Gość: piokuk IP: 82.160.57.* 20.10.08, 21:56 Jak im za drogo to niech idą gdzie taniej. Przymusu kontraktowania i męczenia się z "drogim" wynajmującym chyba nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p przywrócić eksmisje na bruk !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:03 znowu protestuja "amatorzy niskich czynszów" nie dość że płaca 1/3 tego co na wolnym to im drogo. lata mieszkali w cudzych mieszkaniach płacąc grosze i jeszcze im mało. Wiekszośc lokatorów z kwaterunku w prywatnych kamienicach już opuściłe te mieszkania - zostali najbardziej zatrwardziali. A tak w ogóle to nie mozna ich przeciez wyrzucic na ulice - ale jak widać na demonstracji - maja już namioty - to może niech sie tam przeniosa? tak w ogole co to za grópa ledwo 100 osób co demonstruje w kółko wygłaszając bolszewickie tezy - że też GW nie ma o czym pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Ja też chcę mieszkać za darmo 40 lat !!! IP: 91.196.215.* 20.10.08, 23:04 Kurcze popieram mam swoje mieszkanie i płacę większy czynsz niż ten regulowany w prywatnych kamienicach szkoda że nie zameldowałem się u ciotki ona zmarła to bym miał mieszkanie z czynszem regulowanym, też chcę darmochy kupię sobie samochód lub tv. Popieram wszystko za darmo wsiadajmy do taksówki wynajmiemy ją na godzinę a potem powiemy że nie wysiadamy i wynajmujemy za czynsz regulowany 7 zł za metr, przecież taka taksówka jest mniej warta od mieszkania to kierowca( właściciel auta) nie powinien protestować - zainwestował w auto mniej niż w mieszkanie a dostaje tyle samo czynszu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyślcie Namioty i petycja w obronie lokatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 04:57 co za bzdury wypisujecie. Nie bierzecie pod uwagę, że często ci ludzie mieszkają w tych mieszkaniach od pokoleń, sami je utrzymują za własne pieniądze, a wykupu tych mieszkań nie mieli możliwości. Wszystko to jest skomplikowane, bo z jednego reżimu, komunistycznego, przeszliśmy do drugiego, kapitalistycznego. Ani jeden, ani drugi nie sprzyja "normalnym" ludziom, a tylko kombinatorom i łasym na kasę dorobkiewiczom. Przemiana wygląda tak, że jeśli przed wojną ktoś coś posiadał, to zostało mu zabrane w czasie komunizmu, a następnie za komuny dorobili się wiadomo jacy ludzie i gdy wszedł kapitalizm, to kapitał był w ich kieszeniach, więc de facto, nie zmieniło się nic. Jest niemożliwością, by normalny, uczciwy człowiek, w czasie 15 lat od przemiany, zarabiając niewielkie pieniądze dorobił się tak, by móc kupić mieszkanie. A nie mógł go kupić wcześniej. Kółko się zamyka. Pozostaje tylko kredyt, czyli uzależnienie od systemu. A kto przyzna kredyt osobie np. 50cioletniej, która zarabia 1500zł miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: własciciel a dlaczego ja mam ponosic koszty? IP: 93.159.132.* 21.10.08, 07:34 Co ma pirnik dowiatraka, ze mieszkali tam od pokolen? Nabyli przez to mieszkanie przez zasiedzenie? co z tego, z 50 lniowi nie dadza kredytu? studentowi tez nie dadza w czym on jest gorszy. Ja musze wyremontowac dach i osuszyc piwnice - kto mi tego nie zrobi za darmo tylko dlatego, ze mu powiem, ze ciepialem za komuny a kamienica nalezy do mnie od pokolen. PRZYWROCIC EKSMISJE NA BRUK - NJALEPIEJ W ZIMIE JEST WTEDY ZNACZNIE SKUTECZNIEJSZA A LOKATORZY BARDZIEJ UPRZEJMI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchomor Re: a dlaczego ja mam ponosic koszty? IP: *.fema.krakow.pl 21.10.08, 08:24 Autorowi poprzedniego postu proponuję żeby przywrócić rozkułaczanie. Jak ktoś ma taki mental to nie słucha racjonalnych argumentów. A w Krakowie podstawowe problemy lokatorów kamienic to: 1 Niejasny stan prawny budynków - wiele kamienic zdobyli przekręciarze na bazie różnych kombinacji. Pod koniec lat 90tych mówiło się o 11 i były w tej sprawie proceay. Nie wiem jak to wygląda teraz, ale można domyślić się, że problem sam nie zniknął. 2 Chciwość właścicieli Zamiast mediacji właściciele najczęściej wybierają prowadzenie podjazdowej wojny i nękanie lokatorów. Ale czemu się dziwić? Pan powyżej chciałby eksmitować ludzi na bruk w zimie. Taka to już mentalność nowobogackich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRECZ Z KOMUNĄ!! Re: a dlaczego ja mam ponosic koszty? IP: *.ksi-system.net 21.10.08, 12:21 lokatorzy to pijawki, pasożyty, ludzie, którzy miezkają w cudzych domach od pokoleń, bo od pokoleń wszystko przepijają zamiast kupić sobie własne mieszkanie! Jak im za drogo, to niech się przeprowadzą do Katowic, czy jakiegoś innego slumsu, to będzie im taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skz Re: a dlaczego ja mam ponosic koszty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 15:14 Tylko wytłumacz mi czemu uczciwe osoby mają cierpieć za kombinatorów. W większości przypadków z jakimi się spotkałem (również z własnych doświadczeń) obecni właściciele kamienic mają je w spadkach po swoich dziadkach. W tych kamienicach roi się od kwaterunkowych lokatorów z śmiesznie niskim regulowanym czynszem i gwarancją dożywotniego mieszkania. Mając 13 z 15 mieszkań zajętych przez przydział z czynszów nie idzie uzbierać na koszty administracyjne, a o remontach można sobie tylko pomarzyć. I w jaki niby sposób to społeczeństwo chce pretendować do miana europejskiego jeżeli ma problemy z tak elementarną sprawą jak poszanowanie własności prywatnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
turpin 'Mieszkają tam od pokoleń' 21.10.08, 10:10 Tasiemce, owsiki i glisty ludzkie też tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drel Re: Namioty i petycja w obronie lokatorów IP: 81.219.244.* 21.10.08, 22:24 absolutnie masz rację, przecież to jest bardziej złożona sprawa, a ci którzy tu piszą, nie wiedzą o czym piszą, były takie czasy , takie warunki i teraz nie można udawać,że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HKS Magistrat do Namiotów IP: *.2.20.195.pp.com.pl 21.10.08, 09:19 Dać właścicielom symboliczna stówkę za kamienice i unieważnić oddanie za łapówy mienie gminy. Nie było ustawy reprywatyzacyjnej. Jedni kupili w centrum mieszkania z łaski urzędasów innych się sprzedaje na wolnym rynku jak niewolników. Tu są szwindle i przekręty. Sprawę oddać do Strasburga a urzędników do baraków i namiotów.Sejm z św. Milerem pod młotek! Młodzi też chcą skorzystać z mieszkań za darmo bez łapówek. To mega klapa i spółki złodziejskie już wykupiły otoczenie wawelu. Ludzie starsi wolą umierać. Niech Majchrowski policzy klepsydry za swoich niewinnych i brudnych asów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRL I dokwaterowywać do domów prywatnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 16:22 "Żądają: wstrzymania zwracania kamienic prywatnym właścicielom" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwe Re: Namioty i petycja w obronie lokatorów IP: *.chello.pl 25.10.08, 23:46 Jak każdy najemca mają prawo wypowiedzieć umowę, skoro nie odpowiada im wysokość czynszu ustalonego przez wynajmującego. Nikt nikogo siłą nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś