Dodaj do ulubionych

Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 15.10.03, 20:47
no i proszę, PK ma więcej słynnych absolwentów niż UJ albo nawet
i AGH, hehehe...
Obserwuj wątek
    • Gość: student PK Co Wy wiecie o PK ?? IP: 212.244.6.* 30.10.03, 12:01
      wszystko pieknie i slicznie prucz tego ze dziekanat na głownym
      wydziale Lądowym to nic innego tylko rozpacz, wprowadzaja
      studenta w taki błąd ze puzniej nawet kierowniczka nic nie wie.
      No i prucz tego że jest to najdroższa uczelnia w krakowie (mówie
      o studiach dziennych)warunki za nie zdany przedmiot wachaja sie
      w okolicach 400-800zł urlop dziekański (gdzie moga cie wysłac
      bo "w tym roku jest inaczej" ) to żedne 1400zł, reaktywacja na
      liste studentów to 270zł. Co do wykładowców to morze połowa jest
      przychylnie nastawiona do studentów,Dla reszty wykładowców
      jestes poprostu jednym z wielu co zawraca mu głowe. No i na
      niektórych przedmiotach ucza żeczy co ju dawno poszły w lamus.
      Praca nad programem Autocad trwa semestr, juz nie mówie o innych
      waznych programach dla Architektów czy konstruktorów z którymi
      nie jestesmy wogóle zapoznawani.
      No ale jest to jedyna uczelnia z takimi kierunkami jak
      Architektóra czy budownictwo. Mimo tych wszystkich wad nie
      żałuje tego że tam się wybrałem :)
      • Gość: nikt_wazny Re: Co Wy wiecie o PK ?? - sporo IP: *.76.classcom.pl 07.04.04, 11:19
        Wnioskując ze sposobu Twojego wypowiadania sie jestes szczesliwym posiadaczem
        zaswiadczenia o dysleksji (dysgrafii, dyswybierzswojąopcje). Może powinienes
        sprawdzić czy nie jestes również dyspolitechnikiem?
        pozdrawiam
        ;)

• Gość: x Re: Co Wy wiecie o PK ?? - sporo IP: *.pk.edu.pl 10.05.06, 20:56
          stanislaw weglarczyk??
          • Gość: Tomek Re: Co Wy wiecie o PK ?? - sporo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 21:36
            Ehh mnie też uczył statystyki :P
      • Gość: zdumiony Re: Co Wy wiecie o PK ?? IP: *.net.autocom.pl 15.04.04, 20:02
        Czy Pan się jakoś szczególnie starał, żeby zrobić tyle błędó ortograficznych? Z
        pewenością na PK już Pan nie poprawi swojej polszczyzny, więc może drugi
        kierunek na UJ?
      • Gość: gabik Re: Co Wy wiecie o PK ?? IP: 81.186.225.* 04.07.04, 14:01
        warunki za nie zdany przedmiot czyli o co dokladnie idzie, o poprwake, czy kase
        do lapy?:)
        • Gość: student WIL ceny warunkow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.04, 15:12
          120zl za godzine lekcyjna zajec tygodniowo, czyli np.:
          wytrzymalosc matrialow: 2h cwiczen + 1h projektow + 3h wykladow = 6h
          6h * 120 = 720zl
          dziekanka okolo: 1400zl
          jak sie chce, to zda sie wszystko
      • Gość: galli2@wp.pl PROSZĘ O RADĘ!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 00:24
        hej! dostałam się na UJ- na biologie i na PK- na WIiTCh. co wybrać? poza tym,
        jak przeczytałam Wasze opinie o PK jestem przerażona. w LO nogdy nie miałam
        kłopotów z nauką, ponieważ lubię się uczyć; a teraz obawiam się, że moge sobie
        nie poradzić. ale jeśli człowiek się uczy, to może przejdzie ten pierwszy
        (najgorszy podobno) rok??? pzd. Ania
      • Gość: gbuyh Re: Co Wy wiecie o PK ?? IP: *.sm.pk.edu.pl 06.03.06, 15:38
        a ile płacisz za kurs ortografii??. Masz internet, jeśli nie wiesz jak co się
        pisze, zawsze przecież można sprawdzić w słowniku dostępnym w sieci...
      • Gość: peace Re: Co Wy wiecie o PK ?? IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.08, 12:27
        pk wil wygląda tak:
        jeśli nie jesteś mega farciarzem albo kujonem co tylko się uczy całymi dniami
        lub super zdolnym to kierunek budownictwo to nie jest łatwa sprawa, porównując z
        uczelniami humanistycznymi to u mnie 2-3 pierwsze lata wyrwane z życiorysu,
        wiadomo muszą wymagac bo to nie zawód jak każdy inny tylko odpowiedzialny, ale
        kilka razy już trafiłem na kretyńskich doktorków czy magisterków z drugorzędnych
        przedmiotów którzy robią problemy mniejsze lub większe z zaliczeniem, bo z
        najważniejszych przedmiotów to prawie zawsze są problemy ale to co innego, nie
        wiem jak w innych grupach wygląda sytuacja, ale jeśli nie chce stracic
        najlepszych lat życia na nauce, miec czas na życie prywatne, miec czas na własne
        zainteresowania i jakiś relaks w weekend(nie mówiąc już o podjęciu jakiejś pracy
        w weekendy) :-D to nie polecam, uczelnia nie powinna byc całym życiem i tutaj
        błędy ortograficzne nie powinny miec nic do rzeczy ;-)
        • dystansownik Re: Co Wy wiecie o PK ?? 11.06.09, 14:44
          Zawsze można iść na budownictwo na PK WIŚ. Jest łatwiej, poziom niższy, tylko
          później pracy się pewnie nie znajdzie (albo taką, którą równie dobrze mógłby
          wykonywać technik budowlany), bo 95% pracodawców i tak chce ludzi po WILu i
          specjalności KBI, drogach albo mostach.
      • Gość: konrad Re: Co Wy wiecie o PK ?? IP: *.chello.pl 28.07.09, 09:27
        student, przyszly mgr inż. z taka ortoggrafia!!!!!!!! sam jakbym
        czytal twoje prace bym cie zostawil!!!
      • Gość: studep Re: Co Wy wiecie o PK ?? IP: *.autocom.pl 03.10.09, 14:28
        Boże, człowieku miło że jesteś na Politechnice, ale poćwicz ortografię...
      • expsorek Re: Co Wy wiecie o PK ?? 27.06.19, 21:35
        patrząc na Twoja ortografie to nie nadajesz się na studenta żadnej wyższej uczelni a raczej zawodówki w Pyskowicach Dolnych
    • Gość: Andar Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.12.03, 13:52
      Dostalem dzisiaj banie z matmy za to ze nie potrafilem wyrazic tego co mialem
      zrobic. Co to jest, jezyk polski?! Ten Bednarz (nie ma, jade nazwiskami) jest
      jakis niezrownowazony psychicznie. Stanie po szafa i kopie w nia przez minute.
      On powinien stracic prawo do nauczania. Ten gosc czepia sie takich szczegolow
      ze az glowa boli. My sie chcemy matmy nauczyc, a nie wyslawiania sie i ladnego
      rysowania kresek ulamkowych!!! To mamy na kreskach... O wlasnie... A co do
      kresek, to ja nie wiem po co nam takie pierdoly. Przeciez to sie nam nie przyda
      a poza tym Vogtowa nic nie tlumaczy. Hejo!!! Nie wszyscy skonczyli technikum!
      Moze tak male wytlumaczenie a nie 500 kresek na wykladzie i nic z tego nie
      wiadomo pozniej. Dochodze do wniosq ze tu sie nie da studiowac. Jak jeszcze
      pozniej dojdze dynamika plynow? teorie kol zembatych i mechanika to sie nie
      wyrobie. Spadam stad, na AGH sie latwiej studiuje i jeszcze sobie inzynierie
      srodowiska wybiore to bedzie GIT :)
      • Gość: student Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:58
        masz racje!! Pan B. jest nie tylko nieprzyjemny na PK, poza nia rowniez!! Robi
        awantury nawet w sklepach - sam bylem swiadkiem. Zreszta co tu duzo mowic...
      • marl57 Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 17.12.04, 02:03
        to czytnij kolego wykłady prof.Switerskiego jak gdzieś ten B5 podręcznik
        dołapiesz, nie martw się, pyłm po ogólniakum jakoś te kreski połapałem. gozrej
        było z wytrzymką i rysunkiem. A ciesz się że krwawej Tereski od.prof,Baraskiego
        nie znasz. albo Piątkowej z metalu. To takie typy z mechanicznego z kolei.
        -pozdrawiam
      • reservemail22 Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 27.09.18, 23:30
        Mamy rok 2018, dr. Bednarz ciągle przyjemny tak jak to wynika z opisu.
        Dodam tylko że mowa o studiach zaocznych, za które płacę 2250 złotych za semestr....
        Reszta, z tego co czytam, zmieniła się zauważalnie na lepsze, tylko gdyby nie ten jeden relikt...
        Pozdrawiam
        • reservemail22 Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 27.09.18, 23:31
          A, tak, zapomniałem wspomnieć,
          Doszło jeszcze ponizanie studenta...
    • gregry Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 17.12.03, 14:39
      Szkoda że dobudowano to coś (jakże
      kiedyś "wspaniałego""ekstrawwaganckiego")"modernistycznego" na dachu akademii...

:(

Lepiej było postawić gdzieś nowy budynek
    • Gość: ktoś Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.wis.pk.edu.pl 29.03.04, 17:19
      a na WIŚ JEST tragicznie
      a jak trafisz na panią KUM. która uczy matematyki to się nie pozbierasz
      • Gość: STUD.POL.BIAŁOSTOC Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.wis.pk.edu.pl 30.03.04, 11:12
        ZGADZAM SIĘ Z OPINIĄ SMOKERA ALE Z TYM WYCHWALANIEM WYKŁADOWCÓW TO CHYBA
        PRZESADA !!!! MATURZYŚCI JEŻELI WYBIERACIE SIĘ NA P.K. TO ODRADZAM !!!
        NO CHYBA ŻE JESTESCIE KUJONAMI I LUBICIE SIĘ UCZYĆ ALE OKAZUJE SIĘ COŚ
        CIEKAWEGO ZA KASE MOZNA SOBIE ZAŁATWIĆ ZDANY EGZAMIN NAWET Z MATMY
        • Gość: smoker Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.crowley.pl 11.04.04, 00:30
          Do stud. polite. białost. !!! Człowieku gdybyś poznał tą babkę, która mnie
          uczyła to byś zrozumiał o czym mówie, a jak jej nie miałeś okazji poznać to nie
          zabieraj głosu ok? Co ja mogę poradzić maturzystą? No cóż jeśli zdecydujecie
          się na polibude to radzę powarznie przemyślcie tą decyzję a jeśli już się
          zdecydujecie to wieccie że njłatwiejszym kierunkiem jest Wydział Mechaniczny w
          Czyżynach! Ale to lipa! Na WIL-u dają po 4 literach i jest niezmiernie ciężko!
          Jest mi strasznie przykro że nie mieliśmy wogule ferii zimowych od 4 lat co
          roku jezdziłem na narty teraz to się skończyło!!! :( No cóż najpiękniejszy
          okres z mojego życia (liceum) się skończył zaczęło się dorosłe życie! Szkoda
          tylko że podczas studiów nie można poświęcić się swojej pasji - nartą!!! To
          wielki błąd ze strony uczelni że tak ogranicza swoich studentów i zamyka im
          drogę do poszeżania swoich umiejętności! Kończę już to gadanie! Pozdrawiam
          stud. polit. białos. i Was młodych maturzystów pełnych nadzieji na lepsze
          jutro! 3ymcie się wszyscy! :)
          • Gość: stu4 Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:22
            człowieku jak słysze że ktoś wali rextem że Wydział Mechaniczny jest najłatwiejszy na PK to mię ku..ca trafia.Studiuję na tym wydziale już któryś rok z kolei (bez pleców) i nie jest różowo.jakby s miał do czynienia z takimi kretynami jak L.Gondek lub Z.Matras czy R.Stępień (i wielu innych)to nauczyłbyś się kultury.dobrze że szuwal nie jest już dziekanem!!!
      • Gość: ciekawa Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.com.pl / *.com.pl 29.12.04, 22:24
        Ja trafilam...a Ty sie pozbierales, czy Cie udupila?
      • Gość: Ania Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 11:31
        Ja jestem na 3 roku na Pk na wydziale Wiś i szczerze powiem że najfajniejszy
        wykładowca jaki jest na Pk to E. Kapustka z majcy!!! On uczył mnie na pierwszym
        roku i do tej pory nikogo takiego nie spotkałam!!!:) Nprawdę on stara się
        wszystkich przepuścić!!!:)
    • Gość: smoker Re: Politechniko za jakie grzechy? IP: *.crowley.pl 29.03.04, 18:15
      Jestem studentem pierwszego roku PK ! Cudem przebrnołem przez pierwszy semestr,
      było cholernie ciężko! MASAKRA ! Ale się udało! Co mnie wkurza na tej uczelni?
      Prawie wszystko! Po pierwsze wogule tam Cię nie uczą tylko wymagają wymagaja i
      jeszcze raz wymagają. Z tych ich wykładów nic nie idzie zrozumieć, a jak
      przyjdą ćwiczenia to odsiecz! Dają zadania i jazda trzeba rozwiązywać a niby
      skąd ja mam umieć je rozwiązać skoro ani jednego przykadu mi nie pokazano, ale
      ich to nic nie obchodzi i kolejna lufa laduje w zeszyciie przy moim nazwisku.
      Tak zreszta nie tylko ze mną się dzieje ale z niemalże wszystkimi, może oprucz
      tych najlepszych co zawsze wszysto wiedzą i są przygotowani! Ale jak ja ich
      pytałęm lub prosiłem o pomoc to nigdy nic nie wiedzą !!! Ale obłuda, fałsz i
      zakłamanie!!! Aż mnie odrzuca!!! Na tej uczelni spodkałem tylko jedną osobą
      powaga jedną jedyną! panią profesor Wojtowicz, która naprawde w swoją prace
      wkłada serce! Jest przesympatyczna osobą która zawsze ma czas dla studenta,
      zawsze z uśmiechem na twarzy wszystko spokojnie, cierpliwie objaśni choćby nie
      wim co się działo! Wielkie dzięki dla pani profesor, dzięki Niej nie rzuciłem
      tych studiów, patrząc na Jej prace zrozumiałem że jednak warto jest stawić
      czoła przeciwnością losu które spotykaja studentów pierwszego roku1 :) Jak
      będzie dalej nie wiem?! Mam nadzieje że dobrze! Chciałbym pozdrowić wszystkoch
      mieszkańców Krakowa studiujących na PK ! 3ymajcie się! Powodzenia!
      • Gość: ktoś Re: Politechniko za jakie grzechy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.04, 09:02
        na tym polega pierwszy rok!!!!!!
        ja zaczynałam w grupie 38 - osobowej, a skończyło 8!!!!!
        ha ha
      • Gość: cypis Re: Politechniko za jakie grzechy? IP: *.178.98.175.dynamic.dejazzd.com 27.03.06, 05:42
        Ja myslalem, ze pierwszy rok jest najgorszy - ale to nieprawda. Drugi byl
        rownie trudny. Ale najgorszy byl trzeci. I dopiero po trzech latach masz
        wzgledny spokoj. A teraz, na ostatnim semestrze, pisze te slowa z USA gdzie
        trafilem z wymany studenckiej organizowanej przez Instytut M-5 WM.
        I jestem zadowolony.
        Wszyscy dadza rade.
        Pozdrawiam
    • Gość: 179 Mechanika na WIL IP: *.crowley.pl 06.04.04, 23:32
      Ale mnie wkurza ten przedmiot, a jeszcze bardziej prof. Paluch mój wykładowca
      od mechaniki! On dopiero ma ładnie nasrane w łbie (przepraszam za to wulgarne
      wyrażenie ale musiałem odreagować!) Jak można być tak chamskim i nie wpuścić
      studenta na wykład który rozpoczyna się o 7.30 rano (dla wielu zabójcza jest to
      godzina)!? Każdy kto mieszka w Krakowie wie zapewne jak rano ciężko jest
      dojechać na czas! Ja staram się być zawsze punktualnym i jestem na warszawskiej
      o 7.25 zanim zawlokę się na samą górę minie góra 4 min. I tak 7.29 najpóźniej
      przekraczam próg sali wykładowczej! Jak łatwo się domyśleć nie zostałem
      wpuszczony do środka bo już za późno. No pięknie, nie po to wstawałem na 7.30
      aby teraz wegetować na korytarzu przez najbliższe 2 godz.! Co za gość mógłby
      już sobie odpuścić! To że kobieta mu nie daje to nie znaczy że może się na
      biednych studentach wyżywać! Kończąc te smuty jeszcze tylko jedno pytanie po co
      na Lądówce tak dokładnie przerabiamy tą mechanikę, nawet w Czyżynach na
      Wydziale Mechanicznym tak ich nie cisną jak nas!? Jestem przekonany w 100% że
      opanujemy ją o niebo lepiej od nich tylko po co przecież to nie nasz
      kierunek...?
      • skot2 Re: Mechanika na WIL 11.08.04, 18:23
        Co się czepiacie Palucha??? Spoko koleś, zdałem egzamin na 3.5!!!!!!!!
      • Gość: p Re: Mechanika na WIL IP: *.autocom.pl 08.04.05, 19:56
        hehe... to chyba nie miałes do czynienia z potworem z Loch Ness, prof.
        Niziołem.Pozdrawiam wszystkich którzy wisieli na liście nie dopuszczonych do
        egzaminu, gdyż chcieli zobaczyć swoja prace:).Heh uwielbiam jego komentarze przy
        zadaniach.Narka.Mechaniczny Roolzezz:)
    • Gość: KOLO Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 22.06.04, 20:20
      ODRADZAM WSZYSTKIM POLITECHNIKE !!! IDZCIE NA ROLNICZĄ BO TU NIE DADZĄ WAM
      SPOKOJU SZCZEGÓLNIE KUMANIECKA
      • Gość: gabik Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 81.186.225.* 23.06.04, 00:07
        a jak jest na WIS PK? prosze o opinie, w tym roku zdaje na inzynierie
        srodowiska!!
        • Gość: STUDENT Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.wis.pk.edu.pl 23.06.04, 10:25
          ODRADZAM CI ZDECYDOWANIE WIS PRZERĄBANE TU JEST !!! A JAK TRAFISZ NA
          KUMANIECKA - BABKE OD MATMY TO SIĘ POGRĄŻYSZ !!! OGÓLNIE ODRADZAM CI PK JEŻELI
          SZUKASZ ŁATWYCH STUDIÓW TO IĆ N A AGH NA WIS BO TU JEST STRASZNY ODSIEW
          • studentbe Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 23.06.04, 11:56
            A co Szanowni Studenci Politechniki Krakowskiej sądzą o kierunku Informatyka?
            I ogólnie o Waszych wykładowcach i ćwiczeniowcach?
            • studentbe Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 23.06.04, 12:26
              Chodzi mi konkretnie o międzywydziałową Informatykę na Wydziale Fizyki
              Technicznej i Modelowania Komputerowego. Będę wdzięczny za wzselkie opinie o
              tym kierunku oraz za opinie na temat wykładowców i ćwiczeniowców na PK.
              Pozdrawiam i życzę powodzenia na sesji :]
              • Gość: gabik Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 81.186.225.* 23.06.04, 16:36
                powiedzcie mi co na WIS jest takiego strasznego? Prosze o wiecej szczegolow!
                • Gość: student Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 23.06.04, 18:28
                  wszystko!!! naprawde duży odsiew jest w sumie to wszystko zależy od tego na
                  jakich trafisz wykadowców !!! ale jak trafisz na kumaniecką to przerąbane !!!
                  • Gość: gabik Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 81.186.225.* 23.06.04, 18:36
                    ale dlaczego akurat mam trafic na najgorsza babke z matmy? Czy nie ma innych?
                    Nie wolno myslec negatywnie!
                    • Gość: ffff Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:20
                      bo kumaniecka ma niemalze wszystkie grupy z WIS
                      • Gość: gabik Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 81.186.225.* 30.06.04, 12:47
                        oczywiscie chodzi Ci o pierwszy rok?
          • zielonki Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 24.06.04, 10:57
            Dawnoa dawno temu na WIS matematykę prowadził dr Friedrych. Na wykładach można
            było prócz matmy bayczyć się filozofii. To byli wykładowcy!
            • Gość: mamusia Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:01
              Moi Drodzy! Dawno temu (bo 26 lat) skończyłam studia (biologię). Z waszych
              opinii wynika,że nie ma na tej uczelni wielkich indywidualności pedagogicznych,
              nie ma wykładowców, którzy nadają się do pracy z młodymi ludźmi! Mój syn
              studiuje na II roku PK na wydziale zwanym popularnie WIEiK-iem. Rzeczywiście,
              większości egzaminatorom chodzi o to, żeby studenta przyłapać na niewiedzy. Na
              wykładach i ćwiczeniach też się nie wysilają, żeby zachęcić do studiowania.
              Najłatwiej jest wstawić studentowi dwóję, wysłać na warunek lub repetę roku i
              wziąć za to pieniądze! Odnoszę wrażenie, że samej uczelni nie zależy, żeby
              kształcić następców, młodą kadrę naukowców. Najważniejsze to: utrzymać starych,
              zakompleksionych, nieznoszących mlodzieży ramoli i jakoś przetrwać do
              emerytury. Chociaż ci młodzi też nie są lepsi: " a pokażę szczawiowi, kto tu ma
              nad nim władzę!", " niech i ode mnie też coś zależy!" To jest też wina systemu
              edukacji. Dopóki student nie będzie miał możliwości wyboru wykładowcy,
              ćwiczeniowca, dopóki dokładniej władze uczelni nie będą się przyglądały, jakie
              wyniki w nauce osiągają studenci, jak przykłada się do zajęć wykładowca, dopóty
              takie pseudouczelnie będą funkcjonowały. Wielką szansę widzę w promowaniu
              uczelni prywatnych. Te słabe bardzo szybko wypadną "z obiegu". To pracodawcy
              dokonają selekcji uczelni. Sami studenci będą w końcu zainteresowani
              studiowaniem na dobrych uczelniach, niezależnie czy to będą państwowe czy
              prywatne. W tej chwili mówi się raczej źle o uczelniach prywatnych. Fakt, nie
              wszystkie powinny istnieć. Ale ileż uczelni państwowych powinno zniknąć? No i w
              końcu muszę powiedzieć, że nie wszyscy nadają się do studiowania. Świadczy o
              tym chociażby poziom znajomości ortografii! Jak można było w ogóle uzyskać
              maturę?!
              • Gość: Rangiku Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 11:48
                Bo Pani Mamusiu, na Politechnice nie chodzi o to, żeby było łatwo i
                przyjemnie. Na Politechnice trzeba być naprawdę twardym, żeby
                przetrwać, trzeba być odpornym psychicznie, zaradnym... I pewnie
                właśnie dlatego pracodawcy wolą absolwentów uczelni technicznych (PK
                wygrało w tym roku ranking prowadzony przez newsweeka)niż
                absolwentów miłych i nietrudnych uczelni humanistycznych.
                Co do "nieznoszących młodzieży ramoli" - większość z nich to
                światowej klasy specjaliści!
                "egzaminatorom chodzi o to, żeby studenta przyłapać na
                niewiedzy" :D:D Strasznie mnie to rozśmieszyło. Bo niby o co ma
                chodzić egzaminatorom? Studenci PK nie będą pisać książek dla
                dzieci, tylko budować mosty, więc chyba nie chodzi o to, żeby ich
                przepuszczać z roku na rok z takim samym poziomem wiedzy, z jakim
                przyszli na wydział:D
                P.S. Jestem po pierwszym roku na Wydziale Mechanicznym - było
                trudno, nie jeden raz ryczałam z powodu mechaniki - ale mam
                niesamowitą satysfakcję,że mi się udało i KOCHAM SWOJĄ UCZELNIĘ!
    • kether Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk 03.07.04, 11:21
      ja z takim malutkim pytaniem... tak sie jakos dziwnie zlozylo ze zalapalem sie w tym roku na elektrotechnike na wydziale inzynierii elektrycznej i komputerowej (chyba tak to sie nazywa, prawde mowiac nie pamietam, bo zlozylem tam papiery jako kolo ratunkowe no i okazalo sie ze jednak te pozostale 3 osoby ktore walczyly ze mna o jedno miejsce nie podolaly) i tak poczytalem wypowiedzi poprzednikow i przeszla mi chec studiowania na PK. zalapalem sie rowniez na AGH na wydzial mechaniczny i tutaj chcialbym przejsc do rzeczy: co byscie polecili - elektre na PK (jestem po bardzo dobrym technikum elektronicznym chociaz w elektrotechnice nie czuje sie prawie wcale - chociaz orientuje sie mniej wiecej o co w tym biega) czy mechanike na AGHu? ;)

pozdrawiam serdecznie;)
      • Gość: gabik Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 81.186.225.* 06.07.04, 14:14
        a ja dostalam sie na WIS:)
        • malykrakusek Do podstawówki, a nie politechniki !!! 11.08.04, 19:15
          Czy studenci PK mają aż tak poważne braki w ortografii???
          Horror!
          Ludzie cofnijcie się do szkoły podstawowej!
          Polski to dla was tak samo jezyk obcy jak suahili lub chiński!
          • Gość: Kuba Re: Do podstawówki, a nie politechniki !!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 14.08.04, 20:17
            Który kierunek na WIŚ PK możecie mi polecić:budownictwo czy inżynierię
            środowiska.Na, którym łatwiej studiować?Proszę o opinie.Pozdrawiam.
            • Gość: ktosdik Re: Do podstawówki, a nie politechniki !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:08
              żaden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              na pk jest przerąbane ze wszystkich stron jesteś poniżany przez profesorków a
              szczególnie przez doktorków (oczytwiście są też dobrzy ludzie - ale to
              zdecydowana mniejszość) jak szukasz łatwych studiów ić na AGH tam jest o
              wiele łatwiej się utrzymać
              • Gość: konrad Re: Do podstawówki, a nie politechniki !!! IP: *.chello.pl 28.07.09, 09:43
                "IĆ" do podstawowki!!!!
            • Gość: sss Re: kierunek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.09.04, 09:25
              Gość portalu: Kuba napisał(a):

> Który kierunek na WIŚ PK możecie mi polecić:budownictwo czy inżynierię
              > środowiska.Na, którym łatwiej studiować?Proszę o opinie.Pozdrawiam.

Jeśli masz na mysli budownictwo wodne, to lepiej idź iś. Byłam na zaporach -
              jest przerąbane
              • Gość: Artur K Re: kierunek IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 10.10.05, 21:29
                Niestety jak na Politechnice jest... wiem.
                wybralem uczelnie prywatna..
                bylo to bardzo dobre rozwiazanie. Juz nigdy na polska panstwowa uczelnie..
          • Gość: nati Re: Nie cwaniakuj!!! IP: *.pk.edu.pl 25.10.04, 14:24
            Ja studiuje fizyke a błędów ortograficznych nie robię więc mi nie mów mądralo
            żebym wracała do podstawówki.
    • Gość: HMM Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:37
      MOŻE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ "COŚ" O DR. URBAŃSKIM ? WYDAJE MI SIĘ ŻE JEST SPOKO
      ALE .... CZY ROBI TRUDNOŚCI PRZY EGZAMINACH ???
      • Gość: Grzaniec Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.09.04, 12:05
        No ładnie :)
        Jestem teraz na V roku i jak czytam te szystkie psioczenia na uczelnie to
        troche mi sie smiac chce:)
        Nie powiem bo sam tak robilem na poczatku studiow, ale DA SIE PRZEŻYC!!! ja
        jestem ciekaw co mozna pozniej wspominac po latach jesli bys jeden z drugim
        przeszedł przez uczelnie wyzsza i nawet tego nie poczuł :/
        No ja wiem ze mozna isc na odlewnictwo albo cos takiego i klasc lage cale 5 lat
        ale co sie ma z tego ??
        Jestem na kierunku miedzywydzialowym (WIEiK oraz WM) i musze powiedziec ze
        oczywiscie ze łatwo nie bylo zwłaszcza na elektrycznym (i jesli ktos tu mowi o
        trudnej matematyce na WIS to zapraszam na elektryczny:)) tak samo jak na WIL-u
        o mechanice to czego Wil-owcu chciałes sie uczyc,gramatyki j polskiego???
        Bo jesli tak to ja po Twoim moscie nie zamierzam chodzic, wystarczy ze musze
        juz jezdzic po ładnych kolinach na Waszej drodze:/
        Miałem kilku naprawde fajnych prof. chociaz wtedy jeszcze tak nie myslałem, np
        dr Linttner,dr Marcinski,dr Królikowski,dr Cegielski,prof Kozłowski,Pani dr
        Krakowiak,dr Kotlarczyk:),prof Taler, wspomnienia na całe zycie :)
        Pewnie ze były osoby ktore przyprawialy o gesia skórke, takie maszyny
        elektryczne, miernictwo elektr. oraz mechaniczne, automatyka, mechanika i
        wytrzym. mat. to sie szlo na te zajecia jak na skazanie :) Mimo to ciesze sie
        ze tu jestem i ta uczelnie koncze a juz bardzo sie ciesze ze koncze w intytucie
        M6, ludzie z innej planety, zadnych stresow, wszedzie pomocna reka i
        zrozumienie, jesli inne instytuty beda równac do "mojego" to jestem spokojny o
        PK. Jeszcze trafilem na naprawde spoko grupe :) a przpominam pierwszakom ze tez
        było nas hmmm ... ok 35-38 os. w gr( no w kazdym razie na kreskach na pierwszym
        roku ledwo sie miescilismy na auli) a bylo nas dwie gr czyli razem ok 65-70
        osob. po 3 roku zostalo nas 40 osob i dobrze bo byli jeszcze spadachroniarze bo
        bez nich to zajecia moglyby sie czasami odbywac w pok. profesorow :)
        Wiec mlody kolego na I roku, przyznam Ci racje łatwo nie bedzie ja sobie
        mowilem ze taki jest tylko I rok, przyszedl II to ... mowilem ze III to juz na
        bank bedzie spoko, tez nie byl:) ale co tam. W koncu wyszlo na moje IV i V rok
        to juz zabawa:) Wiec nie lam sie tylko zapieprzaj.Poza tym chcialbym zobaczyc
        jakas szanujaca sie uczelnie ktora nie robi na poczatku odsiewow, przeciez
        oczywistym jest ze za kazdego studenta uczelnia dostaje kase wiec naprzyjmuja
        ich a potem wyjazd za rok , beda nastepni chetni do ... cierpień.
        Co do warunkow , fakt nie sa tanie i mocno uderzaja w biedna kieszen studenta:/
        co zrobic,ja na szczescie nie musialem w tym celu do mojej kieszeni zagladac:)
        Powodzenia i udanych sesji na PK :)
      • Gość: Pol Jak jest z mechanika samochodowa ?Siepia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 00:33
    • Gość: Nikt ważny Hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:37
      Prawda jest taka że PK to, nie będę się wyrażał bo nie zamieszczą tego
      artykułu, ale najlżej mówiąc badziewna i tandetna uczelnia. Co 2 osoba tylko
      prace znajduje po tej uczelni, ponadto niski poziom jest, wiele rzeczy omijają,
      nie ma tak rozwinietych wydziałów jak AGH. Jeden z profesorów Narcyz Kondraciuk
      jak z tego co mi kolega mówił to no niestety ale kpi sobie z uczniów i zagaduje
      do dziewczyn w taki troszke inny sposób. Dlatego ciesze sie ze jestem na AGH:)
      • Gość: studentkaPK Re: Hahaha IP: 81.186.225.* 16.12.04, 22:57
        to zacznij studiowac na PK a nie sugeruj sie glupia wypowiedzia Twojego kolegi,
        On Ci chyba zazdrosci, ze masz latwiej na AGH. Obawiam sie, ze nie
        powiedzialbys wtedy ze na PK jest niski poziom i to tandetna uczelnia...
        • Gość: Nulka Re: Dla tych co przetrwali - TAK TRZYMAĆ IP: *.compower.pl 03.01.05, 14:53
      • Gość: Przemo Re: Hahaha IP: 195.205.146.* 25.05.05, 23:39
        Na początek zimny prysznic dla tych cwaniaków z AGH-u, którzy się tak niezdrowo podniecają swoją uczelnią! Myślisz że po tym Waszym odlewnictwie stali czy czegoś tam innego (zabójcza nazwa) będziesz miał większa szanse na podjęcie pracy niż gość co skończył budownictwo na PK??? No gwarantuje Ci że NIE !!! I nie wciskaj mi kitów że na AGH-u jest wyższy poziom niż na PK! Znam gościa co studiuje na AGH-u (IV rok)i tak mu się nudzi że teraz rozpoczął drugie studia właśnie na PK! Gość jest o tyle w komfortowej sytuacji że niektóre przedmioty co miał bez trudu zaliczone na AGH-u teraz mu przepisali W sumie to dobre rozwiązanie! Nie twierdzę że na AGH-u zbija się tylko bąki bo pewnie też jest ciężko na bardziej obleganych kierunkach ale uważam że PK daje Ci większe możliwości! I nie zgodzę się z opinią że łatwiej znaleźć prace po AGH-u niż po PK! Dobra dosyć tych wywodów filozoficznych! Najlepiej przyjdź i przekonaj się sam J ! Pozdrawiam PK i AGH tysz !!! Powodzenia w sesji !!!
    • Gość: Younggod Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:12
      Ta uczelnie jest przeje..a a zwłaszcza zaoczne ale jak człowiek bardzo chce to
      da radę
      • Gość: studentka Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 11:14
        Jestem na II roku na WILu. PK jest uczelnia wymagajaca, ale nigdy nie
        zamienilabym jej na AGH, UJ, AE, czy Rolnicza.
    • Gość: adsa Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.devs.futuro.pl 22.03.05, 19:17
      Tak sobie sobie wasze wypowiedzi czytam i smiac mi sie chce. Piszecie jak to u was ciezko, a na AGH tak latwo. Studiowaliscie tu chociaz (na AGH)? Prawda jest taka, ze PK jest duzo mniej renomowana uczelnia niz AGH oraz to, ze ciezej po PK dostac prace niz po AGH. A tak pozatym to czy wy macie jakis kompleks AGH?
      pzd
      • Gość: ruteksen Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:00
        AGH > PK i nie ma co dyskutowac , ja osobiscie jestem na UJocie wiec zeby nie
        było ze faworyzuje "swoja uczelnie" , pzdr
      • Gość: jacek Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:16
        tak sie sklada ze ja studiuje na PK i mieszkam razem z trzema studentami agh... no i to ja zasuwam dwa razy wiecej, to ja dwa razy wiecej umiem i to ja robie ich zadania - AGH jest mocno przereklamowane, macie tam lajta strasznego - jedynym powodem dla ktorego mialbym sie tam przeniesc to tylko dlatego, ze na agh moglbym smigac na piechotke!
        a z praca... teraz papierek ktora uczelnie skonczyles przestal sie liczyc - wazne jest to, czego ty sie nauczyles i co potrafisz - bo polowa osob z mojej klasy technikum prace dostala zaraz po ukonczeniu szkoly sredniej!
    • Gość: wor Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:00
      Co sadzicie o kieunku budownictwo?
      Ciezko jest sie tam dostac i utrzymac?
      • Gość: jacek Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 00:36
        akurat nie jestem na tym wydziale, ale mam tam kilku znajomych i nie narzekaja az tak bardzo - no i charakterystycznym elementem ich codziennego rynsztunku sa tuby na arkusze, wiec pewnie jest sporo rysunku i projektow wszelkiej masci;) ale lepiej idz na budownictwo na agh - nic tam sie nie robi;D
      • Gość: student PK Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 195.205.146.* 25.05.05, 23:17
        Ciężko, naprawde ciężko!
    • Gość: piotrek Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.autocom.pl 09.04.05, 13:10
      heh, warto studiować na polibudzie:),a o rajdach PK nie wspomne:)-the best!sami
      się przekonajcie.
      Pozdrawiam.
    • Gość: barka a co z Architekturą Krajobrazu? IP: *.magma-net.pl 13.04.05, 02:54
      ciekawa jestem jak rozwija się na pk architektura krajobrazu. we wrocławiu mamy
      ją na rolniczej i zastanawiam się, czy jednak nie lepiej byłoby studiować taki
      kierunek na solidniejszej (?) uczelni. jakie są wasze wrażenia? ma to ręce i
      nogi czy też powstał kolejny hybrydowy wydział-prowizorka? szczególnie
      interesuje mnie na co kładziny jest nacisk w nauczaniu? czy trzeba być bardziej
      projektantem, botanikiem czy może inżynierem środowiska? napiszcie jak się wam
      tą ak na pk studiuje ;) pozdrawiam
    • Gość: czerwony_widelec Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 09.05.05, 09:45
      Jestem na tej uczelni o d 3 lat na WIEiK na informatyce i powiem że leżymy
      pompkami do góry i jest git. Przedmioty matematyczne na pierwszym roku
      spokojnie mozna przejść, a dalej to już z górki. Do tej pory chyba tylko jednej
      osobie podwinęła się noga i nie ma już jej w naszej grupie, więc opinie typu,
      że na PK jest ciężko między bajki mozna włozyć.

Teraz w ramach zachęcenia/odstraszenia kandydatów na WIEiK na informatykę:
      PLUSY:
      - po pierwszym roku praktycznie masz luz (choć na pierwszym i tak jest duuuuzo
      lepiej niż np. AGH gdzie odpada 50 %)
      - brak wyścigu szczurów o specjalizację na 3 roku (na międzywydziałowych
      specjalizacja przypisana jest do wydziału)
      - stypendia naukowe 500-750 zł. (tak to wygląda w tym semestrze - podwyżka o
      100%)
      - stypy od 4.0
      - bardzo ważne!!! zwolnienia z egzaminów jeśli ćwiczenia lub laborki masz
      zaliczone na 5 lub 4.5 (zdarzało się nawet że za 3.5 puszczali :)) Przez to
      zdawałem jakieś 30% wszystkich egzaminów, których i tak jest w sesji 2 lub 3...
      - banalny egzamin wstępny (każdy po matfizie zrobi wszystko...)
      - super ludzie z E-6 (prof. Mościński rulez)
      - duuuuzo zajęć przepada (np. u nas długi weekend trwał 9 dni :))

MINUSY:
      - mimo banalnego egzamu cholernie ciężko jest się dostać (100% zadań z egzamu +
      świadectwo na ok. 4.8 to podstawa)
      - ostatnio 26 osob na miejsce (w tym roku podobno "tylko" 16)
      - zajęcia z prowadzącymi z innych wydziałów (pozdrowienia dla WFiMK...), którzy
      NIC nie wiedzą...
      - dosyć słabe wyposażenie sal (np w prównaniu z AGH)
      - czasami poroniony plan (ale i tak się da go zmienić w 60 %) :)

To tyle, polecam ten kierunek a szczególnie wydział na PK, bo poza tym to nie
      ma czego tu szukać...
    • Gość: student z PK Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.cern.ch 24.05.05, 13:56
      Studjuje tutaj na wydziale mechanicznym i jest poprostu Super !!
      Swietni ludzie, genialni wykladowcy. Tyle ze tutaj sie trzeba uczyc, uczyc i
      jeszcze ra uczyc. Jak ktos chce sie obijac przez cale studia zeby dostac
      papierek to nie polecam. W kazdym inny przypadku TAK ! Nauka : Co tu duzo mowic
      poprostu fachowcy, profesorzy sa ultra mechanikami, super znawcami tematu. Co
      do perspektyw po studiach to wydzial jest rozpoznawany przez firmy we francji,
      szwajcarii, niemczech, anglii... podpisane jest z tuzin umow z uniwersytetami,
      firmami, placowkami badawczymi w ramach wspolpracy dla STUDENTOW nie naukowej
      czy jakiejs innej (wlasnie jestem na jednym z takich programow) i co
      najwazniejsze to poprostu dziala a nie tylko sie o tym mowi. Co do porownanie z
      druga uczelnia techniczna w krakowie to szczerze nawet mi sie nie chce pisac o
      slamsach mechaniki na agh, no moze tylko napisze, ze ostatnio widzialem ranking
      wydzialow mechanicznych i WM na PK byl the best.
      Aha co do odsiewu to faktycznie zaczynalo nas 30 osob .... teraz jest 10.
      Tutaj jest poprostu tak jesli masz smykalke to zostajesz, jak jestes nedza
      artystyczna to spadaj.
      Pozdrowka all z PK.
    • Gość: rekrut Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:17
      witam was!

Chciałbym się czegoś dowiedzieć o kierunku międzydziałowym na Wydziale
      Mechanicznym. Nie będę się pytał czy jest tam ciężko - pewnie tak jak to na
      polibudach, ale ja się lubię uczyć i mnie poziom ani nauka nie zniechęca. Jak
      ktos chce się obijać niech idzie na odlewnictwo na AGH ( 0,2 osoby / miejsce :)
      + luuuuz ) No ale wracając do tematu chciałbym się zapytać czy program tam
      realizowany do przedmioty typowo technicze, czy raczej inf. i matma (ja jestem
      po lic. ogólnokształcącym) .. aha i czy wie ktoś ile osób na jedno miejsce na
      ten kierunek na WM ??

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam .. powodzenia na sesjach studenci !

heja ho!
    • Gość: tyrteusz zadania z egzaminow wstepnych pilne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:53
      czy ma ktos moze zadania z egzaminow wstepnych na PK z matematyki. Chodzi mi o
      lata 2003 i 2004 bo reszta jest na stronce. jesli ktos posiada prosze o
      przyslanie na maila: t0mus@o2.pl . tylko prosze szybko bo za 2 dni egzamin :)
      • Gość: patka Re: zadania z egzaminow wstepnych pilne ! IP: *.citynet.pl 30.06.05, 11:24
        a na jaki kierunek sie wybierasz? :)
        • Gość: patka Re: zadania z egzaminow wstepnych pilne ! IP: *.citynet.pl 30.06.05, 11:39
          szkoda ze tak pozno tu sie pojawilam, bo pisalam egzamin rok temu na iś i mam
          go w domku.
    • Gość: ee Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.09.05, 19:34
      ee
      • Gość: studentka Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.lech / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 19:30
        jak jest z zajęciami na WIL na budownictwie ? Tzn. wg was - na którym roku jest
        najwięcej nauki i czy na 1 jest najciężej czy jest mniej więcej tak samo przez
        5 lat ? Ile jest przeciętnie zajęć na dzień ?
    • Gość: absolwent co po WIL? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.09.05, 20:12
      Przegladnalem sobie Wasze opinie i wspomnienia wrocily jak zywe. Rzeczywiscie
      studia na WIL to przygoda dla prawdziwych twardzieli. Wspomnienia z egzaminow z
      mechaniki budowli czy wytrzymki przyprawiaja mnie o rozpacz. Ale to juz wy sami
      wiecie najlepiej. Chce wam tylko powiedziec na pocieszenie ze jak juz
      skonczycie WIL, popracujecie troszke w Polsce i poduczycie sie angielskiego to
      to Anglia i Irlandia stoja dla was otworem. Zainteresowanie pracodawcow jest
      tak duze ze mozna przebierac w ofertach pracy. Mnie sie to udalo po miesiacu od
      przyjechania na wyspy. Prawie zadne wyslane cv nie pozostaje bez odpowiedzi,
      anglicy i irlandczycy chetnie nas zatrudniaja, a we wszystkich agencjach
      rekrutacyjnych pada pytanie o znajomych ze studiow, ktorzy nie chcieliby
      przyjechac do UK albo Irlandii. Trzymajcie sie.
    • Gość: gość Budownictwo IP: *.lech / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 19:32
      jak jest z zajęciami na WIL na budownictwie ? Tzn. wg was - na którym roku jest
      najwięcej nauki i czy na 1 jest najciężej czy jest mniej więcej tak samo przez
      5 lat ? Ile jest przeciętnie zajęć na dzień ?
      • Gość: messi Re: Budownictwo IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 28.09.05, 00:57
        1 rok według mnie najłatwiejszy -szczegolnie 1 semestr - ale trzeba uwazac na
        fizyke -chyba jest z nia najwiecej problemow

2 rok-przejeb...;) hehe ,numerki-kosmos ,do tego dochodzi wytrzymka i mechanika
        - po 2 roku(3 semestr) chyba jest najwiekszy odsiew i najwiecej ludzi laduje na
        dziekance,duzo osob tez ma problemy z budownictwem -szczegolnie cwiczenia(
        pozdrowienia dla pana Radonia:/hehehe)

3 rok -tu juz samemu sie wybiera specjalnosc -tak po krotce odradzam KBI - masa
        projektow do robienia -duzo problemow z komputerami nota bene kontynuacja
        numerkow-czyli kolejny kosmos:)))-po co to kur...komu????????????????po co????:)))

4 rok w miare podobny do 3 czyli doswiadczenie zdobyte na 2 czy 3 roku pozwala
        na wiekszy luz i spokoj :)hehehe
        • Gość: Bartek Re: Budownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 17:46
          Ciesze sie że ktoś wpomniał tego gościa (Radoń). POdsumuje to tak : PK jest ok
          do momentu kiedy nie stanie ci na drodze taki ktoś jak mgr Radoń. Możzesz kochać
          budownictwo rys tech czy cokolwiek innego, zawsze jest jakis Radoń i zaczynasz
          mieć koszmary! Wyżej wymieniony stanął mi na drodze i o mały włos nie trafiłem
          do kryminału, apewniam nerwy puszczają. Jeżeli akurat jesteś kobietą to od razu
          zgłoś na początku semestru doniesienie o molestowaniu. Lata mijaja a on wciąż
          jest na uczelni i co roku słyszy się że to najwiękrzy CH.. na planeci. Tak tu
          jest na tym PK. Student niczym, student bzdurą...
          • Gość: messi Re: Budownictwo IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 09.10.05, 13:00
            wciaz jest i wciaz w tym samym sweterku "boys" ;)
          • Gość: lady Re: Budownictwo IP: *.93.classcom.pl 05.06.08, 21:10
            hehe rowniez mialam watpliwa przyjemnosc poznania tego ch*ja radonia - nawet dosc dlugo nasza znajomosc trwala bo nie zdalam za pierwszym podejsciem, o nie :) natomiat potem do konca studiow rysowalam mniej wiecej to samo co na projekcie z budownictwa z ta roznica ze nikt sie nie dopier.... zlosliwie do tego co rysuje i jeszcze dostawalam za to spore pieniadze - uwazam ze to niesamowite
            oczywiscie nie mam na mysli ze to zasluga tego ch*ja - to wcale nie bylo tak ze sie czepial zeby nas nauczyc wiecej niz inni, czepial sie bo jest chory
          • Gość: palenie zabija Re: Budownictwo IP: *.chello.pl 11.02.09, 21:07
            dr.Radoń wita studentów na wykładzie: "KOCHANE DZIECI..." itp.,itd., bardzo
            sympatyczny Pan, przemiły naprawdę, wykłady na poziomie :D
          • Gość: konrad Re: Budownictwo IP: *.chello.pl 28.07.09, 09:52
            jestem po kieleckim technikum bud. i jakos nie mialem zadnego
            problemu z panem Radoniem. przeciez jest to oczywiste ze jesli ktos
            nie potrafi, robi bledy to mu sie je wytyka, a druga rzecz, wydaje
            mi sie ze jesli komus siadzie psychika na uczelni, to co dopiero
            bedzie w pracy na polskiej budowie. wszystko ma swoj cel.
    • Gość: student PK Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 10.10.05, 21:46
      zgadzam sie ze wszystkimi przedmowcami, Politechnika Krakowska to najleprza
      uczelnia w tym kraju. ha ha ha - chyba tylko dla tych ktorym sprawia
      przyjemnosc bycie ponizanym przez doktorkow (czytalem o takim zboczeniu w
      iternecie). Wiec jezeli lubisz takiezabawy nie zastanawiaj sie dlugo - wybierz
      PK
      • Gość: Looper Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.citynet.pl 11.10.05, 10:52
        Człowieku co ty piszesz. Na czytałeś się jakiś bzdet w necie i nakręcasz to iź
        PK jest zła a tak nie jest. Bo z badań przeprowadzonych w USA jednoznacznie
        wynika iż gorsze zachowanie wobec studentów mają mgr a nie dr. Chodzi tu
        szczebel władzy ale co ja Ci to będe tłumaczył jak ty pewnie i tak ciemna masa.
        A co do atmosfery na PK to jest super, inaczej by nie mogło być więc jesli nie
        chodzisz na PK to się nie wypowiadaj na temat nie dotyczący Cię a uwagi zostaw
        dla Siebie. Jeszcze jedno młokosie: PAMIETAJ że net nie jest barierą nie do
        przejścia.
        • Gość: wilBud Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.12.05, 22:50
          jest jakies forum WIL? jak tak to dajcie linka thx
          • Gość: sandej Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 18:38
            www.pk.edu.pl/wil lub www.wil.pk.edu.pl nie pamiętam bo nic się tam nie
            zmainiaod wieków
            • Gość: pkk Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 81.210.71.* 01.01.06, 22:31
              do kiedy mamy przerwe swiateczna na pk???
              • Gość: wilbud Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.01.06, 11:13
                do dzisiaj :/
    • Gość: licealista Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: 195.136.56.* 07.01.06, 19:40
      witam jestem maturzysta(liceum mat-fiz)i planowalem IŚ na PK ale jak czytam
      wasze komentarze to mam niezla banie.jak jest na iś ciezko sie jest dostac?czym
      poradze sobie po liceum z tych wszystkich zajec czy mam wogole zanse bo
      slyszalem ze dostac nie jest sie trudno ale jest cholerny przesiew,uczniem w
      liceum jestem nie najgorszym jade przewaznie na czwórkach.prosze o rade.a moze
      IŚ na AGH? pomocy.z góry dziekuje.a i jeszcze jedno jak wydlada zycie
      studenckie w akademikach PK bo slyszalem ze tam dretwa atmosfera panuje.pozdro.
      • Gość: just Re: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszk IP: *.ghnet.pl 14.07.10, 16:44
        hej, na PK nie jest trudno sie dostac jesli matme masz zdana na wysoka ilosc
        procent.prof na uczelni sa bardzo mili ale z tego co przeczytałam co napisałas
        to nie jestes dobrym materialem na studentke PK, szalej i składaj papiery na AGH
        pozdro studentka PK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka