Gość: ktoś IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.08, 23:41 to kabaret jakiś ... za co wam placą - pierdołami się zajmujecie zamiast wziąsć się za miasto! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 23:43 Cmentarze dla zwierzat nie zaczely postawac w USA sto lat temu. W Londynie pierwszy powstal w 1880 roku, zreszta w Hyde Parku i znajduje sie tam do dzis, choc od dawna nie jest czynny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: 82.177.125.* 20.11.08, 23:50 co niektorym poprzewracalo sie w d***e najwyrazniej... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roplo Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksknet.pl 21.11.08, 01:33 PO schodzi na psy, Zkopmy PO razem z psami. Durny pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 23:29 Gość portalu: roplo napisał(a): > PO schodzi na psy, Zkopmy PO razem z psami. Durny pomysl teraz widzimy jakich wyborców ma Jarek Kaczyński, ciekawy jestem czy ulegnie życzeniom swojego elektoratu i zutylizuje swojego kota znaczy się kiedy przyjdzie na niego pora(znaczy się na kota) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksknet.pl 21.11.08, 01:34 Dlaczego radni nie zjma sie czyms do czego zostali powolani? Glupota Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 02:46 To jest bardzo dobry pomysl. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegu nie ma Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:21 pani redaktor jak tak mozna swoj artykul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: 149.156.58.* 21.11.08, 07:56 To nie są pierdoły. Dla normalnego człowieka, którego IQ przerasta choć trochę dresiarza dobre traktowanie zwierzaka za życia i zapewnienie mu godnego miejsca spoczynku to normalna sprawa i nikt się o to nie oburza. Tylko takie polskie sielsko-wiejskie kołtuny nie potrafią pojąć że można zwierzę po prostu kochać. Nie pamiętam kto to powiedział, ale "stosunek do zwierząt jest miarą naszego człowieczeństwa". Brawo radni PO, zróbcie to jak najszybciej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essita Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.um.krakow.pl 21.11.08, 08:15 I bardzo dobrze! jestem dumna z moich radnych :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savage Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:13 Szkoda sie produkowac...durny, prymitywny, kołtuńsko-pseudo chrzescijanski naród NIE ZROZUMIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:38 W pełni zgadzam się z wypowiedzią Lord Vader! Dla ludzi kochajacych swoje zwierzaki, wazne jest miejsce spoczynku swojego pupila i utworzenie cmentarza dla zwierzat to swietny pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszałek-opałek Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:19 tak powiedział św. Franciszek. Myślę, że to wspaniały pomysł. W moim domu zwierzęta (psy i kot)były zawsze. I zawsze odejście ktoregoś z nich to była rodzinna tragedia. Z bólem serca musiałam się zgodzic na ich utylizację - nie mam ogródka, i nie będę w nocy jeździć do lasu z łopatą. Chętnie zapłacę za miejsce na cmentarzu dla mojego obecnego "lokatora", jezeli przyjdzie ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaradny Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 11:16 A zwykła spalarnia nie wystarczy?. Kremuje się ludzi, bo nie ma już Ich gdzie chować to dlaczego nie można zwierząt?. Znowu szykowanie ciepłej posadki dla jakiegoś "zasłużonego"?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor Brawo Lordzie Vaderze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 17:02 Mądry i świetny wpis. Ja tez jestem dumny z radnych. I ten Twój cytat, dobrze, ze przypomniany, bo jakze celny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksi-system.net 21.11.08, 20:02 Dla normalnego człowieka to zwierzęta są po to, żeby je jeść, ewentualnie doić, albo robić ubrania z ich kóry i wełny. A nie do tego, żeby udawać, że też są ludźmi. Bo nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifipiórko Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 10:57 Kaplica też będzie wybudowana?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Ja p... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:29 Miasto nieszczeje, kasy nie ma , a oni radzą. Jeszcze cmentarz dla gołebi wymyślcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nh Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:34 Nawet w kwestii cmentarza jesteśmy 100 lat za murzynami .Wystarczy zobaczyć na ulicy ile ludzi spaceruje z psiakami ,przecież one ze starości też kiedyś odchodza za tęczowy most.Dlatego gorąco popieram pomysł radnych całym sercem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPower Primo: Zwierzaki zdychaja a nie umieraja... IP: 217.147.104.* 21.11.08, 08:39 Secondo: Poprostu dziwie sie ludziom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baq Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 09:45 absolutnie słuszny pomysł. I niech mi tu nikt nie wyskakuje z pomysłem, ze drogi ważniejsze - bo to zupełnie inna kategoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: 195.136.143.* 21.11.08, 10:08 Nareszcie ktoś o tym pomyślał. To skandal żeby cywilizowane miasto europejskie jakim jest Kraków nie posiadało miejsca do pochówku dla zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
muszka-dwa Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 10:21 Mam starego psa. Mojej samotnej sąsiadce zdechł pies. Był jej jedynym przyjacielem. Wiem, jakie były pomiędzy nimi kontakty, ponieważ często ich obserwowałam. Pies był jej jedyną rodziną. Z rozpaczą pytała mnie, co ma zrobić ze zwłokami psa, który z nią, samotną osobą, mieszkał 14 lat. Takie proste rozwiązanie jak miejsce, gdzie będą grzebane psy zdaje się dla społeczeństwa, tego od św. Franciszka, katolików polskich - dziwnym pomysłem.Wydawać by się mogło, że takie myślenie jest ważne dla starzejącego się społeczeństwa Krakowa, Polski, Europy, dla coraz bardziej samotnego społeczeństwa, które lansuje młodość, a gdzie miejsce na myślenie o starości, samotności jest obce. Pochówiska dla zwierząt to między innymi i rozumienie starości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumienie Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:23 daj spokój, szkoda słów, nie widzisz z kim masz do czynienia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siki Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:12 Pojechani ci radni warto ich zapamietac idoci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:19 pojechany...idiota ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drapie sie dalej Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:16 Pani radna ludzie te problemy jak im pies zdechnie bo przypominam pani psy zdychaja nie umieraja załatwiali od lat tak samo i jakos nie ma problemu niech sie pani zajmie problemami cmentarza na grebałowie a nie pieprzy od rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:22 Po co zajmowac sie w ogóle cmantarzami g...u, na ktorym cie kiedys pochowają ! Moze powinnismy myslec tylko o zywych ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezar Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 10:21 najbardziej mnie bawi tekst "Przepisy Unii Europejskiej nie pozwalają grzebać na własną rękę zwierzaków w ziemi" a sikać pod drzewo mogę?! na pewno unia wymyśliła tez na to przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zrozumiesz Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 10:25 Nie kolego, to LUDZKA "psia" rzecz ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy1973 Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 11:48 Gość portalu: ktoś napisał(a): > to kabaret jakiś ... za co wam placą - pierdołami się zajmujecie > zamiast wziąsć się za miasto! ciekawe kto na tym zarobi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokserek nie masz psa to się nie odzywaj IP: *.bph.pl 21.11.08, 12:32 ja wczoraj musiałem uśpić swojego pieska (12 lat) i nie zostawiłem go u weterynarza w plastikowym pudle na odpady, tylko zabrałem i pochowałem u siebie w ogrodzie. Przykryłem ją jej kocem, zostawiłem zabawki i kolczatkę... Ale mi smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratlerek Re: nie masz psa to się nie odzywaj IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 11:03 Gość portalu: bokserek napisał(a): nie zostawiłem go u > weterynarza w plastikowym pudle na odpady, tylko zabrałem i pochowałem u siebie > w ogrodzie. Przykryłem ją jej kocem, zostawiłem zabawki i kolczatkę... Ale mi> smutno... Nie zapomnij zapalić świeczkę w Dniu Święta Zmałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratoncita Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 13:43 Ja nie mam psa ani kota, ale najukochańsze w świecie myszki i miło by mi było, mieć gdzie maluszka pochować, jak odejdzie, i nie martwić się, że coś go wygrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My też chcemy Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ghnet.pl 21.11.08, 13:55 To co dla jednych jasne dla innych nie.Pomysł świetny ,jestem za ,jak wszyscy miłośnicy zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolikpolski Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.152.157.90.dsl.dynamic.eranet.pl 06.10.09, 11:11 Należy jeszcze rozstrzygnąć i wyjaśnić, czy będzie to cmentarz katolicki czy nie i czy będzie to cmentarz dla wszystkich zwierząt, czy tylko dla psów?. Ponieważ ptaki nie są zwierzętami (tylko ptakami) konieczne jest wyjaśnienie, czy też na takim cmentarzu będą mogły być po śmierci grzebane, czy konieczne będzie otwarcie nowego cmentarza?. Jest jeszcze następny problem do rozstrzygnięcia, czy pogrzeby bedą z udziałem księdza, czy tylko takie zwykle prymitywne, ateistyczne?. Zwierzęta wychowywane w rodzinach katolickich, jak myślę, mają prawo do pochówku w obecności księdza, ale to już sprawa do uzgodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiara Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ghnet.pl 21.11.08, 13:52 Jak zwykle pomysł ma tylu zwolenników co przeciwników.Jednak wydaje mi się ,że przeciwnicy to ludzie którzy nie znają zwierząt i nie wiedzą czym jest przyjżń psa,czy kota, więc nie powinni się wypowiadać na temat im nieznany. A z drugiej strony szkoda mi tych ludzi,bo nie wiedzą ile tracą :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:40 Dla zachowania równowagi proponuję Wole Justowska albo Zielonki. Dokładnie w drugim końcu Rybitw ze spalarnią śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt 21.11.08, 15:57 Taki cmentarz powinien powstac - tu nie ma alternatywy. Kulture spoleczenstwa poznaje sie po tym jak traktuje ono zwierzeta. W wypowiedziach wielu Forumowiczow daje sie widziec przerazajacy prymitywizm, wrecz pierwotne barbarzynstwo. Nadzieja na lepsze spoleczenstwo jednak istnieje - vide wypowiedzi tych, ktorzy rozumieja problem. A propos, czy zwierzeta domowe zdychaja, czy umieraja? - dla tych, ktorzy je kochaja zwierzeta umieraja. Takze jesli nie mamy zadnego emocjonalnego stosunku do zwierzecia to lepiej jest powiedziec "zwierze padlo" niz "zdechlo". Swiadczy to o kulturze wypowiadajacego sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savage Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.189.77.66.e-plan.pl 21.11.08, 16:28 Bardzo mądre i trafne, az wraca optymizm w ludzi...Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZOR Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 18:36 BEZ JAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksi-system.net 21.11.08, 19:59 Powinno sie znaleźć jakie miejsce, gdzie będzie się zakopywać właścicieli, którzy nie sprzątają po swoich psach. Oczywiście powinno się ich zakopywać żywcem w g..nie! I to jest ważny problem dla rady, a nie cmętarz dla zwierzaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.chello.pl 21.11.08, 20:15 o cmentarzu można pomyśleć ale najpierw trzeba pomyśleć o miejscach gdzie ja swojego psa mogę wyprowadzić żebym nie była narażona na takie hasła jak post wyżej;(. nie ma gdzie psów wyprowadzać a każdy ma wąty jak pies wysika się na trawę, nie mówię o odchodach bo ja zawsze jestem przygotowana na sprzątanie i nie odpowiadam za innych ale zanim pochowam mojego psa to chciałbym z nim trochę pobiegać na spokojnie a nie uciekać przed strażą miejską. Szanowni panowie radni pomyślcie i o tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lej Re: Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ksknet.pl 22.11.08, 19:35 Przeciez budowa cmentarza dla zwierzat to nie zadanie gminy. Wiec niech radni zajma sie swoimi zadaniami. Bdzury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHAM ZWIERZETA Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.ver.airbites.pl 25.11.08, 23:22 MOIM ZDANIEM JEST TO REWELACYJNY POMYSŁ.. TYLKO SZKODA ZE TAK POZNO NA NIEGO WPADLI.. I TYLKO ZEBY ON WYPALIL.. BO GDZIE MAMY ODDAC HOŁD SWOIM MALYM PRZYJACIELOM,KTORZY SA NASZYMI CZŁONKAMI RODZINY.. LEPSZY CMENTARZ NIZ KAWAŁEK ZIEMI POD BLOKIEM GDZIE NIKT NIE SZANUJE NASZYCH PUPILÓW.. PRZECIEZ TEZ MAJA PRAWO DO ZYCIA JAK I ODPOCZYNKU PO SMIERCI!! WEZCIE SIE ZA TO JAK NAJSZYBCIEJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radni chcą cmentarza dla zwierząt IP: *.net.autocom.pl 11.12.08, 17:51 Jestem mieszkanką Krakowa. W 2005 r. straciłam psa i pochowałam go w lasku. Odwiedzamy go całą rodziną bardzo często. Ale chętnie bym go przeniosła na taki cmentarz dla zwierząt. Czekam na takie miejsce. Jak już będzie to z pewnością skorzystam. Postawię tam też płytę z napisem : "Tu spoczywa mój najdroższy skarb, mój wielki przyjaciel". Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkapieszczyska Radni chcą cmentarza dla zwierząt 06.10.09, 10:23 Ludzie jesteście tak pesymistycznie i prymitywnie nastawieni.Ci którzy nie mają zwierzaka niech lepiej sie nie wypowiadają bo tu nie o nich chodzi. Jestem z Warszawy i sama mam pochowanego psa na cmętarzu w Koniku Nowym.Ludzie co wam to przeszkadza...kochałam swojego psa i jestem dumna z tego ze moge do niego przyjsc i zapalić mu świeczke a nie po jego śmierci ze zwłokami biegac po lesie i ukrywać miejsce pochówku. Warto sie nad sobą zastanowić . A to że wasi radni zaczeli o tym myśleć to dobrze o nich świadczy...ale no cóż prymitywnym ludzią nigdy się nie dogodzi... Odpowiedz Link Zgłoś