Gość: stonka IP: *.chello.pl 02.05.09, 06:16 tak, perspektywy rozwoju zawodowego w Krk... ogromne! Tyle firm, tyle możliwości, brak nepotyzmu... Halo, halo trochę realizmu, proszę państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Według badań Kraków jest "naj" IP: *.ghnet.pl 02.05.09, 07:55 buhahaha :D też dobre z tą karierą i pracą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Według badań Kraków jest "naj" IP: *.sds.uw.edu.pl 06.05.09, 09:43 > buhahaha :D też dobre z tą karierą i pracą... Sadzisz ze w W-wie jest duzo lepiej? Taki sam nepotyzm i kolesiostwo.. Nieco wyższe pensje ale dużo dłuższe dojazdy do pracy i droższe mieszkania i niańki... Np. w IT najlepsi pracodawcy to IBM i Google - gdzie są? Głównie w Krakowie... W W-wie teraz mało kto inwestuje bo pensje za wysokie, korki za duże. Jest tam to co musi być - obsługa administracji państwowej, bankowości i finansów (stąd płace), sprzedaż, ale co się da to wynoszą do innych miast.... I z Krakowa zawsze wyskoczysz na weekend na narty albo po prostu w gory... Z W-wy w tym czasie dojedziesz za Janki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwok Według badań Kraków jest "naj" IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.09, 08:07 a ja gdybym nie mieszkal we Wrocku to wolabym mieszkac w Trojmiescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKOWIANKA Według badań Kraków jest "naj" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 10:01 Ktoś,kto podał te dane,ma niezwykłe poczucie humoru,albo złosliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s dobrze że naj jest w cudzysłowiu... IP: 94.254.179.* 02.05.09, 10:14 Kraków nie jest miastem gdzie można zrobić karierę i dobrze zarabiać. Nie jest również miastem otwartym na nowości i zmiany a to niestety powoduje że miasto się cofa w rozwoju... i takie są realia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vers Re: dobrze że naj jest w cudzysłowiu... IP: *.chello.pl 02.05.09, 11:07 no nie wiem, jak dla mnie krk jest najbardziej otwartym polskim miastaem - kilka milionow turystow robi swoje, nawet wbrew zachowawczym mieszkancom. jesli dodamy do tego 150 tys studentow, to na prawde nie mam wiele do zarzucenia. miasto jest ladne, ma swietna komunikacje publiczna, jest wygodne do mieszkania i zielone. a do tego na prawde swietne imprezy kuluturalne: Misteria Paschalia, Miesiac fotografii, krakowski festiwal filmowy vzy nawet queerowa Kultura dla tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grupa Global Miasto pełne.. . pracy! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.09, 17:28 Dziwi mnie tyle negatywnych głosów. Ja np. jestem właścicielem firmy remontowo-budowlano-architektonicznej i poszukuje pracowników, fliziarzy, brukarzy, architektów, dekoratorów. Więc, daje przykład - praca jest. WWW.GRUPAGLOBAL.PL / biuro@grupaglobal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonka Re: Miasto pełne.. . pracy! IP: *.chello.pl 02.05.09, 22:06 zawsze chciałem zostać brukarzem...po studiach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grupa GLOBAL Re: Miasto pełne.. . pracy! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.10, 21:44 architekt, nie brukarz, po studiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: dobrze że naj jest w cudzysłowiu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 23:01 ŻARTUJESZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , że żartuje Jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 16:30 A ja to bym się OKROPNIE chciała dowiedzieć, co to jest to "cudzysłowie"? Czy to jakiś całkiem nowy wynalazek, który miałby zastąpić CUDZYSŁÓW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palant cudzySŁOWIE !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 22:35 od palanta tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Łódź, tylko Łódź IP: *.toya.net.pl 02.05.09, 22:30 Łódź, tylko Łódź. Kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To jeden znak Kropka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 16:32 A "Uć" to dwa. Zdecyduj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hbt Według badań Kraków jest "naj" IP: *.chello.pl 03.05.09, 09:19 Mam nadzieję że ta fala maniactwa i bezmózgiego promowania Krakowa przez dziennikarzy minie, a władze tego miasta zaczną się zastanawiać jak poprawić życie jego mieszkańcom, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Według badań Kraków jest "naj" IP: *.as.kn.pl 03.05.09, 16:20 Z raportu wynika ponadto, że Kraków lubią zarówno jego mieszkańcy, jak też mieszkańcy Małopolski. To oni wybierali Kraków najczęściej we wszystkich trzech kategoriach HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEEHEHEHEH Jezu jakie to typowe hehehe. Sami siebie krakusy wybierają i sie cieszą hehehe. Wogóle Ci dziennikarze i ten cały polski gó-wniany komformizm. Broń boże źle o krakowie nie napisać, bądź nie uznać jego magii. Powiem Wam szczerze, że to miasto jest do d-upy. W Polsce jest dużo piękniejszych vide Wrocław, Gdańsk, Poznań czy Toruń. Tylko nie można o nich tak mówić bo były niemieckie bądź pruskie. Chcecie to gnijcie sobie w tym smrodzie kraka. Ja wybywam na zachód Polski. Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWSKI Re: Według badań Kraków jest "naj" IP: *.streamcn.pl 06.05.09, 12:04 Mam prosbe, zanim cokolwiek napiszesz pomysl, potem Krakowa, dowiedz sie, ze ZYLI I BYLI tuaj ludzie z roznych krajow swiata, o dziwo nawet mieszczanie z NIEMIEC, do tego na jakim prawie oparta jest LOKACJA krakowa...wiec zanim bedziesz pisal o niemieckosci innych miast tudziez polskosci WROC DO SZKOLY. No i jeszcze jedno ODCZEP sie od Krakowka!!! Wracajac do krakusow, zycie nie jest uslane rozami, codzienna walka, zeby na czas dojechac do domu, drozyzna w sklepach bo turysci placa i nie narzekaja. Wszedobylscy ludzie z CALEGO swiata, ktorzy nie zawsze potrafia sie zachowac, nie mowiac o innych niedogodnosciach. I wlasnie te minusy sa jego najwiekszymi plusami. Szkoda tylko, ze ceny mieszkan i zycia sa tak drogie. eh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK-47 "Instytut" PBS DGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 21:57 To jakaś fajowa firma. Zbada co trzeba i poda wyniki jak siem należy: "PBS DGA ze swoim sondażem, sprawa dla prokuratury? Krótka kwerenda prasy pozwala wysnuć „sensacyjne” podejrzenie, że rekordzista w mylących sondażach – pracownia PBS DGA mogła być zainteresowana wygraną w wyborach prezydenckich kandydata PO. Albowiem właściciel PBS DGA, firma konsultingowa DGA robi z Ministerstwem Skarbu Państwa, Ministerstwem Pracy jak i agencjami zarządzanymi przez PO bezsprzecznie interesy życia. Do najgłośniejszych należy „projekt/kontrakt senatora Misiaka” - szkoleń dla zwalnianych ze stoczni. Uzasadnione zatem jest podejrzenie świadomej manipulacji wyborczej. W ogólnie dostępnych źródłach i prasie czytamy: „Nic nie przebije błędu PBS DGA, która jeszcze w piątek podawała 51 proc. poparcia dla Komorowskiego i 33 proc. dla Kaczyńskiego. Wniosek był oczywisty: Komorowski może wygrać w pierwszej turze, trzeba się tylko sprężyć.” – Ja jako ofiara sondaży O akcjonariacie sondażowni dowiadujemy się ze stronie internetowej PBS DGA: „Instytut PBS DGA został założony w 1990 roku i należy do czołówki firm badawczych działających na polskim rynku.Oferuje pełny zakres badań opinii i rynku. W 2006 roku wzbogaciliśmy naszą ofertę o usługi doradcze, korzystając ze wsparcia firmy konsultingowej DGA, która zakupiła część udziałów PBS.” – PBS DGA. Z kolei Wyborcza.pl podaje szczegóły afery Misiaka: „Ustawa stanowi, że za zapewnienie zwalnianym stoczniowcom miękkiego lądowania odpowiada państwowa spółka Agencja Rozwoju Przemysłu. 27 lutego ARP ogłosiła, że "do realizacji usługi szkoleniowo-doradczej" wybrała konsorcjum firm DGA z Poznania i Work Sernice (firma senatora Misiaka przyp. autor) z Wrocławia.” – Misiak dobrodziej Zaś na stronie internetowej DGA możemy przestudiować listę projektów prywatyzacyjnych zarządzanych obecnie przez DGA dla Ministerstwa Skarbu Państwa." Trudno się dziwić, że na zamówienie Prezia taka firemka produkuje badania przedwyborcze. Ustawieni z Panem Jackiem?? Odpowiedz Link Zgłoś