Dodaj do ulubionych

Według badań Kraków jest "naj"

IP: *.chello.pl 02.05.09, 06:16
tak, perspektywy rozwoju zawodowego w Krk... ogromne! Tyle firm, tyle możliwości, brak nepotyzmu... Halo, halo trochę realizmu, proszę państwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Według badań Kraków jest "naj" IP: *.ghnet.pl 02.05.09, 07:55
      buhahaha :D też dobre z tą karierą i pracą...
      • Gość: Misiek Re: Według badań Kraków jest "naj" IP: *.sds.uw.edu.pl 06.05.09, 09:43
        > buhahaha :D też dobre z tą karierą i pracą...

Sadzisz ze w W-wie jest duzo lepiej? Taki sam nepotyzm i kolesiostwo..
        Nieco wyższe pensje ale dużo dłuższe dojazdy do pracy i droższe mieszkania i
        niańki...

Np. w IT najlepsi pracodawcy to IBM i Google - gdzie są? Głównie w Krakowie...

W W-wie teraz mało kto inwestuje bo pensje za wysokie, korki za duże.
        Jest tam to co musi być - obsługa administracji państwowej, bankowości i
        finansów (stąd płace), sprzedaż, ale co się da to wynoszą do innych miast....

I z Krakowa zawsze wyskoczysz na weekend na narty albo po prostu w gory...

Z W-wy w tym czasie dojedziesz za Janki...
    • Gość: cwok Według badań Kraków jest "naj" IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.09, 08:07
      a ja gdybym nie mieszkal we Wrocku to wolabym mieszkac w Trojmiescie
    • Gość: KRAKOWIANKA Według badań Kraków jest "naj" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 10:01
      Ktoś,kto podał te dane,ma niezwykłe poczucie humoru,albo złosliwości.
    • Gość: s dobrze że naj jest w cudzysłowiu... IP: 94.254.179.* 02.05.09, 10:14
      Kraków nie jest miastem gdzie można zrobić karierę i dobrze
      zarabiać. Nie jest również miastem otwartym na nowości i zmiany a to
      niestety powoduje że miasto się cofa w rozwoju... i takie są
      realia...
      • Gość: vers Re: dobrze że naj jest w cudzysłowiu... IP: *.chello.pl 02.05.09, 11:07
        no nie wiem, jak dla mnie krk jest najbardziej otwartym polskim miastaem - kilka
        milionow turystow robi swoje, nawet wbrew zachowawczym mieszkancom. jesli dodamy
        do tego 150 tys studentow, to na prawde nie mam wiele do zarzucenia. miasto jest
        ladne, ma swietna komunikacje publiczna, jest wygodne do mieszkania i zielone. a
        do tego na prawde swietne imprezy kuluturalne: Misteria Paschalia, Miesiac
        fotografii, krakowski festiwal filmowy vzy nawet queerowa Kultura dla tolerancji
        • Gość: Grupa Global Miasto pełne.. . pracy! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.09, 17:28
          Dziwi mnie tyle negatywnych głosów.
          Ja np. jestem właścicielem firmy remontowo-budowlano-architektonicznej i
          poszukuje pracowników, fliziarzy, brukarzy, architektów, dekoratorów.
          Więc, daje przykład - praca jest.
          WWW.GRUPAGLOBAL.PL / biuro@grupaglobal.pl

• Gość: stonka Re: Miasto pełne.. . pracy! IP: *.chello.pl 02.05.09, 22:06
            zawsze chciałem zostać brukarzem...po studiach...
            • Gość: Grupa GLOBAL Re: Miasto pełne.. . pracy! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.10, 21:44
              architekt, nie brukarz, po studiach
        • Gość: Krysia Re: dobrze że naj jest w cudzysłowiu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 23:01
          ŻARTUJESZ?
          • Gość: , że żartuje Jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 16:30
            A ja to bym się OKROPNIE chciała dowiedzieć, co to jest to "cudzysłowie"?
            Czy to jakiś całkiem nowy wynalazek, który miałby zastąpić CUDZYSŁÓW?
      • Gość: Palant cudzySŁOWIE !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 22:35
        od palanta tylko tyle
    • Gość: JG Łódź, tylko Łódź IP: *.toya.net.pl 02.05.09, 22:30
      Łódź, tylko Łódź. Kropka!
      • Gość: To jeden znak Kropka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 16:32
        A "Uć" to dwa.
        Zdecyduj się
    • Gość: hbt Według badań Kraków jest "naj" IP: *.chello.pl 03.05.09, 09:19
      Mam nadzieję że ta fala maniactwa i bezmózgiego promowania Krakowa
      przez dziennikarzy minie, a władze tego miasta zaczną się
      zastanawiać jak poprawić życie jego mieszkańcom,
    • Gość: df Według badań Kraków jest "naj" IP: *.as.kn.pl 03.05.09, 16:20
      Z raportu wynika ponadto, że Kraków lubią zarówno jego mieszkańcy,
      jak też mieszkańcy Małopolski. To oni wybierali Kraków najczęściej
      we wszystkich trzech kategoriach

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEEHEHEHEH

Jezu jakie to typowe hehehe. Sami siebie krakusy wybierają i sie
      cieszą hehehe. Wogóle Ci dziennikarze i ten cały polski gó-wniany
      komformizm. Broń boże źle o krakowie nie napisać, bądź nie uznać
      jego magii.
      Powiem Wam szczerze, że to miasto jest do d-upy. W Polsce jest
      dużo piękniejszych vide Wrocław, Gdańsk, Poznań czy Toruń. Tylko nie
      można o nich tak mówić bo były niemieckie bądź pruskie. Chcecie to
      gnijcie sobie w tym smrodzie kraka. Ja wybywam na zachód Polski. Bye.
      • Gość: CIEKAWSKI Re: Według badań Kraków jest "naj" IP: *.streamcn.pl 06.05.09, 12:04
        Mam prosbe, zanim cokolwiek napiszesz pomysl, potem Krakowa, dowiedz
        sie, ze ZYLI I BYLI tuaj ludzie z roznych krajow swiata, o dziwo
        nawet mieszczanie z NIEMIEC, do tego na jakim prawie oparta jest
        LOKACJA krakowa...wiec zanim bedziesz pisal o niemieckosci innych
        miast tudziez polskosci WROC DO SZKOLY. No i jeszcze jedno ODCZEP
        sie od Krakowka!!! Wracajac do krakusow, zycie nie jest uslane
        rozami, codzienna walka, zeby na czas dojechac do domu, drozyzna w
        sklepach bo turysci placa i nie narzekaja. Wszedobylscy ludzie z
        CALEGO swiata, ktorzy nie zawsze potrafia sie zachowac, nie mowiac o
        innych niedogodnosciach. I wlasnie te minusy sa jego najwiekszymi
        plusami. Szkoda tylko, ze ceny mieszkan i zycia sa tak drogie. eh.
    • Gość: AK-47 "Instytut" PBS DGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 21:57
      To jakaś fajowa firma. Zbada co trzeba i poda wyniki jak siem należy:

"PBS DGA ze swoim sondażem, sprawa dla prokuratury?

Krótka kwerenda prasy pozwala wysnuć „sensacyjne” podejrzenie, że rekordzista w mylących sondażach – pracownia PBS DGA mogła być zainteresowana wygraną w wyborach prezydenckich kandydata PO. Albowiem właściciel PBS DGA, firma konsultingowa DGA robi z Ministerstwem Skarbu Państwa, Ministerstwem Pracy jak i agencjami zarządzanymi przez PO bezsprzecznie interesy życia. Do najgłośniejszych należy „projekt/kontrakt senatora Misiaka” - szkoleń dla zwalnianych ze stoczni. Uzasadnione zatem jest podejrzenie świadomej manipulacji wyborczej.

W ogólnie dostępnych źródłach i prasie czytamy:

„Nic nie przebije błędu PBS DGA, która jeszcze w piątek podawała 51 proc. poparcia dla Komorowskiego i 33 proc. dla Kaczyńskiego. Wniosek był oczywisty: Komorowski może wygrać w pierwszej turze, trzeba się tylko sprężyć.” – Ja jako ofiara sondaży

O akcjonariacie sondażowni dowiadujemy się ze stronie internetowej PBS DGA: „Instytut PBS DGA został założony w 1990 roku i należy do czołówki firm badawczych działających na polskim rynku.Oferuje pełny zakres badań opinii i rynku. W 2006 roku wzbogaciliśmy naszą ofertę o usługi doradcze, korzystając ze wsparcia firmy konsultingowej DGA, która zakupiła część udziałów PBS.” – PBS DGA.

Z kolei Wyborcza.pl podaje szczegóły afery Misiaka: „Ustawa stanowi, że za zapewnienie zwalnianym stoczniowcom miękkiego lądowania odpowiada państwowa spółka Agencja Rozwoju Przemysłu. 27 lutego ARP ogłosiła, że "do realizacji usługi szkoleniowo-doradczej" wybrała konsorcjum firm DGA z Poznania i Work Sernice (firma senatora Misiaka przyp. autor) z Wrocławia.” – Misiak dobrodziej

Zaś na stronie internetowej DGA możemy przestudiować listę projektów prywatyzacyjnych zarządzanych obecnie przez DGA dla Ministerstwa Skarbu Państwa."

Trudno się dziwić, że na zamówienie Prezia taka firemka produkuje badania przedwyborcze.

Ustawieni z Panem Jackiem??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka