Dodaj do ulubionych

Poświęcenie Adasia

15.10.03, 08:19
W najbliższy piątek postaram się wstać o 4.55, po to aby wyjść na "Rynek
Adasiowicki" i zobaczyć co to za brygada jedzie pierwszym kursem "24" (tym do
Widoku).
Przyjmuję zakłady (od każdego biorę prowizję hehehe).
Obserwuj wątek
    • hyrek Re: Poświęcenie Adasia 15.10.03, 11:22
      adas29 napisał:

> W najbliższy piątek postaram się wstać o 4.55, po to aby wyjść na "Rynek
      > Adasiowicki" i zobaczyć co to za brygada jedzie pierwszym kursem "24" (tym do
      > Widoku).

To ja mówie 13-04 to pierwsza 24
      A pierwsza właściwa 24 to 24-09
      • adas29 Poświęcenie Adasia 15.10.03, 11:44
        hyrek napisał:

> To ja mówie 13-04 to pierwsza 24
        > A pierwsza właściwa 24 to 24-09

Podejrzane to co piszesz - wygląda na to, że wiesz to na 100%. Jeśli tak, to
        oszczędź mnie i pośpię sobie półtorej godziny dłużej.
        Wiem, że przed wakacjami tak było (dwuskład na 13-04), ale ktoś ostatnio
        napomknął, że rano na "24" widział jakąś "ósemkę".
        • Gość: Yasioo Re: Poświęcenie Adasia IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 15.10.03, 13:59
          O tej 8 napomknąłem ja. Jechałem do Warszawy i czekałem na wiadukcie w
          Bronowicach na kolegów jadących samochodem. Minął mnie ufok z tablicami 24
          (byli w nim ludzie) jadący w kierunku os. Widok, a potem wracał na 8. Nie
          widziałem brygady, ale poznałem po malowaniu i numerach bocznych wozów.
          • adas29 Re: Poświęcenie Adasia 15.10.03, 14:13
            Gość portalu: Yasioo napisał(a):

> O tej 8 napomknąłem ja. Jechałem do Warszawy i czekałem na wiadukcie w
            > Bronowicach na kolegów jadących samochodem. Minął mnie ufok z tablicami 24
            > (byli w nim ludzie) jadący w kierunku os. Widok, a potem wracał na 8. Nie
            > widziałem brygady, ale poznałem po malowaniu i numerach bocznych wozów.

A o której to było Yasioo ?
            Mnie tutaj idealnie pasuje 13-11, które właśnie jedzie rano na "8".
            Muszę to jednak sam wybadać. Zastanawiam się czy nie wsiąść rano w 339-05 i
            obejrzeć też "22", bo tu się także ciekawe rzeczy dzieją.
            • Gość: Yasioo Re: Poświęcenie Adasia IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 15.10.03, 17:03
              Dokładnie minut nie podam, ale było to około 5:30 rano.
              • Gość: ADAŚ Re: Poświęcenie Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 18:06
                To mi pasuje IDEALNIE. U mnie w Adasiowicach jest około "dziesięć po"
                • Gość: mouset pudło IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 15.10.03, 20:17
                  13-11 is not possible, ma dwa równe koła rano na linii 8 i startuje z fałęcka
                  • Gość: ADAŚ Re: pudło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 23:55
                    cholera - to będzie samemu wstać i się przekonać. I ZROBIĘ TO, bo Adaś jest
                    uparty.
                    • Gość: mouset Re: pudło IP: *.cyf-kr.edu.pl 16.10.03, 14:26
                      Prościej będzie przepatrzeć 13-ki
    • Gość: ADAŚ 3mać kciuki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 20:57
      Trzymajcie kciuki, żebym jutro się zwlókł z łoża.
      Miałem dziś dość nieprzespaną noc (Loki wie czemu hihihi), więc może być ciężko.
      Ale do Adasiów świat należy hehe.
      • Gość: Locutus Re: 3mać kciuki. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.10.03, 00:12
        Znaczy bardziej domyślam się niż wiem, bo żadnych szczegółowych relacji nie
        o3małem jak na razie :-P

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: mouset Re: 3mać kciuki. IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 20.10.03, 15:27
          Ja też się tylko domyslam, mam dwie opcje....
    • Gość: ADAŚ Drugie poświęcenie Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 19:48
      31.10.2003. Adaś ma wolne - zresztą jak zawsze wtedy. Przecież musi zobaczyć
      wszystkie linie typu "2" czy "11". I jeszcze co ciekawe, wcale nie ma urlopu.
      Zgodnie z ustawą jeśli dzień świąteczny wypada w dzień wolny, to pracownikowi
      nalezy się dodatkowe wolne. A więc za 1 listopada ma wolny 31 październik.

Ponadto Adaś ma zamiar się poświęcić i wstać rano wcześnie. Uruchamiam brygadę
      339-05 i będę rozpracowywał brygady "22" i to co się dzieje na liniach typu "4"
      czy "17". Może pomożecie mi tak dobrać rozkład jazdy, aby jak najwięcej
      zobaczyć.

No to czekam na Wasze sugestie.

P.S. Mam nadzieję, że przez wzmocnienia nic się w tych stałych podmianach nie
      popierdoli.
      • Gość: mouset Re: Drugie poświęcenie Adasia IP: *.ghnet.pl 23.10.03, 21:46
        31.10 moga być zawirowania i np zobczysz na pierwszym kursie GT6 z Fałęcka
        • Gość: ADAŚ Re: Drugie poświęcenie Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 21:59
          Liczę na "nomalność", a "12/92" to będzie "nadliczbówka".
          Bo jak coś popaprają w porannych "22" to zażyczę sobie od MPQ rekompensaty za
          utracony sen.
    • Gość: ADAŚ Adaś także zarywa wieczory. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 22:24
      Towarzyszy mu jednak profesjonalna opieka lekarska. Dziś i siedem dni temu udał
      się z dr. Podmianologiem tropem autobusów i tramwajów w Hucie. Wkrótce podamy
      cały zestaw. Wiemy na przykład co jeździ na dwóch ostatnich kursach "22" z
      Walcowni. Ciekawe rzeczy się dzieją. Inne niż przed wakacjami, no bo przeto nie
      ma wieczornych "17".
      • Gość: Locutus Dr czy dr. ? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.10.03, 01:16
        Doktor z kropką, hihihi... znam ten skrót... podobnie jak mgr. na przykład :-D

hihihihi... Mouset, sprawa się rypła...

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: ADAŚ Re: Dr czy dr. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 09:16
          Pisałem to dość późno i rozpędziłem się to ma być 'dr' bez kropki !!!
          Przecież ja mam szacunek dla naszego doktorasa
          • mapmuh Re: Dr czy dr. ? 25.10.03, 11:39
            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Pisałem to dość późno i rozpędziłem się to ma być 'dr' bez kropki !!!
            > Przecież ja mam szacunek dla naszego doktorasa

Adasiu, "dr" bez kropki tylko w mianowniku. U Ciebie kropka była jak najbardziej na miejscu :)
            • Gość: ADAŚ Re: Dr czy dr. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:52
              Ten polski język. Sami sobie go skomplikowaliśmy. Ale przynajmniej prof. Miodek
              ma dobrze płatną robotę i ma się czym podniecać.

BTW - gdzie są Mapmuhowice w Krakowie ???
              • mapmuh Re: Dr czy dr. ? 25.10.03, 13:59

> BTW - gdzie są Mapmuhowice w Krakowie ???
                Jest to ekskluzywna okolica między codzienną nawrotką Bombardierów a pętlą pieszczonej znakomitym taborem linii 184 ;)
                • Gość: mouset Re: Dr czy dr. ? IP: 217.96.109.* 26.10.03, 08:56
                  Czyli Kurdwa zachodnia dawniej
    • Gość: ADAŚ 31 październik co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 21:21
      Cholera - a wstanę na pewno w najbliższy piątek.
      Tylko niech spróbują coś pomieszać w porannych podmianach to dam po łapach.
    • Gość: ADAŚ Siedzę i myślę na "22" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 21:55
      Patrzę i analizuję rozkład "22".
      Wygląda na na to, że cztery "nie-dwudziestki dwójki" jadą w stronę Walcowni.
      Pierwszy z bazy w Faustynowicach, a trzy następne już z Clintowic. Pierwsza
      ujastkowicka brygada powinna wyruszać z osady Clinta o 5.37.

cdn...
      • Gość: mouset Re: Siedzę i myślę na & & #35 3422;" IP: *.ghnet.pl 29.10.03, 22:18
        Clintowice a Faustynowice to to samo , z Fałęcka o której jedzie?
        • Gość: ADAŚ Re: Siedzę i myślę nad '22' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 22:38
          Clintowice to ex. Borek fałęcki
          • Gość: mouset Re: Siedzę i myślę nad '22' IP: *.ghnet.pl 29.10.03, 22:45
            Sprzeczałbym się i chyba Clint też
            • Gość: ADAŚ Re: Siedzę i myślę nad '22' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 22:48
              Ale rada dzielnicy tak uchwaliła. Rozszerzyła swoje terytorium z Cegielnianego
              na Fałęcko. Robią małą "metropolię" hihihi.
    • Gość: ADAŚ Teraz "4" i '13" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 22:59
      Pierwszy i trzeci kurs "4" spod CAHTS wyrabiają 14-01 i 1-06, to już ustalone.
      Czas teraz odkryć 4.24 spod CAHTS. Następne to już etatowe "czwórki"
      To samo z "13" - pierwsza z Kubowic to 9-13. 5.18, 5.38 to wg mnie jeszcze
      jakieś podmiany.
      a 5-35 3-08 (z 24), 6.54 z Luquaszowic Nowych odjeżdża 13-01 a o 6.34 13-12.
      6.14 pasuje mi 13-10, bo ta najszybciej po południu zjeżdża do bazy.
      • Gość: mouset Re: Teraz Ř" i '13" IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 30.10.03, 08:42
        Interesuja nas tylko fakty.
    • Gość: Yasioo Rozwiązanie zagadki Adasia IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 05.11.03, 21:07
      Pierwszy kurs z Kurdwanowa na 24 o godzinie 4:48 wykonuje... 3-08! Wygląda to
      tak:
      - 4:48, Kurdwanów, 24 ---> 5:30, Bronowice Nowe, 24
      - 5:35, Bronowice Nowe, 13 ---> 6:16, Bieżanów Nowy, 13
      - 6:24, Bieżanów Nowy, 3 ---> 22:59, Krowodrza Górka, 3
      Wtedy kiedy ja widziałem na wiadukcie w Bronowicach ufoka na 24, który potem
      pojechał na 8, był problem z siecą. Podobno tak zamarzły pantografy w Helmutach
      (skąd ta nazwa dla NTG6?), że nie można ich było rozłożyć do końca, o kilka
      centymetrów nie sięgnęły sieci i w efekcie był bałagan w brygadach :) Jakoś nie
      chce mi się wierzyć w te pantografy, ale niech im będzie :)
      • pavlack Re: Rozwiązanie zagadki Adasia 05.11.03, 21:11
        Prędzej już chyba była sieć trakcyjna oblodzona, a wtedy musi jechać coś na
        dwóch patykach (pierwszy przeciera sięć, drugi pobiera prąd :) i nie może to
        być skunks :)
      • Gość: ADAŚ Re: Rozwiązanie zagadki Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 21:11
        Yasiooo - to rozwiązałem jak inne poranne podmiany.
        Wiem, co jeździ na pierwszych kursach "4", "13", "22" (są to ciekawe rzeczy).
        Poszukuję jednak odpowiedzi na nieodgadnioną mystery. Co jedzie jako pierwsze
        na "4" z Luqaszowic Nowych.
        • mouset Re: Rozwiązanie zagadki Adasia 06.11.03, 20:49
          Ja obstawiam coś z 1 lub 23 które wróci jako... 9
          • Gość: ADAŚ Re: Rozwiązanie zagadki Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 21:10
            Droga Mousetko.

Adaś się postara jutro wstać i sprawdzić tę pierwszą "czwórkę".
            Życzcie mi powodzenia przy jutrzejszym budzeniu się.
    • Gość: ADAŚ Rozgryziono pierwszą "czwórkę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 05:12
      I już odjazd z Luqaszowic Nowych o 4.40 (pierwszy kurs "czwórki" stamtąd) jest
      rozgryziony. Nie jest ta brygada dla mnie zaskoczeniem. Bardziej zdziwiony
      jestem, że kurs ma bardzo duże zapełnienie.
      Niestety ze względu na to, że wiadomość ta jest poufna nie podaję jej na forum
      hihihi. Jeśli ktoś chce, proszę podać swoje adresy e-mail, wówczas prześlemy
      to, co dokonaliśmy z Mousetem (wzgl. Mousetką hihihi)

No i udało mi się wstać !!!
      • Gość: Yasioo Re: Rozgryziono pierwszą 'czwórkę' IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 07.11.03, 08:51
        To ja poproszę: robale@poczta.fm
        • pavlack Re: Rozgryziono pierwszą 'czwórkę' 07.11.03, 17:01
          Ja też: pavlack@skrzynka.pl

:)
    • Gość: ADAŚ Wyślę, wyślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 19:14
      wszystkim chętnym wyślę zestawienia zebrane kosztem niedospanych nocy hihihi.
      Pozwólcie, że zrobię z tym porządek.
      Zdradzę tylko, że dużo brygad "jedynek" udziela się na innych liniach.
      • kuba203 Re: Wyślę, wyślę 08.11.03, 18:01
        Ja nie dostałem ;P
        • Gość: ADAŚ Re: Wyślę, wyślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 19:47
          Bo jeszcze czereśnioku nikomu nie wysyłałem.
          Kolejny nieudany dzień na Kleparzu i już mękolisz hehehe
      • Gość: mouset Re: Wyślę, wyślę IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.11.03, 22:23
        Nie da się wysłać kompletnych rozkładów, bo nie mamy wszystkich, a ta rezrewa
        nie była za 21-03 bo on zjeżdża przed 19
    • Gość: ADAŚ Zaraz wysyłam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 17:08
      Proszę sprawdzić skrzynki e-mail.
      W załączniku prawie cała tajemnica.
      Dużo kombinują.
      Podmiany obowiązują w dni powszednie w okresie "bezremontowym".
      • pavlack Re: Zaraz wysyłam !!! 09.11.03, 17:09
        Dzięki ;D
    • Gość: ADAŚ CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:56
      Proszę o potwierdzenie otrzymania ode mnie e-maila.
      • pavlack Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? 09.11.03, 20:58
        potwiedzam :)
        • Gość: ADAŚ No i jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:01
          Jaki jest twój komentarz Paweł. Dla mnie zaskoczeniem była ostatnia "22" z
          Walcowni.
          • pavlack Re: No i jak 09.11.03, 21:13
            A dla mnie zaskoczeniem było to, że tak dużo porannych czwórek nie jest
            czwórkami :)
      • Gość: Locutus Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.11.03, 05:57
        O3małem...

...i zajęło mi chwilkę dojście do tego, co to są na przykład Luqazsowice, czy
        Pudelowice...

Skończcie z tym błaznowaniem do ciężkiej cholery!!!

A za same brygadospisy to dziękuję bardzo! :-*

Pzdr.
        LOKI
        • adas29 Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? 10.11.03, 08:37
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> ...i zajęło mi chwilkę dojście do tego, co to są na przykład Luqazsowice, czy
          > Pudelowice...
          > Skończcie z tym błaznowaniem do ciężkiej cholery!!!

A zdupcaj na sosnę. Przykro mi, że Twój zmysł kojarzenia (co za tym idzie IQ)
          jest na niskim poziomie hihi.
          • Gość: Locutus Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.11.03, 06:59
            Kojarzenie kojarzeniem, ale nie mam chyba obowiązku PAMIĘTAĆ, gdzie kto z
            forumowiczów mieszka, do ciężkiej cholery!

Pzdr, Łosiu Kosmaty!
            LOKI
        • pavlack Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? 10.11.03, 09:33
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> O3małem...
          >
          > ...i zajęło mi chwilkę dojście do tego, co to są na przykład Luqazsowice, czy
          > Pudelowice...
          >
          > Skończcie z tym błaznowaniem do ciężkiej cholery!!!

Popieram! Adaś niech spada na drzewo z tymi nazwami :)
          • Gość: ADAŚ Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 18:33
            Pan Radny Pavlack próbuje powstanie wzniecić.
            Bo obetnę dotację na komunikację w Pavlackowicach !!!
            I będziesz melonami na "129" jeździł hihihi.
            • Gość: Locutus Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.11.03, 07:00
              Nie denerwuj porządnych obywateli! Bo zrzucimy na Adasiowice Wschodnie atomicę
              i zobaczymy, co się stanie...
      • kuba203 Re: CZY WSZYSCY OTRZYMALI ??? 10.11.03, 16:30

> Proszę o potwierdzenie otrzymania ode mnie e-maila.

Dostałem, dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka