Gość: qr2nów IP: *.chello.pl 16.11.03, 21:12 ŚWIETNA AKCJA! NIECH TAKĄ TAKŻE ZORGANIZUJĄ NA KURDWANOWIE!!! POPIERAM CAŁYM SERCEM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bynio73 Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.arcor-ip.net 16.11.03, 21:34 Brawo, nareszcie policja robi to co do niej nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
teofilo Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac 17.11.03, 11:05 Policja wg. mojej wiedzy (N.H.) często, chętnie i wielokrotnie legitymuje (uprzykrzając im życie) młodych ludzi, kompletnie nie grożnych. Z braku pieniędzy i odpowiednich obiektów siedzą bądż gdzie, lub plączą się po osiedlach. To poniewieranie i upokarzanie prowadzi do powszechnej w tym środowisku, nienawiści i pogardy do wszystkich służb mundurowych. Ci młodzi ludzie dorośleją, z nimi dorośleje ich wrogość do, jak mówią, "psów" i rośnie przekonanie, że policja nie rozwiąże żadnej sprawy i w niczym nie pomoże. Oczywiście większość nie zdecyduje się dzięki tym śmiesznym represjom na żadne działania, ale kilka procent czy to odważniejszych, czy może desperatów, stwierdza, że policja to parodia i można ją olać. To oni szukają szlifów przestępczych. Zero tolerancji, to słuszna idea, ale nie może się objawiać jako 100% nietolerancji. Policjanci niestety skrzętnie omijają "dużych kozaków" i to przekonuje młodych ludzi, że bezpieczniej być gangsterem niż normalnym. Zupełną żenadą policyjną jest nie przybywanie na pomoc po jej wezwaniu. Ciekawi mnie pokłosie tej akcji, poza wystraszeniem kilku małolatów ze zwykłych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUP Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: 213.77.26.* 18.11.03, 08:14 Pajacu !!! - jakby ci pocięto brata,sistrę rodziców to byś się nie litował nad biednymi, zfrustrowanymi kolesiami krążącymi z sikierami po osiedlu.Pochwalam policję za pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.chello.pl 18.11.03, 14:02 Rok temu przed wyborami do Rady Miasta zorgonizowana zostala podobna akcja.Tzw.ekipa rajdujaca jezdzila po osiedlach i kontrolowala normalnych ludzi takich jak ja ktorzy od paru lat maja zamilowanie do slodkiej roslinki(marihuany).A ze pech chcial ze akurat mialem ochote wraz ze znojomymi oddac się tej rozkoszy podjechali panowie niebiescy i znalezli przy mnie znikoma ilosc maryhy.Mam przez to teraz troche problemow bo kazono mi zaplacic 1000zl (koszty sadowe i grzywna) które z wielkim trudem będę musial splacic, nie mowiac o wyroku w zawieszeniu. Panowie Niebiescy zajmicie się lepiej lapaniem gangsterow a nie zastraszajcie normalnych obywateli!!! I tak wiemy wszyscy ze jestescie oplacani przez gangsterow!!!!,którym wlos z glowy nie spada...pappaaaa...pozdro dla wszystkich palaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra rada zatrzymywac BMW, Mercedesy i podrasowane sportowe IP: *.ceu.hu 16.11.03, 21:50 samochody, jesli za kierownica siedzi malolat albo dresiarz i legitymowac goscia. A potem kontrola skarbowa - jak bezrobotny, to skad ma pieniadze na bryke? Trzeba walczyc z badziewiem - niech poczuja, ze sa osaczeni, to od razu zmiekna i straca troche pewnosci siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_dres Re: zatrzymywac BMW, Mercedesy i podrasowane spor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 20:11 a co jest zlego w tym, ze mlody czlowiek jezdzi sportowa fura? Moze rodzice mu ja kupili, moze to auto ojca, albo po prostu UCZCIWIE ZAROBIL ? Sam pewnie sie nie bujasz i ci to przeszkadza, debilu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: zatrzymywac BMW, Mercedesy i podrasowane spor IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 17.11.03, 23:07 ciekawe jak "uczciwie zarobił" będąc małolatem? może kradnąc komorki albo handlując prochami, cymbale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: zatrzymywac BMW, Mercedesy i podrasowane spor IP: *.chello.pl 18.11.03, 10:53 to jeszcze nic, a ja widuję pod jednym blokiem np. mercedesa kabrio 600, lub audi TT - jeżdżą tymi sprzętami goście na oko 20 - letni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra rada Re: zatrzymywac BMW, Mercedesy i podrasowane spor IP: *.ceu.hu 18.11.03, 00:13 To, ze zaczynasz od "debilu" najlepiej o tobie swiadczy "idioto". Odplacam pieknym za nadobne. Jezeli czegos nie rozumiesz to sie po prostu nie odzywaj. Jesli auta posiadaja legalnie i moga to udekumentowac - chwala im za to. Urzad kontroli skarbowej moze jednak skontrolowac kazdego - niech wiec zacznie od tych, gdzie fakt, ze "cos jest nie tak" az razi w oczy i jest oczywisty, bo jesli 22-letni gosc jezdzi bmw za 60 tys., nie pracuje, a starzy na bezrobociu, to chyba golym okiem widac, ze uczciwie tej kasy nie zarobil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUP Re: zatrzymywac BMW, Mercedesy i podrasowane spor IP: 213.77.26.* 18.11.03, 08:18 Gdzieś ty się uchował miszczu!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcw Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: 62.181.178.* 16.11.03, 22:24 i co dalej z tą młodzieżą!? czy policja ma dla nich jakieś zadanie budujące, wychowujące, czy to nie zapóźno, czy tylko to jest prowokacja, by dla odwetu było dwa razy gorzej. Przecież mieszkańcy tych zagrożonych osiedli to rodzice, sąsiedzi, wychowawcy. Zbieramy żniwo braku zajęć pozalekcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nike Re: ???? IP: *.spine.pl 17.11.03, 02:27 Co to za tytuł "pacyfikuje"?! Od razu wzbudza odruch współczucia dla "pacyfikowanych". Toć Policja tylko próbuje kontrolować dresiarzy i to na jakichś pokazówkach, zamiast patrolować dzielnice (wszystkie!!) regularnie i na stałe. Gazeta pieje z zachwytu, bo Policja wyruszyła wreszcie "na akcję". A do czegoż została powołana, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Administrator Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.admin.pk.edu.pl 17.11.03, 08:15 Wreszcie sensowna akcja! Oby jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikumiku Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.bp04catv.broadband.hu 17.11.03, 09:00 Oj, na Kurdwanowie, to juz by sie dawno przydaly takie pacyfikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Pacyfikowali dresiarzy? IP: 62.121.129.* 17.11.03, 10:01 Na dwoch 'blokadach', ktore widac bylo z mojego okna zatrzymywali samochody jak popadnie. 'Dresiarzy', którzy dziś zresztą bardzo rzadko rzeczywiscie noszą dresy, wśród zatrzymywanych nie widziałem. No i nic dziwnego, bo rzadko który z nich wyjeżdza z osiedla samochodem - większość chadza pieszo w głębi osiedli, między blokami. Wariaci jeżdzący po 120 km/h (na osiedlowych ulicach!) ujawniają się późno w nocy, a wtedy policjantów już nie ma. Za to jak sąsiad zadzwonił na policję, żeby poinformować, że okradają mieszkanie w bloku naprzeciwko, oficer dyżurny zamiast wysłać patrol zaczął naciskać, by sąsiad koniecznie podał swoje nazwisko (fakt, że miało to miejsce za poprzedniego komendanta). Żeby zatem odtrąbić sukces tej akcji, trzeba by było lepiej ją przemyśleć. Sądzę, że zamiast od razu fundować ludziom łapanki na ulicach czy rogatki a la stan wojenny, dobrze byłoby wcześniej poradzić się mieszkańców, bo oni wiedzą, jakie naprawdę są problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
m-p Re: Durnie z "Wyborczej" zastanówcie się co robicie! 17.11.03, 10:53 |...Niech nam nawet kilka razy w tygodniu zamykają osiedle, |jeśli to ma pomóc. Uczciwy nie ma się czego obawiać - mówi |Agata Janczura (pracuje w Szkole Podstawowej nr 89 na os. |Piastów).... Nazwisko i miejsce pracy tej nauczycielki do wiadomości dresów, tak? Trochę pomyślcie, zanim coś napiszecie, DURNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaEriksfru Re: Durnie z IP: *.cm.chello.no 17.11.03, 12:37 m-p napisał: > |...Niech nam nawet kilka razy w tygodniu zamykają osiedle, > |jeśli to ma pomóc. Uczciwy nie ma się czego obawiać - mówi > |Agata Janczura (pracuje w Szkole Podstawowej nr 89 na os. > |Piastów).... > > Nazwisko i miejsce pracy tej nauczycielki do wiadomości dresów, > tak? > Trochę pomyślcie, zanim coś napiszecie, DURNIE!!! Przyznaje Ci racje.Szokujace jest to ze podaja nazwisko i adres tej kobiety.Do kompletu brakuje tylko jej zdjecia z rodzina.Gratulacje dla "medrca" z Gazety..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fam Re: Durnie z IP: *.net.autocom.pl 17.11.03, 20:52 Chyba oczywiste jest ze ta nauczycielka wyrazila na to zgode... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.um.krakow.pl 17.11.03, 13:04 Witam!Bardzo bym się ucieszyła gdyby wreszcie zniknęły wałęsające sie watahy gostków po osiedlach.Po prostu wieczorami każdy boi sie wyjsc na "glupi" spacer nawet z psem, zeby nie zostac zaczepionym.To jest bez sensu.Najbrdziej zalezaloby mi na tej kontroli na os.Oświecenia.Pelętaja się tam młodzi ludzie, niektorzy pijani, rozrabiaja pod klatkami, nie mozna w nocy spac (w szczegolnosci blok 13).Mam nadzieję, że ktoś to ludzi przeczyta i wyciągnie z tego wnioski.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.veranet.pl / 192.168.9.* 17.11.03, 14:46 We wszystkich dzielnicach potrzebna jest policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.comnet.krakow.pl 17.11.03, 18:54 Komendant Kozak to facet z zasadami,niestety na Komisariacie Prądnik Czerwony, musiał ustąpić miejsca plecakom. Kozak,Śnieżek, Górak,Słoniński to pasjonaci pracy policyjnej oraz autorytety wśród policjantów. A przede wszystkim apolityczni i nie powiązani z żadnymi układami. To powinien być trzon Komendy Miejskiej przy najbliższej reformie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.A. PANIE KOMENDANCIE, DZIESIEC LAT NA PANA CZEKALISMY!!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.1.* 17.11.03, 23:12 niech Pan sie trzyma i niech pan kontynuuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Policja pacyfikuje dresiarzy w Mistrzejowicac IP: *.chello.pl 18.11.03, 14:07 Rok temu przed wyborami do Rady Miasta zorgonizowana zostala podobna akcja.Tzw.ekipa rajdujaca jezdzila po osiedlach i kontrolowala normalnych ludzi takich jak ja ktorzy od paru lat maja zamilowanie do slodkiej roslinki(marihuany).A ze pech chcial ze akurat mialem ochote wraz ze znojomymi oddac się tej rozkoszy podjechali panowie niebiescy i znalezli przy mnie znikoma ilosc maryhy.Mam przez to teraz troche problemow bo kazono mi zaplacic 1000zl (koszty sadowe i grzywna) które z wielkim trudem będę musial splacic, nie mowiac o wyroku w zawieszeniu. Panowie Niebiescy zajmicie się lepiej lapaniem gangsterow a nie zastraszajcie normalnych obywateli!!! I tak wiemy wszyscy ze jestescie oplacani przez gangsterow!!!!,którym wlos z glowy nie spada...pappaaaa...pozdro dla wszystkich palaczy...(NIE JESTEM DRESEM!!!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś