Dodaj do ulubionych

Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krakowie

IP: *.crowley.pl 02.10.03, 12:09
Tak żeby można było się wybrać całą rodziną (trzy pokolenia)i każdy znalazł
coś dla siebie. Również najmłodsza część rodziny. Jedzenie musi być naprawdę
dobre. Ceny nie są istotne. Co polecicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 12:56
      la fontaine na slawkowskiej 1
      • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 02.10.03, 13:35
        A jakie potrawy polecasz?
    • Gość: kaska Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 14:04
      nie pracuje tam jako szef kuchni, ale maja strone w internecie
      www.lafontaine.com.pl

bez przesady zebym jeszcze na pamiec znala menu. polecic cos moge ale w
      bergeracu, natomiast la fontaine rodzinnie jest b fajna
      • amy_ Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 02.10.03, 23:56
        Z knajpami krakowskimi (pewnie nie tylko, ale ja tylko krakowskie znam bliżej)
        jest tak, że pewności nijakiej mieć nie można co do poziomu serwowanych dań.
        Zero konsekwencji. Raz rewelacja, raz totalna pomyłka. Aż boję się, którąś
        polecić, bo czy mogę ręczyć za to, że akurat będzie szef i wszystkiego
        dopilnuje, że nie mają jakiegoś lekko przeleżłego produktu, który trzeba
        opchnąć klientowi, że kucharz będzie miał zły humor... A być może to zwyczajny
        pech, że nie trafiłam jeszcze do takiej, w której konkretna potrawa smakuje
        zawsze tak samo.
      • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 06.10.03, 11:53
        Muszę powiedzieć, że wybrałem się tam (tak jak pisałem trzy pokolenia w tym
        dzieci w sumie 7 osób). I bardzo się rozczarowałem. Jedzenie nawet OK. Ale
        kucharz nie był w stanie przygotować niczego specjalnego dla dzieci (o karcie
        dziecięcej nawet nie wspomnę - kelnerka była zaszokowana takim pytaniem).
        Dodatkowo- prosiliśmy o mniejsze porcje dla dzieci - dostaliśmy je po
        standardowej cenie. Oprócz nas nikogo nie było w restauracji. A kelnerka
        zwróciła uwagę dzieciom, żeby nie przeszkadzały i siedziały na miejscu (dodam
        jeszcze raz, że byliśmy jedynymi gośćmi w całej restauracji - a nie tylko w
        sali, w której siedzieliśmy).
        Podsumowując - jedzenie na 4 (w 6 stopniowej skali). Ogólne wrażenia - 2
        Teraz wiem dlaczego byliśmy sami!
        • Gość: amsiu Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:30
          restauracja włoska Hotelu "Pod Róża"
    • Gość: kobita1 Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 11:02
      Powiadasz,ze ceny nieistotne? Z gornej polki Copernicus na Kanoniczej -
      niezaleznie od dnia tygodnia, humoru kucharza i takich tam... uczta bedzie
      niezapomniana (hm...takze z powodu wysokosci rachunku). Srednia polka - na
      Brackiej: CK Dezerter lub Guliwer. Najnizej - idzie sie do Babci Stasi na
      Mikolajskiej, kupuje wieeeeeeeeeeeelki gar knedli ze sliwkami i biesiaduje w
      domu :) Smacznego1
      • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 09.10.03, 13:11
        Chyba będę musiał się wybrać do Copernicusa. Sporo osób go poleca
        • Gość: verte Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 15:47
          Gość portalu: Andy napisał(a):

> Chyba będę musiał się wybrać do Copernicusa. Sporo osób go poleca

To idź.Według Makłowicza najlepsza restauracja w Polsce.
        • basek Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 10.10.03, 15:53
          Jak juz wrocisz z Copernicusa to napisz jak Ci sie podobalo (ja nie bylam),
          pozdrwiam i zycze smacznego.
          • Gość: Andy Copernicus - Lepiej późno niż wcale :-) IP: *.crowley.pl 25.03.04, 10:45
            Tak więc wybrałem się do Copernicusa (już dośc dawno, ale nie miałem czasu
            pisać) i spróbuję podzielić się moimi odczuciami.
            Generalnie klimat ok. Trafiliśmy akurat na sezon dyniowy i mnóstwo dań w karcie
            miało coś wspólnego właśnie z dynią. Przyznam szczerze, że do tej pory mocno
            lekceważyłem dynię jako produkt do używania na codzień w kuchni, ale po wizycie
            w Copernicusie zminiłem zdanie. Zaczeło się od wspaniałych pierożków z
            nadzieniem dyniowym (a'la ravioli) w delikatnym maślanym sosie. Po prostu niebo
            w gębie. Ugotowane jak należy (al dente) ale jednocześnie rozpływające się w
            ustach. Naprawdę boskie. W sprawie drugich dań - żona powiedziała tylko, że
            takiego połączenia mięsa z dynią jescze nie widziała i nie jadła, ale że musi
            przyjść jeszcze raz, bo pasują do siebie idelanie (dynia i mięso - a nie żona i
            dynia).
            Nie chcę się rozpisywać nad każdym daniem z osobna, bo zajęłoby to za dużo
            miejsca. Ale muszę stwierdzić, że obiad był trafiony.
            Co do dziecka - oczywiście jak to typowe dziecko o żadnej dyni czy tym
            podobnych fanaberiach kulinarnych w jego przypadku nie mogło być mowy. Tak więc
            po przejrzeniu karty lekko zestresowani (co ono tutaj zje?) zapytaliśmy
            kelnera, czy kucharz może przygotować coś specjalnego dla brzdąca? Po kontakcie
            z kucharzem okazało się, że nie ma problemu. Dostało wspaniałego kotleta
            panierowanego z drobiu i wszyscy byli zadowoleni.
            Podsumowując - polecam. Bardzo dobra, często oryginalna kuchnia i wspaniałe
            podejście.

W tym tygodniu spróbuję Hotel Pod Różą - też podobno można nieźle podjeść.

Czekam na Wasze opisy potraw/miejsc, które Was urzekły
            • peteen dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 11:40
              a jak oceniasz jakość dań w stosunku do cen, nie ukrywajmy, jednych z wyższych
              w Krakowie ?
              pod różą koniecznie spróbuj pysznych win !
              • m.in Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 12:09
                w copernicusie najfajniejszy jest taras
                wina tam i pod różą sa takie same, bo to ta sama firma
                jesli sie skończy flakon w jednej to dowiozą z drugiej :)
                • peteen Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 12:19
                  tuszę, iż moje ulubione amarone jednakowoż trochę tańsze pod różą...
                  • Gość: Andy Re: dobrze, żeś zrecenzował... IP: *.crowley.pl 25.03.04, 14:03
                    Mogę jeszcze poprosić o informację czy Pod Róża jest jedna restauracja czy
                    więcej? Jeśli więcej to którą polecacie?
                  • m.in Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 15:27
                    jeśli zamówiłeś a akurat nie mieli to ci doliczytli za taksówkę która dowiozła
                    flakon
                    a to amarone to na lapmki czy na butelki sprzedają
                    • peteen Re: dobrze, żeś zrecenzował... 25.03.04, 15:48
                      na butelki...
                      gdzies tak ze 6 stów za butelkie ?
                      już nie pamiętam...
                      • m.in Re: dobrze, żeś zrecenzował... 01.04.04, 13:33
                        jak sześć stów to tez bym wolał nie pamiętać...
            • Gość: Andy Teraz Hotel Pod Różą IP: 83.238.0.* 27.05.04, 15:39
              Witam ponownie,

Poszliśmy, Zjedliśmy i Wyszliśmy - tak mogłaby wyglądać najkrótsza recenzja na
              tematy tu opisywane. Jednak restauracje w Hotelu Pod Róża zasługują na więcej.
              Zacznijmy od tego, że mamy dwie - różnią się wystrojem (aczkolwiek są blisko
              siebie) i oczywiście kartą. My tym razem usiedliśmy w tej mniej wytwornej
              (bywalcy wiedzą, o którą chodzi a zainteresownai domyślą się, gdy pójdą). Tym
              razem na tapetę poszły dania zasadniczo różniące się smakiem, sposobem
              przyrządzania, ilością kalorii itp. itd. Z najciekawszych pozycji wymienię
              makaron (home made - a jakże) w sosie z prawdziwków jako danie pierwsze. Trzeba
              przyznać, że lepszy jadłem tylko w Bibliotece UW (w restauracji włoskiej) -
              palce lizać. Na drugie łosoś (można powiedzieć klasyka), ale ten zaprawdę wart
              spróbowania. I bardzo ciekawa polędwica wołowa w sosie z czerwonego wina z
              warzywami. Sos -rewelacja. Porcje dobrane tak, że należy jadać conajmniej dwa
              dania, co dobrze świadczy o kucharzu, który dba o linię gości ;-). Jeden minus
              (bardziej dotyczy kelnerki) - nikt nie został zapytany jak ma być wysmażone
              mięso. I oczywiście połowa mojej dorosłej rodziny (czyt. 1 osoba) była
              niezawdowolona, bo nie lubi krwistej. Było jeszcze kilka pomniejszych uwag
              dotyczących obsługi wyłącznie, ale można je pominąć. Generalnie: jedzenie 5,
              obsługa 4. W dobrym towarzystwie czas upłynął nam naprawdę przyjemnie.
    • Gość: camelia Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 15:57
      Polecam chińską restaurację A-Dong. Przepyszna.
      • Gość: verte Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 02:24
        Gość portalu: camelia napisał(a):

> Polecam chińską restaurację A-Dong. Przepyszna.

Hahaha dobre ty chyba tam pracujesz.Wolne żarty.
        • Gość: camelia Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:00
          Wcale tam nie pracuję. Poprostu uważam że to dobra restauracja. Tobie nie musi
          się podobać ale mnie tak. Radzę tylko komuś kto pyta o dobrą restauracje. Więc
          się zamknij i nie krytykuj. Co ty pewnie lubisz McDonalda tak? Powodzenia.
          • peteen no, skoro a-dong... 15.10.03, 16:45
            to mamy jeszcze balaton, jędrusia i bar restauracyjny grzybek...
            ;c)
            • Gość: miks Re: no, skoro a-dong... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 17:56
              A gdzie jest rzeczony grzybek ?
              • peteen a na 2 pułku lotniczego... n/t 15.10.03, 18:32

• summa Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 16.10.03, 19:59
      Ja polecam Nostalgię (Karmelicka 10, w podwórku). Ładny wystrój, przepyszne
      dania jarskie i pierogi (mięsa pewnie też, ale nie próbowałam), miła obsługa.
      Nie wiem, co preferują dzieci Andy, moim pewnie by smakowały smażone łódeczki
      ziemniaczane. Ceny umiarkowane, dania jarskie wręcz tanie (duży talerz kopytek
      w sosie z maślaków - 9 zł).
    • swing Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 17.10.03, 15:36
      ani ekskluzywna ani siermiężna:
      "Any Time"
      patrz wątek o tym samym tytule
    • Gość: on-line Dobrą restaurację w Krakowie z przewodnika L. Łucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 22:40
      Guliwera za 10 zł w kiosku i do wyboru i koloru prawie 350.
    • Gość: Gocha Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 09:51
      Polecam "Oberżę u Sąsiadów" jest naprawdę odna polecenia jeśli chodzi o wyprawę
      całą rodziną. Rewelacyjne posiłki, pięknie przygotowane, bardzo miła obsługa,
      ładne wnętrza i w lecie przepiękny ogródek.
      NIe pamiętam niestety ulicy ale mieści się za hipermarketem HIPERNOVA w
      okolicach osiedla Piaski.
      Dokładnie za hipermarketem. Jest też ogromna reklama w pobliżu no i każdy z
      przechodzniów będzie wiedział:)
      Wjazd obok stacji Orlen.
      • peteen Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 12.11.03, 10:28
        potwierdzam, choc mnie się wydaje, że nazwa brzmi "sąsiedzi"...
        żarełko ok, ceny też do wytrzymnia (ale gorzałka droga)...
        • mkatarynka Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 13.05.04, 17:57
          To się mieści na ulicy Conrada tylko w tej bardziej "wiejskiej" części. Należy
          dodać, że mają przepiękny ogród z małym placykiem zabaw dla dzieci.
          • Gość: <Monika Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.chello.pl 20.04.05, 23:22
            Na ul, Kordiana 1!!!!!!! a nie żadnego ConradaM
    • Gość: MW Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.farmacol.com.pl / *.farmacol.com.pl 14.11.03, 15:04
      Polecam restauracje "LEO" w hotelu Monopol przy u. Gertrudy. dobre polskie
      jedzenie (mięsa, pierogi, pyszne zupy i desery zwłaszcza sernik i tort
      orzechowy). Miła sala w stylu angielskim. Często odbywaja się recitale,
      wieczory przy muzyce francuskiej, rosyjskiej. Mozna takze wynająć restaurację
      na imprezy zamknięte np wesela, chrzciny, imieniny.
      • Gość: dizzel Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.11.03, 18:19
        polecam Wenztla i DaPietro pysznie i zacnie ...mniam ;))) no i
        Copernicus ......totalna euforia ;))))
    • Gość: Kiniuś_ Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 00:37
      ja polecam "Kuchnię Bracką" na Topolowej 3. Restauracja mieści się w budynku
      Bractwa Kurkowego. Ceny przystępne, jedzenie rewelacyjne, obsługa b. miła.
      Kuchnia staropolska. Ostatnio powstała tam również pizzeria, także dzieci
      zawsze mogą zamówić pizzę. Gorąco polecam!
    • Gość: dolfuss Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.kim.pl 31.03.04, 17:18
      Ja polecam coś nowego. Na ul Kalwaryjskiej przed halą Korony jest nowa
      restauracja Tradycja. Jako ciekawostkę powiem, że szefem jest gość, który był
      trzy razy mistrzem Polski w gotowaniu. To tylko jeden z jego sukcesów. Jadłem
      już kila jego potraw, ale nie mam pamięci do nazw. Wszystkie były fantastyczne.
      Świetnie doprawione mięso ze świni śniło mi się po nocach. Najbardziej polecam
      panierowanie pierogi z serem i szpinakiem. Uwielbiam pierogi, a te w Tradycji
      to mistrzostwo świata.

A jak ktoś będzie jechał do Kielc to gdzieś w połowie drogi jest taki zajazd
      (nie pamiętam nazwy). To nie jest jakaś komunistyczna buda tylko zajazd w
      chacie chłopskiej- świetna atmosferka, można zjeść w środku i na zewnątrz.
      Podają tam pierogi grubsze niż kula bilardowa (nie mogłem znaleźć innego
      porównania) - zawsze jak tam jadę do obowiązkowo tam staję.
    • Gość: luba Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 20:34
      byłam ostatnio ze znajomymi na Wiślnej w restauracji Pod Okiem...wystrój
      nieszczególny,podeszlam do tego miejsca z dużą rezerwą, ale obsługa szybka i
      bardzo miła, ceny jak na tą okolicę niskie, a jedzenie super, jadłam naleśniki
      ze szpinakiem i serem feta,palce lizać.Próbowałam też penne rigatte ze
      szpinakiem...polecam
    • sowa_hu_hu Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 21.05.04, 21:34
      zdecydowanie "cherubino" na tomasza
      • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 27.05.04, 15:20
        A jakieś uzasadnienie??
    • Gość: J. Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.crowley.pl 28.05.04, 13:02
      goąco polecam Cherubino na ul.Tomasza. Proszę spróbować kurczaka w rozmarynie -
      pycha.
      • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 12.01.05, 15:49
        Właśnie mam się zamiar wybrać. Choć słyszałem bardzo różne opinie. Spróbujemy,
        zobaczymy....
    • dorbo Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 07.06.04, 17:13
      A na rodzinne wyjście ( nawet z małymi dziećmi )ja polecam "Diabelską kuchnię"
      przy Rynku Kleparskim. Jest to kuchnia węgierska, ale arę dań naszej kuchni też
      znajdziemy (dla dzieci polecam, bo można tam zjeść nasz polski rosół domowej
      roboty!!! - pyszny, naleśniki - w sam raz dla maluchów i coś słodkiego). Od
      jakiegoś czasu właśnie tam jemy na mieście - tak, żeby i dzieci coś zjadły, a i
      dorośli skosztowali czegoś innego i dobrego.Polecam.
      • an26d Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 08.07.04, 16:00
        Byłem. Może być, ale bez rewelacji
    • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 06.09.04, 17:46
      Ponownie zebrało mi sie na opisanie jakiegoś przeżycia kulinarnego najwyższych
      lotów. Gdzie więc powinienem się udać tym razem? Czekam na sugestie. Podobno
      znów otwarta jest A la Carte? Warto teraz? Kiedyś było przepysznie...
      Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią smacznie zjeść
      • herr_bart_nick Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 28.01.05, 17:21
        wprawdzie pytanie już dość stare, ale jak zobaczyłem nazwę A'la Carte, to mi
        się scyzoryk ponownie w kieszeni otworzył i już wyjaśniam dlaczego. Moja krótka
        recenzja. Stolik rezerwowałem telefonicznie z wyprzedzeniem (12 osób), podobno
        inaczej się nie da. Po przyjściu okazało się, że ktoś nie przekazał informacji
        o rezerwacji, ale skoro jesteśmy, to oni połączą 2 6-osobowe, tylko, że musimy
        poczekać!!! Byliśmy jedynymi gośćmi, ale kelnerowi pomyliły się zamówienia. I
        zamiast grzecznie przeprosić, to wmawiał gościowi, że to on się pomylił i
        dyskusja trwała naprawdę długo. Kelner był ogromnie egzaltowany i na każdym
        kroku prezentował swoją wyższość wobec gości - np. na pytanie jakie sery będą
        podane na "Desce serów" zaczął wymieniać nazwy i dodał "o ile wiemy o co
        chodzi" sugerując, że przyszły chamy, które z serów to tylko oscypka jadają.
        Przy okazji opowiadając o potrawach często się mylił, ale za to mówił szybko,
        żeby nikt nie zadał trudnego pytania. Polędwicę sugerował, żeby była (tu zapis
        fonetyczny) "łel dą", czyli angielskie "well done" w wymowie francuskiej. Czas
        oczekiwania na potrawy uwzględniał również czas potrzebny do zakupu składników.
        Podsumowanie: po zmianie właścicieli gorąco odradzam - jedzenie 4 (w skali 1-
        6), obsługa - najwyżej 2 (dzięki pracy kelnerki, bo bez niej -2).
        • margaretka2002 Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 28.01.05, 18:42
          A moim zdaniem naprawde dobra jest Ipanema. Nie jest specjalnie drogo, maja
          sale dla niepalacych, bardzo dobre wino "domowe" - naprawde wyjatkowo dobre i
          TANIE (ok. 25 zl za butelke). Naprawde nie ma przerostu formy nad trescia, a
          kelnerki sa bardzo mile i zachowuja sie fachowo.
          Duzo podrozuje po swiecie i ta knajpa nie odbiega od dobrych srednio-drogich
          knajp w cywilizowanych krajach.
          Pozdro.
          M.
          • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 27.07.05, 15:27
            A jakiś adresik można prosić? Niedługo znów się pojawię w naszym pięknym
            mieście....
    • Gość: BiLe Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 14:12
      Il Calzone na starowiślnej - świetne jedzonko (mają także pizze w repertuarze,
      ale nie próbowalem), super desery (moje ulubione - tiramisu). Obsluga mila i
      pamietająca klientów. Polezam
      • lavenda6 Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 31.01.05, 01:34
        a ja bym polecila Dom Norymberski na ul. krakowskiej jedzenie jest swietne
        (polecam szczegolnie polmisek dla dwoch osob- dla fanatykow mies ;)) ceny w sam
        raz,a szczegolnie bym polecila tamtejsze piwo- typowo niemiecki Tucher
        hefeweizen. a dla dzieci bardzo smaczne dania jarskie albo nawet "cosik" z poza
        karty jesli sie uzgodni z kelnerem. czesto tam bywalam z cala rodzina i za
        kazdym razem bylam bardzo zadowolona :))
    • Gość: rw Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:38
      Po ostatnich przygodach z róznej maści knajpami postanowiłem zmienić formułę i
      rodzinne spotkania z knajp przenieść do domu za to spędzać je w szerszym
      gronie. Po co mam wydawać na 3 osoby 80-150 PLn skoro za tąkwote moge bawić się
      własną kuchnią w znaklomitym towarzystwie. Takie guano jak podają w róznych
      dziwnych knajpach w Krakowie mogę zastąpić znacznie bardziej udanymi własnymi
      wykonaniami.
      w niektórych knapach powinni zakazać podawania jedzenia. Ostatnio moja Ania
      struła się w Taco Mexicano na Poselskiej. Odradzam. To co prawda nie jest
      restauracja, ale taką imituje.
      • Gość: ania Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.05, 22:59
        a czy był ktos w Any Time?Wybieram sie tam niebawem bo słyszałam że to bardzo
        przyjazne miejsce dla klientów i że maja pyszne sałatki....Warto?
        • Gość: Kebab Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.77.classcom.pl 10.04.05, 22:27
          Ja byłem w AnyTime. Niedawno, wieczorem. Ładny lokal, spoko obsługa. Tylko
          dlaczego o 23.30 usłyszałem, że mamy spadać, bo zamykają? Wychodząc zauważyłem,
          że kilka osób jeszcze siedziało z pełnymi miskami. W sumie nie wiem, po co to
          było, bo knajpa nawet fajna, a wrażenie wyniosłem fatalne.
          • Gość: gg Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:57
            polecam PIGONIÓWKE na Garbarskiej 7.pyszna wyżera za niewielkie pieniądze i
            rewelacyjna obsługa.Pierogi chyba najlepsze,ręcznie robine jak zapewnia
            kelnerka i zresztą to widać.polecam.zresztą wystarczy wiedzieć ,że znajduje sie
            ona przy hotelu profesorskim...oni byle czego nie jedzą.!!!!!pozdrawim i
            jeszcze raz polecam!
        • Gość: red Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:08
          dajcie spokoj z anytime. to knajpa dla przedstawicieli handlowych /ale tylko
          tych wyjatkowo sie nie spieszacych, bo obsluga mila ale strasznie powolna/.
          opocz polozenia i parkingu nic nie moga zaoferowac. bylem chyba 5 razy bo
          musialem i sam nie pojade. kiepskie zupy , kiepskie zakaski , kiepskie drugie.
          ponoc jakas salatka byla dobra.
          • Gość: monika Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.eranet.pl 09.02.06, 00:41
            o to musi być wesoło!!a jakie te zabawy?dobrze znasz właścicielki?Ja tam
            jeszcze nie byłam ale chyba w takim wypadku sie przejde!
    • Gość: anncis Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.um.trzebinia.pl / 80.50.23.* 13.04.05, 13:53
      Polecam Cyklopa.Pyszna Pizza z pieca opalanego drewnem, spaghetti i kilka dan z
      kurczaka.
      • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 27.07.05, 15:25
        A ta pizza, to przynajmniej na cieńkim i kruchym cieście (tak jak powinno być)
        czy też jakiś kolejny wybryk a'la polskie Włochy???
    • Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:01
      Z wyjątkiem Copernicusa byłem chyba we wszystkich proponowanych lokalach.
      Mam zastrzeżenia do sformuowania "naprawdę dobra restauracja" - jakie mają być
      kryteria oceny?.
      Ja poleciłbym jeszcze dwa lokale w Krakowie - Pod Baranem przy ul. św.Gertrudy
      (bez fajerwerków, ale dla mnie jest to dobra restauracja) oraz Kuchnia i Wino
      przy Placu Nowym (bardzo interesuje mnie ocena tego lokalu przez innych).
      • jop Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 25.08.05, 12:21
        "Kuchnia i wino"? Byliśmy tam tylko raz. Pierwszy i ostatni. Godzina czekania
        na jedzenie. Małe porcje. Wina 2 x za drogie w stosunku do tego, co są warte,
        czyli ordynarna próba wciśnięcia przeciętnych francuskich sikaczy frajerom.
        • Gość: siaba Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:18
          nie wiem jak jest teraz bo podobno zmienił się właściciel. Ale moje wspomnienia
          są takie: drogo, jedzenie dobre ale bez rewelacji i za duzo czosnku w każdym
          daniu, porcje małe, długie czekanie i brudny obrus. Do wina nie podano nam
          kieliszków, a kelner w bluzie z kapturem powiedział, żebyśmy sobie sami wzięli z
          baru.
          Rozumiem, że chodziło o swobodną, rodzinną atmosferę...
          lecz gdy poprosilismy o fakturę cała załoga wpadła w panikę i coś strasznie
          kombinowali z rachunkami niezdarnie się tłumacząc. Potem okazało sie o co
          chodziło, ale o tym sza...bo mogli by miec poważne kłopoty. Nasz ważny gość
          zapytał naiwnie na koniec dlaczego wybraliśmy właśnie tę restaurację. Polecono
          nam, ale więcej nie zaryzykuje.
      • Gość: marta Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.ramtel.com.pl 08.09.05, 23:31
        Jedzenie nieszczególne, obsługa okropna (jakaś kobitka w brudnym fartuchu
        wyglądająca na pomywaczkę). Wstyd zaprosić tam gości.
    • Gość: Marek Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 10.30.39.* 26.08.05, 10:23
      A ja polecam Ci Jeff'sa w Gqlerii kazimierz. Byłem tam bo usłyszałem ostatnio
      ich reklamę i..........uważam że to jedna z lepszych restauracji w mieście (z
      fatalną lokalizacją bo w Centrum Handlowym). Bardzo dobre jedzenie, wszystko
      świeże, duże porcje, liczne promocje, specjalne menu dla dzieci, kącik zabaw
      dla dzieciaków.
      Ja osobiście polecam. A żeberka i steaki .....mmmm palce lizać :)
      Zyczę smacznego
      Marek
      • cat-lover Re: co do porcji, to.... 28.08.05, 01:41
        dobre restauracje nigdy nie serwuja duzych. Tu jest wazniejsza jakosc od ilosci!

A ostatnio bylam mile zaskoczona Farina na Sw. Marka.
        • Gość: siaba Re: co do porcji, to.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:36
          popieram, Farina jest ok
      • Gość: red Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:12
        nie rozsmieszaj! w zadnej galerii /albo stacji benzynowej/ nie ma dobrego
        jedzenia. sprawdzalem. wykup reklame a nie pisz bzdur na forum.
      • Gość: m Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.ramtel.com.pl 08.09.05, 23:11
        Jeff's - jedzenie okropne, obsługa nieprzytomna: panienki potrafią przynieść
        jajka na bekonie bez bekonu i dziwić się co klient reklamuje...
        • marekjkt Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako 19.02.06, 01:10
          nie pracuje w jeff'sie i czasami tam bywam, przy okazji wyjscia do kina

lokalizacja jest okropna, ale nigdy mi sie nie zdarzyla kiepska obsluga - zawsze
          jest milo i jedzenie rzeczywiscie smaczne

przedwczoraj zjedlismy fajita i powiem, ze rewelacyjne jak nigdzie dotad nie
          spotkalem, chociaz mogliby sie zaopoatrzyc w inne koszyki na flour tortille, bo
          te plastikowe sa okropne

podoba mi sie, ze to jedyne miejsce w krakowie, gdize kelnerki sa gonione do
          porzadnej obslugi. brawa dla szefa
    • Gość: red Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:19
      "naprawde dobra" to niewlasciwe sformulowanie. jest duzo knajp ktore maja swoje
      dobre strony /i dania/ ale maja tez wady. jadlem pyszne rzeczy w decjuszu ale
      tez u stasi i w barze na jaremy i w wielu innych mniejszych i wiekszych
      tanszych i dzozszych. jakze milo jest cos dobrego znalezc w niedrogim miejscu
      na uboczu. i jak mozna sie naciac w uznanej restauracji topowej.
      • Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:41
        a co sądzicie o restauraji Pod Baranem przy ul.św.Gertrudy?
        • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 08.09.05, 15:35
          A co tam dają jeść? Może się wybiorę...
          • Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:21
            dają jak sama nazwa wskazuje.........i jeszcze bardzo dużo dobrych rzeczy.
    • Gość: karol Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 62.121.132.* 08.09.05, 17:45
      proponuje La Fontaine - tylko musicie poczekać aż SANEPID odwiesi jego
      działalność :-)
      • Gość: krakus Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:28
        Straciłem zaufanie do tego lokalu (idzie o La Fontaine). Jeśli rzeczywiście tam
        podawali salomonellę za ciężkie pieniądze to proponuję nie czekać na decyzję
        Sanepidu tylko omijać ten "lokalik" szerokim łukiem. Może to i nadłoży drogi,
        ale będzie tanio i zdrowo.
        • Gość: Andy Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: 83.238.0.* 24.10.05, 14:15
          Swoją drogą ciekawe czy nadal działa????
          • Gość: miki Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:50
            nie działa.polecam Pigoniówke.jeszcze raz.prima jedzonko.byliśmy tam znowu z
            rodziną.satysfakcja gwarantowana.garbarska 7.wchodzisz do podwórka i
            jeeeesz.cicho przyjemnie...mniaam
    • Gość: studentkaKrak Re: Kto poleci naprawdę dobrą restaurację w Krako IP: *.autocom.pl 16.11.05, 19:06
      Polecam "Sąsiadów" na ul.Szpitalnej40!!obok bramy Florianskiej! super
      atmosfera, tajemnicza piwniczka ze swiecami nie trzeba wczesniej rezerrwowac
      miejsc dla rodziny(mozna łączyc stoliki) miła obsługa,fajny szef, ale UWAGA!!!!
      to nie ta sama knajpa i własciciel co na Kurdwanowie!!!!! Polecam chodze tam od
      czasu do czasu na obiadki studenckie za 8 zł -jak dla studentki!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka