Dodaj do ulubionych

rita, nie mieliśmy "czuja" co do nike...

06.10.03, 19:18
należą nam sie przyspieszone korepetycje (a swoją drogą nigdy nie przepadałem
za rymkiewiczem, teraz będę musiał jeszcze raz go przetrawić)...
trafił ktos z twoich znajomych ?
:c)
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: rita, nie mieliśmy "czuja" co do nike... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 19:24
      to jest metoda na trzeciego: nie dadza miloszowi bo sie obrazi pani SZ. Nie
      dazda pani SZ, bo sie obrazi Milosz czy Hartwig. Wiec daja tzw. trzeciemu,
      czyli spoza ligi....stara metoda...To samo bylo rok temu z Ronikier.
      • jottka teorie 06.10.03, 19:46
        spiskowe som niezdrowe

rymkiewicz wybitnym poetą jest i nie warto szukać wyżwspomnianych protez
        ideolo, żeby uzasadnić nagrodę dla niego
        • Gość: kaska Re: teorie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 19:52
          sek w tym, ze to nie proteza....
          • jottka Re: teorie 06.10.03, 19:53
            w paranoi też tylko pierwsze założenie jest błędne, reszta jest już logiczną
            konsekwencją :)
            • Gość: kaska Re: teorie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:03
              oczywiscie. To sympatyczne, ze tak uwazasz, przynajmniej Rymkiewicz ma fana;-)
          • emka_1 Re: teorie 06.10.03, 20:02
            tak,tak, już w zeszłym roku jakieś pisma specjalnej troski głosiły, że michał
            ronikier kupił nike swojej żonie :)))

a marian konieczny na miejscu i taniej by sprzedał :(
            • jottka Re: teorie 06.10.03, 20:04
              z ustawieniem na miejscu czy bez?
              • Gość: kaska Re: teorie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:06
                aha, rozumiem jottka ze pomylilas watki: jezdzenie na lyzwach jest gdzie
                indziej
            • Gość: kaska Re: teorie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:04
              nikt Joasi nie kupil Nike! Dostala i tyle, choc nie za powiesc.
              • emka_1 a za co???? n/txt 06.10.03, 20:10
                • jottka Re: a za co???? n/txt 06.10.03, 20:11
                  no przecież sama napisałaś - za oszczędności michasia :)
                  • Gość: kaska Re: a za co???? n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:14
                    zenadka, nie? Michas watpie, by mial jakiekolwiek oszczednosci;-) Jottka
                    dobrze napisala;-) Akurat to nie Michas lecz klan wajdow, ale ....niewazne,
                    plotkowanie nie ma sensu;-)))))))))))) Chyba ze ma.-)
                  • emka_1 noale kaska 06.10.03, 20:14
                    napisała, że nie kupna, ale dostana, i nie za powieść, to się pytam za co?
                    • Gość: kaska Re: noale kaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:16
                      za ksiazke iograficzn-historyczno-zydowska. Nie znasz jej?
                      • Gość: rita Re:Poezja śmierci wygrała :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 22:44
                        peeten - przeceniasz mnie, trzymalam kciuki za Walickiego - Rosja, katolizm i
                        sprawa polska - liczyłam po cichu na wygranie, jako ze trzeba kiedyś przełamać
                        temat tabu jaka jest Rosja.
                        A tu poezja górą, czas pomysleć o śmierci, o ptaszkach, jeżach itp
                        peeten - klawy z ciebie chłop ;)i innych też :)
                        Potrzebuję Moskwę Pietruszki albo przepis na drinki - znacie coś z tego ?
                        • Gość: rita Re:Poezja śmierci wygrała :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 22:46
                          przepraszam peteen - pewnie jestem po drinku ;)
                          • peteen memento mori... 07.10.03, 09:41
                            mam i moskwę i pietuszki...
                            a drinków i tak nie zrobisz, bo skąd weźmiesz wiciokrzew oraz szampon "sadko,
                            bogaty kupiec" ?
                            aha, a rosja juz dawno nie jest tabu (widziałem nawet kiedys goły biust w
                            rosyjskim filmie)...
                            ściskam
                            • Gość: rita Re: co ty na to ???????? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 23:54
                              W swym nieśmiertelnym poemacie prozą "Moskwa-Pietuszki" Wienia Jerofiejew
                              dzieli się z nami kilkoma (z nieskończonej skarbnicy) przepisami na koktajle
                              alkoholowe (zwane dziś drinkami). Koktajle te już samą nazwą zachęcają do
                              eksperymentów, choć z kolei szczegóły składu tych napojów wymagać mogą od
                              konsumenta pewnego heroizmu. Opowiada więc Wienia o takich kombinacjach jak:
                              Wody Jordanu, Gwiazda Betlejemska, Balsam Kanaański, Duch Genewy, Psiajucha,
                              Pocałunek cioci Klaudii, i o najbardziej dziś nas interesującym bukiecie
                              smaków i aromatów o nazwie Łza komsomołki. A więc:

"O, jakże wonny i osobliwy jest ten koktajl! Dlaczego jest wonny, dowiecie
                              się później. Najpierw wytłumaczę, dlaczego jest osobliwy.
                              Ten, kto pije po prostu wódkę, zachowuje i zdrowy rozsadek, i dobrą pamięć,
                              albo odwrotnie – traci od razu i jedno, i drugie. A w przypadku Łzy
                              komsomołki aż śmiech bierze: wypijesz sto gram tej Łzy – pamięć dobra, a
                              zdrowego rozsądku ani śladu, jak gdybyś go nigdy nie miał. Wypijesz jeszcze
                              sto gram i sam się sobie dziwisz: skąd się wzięło tyle zdrowego rozsądku i
                              gdzie podziała się ta dobra pamięć?
                              Nawet sam przepis na Łzę jest aromatyczny. A od gotowego koktajlu, od jego
                              zapachu to już można na całą minutę paść bez zmysłów i świadomości. Ja na
                              przykład padłem. A więc:
                              Lawenda ...................15 g.
                              Werbena ...................15 g.
                              Woda leśna ................30 g.
                              Lakier do paznokci .........2 g.
                              Eliksir do płukania ust ..150 g.
                              Lemoniada ................150 g.
                              Wszystko to razem należy mieszać gałązką wiciokrzewu przez dwadzieścia minut.
                              Niektórzy twierdzą, że w razie konieczności można wiciokrzew zastąpić
                              powojem. Ale to nieprawda i w ogóle przestępstwo. Możecie mnie krajać na
                              kawałki, ale mnie nie zmusicie, żebym Łzę komsomołki mieszał powojem, już ja
                              będę mieszał tylko wiciokrzewem. Dosłownie pękam ze śmiechu, kiedy przy mnie
                              mieszają Łzę nie wiciokrzewem, ale powojem."

Co byś odpowiedział na ten tekst ?????????????
                              z góry dziekuję ;)
                              jaką lekturą mogę sie podeprzeć ?????????

• Gość: rita Re: co ty na to ???????? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 00:09
                                teraz wiem , że rozmawiam z orginałem ;)
                                • peteen Re: co ty na to ???????? 08.10.03, 09:07
                                  nie mogę napisać co ja na to, bo ciagle obowiązuje ustawa o wychowaniu w
                                  trzeźwości...
                                  ale cieszę się, że lekcje pilnie odrobiłaś !
                                  smacznego (choć uważaj, bo wieniczka i jego kumple milei zupełnie inne żołądki
                                  niż my)...
                            • peteeen Re: memento mori... 08.10.03, 12:43
                              peteen napisał:
                              (widziałem nawet kiedys goły biust w rosyjskim filmie)...
                              > ''''''''''''''''
                              to byl biust Lenina.
    • Gość: Ju Re: rita, nie mieliśmy "czuja" co do nike... IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 12:53
      Czy to ty jestes ten prawdziwy???
      • peteen a po czym poznać, że to ju prawdziwa ? 08.10.03, 12:58
        ja myślę, że peteena najłatwiej poznać po tym, że podpisuje się peteen...
        reszta, to nic nie znaczące głupki lkeśne, które chcą dostąpić nieco mej
        popularności...
        bóg z nimi...

a co do nike, to rzeczywiście stawiałem na hartwig, a rita na któregoś z
        noblistów (o ile sie nie mylę)... niezbadane sa wyroki jury nike i idola...
        ;c)
        • Gość: Ju Re: a po czym poznać, że to ju prawdziwa ? IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 13:14
          Nie wiem, bo nie jestem zalogowana. Moze po zarozumialej, niechrzescijanskiej i
          nietolerancyjnej postawie wobec swiata. A moze po tym, ze mi teraz permanentnie
          smutno.
          Nie lubie Nike. Przestalam to sledzic juz jakies 3 lata temu, bo mi sie nigdy
          nie podobalo, kto dostaje. I w ogole mam bardzo zle zdanie o wspolczesnej
          literaturze w Polsce... i na swiecie. Wole chancon de Roland.
          • peteen fe, a gdzie patriotyzm... 08.10.03, 13:18
            całkiem cię tam w tym belfaście przekabacą...
            ;c)
            • Gość: Ju Re: fe, a gdzie patriotyzm... IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 13:24
              Nie musieli, ja mam bardzo gorzkie uczucia w stosunku do swojej ojczyzny i nie
              lubie jej, chociaz cenie za kilka rzeczy. Ale za wiele gardze. To nie jest
              dobry temat na rozmowe ze mna, bo moge poranic czyjes uczucia.
              • peteen prawda, moje już ranisz... 08.10.03, 13:29
                ale bardziej moje puczucie twojej inteligencji...
                bo cóż to niby ojczyzna ci zrobiła ? ojczyzna to historia, kultura i ziemia, a
                nie jakieś palanty polityczne i kmioty psedo-kapitalistyczne... jak gniewać sie
                na tatry, ziemię obiecaną i powstanie warszawskie ?
                rzeczywiście musimy skończyć tę rozmowę...
                • Gość: Ju Re: prawda, moje już ranisz... IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 13:41
                  Kultura, w ktorej wyroslam, byla bardzo wszelaka. Historia to fantastyczna
                  rzecz, zeby ja badac, a nawet, zeby podczas tego badania odnajdywac w niej dla
                  siebie czesto bardzo odlegle korzenie. Ale wlasnie historia i jej badanie
                  uswiadomilo mi, jak dalece niemozliwe jest, zeby moc o sobie powiedziec: jestem
                  Polakiem, albo: jestem Francuzem, albo inna jakas cholera. Ziemia nie ma dla
                  mnie zadnego znaczenia, nie rozumiem uczucia przywiazania do niej, uczucie to
                  bylo jak najbardziej zrozumiale w sredniowieczu z roznych wzgledow ekonomiczno-
                  kulturowych, ale dzis juz coraz mniej. Rozumiem tylko przywiazanie do ludzi, i
                  tu upatrywalabym najwiekszej roli ojczyzny w zyciu czlowieka. Jezeli chodzi o
                  Tatry, sa piekne, to prawda... chociaz mnie osobiscie bardziej sie podobaja od
                  slowackiej strony ;)))
                  Mowisz, ze musimy skonczyc rozmowe, a ja rozpetujesz.
                  • sabbaka mylisz sie 08.10.03, 13:56
                    w sredniowieczu ludzie nie znali panstwowosci. przywiazanie do ojczyzny
                    pojawilo sie z chwila wprowadzenia paszportow, czyli mniej wiecej za naszych
                    czasow
                    • peteen obawiam się, że to ty się mylisz... 08.10.03, 14:01
                      historia Polski jest historia państwowości, walki o nią za pierwszych piastów,
                      powiększania terytotium bądź jego obrony w wiekach późniejszych(w imię dobra i
                      wielkości ojczyzny i polskiego króla), desperackiej walki o zachowanie
                      państwowości, a potem jej odzyskanie...
                      to tylko podróżowało się prościej jak paszportów nie było...
                      • sabbaka Re: obawiam się, że to ty się mylisz... 08.10.03, 14:03
                        tak to sie dzieciom w szkolach podstawowych i na lekcjach religii tlumaczylo. a
                        co bylo przed mieszkiem i chrzescijanami, wiesz?
                        • peteen tak tak, z religii... 08.10.03, 14:06
                          sabbaka, nie zaniżaj, proszę cię...
                          przypomnij sobie egipt, grecję i rzym, i przestań pieprzyć o braku przywiązania
                          do państwowości...
                          • sabbaka Re: tak tak, z religii... 08.10.03, 14:09
                            my jestesmy starsi niz rzym. wzmiankowali o nas grecy a takze mieli do
                            czynienia z nami egipcjanie. tylko nie bylismy jeszcze wtedy slowianami
                            • Gość: Ju Re: tak tak, z religii... IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 14:13
                              Po pierwsze, gdybysmy byli starsi niz grecy, to my bysmy wzmiankowali o nich...
                              Po drugie, strasznie obnizasz poziom dyskusji. Czy to twoja ulubiona rozrywka?
                              • sabbaka Re: tak tak, z religii... 08.10.03, 14:15
                                wzmiankowalismy o nich naszym pismem wezelkowym
                                • peteen to sabbaki są starsze od greków i egipcjan ? 08.10.03, 14:19
                                  no, no...
                                  a gdzieżeś się uchowała do tej pory ?
                                  ;c)
                                  • sabbaka Re: to sabbaki są starsze od greków i egipcjan ? 08.10.03, 14:33
                                    a o scytach slyszal
                                • Gość: Ju Re: tak tak, z religii... IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 14:20
                                  Biednas ty...
                                  Pewnie masz te wzmianki u babci na strychu?
                    • Gość: Ju Re: mylisz sie IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 14:09
                      w sredniowieczu ludzie nie znali panstwowosci. przywiazanie do ojczyzny
                      pojawilo sie z chwila wprowadzenia paszportow, czyli mniej wiecej za naszych
                      czasow

I to jak sie mylisz. Po pierwsze nie uzylam slowa panstwowosc. Po drugie,
                      owszem, w sredniowieczu znano rozne formy panstwowosci, chociaz rozumiano je
                      inaczej niz sie to dzis rozumie, i inaczej funkcjonowaly. Po trzecie,
                      sredniowiecze jest tak dlugim okresem w historii, ze formy tych panstwowosci na
                      przestrzeni wiekow byly przerozne. Po czwarte, paszporty w historycznym ujeciu
                      sa sprawa marginalna, poniewaz okres ich funkconowania jest marginalny w skali
                      historii Europy. I z pewnoscia nie sa wyznacznikiem poczucia przynaleznosci do
                      jakiejs formy panstwowosci, patrz ja.
                      Dixi. Howgh.
    • sabbaka Re: rita, nie mieliśmy 'czuja' co do nike... 08.10.03, 13:08
      nikt wam nie zabroni wyprobowac tego 'czuja' pomiedzy soba
      • peteen fakt, sabbako, fakt... 08.10.03, 13:10
        z sabbaką też nie próbowaliśmy...
        • sabbaka Re: fakt, sabbako, fakt... 08.10.03, 13:13
          mow za siebie - nie za rite
          • peteen co ty (...) wiesz o ricie... 08.10.03, 13:17
            pewnie tyle, co o zabijaniu...
            • sabbaka Re: co ty (...) wiesz o ricie... 08.10.03, 13:20
              o ricie to beatlesi spiewali, a o zabijaniu - kieslowski
              • peteen a o sabbace nikt... 08.10.03, 13:25
                ale poproś maleńczuka, on temu zaradzi...
              • Gość: Ju Re: co ty (...) wiesz o ricie... IP: *.oac.qub.ac.uk 08.10.03, 13:27
                Spiewal?
                • sabbaka Re: co ty (...) wiesz o ricie... 08.10.03, 13:41
                  cienko, bo cienko, ale zawsze
                  • Gość: rita Re: co ty (...) wiesz o ricie... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 15:20
                    Ale was złapałam na kłótni - i tu się kłania książka filozoficzna nominowana do
                    Nike - Walicki "Rosja, katolizm i sprawa polska" - zapraszam do przeczytania, a
                    póżniej skończymy dyskusję - znajdziecie tam i dzieje Polski i podłoże ;)

Ju - czy wiesz co znaczy tęsknota ?
                    tęskni sie za czymś, za czym ty tęsknisz ?
                    Czy wiesz co to jest dom rodzinny ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka