Gość: kulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 16:12 witam , jestem zainteresowany ta inwestycja ktos juz kupił u nich? co myslicie o tej inwestycji? www.adchor.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzysztof Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 13:17 świetna spokojna architektura, tylko trochę daleko, podobno ma tam być tramwaj, czy coś wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janos99 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 09:11 kupiłem mieszkanko kawałek bliżej, i rzeczywiście jest mowa o planowanym szybkim tramwaju. poszukaj sobie w wątku o bocianim gnieździe mapki, jest tam pokazany szczegółowy przebieg tej linii oczywiście wszystko 'planowane w roku 2016'....oby nie skończyło się na 'planowane'.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 17.05.09, 18:47 Byłam, ogladalam, plusy to takie ze fajny widok i fajne balkony, a minus taki ze z ceny zejsc nie chca, brak przejscia dla pieszych przy al 29 listopada i jak wysiadlam z autobusu to sie wystalam chwile nim zdolalam przejsc przez ulice,brak chodnika to juz w ogole porazka. W kazdym mieszkaniu minusem jest tez mniejszy pokoj-dziwny uklad 2,33 na 5 m to strasznie dluga kiszka.Poza tym blok blisko ulicy i zupelny wygwizdow jak narazie, planowany szybki tramwaj i ponizej maja rozbudowac w przyszlosci siec sklepowa.W mieszkaniach nie bedzie parapetów ani gniazdek, brak płytek na balkonach.Brak komorek lokatorskich,garaz podziemny pod budynkiem jakies 27 tys, jesli nie kupisz to miejsce na malym parkingu za ogrodzeniem niestety :(. Za taka kase w porownaniu z innymi inwestycjami to troche przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinja Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 18.05.09, 20:54 tez chcemy zakupic tam mieszkanie...cena nie wydaje mi sie zbyt wygorowana 6200m2 na 2 pietrze..czy ktos zna ciekawsze propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 19.05.09, 10:54 6200? wolałbym dołozyc 1000 i zamieszkać ze 4 5 przystanków od rynku w bloku w zieleni, z parkami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.technika.net.pl 19.05.09, 11:38 ciekawe gdzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyrk Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.pnet.com.pl 22.05.09, 13:49 45 przystanków od Rynku?? kawał drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 19.05.09, 11:41 w porownaniu z jakimi inwestycjami? jakies przyklady? chetnie porownam ... z gory dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 19.05.09, 13:07 dom.gratka.pl/mieszkania-sprzedam/lista/,krakow,lobzow%5Esrodmiescie,7000,7500,dz,cmo,cmd.html dom.gratka.pl/mieszkania-sprzedam/lista/,krakow,lobzow%5Esrodmiescie,7000,7500,nowe,20,d_0,dz,cmo,cmd,sk,li,sr.html dom.gratka.pl/mieszkania- sprzedam/lista/,krakow,lobzow,7000,7500,nowe,dz,cmo,cmd,sk.html tu sam łobzów o prawie 30 ogłoszeń. niew są to oczywiście nowe mieszkania, ale lokalizacja znacznie lepsza za "podobna cenę" a można oczywiście szuakć czegoś tańszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 19.05.09, 13:28 rok budowy 1970... 7500 zl - m2... lokalizacja faktycznie bez zarzutu... ale moze warto spojrzec na inwestycje adchoru troche bardziej przyszlosciowo... hmmm.. belwederczykow to faktycznie jak narazie odludzie aczkolwiek odleglosc od centrum jest mimo wszystko zadawalajaca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meier Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.237.spine.pl 19.05.09, 18:53 Nie jest to aż tak daleko od centrum, niestety poranne korki na 29 listopada są standardem, a najszybszym sposobem komunikacji jest rower lub poranny spacer wzdłuż ulicy do Dobrego Pasterza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Pierwszy, podstawowy minus: nazwa. IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 21:05 Megalomania do sześcianu. "Apartamentowiec" - no tak, kto przy takich cenach kupuje mieszkania. "Apartamentowiec" w którym największe mieszkanie ma ... 53 metry! Toż to klitka, a nie "apartament"... Jak ktoś nie potrafi bez megalomanii nazwać budynku, to warto sobie zadać pytanie, co rozumie pod pojęciami "najpiękniejsza dzielnica Krakowa", "bliskość centrów handlowo-rozrywkowych" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 18.05.09, 20:57 a czy ktos juz kupil tam mieszkanie? ciekawa jestem opini innych osob..jestem zainteresowana kupnem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 10:06 Szukałem o nich opinii w internecie, ale zupełnie nic nie ma, to chyba jakiś zupełnie świeży deweloper, wzięli kredyt na całość w banku polskiej spółdzielczości. Jak dla mnie to należałoby ich dobrze sprawdzić przed zakupem, żeby się nie obudzić z ręką w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czrnyantek Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 15:22 Jeżeli mają pełne finansowanie to się ciesz że nie wylecą w powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 19.05.09, 15:42 yyy nie bardzo zrozumialem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 19.05.09, 15:45 a jest moze ktos kto tam byl? zapytal o oferte? rozmawial z inwestorem czy przedstawicielem agencji? chcialbym sie dowiedziec jakis szczegolow...jak to wyglada od srodka a nie tylko z www.adchor.pl ...ww wypowiedz to za malo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 19.05.09, 19:01 patrz 4 post od gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 19.05.09, 19:31 dlatego zadaje pytanie czy ktos tam bym a nie co znalazl w internecie !!!!! to ze garaz kosztuje 27 tys jakos srednio mnie zadowala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 21.05.09, 14:02 ja tez chetnie sie dowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:37 Napisałam przecie, ze byłam, oglądałam mieszkania, rozmawiałam z deweloperem, ceny od 295 tys do 270 tys, moze zejdą ze dwie stówki na metrze kwadratowym, ale bardziej byli chętni do usług typu dołozenie tych parapetów, połozenie płytek na balkonie, czy polozenie gładzi, pomalowanie.Sprzedali dopiero 29 mieszkań na 156, więc moze warto troche jeszcze poczekać aż ich przyciśnie i sami zejdą z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 21.05.09, 23:43 nie sadze zeby zeszli z ceny...bardzo podobaja mi sie te bloki tylko troszke na zadupiu i sie waham... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Petla tramwajowa bedzie niestety troche blizej... IP: *.betanet.pl 22.05.09, 10:20 Krakowa, dokladnie kolo ulicy Kuznicy Kołątajowskiej wiec to kawałek, druga sprawa obwodnica pólnocna... nie wiadomo czy napawno bedzie tamtedy przebiegac sa plany zeby przesunac ja bardziej na polnoc, co do lokalizacji, niedaleko jest Osrodek Wychowawczy (sami sie zastanowcie), z ktorego mlodziez daje sie we znaki mieszkancom Witkowic i ulicy Witkowicka, wybryki chuliganskie itp. Sami sie zastanowcie czy warto. Milego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Petla tramwajowa bedzie niestety troche blize IP: *.chello.pl 22.05.09, 11:04 Witam ...Wzbieram sie wkrotce na ogladanie jednego z mieszkan...nie wiem jednak zupelnie o co pytac...oczywiscie nie mowie tu o podstawowzch sprawach..kupnem mieszkania zajmuje sie pierwszy raz i nie chcialabym popelnic bledu....a z opinii ww ta inwestzcja ma duzo minusow...teraz to juz sama nie wiem... pozdrawiam i z gory dziekuje za info . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Petla tramwajowa bedzie niestety troche blize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:48 z tymi chuliganami z osrodka to cie poniosło troche. ja mieszkam w okolicy i problemów z nimi nie miałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Wcale mnie nie ponioslo swoje wiem... IP: *.betanet.pl 22.05.09, 15:30 ja mieszkam w okolicy 10 lat i od 10 lat sa z nimi problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Petla tramwajowa bedzie niestety troche blize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:51 Bzdura, odsyłam do wieloletniego planu inwestycyjnego Miasta Krakowa. Pętla będzie w okolicy ul. Arsenał. Kiedy, to inna sprawa, bo rok 2016 to wersja bardzo optymistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie... IP: *.betanet.pl 22.05.09, 15:41 w tej okolicy co napisalem, plan sie zmienil. Aha jeszcze jedno ta linia moze wogole nie powstac, przez problemy przy ulicy kuznicy- kolatajowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.chello.pl 23.05.09, 10:53 i tak uwazam ze lepiej kupic mieskzanie tam niz np na prokocimiu czy biezanowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 15:08 ceny z kosmosu jak na takie zadupie. Za 6200 zł to można naprawdę mieć ciekawą ofertę w lokalizacji dużo bliższej centrum, tylko trzeba poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujacy Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 18:17 jasne, ciekawe gdzie poszukac...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 21:22 w ofertach developerów. Ja znalazłem w cenie ok 5,5 tys za metr i mam autobus i tramwaj pod nosem (spacerem 10 minut). Do Rynku pieszo 50 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujacy Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 12:16 no to prosze pochwal sie co to za inwestycja..?? moze zostaniemy sasiadami heheheh...chociaz cos watpie bo przegladam oferty deweloperow i ta inwestycja ma dobra cene - niska zabudowa, nie jakis 10cio pietrowiec, teren ogrodzony w okolicy domkow jednorodzinnych a nie naszpikowany blokami w odleglosci paru metrow od siebie gdzie okno 'wychodzi na okno' sasiedniego bloku, bliska odleglosc od centrum (mimo iz komunikacja nie nalezy tu do plusow ale moze w przyszlosci sie cos zmieni). Mysle ze KRAKOW buduje sie w tamta strone i jest to dobra inwestycja... Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. 24.05.09, 13:20 Ja tez się zastanawiam nad kupnem tam mieszkania, a co do tanszych inwestycji to w carinie po negocjacji zaproponowali mi cene mniej 5300/m2, szkoda tylko ze to takie blokowisko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 13:58 nie zostaniemy sąsiadami bo w naszej inwestycji nie ma już wolnych mieszkań. Są to okolice ulicy Kapelanka, z drugiej strony miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujacy Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 15:10 podaj konkretna nazwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 19:10 może mysliisz o skawinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Nie mysle o trasie w krakowie, ktora... IP: *.betanet.pl 25.05.09, 22:33 byc moze powstanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Bzdura to jest twoja wypowiedz, petla bedzie. IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 11:07 > w tej okolicy co napisalem, plan sie zmienil. Kiedy się zmienił? Bo OBOWIĄZUJĄCY MPZP (do znalezienia na stronie Miasta Krakowa) twierdzi, że to Ty piszesz bzdury. A na pewno MPZP jest ważniejszy i dokładniejszy od planów ogólnych. > Aha jeszcze jedno ta > linia moze wogole nie powstac, przez problemy przy ulicy kuznicy- > kolatajowskiej... Niby jaki problem? Linia jest ujęta w OBOWIĄZUJĄCYM MPZP. I dopóki on nie ulegnie zmianie (a nie ma najmniejszych powodów, by świeżo co uchwalony miał być już zmieniony) to nie ma też żadnych przeszkód do jej budowy. A na pewno nie jest taką przeszkodą to, że ktoś ma na terenie przeznaczonym pod jej budowę ogródek albo parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsadny I blok i garaze, ale dla Ciebie niby znawco... IP: *.betanet.pl 25.05.09, 17:21 to tez nie problem co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Aha jeszcze jedno "kr" ta trasa nie jest... IP: *.betanet.pl 25.05.09, 17:23 zatwierdzona, znawca sie znalazl heheh.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: I blok i garaze, ale dla Ciebie niby znawco.. IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.09, 22:17 A konkrety? Który blok (adres proszę: ulica, numer) stoi na terenie przewidzianym w MPZP pod trasę tramwaju? Wiesz w ogóle co to jest MPZP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny "kr" wiem co to jest MPZP i wiem ze ty jestes w... IP: *.betanet.pl 25.05.09, 22:35 bledzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Artusiu dziecko, zebys sie tylko nie obudzil z... IP: *.betanet.pl 25.05.09, 22:35 reka w nocniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: "kr" wiem co to jest MPZP i wiem ze ty jestes IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 10:55 Tupnij jeszcze nóżką, skoro nie potrafisz zaakceptować FAKTÓW. Mój błąd łatwo byś wykazał, podając dokładnie, który to budynek stoi na trasie. To, że poza tupaniem nie potrafisz podać żadnych faktów wyraźnie wskazuje, kto ma rację w tym sporze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny To ty malutki nie umiesz zakceptowac FAKTÓW... IP: *.betanet.pl 26.05.09, 11:25 jesli uwazasz ze tak dobrze sie znasz na planie, ktory jest zmieniany z tygodnia na tydzien, a jego wersje sa przedstawiane raz na rok i znow zmieniane (nie zmienia sie tylko dat, to tak zebys ty sie cieszyl wlasna niewiedza), to sam sobie to sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: To ty malutki nie umiesz zakceptowac FAKTÓW.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 18:59 nie wiem o co się kłucicie ,ale powiem tylko że miasto wykupuje tereny pod nową 29 i nie ma żadnej zmiany planów od ubiegłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: To ty malutki nie umiesz zakceptowac FAKTÓW.. IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 21:58 > nie ma żadnej zmiany planów od ubiegłego roku No bo nie może być :) I to nawet od ponad dwóch lat. "Rozsądny" żyje w sferze marzeń, może jest nawet jedną z osób co składała protesty do projektu (warto poczytać, poziom bzdur jakie tam wymyślano chyba nie został jeszcze w Krakowie pobity). Tylko że protesty zostały odrzucone, plan został przyjęty i czy mu się to podoba, czy nie - obowiązuje. A teksty o tym, że MPZP się co chwilę zmienia to tak między Braci Grimm i Andersena powinien włożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Nie powiem co ty malutki mozesz sobie wlozyc i... IP: *.betanet.pl 27.05.09, 16:43 gdzie, jesli ci ktos pozwoli, a teraz wracaj do swoich urojonych wierzen.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roztropny Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 22:18 156 mieszkań to jakieś 200samochodów ,odliczając te co staną pod ziemią to ci co wrócą z pracy najpóźniej to staną już na Węgrzcach:) bo tam jest problem zaparkować parę samochodów pracowników budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.devs.futuro.pl 01.07.09, 17:45 przesadzasz przecież nie wszyscy maja po dwa samochody niektórzy wogóle kazdy ma mozliwość kupienia miejsca postojowego a reszta na zewnątrz napewno jakas zatoczka będzie, jest to problem ale zeby był on tylko taki to jest ok,kraków sie w tamtą stronę rozbudowuje ,trzeba mieć nadzieję ze infrastruktura sie poprawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 12.06.09, 10:26 ogladalam ost tam mieszkanko z mezem i chyba sie zdecydujemy :) lokalizacja jest swietna tylko dojazd jest problematyczny ;/ no zobaczymy - moze jakos ta okolica sie rozkreci :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 24.05.09, 13:18 Właśnie, ktos tam kupił? sprawdziliście wiarygodność tego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 15:13 ja podpisalam umowe rezerwacyjna...jednak szczerze mowiac nie sprawdzalam dewelopera...jak go sprawdzic? gdzie sie udac? gdzie pytac? chetnie to zrobie a pozniej podziele sie na forum... :D Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 24.05.09, 17:41 nieruchomosci.wieszjak.pl/mieszkanie/69733,Jak-sprawdzic-dewelopera--.html Daj znać jak czegos się dowiesz, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 24.05.09, 17:43 A zapomniałam spytac, udało Ci się wynegocjować jakiś rabat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 24.05.09, 20:43 Deweloper nie chce dac rabatu...jedynie na garazu podziemnym ;/ ewentualnie proponowane znizki przy wykonczeniu mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.237.spine.pl 25.05.09, 10:09 Są kredytowani w 100% przez jakiś bank to jest bardzo wazne ze nie wyleca w kosmos trzeba wiedzieć w jakim banku i tam zasiegnąć opini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur2 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 19:25 ja zrobilem rezerwacje dzisiaj i dano mi namiary do ich banku powiem że siedziałem u nich i robota idzie im dosyć fajnie .pokazano mi plan krakowa i jest zaznaczona petla tramwajowa zaraz koło bloków ( 300m) ,widziałem plan 29 jak mają przebudować i może to nie na dzis ,ale jak to powstanie to bedzie ok.macie racje to nie jest blokowisko nie powstanie nic obok .deweloper z tego co powiedział to obok na miejscu cegielni chce wybudować biurowiec lub hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optyk Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 26.05.09, 13:26 udalo Ci sie cos korzystnego wynegocjowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur2 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 18:52 jestem zadowolony,nie spodziewałem się cudu jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 26.05.09, 19:36 No ale co udalo Ci się wynegocjować skoro jestes zadowolony? Sama chce jutro podpisać umowę, napisz proszę bo chciałabym wiedziec czego mogę sie spodziewać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ito Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 27.05.09, 17:18 podpisalas umowe myszos? wynegocjowalas cos? pozdraiwam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 27.05.09, 18:30 Tak, zarezerwowalam mieszkanie za które niestety nie chceli nic opuscic :(, ostatnio jak tam byłam i rozmawialam z jednym ze wspolników oferowali mi usluge wykonczenia (tylko moje materiały) w cenie lokalu, a dzis drugi wspolnik sie z tego wycofał, powiedzial mi ze pewnie się przeslyszalam.Zauwazylam ze schodzą tylko te mieszkania najatrakcyjniej polozone, z duzymi balkonami a ludzie rezerwują i rezygnuja, bo albo nie dostaja kredytu albo wolą kupic gdzie indziej, gdzie dostaną nizsza cene, mysle ze się obudzą gdzies jesienią, jak okaze sie ze konczy się tylko na rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ito Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 27.05.09, 18:56 a w ktorym bloku rezerwowalas mieszkanie? w 5 czy w 7? mi rowniez nic nie spuscili z ceny i w ezultacie nie wynegocjowalam nic...a ktos ponizej pisal ze jest zadowolony z warunkow jakie udalo mu sie uzyskac. Ja chcialam to mieszkanie w 7 z duzym balkonem... Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 29.05.09, 06:33 Zarezerwowalam w 7, mysle ze maja tak malo sprzedanych meszkań ze beda musieli zejsc jeszcze ze ceny, zwlaszcza ze jak przyznal mi sie jeden ze wspolników kilkanascie mieszkań zarezerwowali jacys irlandczycy i nie maja z nimi kontaktu, moze się okazac ze sprzedanych jest tylko kilka mieszkań, a kredyt maja spory do splacenia.Na razie chcą zarobic najwiecej na tych naroznych mieszkaniach wiec z ceny nie chca zejsc, ale co do tych mniejszych mozna sie dogadac.Bardzo jestem ciekawa co ten ktos zadowolony wynegocjowal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 29.05.09, 06:39 Ito a sprawdzałas moze ich wiarygodnosc, mi dali tylko pozwolenie na budowe, zastawiam sie czy nie popytac dzie jeszcze, niby bank w ktorym brali kredyt stale ich konroluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Nie, nie lecze kompleksiku w przeciwienstwie do... IP: *.betanet.pl 29.05.09, 12:08 Ciebie, kochanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ito Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 12:20 myszos podpisalam umowe rezerwacyjna..przed podpisaniem wstepnej na pewno ich sprawdze...odezwe sie pod koniec tygodnia bo do tego czasu powinnam juz wiedziec..a prosilas o ksero umowy wstepnej? mam nadieje ze ie beda mieli z tym problemu bo chce isc z tym do prawnika zeby ja sprawdzil.. Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 01.06.09, 07:53 Tez juz o tym pomyslalam i umowe przedwstępną maja mi wysłac na maila, w którym bloku zarezerwowałas mieszkanie? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ito Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 01.06.09, 08:41 w 7 ale nic mi nie spuscili... wkurzona jestem troche na to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.devs.futuro.pl 01.06.09, 10:10 Może słabo negocjowałaś ja tam trochę urwałam może nie dużo, samochodu za to nie kupię ale będzie na wykończeniówkę,i tez mam mieszkanko w 7 umowę sprawdzałam u prawnika jest ok,nie ma się do czego przyczepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 01.06.09, 11:18 mowicie o mieszkaniach widokowych tj. tych naroznych z duzymi balkonami czy dostaliscie upust na mieszkaniach z malymi balkonami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.devs.futuro.pl 01.06.09, 11:33 te w środku też widokowe przecież nic im widoku nie zasłania tylko balkon mniejszy,ale nie malutki suszarka na pranie sie zmieści ,stolik krzesełka też wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 01.06.09, 12:41 masz zupelna racje...jednak nie o to mi chodzilo...slyszalem ze na tych mieszkaniach z mniejszymi balkonami mozna negocjowac jednak na tych naroznych nie chca schodzic z ceny. Stad moje pytanie na ktorym mieszkaniu wynegocjowalas obnizeke...?>?????? Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 01.06.09, 19:15 No i dlatego udało Ci sie wynegocjowac rabat, bo kupilas to mniejsze mieszkanie i nie narozne, na tym tez chcieli mi spusic. Ja wzielam to narozne, a na nie juz byla kolejka chetnych, wiec nie spuscili mi ani grosza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ito Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 01.06.09, 19:48 myszos a jezeli moge Cie o to zapytac to na ktorym pietrze zarezerwowalas mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 01.06.09, 20:59 Napiszę Ci jak dostanę kredyt, bo narazie nie chcę zapeszać, zlożyłam dopiero wniosek i czekam na decyzję banku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.devs.futuro.pl 01.06.09, 20:40 mam kupione mieszkanie w 7 na czwartym piętrze narożne 2 pokojowe,tylko ze kupowałam w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ito Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 01.06.09, 13:16 zadowolnona a mozesz napisac ile wynegocjowalas? 2,3,5 - 10 tys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.237.spine.pl 01.06.09, 13:47 Nie wiem co wy tak z tym negocjowaniem.Jest cena , i albo mi pasuje albo nie.Są fajne mieszkania"Pod Fortem" w cenie 4700 i proszą się żeby kupić.Polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 09:38 Pytanie kieruję do tych którzy juz kupili.Jak jest z prawem do tego terenu, czy jest on własnością Adchoru,czy jest to może użytkowanie wieczyste. Czy na hipotece nie ma zadlużeń, jakiś dziwnych wpisów? Zastanawiam sie nad kupnem, policzylam na ich stronie to na 156 mieszkan sprzedali ledwo 37. Jak czytam w powyzszych postach zrezygnowali z czego mogli, z plytek na balkonie, parapetów, monitoringu. Coś niepokojąco to wygląda. Proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.devs.futuro.pl 03.06.09, 17:46 tak kupiłam księgi wieczyste są ok zeszli z paru rzecz, każdy ucieka z dodatkowych kosztów nie tylko oni wszędzie ,wszyscy szukają oszczędności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 03.06.09, 17:57 Tylko martwi mnie, ze ta sprzedaż im tak kiepsko idzie, a podpisałaś już umowę przedwstępną? Masz zapis o promesie przenoszącej własność po zapłaceniu przez Ciebie całości oraz przyrzeczenie umowy ostatecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.devs.futuro.pl 03.06.09, 20:20 tak już piąta rate płacę a sprzedaż jak sprzedaż wszędzie tak samo oni jeszcze buduja a ile jest takich co wybudowali i nie sprzedają teraz u deweloperów nie za ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 07:52 A poszli Ci na ręke jak chciałas dodac jakis zapis do umowy przedwstępnej? I jeszcze jedno, czy cały czas cos sie dzieje na budowie, nie maja przestojów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.237.spine.pl 04.06.09, 10:00 miałam do wglądu akt notarialny,prawnik sprawdził i wszystko jest ok,przejeżdzam prawie codziennie, także praca idzie i z tego co mówił deweloper to zadnych opuźnien nie przewidują wszystko idzie zgodnie z harmonogramem chyba nie mogą sobie pozwolić na opuźnienia bo będą karne odsetki,a to trochę pieniążków by było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 04.06.09, 18:57 Karne odsteki zapłaci Tobie w wypadku opóznienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.devs.futuro.pl 04.06.09, 21:12 komu ?? teściowej której nie mam ,jest to w akcie notarialnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 07.06.09, 16:42 a costy taka nerwowa, chyba nie masz pojecia jak deweloperzy potrafia kombinowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):) Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: 195.78.237.* 08.06.09, 11:07 sprawdziłam umowę u prawnika i jest napisane czarno na biały że jak sie spóźnią z oddaniem mieszkania to płacą karne odsetki,jeżeli ja się spóżnię z zapłatą po zakończeniu inwestycji też płacę ,więc tu nic nie wykombinują choćby chcieli a wykonawca firma Forbau jest solidna też sprawdziłam,:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.is.net.pl 08.06.09, 12:39 Wyslali mi na moja prosbe na maila wzór umowy przedwstepnej i na temat karnych odsetek w przypadku ich opoznienia nie ma ani slowa, jest mowa tylko o karnych odsetkach w przypadku mojego opoznienia w zaplacie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.chello.pl 07.06.09, 16:46 A jest juz konkretny termin oddania bloków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: 195.78.237.* 09.06.09, 10:19 Tak, koniec grudnia 2009, ale moze oddadzą wceśniej-koniec listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:12 Byłem wczoraj i juz ocieplają budynki styropianem, powinni się uwinąc nawet szybciej niż do tego planowanego grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowl anka dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramiki? IP: 209.107.217.* 21.07.09, 15:17 witam wszystkich klientow adchora. zauwazylam, ze sciany miedzy mieszkaniami maja 18 cm grubosci a sa zbudowane z ceramiki. znaczy to tyle, ze nie spelniaja norm akustycznych i warunkow technicznych. sciana taka z ceramiki powinna miec min. 25 cm. mozna by ich zaskarzyc o odszkodowanie. trzeba tez przypilnowac, zeby drzwi na korytarzu mialy mechanizmy samozamykajace na obu skrzydlach bo oni obcinaja koszty wiec na pewno tu tez obetna. poza tym widze ze piony sa na 8 cm a to nie spelnia norm bezpieczenstwa ppoz. wiem z krs, ze oni nie maja doswiadczenia w budowaniu. czy ktos sie z nimi kontaktowal w tej sprawie? moj email jak by co loginsaretaken@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 19:21 panienko ty chyba jesteś ekspertem na waga Swiatową - ile klas skończyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowl anka Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: 209.107.217.* 21.07.09, 19:45 oj co pan taki uszczypliwy? czy sie panu to podoba, czy nie, zechcemy to wyjasnic. skonczylam zawodowke na zlotej kielni zanim wieczorowo do matury podeszlam wiec nie mialam lekko, pozniej polibuda, oczywiscie ladowka a ostatnio pracuje dla kancelarii prawniczej. budownictwo to moja milosc a prawo musi byc respektowane. taki przekret ze zbyt cienkimi scianami nie moze przejsc, m.in. ja na to nie pozwole. niech mi pan powie w takim razie, jaki material o grubosci 18 cm gwarantuje zgodnosc z normami akustycznymi to publicznie przeprosze i dam na piwo. prawo, bezpieczenstwo i komfort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:33 Gratuluje takiej kariery ,ale proponuje zająć sie prawem budowlanym a dopiero wypowiadać się na forum . Widzi Pani ja zanim kupiłem mieszkanie to sprawdzilem dewelopera ( jest to spółka celowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.09, 23:15 pani Anka ma rację... tylko silikaty 18cm i to w wersji "akustycznej" moga być stosowane na ściany międzylokalowe. Ceramika przy gróbosci 18cm nie spełnia wymagań normy akustycznej (międzyinnymi dlatego powstały pustaki POROTHERM AKU25) którego najwyraźniej tu nie ma. Sprawa akustyki przez wielu deweloperów jest niedoceniana ale czasy się zmieniaja a klienci są coraz bardziej wymagający i dociekliwi. Porotherm 18 ma teoretycznie normową izolacyjność 50dB ale dane porothermu są laboratoryjne a ściana nie w laboratorium ale na budowie ma miec 50dB (w badaniu laboratoryjnym nie uwzględnia się przenoszenia bocznego)więc od tych 50 odejmuje sie 2dB (tajk się przyjmuje) ale kiedy akustyk to sprawdza to okazuje się że powinno się odjąć ok 5dB - i jesteśmy z porothermem grubo poniżej normy..... dlatego naściany międzylokalowe powinno się stosować porotherm aku25 lub silikat 25 lub silikat A18... no ewentualnie cegłę pełna 25 ale ze względu na pracochłonność nikt tego nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.237.spine.pl 22.07.09, 09:51 Kobieto przecież ktoś nadzoruje to wszystko to nie budowa w byłej Jugosławi :)są kompetentni ludzie,którzy biorą na siebie odpowiedzialność a deweloper tylko buduje myślisz że nadzoru budowlanego nie ma kierownika budowy który za to wszystko odpowiada z jakiej bajki wyskoczyłaś hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzina na swoim Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:20 JESTESMY Z MEZEM ZANIEPOKOJENI TA SYTUACJA. JAK ONI NAM MIERZYLI TE MIESZKANIA? MY PLACILISMY ZA POWIERZCHNIE MIERZONA DO SCIAN 18CM, CZYLI DE FAKTO WIEKSZA? JESLI TE SCIANY MAJA 25 CM TO POWINNI NAM TERAZ ODDAC CZESC PIENIAZKOW? NAWET JESLI TO JEST POL METRA KWADRATOWEGO. NO I NIE BARDZO CHCE ZEBYM A TRAKCIE OBIADU SLYSZALA JAK MOJ SASIAD ZZA SCIANY CHARPIE, PIERDZI LUB KLNIE... MOJ KOLEGA RADZI, ZEBY PCOZEKAC DO ODBIORU Z TYM BO WTEDY MOGA MIEC ZWIAZANE RECE I MOZNA ICH BEDZIE URZEDOWO WYCISNAC. CO WY NA TO? DAMY SOBIE DMUCHAC W KASZE POCZATKUJACYM MAJSTROM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.237.spine.pl 22.07.09, 13:54 najlepiej dowiedzieć się ze źródła a nie czytać bzdur co niektórzy wypisuja,na innych forach dotyczących budów jest to samo zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie popuszcze Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 14:36 ej ludzisk!!! te sciany sa ceramiczne WIEC musza miec 18. mam tez ich projekt wykonawczy wiec to jest ,,u zrodla,,. co wy na to. u zrodla powiedza oczywiscie ze sciana ma 25. ale ja bede wiercil na wylot i sprawdzal kazda scianke mojego mieszkanka. i policze dokladnie powierzchnie. ALBO BEDA NAKLEJAC PLASTERKI 2.5 CM GRUBOSCI Z OBU STRON. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: 81.219.244.* 23.07.09, 14:00 powiedz gdzie będziesz wiercił to ci przykleja plasterek na 2,5 cm z każdej strony hi hi bedzie ci się zgadzało musisz mieć dobry układ z preziem ze ci dał projekt wykonawczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.237.spine.pl 23.07.09, 14:39 Siejesz Gościu panikę, bo to nie jest ceramika tylko silikat N-18. Poszperałem trochę i znalazłem , że zgodnie z wymaganiem PN-B-02151- 3.1999 wymagana minimalna wartość izolacyjności akustycznej dla ścian międzymieszkaniowych wynosi od 50DB , a te bloczki silikatowe mają 52DB.Koniec języka za przewodnika - to takie dobre przysłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojeni Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 19:48 pani z biura sprzedazy juz dawno powiedziala, ze sciany maja 18 cm i sa z ceramiki, w opisie tez sa z ceramiki. na rysunku maja 18 cm. wiec o o co ci jeszcze chodzi? poinformuj sie zanim cos napiszesz. chyba masz poprawke na wrzesien z budownictwa, czy co? wierzysz naiwnie deweloperowi bez doswiadczenia, takiemu, co obcial gniazdka i plytki na tarasie i chce obciac kable zwisajace z sufitu? hahaha... czy to prawda ze zrezygnowali z drzwi zewnetrznych w malych mieszkaniach, musimy ich przeciez o to zapytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEKTOR Re: dlaczego sciany maja 18 cm skoro sa z ceramik IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.09, 23:39 52 podawane przez producenta też może nie spełniać normy jak pisałem wcześniej norma wymaga 50dB w mieszkaniu a producent podaje w laboratorium różnice faktyczne sięgaja 4-5 dB dlatego "bezpieczni" deweloperzy stosuja POROTHERM AKU KTÓRY MA 57 lub silikat 25 -53dB lub silikat 18A -54dB ze zwykłym silikatem Studencie moga byc problemy... - odsyłam na stronę grupy silikaty po materiały "do pobrania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fałszywka O tej inwestycji myślimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 21:48 , że inwestor , udając idiotę wywalił bloki tuż za granicą planu miejscowego, grając na nosie okolicznym mieszkańcom, którzy sądzili, że mieszkają na willowych peryferiach. Powyższy post jest nachalną reklamą bud położonych na końcu świata, bez perspektyw na jakikolwiek dojazd publiczny. Przez zapchaną do pełną AL. 29. Listopada nie dojedzie się do Krakowa nigdy. Nachalne reklamy to nie tu. Skasować proszę ten post jak najprędzej. Jeśli tzw dewelopera nie stać na reklamę w mediach i planowanie mediów, to niech nie pakuje na forum nachalnej krypciochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: O tej inwestycji myślimy IP: *.chello.pl 25.07.09, 01:06 Sciany sa ok, z pustakow silikatowych - trzeba bylo jezdzic na budowe w trakcie budowania i ogladac, chce kupic tam mieszkanie, sledze budowe od poczatku i czekam az zjada z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: O tej inwestycji myślimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 11:00 Przecież tam obowiązuje plan zagospodarowania przestrzennego!!! Obok ma być pętla szybkiego tramwaju, al. 29 listopada ma zostać poszerzona, powstanie też ul. Iwaszki (po wschodniej stronie alei)- przedłużenie ul. Strzelców. Poza tym, 6 km od Rynku Głównego to chyba jednak nie koniec świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 13:29 Pomyliłem z innym projektem. Ten projekt jest rzeczywiście w granicach planu Górka-Zachód. 29 Listopada nie zostanie poszerzona, to bajka i nie wierz w nią. Nie ma na to miejsca.Plan przewiduje poszerzenie tylko od nowej Banacha do przystanku przy Meiera. Wiaduktu kolejowego nie ruszą. Gardło zostaje. A kasa na wykup działek, to skąd? Tramwaj wypadł dzięki studium, które się właśnie szykuje. To drugie oszustwo wobec kupujących. Obejrzyj projekt studium. Zapis w planie 1 KD(T) 2,49 ha, czyli rezerwa pod szybki tramwaj wypada ze studium, bp pan prof z Warszawy i koledzy radni popychani przez właścicieli gruntów (po co komu rezerwa pod tramwaj?? Lepiej nawalić bloków)tak przyklepują. Przyszli nabywcy zostali nabrani. Czy 6 km od Rynku to jest daleko? Ale mierzone w prostej linii po mapie? Toż to kpina. Przepraszam, ale przejdź pieszo, to zrozumiesz. Trzeba mieć praktykę w codziennym dojeździe po tej osi, żeby się orientować, jaka to pułapka. Kłopot związany z wydostaniem się z tej okolicy na tym polega, że nie ma alternatywy. Nie znajdziesz też w tej stronie miasta ścieżek rowerowych. Ludzie mieszkający przy Kuźnicy dostają klaustrofobii bo w stosownych godzinach nie mogą od siebie wyjechać NIGDZIE: ani na 29 Listopada, ani na Witkowicką-Mackiewicza czy Górnickiego. Linia Opolskiej jest nieprzekraczalna. Stoimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw Re: Przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 10:50 calkowicie sie zgadzam z przedmowca... lokalizacja bardzo rozczarowuje, po prostu nie dziala. co z tego, ze 6 km do rynku jak od razu trafiasz na tzw. waskie gardlo czyli al. 29 list. i pozamiatane. nie ma nawet bezposredniego abutobusu do dworca, trzeba sie przesiadac albo jechac na kleparz i uderzac z buta. dojazd do centrum to meczarnia. niestety najgorszy, jaki znam w krakowie przy tak malej faktycznej odleglosci od centrum. gniazdek el. tez juz nie ma, pewnie by sie nie utrzymaly na tych cienkich scianach miedzymieszkaniowych. na bezczelnosc zakrawa znany argument developera, ze duzy balkon... ten balkon trzeba wykonczyc bo orzneli na plytkach. pelne scianki balkonu maja tak maly odplyw, ze w zimie strach wyjechac na kilka dni i po powrocie patrzec, jak sie robi basen na balkonie podczas roztopow, obracanie kota do gory ogonem. to tak, jak mi kiedys inni developerzy powiedzieli... ,,glowna atrakcja tego mieszkania jest lokalizacja tuz pod ladujacym samolotem. dla fanow lotnictwa...,,. haha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWIE KLIENT Re: Przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 11:48 O KURDE ALE JAZDA!! COS MI SIE WYDAJE ZE SIE ZNIECHECILEM DO TEJ INWESTYCJI A POMYSLEC ZE OGLADALEM TO NIEDAWNO. MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKO CO TU PISZECIE JEST NIEPRAWDZIWE. POWAZNE ZARZUTY DLA RZETELNOSCI DEWELOPERA. Z DRUGIEJ STRONY TZEBA ZNAC TAKIE FAKTY KAZDA STRONA MA PRAWO DO GLOSU. DLACZEGO DEWELOPER SIE TU NIE UJAWNI, MYSLE ZE NIE MA NIC DO UKRYCIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przepraszam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 20:22 widzę że ty jesteś pod wieloma imionami na tym forum i im robisz jazdę niezłą -musisz ich strasznie ni............................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 11:23 Słyszałam ze adchor znowu oszczedził, tym razem na gniazdkach elekrycznych, prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pederasta Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:32 niestety to prawda. chociaz gromadza sie wazniejsze problemy niz gniazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:31 Jakie ważniejsze problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.237.spine.pl 11.08.09, 15:04 Idioto jaki deweloper oddaje mieszkania bez gniazdek !!!! mógłbyś zachaczyć łapą i by cie prąd kopnął chyba że już cię kopnął jak takie bzdury piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 15:46 > Idioto jaki deweloper oddaje mieszkania bez gniazdek !!!! A jaki oddaje "stan deweloperski" z gniazdkami i wyłącznikami? I co z nimi zrobisz, jak będziesz się urządzał - wyrzucisz, czy pod kolor gniazdek od dewelopera będziesz dobierał kolor ścian? > mógłbyś zachaczyć A na czym polega zaChaczenie? Zrobienie czegoś przy pomocy chaka? > łapą i by cie prąd kopnął chyba że już cię kopnął jak > takie bzdury piszesz Wystarczy zaizolować końcówki (np. okleić taśmą izolacyjną) i już nie ma problemu, że możesz "zahaczyć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostra olka Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 12:51 widzialam kilkadziesiat mieszkan w kr i adchor to jedyna inwestycja bez gniazdek i plytek na balkonach. ,,kr,, co ty sie tak czule martwisz o klienta? jak bedzie chcial to te gniazdka wyrzuci, ale wiekszosc je po prostu zostawilaby. latwiej cos miec i zezygnowac z tego niz szukac tego co mial zrobic deweloper. czy ty sie zaczynasz ubierac rano od butow? nie rozumiesz powagi sytuacji. twoje argumenty sa jakby prosto z budowy czyli nie warte nic. podaj jakies agumenty dla ludzi, a nie belkot chciwego budowlanca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 14:40 > widzialam kilkadziesiat mieszkan w kr i adchor to jedyna inwestycja > bez gniazdek i plytek na balkonach. Po pierwsze - rozdzielmy: gniazdka a płytki na balkonach to jednak dwie różne sprawy. Gdybyś napisała: bez gniazdek i płytek w łazience - tak, to byłoby porównywalne. > ,,kr,, co ty sie tak czule martwisz o klienta? jak bedzie chcial to > te gniazdka wyrzuci, ale wiekszosc je po prostu zostawilaby. > latwiej cos miec i zezygnowac z > tego niz szukac tego co mial zrobic deweloper. Oczywiście jeżeli developer MIAŁ założyć gniazdka to oczywiste jest że niezałożenie powinno mieć przełożenie na obniżenie ceny. Piszesz też, że jak klient będzie chciał to te gniazdka wyrzuci - niby racja, może je wyrzucić, tylko po co je w takim razie zakładać? > czy ty sie zaczynasz ubierac rano od butow? A jaki ma to związek? > nie rozumiesz powagi sytuacji. Nie, nie rozumiem. Jak odbierałem swoje stare mieszkanie to też było bez gniazdek (było też bez lamp, bez armatury, bez płytek, bez parkietu, nie miało szaf, krzeseł, kanapy, biurek - ba, nie było nawet pomalowane!). Dla mnie taki standard był oczywistą oczywistością - stan developerski MIESZKANIA (domu jest nieco inny). > argumenty sa jakby prosto z budowy czyli nie warte nic. > podaj jakies agumenty dla ludzi, a nie belkot chciwego budowlanca. Argument "dla ludzi" jest taki, że nie ma sensu płacić dwa razy za to samo. Raz za gniazdka, które sprzeda Ci developer, drugi raz za takie, które będą Ci pasować i odpowiadać. Oczywiście jeżeli w specyfikacji dotyczącej standardu wykończenia mieszkania miałaś zapisane wyposażenie w gniazdka (a nie tylko określenie "instalację") to ewentualne odstępstwo powinno mieć wpływ na cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSTRA OLKA Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:57 > Po pierwsze - rozdzielmy: gniazdka a płytki na balkonach to jednak dwie różne > sprawy. Gdybyś napisała: bez gniazdek i płytek w łazience - tak, to byłoby > porównywalne. WIEC NIE, NIE BYLOBY POROWNYWALNE, GNIAZDKA I KAFELKI TO TA SAMA FILOZOFIA DEWELOPERA IDACEGO NA LATWIZNE. ROZLUZNIJ SPOSOB MYSLENIA. ALE TY PEWNIE CHCESZ SZUKAC TERAZ ROZNICE MIEDZY GNIAZDKAMI W LAZIENCE I TYMI W KUCHNI... ROZUMIESZ TO CZY NIE? > Oczywiście jeżeli developer MIAŁ założyć gniazdka to oczywiste jest że > niezałożenie powinno mieć przełożenie na obniżenie ceny. Piszesz też, że jak > klient będzie chciał to te gniazdka wyrzuci - niby racja, może je wyrzucić, > tylko po co je w takim razie zakładać? TO PYTANIE JEST... POWIEDZ MI TYLKO, DLACZEGO ZDECYDOWANA WIEKSZOSC DEWELOPEROW ZAKLADA TE KOCHANE GNIAZDKA I JAKOS NIKT NIE NARZEKA? NIE CHODZI TEZ O SAMA KASE TYLKO O ZMIANE STANDARDU W TRAKCIE BUDOWY, A ZMIANA TO BRAK STABILNOSCI I WIARYGODNOSCI TEGO DEWELOPERA U POTENCJALNYCH I AKTUALNYCH KLIENTOW. ROZUMIESZ TERAZ CZY NADAL NIE? > > czy ty sie zaczynasz ubierac rano od butow? > > A jaki ma to związek? ECH... RECE OPADAJA. ANO TAKI, ZE ZACZYNASZ MYSLEC O ARANZACJI WNETRZA, NIE SWOJEGO MIESZKANIA, HAHA... OD GNIAZDEK. ODWROCONA LOGIKA W TAKIM PODEJSCIU. ROZUMIESZ JUZ CZY NADAL NIE? > Nie, nie rozumiem. Jak odbierałem swoje stare mieszkanie CO MNIE OBCHODZI ,,TWOJE STARE MIESZKANIE,,? MOJA BABCIA DO LAT 50. MIESZKALA W DOMU BEZ PRADU... OBCHODZI CIE TO, CZY NIE? ROZUMIESZ, CZY NIE? że nie ma sensu płacić dwa razy za to samo PISALEM, ZE MOZE 1 NA 10 WYMIENI TE GNIAZDKA A WIEKSZOSC BEDZIE Z NIMI ZYLA 50 LAT. ROZUMIESZ CZY NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec chrzestny Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 12:23 pytasz jaki deweloper oddaje bez gniazdek? no wlasnie... dziekuje za poparcie mojego agumentu... ja tez zapytam... jaki deweloper oddaje bez gniazdek? toz to skandal. niedlugo beda oddawac bez tynkow bo ,,klient bedzie mogl dobrac fakture i gubosc ziarna,,. trzeba walczyc z tym i mowic otwarcie kto robi w ten bezczelny sposob. nie wolno sie dac j... w pupcie. a poza tym, ,,myslacy,, czy ty myslisz, ze bedziesz nas tu obrazal swoim nieokrzesanym sposobem ,,myslenia,,? ile ty klas skonczyles? pacujesz na budowie? nie pytam nawet na ktorej... jak tak niechlujnie budujesz jak piszesz to strach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚć Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 19:56 Co za idiotka pisze o tych gnniazdkach ,czy ona sie widzi w lustrze - zrobiłem z siebie idiotę przez tą krowę bo owszem jestem ich klijentem i pojechałem sprawdzićna budowę (swoje mieszkanie)i wyśmiali mnie , że taka id.... sobie wymyśli mieszkania bez gniazdek.Kobieto ty chyba nie masz co robić- zrób sobie dziecko!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszos Re: Do przyszłych mieszkańców!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 09:04 Ja tez miałam sie wybrać, bo mi sie wierzyc nie chciało w cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Hmmm ... Może nieporozumienie wynika z tego: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 11:16 To jeszcze pytanie: co kto rozumie pod pojęciem "gniazdka"? Bo może jeden rozumie, że będą gołe ściany bez żadnej instalacji i puszek do zamontowania gniazdka (co rzeczywiście byłoby paranoją niespotykaną nigdzie), a drugi że owszem, będzie instalacja i puszki - ale nie będzie w nich zamontowanych gniazdek (czyli że nie będzie czegoś takiego: allegro.pl/item702750837_gniazdka_z_uziemieniem_legrand_seria_suno_ekopel.html )? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URBANISTA Re: Hmmm ... Może nieporozumienie wynika z tego: IP: 65.49.2.* 16.08.09, 11:50 nie wiem po co pisać o gniazdkach czy niewykończonych balkonach a nawet zbyt cienkich ścianach. Teraz to wiadomo, ze budynek na pewno przejdzie skrupulatna kontrole przed oddaniem. ja chce zwrócić obiektywna uwagę na niefortunna lokalizacje inwestycji. Przejeżdżam tamtędy codziennie rano i po południu i fakt jest taki ze korki powodują ogromna frustracje i opóźnienie. jak ktoś słusznie zauważył nie ma alternatywy poza al. 29 listopada, tam jest po prostu hałaśliwie i ciasno. brak zatoki na autobus mówi wszystko jak w magistracie sie traktuje sie ta część Krakowa. problem polega na tym, ze tu nie będzie coraz lepiej tylko coraz gorzej. inwestycje po obu stronach 29 listopada rosną szybko i pogarszają sytuacje na drogach. A ta inw. jest na szarym końcu tej komunikacyjnej układanki. To jest bardziej kamyczek do ogrodka wlodarzy miasta Kakowa a nie inwestora w tym konkretnym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilof Re: Hmmm ... Może nieporozumienie wynika z tego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 10:07 Po co kopiecie leżącego dewelopera? Juz dajcie spokój tym budowniczym. Niech skończą i zobaczymy ile zejda z ceny. Moja opinia jest taka ze koleżanka jak kupowała u nich mieszkanie to sugerowała sie tą lokalizacją bo będzie stad miała dogodny dojazd do pracy do Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość standard mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 09:15 Ktoś wie z przyszłych mieszkańców jaki deweloper przewidział standard wykończenia ścian: tynk gipsowy czy gładź gipsowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarik Re: standard mieszkania IP: 208.185.17.* 02.09.09, 13:59 chłopie po co pytasz... tynku nie odejmą tylko ciekawe ile go będzie bo maja zbyt cienkie ścianki miedzy mieszkaniami. ale wazniejsze, ze wg moich danych wiarygodnych od wahadlarza z Krakowa to na sąsiednich działkach sa znaczne żyły wodne... i to jest wielkie bagienko w tej inwestycji, doliczając kiepska komunikacje to tego developera można tylko z universem porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: standard mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 14:39 Taaaa i jeszcze strasza duchy, w nocy grasują wampiry ;) Daj se 'chłopie' siana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: standard mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 18:24 Te szarik wruć się do czterech pancernych bo widać że jesteś ,albo starym komuchem ,albo z ich konkurencji.ty zmież sobie grubość swojego muzgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarik Re: standard mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 20:29 Pudło! Mam info, ze tak jest i ty tego nie zmienisz. jeśli jesteś deweloperem to współczuję takiej fuszerki a jeśli klientem to takiego dewelopera. żyły wodne to coś o czym nikt nie myśli na etapie kupowania a czasem to może być bardzo ważne.mam kolegę lekarza i mi wyjaśniał zasady działania żył wodnych.Ciekawe ilu klientów zrobiło tam sondę gruntów?Na pewno Wy tez nie zrobiliście, hahaha... Twoje posty są bardzo nachalne i to mówi wszystko. prawda w oczy kole a klient wasz pan to chyba zapomnieliście w ostatnich latach. Kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: standard mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 18:46 Widzę że chcesz zdobyć klientów ,jeżeli jesteś tą osobą co chodzi z rogami to może daj ogłoszenie płatne do gazety na twoje szarlataskie praktyki.Jeżeli byłbyś na tyle MYŚLĄCY to zapytaj swojego kolege weterynarza gdzie on zasięgał swoich informacji bo cały Kraków stoi na wodzie i to co ty pleciesz to jest na poziomie mniej niż niskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dozorca Re: standard mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 16:14 Zima 2001/2002.śnieg, śnieg śnieg... na moim balkonie, bez metalowych prętów ale modnym, pełnym ze szkła, z 8 cm otwartym spodem... zaczyna się gromadzić śnieg.Po kilku tygodniach odwilż. na balkonie tworzy się basen, woda podchodzi na 20 cm i już wlewa się do mieszkania. okazuje się, ze 8cm to było za mało na zachowanie bezpieczeństwa technicznego mieszkania. Mój sąsiad wyjechał na urlop i dzwoni do mnie, żebym wszedł na jego balkon i odśnieżył mu, co tez robie siłowo i trwale demontując scianke z plexi miedzy naszymi balkonami.Niestety ten sam etap. woda już się wdarła miedzy okno i framuge i każde zamarzanie i rozmrażanie powoduje pekanie uszczelek i dewastacje okna i ścian.Parkiet wchłania wodę. jedyne co mu mogę zrobić to zrzucić śnieg z balkonu. Balkon ma 8 m kwadratowych. Na balkon 20 m kw nie starcza 2 małe rurki 8 cm średnicy.Jeśli np. jedna z nich się zatka to szybko w zimie na balkonie utworzy się basenik z efektem jw.Pełna balustrada betonowa przyjmuje trwale zacieki z śniegu i nie przepuszcza słońca co przedłuża okres topnienia śniegu i ryzyka basenu.oczywiście tez zaciemnia mieszkania. Pełne balustrady się robi w innych klimatach np. śródziemnomorskim albo zwrotnikowym. po roku w koncu sprzedałem moje mieszkanie włochom:-) Partactwo architektoniczno-budowlane z PRLu do lamusa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: standard mieszkania IP: *.chello.pl 06.09.09, 00:01 Ja kupilam swoje mieszkanie wlasnie ze wzgledu na duzy taras. Jest to jeden z najwiekszych plusow tego mieszkania, a panowie z firmy budowlanej na pewno odpowiednio go zabezpieczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowl anka Re: standard mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 15:10 winszuje beztroskiej fantazji. widzę, ze powoli wychodzi co to za jedni ten adchor... a nie wierzyliście mi niedawno jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: standard mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:54 przeprzszam a co ci wu=ychodzi? z dłowy czy z maj....tek.może powiesz coś o tej firmie bo jak na razie to idą z planem a i bloki są OK. a co ty masz do nich ? ja jestem zadowolony z ich prac i powiem ci że jestem ich klientem i byłem tam pare razy na budowie skontrolować prace i takie bloki i wykończenie i standart jaki robią to życzę ci w twoim segmencie bo jestem pewien że w takim mieszkasz.!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowo Re: standard mieszkania IP: *.chello.pl 08.09.09, 14:22 To jest jedna z najgorszych lokalizacji i histeria developera na tym forum tego przecież nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: standard mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 20:03 może mi powiesz gdzie jest dobra dzisiaj lokalizacja czy na wschodzie krakowa czy na poludniu a może w hucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowo2 Re: standard mieszkania IP: *.chello.pl 09.09.09, 22:49 Zostańmy jednak przy temacie tej inwestycji bo idąc twoim tokiem mówienia ktoś zaraz zapyta dlaczego nie rozmawiamy o kolorze nieba nad Krakowem. Polecam posty o innych inwestycjach jak chcesz wiedzieć jakie są inne dobre lokalizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
myszos standard mieszkania 08.10.09, 07:58 Poszukuję ludzi, którzy kupili mieszkanie od Adchoru, czy podpisując umowę przedwstępną macie dołączony jako załącznik wykaz standardu deweloperskiego czyli ile gniazdek, kaloryferów jaki standard scian itp? Jak sie okazało deweloper zamiast gładzi gipsowej na ścianie wykonał tynk gipsowy(w dodatku sciany są krzywe), mimo ze w standardach materiałowych które od niego otrzymałam pisze wyraznie "gładź gipsowa"!! Telefonicznie wszystkiego się wyparł twierdząc ze to błąd w druku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATORKA Re: standard mieszkania IP: *.chello.pl 09.10.09, 11:34 MY MIELIŚMY KUPIĆ ALE W PORĘ SIĘ ZORIENTOWALIŚMY JAKIE WAŁKI ONI KRĘCĄ NA TEJ INWESTYCJI NO I JAK FATALNA TO JEST LOKALIZACJA TZ WĄSKIE GARDŁO KOMUNIKACYJNE I HORRENDALNIE DROGIE MIEJSCA POSTOJOWE. POZA TYM DOJAZD JEST NIE DO ZAAKCEPTOWANIA DLA SZANUJĄCEGO SIĘ I SWÓJ CZAS CZŁOWIEKA, HALAS OD ULICY. POCZYTAJ TEZ O BALKONACH KTÓRE SCHRZANILI OD ETAPU PROJEKTOWANIA I O OWYCH ŚCIANACH. JEST KILKA INNYCH INWESTYCJI ZA TAKA CENĘ A LEPSZYCH ALE NIE PYTAJ BO KTOS NAPISZE ZE REKLAMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: standard mieszkania IP: *.chello.pl 09.10.09, 13:41 zgadzam sie ja chcialem kupic u nich ale zataka miejscowke chceili mi opuscic tylko 4 tys olalem ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: standard mieszkania IP: *.237.spine.pl 09.10.09, 14:06 Jak wiesz coś na temat tego dewelopera jakie wałki kręci na tej inwestycji to podziel się tą informacja może przestrzeżesz innych zanim tam kupią swoje wymażone M,o co chodzi z tymi balkonami ? Krzywe ?Lokalizacja jest trochę nie chalo ale może w niedalekiej przyszłości nie będzie to gardło komunikacyjne,gdziekolwiek popatrzysz na Kraków to jest JEDNO WIELKIE GARDŁO Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: standard mieszkania 09.10.09, 16:02 Akurat nie pytałam ani o wąskie gardlo ani o balkony, z którymi to nie widzialam w sumie zadnego problemu, ze scianami tez jak sie dowiedzialam, inaczej by nie dostali pozowolenia i mieliby problem z odebraniem budynku. Może odezwie sie jakis przyszły sąsiad i napisze na temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: standard mieszkania IP: *.ghnet.pl 13.10.09, 15:26 a który lokal kupiłaś sąsiadko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: standard mieszkania IP: *.comarch.com 09.10.09, 16:05 No podziel się jakie wałki kręcą, chętnie wszyscy posłuchamy. A co do hałasu to może mnie oświecisz skąd ten hałas ma się brać ? Praktycznie każdy blok w Krakowie jest przy jakiejś ulicy a jak komuś przeszkadza to może kupić domek na wsi, tam będzie miał zupełną ciszę. Co do problemu dojazdu dla "szanujących czas", dojazdu gdzie ? Każda lokalizacja w Krakowie ma problemy z dojazdem, zależy tylko gdzie chce się dojechać. Czy kupisz na kurdwanowie czy bronowicach to zawsze będzie problem z dojazdem na przeciwną stronę Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: standard mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 18:42 A to macie probleb z hałasem a to z balkonami a to ze ściankami ,za drogie garaże itd,itd -----a może siana brak????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karwowski Re: standard mieszkania IP: *.chello.pl 10.10.09, 02:59 To nie o to chodzi ale żeby ludzie nie dali się omamić słabej jakości i przekupasom jarmarcznym którzy jak widać są wszędzie a nawet w budowlance.tyle. trzeba odróżnić ziarno od plew budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętn-y-a :) Re: standard mieszkania IP: 81.219.244.* 10.10.09, 13:00 Czytając wszystkie wpisy to nie ma tu nic konkretnego do czego sie można przyczepić jakieś gniazdka ,ściany za cienkie ,balkony -dalej nie wiem o co chodzi z tymi balkonami może miało ich nie być a są ? lub na odwrót,małe upusty ale też cena nie wygórowana, żyły wodne,hałas,wąskie gardło,fatalna lokalizacja, a że deweloper robi przekręty a wogóle to jeszcze brak winy za koklusz :):)tym tez trzeba obarczyć dewelopera ,a innych deweloperów za terroryzm, powodzie i wszystkie grzechy tego świata i to by było na tyle piszcie dalej jak mam zły humor to czytając te wpisy humor mi się poprawia.:)Pozdrawiam wszystkich wpisowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: standard mieszkania IP: *.ghnet.pl 13.10.09, 15:23 Każda ściana murowana, przed wykończeniem, wymaga wyrównania powierzchni. Jeśli konieczne jest zniwelowanie znacznych nierówności, sięgających do 1 cm, konieczne jest pokrycie ściany tynkiem, np. gipsowym, którego grubość powinna wynosić min. 8 mm, a maksymalnie – 3 cm. Tynk gipsowy nakłada się w jednej warstwie, ręcznie lub agregatem. Pierwszy sposób stosuje się zwykle do wykańczania niewielkich powierzchni, takich jak ościeża drzwi czy pojedyncze ściany. Jeśli natomiast do otynkowania mamy większość ścian budynku, bardziej opłacalne, szczególnie pod względem czasowym, jest drugie rozwiązanie. Dobrze nałożony tynk gipsowy ma gładką i równą powierzchnię, gotową do wykańczania – malowania lub tapetowania. Często powierzchnia ścian murowanych ma tylko niewielkie, milimetrowe nierówności. Wówczas wystarczy położenie kilkumilimetrowej – maksymalnie 5 mm – warstwy gładzi gipsowej. Jest to rozwiązanie stosowane także przy wykańczaniu płyt gipsowo- kartonowych. Gładź gipsowa dostępna jest w postaci suchej mieszanki, do zarobienia z wodą. Po wymieszaniu nanosi się ją na powierzchnię ściany i wygładza. Po wyschnięciu wymaga przeszlifowania papierem ściernym o małej granulacji i wygładzenia siateczką z drobnymi oczkami. Jest to praca łatwa, ale bardzo uciążliwa, z uwagi na powstający w trakcie szlifowania pył. Wymaga też stosowania maski ochronnej na usta. W optymalnych warunkach, czyli przy temperaturze pomieszczenia 18 st.C i wilgotności ok. 60 – 70 proc. warstwa o grubości 1 mm schnie ok. jednej doby. Powierzchnia gładzi, po zagruntowaniu, jest gotowa do wykończenia wszystkimi materiałami. Średnie zużycie na 1 m kw. ściany przy grubości warstwy 1 mm wynosi ok. 1 kg, a koszt 10 m kw. – ok. 18 – 20 zł. Gładź gipsową można nakładać w kilku warstwach, lecz jest to finansowo nieopłacalne. Gdy zachodzi taka potrzeba, lepiej zastosować tynk gipsowy. Uwaga1. Gips „nie lubi się” ze stalą, dlatego do nakładania gładzi należy stosować narzędzia nierdzewne. Uwaga2. Nie jest prawdą, że tynków i gładzi gipsowych nie można stosować w łazienkach i kuchniach, wystarczy zapewnić sprawną wentylację pomieszczenia. Nie zaleca się natomiast stosowania tych produktów w pomieszczeniach, w których wilgotność powietrza stale przekracza 70 proc., czyli pralniach czy łaźniach. Odpowiedz Link Zgłoś
boro.wka Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie 26.02.10, 15:45 witam :) jestem zainteresowana kupnem mieszkania czy ktos juz kupil tam mieszkanie bardzo pilne dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 22:42 ja kupiłem co konkretnie Cię interesuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.n4u.abpl.pl 02.03.10, 16:37 Orientujesz się czy mają już realny termin oddania inwestycji mieszkańcom? Bo z tego co słyszałam to mieli oddać końcem grudnia, a do dziś jeszcze się grzebią. Co ich tak opóźnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowan/y Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 10:52 podtrzymuję pytanie poprzedniczki...jestem zainteresowany ale nie wiem co kryje się za tym opóźnieniem. Coś poważnego? wiadomo ile to będzie jeszcze trwało zanim zaczną oddawać mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 20:04 Brakuje kanalizacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość6 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.10, 21:25 Czy te wykopy na 29 Listopada przy głównej drodze to właśnie ta kanalizacja?? Bo tak mi się coś obiło o uszy. To niezłe to opóźnienie.A jak oglądałam u nich mieszkanie to mówili że oddadzą w grudniu najpóźniej w marcu. Dobrze że kręcili z rodziną na swoim i że mnie skutecznie zniechęcili. Teraz mieszkam we własnym M od pół roku. A tak to nadal byłoby wynajmowane. Słyszałam też od doradcy finansowego,że nie mają pozwolenia na użytkowanie. Sprawdzcie to bo to info sprzed ok 2 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 22:28 Nie mają pozwolenia na użytkowanie, a te wykopy to kanalizacja ul 29-Listopda, a nie Belwederczyków. A tak przy okazji za ile Ci doradca finansowy doradził kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość6 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 22:41 nie bardzo rozumiem "za ile?" Wzięłam rodzinę na swoim, bo pół roku temu to była najlepsza opcja dla mnie. A doradcę mam w rodzinie, więc jestem spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:36 Z tego co wiem doradcy żyją z prowizji od załatwionego kredytu, dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość6 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 21:20 Tak to prawda, ale doradca nie bierze od ciebie kasy, dostaje ją od banku, czyli pewnie jest to wliczone w kredyt. Często jest tak, że firmy mają podpisaną umowę z kilkoma bankami i w pierwszej kolejności proponują ich kredyty. Na trochę innej zasadzie działa Notus kredyt. Ja przynajmniej miałam zaufaną osobę i wiedziałam, że mi nic złego nie wciśnie. Robiła też kredyty moim znajomym i wszyscy byli bardzo zadowoleni(nie płacili za to. Nie musieli nawet chodzić do sądu aby pozałatwiać sprawy z wpisem do księgi wieczystej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniek Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 08:54 Z tego co sie dowiadywalem w emmersonie to nie maja pozwolenia na uzytkownie i nie odebrali jeszcze bloków bo nie maja podpietej kanalizacji, a maja ja podpiąc sierpień/wrzesień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w korkustojacy Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 01:03 Codziennie w korku na alejach tak sobie myślę coby szybko wskoczyć na druga stronę i komuś tam sterczącemu zaproponować coby zamienił się na mieszkanie albo na pracę:) obydwoje byśmy zaoszczędzili codziennie z godzinkę i po 2 litry paliwa.Tak na poważnie to budują kolejny przyszły slums bo otoczenie tych bloków się nie zmieni a tylko tych blokowisk przy 29bedzie przybywało z czasem.Aglomeracja szybciej się rozwija niż inwestycje drogowe.Dojazd do miasta będzie tylko trudniejszy i bardziej czasochłonny.Przy wyborze mieszkania mamy tylko jeden wybór albo bardzo drogo albo kiepsko i opcje pośrednie.I nic tu nie pomoże pojedynek developerów na tym forum bo połowa postów to adchor i konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 22:32 Polecam oglądnięcie ustalonego w 2006r.planu zagospodarowania przestrzennego dla górek narodowych wschód i zachód.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 09:45 I co z tego, skoro pewnie z 10 lat minie nim sie w wladze miasta za to zabiorą, najpierw musza rozpisać przetarg, a to poltora roku, pozniej od przetargu do rozpoczecia inwestycji kolejne poltora roku, reszta do przemyslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 23:39 Nie od razu Kraków zbudowano, nikt nie każe tam kupować i budować mieszkań przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 17:34 niedawno kupiłam mieszkanie, mam termin oddania w umowie do 31 sierpnia, czy ktoś ma jakiś inny termin? jak to wygląda prawnie jeśli się nie wywiążą z umowy w czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 21:16 krakow-krakowskie-wzgorza.mojeosiedle.pl jak to wygląda prawnie? a masz jakieś zapisy o opóźnieniu w umowie, czy tak podpisałaś to co Ci podali do podpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 13:56 umowe przedwstepna podpisalam w kwietniu u notariusza i tam byl termin do 31 sierpnia, nie bylo nic o opoznieniach, co jak sie nie wywiążą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 14:03 podpisalam umowe przedwstepna w kwietniu i tam jest termin do 31 sierpnia, nie ma nic o opoznieniach. co bedzie jak sie nie wywiążą z terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 18:33 a to już pytanie do nich...Fatalnie że nie masz zapisów o opóźnieniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 10:44 napisane jest ze oni nie ponosza odpowiedzialności w razie opoznien firmn podwykonawczych (w tym przypadku chodzi chyba o te kanalizacje) ale jednoczesnie napisali ze zobowiązuja sie oddac mieszkanie nie pozniej niz do dnia podpisania umowy koncowej ktora z kolei ma byc zawarta nie pozniej niz 31 sierpnia.. i nie wiem jak to interpretowac Odpowiedz Link Zgłoś
fnieruchomosci Techniczny odbiór mieszkań!!! 15.05.10, 16:48 F.H.U Fleszar-Nieruchomości. Świadczy usługi przy odbiorze mieszkań, domów, lokali usługowych od dewelopera, jak również od firm podwykonawczych. Masz dość niedoróbek i chcesz sprawdzić swoją nieruchomość pod względem technicznym ? Przed podpisaniem protokółu odbioru mieszkania oddaj je w ręce profesjonalisty a unikniesz dodatkowych kosztów podczas prac wykończeniowych. Podczas odbioru Twojego mieszkania zajmuje się: - sprawdzaniem wymiarów pomieszczeń - sprawdzeniem jakości i równość ścian i tynków - sprawdzeniem równości podłóg i posadzek - sprawdzeniem okien, szyb i parapetów wewnętrznych jak i zewnętrznych - sprawdzeniem drzwi wewnętrznych i zewnętrznych - sprawdzeniem instalacji elektrycznej - sprawdzeniem liczników mediów - sprawdzeniem instalacji wodnej i kanalizacyjnej - sprawdzeniem instalacji centralnego ogrzewania, grzejników, ogrzewania podłogowego - sprawdzeniem instalacji wentylacyjnej - sprawdzeniem balkonu, tarasu, piwnicy i garażu. Twoje mieszkanie będzie Profesjonalnie sprawdzone w oparciu o Polskie Normy Budowlane. Napisz na maila: fleszar.nieruchomosci@o2.pl lub zadzwoń na nr tel. 692-497-772. Region działania: cała Małopolska. Kraków, Tarnów, Nowy Sącz, Nowy Targ, Zakopane, Rzeszów, Katowice, Tychy, Bielsko-Biała, Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Techniczny odbiór mieszkań!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:18 fak ju fleszar !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Techniczny odbiór mieszkań!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.11, 15:26 Pan Fleszar wykazał się pełnym NIEPROFESJONALIZMEM. Odbiór naszego domu przeprowadził pospiesznie, miał pomierzyć powierzchnię - nie pomierzył, musiałem przedstawić swoją listę co chcę żeby sprawdził bo jego sprawdzenie wyglądało na oglądnięciu okien czy nie są porysowane i czy drzwi nie skrzypią. O sprawdzeniu instalacji nie było mowy, większość usterek zauważyłem sam a pan zainkasował 400zł do kieszeni z których zapewne się nie rozliczył z urzędem skarbowym. NIE POLECAM tego partacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezi Re: Techniczny odbiór mieszkań!!! IP: *.60.citypartner.pl 26.04.11, 16:31 A kto to jest Pan Fleszar??? I po co mu płaciłeś 400 pln ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Techniczny odbiór mieszkań!!! IP: *.ip.netia.com.pl 27.04.11, 07:43 Witam, być może Sąsiad miał pecha (lub ja - szczęście), ale p. Fleszar raczej wywiązał się z zadania w naszym przypadku - znalazł usterki w wykończeniu podłogi w narożniku pokoju plus kilka innych drobiazgów, i wszystko dokładnie zmierzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.n4u.abpl.pl 16.05.10, 18:01 jak się nie wywiążą z umowy to masz prawo zerwać umowę i domagać się podwójnej kwoty zadatku (sprawdź w umowie) mowią o tym przepisy kodeksu cywilnego, jeszcze jest taki artykul kodeksu ktory mowi ze jesli strona umowy nie bedzie chciala podpisac umowy ostatecznej a ty ponioslas z tego tytulu szkodę bo liczylas na oddanie mieszkania to mozesz domagac się odszkodowania nawet jesli nie jest ono okreslone w umowie, chronia cie przepisy kodeksu cywilnego i czesc :) pozdrawiam i nie daj sie zastraszyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.10, 19:31 ok, dzieki za odpowiedź... jeszcze jedno, z tego co wiem to pierwotnie mieszkania mieli oddawac w grudniu tamtego roku, czy ktos z was mial podpisana umowe przedwstepna z okreslonym terminem grudniowym na oddanie mieszkan? Czy rzeczywiscie oni poniesli jakies konsekwencje z tytulu nie wywiązania sie z terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.146.202.183.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.10, 10:18 Nikt nie miał terminu grudniowego w umowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 10:53 czy to znaczy ze wszyscy maja na sierpien czy są tez jakies inne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:26 z tego co wiem są ludzie co mają w umowie kwiecień. Mieszkań nie dostali...ciekawe czy dostaną coś za to opóźnienie jak wygląda budowa tej kanalizacji? wszystko w rozsypce czy posuwa się do przodu? sierpniowy termin oddania mieszkań jest realny czy to tylko słowa...(nie przejeżdżam tamtędy codziennie) pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 14:01 Z tego co słyszałem to kombinują coś z szambem zastępczym do momentu podpięcia kanalizacji, ale nie mam pojecia jak to wygląda w tej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 18:09 tak, deweloper mówił, że postanowili zrobic tymczasowe szambo, żeby się wywiązać z terminów, bo tamta firma od kanalizacji nawala.. tyle, że w tych deszczach pewnie nie kopią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krowa Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 22:39 Cała ta inwestycja to szambo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 08:08 I na czym ma to polegać, chcą odebrać budynki na podstawie szamba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio z klanu Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 23:42 Tak jakoś tymczasowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwaszki Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ghnet.pl 04.06.10, 16:29 dokładnie na wysokości Belwederczyków będzie skrzyżowanie z ulicą Iwaszki, która będzie miała 4 pasy ruchu (2+2) i będzie stanowiła obwodnicę na hutę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 20:37 > dokładnie na wysokości Belwederczyków będzie skrzyżowanie z ulicą > Iwaszki, która > będzie miała 4 pasy ruchu (2+2) i będzie stanowiła obwodnicę na hutę No tak, w okolicy będą budować obwodnicę i ulicę Iwaszki. Więc na pewno Iwaszki to będzie obwodnica. Ech... Nie obwodnica i nie "na Hutę" - ale poza tym masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.n4u.abpl.pl 05.06.10, 13:52 Obwodnica będzie ale jakieś 500 m wyżej za ul. Witkowicką w pasie między granicami Krakowa a Węgrzcami, radzę się zapoznać z planem zagospodarowania przestrzennego www.bip.krakow.pl/?dok_id=15920&sub_dok_id=15920 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość6 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.10, 23:31 www.bip.krakow.pl/zalacznik.php?zid=6877&wer=0&new=n&mode=shw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.n4u.abpl.pl 07.06.10, 07:00 tyle ze to obwodnica i tak nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość6 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 22:28 no nie jest, ale bedzie taka droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ists.pl 10.06.10, 12:35 Może ktoś już wiec coś na temat oddania? Realna data itp. Co z tą kanalizacją, czy została już podłączona? I co z tym tymczasowym szambem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 14:00 Nic nie wiadomo, a deweloper milczy jak zaklęty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4wd Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 22:48 coś cieńko przyszłych klientów się udziela na forum:(chyba niezbyt wielkie powodzenie ma ta inwestycja bo widzę więcej badających temat niż tych co kupują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Impreza IP: 109.243.10.* 23.07.10, 15:58 Impreza jak sie wprowadzimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z budynku nr Re: Impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 23:35 no, wiadomo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 147jtd Re: Impreza IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 11:28 ja kupiłem w 7 i jestem za ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość6 Re: Impreza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 22:19 Witam! Czy w końcu oddają wam te mieszkania? Wnioskuję po tej imprezie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Impreza IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.10, 11:23 Czy wiecie może, kto jest dostawcą Internetu/TV kablowej w blokach na Belwederczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g forum IP: *.ip.netia.com.pl 17.08.10, 14:44 krakowskie-wzgorza.phorum.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:40 No deweloper będzie miał co poczytać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 22:50 Ale widzę że i tak jest z nim mało problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: forum IP: *.ip.netia.com.pl 27.08.10, 10:05 Ja nareszcie mam gładzie - ponoć właśnie wyschły i mam nadzieję, że w poniedziałek odbiorę mieszkanie, a we wtorek notariusz:) W zasadzie trudno mieć większe pretensje do dewelopera - z kanalizacją zawaliło miasto, bo widziałem promesę u dewelopera, mówiącą, że działka przy Belwederczyków miała zostać przyłączona do 31.grudnia 2009 roku. Jedynie prezesi próbowali się wykręcić od położenia gładzi ("pomyłka w druku" - w akcie notarialnym - niezły żart;)), ale w końcu stanęło na moim. A jak tam wrażenia innych mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimson Re: forum IP: 188.33.65.* 27.08.10, 15:31 Kolego, a gładzie u wszystkich będą? Bo nic o tym nie wiem. Ja w przyszłym tygodniu podpisuję końcowy akt notarialny, odbiór kluczy, około 2 tyg. ekipa popracuje i wprowadzamy się:), pewnie w okolicy połowy września. bud. nr 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Ch. Re: forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 23:06 Ja Ci k... dam gładzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek Re: forum IP: 77.236.31.* 28.08.10, 20:38 Nie podszywaj się pod kogoś miej odwagę napisać swoje imię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: forum IP: 77.236.0.* 28.08.10, 23:00 a co to za imię lulek. jakie c..py na tym forum. spadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:44 Ma w spodniach lulka stąd ksywka lulek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 14:55 No fajnie sie dowiedziec, jedni maja gladzie drudzy nie,nie swiadczy to za dobrze o deweloperze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #7 Re: forum IP: 57.66.197.* 28.09.10, 13:49 zakładał ktoś z was internet z city partner? albo jakiś bezprzewodowy (np play?)? są jeszcze jakieś opcje internetu przez kabel oprócz city partner? dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: forum IP: *.comarch.com 29.09.10, 08:21 Niestety obawiam się, że nie ma innej możliwości podłączenia do internetu :( A ceny u tych dwóch dostawców są, łagodnie mówiąc, bardzo wysokie. U innych dostawców za 40pln można mieć łącze 20Mb/s a nie 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grim Re: forum IP: *.ip.netia.com.pl 29.09.10, 15:34 Nie ma tragedii, ceny nie gorsze niż np w GHNet... fakt, że trochę głupio nie mieć wyboru (oczywiście zostają jakieś tam śmieszne łącza przez telefonię komórkową), ale te 5 lat można się "przemęczyć"... ja płaciłem przy Nowym Kleparzu ok. 60zł/m-c za łącze GHNetu 1MBit/2MBity(nocą), więc da się przeżyć... Żenujący jest natomiast poziom języka twórców witryny CityPartner. Cytuję: "Wychodząc na przeciw oczekiwanią naszych klientow na terenie os.Górka Narodowa" No comment :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #7 Re: forum IP: 57.66.197.* 01.10.10, 16:12 podpisałem umowe na 12 miesiecy 1/3mb nocą. Narazie wszystko wygląda OK, fajnie że każdy ma swoje konto i może sprawdzać płatności. Obsługa też jest OK, już miałem okazję dzwonić na infolinię. Jeszcze tylko kupić router bezprzewodowy i można działać. Mam nadzieje że będzie w miare bezawaryjny. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimson Re: forum IP: 188.33.24.* 02.10.10, 00:13 A oto cytat ze strony CityPartner w zakładce Kariera: "Jeśli jesteś osobą która poświeca sie temu co robi, posiada umiejętnośc logicznego myślenia i kojażenia faktów i przedewszystim"...bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloryfer Re: forum IP: *.237.spine.pl 02.10.10, 09:18 z innej beczki, jak u was z kaloryferami. nieustannie grzeją na poziomie jaki sobie ustawiliście czy włączają się co jakiś czas?...ja mam wszystkie odkręcone na full, nawet odpowietrzyłem a grzeją raczej średnio, raz lepiej raz gorzej. Możliwe że stopniowo włączają. Dajcie znać jak to wygląda u was. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster Re: forum IP: *.146.163.139.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.10, 10:56 Na dachu jest czujnik i grzeją w zależności od temp. zewnętrznej, poztym mało osób mieszka - na palcach jednej ręki można policzyć i pewnie oszczędzają - administracja na nas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: forum IP: *.ip.netia.com.pl 11.10.10, 12:35 Kogo jeszcze wkurza ten chudy dziadzio-cieć z 'ochrony'? Włazi bez pukania do mieszkań, co dzień dopytuje się, kto pod jaki numer jedzie - rozumiem, skleroza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl 7 Re: forum IP: 57.66.197.* 13.10.10, 10:28 przyłączam się:) mialem podobną sytuację jak robiłem remont, ale juz na szczęście po wszystkim. Wiecie coś na temat anteny zbiorczej? Działa dobrze komuś z bloku 7? Wiem że w 5 była jakas dewastacja, ale czemu w 7 nie działa? Ktoś wie ile to jeszcze zajmie? Nie chce sie spieszyć z jakąś satelitą, chciałbym zobaczyc jak ta zbiorcza działa, o ile w ogóle zacznie.Coś tam mi śniezy, ale oglądać się nie da... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: forum IP: *.server4rent.eu 14.10.10, 09:31 Antena zbiorcza nie działa i nigdy nie było sygnału. Co do satelity zbiorczego - obecnie nie działa wcale, brak sygnału. Od samego początku z satelitarną są problemy, raz działa, raz nie działa, nie działają wszystkie kanały, brak kanałów HD, większość czasu nie działa nic itp. Jednym słowem porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: forum IP: *.146.121.16.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.10, 11:27 To trzeba zacząć działać.... płaci się za to 4,40 w czynszu co miesiąc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja za drogi internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 08:45 Macie pomysły jak można złamać monopol na dostawę bardzo drogiego internetu od citypartner? adchor podpisał z nimi umowę aż na 5 lat, a oni nie wiedzą już ile brać. Wspólnota jest w stanie przegłosować wejście trzeciego dostawcy? (o tym całym menlo coś tam nie będę wspominać, bo jest jeszcze droższy). Patrząc w cennik city najbardziej opłaca sie podpisać umowe na 3 lata, ale ceny interntu ciągle idą w dól i jakoś nie widzi mi się, aby za dwa lata płacić im 50 zł skoro za tę samą szybkość inne firmy zaoferują 20 zł czekam na opinie mieszkańców pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólnota wspólnota IP: *.ip.netia.com.pl 20.10.10, 13:20 Wie ktoś może, kiedy ma się zawiązać tzw. 'wspólnota mieszkaniowa'? Ponoć adchor się już nie zajmuje sprawami tych, którzy kupili mieszkania, jest jakaś spółdzielnia 'Renoma' czy coś, ale próżno szukać jakichś info w necie na ich temat Co do netu - nie jest niewiadomo jak drogi - aster, ghnet mają gorsze oferty moim zdaniem. Ważne, czy nie jest awaryjny, jak powyżsi dostawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 14:34 Pierwsze słyszę żeby aster był awaryjny, natomiast wiadomo jest jakie mają ceny wystarczy wejść na ich stronę, są dużo drożsi w porównaniu z ofertami dostępnymi w Krakowie, co do wspolnoty to jest zawiązana od pierwszego sprzedanego mieszkania, renoma tylko administruje naszą wspolnotą, kontakt jest na klatce schodowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólnota Re: wspólnota IP: *.ip.netia.com.pl 20.10.10, 15:51 demonizujesz z tymi cenami netu ;) ghnet fajnie wygląda na papierze, ale nie znam nikogo, kto miałby u nich więcej niż max 3MBity - zawsze mówią, że 'łącze w Państwa okolicy nie pozwala na większą przepustowość' ;] a skoro większej nie ma, to łatwo podać ceny z księzyca dla 40Mbit/s nie net, ale tv jest głównym problemem na Belwederczyków - nie mieszkam jeszcze, ale za miesiąc/dwa już będę i ciekawe, czy poprawi się jakość sygnału... poza tym pakiet: * TVP1 * TVP2 * TVP3 Kraków * Polsat * Polsat Sport * Polsat Film * TV Puls * TVN * TVN 24 * TVN Turbo * TV4 * VIVA * Minimini * Cartoon Network * TCM * National Geograph bez Eurosportu... lipa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: wspólnota IP: *.server4rent.eu 21.10.10, 08:01 Tak się składa, że przez kilka lat miałem internet z aster i cena niższa niż w city, zero problemów z łączem. Sporo znajomych ma w ghnet, aster, ists i jakoś płacą mniej i nigdy nie mieli żadnych problemów z jakością ani prędkością łącza. Co do prędkości łącza, to samo city stwierdza, że nie gwarantują prędkości takiej jak w pakiecie. A jeśli chodzi o tv to obecnie brak sygnału w gniazdkach analogowych. Z plusów - z tego co wiem jest już możliwość odbioru n-ki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: wspólnota IP: *.ip.netia.com.pl 21.10.10, 08:14 sygnału brak, bo ponoć ktoś zajumał wzmacniacz sygnąłu z dachu, i to drugi raz :/ gdybym miał obstawiać, kto, głównym kandydatem byłby chudy cieciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 10:05 Za rękę nie złapałeś, więc nie oskarżaj człowieka, a ochrona jest tylko podobno do końca października, a szkoda, bo jest to nadal teren budowy, i teoretycznie do ostatniego nie sprzedanego mieszkania powinna być ochrona inwestycji, na dach jest przecież zamknięte wejście, więc prócz citypartner lub dewelopera nikt się nie może tam dostać bo kluczy nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: wspólnota IP: *.ip.netia.com.pl 22.10.10, 12:47 gadałem wczoraj z tym grubszym ochroniarzem (bardzo w porządku facet, w przeciwieństwie do kolegi) - mówił, że to goście z city partner sami ucięli przewody, a wzmacniacz gdzieś wyciepnęli... ile w tym prawdy - ciężko ocenić natomiast żenujący jest sam fakt dewastacji w obu blokach - rozumiem, że ktoś przy remoncie mógł naruszyć kable od internetu, ok... ale te urwane klamki to już przesada... ochroniarz opowiadał też o pokradzionych kloszach i żarówkach na niektórych korytarzach... nie chcę myśleć nawet, co będzie jak "bodygardy" zejdą z budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: wspólnota IP: *.182.33.41.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.10, 13:51 Co do netu, firma CityPartyner może nie jest super znana i renomowana, ale net chodzi bez problemów i w miarę szybko(ściąganie). Cenowo tez jest ok w porównaniu do GHNetu i ASTER. Skoro podpisał Adchor umowę na wyłączność na 5 lat to sobie możemy teraz... Co do ochrony wszyscy Panowie z niej są w porządku, jeszcze zapłaczecie za nimi od 1 listopada... A co do kradzieży i dewastacji to jest Polska właśnie... dlatego apeluje o czujność i rozglądanie się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: wspólnota IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.10, 09:43 Pilnowanie terenu budowy, nawet z przesadną ostrożnością jest ok - jednak włażenie bez pukania do mieszkań już takie w porządku nie jest... Na szczęście to była domena tylko jednego z trzech ochroniarzy, o dwóch pozostałych nie da się powiedzieć złego słowa:) Jesteście w stanie ocenić, ile mniej więcej mieszkań ma już stałych lokatorów (nie kupców, ale regularnych lokatorów właśnie)? Jak uzbiera się ze 20 lokali, to może faktycznie zbiorcza imprezka dla sąsiedzkiego zapoznania się będzie dobrym pomysłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: wspólnota IP: *.147.2.5.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.10.10, 12:04 A gdzie ta imprezka??:) Myślę że tak z 15 mieszkań jest zamieszkanych już stale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: wspólnota IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.10, 13:12 W "Czarnej perle" - czy jak się ten zajazd koło nas nazywa;) A szczerze mówiąc, to szkoda, że już zima, bo wyniosłoby się jakieś grille czy coś przed blok i jazda;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvFan Re: wspólnota IP: 57.66.197.* 01.11.10, 10:27 czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie anteny zbiorczej? terminy podłączenia, aktualny status? ostatnia informacja jaką uzyskałem - firma zewnętrzna będzie doradzać jaki zasilacz zamontować na dachu, cokolwiek to znaczy. Żadnych terminów realizacji, nic o postępach. ...? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: wspólnota IP: *.237.spine.pl 02.11.10, 17:50 ja mam n-kę . Polecam... wszystko działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: wspólnota IP: *.237.spine.pl 06.11.10, 09:02 a w którym bloku mieszkasz? jakaś inna satelita też odbiera? Cyfra Polsat? Ktoś już zakładał? (blok 7). Najbardziej mi pasuje Cyfra dlatego pytam thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #7 Re: forum IP: *.182.33.41.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.10, 13:57 jak pracujesz w comarchu to masz z czego płacić:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy tragiczna droga dojazdowa IP: *.zax.pl 18.11.10, 16:47 Ogladalismy z zoną tą inwestycję i przyznaje ze chetnie kupilibysmy tam mieszkanie ale odstrasza nas tragiczny stan drogi na ul. Belwederczyków, dziury, błoto, jezioro wody stojące przed bramą, tragedia, mamy jeden samochod i nie jestem w stanie codziennie jezdzic po zone do pracy, więc wracanie w takich warunkach ją odstrasza i trudno się dziwić, do pracy nie będzie jezdzic w gumiakach. Deweloper zapewniał ze droga będzie, ale z tego co widzę jest to tylko obietnica skierowana do nowych klientów, bo znajomi mieszkaja juz od kilku miesięcy i nic się nie zmieniło. Dziwi mnie to, bo z infromacji które mam nie sprzedali tam nawet połowy mieszkań, a o podstawowe sprawy nie potrafią zadbać Pozdrawiam mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tragiczna droga dojazdowa IP: 195.210.60.* 18.11.10, 16:50 Niestety, jest to spory minus tej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: tragiczna droga dojazdowa IP: *.server4rent.eu 19.11.10, 17:18 Ktoś wie czy podpięli w końcu to szambo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: tragiczna droga dojazdowa IP: *.server4rent.eu 19.11.10, 17:19 Sorry, kanalizacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: tragiczna droga dojazdowa IP: *.237.spine.pl 19.11.10, 20:28 nie...prace na 29list trwają....ale jest szambo i jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: tragiczna droga dojazdowa IP: *.237.spine.pl 19.11.10, 20:26 Przecież to od miasta zależy czy będzie droga...czy developerma sobie zrobić swoją prywatną?? pozatym będzie przebudowa 29listopada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwona Re: tragiczna droga dojazdowa IP: *.server4rent.eu 22.11.10, 09:31 Jeśli to porządny, szanujący się deweloper to powinien zrobić i jak mu zależy na sprzedaży to tym bardziej, owszem pewnie może czekać aż miasto zrobi i aż będzie przebudowywana 29 Listopada, ale kiedy to będzie nie wiadomo, pewnie parę latek poczekamy, a biorąc pod uwagę że nie jest to zbyt atrakcyjne położenie, bo z dojazdem kłopot i zero infrastruktury w pobliżu to jeszcze droga beznadziejna... Ale masz rację, nie musi się tym wcale przejmować, może poczekać aż miasto zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony bezpieczeństwo mieszkańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 08:50 Droga to pikuś w porównaniu z tym jak wjedzie karetka albo straż pożarna, skoro do głównej bramy mają klucz tylko mieszkańcy parkujący w garażu podziemnym Będzie się paliło w którymś mieszkaniu, ale straż nie wjedzie, bo nie dość ze mieszka mało osób to jeszcze szukaj człowieku kogoś kto otworzy. I gdzie tu zachowane podstawowe przepisy bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: bezpieczeństwo mieszkańców IP: *.237.spine.pl 25.11.10, 21:32 Ktoś usłyszy sygnały i otworzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albatros Gość portalu: Zdziwiony napisał(a): IP: 213.241.63.* 25.11.10, 12:34 > Przecież to od miasta zależy czy będzie droga...czy developerma sobie zrobić sw > oją prywatną?? pozatym będzie przebudowa 29listopada... Hoho przebudowa.... duze slowa. To ja Ci cos powiem, przebudowa bedzie... tylko nie wiadomo kiedy wiesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nostradamus Re: Gość portalu: Zdziwiony napisał(a): IP: *.237.spine.pl 25.11.10, 21:31 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Gość portalu: Zdziwiony napisał(a): IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.10, 08:48 wg planu Miasta Krakowa na lata 2010-2015, w 2013 roku ma się ZAKOŃCZYĆ budowa ulicy Iwaszki (ma przecinać al. 29 Listopada, łącząc się z Belwederczyków, natomiast na swoim drugim końcu ma łączyć się z ul. Strzelców)... na logikę biorąc, 29.Listopada powinna zostać wyremontowana przed tym terminem... choć biorąc pod uwagę ewentualną re-elekcję obecnego prezydenta Krakowa, szanse na terminowe zakończenia tych inwestycji spadają do zera :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec bl. 5 Antena IP: *.237.spine.pl 28.11.10, 20:05 Mam pytanie - czy występuje u Was sygnał antenowy? u mnie jest kiepsko, nie łapię żadnych kanałów a i moc sygnału jest na poziomie zero. W City partner mówili że tv jest, no ale u mnie nie ma. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo z 7 Re: Antena IP: *.237.spine.pl 28.11.10, 23:40 w 7mce jest sygnał...i wszystko działa...ciśnij CityPartner... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimson Re: Antena IP: *.237.spine.pl 29.11.10, 20:02 OK dzięki kolego, tak też będę musiał poczynić. Czy ktoś nie wyjechał dzisiaj z garażu? JA! i nie wiem czy ryzykować zostawiając auto na noc bo cholera wie czy ta brama się znowu nie otworzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo z 7 Re: Antena IP: *.237.spine.pl 29.11.10, 22:51 W 5ce ta brama nie działała rano? no nieźle nieźle...w 7ce póki co ok cały czas od 2 m-cy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimson Re: Antena IP: *.237.spine.pl 30.11.10, 22:39 brama od samego garażu działała OK, ale ta brama odsuwana na bok odmówiła posłuszeństwa maksymalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blok7 Re: Antena IP: 194.11.254.* 09.12.10, 11:39 blok 7. Telewizja nie działała od początku jak się wprowadziłem. Cisnąłem city partner, cały czas wmawiali że wszystko powinno działać a u mnie nie łapało żadnego sygnału ze zbiorczej. W końcu przyjechał kolo, okazało się że jakieś kable na klatce były odwrotnie podłączone. Teraz wszystko OK, odbiór naziemnej nie jest rewelacyjny ale satelita jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: Antena IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.10, 11:04 Hej, jak wygląda sytuacja z sygnałem satelitarnym? Czy ktoś próbował podłączać Polsat Cyfrowy, ew. Cyfrę+? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Antena 17.12.10, 10:14 Ja mam nkę i działa bez problemów, więc polecam, a z tego co wiem to cyfra też powinna działać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: Antena IP: *.ip.netia.com.pl 17.12.10, 11:08 Super:) Ja zakładam wkrótce Polsat Cyfrowy. Skoro n-ka działa bez zarzutu, znaczy, że talerz odpowiednio nakierowany na HotBirda :) Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Re: Antena IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.10, 13:52 No i póki co, nie działa :/ Sygnał na poziomie zerowym, po prostu brak sygnału w gniazdach zarówno satelity jak i zbiorczej naziemnej. Pytałem w Adchorze, kazali cisnąć City Partner, ponoć każdy, kto chce mieć sygnał satelitarny, musi to najpierw zgłosić - choć nie chce mi się wierzyć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
myszos Re: Antena 25.12.10, 13:13 O to koniecznie musisz ich cisnąć i to porządnie, bo za to się im płaci a dodatkowo oni to ustawiają na piętrach indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok wentylacja IP: *.60.citypartner.pl 16.02.11, 23:38 działa wam wentylacja mechaniczna? u mnie jakoś różnie. Ktoś tym steruje, włącza i wyłącza? pytam bo jak nie działa a jakis sąsiad akurat pali faje do okapu to musze tez swój włączać. Jak jest u was? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum Re: wentylacja IP: *.60.citypartner.pl 16.02.11, 23:42 krakowskie-wzgorza.phorum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: wentylacja IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 12:39 witam, u mnie byl taki sam problem, zglosilam do administracji i zostal rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentylator Re: wentylacja IP: *.60.citypartner.pl 25.02.11, 19:45 Dzięki bardzo za info...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0w0 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 26.02.11, 18:16 Nie polecam Wam tej "inwestycji". Wynająłem tu mieszkanie na 8 m-cy z myślą, że kupię lokal w tym budynku. Moje odczucia są następujące: Na minus: - Bardzo cienkie ściany (osobiście nie lubię słuchać, co robią sąsiedzi) - Pękające ściay - Tragiczne wentylacja - Zupełny brak miejsc parkingowych - Tragiczna droga dojazdowa (jak pada nie da się normalnie przejść) - Deweloper - gospodarz to zwyczajny prostak, który jest miły tylko dla potencjalnych klientów - Wieczne korki - Ograniczona komunikacja publiczna Na plus: - Ładny widok z okna - Spokojna okolica. Osobiście nie polecam i nie kupię tutaj mieszkania. Całej reszcie polecam to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylejak dopłaty za wodę IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 18:06 Przyszlo nam wyrownanie za wode i scieki za 2010. Bloki były podłączone do szamba, które jak sie okazalo jest duzo drozsze, za ciepla wode policzyli 34,20 a za zimna 19,76. Pani w administracji powiedziala ze zaplacic trzeba. W zawiadomieniu o wysokosci oplat jest czarno na bialym ze woda ciepla kosztuje 18,00 a zimna 7,48. Nie raczyli nas poinformowac o tak wysokich stawkach i nadal nie wiadomo czy jestesmy podlaczeni juz do kanalizacji czy tez pan prezes znowu sciemnia. Wiemy ze inni mieszkancy tez dzwonili i wyjasniali te sprawe. Czy ma ktos pomysl co z tym zrobic? Placic czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona_mieszkank Re: dopłaty za wodę IP: *.sm.stalowawola.pl 11.03.11, 13:21 Nie zamierzam płacić!!! Ja mało na zawał nie zeszłam jak zobaczyłam tą kwotę. Po pierwsze nic nas szambo nie obchodzi bo to z winy dewelopera nie zostaliśmy podpięci, my mamy być podpięci do kanalizacji wodociągowej a nie do szamba, jak przekonywał wiceprezes przy podpisywaniu umowy szambo to ich sprawa i ich koszty, wiec z jakiej paki nas tym obciążają??? Posprawdzajcie ludzie umowy, nie ma tam mowy o szambie, a jest tylko ze mamy być podpięci do kanalizacji wodociągowej i z tego tytułu ponosimy koszty.Stawka za zimna wodę za zeszły rok to 6,74 zł i taka zamierzam zapłacić, obawiam się że za dogrzewanie niesprzedanych mieszkań adchor obciążył wszystkie sprzedane mieszkania!!! wystarczy sprawdzić liczniki co tych niesprzedanych widnieje na nich 1-2GJ zużycia, poza tym opłata przesyłu ma być rozliczana na wszystkie mieszkania a tą tez pewnie nas obciążyli. Poza tym jakim prawem renoma nas tym obciąża, to oni pracują dla mieszkańców czy dla adchoru? dlaczego nikt nas o tym nie poinformował tylko próbują przeszmuglować te koszty w rozliczeniu mediów? Mam nadzieję że nikt tego nie będzie płacić i na najbliższym zebraniu wybijemy im z głowy obciążanie nas ich kosztami. Myślę ze nagłośnienie sprawy w mediach będzie kolejnym etapem jeśli adchor się nie zreflektuje, w końcu mają jeszcze masę niesprzedanych mieszkań a kto tu będzie chciał kupić jeśli deweloper tak oszukuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: dopłaty za wodę IP: *.server4rent.eu 11.03.11, 13:29 Nie możemy się zgodzić na takie ceny ! To kilkakrotnie więcej niż normalne ceny w Krakowie. Trzeba aby nikt nie płacił wyrównania i niech firma zarządzająca wykaże za co takie ogromne kwoty. Nie możemy płacić za niesprzedane mieszkania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: dopłaty za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.11, 15:16 pragnę nadmienić, że "wyrównanie" dotyczy nie tylko wody, ale również opłat za ogrzewanie. Moje mieszkanie jest w trakcie wykańczania, a więc zużycie wody było minimalne. Za to dostałam bardzo wysokie wyrównanie za ogrzewanie, gdzie kaloryfery były włączone na minimum. W porównaniu z opłatami w innych lokalizacjach, tutaj koszty są znacznie wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylejak Re: dopłaty za wodę IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 18:22 my tez nie zamierzamy placic. Najlepiej by bylo gdyby nikt nie zaplacil. Sprawa musi byc poruszona na zebraniu, dobrze by bylo innych mieszkancow tez przekonac by nie placili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylejak2 Re: dopłaty za wodę IP: *.60.citypartner.pl 11.03.11, 18:41 dobrze że o tym piszecie...też poczekam do zebrania. Zastanawiam się czy deweloper mając pewnie większość mieszkań niesprzedanych może nas po prostu przegłosować i powiedzieć że się na taką cenę zgadza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: dopłaty za wodę IP: 81.219.122.* 11.03.11, 23:18 niestety może tak zrobić:( i wszelkie dotychczasowe decyzje podejmował dokładnie w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: dopłaty za wodę IP: *.60.citypartner.pl 12.03.11, 08:11 nie zmienia to faktu że są to koszty dewelopera i wynikają z jego winy. Co więcej dalej nie wiadomo co z tą kanalizacją i błotem na ulicy. Nadal jesteśmy podpięci do szamba i mamy za to płacić czy jak. Teraz idzie wiosna i znowu zrobi się basen który jak się okazuje my finansujemy. Mam nadzieję że na spotkaniu dopisze frekwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Antena satelitarna na balkonie !!! IP: *.60.citypartner.pl 13.03.11, 20:42 Podobno nie wolno montować, a sąsiad z 5ki ma! W umowie notarialnej jest że nie można zaburzać estetyki elewacji i nie można montować anten. Może mi to ktoś wyjaśnić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyad Re: Antena satelitarna na balkonie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 08:23 Mi powiedzieli to samo i również jestem zaskoczony że ktoś jednak powiesił tą antenę, czyli jedni mogą a inni nie...szkoda słów... Poza tym deweloper zamyka bramę i dojechać mogą tylko ci co wykupili miejsca postojowe, a co z karetką pogotowia czy strażą pożarną, przecież to niezgodne z przepisami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyad Re: dopłaty za wodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 08:18 Nie sądzicie że to trochę absurdalne? równie dobrze większość może przegłosować że nie będzie płacić za czynsz....trzeba rozliczyć firmę z adchor z tych podejmowanych decyzji, prezesik sobie chyba nadal myśli że to jego własność i może sobie robić co chce...i jak widać robi bo to człowiek prostacki, bez kultury i braku opanowania, miły tylko dla potencjalnych klientów, a wobec pozostałych mieszkańców bez skrupułów... Co do tej renomy, to jak mogli bez naszej wiedzy zgodzić się na obciążenie nas przez dewelopera tymi kosztami? Jak widać adchor ma z nimi dobry układ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: dopłaty za wodę IP: *.60.citypartner.pl 13.03.11, 20:39 Radzę poczekać do zebrania!! Ja też nie zamierzam płacić !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 14.03.11, 11:00 Te zawyżone ceny za wodę to faktycznie skandal, tym bardziej, że przecież na rozliczeniu za końcowe miesiące 2010 roku jak byk stało 18zł za ciepła, a 7,48zł za zimną i ścieki. Opłaty za szambo ponosi tylko i wyłącznie Adchor, nas nie powinno to obchodzić. To jest wina Dziedzica i Chorobika, że nie potrafili załatwić tak podstawowej sprawy jak podpięcie do kanalizacji. Na szczęście już jestesmy podpięci do kanalizacji (niemal od miesiąca nie widziałem szambowozu, a że przyjeżdżał o regularnych porach, więc chyba problem szamba mamy z głowy) więc te ceny z kosmosu adchor będzie mógł sobie wsadzić. Na zebraniu oczywiście postaram się być, nie może być tak, że Renoma, która przecież reprezentuje nas, sprawia wrażenie, jakby trzymali stronę dziedzica i chorobika. Osobny temat to brak pilota dla tych, którzy nie mają wykupionych miejsc postojowych. Wydaje mi się - może ktoś oblatany w prawie budowlanym mógłby to sprawdzić - że w przypadku ogrodzenia takiego, jak w naszych blokach, jeśli nie ma ochrony, która siedzi przy bramie 24h na dobę, KAŻDY nabywca mieszkania powinien otrzymać pilota do głównej bramy wjazdowej. Tak jak piszecie (odpukać) może się okazać, że straż czy karetka nie wjadą na czas. W takim wypadku nie chciałbym być w skórze dziedzica. Brak takich pilotów dla wszystkich to naruszenie zasad bezpieczeństwa. Trzeba się na zebraniu gremialnie postawić, bo dziedzic to chyba jakiś niespełniony aktor, który próbuje przed naszym nosem odgrywać Anioła z 'Alternatywy 4'. Poza tym, tematów jest wiele: - droga dojazdowa (niby w kwietniu mają wyrównywać, ale to ciągle będzie droga gruntowa i klienci mechanika z naprzeciwka szybko ją rozjeżdżą) - ponoć asfalt będzie dopiero położony podczas gruntownego remontu al. 29 Listopada (za 3-4 lata?!) - plac zabaw - oczywiście 'miał być' i co? Gdyby nie to, mieszkałoby się bardzo fajnie. Korki, przynajmniej mi, strasznie nie dokuczają. Jak zrobi się ciepło i sucho, to będzie gdzie pospacerować czy nawet pobiegać (Witkowice). Szkoda tylko, że w tym wszystkim próbują mieszać kolesie, którzy o deweloperce pojęcia nie mają, o obsłudze klienta już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: dopłaty za wodę IP: *.server4rent.eu 14.03.11, 19:29 Raczej nadal mamy szambo, bo jakiś tydzień temu widziałem jak wypompowywali, najlepiej będzie się dowiedzieć w MPWiK, bo ja tam nie wierze...A jeśli mamy nadal to za chwilę przyjdzie nowe rozliczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szambo Re: dopłaty za wodę IP: *.60.citypartner.pl 14.03.11, 20:49 nie możemy na to pozwolić. Jeszcze okaże się że będziemy płacić takie stawki przez kilka lat a kanalizacji jak nie było tak nie widać. Nie wspomnę już o utwardzeniu drogi bo to przecież jest następne na liście "to do" dewelopera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.60.citypartner.pl 14.03.11, 22:01 Sprawdźcie, co macie w umowach i aktach notarialnych. Nie jestem pewny (a nie chce mi się teraz szukać), ale chyba jest tam mowa o zapewnieniu drogi dojazdowej do posesji, która spoczywa na adchorze. W każdym razie, mam nadzieję, że będzie nas jak najwięcej na spotkaniu w przyszłym tygodniu. Kiedy napisałem do Renomy, dlaczego na rozliczeniu kwartalnym liczono wg zawyżonych stawek, dostałem tylko odpowiedź, że 'stawki są prawidłowe i że będzie to wyjaśnione na spotkaniu'. Jesli miałem wątpliwości, czy Renoma nie gra po stronie panów D. i Ch., to właśnie się ich chyba wyzbyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali G Re: dopłaty za wodę IP: *.60.citypartner.pl 14.03.11, 22:57 Nie mogę się już doczekać jak w końcu zobaczę biuro tej Renomy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 08:48 Warto będzie tez poruszyć kwestię niesprzątanych klatek. Mamy na Belwederczyków to cholerne błoto, chcąc nie chcąc nanosi się tego na korytarz, a pani sprzątająca przejeżdża szmatą chyba raz na 3-4 dni. Kiedy były pierwsze mrozy i śniegi, wyjazd z garażu nie był odśnieżony do 9 rano, moja żona nie mogła wyjechać, bo podjazd był tak śliski, w ogóle nie posypany. Brak obiecanego placu zabaw. Brak pilota od bramy głównej dla każdego. ... Dopiszcie, jakie tematy jeszcze trzeba poruszyć w Renomie w przyszłą środę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: dopłaty za wodę IP: *.server4rent.eu 15.03.11, 12:07 Renoma jest w umowie notarialnej do końca 2011 roku, proponuję zmienić firmę rozliczającą, poza tym jak ktoś na forum napisał że deweloper dysponuje większością mieszkań więc nas może przegłosować, tylko że deweloper występuje tu jako jedna osoba, a niesprzedane mieszkania to tzw. "martwe dusze", więc liczy się jako jeden głos. Jeśli ktoś ma kontakt z jakimś dobrym prawnikiem to dobrze byłoby się dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.gemini.net.pl 08.01.12, 00:49 Witaj, Czy mogę prosić do Ciebie jakieś namiary? Albo prosilbym o GG: 3446979 lub mail radexpol@o2.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: dopłaty za wodę IP: *.server4rent.eu 15.03.11, 12:35 Deweloper sprzedał 58 mieszkań więc niesprzedanych jest 98 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 12:39 A więc musi nas być minimum 32 reprezentantów poszczególnych mieszkań (ponad 1/5 ogółu), o ile dobrze zinterpretowałem przepis. Dobrze byłoby popytać sąsiadów z piętra, o których wiemy, że już mieszkają, i namówić do udziału w tym spotkaniu. Bo nie ulega wątpliwości, że po 2011 trzeba będzie zmienić zarządcę, choć nie mam bladego pojęcia, jak to prawnie wykonać. Orientujecie się może, czy w Krakowie jest odgórnie ustalona przez miasto maksymalna stawka za wodę i ścieki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 13:14 Na pewno możemy poprosić o wzgląd do sprawozdania finansowego Renomy. Nie potrzebujemy w tym celu żadnej większości chyba. Kolejne pytanie: czy ktoś z Was widział w ogóle Regulamin naszej wspólnoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jden z wielu Re: dopłaty za wodę IP: *.server4rent.eu 15.03.11, 13:19 Pierwsza sprawa jaką należy wyjaśnić to to, czy wszelkimi kosztami zostali obciążeni tylko mieszkańcy sprzedanych mieszkań. Jeśli sprzedanych jest tylko 40% mieszkań to czy pozostałe 60% partycypuje w kosztach ? Chodzi tu o np opłaty za ogrzewanie klatek schodowych, garaży, dogrzewanie niesprzedanych mieszkań. Nie jest ważne czy mieszkanie zostało sprzedane czy nie, płacić muszą wszyscy więc też właściciel mieszkań, które nie zostały sprzedane. Z tego co widać to niesprzedane mieszkania też były dogrzewane aby nie powstał grzyb na ścianach, pewnie też jakieś było zużycie wody czy prądu, który był pobierany z klatek schodowych. Następna sprawa to to dlaczego cena jednostkowa za zużycie wody czy gazu jest taka duża jeśli przecież to powinna być cena, w jakiej dostarcza się wodę czy gaz pomnożona wg ilości zużycia dla danego mieszkania. Jeśli takie ceny jednostkowe są kilkakrotnie większe niż w innych lokalizacjach w krakowie to znaczy, że zostaliśmy obciążeni jakimiś niezidentyfikowanymi kosztami, których Renoma nam nie przedstawiła. Nie można płacić jeśli nie wie się za co i nie ma konkretnych rozliczeń. Obecnie nie jesteśmy już ani klientami developera anie nie wynajmujemy od niego mieszkań ale jesteśmy właścicielami mieszkań oraz współwłaścicielami nieruchomości więc musimy być tak traktowani. Nikt nie robi nam łaski ani nie ma prawa decydować o naszej własności. To właściciele mieszkań i współwłaściciele nieruchomości decydują o tym jak i gdzie mieszkają. Nie jesteśmy też już petentami developera ani on nie jest już właścicielem nieruchomości, w której mieszkamy. I tak musimy go traktować a on musi nas traktować jak współwłaścicieli, którzy mają prawa. Nie jesteśmy zdani ani na łaskę developera ani firmy zarządzającej. Teraz obejmuje nas rękojmia oraz gwarancja na mieszkania i budynek, w którym mieszkamy oraz to my wynajmujemy firmę zarządzającą i jej płacimy. Należy egzekwować nasze prawa w sposób jaki nam się należy. Jeśli chodzi o piloty do bram to mieszkańcy powinni zadecydować o tym kto i na jakich zasadach je otrzyma. Następna sprawa, kupując mieszkanie równocześnie kupujemy udział w gruncie pod budynkiem oraz całym terenem, na którym stoi blok. W takim przypadku czy kupno miejsca parkingowego przed blokiem nie jest przypadkiem płaceniem poraz drugi za teren, który kupiliśmy już nabywając udział w działce, na której stoi blok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 13:28 Jeśli chodzi o garaże, to nie da się już nic zrobić, bo są one objęte osobną księgą wieczystą i nie stanowią współwłasności. Pozostałe sprawy o których Pan pisze, oczywiście trzeba poruszyć. Dogrzewanie klatek schodowych, itp, winno być rozdzielane wg udziałów, o których mowa w aktach notarialnych (w moim przypadku jest to na przykład ok. 0,65% - rozliczane wg udziału powierzchni mieszkania w powierzchni ogólnej nieruchomości mieszkalnych). Koszty i wyliczenia muszą być przedstawione, jak ma się cena zużycia gazu w naszej kotłowni do tej wziętej z kosmosu ceny za GJ ogrzewania. Naprawdę, musimy się zebrać wszyscy razem, podstawa to obecność minimum 32 właścicieli (lub ich reprezentantów, jeśli jest taka możliwość), wówczas na mocy artykułu, który podał "kruk", będziemy mieli większość w głosowaniu nad wszelkimi uchwałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 13:53 Ustawa o własności lokali Dz.U.00.80.903 2000.10.19 zm. przen. Dz.U.00.29.355 2004.09.22 zm. Dz.U.04.141.1492 (wybrane) Art. 4. 1. Dotychczasowemu właścicielowi nieruchomości przysługują co do niewyodrębnionych lokali oraz co do nieruchomości wspólnej takie same uprawnienia, jakie przysługują właścicielom lokali wyodrębnionych; odnosi się to także do jego obowiązków. Art. 13. 1. Właściciel ponosi wydatki związane z utrzymaniem jego lokalu, jest obowiązany utrzymywać swój lokal w należytym stanie, przestrzegać porządku domowego, uczestniczyć w kosztach zarządu związanych z utrzymaniem nieruchomości wspólnej, korzystać z niej w sposób nie utrudniający korzystania przez innych współwłaścicieli oraz współdziałać z nimi w ochronie wspólnego dobra. Art. 14. Na koszty zarządu nieruchomością wspólną składają się w szczególności: 1) wydatki na remonty i bieżącą konserwację, 2) opłaty za dostawę energii elektrycznej i cieplnej, gazu i wody, w części dotyczącej nieruchomości wspólnej, oraz opłaty za antenę zbiorczą i windę, 3) ubezpieczenia, podatki i inne opłaty publicznoprawne, chyba że są pokrywane bezpośrednio przez właścicieli poszczególnych lokali, 4) wydatki na utrzymanie porządku i czystości, 5) wynagrodzenie członków zarządu lub zarządcy. Art. 22. 1. Czynności zwykłego zarządu podejmuje zarząd samodzielnie. 2. Do podjęcia przez zarząd czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu potrzebna jest uchwała właścicieli lokali wyrażająca zgodę na dokonanie tej czynności oraz udzielająca zarządowi pełnomocnictwa do zawierania umów stanowiących czynności przekraczające zakres zwykłego zarządu w formie prawem przewidzianej. 3. Czynnościami przekraczającymi zakres zwykłego zarządu są w szczególności: 1) ustalenie wynagrodzenia zarządu lub zarządcy nieruchomości wspólnej, 2) przyjęcie rocznego planu gospodarczego, 3) ustalenie wysokości opłat na pokrycie kosztów zarządu, 4) zmiana przeznaczenia części nieruchomości wspólnej, 5) udzielenie zgody na nadbudowę lub przebudowę nieruchomości wspólnej, na ustanowienie odrębnej własności lokalu powstałego w następstwie nadbudowy lub przebudowy i rozporządzenie tym lokalem oraz na zmianę wysokości udziałów w następstwie powstania odrębnej własności lokalu nadbudowanego lub przebudowanego, 5a) udzielenie zgody na zmianę wysokości udziałów we współwłasności nieruchomości wspólnej, 6) dokonanie podziału nieruchomości wspólnej, 6a) nabycie nieruchomości, 7) wytoczenie powództwa, o którym mowa w art. 16, 8) ustalenie, w wypadkach nieuregulowanych przepisami, części kosztów związanych z eksploatacją urządzeń lub części budynku służących zarówno do użytku poszczególnych właścicieli lokali, jak i do wspólnego użytku właścicieli co najmniej dwóch lokali, które zaliczane będą do kosztów zarządu nieruchomością wspólną, 9) udzielenie zgody na podział nieruchomości gruntowej zabudowanej więcej niż jednym budynkiem mieszkalnym i związane z tym zmiany udziałów w nieruchomości wspólnej oraz ustalenie wysokości udziałów w nowo powstałych, odrębnych nieruchomościach wspólnych, 10) określenie zakresu i sposobu prowadzenia przez zarząd lub zarządcę, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, ewidencji pozaksięgowej kosztów zarządu nieruchomością wspólną, zaliczek uiszczanych na pokrycie tych kosztów, a także rozliczeń z innych tytułów na rzecz nieruchomości wspólnej. 4. Połączenie dwóch lokali stanowiących odrębne nieruchomości w jedną nieruchomość lub podział lokalu wymaga zgody właścicieli wyrażonej w uchwale. W razie odmowy zainteresowany właściciel może żądać rozstrzygnięcia przez sąd. Art. 23. 1. Uchwały właścicieli lokali są podejmowane bądź na zebraniu, bądź w drodze indywidualnego zbierania głosów przez zarząd; uchwała może być wynikiem głosów oddanych częściowo na zebraniu, częściowo w drodze indywidualnego ich zbierania. 2. Uchwały zapadają większością głosów właścicieli lokali, liczoną według wielkości udziałów, chyba że w umowie lub w uchwale podjętej w tym trybie postanowiono, że w określonej sprawie na każdego właściciela przypada jeden głos. 2a. Jeżeli suma udziałów w nieruchomości wspólnej nie jest równa 1 albo większość udziałów należy do jednego właściciela bądź gdy obydwa te warunki spełnione są łącznie, głosowanie według zasady, że na każdego właściciela przypada jeden głos, wprowadza się na każde żądanie właścicieli lokali posiadających łącznie co najmniej 1/5 udziałów w nieruchomości wspólnej. 3. O treści uchwały, która została podjęta z udziałem głosów zebranych indywidualnie, każdy właściciel lokalu powinien zostać powiadomiony na piśmie. Art. 29. 1. Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, jest obowiązany prowadzić dla każdej nieruchomości wspólnej, określoną przez wspólnotę mieszkaniową, ewidencję pozaksięgową kosztów zarządu nieruchomością wspólną oraz zaliczek uiszczanych na pokrycie tych kosztów, a także rozliczeń z innych tytułów na rzecz nieruchomości wspólnej. 1a. Okresem rozliczeniowym wspólnoty mieszkaniowej jest rok kalendarzowy. 3. Prawo kontroli działalności zarządu służy każdemu właścicielowi lokalu. Art. 30. 1. Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, jest obowiązany: 1) dokonywać rozliczeń przez rachunek bankowy, 2) składać właścicielom lokali roczne sprawozdanie ze swojej działalności, 3) zwoływać zebranie ogółu właścicieli co najmniej raz w roku, nie później niż w pierwszym kwartale każdego roku. 2. Przedmiotem zebrania, o którym mowa w ust. 1, powinny być w szczególności: 1) uchwalenie rocznego planu gospodarczego zarządu nieruchomością wspólną i opłat na pokrycie kosztów zarządu, 2) ocena pracy zarządu lub zarządcy, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, 3) sprawozdanie zarządu i podjęcie uchwały w przedmiocie udzielenia mu absolutorium. Jeśli chodzi o maksymalną cenę (urzędową) za GJ energii cieplnej, jest taki dokument: DECYZJA Nr 13/GN-Z/96 MINISTRA FINANSÓW z dnia 11 grudnia 1996 r. (niestety, w ciągu 15 lat na pewno się to pozmieniało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z wielu Re: dopłaty za wodę IP: *.server4rent.eu 16.03.11, 20:13 Zgodnie z ustawą: lex.pl/bap/student/Dz.U.2000.80.903.html Wszelkie koszty związane z nieruchomością wspólną też ponosi właściciel niesprzedanych mieszkań. Po drugie zarząd wspólnoty nie może sam podjąć decyzji o obciążeniu mieszkańców dodatkowymi opłatami (jak w naszym przypadku). Po trzecie jeśli zostało sprzedanych co najmniej 1/5 mieszkań to przy głosowaniu, właściciel niesprzedanych mieszkań liczy się jako 1 głos, co zapobiega próbom przegłosowania nas przez developera. Proponuję wszystkim poczytać odpowiednie ustawy, podzielić się wiedzą ze wszystkimi aby na zebraniu nie dać się zrobić w konia ! Prośba też do wszystkich: nie wszyscy śledzą forum ! podzielcie się wiedzą z wszystkimi sąsiadami jakich spotkacie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: dopłaty za wodę IP: *.server4rent.eu 15.03.11, 13:43 Stawki są dla całego miasta za wodę i ścieki 6,74 za poprzedni rok, za 2011 jest chyba 7,47 jakoś (jest na ostatnim czynszu za luty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 13:59 Ustawa o własności lokali - art 23. pkt 3. pozwala znaleźć kilka naruszeń prawa w sprawie naszych opłat: - Zmiana cen za wodę ciepłą i zimną nie została nam przedstawiona w terminie (dotyczy okresu do grudnia 2010), dokumenty które dostalismy są datowane na 1.marca 2011 - Zmiana cen nie jest wynikiem ani głosowania na zebraniu wspólnoty, ani głosowania indywidualnego w formie podpisu (chyba, że podsunęli nam do podpisu taki dokument jako rzekomą petycję do City Partner o przejęcie serwisu nad siecią i TV?) - Nowe ceny mają się nijak do maksymalnych krakowskich cen, o których pisze "kruk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: dopłaty za wodę IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 15:59 Ja nie omieszkam też zapytac o rozliczenie za kontenery z gruzem. Przez 3 miesiące obciążano wziętą z sufitu kwotą 50zł/m-c tych, którzy kupili mieszkania, mimo, że powinna być to kwota w wysokości 1/156 (udział w nieruchomości) kosztu wywozu takiego kontenera. Kontener opróżniano 2 razy na miesiąc, nie sądzę więc, aby jednorazowy koszt opróżnienia wynosił 156 *50 :2 = 3900zł Wszelkie rozliczenia tego typu powinny zostać nam przedstawione do wglądu na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Wzór pełnomocnictwa na spotkanie IP: *.60.citypartner.pl 15.03.11, 17:35 Sąsiedzi - jeśli wiecie, że ktoś nie będzie w stanie dotrzeć na spotkanie, taka osoba może udzielić pełnomocnictwa komuś, kto się na spotkanie wybierze na pewno. Poniżej wzór pełnomocnictwa (w normalnie funcjonujących zarządach wspólnoty normą jest, że druk pełnomocnictwa otrzymuje każdy, wraz z zawiadomieniem o spotkaniu wspólnoty). .........................., dnia .................................... r. PEŁNOMOCNICTWO Ja, niżej podpisany (a) ..........................................................., właściciel lokalu przy ul. …………………..….., w ……………………….. dysponujący udziałem ........................................ w nieruchomości wspólnej, na mocy art. 95 kodeksu cywilnego, udzielam pełnomocnictwa panu/pani ...................................................., zam. w ................................. przy ul. ................................................. legitymującemu się dowodem osobistym, seria ............. nr ............................... do reprezentowania mnie na zebraniu Wspólnoty Mieszkaniowej, w dniu ............................................ r., oraz do zabierania głosu i głosowania w moim imieniu nad wszystkimi podejmowanymi uchwałami ujętymi w porządku obrad podanym w zawiadomieniu o zebraniu, nad uchwałami zgłoszonymi na zebraniu właścicieli, a także w głosowaniach: w sprawie wyboru Przewodniczącego Zebrania i innych organów zebrania, w sprawie zmiany proponowanego porządku zebrania, w sprawie zmiany treści projektu uchwały, innych zgłoszonych na zebraniu wniosków, oraz we wszystkich sprawach, które zostaną poddane pod głosowanie na zebraniu w dniu ........................... . (data / podpis) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Wzór pełnomocnictwa na spotkanie IP: *.60.citypartner.pl 15.03.11, 20:41 Ja proponuję jeszcze ochronę 24h i antenę satelitarną na balkonie dla każdego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Wzór pełnomocnictwa na spotkanie IP: *.60.citypartner.pl 15.03.11, 21:33 ochrona by się przydała, poza tym rozwiązałoby to problem braku pilotów do bramy ale tv sat na balkonie dla każdego może nie przejść, przynajmniej przez 5 lat - chyba jest taki zapis w aktach notarialnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Polecam przeczytać... IP: *.60.citypartner.pl 17.03.11, 19:58 Tekst linka Tekst linka Nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Polecam przeczytać... IP: *.devs.futuro.pl 18.03.11, 10:44 czyli oznacza to, że nie ma szans na normalną drogę i deweloper okłamał nas, tłumacząc że to droga publiczna i będzie "naprawiana". Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: Polecam przeczytać... IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.11, 12:15 Przejrzałem moją umowę notarialną i, cholera, albo nie zauważyłem, albo faktycznie nie ma tam nic na temat drogi dojazdowej. Wszystko 'na gębę', obiecanki cacanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Polecam przeczytać... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.11, 12:59 i jeszcze jedna rzecz budzi niepokój. Jeśli to prawda co pisze Prezydent Miasta, nie ma ustanowionej służebności drogi koniecznej w księgach wieczystych. Ja przynajmniej w swojej nie mam nic na ten temat. Oczywiście w akcie notarialnym też nie ma żadnej wzmianki.... A wiemy wszyscy czym to grozi, jeśli to rzeczywiście jest droga "prywatna". Choć z drugiej strony to mało prawdopodobne, bo dla drogi prywatnej nie można raczej nadać nazwy.... Kto w końcu ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: Polecam przeczytać... IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.11, 13:44 O ile wiem, gdzieś na końcu ul. Belwederczyków stoi dom prezesa Emmersona. Wnioskuję więc - trochę na zasadzie pobożnych życzeń - że jakieś złośliwości ze strony adchoru, jeśli chodzi o droge dojazdową, nie powinny się pojawić. A że Emmerson może dużo wskórać u adchora, wiem z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Polecam przeczytać... IP: *.60.citypartner.pl 19.03.11, 11:58 Jakby była prywatna to dawno byłaby zamknięta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Polecam przeczytać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 17:29 niestety to jest prywatna droga i jak właściciel ogrodzi to zostanie 80cm dla adchoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wzór pełnomocnictwa na spotkanie IP: 194.11.254.* 21.03.11, 13:18 Ja mam takie pytanie, czemu nie ma funduszu remontowego? Deweloper nie chce płacić? OK rozumiem, że jest gwarancja wykonawcy, ale zdążają się uszkodzenia, które nie podlegają gwarancji (np. pęknięta szyba w drzwiach w bloku 5). Z jakich pieniędzy pokrywane są tego typu naprawy. Osobiście uważam, że fundusz jest konieczny (kwota nie musi być duża np. 0,5 PLN za m.kw.). Pokryje on drobne naprawy i pozwoli uskładać pewne fundusze, które mogą się przydać przy większych remontach po okresie gwarancyjnym. Jak padnie coś większego po gwarancji to i tak będziemy musieli zapłacić, lepiej chyba mieć jakieś środki w zapasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: Wzór pełnomocnictwa na spotkanie IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.11, 13:37 W ogóle uważam, że trzeba będzie wnioskować o nieco inne naliczanie czynszu. Abstrahując od faktu, czy uda nam się doprowadzić do wyliczenia właściwych stawek za wodę za minione okresy, to i tak naliczanie za c.o. pokazuje, że kwota wliczana w czynsz jest śmieszna. Jeśli ktoś, plus minus, zużyje w ciągu kwartału 15 GJ energii cieplnej (tak to plus minus u mnie wychodzi), to wyjdzie ok. 600 zł - w czynszu nalicza się śmieszną kwotę w wysokości 1zł za m2 mieszkania, w moim przypadku to ok. 130zł za kwartał. I co, co zimę, przez dwa kwartały mam mieć takie miesiące, w których raptem muszę dopłacać 470zł różnicy? Osobiście wolałbym, aby kwota miesięcznego ryczałtu na c.o. była wyższa, choćby trzykrotnie, co da ok. 90zł więcej miesięcznie, ale nie będzie mi grozić, że znienacka mój portfel uszczupli się o 500zł (albo i więcej). Podobnie jest z funduszem remontowym - niech to będzie głupie 20zł od mieszkania za m-c, aby uniknąć, że nagle obciążą nas kilkusetzłotową kwotą za poważniejszy remont. Taka miesięczna podwyżka łatwo daje się zaoszczędzić na czym innym: papierosy, kilka piw, jakies wyjście do restauracji, nowy ciuch - zależnie od priorytetów;) Nagła konieczność wydania kilkuset złotych jest o wiele trudniejsza do "wypracowania" w domowym budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Wzór pełnomocnictwa na spotkanie IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 16:46 zużycie ciepła naliczają bardzo podobnie jak w innych blokach, z tą drobną różnicą, że tutaj są znacznie większe zużycia energii, wynikające najprawdopodobniej z dużych strat ciepła jaką generują pustostany. A jeśli chodzi o fundusz remontowy, z tego co wiem, Adchor nie wyraził na niego zgody.... w związku z tym, pozostaje mieć nadzieję, że na zebraniu mieszkańców zostanie przegłosowana decyzja o utworzeniu funduszu remontowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: Wzór pełnomocnictwa na spotkanie IP: *.60.citypartner.pl 21.03.11, 17:18 kolejny powód, aby było min. 20% właścicieli mieszkań, tj. 32 osoby - wówczas zawsze będziemy w stanie przegłosować adchor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #5 Komu można powierzyć pełnomocnictwo?? IP: *.60.citypartner.pl 21.03.11, 21:32 Witam, niestety nie dam rady pojawić się na zebraniu, ale w takim razie chciałbym przekazać osobie która na pewno będzie na spotkaniu swoje pełnomocnictwo. Czy znalazłaby sie takowa osoba? proszę ewentualnie jeśli to nie problem napisać pod którym numerem można przekazać, i czy miałbym podejść czy do skrzynki wrzucić. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Komu można powierzyć pełnomocnictwo?? IP: *.server4rent.eu 22.03.11, 08:02 Podejdź najlepiej do sąsiada na piętrze, wiadomo że deweloper czyta to forum więc po co ma wiedzieć kto dokładnie z nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: dopłaty za wodę IP: *.gemini.net.pl 08.01.12, 00:50 Hej, moge Cie prosic o kontakt na gg: 3446979 lub radexpol@o2.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G5 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 24.03.11, 21:49 I jak wrażenia po zebraniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 24.03.11, 22:24 Nie mieliśmy 20% własności, jeśli chodzi o frekwencję, więc nic konkretnego się nie przegłosowało. Ogółem więcej obietnic, niż konkretów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 11:13 Uważam, że to była niepotrzebna dawka emocji i strata czasu. Jeśli na następne spotkanie przyjdzie niewystarczająca ilość osób, to można wyjść od razu na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.server4rent.eu 26.03.11, 19:26 A była i niestety wszyscy się jakoś pogodzili z szambem....a deweloper się cieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M5 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 26.03.11, 22:03 A co mieliśmy zrobić?? Wyszło że to nie wina Adchoru... Kultura osobista niektórych sąsiadów mnie przeraża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 27.03.11, 09:46 Cóż, okazało się, że brak jest podstawy prawnej, aby obciążać tym adchor, trudno więc się dziwić, że ludzie odpuścili. Dobrze, że renoma ma przypilnować, żeby chorobik złożył pismo o odszkodowanie / zadoścuczynienie do MPWiK lub ich podwykonawcy - zawsze mamy trochę czasu do wrzesnia 2011 na jakiekolwiek rozpatrzenie tego typu skarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 13:53 a propos podziału kosztów ogrzewania. Wczoraj patrzyłam na moim piętrze, na liczniki ciepła pustych mieszkań i mają wskazania 0, czyli nikt nie stosuje się do konieczności utrzymywania temperatury +16C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 15:36 U mnie niezamieszkałe lokum miało 0,852GJ (tzn ma taki stan od miesiąca, a przecież parę dni z przymrozkiem w marcu jeszcze mieliśmy). Co śmieszniejsze, jakieś gamonie zczytały dla mojego mieszkania stan tego licznika z pustostanu, więc zamiast za ok. 15GJ (na grudzień 2010) policzyli mi niecały 1. Ale to szczegół,skoro marcowe rozliczenia nie są wiążące i czekamy z tym do września. Może to i lepiej, byleby nowe wyliczenia czynszu uwzględniały te niedopłaty i oby znowu nam we wrześniu nie dowalili kwotami w tysiącach;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G#5 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 15:41 Potwierdzenie przyłączenia do kanalizacji: img829.imageshack.us/i/d5a27e8e.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 30.03.11, 16:06 Założy ktoś to forum mieszkańców?? Niewygodnie tu pisać strasznie, no i może skończymy z anonimowością?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 30.03.11, 19:08 Było już takie: krakowskie-wzgorza.phorum.pl ale chyba jakis auto-spam je zaatakował :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 30.03.11, 19:13 Postaram się do końca tygodnia coś zrobić. Oefektach poinformuje wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.11, 14:52 krakowskie-wzgorza.phorum.pl/ - trochę ogarnąłem ze spamu. Jeśli chcesz się tym zająć, daj znać, to nadam Ci wszystkie uprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Case (blok 5) Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 15:05 Najlepiej byloby zalozyc jakies nowe forum najlepiej na czyims prywatnym serwerze, zeby nie pojawial sie ten spam z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.11, 15:08 Ja się średnio na tym znam, mówiąc szczerze, jedyne, co ustawiłem, to konieczność aktywowania konta przez administratora forum. Jeśli login lub email byłby podejrzany, konto nie byłoby aktywowane. Tyle wiem;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Case (blok 5) Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 15:24 Bardzo dobrze, spamerzy nie będą się rejestrować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Case (blok 5) Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 16:43 Mam jeszcze pytanie, czy da się na tym serwisie phorum zmieniać style wyglądu? Założyłem dla testu forum tutaj: www.belwederczykow.fora.pl i jest tam dużo styli do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 31.03.11, 18:34 Tak, można zmieniać style, jest tam kilkanaście różnych, zmieniłem teraz domyślny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Forum naszego osiedla... IP: *.60.citypartner.pl 31.03.11, 20:17 Już działa: krakowskie-wzgorza.phorum.pl z uwagi na czasowe ataki autospamu i różnych botów, wprowadziłem potwierdzenie rejestracji przez admina, tak, aby uniknąć spamu na forum. Możemy przenosić dyskusję tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.server4rent.eu 31.03.11, 08:36 Najlepiej powiedzieć "a co mieliśmy zrobić" i zgadzać się na wszystko. Tylko ciekawe, że jak przyszło do dyskusji na różna ważne tematy jak koszty szamba czy ogrzewania to większość nawet słowem się nie odezwała. Fajnie sobie pożartować na spotkaniu a jak przyjdzie do dyskusji to schować ogon pod siebie. A co do kultury osobistej mieszkańców to nie ma się co dziwić, że niektórym puszczają już nerwy jak widzą co się dzieje i widzą bierność 99% obecnych mieszkańców. Reasumując to całe to spotkanie to jedna wielka strata czasu, bez najmniejszego sensu. To pierwsze i ostatnie takie zebranie dla mnie, szkoda czasu i szkoda nerwów, i myślę, że to nie tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 09:24 niestety :( masz racje. Miałem wrażenie, że niektórzy nie wiedzieli o co w ogóle chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.11, 12:09 Trochę wszyscy przyszli "zagotowani" na spotkanie, bo ktoś rzucił na forum, że w aktach notarialnych jest mowa o kanalizacji, a nie o szambie, reszta to podchwyciła, a kiedy okazało się, że jednak z punktu widzenia prawa nie możemy nic zrobić adchorowi, emocje chyba opadły (tym bardziej, że zabrakło nam nieszczęsnych 20%). I tak uważam, że jeżeli złożone zostanie pismo o odszkodowanie do MPWiK (Renoma powinna monitować Chorobika i Dziedzica, czy faktycznie to robią), to lepsze to niż nic. Co do stojaka na rowery i wózki, o którym mówiłem na spotkaniu ja, i chyba ze 2 osoby. Chorobik odpowiedział, że w miejscu o którym mówiłem (pod schodami, między schodami a windą, jest duża wnęka, na poziomach -1) są liczniki i stojaka nie da się postawić. Sprawdziłem później, schodząc do garażu (bo na 100% nie kojarzyłem, ale nie chciałem się spierać, bo parkuję za bramą) i to bzdura, liczniki są naprzeciwko schodów. Żona była dziś w adchorze, najpierw się wyparli, że o to miejsce nikt nie pytał, na siłę chcieliby wcisnąć jedno miejsce postojowe w garażu, za które trzeba by dodatkowo oczywiście adchorowi płacić. Zamierzam poprosić Renomę, żeby przygotować pismo do zebrania podpisów mieszkańców, najlepiej z wyszczególnieniem miejsca na jakimś rzucie piętra, żeby adchor zorientował się o co chodzi, i nie rżnął głupich. Może faktycznie skończmy z anonimowością, nie ma co się chować za nickami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.server4rent.eu 31.03.11, 14:27 Nikt nic nie rzucał ani nie wymyślał, w aktach jest napisane, że wszystko jest zgodne z projektem technicznym a nie sadzę, że w projekcie jest mowa o szambie. Druga sprawa to sporo osób wcale nie miała pojęcia o tym, że jest szambo a nie kanalizacja. Ci co zostali poinformowani o szambie nie usłyszeli ani słowa o tym, że mają za to ponosić dodatkowe koszty. Dodatkowe tu oznacza, że większe niż odprowadzenie ścieków do kanalizacji miejskiej. Sprawa odszkodowania od MPWiK - jakoś w to nie wierzę. Sprawa drogi dojazdowej - pamiętam, że już od 2009 roku cały czas słyszeliśmy obietnice, że na pewno będzie i to już za chwilę. Jakoś nie widzę tej drogi. Piloty do bram - ciekawe, że jako właściciele mieszkań nie mamy prawa otworzyć bramy prowadzącej na naszą własność (i nie chodzi mi tu o parkowanie na niewykupionych miejscach ale o dostanie się na teren posesji w szczególnych przypadkach). W sumie wisi instrukcja jak "rozsprzęglić" bramę, ciekawi mnie tylko co za kluczyk trzeba mieć. A podejście w stylu "lepsze to niż nic" prowadzi tylko do tego, że nic nie uda się uzyskać tylko trzeba liczyć na jakieś ochłapy z ustaleń developera. A z opisanego przypadku z miejscami na wózki/rowery widać dokładnie na co możemy liczyć i jak długa jest pamięć developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.11, 14:48 Co do pilota do bram - pełna zgoda, na zdrowy rozum wiadomo, że każdy powinien takiego pilota otrzymać. Niestety, na spotkaniu mieliśmy przykład "małego, polskiego piekiełka", kiedy zamiast mówić "jednym głosem", jedna pani nie omieszkała zagrać tylko dla siebie, i stwierdziła (w sumie trochę krzycząc), że ona się nie godzi, bo ludzie dostaną piloty i będą stawać na jej miejscu :/ Nie muszę mówić, że brak jednomyślności był panu Rysiowi bardzo na rękę. Co do zgodności z projektem technicznym - obawiam się, że to tylko nasze pobożne życzenia, spotęgowane rachunkami podszepnęły nam, że szambo nie było zgodne z prawem (sam o tym mówiłem, ale teraz, w tym konkretnym wypadku, widzę, że raczej nie miałem racji). Stan techniczny budynku, to mieszkania, ściany, rury, itp - to wszystko jest zgodne z projektem. Zgodne z projektem były też zapewne ujścia kanalizacyjne, a że nie podpięto ich (z winy MPWiK, choć oczywiście współwina adchoru jest wielka, bo palcem w tej sprawie nie kiwnęli przez ponad rok) do miejskiej kanalizacji, tylko już niestety inna para kaloszy. Instrukcja rozsprzęglania bramy - mnie również rozbawił motyw z kluczykiem, sądziłem, że oczywiście kluczyk ma tylko adchor. Jeśli się jednak nie mylę, ów kluczyk (w każdym razie "jakiś" kluczyk) widziałem w obudowie silnika bramy bocznej, tej przed wjazdem do garażu pod "piątką". Być może taki sam tkwi w silniku bramy głównej, nie sprawdziłem. Dla zainteresowanych i niezmotoryzowanych: MPK nie postawi u nas normalnych wiat przystankowych, bo ... im się to nie opłaca ("(...) lokalizacja wiaty jest oddalona od Śródmieścia w stopniu uniemożliwiającym jej wykorzystanie do celów reklamowych, a tylko takie wykorzystanie zadaszenia umożliwia jego utrzymanie poprzez pozyskanie środków z rynku reklamowego, pokrywających koszt inwestycji i bieżącej eksploatacji(...)"). Teraz tylko czekać na odpowiedź od miasta, że nie będzie oświetlenia przy skręcie w Belwederczyków, ani pasów na jezdni, bo za daleko i panowie od malowania zebry nie dojadą :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.server4rent.eu 31.03.11, 14:48 I jeszcze wracając do tematu szamba. To tak jakby ktoś kupował chleb w sklepie i sprzedawca mówi, że były problemy z dostawą ale udało się sprowadzić. Ktoś kupuje, idzie do domu, zjada a za tydzień przychodzi mu dodatkowy rachunek ze sklepu, że musi dopłacić do chleba 1000pln bo samochód co przywozi im się zepsuł i musieli wynająć helikopter aby dowiózł pieczywo do sklepu. I sklep tłumaczy, że przecież kupujący zjadł już chleb a więc musi ponieść jego koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 31.03.11, 18:40 Co do tego miejsca na wózki i rowery to chyba zależy na tym tylko mieszkańcom parteru, którzy nie mają balkonu i gdzie tego trzymać w domu. Ja mieszkam wyżej i mi np. na tym zupełnie nie zależy. A co do rozsprzęglania bramy to jak byk jest rysunek jak to zrobić i kluczyk jest na stałe w obudowie silniczka! wystarczy podejść zainteresować się i zobaczyć. Ale piloty rzeczywiście mogły by być dla mieszkańców w razie awaryjnej sytuacji i możliwości dowiezienia czegoś pod klatkę. O przystanku to się wogóle nie dziwię, bo takie prawa rynku i marketingu, a przystanek (wiata) tani nie jest i nawet w dużo lepszych marketingowo lokalizacjach takich wiat nie ma. Może dożyjemy przebudowy 29listopada, dwóch pasów ruchu i skrzyżowania ze światłami przy belwederczyków z drogą prowadzącą na batowice/czerwony prądnik nad torami przy reduie. Więcej optymizmu, nie od razu kraków zbudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 31.03.11, 19:02 Akurat wiata to w tym wypadku najmniejszy problem, bardziej chodzi jednak o pasy dla pieszych mieszkających w naszych blokach i o jakiekolwiek oświetlenie jezdni przy wyjeździe, bo czasem jest naprawdę niebezpiecznie - i dla pieszych i dla kierowców. Na szybką budowę ulicy Iwaszki, o której wspominasz, raczej bym nie liczył. W planie 10-letnim, który obowiązywał jeszcze do zeszłego roku, jej ukończenie było planowane na 2013 rok. Widząc, co się dzieje w Krakowie i wiedząc, jak jest traktowana północ (choćby ten tramwaj, który miał mieć pętle za naszymi blokami, a wypadł z planu dla najbliższych 9 lat). Co do miejsca dla rowerów i wózków - doskonale rozumiem, że Tobie, czy innym mieszkańcom wyższych pięter osobiście nie zależy, grunt, żeby nie przyjmować postawy tej pani na spotkaniu, która była "na nie" w sprawie pilota dla każdego;) Nie chodzi w sumie o to, kto będzie korzystał z takiego miejsca, a komu jest to obojętne, tylko o to, aby w razie czego poprzeć tzw. "wspólną sprawę". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 31.03.11, 22:23 Popieram to co napisałeś, jak chcecie mieć miejsce dla rowerów i wózków czy coś tam to i tak zagłosuję za. Z pilotem też jestem za. A ta Pani z zebrania to chyba jedyna osoba która ma wykupiony garaż:) za jedyne 38000 w promocji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.11, 08:42 No niestety nie:( Ja też wykupiłem, teraz trochę żałuję, bo mógłbym wynajmować za 230zł/m-c... Inwestycja w garaż zwróci mi się w takim wypadku po 12 latach :/ Zapraszam na nowe forum osiedla (link kilkanaście postów wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Case #5 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 09:58 Nowe forum dostępne jest pod adresem belwederczykow.com, zapraszamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 01.04.11, 11:31 Forum bardo fajne, ale pasowałoby wywiesić wywieszkę z jego adresem na tablicy informacyjnej, aby każdy mógł je odwiedzić. Nie mam drukarki aby to zrobić póki co:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.11, 11:35 Postaram się to dziś zrobić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Case #5 Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 12:30 Ewentualnie może powrzucać do skrzynek karteczki z informacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 21.04.11, 21:03 I co z tym info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.60.citypartner.pl 26.04.11, 16:33 Coś Cię zesżło z tymi karteczkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pater Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 27.04.11, 07:32 Bo ostatnio raczej mnie nie było - w tym tygodniu powieszę na tablicach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Marcin Re: Adchor "krakowskie wzgórza" -opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 10:08 Witam serdecznie. Cieszę się,że trafiłam na to forum,szczególnie,że wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną i wpłaciliśmy zaliczkę na mieszkanie w bloku nr 7. Nie ukrywam,że kilka spraw i rozwiązań budzi nasze wątpliwości,dlatego mamy kilka pytań do Mieszkańców tego osiedla i liczymy na konkretne odpowiedzi. Podaję Państwu prywatnego maila i proszę,żeby ktoś z Was puścił nawet pustą wiadomość,wtedy będę wiedziałą,z kim mogę się kontaktować. Pozdrawiam serdecznie Monika (monikap103@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś