Gość: Alf IP: *.chello.pl 09.03.09, 22:29 Skandal! Jak można pozwolić na budowę takie syfu pod samym wawelem? Królowie poprzewracają się w grobach w krypcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konikdrewniany07 Re: Centrum turystyczne zniknie pod ziemią 09.03.09, 22:48 Hahahahahahahaha .......no nie mogę, oczywiście już się nie podoba !!! Pełne oburzenia okrzyki jakiegoś super - eksperta !!!! Kocham Kraków i tych wszystkich "krakauerów", na nich zawsze można liczyć !!!! I to święte oburzenie - supeeeer ! Jeszcze ktoś coś zbuduje !!! Bo teraz to tam jest prześlicznie, nieprawdaż ? A tu akurat coś jest fajnie zaprojektowane, ukryte w skarpie - nareszcie coś do przodu, w miejscu, gdzie przewalają się tłumy ludzi i to mimo kryzysu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: *.chello.pl 09.03.09, 23:32 projekt przypomina budynek typowego szaletu miejskiego w Krakowie ale wszystko jest lepsze niz obecny parking Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Re: Centrum turystyczne zniknie pod ziemią 09.03.09, 23:46 Gość portalu: eeeee napisał(a): > projekt przypomina budynek typowego szaletu miejskiego w Krakowie > ale wszystko jest lepsze niz obecny parking > > > Nie widziałem w Krakowie równie przeszklonego "typowego" szaletu, no, ale może się nie znam, może w tym mieście są same sżalety ze ścianami ze szkła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praha Re: Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: *.aster.pl 09.03.09, 23:49 ale wygląda jest bardzo ładna i podoba mi się ta projekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostr niezły projekt w sumie IP: *.chello.pl 09.03.09, 23:54 generalnei mysle ze potrzeba wiecej tego typu inicjatyw www.CrazyWeekends.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: niezły projekt w sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 00:59 zachowawczy Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-----------------=-- 10.03.09, 08:21 To Ty chyba chodzisz do "szaletu" w McD.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 23:56 nooooo nieeee, nie będzie na czym psów wieszać! jak może budynek zakopany w ziemi leżeć?! a o czym na forach gadać będziem, hę? a dyskusje o fasadzie, o niepasujących do otoczenia i klimatu Krakowa ścianach i dachu psującym estetykę ę ę? i jak tu zgłosić ukryte brzydactwo do archiszopy skoro zdjęcia nie da się za bardzo wykonać? ooooj nie będzie tu przestrzeni do kompromisu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student AGH Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: *.chello.pl 10.03.09, 00:03 A gdzie studenci bedą wino pić jak metalowe wzgórze zlikwidują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 00:32 fajny kibelek - wreszcie coś na poziomie się buduje w Krakowie, szkoda, ze to tylko szalet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakałem Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: *.net.autocom.pl 10.03.09, 04:17 Szalety Królewskie to brzmi dumnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? tajemnice POwoli odsłaniane: IP: 77.236.12.* 10.03.09, 05:20 tajemnice powoli odsłaniane: autobusy się przestawi na Plac na Groblach :-( /będą stały nad podziemnym parkingiem zapewne - bardzo oszczędne i nowatorskie rozwiązanie :-) będzie to nasz krakowski wkład w nowoczesne rozwiazania komunikacyjne: parking podziemny z wykorzystaną powierzchnią nadziemną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estetka ok, ale po co te pasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 07:29 Mnie się pomysł podoba, rażą mnie tylko te pasy z dwóch kolorów granitu. Uważam, że większy "spokój" kolorystyczny uwypukli sam Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz No to fajnie... 10.03.09, 08:44 Jak zwykle, wizualizacje wyglądają ślicznie. Trudno się więc wypowiadać. A kilka rzeczy pokazano i powiedziano: - kolejny parking w Krakowie zostanie zamieniony w wybrukowany deptak...(Krynica się marzy? A może Ciechocinek?). - budowany parking podziemny na pl.Na Groblach ma więc służyć autobusom turystycznym (tak napisano w artykule), a nie samochodom osobowym! To po co tyle obiecywano??? - Nic nie pisze o tym, czy na pl.Na Groblach powróci ośrodek sportowy dla młodzieży (ja tam w zimie jeździłem nawet na torze do jazdy szybkiej na lodzie - a w lecie był stadion lekkoatletyczny, boiska itp.. "Zatoka tymczasowa" raczej na to nie wskazuje. No ale cóż - "Jednostka niczym - MASY WSZYSTKIM". Na pohybel "blachosmrodom"! Zniechęcić! (Ciekaw jestem, czy ZIKiT będzie także zniechęcał do korzystania z samochodów gości Sheratona). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0 Pełne zanurzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 08:48 Ciekawe jak to zanurzenie Centrum na głębokość peryskopową będzie się miało do wiślanej wody. Skoro oddalony o rzut beretem parking na Groblach jest podmywany, to ciekawe co będzie z Centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Pozdrawiam Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:13 i zapraszam do Warszawy! Tutaj możecie zobaczyć nowy pawilon miejski, moim zdaniem BARDZO udany(cafe, podziemna galeria i salka koncertowa i wc): architektura.muratorplus.pl/realizacje/nowosci/skwer- hoovera,166_7306.htm Kraków jest piękny i mam nadzieję, że Wasz planowany budynek ostatecznie nabierze bardziej tradycyjnych krakowskich cech i ciepłych barw jak np centrum Manggha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak poprawiony adres Re: Pozdrawiam Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:16 tutaj: architektura.muratorplus.pl/realizacje/nowosci/skwer- hoovera,166_7306.htm LUB architektura.muratorplus.pl/realizacje/nowosci/skwer- hoovera,166_7306.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WArszawiak ostatnia poprawa adresu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:22 tutaj ostatecznie poprawiony link, wpisz w google: murator skwer hoovera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Co do pasów to się zgodzę, ale i tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 09:07 jestem pełna podziwu, że budynek tak mało "wcina się" w przestrzeń, że jest dyskretny. Projektantom coraz bardziej brakuje tego umiarkowania. A tym bardziej dziwi to u twórców Galerii Krakowskiej:> ale może to pokuta:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 11:59 Wreszcie konserwator nie będzie miał zastrzeżeń co do wysokości obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
nononr1 Centrum turystyczne zniknie pod ziemią 10.03.09, 12:13 szkoda ,ze nie pomyślano wcześniej o zbadaniu tego terenu.Tak więc projektu jak by nie było ... Wiadomo wszak ,ze wszelkie tereny w tej okolicy są wysoko cenione przez archeologów ... Plac Szczepański , Rynek Główny... Pomysł dobry tylko , tylko szkoda że " na pokaz".Podłubią , podłubią a kaska będzie lecieć ... Ok z czegoś muszą żyć .:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Centrum turystyczne zniknie pod ziemią IP: 89.108.219.* 11.03.09, 13:36 ibm asymetria - autorzy projektu syfa - Galerii Krakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś