Dodaj do ulubionych

Spotkanie z Redutą ws śmietnika 15.12 godz 9.00

12.12.08, 14:47
Witam

Spotkanie z przedstawicielami Reduty w sprawie śmietnika(ów) będzie
w poniedzialek 15.12.2008 o godzinie 9.00 w okolicy śmietnika(ów).
Zapraszam chętnych,

pozdr
ks
Obserwuj wątek
    • dopanamariana Jakie wieści po spotkaniu? 16.12.08, 08:02
      Prośba do uczestników o informację! :)
      • p_grzes Re: Jakie wieści po spotkaniu? 16.12.08, 08:45
        Witam,
        Krotkie sprawozdanie:
        Smietnik I etapu wywedruje na sasiedni parking (tam gdzie sie wczesniej znajdowal). Niestety za rzeczke nie udalo sie go przesunac :(.
        Smietnik bloku 33 zostaje gdzie jest. Reduta ma sie zwrocic do Proinsu zeby zabudowal smietnik od dolu co ma zapobiec wydostawaniu sie smieci przez szczeliny. Mozliwe, ze uda sie go nawet obudowac sztachetami komponujacymi sie z innymi drewnianymi elementami na osiedlu.
        Plac zabaw na pierwszym etapie ma byc na wiosne ogrodzony.
        Poruszony byl rowniez problem odgrodzenia cieku wodnego - tu tez zostalo nam obiecane, ze zwroca sie do Proinsu w tej sprawie (zasugerowalismy, ze najlepiej by pasowal niski drewniany plotek, ale zobaczymy, czy Proins cokolwiek bedzie chcial zrobic).
        Przejazd. Reduta juz w poprzednim tygodniu rozwiesila informacje na blokach I etapu z prosba o parkowanie, w ten sposob, zeby zostawalo miejsce na swobodny przejazd. Na spotkaniu z I etapem (luty-marzec) ma byc rowniez glosowany plan poszerzenia feralnego parkingu, przez co byloby mozliwe parkowanie prostopadle. Czyli na razie jestesmy zdani na zdrowy rozsadek sasiadow z I etapu.
        Na koniec poruszylem kwestie ozdob swiatecznych :) - podajac przy tym konkretne rozwiazanie - prezes powiedzial, ze sie tym zajma.
        Jak widzicie duzo zostalo obiecane :) - zostaje czekac na realizacje.
        Mysle, ze nie zaszkodzi przypomniec wyzej wymienione obietnice na spotkaniu w styczniu (ktore rozniez mamy obiecane).
        Pozdrawiam
        • dopanamariana Re: Jakie wieści po spotkaniu? 16.12.08, 10:12
          Dzieki za relację :)
          Ps. Zobaczymy jak będzie z realizacją zapowiedzi.
          Ps2. "Kompromis" polegajacy na tym, że śmietnik I etapu wraca na
          stare miejsce można ewentualnie zaakceptować, chociaż... Nie chcę
          być odbierany jako radykał/ekstremista/upierdliwiec, ale przypomina
          mi się dowcip o rabinie i kozach. I etap wepchnął na swoje miejsca
          postojowe na naszym terenie swój śmietnik, następnie szybko "podbił
          stawkę" i przesunął swój śmietnik na wyłącznie już nasze miejsca
          postojowe. Teraz, właśnie w drodze "kompromisu" (?) śmietnik ma
          wrócic na nasz teren. Ja jestem średnio zadowolony z takiego
          rozwiazania. Ciekawe, kiedy przyjaciele z I etapu zaczną narzekać,
          że znowu wrzucamy im śmieci do kontenerów?
          Ps3. A tak juz na marginesie: czy podczas spotkania udało się
          uzyskać od Reduty informację, czy I etap może formalnie trzymać na
          swoich miejscach postojowych na naszym terenie swój smietnik, czy
          też powinny tam parkować wyłącznie samochody?
          • kliker1 Uzupelnienie 16.12.08, 14:23
            Wedlug wyjasnien przedstawiciela Reduty - smietnik etapu I mial wg planow stac na tych miejscach postojowych gdzie przez chwile stal. Jego lokalizacja za mostkiem byla tymczasowa, wynikajaca jedynie z opoznien budowy etapu III.

Dodatkowa informacja - po przelozeniu smietnika kamera ktora "kameruje" nie nasz parking ma zostac obrocona o 180 stopni, zeby obejmowala nasz parking ze smietnikiem.

Jak widac choinki juz sa (przynajmniej przed blokiem 33 jest jedna).
            • dopanamariana Re: Uzupelnienie 16.12.08, 15:01
              Ok, trzeba będzie o to jeszcze raz zapytać na spotkaniu z Redutą, na
              poczatku stycznia. Jakoś trudno mi uwierzyć w te wyjaśnienia. Można
              sobie zadac pytanie: a gdyby III etap nie powstał? Przecież to
              własnie mieszkańcy I etapu składali zastrzeżenia i protesty do
              naszej WZiZT oraz pozwolenia na budowę. I co wtedy? Gdzie stałby
              docelowo śmietnik I etapu? Ponadto, wydaje mi się, że nie ma takiej
              możliwości, by I etap dostał pozwolenie na budowę (i pozwolenie na
              użytkowanie), bez wyraźnie określonej lokalizacji śmietnika. To co,
              w pozwoleniu na budowe dla I etapu było zapisane, że śmietnik będzie
              docelowo zainstalowany na innej działce? Dziwne.
              Ok, nie ma co rozkręcac afery, ale powiem szczerze, że mieszkańcy I
              etapu swoją bezczelnością mocno mnie poirytowali. Dlatego - chociaż
              wiem, że czasami dla dobra wspólnego lepiej odpuścić - czuję, że
              niektóre osoby z I etapu mają taki charakter, że jak im dasz palec,
              to wezmą całą rękę. I pewnie koniec końców jakiekolwiek ustępstwa
              obrócą się przeciw nam. Mam nadzieję, że się mylę.

Tymczasem PAX! :) Cieszmy się zbliżającymi świętami i choinką :)
              • p_grzes Re: Uzupelnienie 17.12.08, 09:25
                Witam,
                No wlasnie, cieszmy sie Swietami i DWIEMA choinkami - na dziedzincu bloku 31 tez jest drzewko :).
                Pozdrawiam Sasiadow
                • sabiptysia Re: Uzupelnienie 17.12.08, 10:22
                  Chyba przyznacie Drodzy Sasiedzi, ze w dzien ta choinka wyglada malo
                  ciekawie a wrecz nieladnie- kupa kabli i nic wiecej. Strach dzieci
                  puscic swobodnie! Jak dla mnie mogloby jej nie byc.

P_grzesiu- bardzo dziekuje w imieniu swoim i meza, ze pamietales o
                  ogrodzeniu cieku! I etap ma ogrodzony, wiec i my powinnismy miec.
                  • ruczajka4 Re: Uzupelnienie 17.12.08, 20:26
                    Jak zwykle masz jakieś "ale"! Jeśli nie podoba Ci się choinka
                    (cytuję - "kupa kabli"),to powieś na niej ozdoby choinkowe np.
                    pierniczki,cukiereczki czy aniołki. Będzie wtedy wyglądać przecudnie
                    a i dzieci będą mieć z niej radochę. A może Reduta powinna zostawić
                    pod choinką prezenty gwiazdkowe specjalnie z dedykacją dla
                    SABISTYSI?.........Pozdrawiam ciepło i życzę Wesołych Świąt.
                    • sabiptysia Re: Uzupelnienie 17.12.08, 21:17
                      Dziekuje za pomysl z tymi pierniczkami- wlasnie tak zrobie!
                      A co do bezpieczenstwa tych ze kabli, to pogadamy, jak bedziesz miec swoje
                      dzieci, bo na razie wyobrazni ci brak!
                      Pozdrawiam jeszcze cieplej!
                      • ruczajka4 Re: Uzupelnienie 17.12.08, 21:58
                        Za pasem Święta, sylwester i Nowy Rok. Po co się jeszcze dodatkowo
                        goraczkować?!. Więcej optymizmu i uwagi na dzieci.
                        • sabiptysia Re: Uzupelnienie 17.12.08, 22:31
                          i kto tu pisze o goraczkowaniu? Ja wyrazilam swoje zdanie n/t choinki- ma prawo
                          mi sie nie podobac, tak jak tobie ma prawo sie podobac- a ty na mnie naskoczylas!
                          Prosze, nie zwracaj mi uwagi, jak mam postepowac z wlasnymi dziecmi!

A odnosnie choinki, to nie jest to zly pomysl, ale powinnno to byc lepiej
                          zrobione a nie tak, zeby sie nazywalo. Kable powinny byc ukryte i dla estetyki i
                          dla bezpieczenstwa! AMEN.
                          • ruczajka4 Re: Uzupelnienie 18.12.08, 09:25
                            Sabiptysia napisała: "A odnosnie choinki, to nie jest to zly pomysl,
                            ale powinnno to byc lepiej
                            > zrobione a nie tak, zeby sie nazywalo. Kable powinny byc ukryte i
                            dla estetyki
                            > i
                            > dla bezpieczenstwa!"
                            Witam raz jeszcze!. Gdybyś tak napisała w swoim pierwszym poście
                            odnośnie choinki,to nie byłoby rozwinięcia tego tematu.
                            Moją jedyną intencją było zwrócenie uwagi przed Świętami na to,
                            żebyśmy tyle nie narzekalii na wszystko i wyrażali wszędzie gdzie
                            się tylko da swego niezadowolenia. Niestety wszystkim nie da się
                            dogodzić, zawsze znajdzie się ktoś, to zamiesza. A co do dzieci,to
                            jesteś chyba trochę przewraźliwiona! Nie miałam zamiaru nikomu
                            zwracam uwagi jak ma wychowywać swoje dzieci.(CZYTAJ TEKST ZE
                            ZROZUMIENIEM). Chodziło mi wyłącznie o to, że jeśli leżą kable na
                            dziedzińcu od choinki,to trzeba uważać, żeby dzieci przy nich nie
                            biegały. Natomiast jeśli uraziłam twoją DUMĘ to bardzo przepraszam.
                            Co złego to nie ja!
                            • przelotnick Re: Uzupelnienie 18.12.08, 09:41
                              :) NO TO OFICJALNIE ZAMYKAMY TEMAT CHOINKI

!!! WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
                              • dopanamariana Re: Uzupelnienie 18.12.08, 11:04
                                przelotnick - działasz niczym zawodowy, policyjny mediator :)
                                Temat choinki zamknijmy, ale faktem jest, że odsuwając na bok
                                kwestię estetyki - która zawsze będzie dyskusyjna, leżacy na
                                dziedzińcu kabel bezpieczny nie jest. Jeżeli ktoś go czymś uszkodzi,
                                co przy działajacych w nowym budynku ekipach remontowych nie jest aż
                                tak nieprawdopodobne, to... Dzieci pilnowac należy, ale człowiek nie
                                jest w stanie cały czas stać nad dzieckiem. A niech taki brzdąc
                                chwyci łapką kabel z uszkodzoną izolacją :( Powtórzę jeszcze raz:
                                estetykę odsuńmy na bok, bo mimo wszystko lepsza taka choinka niż
                                żadna. Natomiast bezpieczeństwo to sprawa priorytetowa.

Ps. Nie rozumiem dlaczego choinki nie zamontowano w taki sposób jak
                                opisałem tutaj:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35842&w=87815090

Niewielka choinka stałaby na podwyższeniu będąc lepiej
                                wyeksponowana, dzieci by jej nie szarpały, kable byłyby bezpieczne.
                                Co stało na przeszkodzie by tak ja na dziedzińcu zamontować?
                                • p_grzes Re: Uzupelnienie 18.12.08, 11:36
                                  Witam,
                                  Co do sposobu zamontowania, to wlasnie sugerowalem panu z Reduty, zeby to zrobil w sposob jaki byl opisany na forum. Nie wiem dlaczego zamontowano inaczej. Byc moze nie da sie poprowadzic przewodu tak jak chcielismy.
                                  Jesli rzeczywiscie uwazacie, ze jest to niebezpieczne, proponuje zatelefonowac do Reduty i powiedziec o co chodzi. Mysle, ze klotnie na forum w niczym nie pomagaja.
                                  Szczerze mowiac, to troche jestem zaskoczony, ze choinka i kable wyzwolily az takie emocje :). No coz, nie mam dzieci, wiec moze dlatego nie widze problemu.
                                  Pozdrawiam
                                  • przelotnick Re: Uzupelnienie 18.12.08, 12:38
                                    :) Uczymy się na błędach - za rok zamiast choinki zrobimy bałwana (marchewka
                                    bedzie z atestem ;)

Pozdrawiam!
                                    • to.ma.sz Re: Uzupelnienie 18.12.08, 14:23
                                      Taaak.... a Kierownik Budowy przebrany za Świętego Mikołaja będzie
                                      rozdawał prezenty ;)

pozdrawiam
    • przelotnick Re: Spotkanie z Redutą ws śmietnika 15.12 godz 9. 19.12.08, 18:25
      Witam!

Spokojnie ... nie będzie o choince - będzie o śmietnikach :)

Miałem dziś krótką rozmowę tel. Redutą. Sąsiedzi zza Wielkiej Wody mają dla nas
      propozycję: wiata zostaje na obecnym miejscu, natomiast zostaje nam udostępniony
      ich parking (hm... ktoś to już przewidział na spotkaniu garażowym).

Ponieważ (primo) mamy demokrację (secundo) nawet skazańcowi przysługuje prawo
      ostatniego słowa, przystałem, by ostateczna decyzja została podjęta kolektywnie
      na naszym poświątecznym spotkaniu z Redutą. Tam też bedą przedstawione racje
      (?), którymi kierowali się zlecając przesunięcie wiaty na nasz parking oraz
      KONKTERTNE propozycje.

Decyzja zapewne zostanie podjęta drogą głosowania. Nie trudno się spodziewać
      jaka będzie, niemniej na okres Świąt proponuję zawieszenie broni.

Pozdrawiam i jak zwykle
      WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka