Dodaj do ulubionych

(DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 13:38
Pod koniec listopada rozpocznie się przebudowa ul. Dobrego Pasterza na
odcinku od ronda Strzelców do wjazdu na teren Multikina i Aquaparku.
Zakończenie prac planowane jest na koniec 2004 roku.

(..)

Przebudowa ulicy obejmuje także wybudowanie kanalizacji sanitarnej, sieci
energetycznej, oświetlenia. Zdjęta zostanie nawierzchnia i wymieniona
podbudowa. Zmianie ulegnie także szerokość jezdni: z 9 metrów zmniejszy się
do 7 metrów, po to, aby mogły być wybudowane po obu stronach chodniki
(obecnie piesi poruszają się wydeptanymi w ziemi ścieżkami). Wybudowana ma
być także ścieżka rowerowa.

W dalekiej przyszłości przez ul. Dobrego Pasterza ma jeździć tramwaj.

Podpisanie umowy z wykonawcą i rozpoczęcie prac na pierwszym odcinku ma
nastąpić w poniedziałek, 24 listopada.

Obserwuj wątek
    • Gość: mj Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.spine.pl 22.11.03, 14:07
      Co za bezsens. Zaczynać remont na kilka dni przed zimą.
      Ale sobrze że chociaż jednak będzie ten remont.
      Tra]mwaj na D Pasterza to mglista przyszłość.
      • otreb Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza 22.11.03, 16:23
        Biorac pod uwage zamierzenia Majchra (likwidacja Zarzadow DiK oraz GK), to nie
        wiadomo czy w najblizszym czasie bedzie jakikolwiek remont.
        • Gość: ADAŚ Remont Dobrego Pasterza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 18:14
          A po remoncie krzyżyk dla "428" i otwieramy drogę ucywilizowanemu "192".
          • Gość: mj Re: Remont Dobrego Pasterza IP: *.spine.pl 22.11.03, 19:04
            A wie ktoś coś o organizacji ruchu podczas tego remontu , bo na stronie MPK nie
            ma żadnych informacji, podobnie na przystankach.
            Może będą jakieś linie zastępcze typu 328 :]
            • Gość: ADAŚ Re: Remont Dobrego Pasterza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 19:28
              Linia "339" już kursuje w "F" hihihi
              • Gość: mouset Re: Remont Dobrego Pasterza IP: *.ghnet.pl 22.11.03, 20:36
                Tak tak Fila prorokowała kiedyś 339 i 438, pierwszy już kursuje, czasami do
                Kuźnicy nawet, hihihihi, postulujemy jeszcze 334 Dobrego Pasterza - ZOO
                (skrócony)
              • kuba203 Re: Remont Dobrego Pasterza 22.11.03, 20:38
                Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Linia "339" już kursuje w "F" hihihi

Od jutra wchodzi nowy rozkład tej linii, z wiarygodnych źródeł wiem, że
                rozpiski już się drukują ;))
                • Gość: qbott Ktos se jaja robi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.11.03, 21:19
                  Nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat. Sam mieszkam na DP ... swoją
                  drogą módlmy się żeby wszystkie linie na górze potem przywrócili.
                  • Gość: beiamin Re: Ktos se jaja robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 21:35
                    Przeciez pisze - Dzinnik Polski z 22 listopada.
                    Artykul sie zwie: Remont ul. Dobrego Pasterza

Popisal sie pod nim niejaki AM - moze on se jaja robi :)))
                    • Gość: mouset Re: Ktos se jaja robi IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 15:44
                      Co z tym remontem?
                      • Gość: mj Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.spine.pl 29.11.03, 20:11
                        No właśnie. Nikt nic nie wie :(
                        • Gość: ADAŚ Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 20:20
                          Ale Wy jesteście w gorącej wodzie kąpani.
                          Papieki nie przeszły jeszcze wymaganej przez ISO obiegówki.
                          • Gość: mouset Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 20:34
                            A jedna z odpowiedzialnych pań w naj się zaczytała
                            • Gość: mj No i co z tym remontem??? IP: *.spine.pl 01.12.03, 18:42
                              jak w temacie,
                              Wie ktoś coś??????
                            • Gość: ADAŚ Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 18:43
                              Jak skończy "Naj" to się weźmie za "Claudię" !!!
                              "Gala" także czeka na lekturę hihihi.
                              • Gość: mouset Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.ghnet.pl 01.12.03, 20:18
                                A potem oczywiście pierdolone urzedy bedą miały 2 tygodnie wolnego, batogiem
                                powinno się ich gonić do roboty
                                • Gość: Voith Re: Ktos se jaja robi??? IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.12.03, 21:38
                                  z tego co wiem jeszcze nic nie ruszyło

ale swoją drogą np jak 139 jedzie górą 439 powinien dołem
                                  jak 128 górą to 428 dołem
                                  132 górą to 138 dołem

:)
                                  • Gość: mouset Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.ghnet.pl 01.12.03, 21:39
                                    Tylko że na dole brak bloków
                                    • Gość: Voith Re: Ktos se jaja robi??? IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.12.03, 21:52
                                      ale w sumie i tak jak będzie Dp po remoncie, to mogą tamtędy jeździć...

gdyby nie to kretyńskie rondo (zwane zwyczajowow rondem DP) to by było dobrze, ale cuż, eśli w tym kraju nad widok z helikoptera przedkłada się nad funkcjonalnośc, to ja się nie dziwię ze jest to taki marny kraj...
                                      • Gość: mouset Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.cm-uj.krakow.pl 02.12.03, 16:02
                                        W skrócie: "cacy"
                                      • wykrywacz Re: Ktos se jaja robi??? 02.12.03, 17:27
                                        kto byl jego projektantem. na poczatku autobusy nie mogly sie na nim wyrobic.
                                        co ja mowie autobusy, auta osobowe. jak ktos chce to moze zobaczyc jak
                                        poscinano rogi w praktyce (dano kostke)... (to na trasie jak jedziesz od ronda
                                        polsadu do gory i w prawo na droge ktora ma byc remontowana. rog za pierwszymi
                                        swiatlami na rondzie na opisanej trasie)
                                        coz za kunszt
                                        • Gość: mouset Re: Ktos se jaja robi??? IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 21:52
                                          To rondo jest nadal idiotyzmem a ta syganlizacja to koszmar
                                          • Gość: koliber Re: Ktos se jaja robi??? IP: 149.156.12.* 21.12.03, 08:38
                                            RONDO DP (INACZEJ STRZELCÓW) wraz z sygnalizacją to koszamr. Nie ma korków
                                            tylko jak nie ma świateł.
                                            Projektował to debil: źle wyprofilowane zakręty, środek zielony olbrzymi...
                                            • Gość: mouset Re: Ktos se jaja robi??? IP: 217.96.109.* 21.12.03, 12:02
                                              Tak samo jak pod M1, środek wielki a na Nowohuckiej dwa pasy...
    • Gość: IK Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.net.autocom.pl 02.12.03, 12:07
      a jaka byłaby dalsza trasa tego tramwaju i gdzie go na tej ulicy zmieszczą jak
      jeszcze planują zwężać jezdnię.
      • Gość: marcin ha Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 17:22
        > a jaka byłaby dalsza trasa tego tramwaju i gdzie go na tej ulicy zmieszczą jak
        > jeszcze planują zwężać jezdnię.

To się nadaje do FAQ-a tego forum ;-)

Tramwaj Rakowice-Mistrzejowice ma trasę narysowaną w studium kierunków i
        uwarunkowań, dostępnym jako pdf np. na www.krakow.pl - od Dobrego
        Pasterza Krzesławicką i Bohomolca do ks. Jancarza i pętli tramwajowej, w drugą
        stronę - wzdłuż Lublańskiej do stacji benzynowej w ciągu Opolska - Lublańska i
        dalej Radomską do Rakowickiej i obecnej pętli tamże.

marcin ha
        • Gość: ewetx Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 00:59
          Nic z tramwaju nie bedzie bo np na Radomskiej /dzialki/ na wiosne wchodzi
          firma i buduje bloki /maja juz pozwolenie/
          • Gość: mouset Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 21:54
            I bardzo dobrze, bo tramwaj w tymiejscu i to na jakiejś koszmarnej estakadzie
            to nieporozumienie, po to jest Meissnera
            • Gość: mj Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.spine.pl 20.12.03, 21:58
              Ale na Meissnera nie da się puścić tramwaju, bo tam jest ciąg ciepłowniczy czy
              coś takiego. Już to było pisane na tym forum. Więc Meissnera odpada.
    • Gość: ajak Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.compower.pl 02.12.03, 17:22
      a gdy kiedys bedzie jezdzic mial tramwaj, to znow rozpierduszka. gdyby tak od
      razu zostawic plac pod niego? nie, lepiej zarobic dwa razy. a co z naszym
      kochanym prezyd. pozwala na szastanie pieniedzmi?
      • Gość: marcin ha Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 17:33
        > a gdy kiedys bedzie jezdzic mial tramwaj, to znow rozpierduszka. gdyby tak od
        > razu zostawic plac pod niego? nie, lepiej zarobic dwa razy. a co z naszym
        > kochanym prezyd. pozwala na szastanie pieniedzmi?

ZTCW torowisko będzie biegło po stronie +południowej+ stronie Dobrego Pasterza,
        zupełnie poza jezdnią. Trzeba bedzie cosik wyburzyc no i problem jak przerzucic
        torowisko w stronę Bohomolca, ale to sprawa techniczna.
        • Gość: ajak Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.compower.pl 02.12.03, 18:03
          dzieki za info. mieszkam nieopodal wiec jestem bardzo zainteresowany

Pozdrawiam
          • Gość: a jeszcze Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.compower.pl 02.12.03, 18:17
            mam pytanie. Czy tramwaj bedzie dojezdal do samego skrzyzowania DP z Bohomolca?

Moim zdaniem:
            Mogloby to byc super korzystne dla przyszlego inwestora ktory postawi cos
            ciekawego na terenie na wschod od multikina. Poza tym mieszkancy Oswiecenia
            mieliby blizej. A jak jest blizej to i chetnych wiecej na liniach.
        • wykrywacz Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza 02.12.03, 18:12
          o ile wiem, po południowej stronie jest potężna skarpa, i masa drzew.
          Czy tramwaj będzie jeździł na dole skarpy (zabierając nieznaczną część
          parkingów multikina i parku wodnego, jednocześnie przejeżdżając w tunelach pod
          wjazdami do nich) i od razu wpadał w tunel i wyskakiwał po północnej stronie
          DP - w kierunku bohomolca?

PS
          Są to topole i najchętniej widziałbym ich zanik w Krakowie (mamy tyle pięknych
          rodzimych drzew, a to takie byle co i jeszcze działa alergicznie).
          Ale mimo to - nie można ich przecież wyciąć
          • Gość: mouset Re: (DP 22-11) Remont Dobrego Pasterza IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 03.12.03, 08:26
            A nie ma jechać przypadkiem Kwartową, łąką i polem?
        • stalynick Moznaby tak - przerzucic torowisko do bohomolca... 20.12.03, 04:28
          mappa.webpark.pl/plan.gif

• Gość: mouset ??? Remont Dobrego Pasterza IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 22:35
      Hehe, grudzień dobiega właściwie końca a tu nawet nic nie drgnęło
      mam nadzieję ze nie skończy to jak Kalwaryjska
      • Gość: qbott Re: ??? Remont Dobrego Pasterza IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 20.12.03, 00:00
        Miłośników topoli muszę zmartwić - właśnie je wycinają, coś się zaczyna dziać.
        • Gość: Voith Re: ??? Remont Dobrego Pasterza IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.12.03, 00:59
          włąśnie miałem to pisać, że od dwóch dni tną rżną i kij wi co jeszcze robią z topolami pod parkiem wodnym
          • stalynick Re: ??? Remont Dobrego Pasterza 20.12.03, 03:35
            moze robią tam miejsce pod tramwajke :D

• Gość: mj Re: ??? Remont Dobrego Pasterza IP: *.spine.pl 20.12.03, 12:18
              Nie wiem co tam się dzieje.
              Zaraz się tam przejdę zobaczyć co tam słychać :)
              Ale osobiście nie wierzę już w remont w tym roku. przecież już 20 grudnia!!!

• Gość: qbott Re: ??? Remont Dobrego Pasterza IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 20.12.03, 12:37
                Też nie wierzę - przecież MPK jeszcze nie poinformowała o objazdach.
                • Gość: mouset Re: ??? Remont Dobrego Pasterza IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 21:56
                  A jak tam postępy ulicy łączącej DP z Mistrzejowicami?
                  • Gość: ADAŚ "192" przez Bohomolca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 22:57
                    Też mnie to intereresuje, bo chciałbym już ten "192" tam zobaczyć hehehe
                    • Gość: mouset Re: & & #35 34192;" przez Bohomolca IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 23:44
                      Jak będzie zaklepane to musowo jedziemy ostatnim 428 do KB
                      • Gość: 428 ostatnie 428 IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 21.12.03, 08:33
                        ostatnie 428 - jak to pięknie brzmi.... chyba nei będzie mi dane dożyć tego...
                        • Gość: ADAŚ Re: ostatnie 428 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:03
                          Bądźmy dobrej myśli - mam głębokie przeczucie, że wytną tego pieprzonego
                          pasożyta i "192" pojedzie het het do Huty.

BTW - jak się pisze: het het czy chet chet - są tu jacyś górale?
                          • Gość: Meg Re: ostatnie 428 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:44
                            Nie jestem góralką ale wiem, że piszę się to het het. Więc piszesz dobrze.
                            Chociaż ja bym raczej powiedziała hen hen. To byłoby jakoś bardziej po
                            naszemu :-)

A co do 428 to moja siostra (po rozpatrzeniu całości istoty tegoż numeru) nawet
                            mówi, że by go do piachu więc przeciwników istnienia tego czegoś jak widać jest
                            więcej :-)

Pozdrawiam
                            Meg
                            • Gość: mouset Re: ostatnie 428 IP: 217.96.109.* 21.12.03, 12:04
                              To zróbmy manifestacje na WW i pikietę na Brożka
                              • Gość: qbott 192 IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 24.12.03, 11:50
                                A nie będzie 192 dublować 152 ? Nie lepiej po prostu puścić 152 do PL i do
                                Chełmu (rozgałęzienie tak jak 172) co 10 minut, a 192 zlikwidować ? W końcu
                                przeguby do PL to podstawa.
                                • Gość: ADAŚ "192" do Huty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 11:52
                                  Oto własnie chodzi aby "192" jechało do Huty, aby odciążyć autobusy
                                  linii "152", "501", "502", "511" na ich najbardziej zatłoczonym odcinku tj.
                                  Planty - Olsza - Huta.
                                  I to jest statutowy postulat Klubu 428. "428" do piachu - won pasożycie.
                                  • Gość: mouset Re: & & #35 34192;" do Huty IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 24.12.03, 12:19
                                    Włączmy do akcji Nizoral, zawiera ketokonazol - środek p/pasożytniczy hihihihi
                                    A tak serio przegub na PL nie jest konieczny, wystarczy 152 do Olszanicy!!!
                                    • Gość: J-23 Re: & & & #35 35 34192;" do Huty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 12:23
                                      A gdzie będzie zawracał?
                                      • Gość: mouset Re: & & & & #35 35 35 34192;" do Huty IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 24.12.03, 12:27
                                        Pod CPN dzielnica chce pyknąć pętlę (dawniej tam była, ale teraz nie
                                        spełniałaby papierków)
                                • Gość: J-23 Re: 192 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 12:33
                                  Zgoda- zagęścić 152 / Huta - olszanica /
                                  Co drugi kurs do PL
                                  Zlikwidować 428 oraz 192.
                                  • Gość: ADAŚ 192 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 20:39
                                    "192" zostawić jako "zagęszczenie" linii "152". Nie znoszę tzw. wariantów !!!
                                    • mouset Re: 192 24.12.03, 22:30
                                      Zadnych wariactw z wariantami!
                                      192 Port Lotniczy - Mistrzejowice
                                      • Gość: Locutus Re: 192 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.12.03, 05:57
                                        Ty mi lepiej powiedz, skąd weźmiesz przeguby na #192? Bo widzisz, co się dzieje
                                        na #152 - na #192 wcale nie będzie lepiej po Twoich zmianach. Jeszcze jak f
                                        będzie równa 20, to możesz się spodziewać takiej masakry, jakby na trzynastkę
                                        ktoś puścił solówkę...

Pzdr.
                                        LOKI
                                        • Gość: qbott 152 zamiast 192 IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.12.03, 11:54
                                          Jeszcze raz powtarzam swój postulat - jeśli mówicie że nie lubicie wariantów
                                          to ja nie lubie jak 2 linie pokrywają się na duzym odcinku swoich tras tworząc
                                          bezsensowna plątaninę kursów, a poza tym synchronizacja to tylko kłopot
                                          niepotrzebny. Doświadczenia dowodzą, że efektywniej wykorzystuje się autobusy
                                          łącząc 2 linie w 1, bo zawsze parę można zaoszczędzić (służę doświadczeniami
                                          matematycznymi!). To samo się tyczy 511 i 501 - jak słyszę '511' to mi się
                                          włos na głowie jeży. Nie lepiej by 501 przeguby kursowały co 12 minut ?
                                          Oczywiście trzeba takie przeguby znaleźć...
                                          • Gość: ADAŚ 152 iiiiiiiiii 192 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:57
                                            Klub 428 jest nieugięty. "428" do piachu - "192" do Mistrzejowic.
                                            Zwróć uwagę, że ich trasy nie pokrywają się w 100% w przeciwieństwie do "501"
                                            i "511". Żadnych wariantów - dwie osobne linie !!!
                                            • Gość: J-23 Re: 152 iiiiiiiiii 192 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.03, 12:10
                                              Niech Ci będzie ale koordynacja musi zostać zachowana!!!!
                                              • mouset Re: 152 iiiiiiiiii 192 25.12.03, 18:03
                                                501 i 511 różnią się np przystankami
                                                A na 192 nikt nie mówi o przegubach
                                                • Gość: Locutus Re: 152 iiiiiiiiii 192 IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 26.12.03, 00:50
                                                  JA MÓWIĘ!!! Co, głuchy jesteś, czy jak? ROTFL

Cmok!
                                                  LOKI (nadal pijany)
                                                  • Gość: mouset Re: 152 iiiiiiiiii 192 IP: 217.96.109.* 26.12.03, 09:49
                                                    To jeszcze zdradź skąd je weźmiesz
                                                  • Gość: Locutus Re: 152 iiiiiiiiii 192 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.12.03, 08:52
                                                    No właśnie nie ma skąd. Ale dwunastometrowce na nowym 192 będą wyglądały tak
                                                    jak dawniej scanie CN113CLL na 501 czy starym 152. Czyli znowu ludzie będą
                                                    chujami i kurwami obrzucać MPK i regularnie w godzinach szczytu przepuszczać po
                                                    trzy-cztery kursy zaprane tak, że nie będzie się dało wsiąść.

A chyba nie chodzi nam o POGORSZENIE sytuacji komunikacyjnej tylko o poprawę...

Pozdrawiam.
                                                    LOKI
                                                  • Gość: ADAŚ 152 iiiiiiiiii 192 (nie)przegubowe) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 08:58
                                                    Nie jojcz bąku jak Kuba.
                                                    Dziś mamy "501" i "511" - obydwa są przeguby - nie !!!
                                                    "192" zwykła wystarczy, ponieważ ma przejąć pasażerów wszystkich linii
                                                    kursujących spod Plant do Olszy i dalej by rozluźnić "atmosferę".
                                                    Jak zwykle przesadzasz.
                                                  • Gość: mouset Re: 152 iiiiiiiiii 192 (nie)przegubowe) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.12.03, 17:50
                                                    będziemy monitorować, a jak coś nie tak to 142 do piachu!!!!!!!
                                                    wyciąć następny tlenowóz!
                                                  • Gość: J-23 Re: 152 iiiiiiiiii 192 (nie)przegubowe) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 18:12
                                                    To już przesada...
                                                    Na odcinku Prądnik Czerwony do Dywizjonu 303 poza szczytem ok.
                                                  • Gość: mouset Re: 152 iiiiiiiiii 192 (nie)przegubowe) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.12.03, 21:02
                                                    Na odcinku Prądnik Czerwony - Carrefour wystarczyłyby dwa wozy w szczycie i
                                                    jeden poza
                                                  • Gość: J-23 Re: 152 iiiiiiiiii 192 (nie)przegubowe) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 22:33
                                                    Ale jak chcesz to rozwiązać, czyżby rozwiązanie analogicznie jakie istnieje na
                                                    linii 139, czy 172?
                                                  • Gość: mouset Re: 152 iiiiiiiiii 192 (nie)przegubowe) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 28.12.03, 13:03
                                                    Linia 182 Prądnik Czerwony - Czyżyny PKS
    • Gość: mouset Pomocy dla Dobrego Pasterza! IP: 217.96.109.* 26.12.03, 09:50
      Wczoraj coś cięższego + mróz spowodowało wyrwanie sporego kawałka asfaltu zaraz
      za przystankiem DP w stronę Huty
      • Gość: mj Re: Pomocy dla Dobrego Pasterza! IP: *.spine.pl 26.12.03, 13:10
        A to nie tylko tam. Jak dzisiaj szedłem wzdłuż ul. Dobrego Pasterza (od ul.
        Strzelców do Parku Wodnego), to widac że mróz sporo dziur w nawierchni porobił.
        • Gość: mouset Re: Pomocy dla Dobrego Pasterza! IP: 217.96.109.* 26.12.03, 21:33
          Ale ta jest największa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka