IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.02.12, 22:03
Proszę o informację w jakim wieku jest mniej więcej pani dr Fudali? Czy ma dobry sprzęt? Chodzi mi przede wszystkim o dobre usg piersi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Icek Re: dr Fudali IP: *.alfaks.com 05.02.12, 14:03
      Daj sobie spokój z tym gabinetem. Dobrze Ci radzę.
      • Gość: ktoś Re: dr Fudali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.12, 05:54
        Dlaczego? Jest w porządku. Ale USG piersi chyba nie robi.
    • Gość: e. Re: dr Fudali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 08:57
      wiek - ok. 50. ale nie wiem, czy robi usg piersi. I nie wiem jaki ma sprzet, bo sie nie znam
      • Gość: anka Re: dr Fudali IP: 194.165.48.* 06.02.12, 13:43
        usg piersi polecam zrobić w gabinecie u P. Magdaleny BIss-Mierzwińskiej, tel. 781-834-117.
    • Gość: xxx Re: dr Fudali IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 17:07
      usg piersi... z tym to do chirurga albo onkologa a nie ginekologa
      • Gość: mal Re: dr Fudali IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.02.12, 18:29
        Dziękuję za poradę. Nie wiedziałam, bo nigdy nie robiłam i byłam przekonana, że zajmuje się tym ginekolog. A czy gdzieś w Przemyślu robią to na NFZ?
        • Gość: xxx Re: dr Fudali IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 23:19
          na monte cassino zapytaj w poradni onkologicznej lek. oponowicz i marganska tam przyjmowali, raz na jakis czas nie wiem dokladnie przysluguje darmowa kontrola ale zadzwon zapytaj , pewnie tez wazne jest w jakim wieku jestes
    • Gość: ela Re: dr Fudali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.12, 19:16
      Z własnego doświadczenia wiem, że na usg piersi to do Rzeszowa. W Przemyślu byłam już umówiona na wycięcie guza, który okazał się włókniakiem niezmieniającym się od 7 lat
      • Gość: lek Re: dr Fudali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 00:23
        Włókniak jest guzem. Ino łagodnym.
        Ale to, czy guz (o cechach włókniaka w USG) jest w istocie włókniakiem, jednoznacznie wykazać można jedynie w badaniu histo-patologicznym; Po (udanej) biopsji lub wycięciu guza.

Rozumiem, że masz badanie hist-pat potwierdzające rozpoznanie włókniaka... A może tylko uspokajającą opinię rzeszowskiego lekarza..?

Osobiście nie zajmuję się badaniem i leczeniem piersi, ale trochę denerwuje mnie gadanie, że jak do lekarza, to tylko w Rzeszowie... Ciekawe czy w Rzeszowie mawia się: "Jak dobry lekarz, to tylko w Krakowie..." ;)
        • Gość: mad Re: dr Fudali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 20:19
          jestem pacjetka dr Fudali i nie mam jej nic do zarzucenia. USG w jej gabinecie robilam profilaktycznie i dziwie sie, ze jest tu tyle wypowiedzi ludzi,ktorzy nie przekroczyli progu jej gabinetu (ach, te kolory w poczekalni, hi, hi - to rzeczywiscie mozna zarzucic). Nie wysylajcie kobiety do onkologa, bo badania piersi robi sie po 40. profilaktycznie w rodzinach dotknietych przypadkami raka i matki, babki, ciotki... A najlepiej zadzwonic do tego gabinetu i zapytac.
          • Gość: lala Re: dr Fudali IP: *.play-internet.pl 09.02.12, 00:07
            Profilaktyczne badania piersi.Każda kobieta musi je robić systematycznie po ukończeniu 20 lat, a nawet wcześniej, o ile stosuje hormonalną antykoncepcję.Oglądamy i badamy własne piersi tuż po miesiączce; jeśli już nie miesiączkujemy - zawsze w tym samym dniu miesiąca. Do końca życia, bo ryzyko raka zwiększa się z upływem czasu. Młodsze kobiety powinny robić USG piersi co rok, a jeśli są w grupie ryzyka - co pół roku. Starsze kobiety są kierowane na mammografię co półtora roku, a w grupie ryzyka - co rok. Kobietom biorącym HTZ, ze względu na przyrost tkanki gruczołowej, zaleca się na przemian badanie usg. i mammograficzne. Takie są zalecenia, a Ty sobie czekaj aż skończysz 40, a innym pozwól prawidłowo dbać o zdrowie.Chirurg, onkolog w tym przypadku groźnie brzmi ale to do niego najlepiej iść na badanie.
    • Gość: gość Re: dr Fudali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.12, 11:36
      po co ci gabinet prywatny , badania robi szpital wojskowy , nie wiem jak lekarz sie nazywał , ale bardzo fachowo i dokładnie objasna pacjentowi , 100 % lepsze podejście niż na monte
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka