Dodaj do ulubionych

S.M. Wspólnota-Iwest Enklawa Łagiewnicka-Fredry

IP: *.veracomp.pl 06.03.09, 11:32
Bardzo proszę o opinie przyszłych mieszkańców, jak również osób które
skorzystały już z innych inwestycji ww. firmy/spółdzielni.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: S.M. Wspólnota-Iwest Enklawa Łagiewnicka-Fred IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 11:58
      "Od północy otoczenie terenu „Enklawy Łagiewnickiej” tworzą tereny przygotowywane pod niską i nowoczesną zabudowę"

oraz:

"Należy zaznaczyć, iż według miejscowych planów w Łagiewnikach ma być zachowana znaczna ilość zielonych terenów, zatem nie będzie to w przyszłości betonowa pustynia."

No cóż, biorąc pod uwagę, że dla tego rejonu nie tylko nie ma obecnie obowiązującego miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, ale nawet nie jest nic przygotowywane w tym kierunku, aby miał w dającej się przewidzieć przyszłości postać - to pisanie w artykule reklamowym z 2007 roku w sposób pewny, że coś będzie miało miejsce ("tereny przygotowywane pod niską i nowoczesną zabudowę" w miejsce obecnych terenów produkcyjno-składowych, jak wynika z oznaczenia na nieobowiązującym już planie z 1994 roku) jak i o tym, co miejsca mieć nie będzie ("nie będzie to w przyszłości betonowa pustynia") - jest co najmniej zakłamywaniem rzeczywistości, a na pewno wprowadzaniem w błąd potencjalnych chętnych.

Już samo to powinno dać do myślenia.
      • Gość: obserwator Ups. Przepraszam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 12:02
        Nie jestem ani przyszłym mieszkańcem, ani nie korzystałem z innych inwestycji ww. firmy/spółdzielni
    • Gość: krakuska.pl Re: S.M. Wspólnota-Iwest Enklawa Łagiewnicka-Fred IP: *.236.spine.pl 06.03.09, 16:12
      Poniżej link do forum mieszkańców bloków przy ul.Marchołta. Ten sam
      developer "Wspólnota-Invest". Możesz sobie poczytać, zapytać (tylko
      trzeba się zarejestrować na forum). Ja tam miałam kupić mieszkanie,
      ale zmieniły mi się plany życiowe :)

www.marcholta.fora.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka