Dodaj do ulubionych

Złapana w stanikach

• Gość: yogi Nie zmienia to jednak faktu, ze Polska to zascian IP: *.cable.ubr20.edin.blueyonder.co.uk 10.09.08, 11:07
      ek Europy, gdzie wszystkich klientow traktuje sie jak zlodzieji. dlaczego np. w
      UK mozna wyciagnac towar z pudelka, obejrzec, odlozyc, a jesli kupisz, oddac po
      np. 30 dniach bez podawania konkretnej przyczyny (jesli jako przyczyne uznac
      stwierdzenie: I don't like it) i otrzymac natychmiastowy zwrot pieniedzy, czy to
      gotowki, czy na karte (max 2 dni na karte kredytowa).
      Polska jeszcze dluuugo bedzie sie cywilizowac....
      • Gość: Jonek Re: Nie zmienia to jednak faktu, ze Polska to zas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 11:11
        A znasz prawo? Widzę, że nie. W Polsce tez można towar wyjąć z pudełka i oddać w
        ciągu 7 dni bez podawania przyczyn. Tylko, że hipermarkety czują się tak mocne,
        że nie chcą tego prawa respektować. I leży wina po stronie sądów, które z
        niewyjaśnionych przyczyn nie chcą karać marketów za ewidentne łamanie prawa
        konsumenta.
    • Gość: Czlowiek Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.adsl.alicedsl.de 10.09.08, 11:34
      Ja w Realu kupowac nie bede. Kota w worku sprzedawac mi nie beda. Moze
      zrozumia kto tu jest Panem. Klient czy oni.
    • Gość: Iustus sędzia I instancji powinien miec sprawę karną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 11:34
      inaczej nigdy nie będzie ucziwego sądownictwa w Polsce
    • karakurat Do tzw. sędziego sądu rejonowego od staników 10.09.08, 11:34
      Chcę wiedzieć jakim to prawem, sędzia ten marnuje swój czas na
      rozpatrywanie idiotycznych zarzutów zamiast zająć się uczciwą pracą
      a nie idotyzmami wymyslonymi przez upośledzonych chyba policjantów o
      ochroniarzach nie wspominając. Jakim prawem trwoni pieniadze
      podatników zajmując się stekiem bzdur i działając dalecec
      nieporfesjonalnie. Ponieważ ciężkiego uposledzenia umysłowego nie
      podejrzewam (choć wskazuje na to wyrok) wydaje mi się, że w grę
      wchodzi śmierdzące lenistwo i wygodnictwo.
      Zmarnowane na duparele pieniądze powinienzwrócić z własnej kieszeni !
      • Gość: Pez Re: Do tzw. sędziego sądu rejonowego od staników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:17
        Pewnie z tego samego powodu, dla którego jest kretynem. Czysta kalkulacja, bo
        tylko kretyn zajmowałby się taką trywialną sprawą...
    • Gość: Krakowianka Real sucks, Geant był OK IP: *.radioalfa.pl 10.09.08, 11:42
      Wcześniej jako Geant sklep był oki, dośc dobre ceny, można było taniej kupić
      rtv a teraz jako real ceny ma ogromne. Oszukali mnie kiedyś - inne ceny były
      przy półkach a potem w domu sprawdziłam i ponabijali mi dwa razy wyższe. Poza
      tym cienkopis jaki kupiłam był cały wylany w środku. Nie chodzę już do tego
      sklepu. Kolejki przy kasach strasznie długie. Porażka!
    • Gość: ojjj Ładna bzdura, a taki... IP: *.netcorp.pl 10.09.08, 11:45
      koleś, który wymusił na mnie pierwszeństwo tirem, dostał 200 zł kary i chyba 80
      zł za koszta sądowe (nie przyjął wcześniej mandatu).
    • rymatl Przed sąd za rozpakowanie biustonosza 10.09.08, 11:51
      Jeśli mogę podpowiedzieć tej Pani to proponuję sprawę w sądzie
      cywilnym z oskarżeniem o stracone nerwy i czas z jednoczesnym
      żądaniem odszkodowania od firmy "Real".
      • Gość: eee prawo i sprawidliwosc w Polsce?? to nieRealne IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.08, 11:55
        jest! Policja to klamcy, klamia i konfabuluja przed sadem! Sady to
        instytucje z srediowiecza! Polska to kraj nie do zycia!
    • Gość: www polska 'prworzadnosc' i policja to sa IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.08, 11:52
      rzeczy nie do opisania, konfabulacje, klamstwa, przestepstwa
      popelniane prze te instytucje pozostaja bezkarne i kosztuja
      wszystkich mase pieniedzy i czasu!! kto mial z nimi doczynienia i
      wyszedl bez szwanku te nwie o czym mowie!! ZENADA
    • Gość: arte Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.aster.pl 10.09.08, 11:56
      paranoja, nigdy wiecej do reala!
    • Gość: Mex Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.08, 11:57
      Jedyna rada na głupotę i prostaków - omijać ten sklep z daleka.
    • Gość: black85 Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:05
      Czy "otwarła" to krakowski dialekt? Nigdzie indziej w Polsce tego
      nie słyszałem.
      • Gość: USA Re: Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.chello.pl 10.09.08, 23:00
        Tak, tyle że nie tylko krakowski a Małopolski i jest poprawny językowo.

poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8384
      • g.suss Re: Przed sąd za rozpakowanie biustonosza 10.09.08, 23:28
        > Czy "otwarła" to krakowski dialekt?

Nie.

> Nigdzie indziej w Polsce tego
        > nie słyszałem.

Gdybyś miał otwarty (sorry: otworzony) umysł, wiedziałbyś, że to o niczym nie
        świadczy.
    • Gość: gosc O t w o r z y ł a , ni otwarła !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:05
    • wanda43 Złapana w stanikach 10.09.08, 12:09
      Ze w marketach zatrudniają durni, to mnie to nie dziwi, mniej takim placa. Ale
      ze policja i prokuratura i sąd pierwszej instancji....to jestem zdziwiona bardzo.
    • Gość: uraz Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:10
      @Jarosław Sidorowicz: Nie sądzisz że pisze się `otworzyła` a nie "otwarła"?
      Mamy XXI wiek.
    • Gość: nemo Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.CNet.Gawex.PL 10.09.08, 12:14
      Niestety ochrona nie zna swoich uprawnień i często to ochroniarze w
      hipermarketach łamią prawo, należało by w większym stopniu
      uświadamiać społeczeństwo o tym jakimi uprawnieniami dysponują
      ochroniarze i kiedy. Ponadto rozumiem, że w tym sklepie złamano
      prawa konsumenckie uniemożliwiając dokonanie wyboru oferowanego
      towaru jak również obejżenie go. Dziwi tylko postawa Policji oraz
      Sądu, czyżby mieli powiązania z tą siecią sklepów, bo niechce mi się
      wierzyć, że wykazali się taka głupotą.
    • Gość: bojkot Bojkot Reala! niech sie nauczą szacunku IP: 83.238.109.* 10.09.08, 12:17
      Bojkot Reala! niech sie nauczą szacunku dla klientów
    • kamelopardalis A zawodowi złodzieje teraz siedzą i się smieją 10.09.08, 12:21
      gratuluje wymiarowi sprawiedliwości
    • Gość: Arek Ja Polak prawdziwy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:22
      Najpierw obejrzę dokładnie towar. Otworzę co najmniej dwa pudełka i
      sprawdzę czy wszystko się zgadza i nie brakuje żadnego elementu. Na
      koniec wybieram nowe fabrycznie zapakowane pudełko i kupuję.
    • Gość: !!! Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.7.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 10.09.08, 12:25
      Ludzie! czy naprawdę nie ma ważniejszych spraw, żeby się nimi zajmować w sądach?!
      A swoją drogą, paranoja, to już nie można niczego "namacalnie" obejrzeć w sklepie? Jakiś nadgorliwiec chciał się wykazać!
    • Gość: USA "otwarla pudelko" gdzie ten debil robil mature ? IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 10.09.08, 12:31
      ??????
      • Gość: tinki debilu! to jest dopuszczalna forma! IP: *.chello.pl 10.09.08, 13:09
        archaizm, odmiana odewrzeć, ale w niektóych rejonach występuje i ..uj ci do tego.
    • Gość: USA "imie bohaterki zostalo zmienione "co za debil IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 10.09.08, 12:34
      Czy ten pismak nie zna Polskiego? Kto mu pozwala pisac do gazety.
      Niech debil zobaczy w slowniku co znaczy slowo bohaterka
      • Gość: USA Re: "imie bohaterki zostalo zmienione "co za debi IP: *.chello.pl 10.09.08, 23:10
        Nie podszywaj się pode mnie debilu sowiecki. Regionalizmy do piękno każdego
        kraju. Jak ci sie to nie podoba to zjeżdżaj do Korei Płn.
    • Gość: polo Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.acn.waw.pl 10.09.08, 12:38
      ... a to Polska właśnie.... A może powinno być: polska, albo pOLSKA?
      Niby drobiazg, ale zbiera się takich rzeczy codziennie tyle, że
      odechciewa się zyć w takich absurdach, w takim kraju.
    • charliefrown ludzie uważajcie na molochy - okiem praktyka: 10.09.08, 12:39
      moloch typu real słynie z bardzo kuriozalnego sposobu wyliczania szkody, przykładowo znane były sprawy, że sprawca usiłował ukraść kartridż z atramentem ze stojącej na półce drukarki - to obliczyli wartość szkody na 200 zl z racji dekompletacji urządzenia :) mimo, że sam kartridż był wart kilakdzesiąt złotych.

Żeby było śmieszniej, sądy grodzkie (z reguły niedoświadczeni asesorzy) przyklepują takie bezmyślnie wnioski Policji o ukaranie w postępowaniu nakazowym! Pisać od razu sprzeciw i później rozprawiać się merytorycznie na rozprawie. pozdrawiam
      • Gość: melon Re: ludzie uważajcie na molochy - okiem praktyka: IP: *.finnet.lpoy.fi 10.09.08, 13:18
        Przede wszystkim nie należy kraść @#$%&
        • Gość: Jonek Re: ludzie uważajcie na molochy - okiem praktyka: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:27
          Dokładnie tak.
          Co innego oglądanie towaru przed zakupem a co innego faktyczna kradzież. Za samą
          kradzież należałoby walnąć nie 300 zł ale 3000zł kary niezależnie ile jest warta
          skradziona rzecz. Ale kobieta która chciała obejrzeć stanik przed zakupem nie
          może być karana. To raczej sklep powinien zostać ukarany za brak personelu na
          tym stoisku lub za uniemożliwienie zapoznania się z towarem przed zakupem.
          I nie pomstujcie tu tak forumowicze na to jaka ta Polska zacofana. Mamy w naszym
          kraju dość dobre prawo ale po 1) klienci rzadko szukają informacji na temat tego
          co im wolno a czego nie a po 2) sądy to jest prawdziwa plaga w naszym kraju.
          Wystarczyło by kilka porządnych mandatów na hipermarkety i sami kierownicy
          sklepów nosili by klientów na rękach i pokazywali dokładnie oferowany towar,
          tylko że to muszą być kary na poziomie kilkudziesięciu tysięcy zł a nie mandacik
          200 zł nałożony na tak wielka firmę jak Tesco czy real. Problem w tym, że prawo
          mamy dość surowe ale sądy nie trzymają się tego prawa. Wielu forumowiczów
          narzeka jaka ta Polska zacofana. A odpowiedzcie mi kto głosuje w kolejnych
          wyborach ciągle na tych samych polityków???
    • Gość: kobieta Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:46
      cholerne KRAKUSY - specyficzna atmosferka, wredny naród
    • Gość: agata Przed sąd za rozpakowanie biustonosza IP: 80.72.33.* 10.09.08, 12:47
      pisze się 'otworzyła' a nie otwarła !!!!
      • g.suss Re: Przed sąd za rozpakowanie biustonosza 10.09.08, 23:34
        Gość portalu: agata napisał(a):

> pisze się 'otworzyła' a nie otwarła !!!!

Pisze to się:
        a) początek zdania dużą literą
        b) cudzysłów, nie apostrofy
        c) tu: przecinek przed "a"
        d) bez spacji przed wykrzyknikiem
        e) trzy wykrzykniki, nie cztery

A teraz idź się kłócić z właścicielami sklepów, że na drzwiach mają napis
        "otwarte", a nie "otworzone". Tylko nie zrób znów z siebie debilki.
        • g.suss Re: Przed sąd za rozpakowanie biustonosza 10.09.08, 23:38
          g.suss napisał:

> a) początek zdania dużą literą

Czekam, kiedy się jakiś debil wyrwie mnie poprawiać, że "wielką", nie "dużą".
          • krisza25 poprawiny 11.09.08, 11:06
            > Czekam, kiedy się jakiś debil wyrwie mnie poprawiać, że "wielką", nie "dużą".

Pozdro.
            Poprzednia wyliczanka nie została zakończona kropką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka