprawdę odna polecenia jeśli chodzi o wyprawę całą rodziną. Rewelacyjne posiłki, pięknie przygotowane, bardzo miła obsługa, ładne wnętrza i w lecie przepiękny ogródek. NIe pamiętam niestety ulicy ale mieści się za hipermarketem HIPERNOVA w okolicach osiedla Piaski. Dokładnie za hipermarketem. Jest też ogromna reklama w pobliżu no i każdy z przechodzniów będzie wiedział:) Wjazd obok stacji Orlen. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 12.11.03, 10:28 potwierdzam, choc mnie się wydaje, że nazwa brzmi "sąsiedzi"... żarełko ok, ceny też do wytrzymnia (ale gorzałka droga)... Odpowiedz Link Zgłoś
mkatarynka Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 13.05.04, 17:57 To się mieści na ulicy Conrada tylko w tej bardziej "wiejskiej" części. Należy dodać, że mają przepiękny ogród z małym placykiem zabaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <Monika Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.chello.pl 20.04.05, 23:22 Na ul, Kordiana 1!!!!!!! a nie żadnego ConradaM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.farmacol.com.pl / *.farmacol.com.pl 14.11.03, 15:04 Polecam restauracje "LEO" w hotelu Monopol przy u. Gertrudy. dobre polskie jedzenie (mięsa, pierogi, pyszne zupy i desery zwłaszcza sernik i tort orzechowy). Miła sala w stylu angielskim. Często odbywaja się recitale, wieczory przy muzyce francuskiej, rosyjskiej. Mozna takze wynająć restaurację na imprezy zamknięte np wesela, chrzciny, imieniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dizzel Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.11.03, 18:19 polecam Wenztla i DaPietro pysznie i zacnie ...mniam ;))) no i Copernicus ......totalna euforia ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiniuś_ Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 00:37 ja polecam "Kuchnię Bracką" na Topolowej 3. Restauracja mieści się w budynku Bractwa Kurkowego. Ceny przystępne, jedzenie rewelacyjne, obsługa b. miła. Kuchnia staropolska. Ostatnio powstała tam również pizzeria, także dzieci zawsze mogą zamówić pizzę. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolfuss Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.kim.pl 31.03.04, 17:18 Ja polecam coś nowego. Na ul Kalwaryjskiej przed halą Korony jest nowa restauracja Tradycja. Jako ciekawostkę powiem, że szefem jest gość, który był trzy razy mistrzem Polski w gotowaniu. To tylko jeden z jego sukcesów. Jadłem już kila jego potraw, ale nie mam pamięci do nazw. Wszystkie były fantastyczne. Świetnie doprawione mięso ze świni śniło mi się po nocach. Najbardziej polecam panierowanie pierogi z serem i szpinakiem. Uwielbiam pierogi, a te w Tradycji to mistrzostwo świata. A jak ktoś będzie jechał do Kielc to gdzieś w połowie drogi jest taki zajazd (nie pamiętam nazwy). To nie jest jakaś komunistyczna buda tylko zajazd w chacie chłopskiej- świetna atmosferka, można zjeść w środku i na zewnątrz. Podają tam pierogi grubsze niż kula bilardowa (nie mogłem znaleźć innego porównania) - zawsze jak tam jadę do obowiązkowo tam staję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luba Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 20:34 byłam ostatnio ze znajomymi na Wiślnej w restauracji Pod Okiem...wystrój nieszczególny,podeszlam do tego miejsca z dużą rezerwą, ale obsługa szybka i bardzo miła, ceny jak na tą okolicę niskie, a jedzenie super, jadłam naleśniki ze szpinakiem i serem feta,palce lizać.Próbowałam też penne rigatte ze szpinakiem...polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 21.05.04, 21:34 zdecydowanie "cherubino" na tomasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 27.05.04, 15:20 A jakieś uzasadnienie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 28.05.04, 13:02 goąco polecam Cherubino na ul.Tomasza. Proszę spróbować kurczaka w rozmarynie - pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 12.01.05, 15:49 Właśnie mam się zamiar wybrać. Choć słyszałem bardzo różne opinie. Spróbujemy, zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorbo Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 07.06.04, 17:13 A na rodzinne wyjście ( nawet z małymi dziećmi )ja polecam "Diabelską kuchnię" przy Rynku Kleparskim. Jest to kuchnia węgierska, ale arę dań naszej kuchni też znajdziemy (dla dzieci polecam, bo można tam zjeść nasz polski rosół domowej roboty!!! - pyszny, naleśniki - w sam raz dla maluchów i coś słodkiego). Od jakiegoś czasu właśnie tam jemy na mieście - tak, żeby i dzieci coś zjadły, a i dorośli skosztowali czegoś innego i dobrego.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
an26d Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 08.07.04, 16:00 Byłem. Może być, ale bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 06.09.04, 17:46 Ponownie zebrało mi sie na opisanie jakiegoś przeżycia kulinarnego najwyższych lotów. Gdzie więc powinienem się udać tym razem? Czekam na sugestie. Podobno znów otwarta jest A la Carte? Warto teraz? Kiedyś było przepysznie... Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią smacznie zjeść Odpowiedz Link Zgłoś
herr_bart_nick Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 28.01.05, 17:21 wprawdzie pytanie już dość stare, ale jak zobaczyłem nazwę A'la Carte, to mi się scyzoryk ponownie w kieszeni otworzył i już wyjaśniam dlaczego. Moja krótka recenzja. Stolik rezerwowałem telefonicznie z wyprzedzeniem (12 osób), podobno inaczej się nie da. Po przyjściu okazało się, że ktoś nie przekazał informacji o rezerwacji, ale skoro jesteśmy, to oni połączą 2 6-osobowe, tylko, że musimy poczekać!!! Byliśmy jedynymi gośćmi, ale kelnerowi pomyliły się zamówienia. I zamiast grzecznie przeprosić, to wmawiał gościowi, że to on się pomylił i dyskusja trwała naprawdę długo. Kelner był ogromnie egzaltowany i na każdym kroku prezentował swoją wyższość wobec gości - np. na pytanie jakie sery będą podane na "Desce serów" zaczął wymieniać nazwy i dodał "o ile wiemy o co chodzi" sugerując, że przyszły chamy, które z serów to tylko oscypka jadają. Przy okazji opowiadając o potrawach często się mylił, ale za to mówił szybko, żeby nikt nie zadał trudnego pytania. Polędwicę sugerował, żeby była (tu zapis fonetyczny) "łel dą", czyli angielskie "well done" w wymowie francuskiej. Czas oczekiwania na potrawy uwzględniał również czas potrzebny do zakupu składników. Podsumowanie: po zmianie właścicieli gorąco odradzam - jedzenie 4 (w skali 1- 6), obsługa - najwyżej 2 (dzięki pracy kelnerki, bo bez niej -2). Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka2002 Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 28.01.05, 18:42 A moim zdaniem naprawde dobra jest Ipanema. Nie jest specjalnie drogo, maja sale dla niepalacych, bardzo dobre wino "domowe" - naprawde wyjatkowo dobre i TANIE (ok. 25 zl za butelke). Naprawde nie ma przerostu formy nad trescia, a kelnerki sa bardzo mile i zachowuja sie fachowo. Duzo podrozuje po swiecie i ta knajpa nie odbiega od dobrych srednio-drogich knajp w cywilizowanych krajach. Pozdro. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 27.07.05, 15:27 A jakiś adresik można prosić? Niedługo znów się pojawię w naszym pięknym mieście.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiLe Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 14:12 Il Calzone na starowiślnej - świetne jedzonko (mają także pizze w repertuarze, ale nie próbowalem), super desery (moje ulubione - tiramisu). Obsluga mila i pamietająca klientów. Polezam Odpowiedz Link Zgłoś
lavenda6 Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 31.01.05, 01:34 a ja bym polecila Dom Norymberski na ul. krakowskiej jedzenie jest swietne (polecam szczegolnie polmisek dla dwoch osob- dla fanatykow mies ;)) ceny w sam raz,a szczegolnie bym polecila tamtejsze piwo- typowo niemiecki Tucher hefeweizen. a dla dzieci bardzo smaczne dania jarskie albo nawet "cosik" z poza karty jesli sie uzgodni z kelnerem. czesto tam bywalam z cala rodzina i za kazdym razem bylam bardzo zadowolona :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:38 Po ostatnich przygodach z róznej maści knajpami postanowiłem zmienić formułę i rodzinne spotkania z knajp przenieść do domu za to spędzać je w szerszym gronie. Po co mam wydawać na 3 osoby 80-150 PLn skoro za tąkwote moge bawić się własną kuchnią w znaklomitym towarzystwie. Takie guano jak podają w róznych dziwnych knajpach w Krakowie mogę zastąpić znacznie bardziej udanymi własnymi wykonaniami. w niektórych knapach powinni zakazać podawania jedzenia. Ostatnio moja Ania struła się w Taco Mexicano na Poselskiej. Odradzam. To co prawda nie jest restauracja, ale taką imituje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.05, 22:59 a czy był ktos w Any Time?Wybieram sie tam niebawem bo słyszałam że to bardzo przyjazne miejsce dla klientów i że maja pyszne sałatki....Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebab Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.77.classcom.pl 10.04.05, 22:27 Ja byłem w AnyTime. Niedawno, wieczorem. Ładny lokal, spoko obsługa. Tylko dlaczego o 23.30 usłyszałem, że mamy spadać, bo zamykają? Wychodząc zauważyłem, że kilka osób jeszcze siedziało z pełnymi miskami. W sumie nie wiem, po co to było, bo knajpa nawet fajna, a wrażenie wyniosłem fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:57 polecam PIGONIÓWKE na Garbarskiej 7.pyszna wyżera za niewielkie pieniądze i rewelacyjna obsługa.Pierogi chyba najlepsze,ręcznie robine jak zapewnia kelnerka i zresztą to widać.polecam.zresztą wystarczy wiedzieć ,że znajduje sie ona przy hotelu profesorskim...oni byle czego nie jedzą.!!!!!pozdrawim i jeszcze raz polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:08 dajcie spokoj z anytime. to knajpa dla przedstawicieli handlowych /ale tylko tych wyjatkowo sie nie spieszacych, bo obsluga mila ale strasznie powolna/. opocz polozenia i parkingu nic nie moga zaoferowac. bylem chyba 5 razy bo musialem i sam nie pojade. kiepskie zupy , kiepskie zakaski , kiepskie drugie. ponoc jakas salatka byla dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.eranet.pl 09.02.06, 00:41 o to musi być wesoło!!a jakie te zabawy?dobrze znasz właścicielki?Ja tam jeszcze nie byłam ale chyba w takim wypadku sie przejde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anncis Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.um.trzebinia.pl / 80.50.23.* 13.04.05, 13:53 Polecam Cyklopa.Pyszna Pizza z pieca opalanego drewnem, spaghetti i kilka dan z kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 27.07.05, 15:25 A ta pizza, to przynajmniej na cieńkim i kruchym cieście (tak jak powinno być) czy też jakiś kolejny wybryk a'la polskie Włochy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:01 Z wyjątkiem Copernicusa byłem chyba we wszystkich proponowanych lokalach. Mam zastrzeżenia do sformuowania "naprawdę dobra restauracja" - jakie mają być kryteria oceny?. Ja poleciłbym jeszcze dwa lokale w Krakowie - Pod Baranem przy ul. św.Gertrudy (bez fajerwerków, ale dla mnie jest to dobra restauracja) oraz Kuchnia i Wino przy Placu Nowym (bardzo interesuje mnie ocena tego lokalu przez innych). Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 25.08.05, 12:21 "Kuchnia i wino"? Byliśmy tam tylko raz. Pierwszy i ostatni. Godzina czekania na jedzenie. Małe porcje. Wina 2 x za drogie w stosunku do tego, co są warte, czyli ordynarna próba wciśnięcia przeciętnych francuskich sikaczy frajerom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siaba Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:18 nie wiem jak jest teraz bo podobno zmienił się właściciel. Ale moje wspomnienia są takie: drogo, jedzenie dobre ale bez rewelacji i za duzo czosnku w każdym daniu, porcje małe, długie czekanie i brudny obrus. Do wina nie podano nam kieliszków, a kelner w bluzie z kapturem powiedział, żebyśmy sobie sami wzięli z baru. Rozumiem, że chodziło o swobodną, rodzinną atmosferę... lecz gdy poprosilismy o fakturę cała załoga wpadła w panikę i coś strasznie kombinowali z rachunkami niezdarnie się tłumacząc. Potem okazało sie o co chodziło, ale o tym sza...bo mogli by miec poważne kłopoty. Nasz ważny gość zapytał naiwnie na koniec dlaczego wybraliśmy właśnie tę restaurację. Polecono nam, ale więcej nie zaryzykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.ramtel.com.pl 08.09.05, 23:31 Jedzenie nieszczególne, obsługa okropna (jakaś kobitka w brudnym fartuchu wyglądająca na pomywaczkę). Wstyd zaprosić tam gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 10.30.39.* 26.08.05, 10:23 A ja polecam Ci Jeff'sa w Gqlerii kazimierz. Byłem tam bo usłyszałem ostatnio ich reklamę i..........uważam że to jedna z lepszych restauracji w mieście (z fatalną lokalizacją bo w Centrum Handlowym). Bardzo dobre jedzenie, wszystko świeże, duże porcje, liczne promocje, specjalne menu dla dzieci, kącik zabaw dla dzieciaków. Ja osobiście polecam. A żeberka i steaki .....mmmm palce lizać :) Zyczę smacznego Marek Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: co do porcji, to.... 28.08.05, 01:41 dobre restauracje nigdy nie serwuja duzych. Tu jest wazniejsza jakosc od ilosci! A ostatnio bylam mile zaskoczona Farina na Sw. Marka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siaba Re: co do porcji, to.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:36 popieram, Farina jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:12 nie rozsmieszaj! w zadnej galerii /albo stacji benzynowej/ nie ma dobrego jedzenia. sprawdzalem. wykup reklame a nie pisz bzdur na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.ramtel.com.pl 08.09.05, 23:11 Jeff's - jedzenie okropne, obsługa nieprzytomna: panienki potrafią przynieść jajka na bekonie bez bekonu i dziwić się co klient reklamuje... Odpowiedz Link Zgłoś
marekjkt Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 19.02.06, 01:10 nie pracuje w jeff'sie i czasami tam bywam, przy okazji wyjscia do kina lokalizacja jest okropna, ale nigdy mi sie nie zdarzyla kiepska obsluga - zawsze jest milo i jedzenie rzeczywiscie smaczne przedwczoraj zjedlismy fajita i powiem, ze rewelacyjne jak nigdzie dotad nie spotkalem, chociaz mogliby sie zaopoatrzyc w inne koszyki na flour tortille, bo te plastikowe sa okropne podoba mi sie, ze to jedyne miejsce w krakowie, gdize kelnerki sa gonione do porzadnej obslugi. brawa dla szefa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:19 "naprawde dobra" to niewlasciwe sformulowanie. jest duzo knajp ktore maja swoje dobre strony /i dania/ ale maja tez wady. jadlem pyszne rzeczy w decjuszu ale tez u stasi i w barze na jaremy i w wielu innych mniejszych i wiekszych tanszych i dzozszych. jakze milo jest cos dobrego znalezc w niedrogim miejscu na uboczu. i jak mozna sie naciac w uznanej restauracji topowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:41 a co sądzicie o restauraji Pod Baranem przy ul.św.Gertrudy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 08.09.05, 15:35 A co tam dają jeść? Może się wybiorę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:21 dają jak sama nazwa wskazuje.........i jeszcze bardzo dużo dobrych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 62.121.132.* 08.09.05, 17:45 proponuje La Fontaine - tylko musicie poczekać aż SANEPID odwiesi jego działalność :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:28 Straciłem zaufanie do tego lokalu (idzie o La Fontaine). Jeśli rzeczywiście tam podawali salomonellę za ciężkie pieniądze to proponuję nie czekać na decyzję Sanepidu tylko omijać ten "lokalik" szerokim łukiem. Może to i nadłoży drogi, ale będzie tanio i zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 24.10.05, 14:15 Swoją drogą ciekawe czy nadal działa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:50 nie działa.polecam Pigoniówke.jeszcze raz.prima jedzonko.byliśmy tam znowu z rodziną.satysfakcja gwarantowana.garbarska 7.wchodzisz do podwórka i jeeeesz.cicho przyjemnie...mniaam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaKrak Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.autocom.pl 16.11.05, 19:06 Polecam "Sąsiadów" na ul.Szpitalnej40!!obok bramy Florianskiej! super atmosfera, tajemnicza piwniczka ze swiecami nie trzeba wczesniej rezerrwowac miejsc dla rodziny(mozna łączyc stoliki) miła obsługa,fajny szef, ale UWAGA!!!! to nie ta sama knajpa i własciciel co na Kurdwanowie!!!!! Polecam chodze tam od czasu do czasu na obiadki studenckie za 8 zł -jak dla studentki!! Odpowiedz Link Zgłoś