Dodaj do ulubionych

Po obu stronach obiektywu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:44
Ciekawie,ale przyznam szczerze że nigdy nie przepadałam za całą gamą
ostrych kolorów.Lubię ostry
akcent /no,delikatnie ,delikatnie :)/.Znowu mam kłopot z oceną.Dam
+4,a może 5-tkę? Nie wiem,musiałabym zobaczyć "na żywo" :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Rulia Po obu stronach obiektywu IP: *.nm.e-zet.pl 28.08.08, 22:01
      Nie jest to może maestria w wymiarze modowym, ale jej strój jest przyjemny dla
      oka. Traktuje się go raczej jako całość i to ona przyciąga uwagę,a nie
      poszczególne elementy.Nie ma też przejścia na ciemną stronę mody-tj.kiczu i
      tandety.MARZĘ,aby widzieć więcej takich dziewczyn na ulicach.Z opisu
      wnioskuje,że Magda jest osobą pozytywnie zakręcona.
      • Gość: zzzname Re: Po obu stronach obiektywu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 13:26
        Roodah jest pozytywnie zakręcona -> roodah.digart.pl/digarty/
        • Gość: dsa Re: Po obu stronach obiektywu IP: *.echostar.pl 24.09.08, 21:58
          ok
      • Gość: ewa8 Re: Po obu stronach obiektywu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 20:43
        Dokładnie.Ona przyciąga uwagę.Jako całość :).
    • anette_anette Po obu stronach obiektywu 28.08.08, 22:55
      hm... ale od kiedy to "kolory korelują z włosami"...?
      • Gość: ZX Re: Po obu stronach obiektywu IP: *.chello.pl 03.09.08, 00:22
        Tu chodzi o autokorelację przestrzenną. Gdy dziewczyna ubiera ciemniejszą
        sukienkę, to ciemnieją jej włosy.
    • damciban Po obu stronach obiektywu 28.08.08, 23:57
      Piękna kobieta, świetnie ubrana i chyba pozytywnie zakręcona. Oby więcej takich
      ludzi na naszych ulicach. Wiem bo widziałem na żywo na Coca- coli.
    • Gość: MZT Koszmar! IP: 193.200.146.* 29.08.08, 09:50
      No i po co kogoś takiego pokazywać? Nie dość że brzydka jak noc to jeszcze
      koszmarnie ubrana.... Litości! Jest tyle ładnych dziewczyn na ulicach Krakowa i
      do tego ładnie ubranych a pokazujecie coś takiego...
      • Gość: Rulia Re: Koszmar! IP: *.nm.e-zet.pl 29.08.08, 12:38
        Nie wiem jaki masz styl i jakie dziewczyny Ci się podobają,ale Ciebie z
        pewnością NIE chciałabym spotkać na ulicy.A to ze względu na ilość jadu w
        komentarzu.Każdy ma prawo do wypowiadania opinii,ale Twoja nie jest ani
        konstruktywna,ani nic nie wnosi.Nawet nie wiemy dlaczego ci się nie podoba ten
        strój."Coś takiego..." - no wybacz.
        • Gość: Xris Ale on ma RACJĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 16:47
          Okropność po prostu i bezguście.
        • Gość: MZT Re: Koszmar! IP: 193.200.146.* 01.09.08, 10:09
          No i dobrze że byś nie chciała, zwłaszcza jeśli ubierasz się jak opisywana
          dziewczyna. Nie będę już się odnosił do urody bo to kwestia gustu ale to ubranie
          zalatujące kiczem, zestawienie gryzących się kolorów, tandetne plastiki na
          rękach i te baletki ani ładne ani praktyczne na rower. Sweterek i spódnica by
          były ok gdyby były w normalnych kolorach i nie gryzły się tak z włosami.
        • Gość: MZT Re: Koszmar! IP: 193.200.146.* 03.09.08, 15:58
          Co do jadu to porównaj jak to koszmarne kolorowe ubranie komponuje się choćby z
          tym subtelnym i dość dobrze dobranym:
          miasta.gazeta.pl/krakow/1,92005,5563213,Orient_po_krakowsku.html
    • Gość: taaa Po obu stronach obiektywu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 15:20
      tani lans na pseudo-artyzm

zdjecia slabe tematy ograne do bólu, technika tez zadna wybitna

pelno teraz takich "dziennikarek" , "socjolozek" itd, okulary, tematyka
      genderowa, bla bla bla

zero wlasnego stylu po prostu i tyle
    • eminey Po obu stronach obiektywu 29.08.08, 16:21
      Do wszystkich, ktorym sie podoba:

"Tak więc, gdy na estradzie pianista bębni Szopena, mówicie, że czar
      Szopenowskiej muzyki w kongenialnej interpretacji genialnego pianisty
      oczarował słuchaczy. Lecz, być może, w rzeczywistości żaden ze słuchaczy nie
      został oczarowany.Nie jest wykluczone, że gdyby im nie było wiadome, że Szopen
      jest wielkim geniuszem, a pianista — również, z mniejszym wysłuchaliby żarem
      tej muzyki. Jest możliwe również, że jeśli każdy z nich, blady z entuzjazmu,
      bije brawo, krzyczy i się miota, należy przypisać to temu, iż inni także
      miotają się krzycząc; albowiem każdy z nich myśli, że inni doznają straszliwej
      rozkoszy, nadziemskiego wzruszenia, wobec czego i jego wzruszenie zaczyna
      rosnąć na cudzych drożdżach; i w ten sposób łatwo może się wydarzyć, że choć
      nikt na sali nie został bezpośrednio zachwycony, wszyscy przejawiają oznaki
      zachwytu — ponieważ każdy przystosowuje się do swych sąsiadów."

Pozdrawiam
      • Gość: masaj A gdzie dopisek "artykul sponsorowany"? IP: *.betanet.pl 30.08.08, 14:56
    • Gość: A co to? Po obu stronach obiektywu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 01:34
      Jakaś reklama? Stała rubryka? O co chodzi?
    • Gość: eeeee Po obu stronach obiektywu IP: *.wolfson.cam.ac.uk 02.09.08, 02:36
      minus za brzydki ubior

plus za brak kompleksow
    • Gość: TomaszH. Po obu stronach obiektywu IP: *.ptvk.pl 03.09.08, 02:02
      mnie również złości silenie się na alternatywność, bycie innym, wyróżnianie
      się za wszelką cenę... alternatywność jest właściwie dzisiaj głównym nurtem w
      wielkiej modzie i biznesie, jest wypróbowanym, wypracowanym przez speców,
      chwytem marketingowym, który przynosi ogromne zyski i zapewnia sprzedaż na
      poziomie.

tyle, że ta alternatywność jest niedostępna dla większości ludzi w Polsce; nie
      ukrywajmy, że w kraju mało kogo stać na zachodnie marki, a większość osób,
      które posiadają środki finansowe, nie potrafią ich spożytkować w odpowiedni
      sposób, wydać właściwie...

ja nie jestem znawcą, na co dzień sam wyglądam zwykle, raczej nie zaprzątam
      sobie głowy ubraniami, dlatego jestem daleki od krytykowania, oceniania...
      śmieszy mnie to. zastanawiam się, jak wyglądają i ubierają się ludzie, którzy
      Cię krytykują, Gabrielo.

co do wielkich krytyków sieciówek - moja złota zasada brzmi: ten, kto naprawdę
      zna się na modzie, ma wyczucie, potrafi się ubrać-dobrze ubrać- w galerii
      handlowej, za nie więcej niż 350 złotych. to jest dla mnie prawdziwe znawstwo,
      wręcz maestria. nie jest sztuką dobrze wyglądać w kosztownych szmatach, choć
      niektórym nawet to nie dane...

• Gość: wfbkdveaaaaaaaa!!! Re: Po obu stronach obiektywu IP: *.r-ce.pl 03.09.08, 09:04
        "co do wielkich krytyków sieciówek - moja złota zasada brzmi: ten, kto naprawdę
        zna się na modzie, ma wyczucie, potrafi się ubrać-dobrze ubrać- w galerii
        handlowej, za nie więcej niż 350 złotych. to jest dla mnie prawdziwe znawstwo,
        wręcz maestria. nie jest sztuką dobrze wyglądać w kosztownych szmatach, choć
        niektórym nawet to nie dane..."

o wlasnie!!! swiete slowa!!!!! przyklad kinga rusin - ma na sobie tysiace
        zlotych a wyglada nadal wiesniacko, jakby ubierala sie na bazarku, zero gustu.
    • Gość: TomaszH. Po obu stronach obiektywu IP: *.ptvk.pl 03.09.08, 02:18
      a co do rubryki Gabrieli - nie jest ona profesjonalnym fotografem, to fakt.
      ale to nie Vouge przecież, ani nawet Twój Styl; specyfika poławiania ludzi na
      ulicy wymusza pewne niedogodności, utrudnienia...

ciekawie ubrana osoba to rzadkość w Krakowie - Gabriela nie jest prostytutką
      ani bezdomną, przecież nie będzie spędzała całego dnia i nocy na ulicach w
      napięciu zaciskając dłonie na aparacie fotograficznym.

a już w ogóle jakieś utyskiwania na pseudo-intelektualizm, teorię gender... to
      śmieszne. ludzie, pozamykajcie się najlepiej w mieszkaniach, nie czytajcie,
      nie wychylajcie się przed szereg, w sobotę na piwo, dzień później do kościoła
      - lepiej mieć w głowie zamiast mózgu gó...

jeśli już komentujecie, pamiętajcie, że dobry ubiór, dobra stylizacja, to
      stylizacja z charakterem - a charakter trzeba posiadać, drodzy. charakter to
      kwestia indywidualna; każdy ma inny charakter. nad charakterem można - dzięki
      bogom - pracować. nad stylem podobnie.

pozdrawiam ciepło, Gabrielo
      • eminey Re: Po obu stronach obiektywu 03.09.08, 14:53
        Znow odpowiem cytatem:
        "To wcale nie wymagało wielkiego charakteru
        mieliśmy odrobinę niezbędnej odwagi
        lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku

Tak smaku
        który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
        choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
        głowa"

> a już w ogóle jakieś utyskiwania na pseudo-intelektualizm, teorię gender... to
        > śmieszne. ludzie, pozamykajcie się najlepiej w mieszkaniach, nie czytajcie,
        > nie wychylajcie się przed szereg, w sobotę na piwo, dzień później do kościoła
        > - lepiej mieć w głowie zamiast mózgu gó...

Osobiscie troche inaczej niz Ty spedzam weekendy...
        Nie wiem co ma krytyka stylu ubierania sie do izolowania sie w mieszkaniach i
        bycia nieoczytanym(ignorantem pewnie - bo do tego zmierzales). Moze cytat, ktory
        dalem wyzej utwierdzi Cie w przekonaniu, ze cos moze sie po prostu nie podobac...

No chyba, ze dalej uwazasz, ze (np. ja) twierdzac, ze cos mi sie nie podoba, mam
        "zamiast mózgu gó..."
        • Gość: TomaszH. Re: Po obu stronach obiektywu IP: *.ptvk.pl 03.09.08, 15:15
          to nie było skierowane bezpośrednio do Ciebie; to jest mój odzew na inne,
          wcześniejsze komentarze wielu osób do poprzednich również artykułów z tej
          rubryki, po prostu umieściłem go w niewłaściwym może miejscu...

nadal śmieszy mnie jednak trochę szafowanie poezją, tym bardziej Herberta
          (pomimo, że nie przepadam i moim poetą nigdy nie był) w takim miejscu, w takiej
          rubryce... po co to pompatyczne zadęcie przy komentowaniu szmatek?

pozdrawiam Cię przyjaźnie - autentycznie przyjaźnie
    • Gość: turn out, tune in Po obu stronach obiektywu IP: 93.157.72.* 04.09.08, 20:17
      czy ja czasem Jej nie widzialem w rtg?
    • Gość: tommy Po obu stronach obiektywu IP: *.autocom.pl 20.09.08, 10:30
      Proponuje zmiane nazwy dzialu:
      kiczowate miasto Krakow
    • Gość: cysia88@yahoo.com Po obu stronach obiektywu IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 24.09.08, 20:54
      a gdzie mozna kupic taki rower ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka