Gość: r IP: 80.51.196.* 05.11.03, 22:28 KSIĘŻĘ SOWO - CZYŻBY URAŻONE EGO PRZEZ KSIĘDZA PRZYPADKIEM NIE PRZEMAWIAŁO... NO, CÓŻ TRZEBA BYŁO WYMYŚLIĆ COŚ LEPSZEGO NIŻ "SACROPOLO" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malinowski Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 22:34 Gość portalu: r napisał(a): > KSIĘŻĘ SOWO - CZYŻBY URAŻONE EGO PRZEZ KSIĘDZA PRZYPADKIEM NIE > PRZEMAWIAŁO... NO, CÓŻ TRZEBA BYŁO WYMYŚLIĆ COŚ LEPSZEGO > NIŻ "SACROPOLO" ;-) Uuuaaaa ... Nuda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joder Kościół = firma = dbanie o własne interesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:49 Zachowuja sie tak jak na dobrze prosperujaca firme przystalo. Czy KRZYŻ tez jest zastrzeżonym znakiem towarowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: 162.108.22.* 06.11.03, 18:18 Wszelkiej masci lewackie dupki robia wszystko by osmieszyc religie w Polsce. Takim pseudo liberalom wydaje sie to bardzo bezpieczne, bo i mozna komus dokuczyc i uzyskuje sie darmowe poparcie od wyznawcow gwiazdy, czyli pelne koryto dla wiecznie lakomych swin. A tu nagle ktos lapie ich za kolnierz i gowniarze machaja nozkami w powietrzu. Oczywiscie zaraz wydaja wrzask, ze to nieladnie. No, niech pomysla chamy, dokuczac bylo im przyjemnie, gdy pokazywali figure Papieza przycisnieta kamieniem? Pokazywac genitalia na krzyzu, jako sztuke, tez bylo im milo. Sprowadzac filmy obrazajace uczucia wyznawcow religi rzymsko-katolickiej, mieli za fun. Przedrzezniac Papieza-Polaka tez bawilo nawet Prezydenta-Magistra. Cos im sie w tych zaslepionych nienawiscia glowkach poprzestawialo i trzeba bedzie zaplacic. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiarkowany k Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: *.acn.waw.pl 06.11.03, 18:56 Gość portalu: Awx napisał(a): > Wszelkiej masci lewackie dupki robia wszystko by osmieszyc religie w Polsce. > Takim pseudo liberalom wydaje sie to bardzo bezpieczne, bo i mozna komus > dokuczyc i uzyskuje sie darmowe poparcie od wyznawcow gwiazdy, czyli > pelne koryto dla wiecznie lakomych swin. > A tu nagle ktos lapie ich za kolnierz i gowniarze machaja nozkami w powietrzu. > Oczywiscie zaraz wydaja wrzask, ze to nieladnie. No, niech pomysla chamy, > dokuczac bylo im przyjemnie, gdy pokazywali figure Papieza przycisnieta > kamieniem? Pokazywac genitalia na krzyzu, jako sztuke, tez bylo im milo. > Sprowadzac filmy obrazajace uczucia wyznawcow religi rzymsko- katolickiej, > mieli za fun. Przedrzezniac Papieza-Polaka tez bawilo nawet Prezydenta-Magistra > . > Cos im sie w tych zaslepionych nienawiscia glowkach poprzestawialo > i trzeba bedzie zaplacic. I dobrze. Boże uchroń nas od takich katolików ziejących nienawiścią. Kochany!!żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do własnych wypowiedzi, nawet takich które tobie się nie podobają. I po co te chamskie epitety, po co włączasz podteksty ideologiczne???. Moim zdaniem ksiądz wszedł na drogę absurdu, bo język się rozwija, powstają tysiące nowych słów, zwrotów, określeń, pojęć. I co ?. Mam zastrzegać każde słowo, włóczyć się po sądach. Może to jest nowy pomysł na zrobienie szmalu. Ksiądz jest tylko człowiekiem ma prawo do błędów. A forumowiczów prawo zająć stanowisko. Jak chcesz bronić wiary to wybrałeś najgorszą formę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotkleofas Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: 193.0.117.* 07.11.03, 10:17 OOO!!!I mamy tu kliniczny przykład zapyziało-fanatycznego wszędzie węszącego spisek "komuchów" polskiego katolika!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: *.proxy.aol.com 06.11.03, 21:26 Gość portalu: Awx napisał(a): > Wszelkiej masci lewackie dupki robia wszystko by osmieszyc religie w Polsce. > Takim pseudo liberalom wydaje sie to bardzo bezpieczne, bo i mozna komus > dokuczyc i uzyskuje sie darmowe poparcie od wyznawcow gwiazdy, czyli > pelne koryto dla wiecznie lakomych swin. > A tu nagle ktos lapie ich za kolnierz i gowniarze machaja nozkami w powietrzu. > Oczywiscie zaraz wydaja wrzask, ze to nieladnie. No, niech pomysla chamy, > dokuczac bylo im przyjemnie, gdy pokazywali figure Papieza przycisnieta > kamieniem? Pokazywac genitalia na krzyzu, jako sztuke, tez bylo im milo. > Sprowadzac filmy obrazajace uczucia wyznawcow religi rzymsko- katolickiej, > mieli za fun. Przedrzezniac Papieza-Polaka tez bawilo nawet Prezydenta-Magistra > . > Cos im sie w tych zaslepionych nienawiscia glowkach poprzestawialo > i trzeba bedzie zaplacic. I dobrze. Kurwa staaaary gdzie ty sie nauczyles takiej retoryki? Jesli twoj sposob rozumowania jest spojny z tym co tutaj piszesz, to powiem szczerze, ze bardziej pojebanej osoby niz ty nie spotkalem nigdy w zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAAL Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: 195.136.38.* 06.11.03, 22:06 Proszę bardzo. Zaskarżyć każdemu wolno. Tylko, że to nie jest katolicki kraj! To jest kraj skurwieli, a nie tzw. katolików! Z papieża (bo ojciec święty to może jest, ale w niebie) robi się aktora szopki. Niedługo będzie jak z breżniewem (że z małej to nie pomyłka). Czarnuchy nie umieją się przestawić z dojenia owieczek na kapitalizm, kórego chcieli! Koniec ery świętych krów. Facet w spódnicy (to nie jest normalne) będzie mówił innym jak żyć a sam gówno ma pojęcie o tym życiu. Czemu? Z mieszkania go nie wypieprzą, no i roboty nie staci. Gówno wie! Darmozjad jeden z drugim! Do uczciwej roboty, nieudacznicy, a nie do pouczania innych! Tacy jak wy robią małpkę z papieża, którego bardzo cenię, ale przecież nie z powodu jego przedpotopowych poglądów. Zająć się sferą duchową, tym, co ludzie czują! Religia nie jest zła, pod warunkiem że jej przedstawiciele odbiegają nieco od definicji "palant". No ale teraz pójdę do piekła, albo do wymyślonego przez katolików czyśćca, bo obraziłem świętą krowę. No, chyba, że pochrzaniły mi się religie... Czekam na głosy oburzenia. Lubię je:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: 212.244.62.* 12.11.03, 03:45 Chłopie coś lub ktoś kopnął Cię w globo i ogarneła Cie niemoc intelektualna.Marnośc nad marnościami wyłazi z Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teolog Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: 152.75.141.* 06.11.03, 23:06 Gość portalu: Awx napisał(a): > Wszelkiej masci lewackie dupki robia wszystko by osmieszyc religie w Polsce. > Takim pseudo liberalom wydaje sie to bardzo bezpieczne, bo i mozna komus > dokuczyc i uzyskuje sie darmowe poparcie od wyznawcow gwiazdy, czyli > pelne koryto dla wiecznie lakomych swin. > A tu nagle ktos lapie ich za kolnierz i gowniarze machaja nozkami w powietrzu. > Oczywiscie zaraz wydaja wrzask, ze to nieladnie. No, niech pomysla chamy, > dokuczac bylo im przyjemnie, gdy pokazywali figure Papieza przycisnieta > kamieniem? Pokazywac genitalia na krzyzu, jako sztuke, tez bylo im milo. > Sprowadzac filmy obrazajace uczucia wyznawcow religi rzymsko- katolickiej, > mieli za fun. Przedrzezniac Papieza-Polaka tez bawilo nawet Prezydenta-Magistra > . > Cos im sie w tych zaslepionych nienawiscia glowkach poprzestawialo > i trzeba bedzie zaplacic. I dobrze. Proszę państwa do Ciemnogrodu! O jak tu przyjemnie. Można posłuchać sacrosongów, Radia Maryja, ksiądz Rydzyk rozdaje pieniądze z tacy ubogim bo ma ich za dużo, tu i ówdzie można zobaczyć wiszącego na drzewie ginekologa, który parał się aborcjami, babcie pracowicie dziurawią kondony, żeby nam przyrost nie malał, kolejki do konfesjonałów. Wszędzie stoiska ze świętymi obrazkami, dewocjonalia na każdym kroku. pielgrzymka sunie za pielgrzymką. Nareszcie udało się wykurzyć wszystkie mniejszości religijne w imię tolerancji. Dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: awx nie przesadzaj IP: 217.153.25.* 07.11.03, 10:32 MAM PYTANKO? Czy widziałeś ten film.Ja widziałam, jestem katoliczką i tam nia ma ani jednej sceny która mogła by obrazić uczucia osoby wierzącej. Zaczerpnięcie nazwy- cóż takiego... Nie byłam na takim festiwalu ale byłam na wielu imprezach katolickich i wszedzie jest taki "cyrk" w okol.Nie oszukujmy się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Kopnij się sam w ten głupi łeb, pseudochrześcijaninie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 15:12 z Radyja Matwarz. Żyjesz w azylu dla inteligentnych inaczej, to się nie wychylaj za bramę, bo nic nie wiesz o normalnym życiu i nie masz z nim nic wspólnego. Nikt w tym kraju nie kopie chrześcijan, chyba, że kopaniem nazywasz publicystykę NIE i gazetki "Fakty i Mity" ale to bezsens, gdyż one walą przede wszystkim w księży i aparat Kościoła, a nie w chrześcijański naród, który ma zresztą mało wspólnego z przestrzeganiem zasad wiary w codziennym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: *.icpnet.pl 08.11.03, 13:26 Co zapłacić i komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 08.11.03, 18:57 W ogóle nie zrozumiałeś informacji, którą jakoby komentujesz. Prawdopodobnie cię to przerosło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lizard Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 11.11.03, 16:30 Gość portalu: Awx napisał(a): > Wszelkiej masci lewackie dupki robia wszystko by osmieszyc religie w Polsce. > Takim pseudo liberalom wydaje sie to bardzo bezpieczne, bo i mozna komus > dokuczyc i uzyskuje sie darmowe poparcie od wyznawcow gwiazdy, czyli > pelne koryto dla wiecznie lakomych swin. > A tu nagle ktos lapie ich za kolnierz i gowniarze machaja nozkami w powietrzu. > Oczywiscie zaraz wydaja wrzask, ze to nieladnie. No, niech pomysla chamy, > dokuczac bylo im przyjemnie, gdy pokazywali figure Papieza przycisnieta > kamieniem? Pokazywac genitalia na krzyzu, jako sztuke, tez bylo im milo. > Sprowadzac filmy obrazajace uczucia wyznawcow religi rzymsko- katolickiej, > mieli za fun. Przedrzezniac Papieza-Polaka tez bawilo nawet Prezydenta-Magistra > . > Cos im sie w tych zaslepionych nienawiscia glowkach poprzestawialo > i trzeba bedzie zaplacic. I dobrze. Stary, jak to przeczytałem to myślałem ze się wywinę na lewą stronę przez usta... Jesteś poprostu głupi. Myślenie stereotypowego Polaka z zachodnich mitów i kawałów. Nawet nie chciałem czytać reszty postów, ale coś mnie tknęło - przeczytałem, i całe szczęście, bo widze ze ludzie sie ostro zbulwersowali Twoim postem. I to mnie podniosdło na duchu. Szczególnie obrazowo przedstawił to ktos kto napisał o Ciemnogrodzie. BTW: zapomniałeś opluć Żydów, to karygodne przeoczenie... SIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lizard Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 11.11.03, 16:37 P.S. Mam nadzieję, że to prowokacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saniko Re: KONCZY SIE KOPANIE CHRZESCIJAN. TRZEBA PLACIC IP: 213.77.91.* 12.11.03, 10:31 szanowny Awx, zastanawiam się, czy aby dobrze zrozumiałeś o co chodzi w pozwie złożonym przez księdza? Myślę, że niestety Tobie nienawiść przesłania rozumowanie, a teraz znalazłeś ujście swoich pretensji i żalów, każdy pretekst jest dobry, prawda? Gość portalu: Awx napisał(a): > Wszelkiej masci lewackie dupki robia wszystko by osmieszyc religie w Polsce. > Takim pseudo liberalom wydaje sie to bardzo bezpieczne, bo i mozna komus > dokuczyc i uzyskuje sie darmowe poparcie od wyznawcow gwiazdy, czyli > pelne koryto dla wiecznie lakomych swin. > A tu nagle ktos lapie ich za kolnierz i gowniarze machaja nozkami w powietrzu. > Oczywiscie zaraz wydaja wrzask, ze to nieladnie. No, niech pomysla chamy, > dokuczac bylo im przyjemnie, gdy pokazywali figure Papieza przycisnieta > kamieniem? Pokazywac genitalia na krzyzu, jako sztuke, tez bylo im milo. > Sprowadzac filmy obrazajace uczucia wyznawcow religi rzymsko- katolickiej, > mieli za fun. Przedrzezniac Papieza-Polaka tez bawilo nawet Prezydenta-Magistra > . > Cos im sie w tych zaslepionych nienawiscia glowkach poprzestawialo > i trzeba bedzie zaplacic. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. M. Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: 138.49.34.* 06.11.03, 14:56 > Uuuaaaa ... Nuda ... Patrze w lewo, patrze w prawo...i co? I wychodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.socantel.net 06.11.03, 22:40 Nie na darmo Chrystus powiedział, że żydowstwo, to synowie diabła. Dla plugawców etyka, poszanowanie, kultura, uczciwość, wiedza i inne cechy ludzkie są nieosiągalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K O N I K Księże SOWO!!!"SACROPOLO" JUŻ ZNASZ, A IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 06.11.03, 09:09 "KOMERCJALIZACJA ZA WSZELKĄ CENĘ"??? MOŻE BY TAK ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA ARTYSTÓW KTÓRZY GRAJĄ NIEZŁA MUZĘ...MAGDA ANIOŁ, 2 TM 2-3, MIETEK SZCZEŚNIAK(NLM),JORGOS SKOLIAS,JACEK DEWÓDZKI I JESZCZE KILKU INNYCH...PRZEMYŚL SWOJĄ WYPOWIEDŹ I BIJ SIĘ W PIERSI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe a Miłosz niech opatentuje wymyślone neologizmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 09:37 i Podsiadło, i Szymborska. I spadkobiercy Białoszewskiego. A Adam Bielewicz ze szkoły jogi niech opatentuje głębokie oddychanie. Może i przed księdzem nikt nie używał słowa sacrosong, ale co na to językoznawcy? Rozwój języka stop? Dochodzimy do absurdów. Już kilka lat temu by to wykazać pewien prawnik z australii chciał opatentować koło. I udało mu się!!! W związku z tym, gdyby trzymać się prawa, wszyscy użytkownicy samochodów i rowerów powinni mu płacić honoraria. Oczywiście widać że księdza ubodła treśc filmu, a raczej jego forma. Chyba zapomniał, że Pan Bóg dał ludziom śmiech jako dar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tran Re: a Miłosz niech opatentuje wymyślone neologizm IP: 217.96.29.* 06.11.03, 13:13 A ja własnie organizuję Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjp Re: a Miłosz niech opatentuje wymyślone neologizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 09:18 Gość portalu: tran napisał(a): > A ja własnie organizuję Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu. To proszę nie używać słowa "Polosong", tak Mi się skojarzyło i w razie czego to będę włóczył po Sądach ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p a wino mszalne to sacrobełt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 09:38 Można to opatentować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (-_-) Re: a wino mszalne to sacrobełt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 10:57 Nie sacrobełt, a sacrowine - zwróć uwagę, że drugi człon słowa "sacrosong" jest angielski. :))))) Hehehe, w rzeczywistości uważam, że cała ta afera to zawracanie głowy. Czy ludzie nie mają się o co pozywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Ksiądz się zagalopował IP: *.crowley.pl 06.11.03, 10:22 Pretensje o użycie w filmie nazwy sacrosong są śmieszne. Przecież film, teatr. literatura nie raz odwołują się do istniejącej rzeczywistości, której nb. składnikiem jest ów festiwal. Idąc dalej tym tropem, nie można by np. cytować żadnej poezji, nawiązywać do wypowiedzi osób publicznych, parafrazować innych utworów (przedstawienie w złym świetle...). A gdyby tak bohater filmowy miał rozbić się w samochodzie marki * (nie mogę podać nazwy, by nie zostać oskarżonym)? Albo zjeść ciasteczko firmy** lub wypić napój###? Pamiętacie jak Jerzy ** w filmie ** śpiewał Widziałem * cień? No, to dopiero było nadużycie! Do absurdu niedaleko. Nie wszystko, co amerykańskie jest dobre, a mania prywatnych oskarżeń o byle co - po prostu śmieszna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HarleydaVinci CZARNEMU CHODZI O KASĘ!!! IP: 217.96.2.* 06.11.03, 10:51 "Ksiądz Palusiński zaznacza, że z producentami nie będzie walczył za wszelką cenę. - Choć to dla mnie ważna sprawa, pozew zawsze można wycofać. Rozmów z twórcami nie zrywam - podkreśla." No jasne, nie ma dużo kaski z tacy, to czarna owca chce ją wyssać od autorów dobrego filmu. WSTYD, proszę księdza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visitor Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.satbit.pl / 10.10.3.* 06.11.03, 10:53 Gdzie pieniądze tam ksiądz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszerny Ooo, to juz rasizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:28 Gość portalu: visitor napisał(a): > Gdzie pieniądze tam ksiądz. Prosze nie odbierac pierwszeństwa starszym braciom w lichwie oraz krasnozłodziejom spod znaku LSD, czy jakies tam SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HarleydaVinci PAZERNE CZARNUCHY KONTRATAKUJĄ!!! IP: 217.96.2.* 06.11.03, 10:54 "Nie wyklucza rozszerzenia roszczeń o rekompensaty finansowe" I WSZYSTKO JASNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korwin Odezwał się obrzezany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:31 Tobie to chyba przy obrzezywaniu obcięto całośc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gegroza Lubie Stuhra ale porządek musi być IP: *.bn.com.pl 06.11.03, 11:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richie Re: Ksiądz zaskarżył brak kasy w swoim portwelu IP: issrv:* / 192.168.7.* 06.11.03, 11:11 Biedny kler cos pewnie chcial dla siebie Nie moze zniesc mysli ze ktos na tym jego "slowie" zarobi wiecej niz on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retobado Re: Ksiądz zaskarżył brak kasy w swoim portwelu IP: *.prima.net.ar 06.11.03, 11:20 Gość portalu: Richie napisał(a): > Biedny kler cos pewnie chcial dla siebie Nie moze zniesc mysli ze > ktos na tym jego "slowie" zarobi wiecej niz on. Ciekawe, ze gdyby to nie byl ksiadz ale jakas inna osoba np. dziennikarz kto wystepuje o ochrone swoich praw autorskich to cala dyskusjanie mialaby miejsca. Ksiadz to taki sam czlowiek jak pozostali i jako obywatel ma takie same prawa i obowiazki jak pozostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.polkomtel.com.pl 06.11.03, 11:24 Wstyd proszę księdza, wstyd! Kompromituje ksiądz siebie i Kościół. Trzeba być małym człowiekiem, o małym sercu, żadnej wrażliwości i jeszcze mniejszym rozumie. Przecież film Pana Jerzego staje w obronie bardzo pięknych wartości. Zachęca do refleksji. Poucza. Wychodząc z kina, wielu postanawia "będę lepszym człowiekiem". Wam, co niedzielę, rzadko się to udaje. I co? Pan Jerzy lepiej zrobił Waszą robotę, to od razu zdjąć z ekranu? żałosne. A może rzeczywiście chodzi o tę kasę - ? obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamci OBŁUDA IP: 195.117.5.* 06.11.03, 11:27 Przecież to oczywiste! Mówiąc - "nie wykluczam rozmów z producentami" - chodzi o targowanie!! Poza tym: 1 - powinien sie cieszyć, bo kto o czymś takim słyszał? A tak mu promują festiwalik. choć.... hmm w sumie teraz on go promuje a przy okazji i film... 2 - to wychodzi na to, ze nie można w filnmie uzyc nazw własnych?? ABSURD - wszak może chodzi w tym filmie o ten właśnie festowal - tak jak może chodzic o Wojsko Polskie, Prezydenta RP, samochód Mercedes, telefon Nokia, festiwal w opolu itd itd Czy trzebaby na kążda okazje w filmie wymyslac nowe nazwy i marki: co telefon nokionium?, czy samochud Mercendance??? 3 - a co tu dużo gadać, asurdy królują na świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu TO chyba raczej reklama? IP: *.freeway.pl / 172.16.1.* 06.11.03, 11:31 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.oepd.com.pl / 172.16.17.* 06.11.03, 11:41 Czy to ta sama Sowa co komponowanła pieśni dla festiwalu w Kołobrzegu i Zielonej Górze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Polski kabaret IP: 158.194.194.* 06.11.03, 11:51 Przy okazji roznych procesow o odszkodowania w USA czyta sie opinie, ze Amerykanom na mozg padlo, ze w cywilizowanej Europie i w cywilizowanej (hehe) Polsce takie rzeczy sie nie zdarzaja... Coz - okazuje sie, ze i tutaj mozna chciec z pelna odpowiedzialnoscia z sadu zrobic cyrk. I to jeszcze bedac ksiedzem, ktory ma odpowiadac za wychowanie i moralne zdrowie narodu. Smiechu warte. Z drugiej strony polskie sady i tak juz od dawna nie sa traktowane powaznie, wiec czemu by ich jeszcze bardziej nie upodobnic do kabaretu - ja sie nawet domyslam w jakiej stylistyce mozna by utrzymac piosenki w tym akurat przedstawieniu. Wiem, ale nie moge napisac ze wzgledu copywright - boje sie procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiezofil Re: Polski kabaret IP: *.home.cgocable.net 06.11.03, 12:26 Czekam, kiedy nareszczie odezwie sie na ten temat "swiatly" Oszolek z RM i inni w jego rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty klechy = pazerność, obługa, chciwość, hipokryzja.... IP: *.net.autocom.pl 06.11.03, 12:28 pedalstwo, pedofilstwo, żerowanie na naiwności "owieczek", złodziejstwo, afery, pijaństwo, prostytucja... Przecz z czarną zarazą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu 06.11.03, 12:33 Kolejny atak...lewactwo myśli że nas katolików przyzwyczai do tego typu zagrywek i ze w końcu nas to zniechęci do protestów..otóż nie moi mili, nigdy nas nie złamiecie! Wasza taktyka na wymęczenie przeciwnika nie odniesie pożądanego przez was skutku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: 212.160.148.* 06.11.03, 13:05 Gdyby to zrobił ktoś inny niż ksiądz to nie byłoby sprawy. Ale trza się czepiać czarnych, nie Odpowiedz Link Zgłoś
indiglo Niby jaja, ale gdyby to Sony zastrzegło w 1993 r. tą 06.11.03, 13:26 nazwę, to Machulski musiałby teraz sprzedać "Zebrę" i zastawić zegarek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re: NASTEPNYM RAZEM NIECH STUHR ROBI FILM W IZRAELU IP: 162.108.22.* 06.11.03, 18:36 indiglo napisał: > nazwę, to Machulski musiałby teraz sprzedać "Zebrę" i zastawić > zegarek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: NASTEPNYM RAZEM NIECH STUHR ROBI FILM W IZRAE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 22:27 Ty zas spierdalaj do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Nikt nie wymyslil "sacro song" ani "protest song" IP: *.qc.sympatico.ca 06.11.03, 13:39 Nikt nie ma prawa do sacro song czy protest song, poniewaz sa to angielskie nazwy zjawisk downo wymyslone i to nie w Polsce. Tak wiec zaden ksiadz nie ma praw autorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_comendante HA HA DOSKONAŁA KAMPANIA REKLAMOWA GRATULACJE IP: *.radom.pilickanet.pl 06.11.03, 13:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahu Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.sgh.waw.pl 06.11.03, 14:00 Prawo stoi po stronie wlasciciela nazwy. Niech Stuhr placi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsionc Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.kogeneracja.com.pl 06.11.03, 14:03 pazerny klecha chce kasy i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancelot Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 14:11 Jeśli jakaś dziewczyna straciła zdrowie, bo ją przywalił konar na cmentarzu i teraz Urban chce kupić kościół na licytacji (a niech kupuje. Zobaczymy, co z tego wyjdzie) to cacy, a jeśli Jasio Palusiński upomina się o swoje to bee. Bo co? Dlatego, że jest księdzem. Zachód przychodzi do nas i uczy nas przestrzegania prawa. Mijają już czasy, kiedy to poprzez kolesiów dało się coś załatwić. W Stanach Zjednoczonych bankrutują diecezje z powodu księży pedofilów. Dlaczego u nas nie miałoby zbankrutować jakieś tam studio filmowe. Skoro mają kasę na wyprodukowanie filmu i to ze Stuhrem, cenionym przeze mnie aktorem, to dlaczego nie na odszkodowanie. Prawo dotyczy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Ksiądz zaskarżył producentów nowego filmu Stu IP: *.qc.sympatico.ca 06.11.03, 14:20 "Sacro song" czy "Protest song" sa to angielskie nazwy zjawisk, dawno wymyslone i to nie w Polsce. Zatem zaden ksiadz nie moze roscic sobie praw autorskich. Odpowiedz Link Zgłoś