Dodaj do ulubionych

miejsce warte polecenia.

26.05.09, 19:55
witam :)

wybieramy się w tym tyg do Krakowa, może moglibyście polecić jakieś
miejsce godne uwagi?

może odbywają się jakieś imprezy w dniach 29.05-1.06 ?
zamierzamy się wybrać na koncert Turnau'a.
Obserwuj wątek
    • the.hound.of.the.baskervilles Podobno w Tyńcu jest fajne 26.05.09, 20:09
      oceanarium z małymi wielorybami.Może tam?.
      • akuratowa Re: Podobno w Tyńcu jest fajne 26.05.09, 20:12
        też już zwróciłam na to uwagę, chociaż czytając forum nie było tam
        żadnych rewelacyjnych pochwał.
        • the.hound.of.the.baskervilles Re: Podobno w Tyńcu jest fajne 26.05.09, 20:20
          Bo tam są długie kolejki.Zwłaszcza w niedzielę bo wtedy robią pokazy z fruwającymi rybami.
          • seven Re: Podobno w Tyńcu jest fajne 26.05.09, 20:49
            widziałem te latające ryby, ale jak mam być szczery, to trochę byłem
            zawiedziony...natomiast pływanie synchroniczne delfinow wygląda ciekawie i
            bardzo mi się podobało, ale tłumy, tłumy niestety i ciężko o dobre miejsca...
            • mkmarek5 Re: Podobno w Tyńcu jest fajne 26.05.09, 21:39
              spacer po Kazimierzu!

to musowo!
    • peteen Re: miejsce warte polecenia. 26.05.09, 22:58
      w Krakowie nie ma takich miejsc...
    • szto_tawariszczi Wawel itd.. 27.05.09, 05:20
      Wawel, Muzeum Czartoryskich z Damą z Łasiczką i kilkanaście innych, mury obronne
      + Barbakan, , kilkadziesiąt kościołów i klasztorów

• akuratowa Re: Wawel itd.. 27.05.09, 07:05
        wawele itd. to już mamy w planie, kaziemierz również, łagiewniki,
        auschwitz, piwnica pod baranami, Bronowice, muzeum mehoffera, dla
        chętnych imax i aquapark.

a wieczorem gdzie można wyjść? żeby posiedzieć, czy coś ;>.
        • seven Re: Wawel itd.. 27.05.09, 10:15
          jak chcecie posiedziec sobie przy piwie, to wystarczy wyjsc na kazimierz i
          obejsc okolice placu nowego, tj sam plac, ul jozefa i meiselsa. co prawda bywa
          tloczno wieczorami w weekendy, ale wolne miejsce da sie znalezc (osobiscie lukam
          ostatnio do mleczarni i eszewerii na spokojne bro, ale wybor jest wiekszy)
          rynku raczej nie polecam, bo wiekszosc knajp jest w piwnicach, a wiekszosc z
          tych, ktore maja ogrodki to lokale z absurdalnymi cenami- np te na plycie rynku.
          wyjatki mozna policzyc na palcach jednej reki, zreszta i tak nie powalaja-
          bunkier sztuki (jest glosno), chillout na jana (jesli jeszcze dziala), black
          gallery (ktore podobno dalej ma fajny ogrodek, ale to jedyna rzecz, jaka jeszcze
          tam jest warta uwagi), tajemniczy ogrod i inne knajpki na brackiej (wieczorem
          tlok i lans bananowej mlodziezy:P)...raczej nic porywajacego. ale za to w
          okolicach rynku jest wiecej imprezowni, wrecz bym powiedzial, do wyboru do koloru.
          • akuratowa Re: Wawel itd.. 27.05.09, 20:05
            dziękuję wszystkim za pomoc :)
            mam już swoje typy :)
            • herbaciarnia_na_florianskiej13 Re: Wawel itd.. 29.05.09, 10:05
              Jeśli ktoś lubi herbaty - to zapraszamy do naszej herbaciarni na Floriańskiej 13. Znajdziecie tam na pewno coś dla siebie :) Niewątpliwą atrakcją jest nasz oryginalny i klimatyczny wystrój, który sprawia że nie chce się stamtąd wychodzić.

Z imprez - to jutro w sobotę 30 maja o 18 odbędzie się pokaz parzenia, dyskusja, oraz degustacja YERBA MATE. Z racji pokazu - przewidziany jest atrakcyjny rabat na akcesoria i herbaty.

W piątek 5 czerwca o 18, zapraszamy na pokaz japońskiej ceremoni parzenia herbaty, który poprowadzi przedstawiciel Stowarzyszenia Senshinkai.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka