Dodaj do ulubionych

Bary...mleczne:)

12.01.02, 15:53
Mikolaj7 zainspirowal mnie i otworzylam ten watek zeby sie dowiedziec...
Czy w Krakowie sa jeszcze bary mleczne? Rozumiem, ze bardzo mlodzi ludzie moga
nawet nie wiedziec jaki rodzaj to jest jadlodajni, ale moje pytanie jest
skierowane do tych co wiedza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Re: Bary...mleczne:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 16:47
      muzaaa napisał(a):

> Mikolaj7 zainspirowal mnie i otworzylam ten watek zeby sie dowiedziec...
      > Czy w Krakowie sa jeszcze bary mleczne? Rozumiem, ze bardzo mlodzi ludzie moga
      > nawet nie wiedziec jaki rodzaj to jest jadlodajni, ale moje pytanie jest
      > skierowane do tych co wiedza.

Ja znam dwa w ścisłym centrum:
      1. Na Floriańkiej (Dworzanin).
      2. Na Grodzkiej (chyba Temida).
      • Gość: mtq Re: Bary...mleczne:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 22:30
        'Barcelona' na rogu Piłsudskiego i Dunajewskiego.
        • malinad Re: Bary...mleczne:) 15.01.02, 18:58
          Gość portalu: mtq napisał(a):

> 'Barcelona' na rogu Piłsudskiego i Dunajewskiego.

Alicja juz tam nie mieszka. Ale mleczne jeszcze zyja i wroze im przyszlosc.
          • Gość: Yaskier Re: Bary...mleczne:) IP: 213.77.2.* 21.02.02, 16:32
            Jakiś czas temu widziałem 'Barcelonę' przy ul. Lubicz (tak pośrodku między
            Operetka a ul. Rakowicką).
    • Gość: Kicia Re: Bary...mleczne:) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 21:44
      > Czy w Krakowie sa jeszcze bary mleczne? Rozumiem, ze bardzo mlodzi ludzie moga

W Krakowie jest ich calkiem sporo. Ja tam nie jadam, ale wiele moich znajomych -
      studentow - sie tam stoluje, tak wiec nie wiem czemu pytanie nie jest skierowane
      do osob mlodych. Bylam w paru barach mlecznych w Krakowie (niestety nie pamietam
      adresow) i przewazali tam ludzie mlodzi :).

• Gość: diabel Re: Bary...mleczne:) IP: 195.116.223.* 14.03.02, 11:47
        Oj jadło się jadło i to w niejednym
        Europa na Mogilskiej
        No name na Czystej
        i na Grodzkiej i na Floriańskiej w Dworzaninie

Najlepsze jedzenie i tanie jest jednak w Dworzaninie
        polecam pierogi ruskie mniam
        • Gość: Agata Re: Bary...mleczne:) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 22:09
          Na Czystej jest "Górnik". Wszytkie bary mleczne się jakoś nazywają - nie znam
          ani jednego bez nazwy...

swoją drogą - w Górniku jest pyszny barszcz z fasolą. Za to strułam sie kiedyś
          ruskimi - fatalne.
    • fnoll swiec panie nad dusza barcelony! 16.02.02, 14:10
      obfity jest krakow, jak zadne inne miasto, w bary mleczne tanie i smaczne,
      lecz barcelony mej ukochanej juz wsrod nich nie ma! moj zoladek placze...
      • peteen Re: swiec panie nad dusza barcelony! 12.03.02, 19:53
        święte słowa, takiego miejsca jednak się nie zapomni
      • Gość: JD Re: swiec panie nad dusza barcelony! IP: *.ramtel.com.pl 20.03.02, 10:43
        fnoll napisał(a):

> obfity jest krakow, jak zadne inne miasto, w bary mleczne tanie i smaczne,
        > lecz barcelony mej ukochanej juz wsrod nich nie ma! moj zoladek placze...

FNOLL, może Cię to POCIESZY?! Bar mleczny Barcelona spod Colegium Novum
        przeniesiono na Lubicz. Dania wydaje ta sama pani co kiedyś, kilka lat temu za
        dobrych studenckich czasów. Od kilku lat gotuje mi żona. Ostatnio, gdy rodziła,
        zmuszony byłem jeść na mieście... i wtedy zupełnie przypadkiem natrafiłęm na
        starą BARCELONĘ w nowym miejscu i wystroju. Nie mogłem sobie odmówić
        nostalgicznej podróży w niedaleką zresztą przeszłość. Z dużym sentymentem zjadłem
        pieczarkową i ruskie!
    • bonzaj1 Re: Bary...mleczne:) 07.04.02, 18:36
      Jest bodajże przy Rynku Podgórskim nazwy nie pamiętam.Swoją drogą jadłem
      kiedyś w barze mlecznym ale w Wawie...
    • Gość: Kasia Re: Bary...mleczne:) IP: *.sfsu.edu 08.05.02, 23:13
      Hejka,

znam trzy bary mleczne. zacznijmy od Centrum:))
      1. Floriaska - idac od dworca po lewej stronie
      2.Rog Karmelickiej i Garbarskiej
      3. Osiedle widok...przy kosciele:))

Wszystkie sprawdzone..tanieo i calkiem smacznie..oczywiscie z poprawka, ze to
      jednak bar mleczny:))

pozdrawiam
      • mikolaj7 Re: Bary...mleczne:) 09.05.02, 00:31
        oczywiscie z poprawka, ze to
        > jednak bar mleczny:))

czyli lepiej zjesc w taco :D

zadne z was mnie nie zachecilo do konsumpcji w barze
        mlecznym :)
        • kriss.forum Re: Bary...mleczne:) 14.06.02, 17:04
          mikolaj7 napisał(a):

> oczywiscie z poprawka, ze to
          > > jednak bar mleczny:))
          >
          > czyli lepiej zjesc w taco :D
          >
          > zadne z was mnie nie zachecilo do konsumpcji w barze
          > mlecznym :)

Oh! Cóż za wielkomiejskość!!! ;)
          Zapomnieliście kompletnie o naszym ukochanym... SMOKU!!! Taki rzucający się w
          oczy, a nikt go nie zauważył...

Pozdrawiam,
          Kriss.
    • Gość: Zerro Re: Bary...mleczne:) IP: 193.0.117.* 12.07.02, 11:54
      muzaaa napisał(a):

zapraszam na www.barymleczne.w.pl
    • Gość: ryża Re: Bary...mleczne:) IP: 195.116.167.* 20.07.02, 21:50
      śniadanko najlepsze na Floriańskiej : jajeczniczka i buła z wieeeelkim kawałem
      pysznej szynki a na obiadek do Temidy na Grodzkiej : filet z kury, ziemniaczki
      i marchewka zasmażana....ja chcę do Krakowaaaa..........
      • peteen Re: Bary...mleczne:) 22.07.02, 21:44
        a kolacja, co z kolacją ???
        :c)
        • Gość: ryża Re: Bary...mleczne:) IP: *.lublin.mm.pl 05.08.02, 22:59
          A kolacja to juz jak sie trafi....albo w delikatesach całodobowych na
          Basztowej albo zw Żabce na Starowiślnej :-)
          A co do baru Dworzanin na FloriŃSKIEJ TO MUSZE SIE POSKA5RŻYĆ. bYŁAM TAM
          OSTatnio i za kontuarem stała prawdziwa wieźma1!!Nie dość , że nie słyszała co
          się do niej mówi to jeszcze miała pretensje, że czekam na moja jajecznice 15
          minut i dlaczego jest jedna a nie dwie ( pretensje miała do mnie a nie do pani
          z kuchni , która zapomniała o jednej jajecznicy do czego miała świete prawo) .
          Nakrzyczała też na jakiegos biednego Słowaka(?) bo nie dość , że przyjechał to
          jeszcze po polsku sie nie nauczył i nic nie rozumiał nawet jak mu powtarzała
          trzy razy wrzaskiem.
          Postuluje , żeby zwolniono te damę ( młoda , z koczkiem, mina obrażona).
          Ja nie mówię, żeby obsługa mi się w pas kłaniała ale nieśmiało upraszam, żeby
          nie darła sie na mnie z rana i na czczo bo taka poranna awantura humor mi psuje
          na cały dzień .
          Humor humorem ale najbardziej mi żal bylo Słowaka...a on chcial tylko "
          czerwoną zupę" i placki .
          • Gość: peteen Re: Bary...mleczne:) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 17:22
            a w lublinie przetrwały jakieś bary mleczne ? byłem tam parę razy, ale
            prowadzili mnie głonie na pizzę z pieca na węgiel drzewny ( pycha )
            • Gość: ryża Re: Bary...mleczne:) IP: *.lublin.mm.pl 06.08.02, 22:36
              A owszem , przetrwały...Jeden na alejach racławickich - obskurantyzm
              maxymalny - gdzież mu tam do wytworności Temidy albo Dworzanina ....I kilka na
              osiedlach z wielkiej płyty. Te w ścisłym centrum przerobili na " elegancki "
              sklep z garniturami a piekny Staromijski, gdzie stołowali sie okoliczni zule na
              infrormację turystyczną ( ciekawe dla kogo).
              A ta pizza na węglu to gdzie? W Szewcu czy w Giuseppe?
              • Gość: peteen Re: Bary...mleczne:) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 18:33
                zabiłaś mnie tym pytaniem, wiesz, że nie wiem ? mały lokal w spokojnej uliczce,
                schodzi sie po schodkacg, śmiesznie niskie ceny, piwo odpowiednio zimne...
                to gdzie ja byłem ???
    • Gość: bart Re: Bary...mleczne:) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 22:17
      Bary mleczne są a bezkonkurencjny jest bar górnik na ulicy czystej - najlepsze
      pierogi w Krakowie
    • waldzios Re: Bary...mleczne:) 08.08.02, 16:26
      Żak na Królewskiej. Dobre, tanie jedzenie. Niestety tylko jarskie: pierogi,
      kopytka, gołabki.
      Pzdr
      • Gość: aCTOR Re: Bary...mleczne:) IP: *.ceti.pl 23.09.02, 23:20
        • Gość: Actor Bary...mleczne:) IP: *.ceti.pl 23.09.02, 23:26
          Kurcze normalnie jest tez jeden bar, nie pamietam nazwy na granicy
          Limanowskiego i Kalwaryjskiej. Zarelko calkiem dobre i tanie. Nie polecam
          ruskich, po ktorych zwijalem sie z bolu brzucha przez pol dnia.
          Ale to dobrze miec taki wynalazek jak bar mleczny! Przez bary mleczne czlowiek
          zaczyna sie zastanawiac na kazda wydana zlotowka! Kupujac piwo, myslimy:
          przeciez za to mialbym obfity obiad!!! NO ale w zyciu jest czas na jedzenie
          obiadow i picie piwa :)
          • Gość: main_identity tradycyjny kazimierz IP: proxy / *.bydgoska.krakow.pl 14.11.02, 20:11
            takich barów już prawie sie nie pamięta, ale mając na mysli bar leczny od razu kojarze z "kazimierzem" na krakowskiwej
            co jeszcze?
            po prostu trzeba sprawdzić...
            dodam tyle, że tam czas prawie stoi w miejscu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka