Dodaj do ulubionych

Radni chcą cmentarza dla zwierząt

IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 23:41
to kabaret jakiś ... za co wam placą - pierdołami się zajmujecie
zamiast wziąsć się za miasto!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 23:43
      Cmentarze dla zwierzat nie zaczely postawac w USA sto lat temu. W Londynie
      pierwszy powstal w 1880 roku, zreszta w Hyde Parku i znajduje sie tam do dzis,
      choc od dawna nie jest czynny...
    • Gość: tmk Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: 82.177.125.* 20.11.08, 23:50
      co niektorym poprzewracalo sie w d***e najwyrazniej... :/
      • Gość: roplo Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksknet.pl 21.11.08, 01:33
        PO schodzi na psy, Zkopmy PO razem z psami. Durny pomysl
        • macarthur Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 23:29
          Gość portalu: roplo napisał(a):

> PO schodzi na psy, Zkopmy PO razem z psami. Durny pomysl

teraz widzimy jakich wyborców ma Jarek Kaczyński, ciekawy jestem czy
          ulegnie życzeniom swojego elektoratu i zutylizuje swojego kota
          znaczy się kiedy przyjdzie na niego pora(znaczy się na kota)
    • Gość: robert Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksknet.pl 21.11.08, 01:34
      Dlaczego radni nie zjma sie czyms do czego zostali powolani? Glupota
      • sniegbielszy Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 02:46
        To jest bardzo dobry pomysl. Brawo!
        • Gość: sniegu nie ma Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:21
          pani redaktor jak tak mozna swoj artykul
    • Gość: Lord Vader Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: 149.156.58.* 21.11.08, 07:56
      To nie są pierdoły. Dla normalnego człowieka, którego IQ przerasta choć trochę
      dresiarza dobre traktowanie zwierzaka za życia i zapewnienie mu godnego miejsca
      spoczynku to normalna sprawa i nikt się o to nie oburza. Tylko takie polskie
      sielsko-wiejskie kołtuny nie potrafią pojąć że można zwierzę po prostu kochać.
      Nie pamiętam kto to powiedział, ale "stosunek do zwierząt jest miarą naszego
      człowieczeństwa".
      Brawo radni PO, zróbcie to jak najszybciej !
      • Gość: essita Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.um.krakow.pl 21.11.08, 08:15
        I bardzo dobrze! jestem dumna z moich radnych :]
      • Gość: savage Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:13
        Szkoda sie produkowac...durny, prymitywny, kołtuńsko-pseudo chrzescijanski naród
        NIE ZROZUMIE !!!
      • Gość: gosc Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:38
        W pełni zgadzam się z wypowiedzią Lord Vader!
        Dla ludzi kochajacych swoje zwierzaki, wazne jest miejsce spoczynku swojego
        pupila i utworzenie cmentarza dla zwierzat to swietny pomysl!
      • Gość: koszałek-opałek Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:19
        tak powiedział św. Franciszek.
        Myślę, że to wspaniały pomysł. W moim domu zwierzęta (psy i kot)były
        zawsze. I zawsze odejście ktoregoś z nich to była rodzinna tragedia.
        Z bólem serca musiałam się zgodzic na ich utylizację - nie mam
        ogródka, i nie będę w nocy jeździć do lasu z łopatą.
        Chętnie zapłacę za miejsce na cmentarzu dla mojego
        obecnego "lokatora", jezeli przyjdzie ten czas.
        • Gość: zaradny Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 11:16
          A zwykła spalarnia nie wystarczy?. Kremuje się ludzi, bo nie ma już
          Ich gdzie chować to dlaczego nie można zwierząt?. Znowu szykowanie
          ciepłej posadki dla jakiegoś "zasłużonego"?.
      • Gość: vapor Brawo Lordzie Vaderze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 17:02
        Mądry i świetny wpis. Ja tez jestem dumny z radnych. I ten Twój
        cytat, dobrze, ze przypomniany, bo jakze celny!
      • Gość: m Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksi-system.net 21.11.08, 20:02
        Dla normalnego człowieka to zwierzęta są po to, żeby je jeść, ewentualnie doić, albo robić ubrania z ich kóry i wełny. A nie do tego, żeby udawać, że też są ludźmi. Bo nie są.
      • Gość: fifipiórko Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 10:57
        Kaplica też będzie wybudowana?.
    • Gość: derek Ja p... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:29
      Miasto nieszczeje, kasy nie ma , a oni radzą. Jeszcze cmentarz dla gołebi
      wymyślcie
    • Gość: nh Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:34
      Nawet w kwestii cmentarza jesteśmy 100 lat za murzynami .Wystarczy zobaczyć na ulicy ile ludzi spaceruje z psiakami ,przecież one ze starości też kiedyś odchodza za tęczowy most.Dlatego gorąco popieram pomysł radnych całym sercem
    • Gość: GreenPower Primo: Zwierzaki zdychaja a nie umieraja... IP: 217.147.104.* 21.11.08, 08:39
      Secondo: Poprostu dziwie sie ludziom ...
    • Gość: baq Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 09:45
      absolutnie słuszny pomysł. I niech mi tu nikt nie wyskakuje z pomysłem, ze drogi
      ważniejsze - bo to zupełnie inna kategoria.
    • Gość: Ktos Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: 195.136.143.* 21.11.08, 10:08
      Nareszcie ktoś o tym pomyślał. To skandal żeby cywilizowane miasto
      europejskie jakim jest Kraków nie posiadało miejsca do pochówku dla
      zwierząt.
      • muszka-dwa Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 10:21
        Mam starego psa. Mojej samotnej sąsiadce zdechł pies. Był jej
        jedynym przyjacielem. Wiem, jakie były pomiędzy nimi kontakty,
        ponieważ często ich obserwowałam. Pies był jej jedyną rodziną. Z
        rozpaczą pytała mnie, co ma zrobić ze zwłokami psa, który z nią,
        samotną osobą, mieszkał 14 lat. Takie proste rozwiązanie jak
        miejsce, gdzie będą grzebane psy zdaje się dla społeczeństwa, tego
        od św. Franciszka, katolików polskich - dziwnym pomysłem.Wydawać by
        się mogło, że takie myślenie jest ważne dla starzejącego się
        społeczeństwa Krakowa, Polski, Europy, dla coraz bardziej samotnego
        społeczeństwa, które lansuje młodość, a gdzie miejsce na myślenie o
        starości, samotności jest obce. Pochówiska dla zwierząt to między
        innymi i rozumienie starości.

• Gość: sumienie Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:23
          daj spokój, szkoda słów, nie widzisz z kim masz do czynienia ???
    • Gość: siki Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:12
      Pojechani ci radni warto ich zapamietac idoci
      • Gość: miki Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:19
        pojechany...idiota !
    • Gość: drapie sie dalej Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:16
      Pani radna ludzie te problemy jak im pies zdechnie bo przypominam
      pani psy zdychaja nie umieraja załatwiali od lat tak samo i jakos
      nie ma problemu niech sie pani zajmie problemami cmentarza na
      grebałowie a nie pieprzy od rzeczy
      • Gość: ada Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:22
        Po co zajmowac sie w ogóle cmantarzami g...u, na ktorym cie kiedys pochowają !
        Moze powinnismy myslec tylko o zywych ?!
    • Gość: wezar Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:21
      najbardziej mnie bawi tekst "Przepisy Unii Europejskiej nie pozwalają grzebać na własną rękę zwierzaków w ziemi" a sikać pod drzewo mogę?! na pewno unia wymyśliła tez na to przepis.
    • Gość: nie zrozumiesz Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:25
      Nie kolego, to LUDZKA "psia" rzecz !
    • jerzy1973 Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 11:48
      Gość portalu: ktoś napisał(a):

> to kabaret jakiś ... za co wam placą - pierdołami się zajmujecie
      > zamiast wziąsć się za miasto!
      ciekawe kto na tym zarobi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bokserek nie masz psa to się nie odzywaj IP: *.bph.pl 21.11.08, 12:32
      ja wczoraj musiałem uśpić swojego pieska (12 lat) i nie zostawiłem go u
      weterynarza w plastikowym pudle na odpady, tylko zabrałem i pochowałem u siebie
      w ogrodzie. Przykryłem ją jej kocem, zostawiłem zabawki i kolczatkę... Ale mi
      smutno...
      • Gość: ratlerek Re: nie masz psa to się nie odzywaj IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 11:03

Gość portalu: bokserek napisał(a): nie zostawiłem go u
        > weterynarza w plastikowym pudle na odpady, tylko zabrałem i
        pochowałem u siebie
        > w ogrodzie. Przykryłem ją jej kocem, zostawiłem zabawki i
        kolczatkę... Ale mi> smutno...

Nie zapomnij zapalić świeczkę w Dniu Święta Zmałych.
    • Gość: ratoncita Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 13:43
      Ja nie mam psa ani kota, ale najukochańsze w świecie myszki i miło
      by mi było, mieć gdzie maluszka pochować, jak odejdzie, i nie
      martwić się, że coś go wygrzebie.
      • Gość: My też chcemy Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ghnet.pl 21.11.08, 13:55
        To co dla jednych jasne dla innych nie.Pomysł świetny ,jestem za ,jak wszyscy
        miłośnicy zwierząt.
        • Gość: katolikpolski Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 11:11
          Należy jeszcze rozstrzygnąć i wyjaśnić, czy będzie to cmentarz
          katolicki czy nie i czy będzie to cmentarz dla wszystkich zwierząt,
          czy tylko dla psów?. Ponieważ ptaki nie są zwierzętami (tylko
          ptakami) konieczne jest wyjaśnienie, czy też na takim cmentarzu będą
          mogły być po śmierci grzebane, czy konieczne będzie otwarcie nowego
          cmentarza?. Jest jeszcze następny problem do rozstrzygnięcia, czy
          pogrzeby bedą z udziałem księdza, czy tylko takie zwykle prymitywne,
          ateistyczne?. Zwierzęta wychowywane w rodzinach katolickich, jak
          myślę, mają prawo do pochówku w obecności księdza, ale to już sprawa
          do uzgodnienia.
    • Gość: Psiara Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ghnet.pl 21.11.08, 13:52
      Jak zwykle pomysł ma tylu zwolenników co przeciwników.Jednak wydaje mi się ,że
      przeciwnicy to ludzie którzy nie znają zwierząt i nie wiedzą czym jest przyjżń
      psa,czy kota, więc nie powinni się wypowiadać na temat im nieznany. A z
      drugiej strony szkoda mi tych ludzi,bo nie wiedzą ile tracą :(
    • Gość: Marek Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:40
      Dla zachowania równowagi proponuję Wole Justowska albo Zielonki.
      Dokładnie w drugim końcu Rybitw ze spalarnią śmieci.
      • sniegbielszy Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 15:57
        Taki cmentarz powinien powstac - tu nie ma alternatywy. Kulture spoleczenstwa
        poznaje sie po tym jak traktuje ono zwierzeta.
        W wypowiedziach wielu Forumowiczow daje sie widziec przerazajacy prymitywizm,
        wrecz pierwotne barbarzynstwo. Nadzieja na lepsze spoleczenstwo jednak istnieje
        - vide wypowiedzi tych, ktorzy rozumieja problem.
        A propos, czy zwierzeta domowe zdychaja, czy umieraja? - dla tych, ktorzy je
        kochaja zwierzeta umieraja. Takze jesli nie mamy zadnego emocjonalnego stosunku
        do zwierzecia to lepiej jest powiedziec "zwierze padlo" niz "zdechlo". Swiadczy
        to o kulturze wypowiadajacego sie.
        • Gość: savage Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 16:28
          Bardzo mądre i trafne, az wraca optymizm w ludzi...Pozdrawiam :)
    • Gość: AZOR Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 18:36
      BEZ
      JAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      wwwiercioch.blog.onet.pl/
    • krakus24a Cmentarz dla radnych, kto za? 21.11.08, 18:39
      a konserwatora wygnać.
    • Gość: d Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksi-system.net 21.11.08, 19:59
      Powinno sie znaleźć jakie miejsce, gdzie będzie się zakopywać właścicieli, którzy nie sprzątają po swoich psach. Oczywiście powinno się ich zakopywać żywcem w g..nie! I to jest ważny problem dla rady, a nie cmętarz dla zwierzaków
      • Gość: mucha Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.chello.pl 21.11.08, 20:15
        o cmentarzu można pomyśleć ale najpierw trzeba pomyśleć o miejscach gdzie ja
        swojego psa mogę wyprowadzić żebym nie była narażona na takie hasła jak post
        wyżej;(. nie ma gdzie psów wyprowadzać a każdy ma wąty jak pies wysika się na
        trawę, nie mówię o odchodach bo ja zawsze jestem przygotowana na sprzątanie i
        nie odpowiadam za innych ale zanim pochowam mojego psa to chciałbym z nim trochę
        pobiegać na spokojnie a nie uciekać przed strażą miejską. Szanowni panowie radni
        pomyślcie i o tym!!!
        • Gość: lej Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksknet.pl 22.11.08, 19:35
          Przeciez budowa cmentarza dla zwierzat to nie zadanie gminy. Wiec
          niech radni zajma sie swoimi zadaniami. Bdzury
    • Gość: KOCHAM ZWIERZETA Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ver.airbites.pl 25.11.08, 23:22
      MOIM ZDANIEM JEST TO REWELACYJNY POMYSŁ.. TYLKO SZKODA ZE TAK POZNO
      NA NIEGO WPADLI.. I TYLKO ZEBY ON WYPALIL.. BO GDZIE MAMY ODDAC
      HOŁD SWOIM MALYM PRZYJACIELOM,KTORZY SA NASZYMI CZŁONKAMI RODZINY..
      LEPSZY CMENTARZ NIZ KAWAŁEK ZIEMI POD BLOKIEM GDZIE NIKT NIE SZANUJE
      NASZYCH PUPILÓW.. PRZECIEZ TEZ MAJA PRAWO DO ZYCIA JAK I ODPOCZYNKU
      PO SMIERCI!! WEZCIE SIE ZA TO JAK NAJSZYBCIEJ!!!!
    • Gość: gość Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.net.autocom.pl 11.12.08, 17:51
      Jestem mieszkanką Krakowa. W 2005 r. straciłam psa i pochowałam go w lasku.
      Odwiedzamy go całą rodziną bardzo często. Ale chętnie bym go przeniosła na
      taki cmentarz dla zwierząt. Czekam na takie miejsce. Jak już będzie to z
      pewnością skorzystam. Postawię tam też płytę z napisem : "Tu spoczywa mój
      najdroższy skarb, mój wielki przyjaciel".
    • agnieszkapieszczyska Radni chcą cmentarza dla zwierząt 06.10.09, 10:23
      Ludzie jesteście tak pesymistycznie i prymitywnie nastawieni.Ci którzy nie mają zwierzaka niech lepiej sie nie wypowiadają bo tu nie o nich chodzi. Jestem z Warszawy i sama mam pochowanego psa na cmętarzu w Koniku Nowym.Ludzie co wam to przeszkadza...kochałam swojego psa i jestem dumna z tego ze moge do niego przyjsc i zapalić mu świeczke a nie po jego śmierci ze zwłokami biegac po lesie i ukrywać miejsce pochówku. Warto sie nad sobą zastanowić . A to że wasi radni zaczeli o tym myśleć to dobrze o nich świadczy...ale no cóż prymitywnym ludzią nigdy się nie dogodzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka