Dodaj do ulubionych

Na żółto i na niebiesko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 21:11
Przynajmniej trochę życia wprowadził na ulicę, mi się podoba
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: Na żółto i na niebiesko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 21:30
      Nathan, ty draniu, wez sie uspokoj, przestan oszukiwac na podatkach i wymaluj
      fasade w jakies sensowne kolory. Gustu nigdy nie miales. I poprawcie blad:
      Geandreau czy jakos tak
      • manhu Re: Na żółto i na niebiesko 26.12.08, 13:38
        Teraz to przynajmniej ładnie wygląda:), to moje ulubione kolory, choć je pomylił, powinno być: niebieski zamiast żółtego i na odwrót.
    • Gość: mar Na żółto i na niebiesko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 21:38
      Nathan to kombinator, swoich pracowników tez za bardzo nie szanuje, wydaje mu
      sie ze jak przyjechał z USA i zrobił hostel znany na całym swiecie to może
      zasłaniać sie niewiedzą o przepisach
    • Gość: Slazak Na żółto i na niebiesko IP: *.pools.arcor-ip.net 19.12.08, 21:40
      Hmmm...właściciel pewnie ze Sląska, gdyż żółty i niebieski ( w odwrotnej
      kolejności niż na Ukrainie ) to barwy województw Sląskiego i Opolszczyzny :-))
    • Gość: imd kup se miś lizaka IP: 82.177.125.* 20.12.08, 00:19
      będzie ci się jeszcze bardziej podobało. Duzego i czerwonego., w
      różowym celofaniku z dodzią na przylepce i kokardą; jak raz na twoją
      estetykę.
    • gredry "stop tandeto" 20.12.08, 02:08
      Należy zauważyć, że problem pstrokatości dotyka nasze miasta coraz
      dotkliwiej. Nie wiem czy przyglądają się państwo temu, co dzieje się
      na osiedlach. Przecież stanowią one większą część miasta

polecam taką dyskusję na temat doboru kolorów, a jednocześnie
      zbliżajcą się akcję mającą na celu wyeliminowanie kiczu z naszych
      miast:

[Architektura] Stop tandecie
      www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=757814
    • Gość: To sem ja Na żółto i na niebiesko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 10:26
      Na pierwszy rzut oka, przed przeczytaniem artykułu, pomyślałam, że to wagon
      pociągu...
      Wstrętnie ta kamienica musi wyglądać.
    • Gość: Krakus Na żółto i na niebiesko IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.08, 19:44
      Nathan Gendreau to sprytny tupeciarz, ktory udaje niewiniątko a
      działa z premedytacją według zasad wolnej amerykanki. O ile
      pamiętam, to właśnie on budując w Krakowie "Aquarium" zrobił to w
      trybie samowoli budowlanej i dlatego do tej pory otworzył jedynie
      zatęchłe mini-zoo. Ciekawe, czy Akademia Nauk pozwoli mu dalej grać
      sobie na nosie i zgodzi się na zalegalizowanie tego co wybudował bez
      żadnych planów.
    • Gość: logika Graficiarzy ciężko złapać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 13:37
      a właściciel jest "na patelni".
      Analogicznie sprawa wygląda z zaśmiecaniem - straż miejska ukaże właściciela posesji do której przylega chodnik (zazwyczaj nawet nie będący jego własnością) a nie syfiarza, który rzucił śmiecia.
      • Gość: imd A gdzie logika IP: 82.177.125.* 23.12.08, 09:07
        pańskiej wypowiedzi? Co to ma do rzeczy w tej dyskusji?
        • Gość: prościej Re: A gdzie logika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 11:06
          Cytat:
          "Dziwi mnie natomiast, że robi się takie wielkie halo wokół tej kwestii, a gdy interweniowałem na policji w sprawie grafficiarzy, którzy swoimi bazgrołami zaśmiecają całą okolicę, to nikt nie zareagował - kwituje."
          Wniosek:
          Policja, Straż Miejska karają tych, których najłatwiej ukarać.
          • Gość: imd No właśnie: gdzie logika IP: 82.177.125.* 23.12.08, 19:57
            No i co z tego? Jak to się ma do arogancji i głupoty włascicieli
            nieruchomosci szpecących miasto, bo dalej nie moge rozkminić.
            • Gość: logika Re: No właśnie: gdzie logika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 20:47
              Artykuł przedstawia 2 punkty widzenia. Czy komentarz odnośnie do drugiego (domyślnie niesłusznego) nie jest komentarzem do artykułu?
              • Gość: imd Re: No właśnie: gdzie logika IP: 82.177.125.* 23.12.08, 22:19
                "Odnośnie drugiego" nie "do drugiego". To nie jest drugi punkt
                widzenia, to jest absurdalny kontrargument. Gwoli scisłosci:
                dyskusja zaczęła się między nami od argumentacji o rzucaniu śmieci.
                Oburzamy się tu - poza oczywiście osobnikami pozbawionymi zmysłu
                wzroku - na to, jak mozna bezkarnie paskudzić wspólną było-nie było
                przestrzeń publiczną, udajac głupa. Gadanie o grafitciarzach czy
                flejach niewiele ma z tym wspólnego.
                • Gość: logika Re: No właśnie: gdzie logika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 23:15
                  Odnosząc się do odpowiedzi:
                  "Odnośnie do" jest poprawnym wyrażeniem - można sprawdzić w słowniku.
                  "absurdalny kontrargument" został przedstawiony jako część artykułu, więc komentarz może się chyba do niego odnosić - jest to komentarz do artykułu (właściwie jego fragmentu) a nie innej opinii.
                  Odnośnie do zmysłu estetyki - nie polemizuję z autorem; moja uwaga jest jedynie komentarzem mającym na celu wskazanie pewnych niekonsekwencji w egzekwowaniu prawa.
                  Pozdrawiam
    • Gość: Krzysztof K. Na żółto i na niebiesko IP: *.fema.krakow.pl 22.12.08, 15:10
      Czyżby jakiś Ukrainiec? Dlaczego pomalował kamienicę na narodowe
      barwy Ukrainy. Swoją drogą buractwo nie zna granic.
    • o13y mi też się podoba 23.12.08, 10:47
      najbardziej mi się podoba, że właściwie można gwizdać na prawo. Robić można na
      co sie ma żywnie ochotę i fantazję. A prawo?
      A niech stosowne instytucje idą do sądu. Za jakieś parę lat, jak sie sprawa
      zakończy, problem sam sie rozwiąże. A ten śmieszny konserwator jeden i drugi
      oraz plastyk to tak tylko gadają. Jakoś swoją pensję muszą uzasadnić.
    • Gość: jamnikowaty Na żółto i na niebiesko IP: *.gdynia.mm.pl 26.12.08, 18:45
      Syno-żołtyj,toż to kolor naszych bratiw.......
    • Gość: zgadnij kto pan nathan jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 16:39
      znany w pewnych kregach z "fantastycznych" pomyslow i sposobu
      traktowania ludzi.
      Mam szczera nadzieje, ze sie w koncu przejedzie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka