Dodaj do ulubionych

GT6 na linie 2 ,7

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 03:16
Proponuje sciagnac GT6 z linii 16,17 dac tam 105NA . GT6 puscic na 2 i 7 ,a
B4 wykorzystac na linie 5
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 09:05
      GT6B4 na "5" ???
      • Gość: tadetx Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 11:12
        Na 15 ale skrocic do Kopca Wandy
        • mtq Re: GT6 na linie 2 ,7 14.12.03, 11:51
          I 15 dać na Salwator, a 2 na Cichy Kącik!
    • krzysiek111 Re: GT6 na linie 2 ,7 14.12.03, 16:24
      Gość portalu: ewetx napisał(a):

> Proponuje sciagnac GT6 z linii 16,17 dac tam 105NA . GT6 puscic na 2 i 7 ,a
      > B4 wykorzystac na linie 5

jestem ZA, B4 solo na 5 !!!
      • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 14.12.03, 18:09
        Eeee tam solo. Ja proponuję składy 105Na+B4+105Na!!!! ;)
        • kuba203 Re: GT6 na linie 2 ,7 14.12.03, 19:59
          pavlack napisał:

> Eeee tam solo. Ja proponuję składy 105Na+B4+105Na!!!! ;)

Ale połączone dwukierunkowo, wtedy nam się zrobi MB4 zamiast B4 :D
          • Gość: mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 20:21
            Kiedyś dyskutowaliśmy na temat B4 jenokierunkowego na 16 i 17, powinny dojechac
            z rozpędu do Pl. Centralnego
      • yabol428 Re: GT6 na linie 2 ,7 19.12.03, 04:11
        krzysiek111 napisał:

>
        > jestem ZA, B4 solo na 5 !!!
        Właśnie, jako tramwaj konny! To by była atrakcja turystyczna!!!!
    • Gość: ewetx Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 01:17
      Niewiem jak to sie udalo /chyba nas czytaja/ od poniedzilku same GT6 na 7-
      kach .Zobaczymy czy tak zostanie jak skoncza Walcownie.
      • Gość: mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.ghnet.pl 17.12.03, 21:58
        Na 17 potrzebne są trzy sztuki, ale nie wiadomo czy nie zobaczymy solówek
        • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 17.12.03, 23:06
          Nie zapominajmy, że w najbliższym czasie dojdzie nam 5 przegubowych wagonów.
          Więc wariant maximum zakłada 2, 7, 15, 17 całe w GT6/E1 :) oraz część na 5.
          • Gość: mouset podmiany GT6 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 18.12.03, 13:05
            W tym momencie, po otwarciu Mrozowej proponuję nastepujące podmainy GT6:
            5-09, 15-05, 5-10 i 7-01 na 21
            17-01, 02, 03 na 16
            7-02, 03, 04, 05 oraz 2-03 i 01` na 14
        • Gość: Locutus Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 18.12.03, 00:41
          Solówki nie byłyby takie głupie :-]

I ZDJĄĆ TE GT6+B4 z 21 DO CHOLERY!!!

Pzdr.
          LOKI
          • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 18.12.03, 15:59
            Uspokój się do cholery! Jakbyś mieszkał na Os. Piastów to byś pewnie inaczej
            pisał.
            • Gość: Locutus Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 19.12.03, 04:26
              No to ja żądam dwuprzegubowców na 173, przegubów na 502, deskorolek na 133 i
              czwórskładów na tyrzynastce! Myślę, że będzie to porównywalne do GT6+B4 na
              21... poza godzinami zmiany zmian w kombinacie są tam takie puchy, że aż
              smutno...

Pzdr.
              LOKI

PS. pozdrowienia dla doktora Jana Azotka z os. Piastów. Córeczkę Tlenkę też
              może ucałować ode mnie.
              • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 19.12.03, 15:52
                Na 13 poza szczytem też są takie puchy, że GT6 wystarczy...
                • Gość: Locutus Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 19.12.03, 23:23
                  Chyba w życiu nie jechałeś trzynastką poza szczytem :-/

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 10:11
                    Paweł ma rację, nawet tuz po 8 13 jest już pusta
                    • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 20.12.03, 14:45
                      No właśnie. A np. w czwartek w trójce ok. godz. 17.00 na Starowiślnej w stronę
                      miasta nawet wszystkie miejsca siedzące nie były zajęte.
                      Tak więc wstrzymaj się z takimi ocenami Locutus, bo Bieżanów naprawdę ma
                      najlepszą komunikację w mieście, a druga sprawa jest taka, że każda linia w
                      pewnych okresach jeździ pusta.
                      • Gość: mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 21:45
                        I szczerze powiedziawszy po rezerwy powinno się tam sięgnąć, np 3 lub 13 co 20
                        minut poza szczytem
                        • Gość: Locutus Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.12.03, 01:56
                          No jasne... najlepiej odciąć w ogóle dwudziestotysięczne osiedle od centrum...

Was chyba pogięło...

I proszę, nie mówcie mi o tym, że trzynastka jest pusta o dziewiątej, bo o tej
                          porze tak się składa że ludzie pracujący są w robocie, a niepracujący jeszcze
                          śpią lub dopiero się budzą. Natomiast już około południa zaczyna się maksymalne
                          zapełnienie trzynastki. Jeżdżę, więc wiem... i nie wciskajcie mi kitu...

A #16 czy #21 jest pełne tylko trzy razy na dobę - rano, gdy wszystko jest
                          pełne, około 14:30 gdy zmieniają się zmiany w HTS i wieczorem koło 22:00 gdy
                          miejsce ma kolejna zmiana zmian. Poza tym calutki dzień jeździ puste... GT6
                          solo całkowicie by wystarczyło.

Pzdr.
                          LOKI
                          • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 10:07
                            Weź juz przestań pieprzyć, bo wychodzi z Ciebie cały egoizm w tej chwili. Jeśli
                            jeździsz cały dzień 13-tką itp., to oznacza, że NIE jeździsz w tym samym czasie
                            16-tką, 17-tką itp. Więc się na ten temat NIE wypowiadaj.
                            A zarówno 13-tka jak i 3-ka jeżdżą poza szczytem puste, i nie wiem czy ich
                            pocięcie do f=15 nie byłoby w szczycie dobrym rozwiązaniem, tak jak pisze
                            mouset. Albo zostawić 13-tkę co 10, 3-kę zrobić co 20 i dwuskłady z 3-ki na ten
                            czas na 13.
                            • Gość: ADAŚ "3" i "13" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:11
                              Co do "3" i "13" nie zgodzę się z tym, że jeżdżą one puste. Na pewno nie są
                              zaprane, ale ilekroć w ciągu jeżdżę służbowo do Krakowa widzę bardzo przyzwoite
                              zapełnienie. Fakt, że w kierunku centrum, ale tak jest, że najpierw się jedzie
                              w jedną stronę a potem wraca. A to najczęściej osiedla jadą do centrum
                              najpierw. Żadne cięcia "3" i "13" nie wchodzą w rachubę, bo byłoby to szkodliwe
                              dla pasażerów. A więc nie mają racji (w moim przekonaniu) obydwaj panowie
                              Pavlack i Loki. Prawda jest pośrodku. Jednak żadnych cięć. I nie piszę dlatego,
                              że ja z nich korzystam. Akurat wtedy w ogóle.
                            • kuba203 Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 10:34
                              pavlack napisał:

> Weź juz przestań pieprzyć

Sam przestań pieprzyć, na jakiekolwiek argumenty z naszej strony (naszej =
                              domagających się cięć 16, 17, 20, 21) odpowiadasz "potnijcie sobie 13", chyba
                              tylko po to, żeby nam zrobić na złość. A tymi zaoszczędzonymi z 13 wagonami to
                              pewnie 16 mamy wzmocnić, nie?

> że NIE jeździsz w tym samym czasie
                              >
                              > 16-tką, 17-tką itp. Więc się na ten temat NIE wypowiadaj.
                              > A zarówno 13-tka jak i 3-ka jeżdżą poza szczytem puste

ROTFL:D A Ty rozumiem jeździsz poza szczytem 3 i 13? Coś mi się zdaje, że
                              nie... Więc się na ten temat NIE wypowiadaj.

I jeszcze jedno, dlaczego zawsze z góry zakładasz, że każdy działa wyłącznie z
                              pobudek egoistycznych??? A nie przyszło Ci do głowy, że może jednak czasem
                              ktoś myśli trochę szerzej?
                              Już widzę oczyma wyobraźni te niedomykające się drzwi w 17 po pocięciu
                              częstotliwości, nic tylko usiąść i zapłakać.
                              • Gość: mouset Nie pieprzyć! IP: 217.96.109.* 21.12.03, 12:10
                                Prawda jest taka że poza szczytem wile linii jest napełnionych słabo i do
                                pocięcia w międzyszczycie kwalifikują się:
                                6, 13(przy okazji zaoszczędzi się na ufokach), 18, 23
                                Nie czarujmy się, ale co 5 minut tramwaj do Bieżanowa ok.10 rano to przesada
                                • Gość: Misiek K Re: Nie pieprzyć! IP: *.chello.pl 21.12.03, 20:05
                                  >Nie czarujmy się, ale co 5 minut tramwaj do Bieżanowa ok.10 rano to przesada

pewnie, najlepiej zrobic tak jak na kuznice, co godzine melon
                                  zycze zdrowia...
                              • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 12:40
                                kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                                >
                                > > Weź juz przestań pieprzyć
                                >
                                > Sam przestań pieprzyć, na jakiekolwiek argumenty z naszej strony (naszej =
                                > domagających się cięć 16, 17, 20, 21) odpowiadasz "potnijcie sobie 13", chyba

Jeśli to są argumenty:
                                "I ZDJĄĆ TE GT6+B4 z 21 DO CHOLERY!!!"
                                " pozdrowienia dla doktora Jana Azotka z os. Piastów. Córeczkę Tlenkę też
                                może ucałować ode mnie."
                                itp. itd. to ja dziękuję za takie argumenty.

> tylko po to, żeby nam zrobić na złość. A tymi zaoszczędzonymi z 13 wagonami
                                to
                                > pewnie 16 mamy wzmocnić, nie?

A po co? 16-tke jest OK tak jak jest teraz.

> ROTFL:D A Ty rozumiem jeździsz poza szczytem 3 i 13? Coś mi się zdaje, że
                                > nie... Więc się na ten temat NIE wypowiadaj.

No akurat tak się składa, że parę razy widziałem tą 13-tkę i 3-kę poza
                                szczytem. Tak jak mouset pisze - poza szczytem jest trochę linii do pocięcia.
                                Zresztą, jeśli mi nie wierzycie, to się proszę Yasiaa zapytać - on tu pisał
                                niedawno na forum, że napełnienie poza szczytem w 3 i 13 nie przekracza 50%...
                                I co?
                                A linii huckich się poza szczytem pociąć nie da, bo przypominam że 17-tka i 20
                                wtedy nie jeżdżą a 16-tka jest GT6 co 20 minut.
                                Natomiast jeśli chodzi o szcyt przewozowy, to NIC nie chcę zmieniać, a więc
                                mają być UFA na 13-tce i 3-ka co 10 minut!

>
                                > I jeszcze jedno, dlaczego zawsze z góry zakładasz, że każdy działa wyłącznie
                                z
                                > pobudek egoistycznych??? A nie przyszło Ci do głowy, że może jednak czasem
                                > ktoś myśli trochę szerzej?

W czym się to szersze myślenie objawia? Bo jak na razie to ja widzę
                                (przynajmniej u Lokiego) myślenie tylko i wyłącznie o własnej dupie, i tym,
                                żeby miał ją gdzieś posadzić. Jeśli on mówi, że MUSI mieć miejsce siedzące w
                                autobusie/tramwaju, bo inaczej to się mu niewygodnie jedzie, to jest nic innego
                                jak tylko egoizm.

> Już widzę oczyma wyobraźni te niedomykające się drzwi w 17 po pocięciu
                                > częstotliwości, nic tylko usiąść i zapłakać.

No to płacz. :) Ja tam nie będę płakał, bo mam nadzieję że po świętach wróci 17-
                                tka co 20 minut, i będzie to linia potrzebna.
                                • Gość: Misiek K Pavlack litosci!!!!! IP: *.chello.pl 21.12.03, 20:11
                                  ... bo az sie ciezko robi na sercu jak czytam co zes nawypisywal.

> No akurat tak się składa, że parę razy widziałem tą 13-tkę i 3-kę poza
                                  > szczytem.

jezus maria, pavlack, ja tym codziennie jezdze, a ty mi wyskakujesz ze
                                  widziales pare razy??? i to jest argument???

>że napełnienie poza szczytem w 3 i 13 nie przekracza 50%...

badania na podstawie ktorych zostaly takie wnioski wysnute sa niepelne,
                                  nierzetelne, nielogiczne i niewiarygodne,
                                  widzialem jak byly przeprowadzane...

OK, Pavlack, umowmy sie ze raz do roku kazdy ma prawo powiedziec cos
                                  horrendalnie glupiego, Ty akurat limitu na 2003 jeszcze nie wykorzystales, wiec
                                  robisz to teraz zeby nie przepadlo, ale prosze daj juz sobie spokoj, bo kilku
                                  osobom cisnienie podnosisz niepotrzebnie...
                                  • luqazs NAPELNIENIE 24.12.03, 23:25
                                    Jak liczy sie napelnienie? Co to znaczy ze naplninie wynosi 50% To tak
                                    na "oko". A jak sa wszystke miejsca siedzace zajete to ile wynosi wtedy
                                    napelnienie?
                                    Czasem na oko ktos stwierdza ze w ufiastej 13 jest luzno, to niech pomysli jak
                                    tloczo by bylo gdyby to jechal sklad.
                                • kuba203 Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 20:12
                                  pavlack napisał:

> Jeśli to są argumenty:
                                  > [ciach]

Nie udawaj, że się dziś urodziłeś, produkowałem się chyba już kilkanaście razy
                                  na tym forum z moim dość szczegółowym projektem co i jak pociąć, żeby wszystko
                                  miało ręce i nogi, jak nie czytałeś, to masz problem, bo nie będę się
                                  powtarzał ;P Poza tym, co tu bardziej uzasadniać, tabor jest za duży, bo
                                  jeździ za pusty, żadnych dodatkowych argumentów tu chyba nie potrzeba? :)

> Tak jak mouset pisze - poza szczytem jest trochę linii do pocięcia.

Owszem, i też już chyba kilkanaście razy pisałem, które to:
                                  9, 11, 18, 23 (zwłaszcza te trzy ostatnie).

> Zresztą, jeśli mi nie wierzycie, to się proszę Yasiaa zapytać - on tu pisał
                                  > niedawno na forum, że napełnienie poza szczytem w 3 i 13 nie przekracza
                                  50%...
                                  > I co?

I nico, a nie pisał, ile wynosi napełnienie W SZCZYCIE w 16 i 17?

> A linii huckich się poza szczytem pociąć nie da,

ALE JE TRZEBA POCIĄĆ ''>>==W SZCZYCIE==<<'', A NIE POZA, CZY JA NIE PISZĘ PO
                                  POLSKU??

> Bo jak na razie to ja widzę
                                  > (przynajmniej u Lokiego) myślenie tylko i wyłącznie o własnej dupie

No bo może w niefortunnym miejscu to napisałem :) Jednak jak na razie to wiele
                                  osób o tym pisało, i nie każdy myślał tylko o własnej dupie...

> No to płacz. :) Ja tam nie będę płakał, bo mam nadzieję że po świętach wróci
                                  17
                                  > -
                                  > tka co 20 minut, i będzie to linia potrzebna.

Wiesz, może mój karp też ma już plany na sylwestra ;PP

• Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 20:54
                              A ja się z Pawłem zgadzam. Skoro Huta ma poza szczytem tylko szesnastkę i to
                              GT6 solo co 20 minut, to nic by się nie stało, gdyby trójka poza szczytem
                              jeździła co 20 minut. Na Krowodrzy są pustki, a na Bieżanów po jej trasie
                              jeździ ufiasta trzynastka i jeszcze dwie linie. A ile wozokilometrów by się
                              znalazło. Akurat byłoby jak znalazł na dwunastkę.

Michał Wojtaszek :)
                              • Gość: ADAŚ Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 20:56
                                Co za argument z tą "12" - nie powiem Michał, zaskoczyłeś mnie.
                                Niestety, ja tam wolę wozokilometry z "16" przerzucić na "12".
                                A "17" do Krzesławickich Hillsów.
                              • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 20:59
                                a na Bieżanów po jej trasie
                                > jeździ ufiasta trzynastka i jeszcze dwie linie.

jakie dwie inne linie???

popraw mnie jesli sie myle ale z biezanowa do centrum jezdzi 3 i 13, tak?
                                9 ma osobny potok, czasem pomocniczy,
                                ale 23??? gdzie Ty tym chcesz z biezanowa jezdzic???
                                ach, no tak zapomnialem, jezdzi do Ciebie, a jakby nie bylo "Krakow to ja" - to
                                tak w ramach Waszej walki z egoizmem ???
                                • Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:04
                                  Ale wychodzi z was egoizm. Nie ma co. Prawda jest taka, że w tym mieście są
                                  osiedla, które mają komunikację świętną ( na przykład Bieżanów ) oraz te które
                                  komunikację mają beznadziejną ( Kurdwanów, Kuźnica, Kliny ). A w Hucie poza
                                  szczytem mają tylko jedną linię z Mistrzejowic do Placu Centralnego kursującą
                                  co 20 minut i to GT6. I co?? To są jacyś podludzie, którzy nie mogą korzystać z
                                  wygodnej komunikacji? Tylko Bieżanów ma prawo na leżąco dojeżdżać do centrum?

Michał Wojtaszek
                                  • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:10
                                    Michal z cala sympatia dla Twojej osoby,
                                    ale jestes wsrod moich bardzo licznych znajomych egoistow jednym z
                                    najwiekszych,
                                    wiec nie pisz tak jakbys byl wcieleniem altruzimu i w encyklopedii pod haslem
                                    altruizm bylo Twoje zdjecie ;))))

poza tym ja caly czas jestem za utrzymaniem linii 16 w jej obecnym ksztalcie i
                                    nowy rozklad 17 tez nie jest mi mily...
                                    • Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:20
                                      > Michal z cala sympatia dla Twojej osoby,
                                      > ale jestes wsrod moich bardzo licznych znajomych egoistow jednym z
                                      > najwiekszych,
                                      > wiec nie pisz tak jakbys byl wcieleniem altruzimu i w encyklopedii pod haslem
                                      > altruizm bylo Twoje zdjecie ;))))

Ale w tym wątku poruszamy temat egoistów mieszkających na Bieżanowie, a nie w
                                      Podgórzu, więc co zmieniasz temat. Bieżanów ma zdecydowanie za dobrze!!

> poza tym ja caly czas jestem za utrzymaniem linii 16 w jej obecnym ksztalcie
                                      > i nowy rozklad 17 tez nie jest mi mily...

A ja jestem za pocięciem trójki albo trzynastki poza szczytem :D

Michał Wojtaszek
                                      • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:43
                                        > Ale w tym wątku poruszamy temat egoistów mieszkających na Bieżanowie, a nie w
                                        > Podgórzu, więc co zmieniasz temat.

Masz racje, wybaaacz
                                        my skromni egoisci z prowincji nie mozemy sie rownac z Toba...

> A ja jestem za pocięciem trójki albo trzynastki poza szczytem :D

masz jeszcze jakies ciekawe pomysly ???
                                        dyzurny psychiatra z pewnoscia Cie chetnie wyslucha ;D
                                        • mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 24.12.03, 22:55
                                          Do pocięcia poza szczytem: 5, 6, 13, 11, 18 i 23, nie czarujmy się ale jak
                                          oszczędzać kasę to na wszystkim, nie może być tak że pocięto 124, 152 i 511
                                          poza szczytem a na Bieżanów czy Krowodrzę jadą tlenowozy
                                          Koncepcja MPK staje się powoli jasna: przewieźć masy w szczycie zwłaszcza
                                          porannym szybko i sprawnie
                                          • Gość: ADAŚ Żadnych cięć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 23:28
                                            Nie zgadzam się, aby cokolwiek ciąć poza szczytem (no chyba, że po 18.00). W
                                            ciągu dnia na w/w liniach są dość spore migracje pasażerów.
                                            Dlatego mówię NIE !!!
                              • Gość: ewetx Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 20:59
                                A masz jakas trase na #12 bo po dawnej niema sensu,a wogole co z jakimis
                                zmianami co sie od stycznia szykuja /wczoraj ktos pisal/ a moze wykorzystac
                                nowy Cichy Kacik moze stamtat #12 tylko gdzie
                                • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:02
                                  a moze wykorzystac
                                  > nowy Cichy Kacik moze stamtat #12 tylko gdzie

jaaaasne, potnijmy 13 i 3 bo sa puste a w zamian puscmy trzecia linie na Kącik,
                                  bo tam przeciez tluuuuuumy takie wala, ze bez tej linii to blonia i park
                                  jordana zadepcza,
                                  az trzecia klasa na dachu jezdzi ta solowa 18 takie tlumy!!!

wiesz, co Ty sie pojawiles niedawno, ale roczny limit poronionych pomyslow
                                  wyczerpales na najblizsze dekade...
                              • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 21:02
                                No dokładnie :) 13 nikt nie chce ruszać, tylko tą nieszczęsną trójkę. Bieżanów
                                naprawdę ma najlepszą komunikację w całym Krakowie, i nie widzę powodu przy
                                cięciach które występują praktycznie wszędzie, żeby akurat jeden Bieżanów
                                oszczędzać. I żeby nie było, że chcę Wam zrobić na złość, to uważam, że w
                                międzyszczycie można także spokojnie pociąć 5-tkę do f=20.

I jeszcz jedno. Michał napisał:
                                "badania na podstawie ktorych zostaly takie wnioski wysnute sa niepelne,
                                nierzetelne, nielogiczne i niewiarygodne,"

Tak samo mogę stwierdzić, że Wasze badania/obserwacje (sczególnie dotyczące
                                16/17) też są niewiarygodne. I już bardziej będę wierzył oficjalnym badaniom
                                napełnien niż Waszym obserwacjom. I oczywiście Wy takie samo prawo macie w
                                stosunku do moich obserwacji na temat 16/17 itp. :)
                                • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:06
                                  > I jeszcz jedno. Michał napisał:
                                  > "badania na podstawie ktorych zostaly takie wnioski wysnute sa niepelne,
                                  > nierzetelne, nielogiczne i niewiarygodne,"

a udowodnij mi zarazo jedna ze nie sa!!!

> Tak samo mogę stwierdzić, że Wasze badania/obserwacje (sczególnie dotyczące
                                  > 16/17) też są niewiarygodne. I już bardziej będę wierzył oficjalnym badaniom
                                  > napełnien niż Waszym obserwacjom. I oczywiście Wy takie samo prawo macie w
                                  > stosunku do moich obserwacji na temat 16/17 itp. :)

faktycznie, Ty sobie mozesz twierdzic nawet ze trawa jest w kolorze lila-róż,
                                  bo i tak z racji wieku nie odpowiadasz za nic...

poza tym od kiedy to ja mam cos przeciw 16/17??????
                                  ładnych rzeczy sie o sobie dowiaduje!
                                  • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 21:13
                                    Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> a udowodnij mi zarazo jedna ze nie sa!!!

A czy ja mówię, że są wiarygodne? :D

> faktycznie, Ty sobie mozesz twierdzic nawet ze trawa jest w kolorze lila-róż,
                                    > bo i tak z racji wieku nie odpowiadasz za nic...

Oki, to ja się już tu nie będę wypowiadał, bo z tego wnioskuję, że z racji
                                    wieku już nie mam prawa mieć własnego zdania :/

> poza tym od kiedy to ja mam cos przeciw 16/17??????

Nie Ty ale Kuba ;) I Adaś, i wszyscy inni, którzy twierdzą, że ona pusta jeździ
                                    w szczycie :D Może faktycznie to w złym miejscu napisałem. :)
                                  • Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:15
                                    > faktycznie, Ty sobie mozesz twierdzic nawet ze trawa jest w kolorze lila-róż,
                                    > bo i tak z racji wieku nie odpowiadasz za nic...

Ale się stary dziadzio Michaś odezwał i zaraz będzie nam morały prawił i
                                    opowiadał bajki na temat tłoku w trójce i trzynastce między godziną 9 a 12 :D

Michał Wojtaszek
                                    • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:18
                                      > Ale się stary dziadzio Michaś odezwał i zaraz będzie nam morały prawił i
                                      > opowiadał bajki na temat tłoku w trójce i trzynastce między godziną 9 a 12 :D

dla jednych to sa bajki, dla innych fakty.
                                      coz, nie zgadasz sie z faktami?
                                      tym gorzej dla faktow...
                                      • Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:23
                                        > dla jednych to sa bajki, dla innych fakty.
                                        > coz, nie zgadasz sie z faktami?
                                        > tym gorzej dla faktow...

Z naszymi faktami na temat zapełnienia linii jest zdajsie tak jak z
                                        wiadomościami w TVP i TVN. Tu fakty i tu fakty, ale fakty faktom nie równe :D

Michał Wojtaszek

• Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:26
                                          > Z naszymi faktami na temat zapełnienia linii jest zdajsie tak jak z
                                          > wiadomościami w TVP i TVN. Tu fakty i tu fakty, ale fakty faktom nie równe :D

Z Twoimi faktami jest zdaje sie tak jak z oficjalnymi komunikatami Kremla w
                                          najlepszych czasach :))))
                                          - czasem trzeba im pomoc zeby byly prawdziwe...
                                          • Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:32
                                            > Z Twoimi faktami jest zdaje sie tak jak z oficjalnymi komunikatami Kremla w
                                            > najlepszych czasach :))))
                                            > - czasem trzeba im pomoc zeby byly prawdziwe...

Czyli należy pomóc ludowi robotniczemu dojeżdżać do Huty, a udupić zbytnio
                                            podskakującą dezinteligencję bieżanowską!!

A poza tym 502 do piachu, a w zamian zrobić normalną komunikację na Kuźnicę i
                                            na Kliny na przykład linia Kliny - Kapelanka - Stradom - Planty - Dworzec -
                                            Kuźnica i z częstotliwością jak 502!

Michał Wojtaszek
                                            • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:40
                                              Czy Ty znowu raczyles sie winkiem domowej roboty???
                                              Czy tez zdarzyl sie jakis wypadek przy ubieraniu choinki ???

502 sam jezdzisz wiec nie gadaj bo ktos wezmie to powazne i Twoj szanowny tylek
                                              straci :P
                                              • Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:48
                                                > 502 sam jezdzisz wiec nie gadaj bo ktos wezmie to powazne i Twoj szanowny
                                                tylek

Już nie jeżdżę, bo ta linia jest bezsensu. Zajebana cały dzień, kursuje
                                                niepunktualnie i do tego wszędzie stoi w korku. Normalnie ją pociąć, bo tylko
                                                autobusy się marnują.

Michał Wojtaszek
                                                • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:53
                                                  jak dasz tramwaj z biezanowa przez filharmonie to nie ma sprawy :)
                                                  • Gość: Locutus Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 22.12.03, 01:44
                                                    Misiek, nie myślałeś nigdy o tym, żeby zostać satyrykiem i dorabiać sobie w
                                                    jakimś programie radiowym? Mało się nie posikałem ze śmiechu czytając Twoje
                                                    teksty w tym wątku. Brawo!

Pozdrawiam.
                                                    LOKI
                                                • Gość: Locutus Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 22.12.03, 01:42
                                                  Ach, więc Twoja zacna misiasta dupa się już nie wozi 502 to można pociąć, mimo
                                                  iż jak sam piszesz jest ZAJEBANY CAŁY DZIEŃ (co dowodzi zapotrzebowania na tę
                                                  linię)...

Strzel się o sosnę :-P

A co do pocięcia #3 i #13 w międzyszczycie do piętnastu minut - w sumie byłbym
                                                  się nawet skłonny zgodzić. Pod dwoma warunkami: po pierwsze zsynchronizowano by
                                                  je ze sobą tak, aby jeździły w odstępach siedmiominutowych, a po drugie na
                                                  trzynastce zostałyby ufoki.

A 16 naprawdę jeździ puste i nikt mi nie wmówi, że poza godziną 14:30 i
                                                  wczesnym porankiem jest zaprana.

Pzdr.
                                                  LOKI
                                            • mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 24.12.03, 22:57
                                              Nie poznaję Cię Michał!
                                              Czy planujesz przeprowadzkę na Kuźnicę?
                                • Gość: Michał Wojtaszek Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:09
                                  A ja chce tak jak Bieżanów jeździć na siedząco na zajęcia! Proponuje zabrać
                                  trójskłady z trzynastki i w jeden tydzień dać je na 24, a w drugi na ósemkę. A
                                  jak sobie Bieżanów postoi w tłoku, to przestanie tak egoistycznie patrzeć na
                                  świat!

Michał Wojtaszek
                                • Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:14
                                  wyjasnij mi pawel jedno -
                                  tniesz "3", tniesz "5",
                                  sorry ze Ci przerwe radosna tworczosc nozyczkowa,
                                  ale co wlasciwie zostaje na Krowodrzy?????

ales sie Dziecko zapedzilo ;))) zebys sie na zakrecie wyrobil ;D
                                  • Gość: ADAŚ Adaś siedzi cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 21:21
                                    bo dziś się już nasłuchał targowej pogadanki NA ŻYWO i wystarczy mi to !!!
                                    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Adaś siedzi cicho IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:25
                                      > bo dziś się już nasłuchał targowej pogadanki NA ŻYWO i wystarczy mi to !!!

Siedź cicho, siedź bo jeszcze dostaniesz :D

Michał Wojtaszek
                                      • Gość: Misiek K Re: Adaś siedzi cicho IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:27
                                        > Siedź cicho, siedź bo jeszcze dostaniesz :D

boze, Michal, ales Ty grozny dzisiaj,
                                        az sie boje co mi sie jutro zlego przydarzy.... hahaha
                                        • Gość: Michał Wojtaszek Re: Adaś siedzi cicho IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:34
                                          > boze, Michal, ales Ty grozny dzisiaj,
                                          > az sie boje co mi sie jutro zlego przydarzy.... hahaha

Zawsze może się winda urwać, albo podłoga się zapadnie w 502 nad tylnią osią...
                                          i znajdziesz się pod wałem napędowym.

:D

Michał Wojtaszek
                                  • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 21:25
                                    A 19-tka to pies? A poza tym ja nigdzie nie pisałem że chcę jednocześnie pociąć
                                    3 i 5 :)
                                    Ale naprawdę nie widzę niczego innego co by się do pocięcia w międzyszczycie
                                    nadawało i jednocześnie jeździ w pobliżu mojego miejsca zamieszkania, no może 9-
                                    tka jeszcze (to chyba nawet Kuba proponowal gdzies wyzej) :)
                                    • kuba203 Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 21:43
                                      pavlack napisał:

> A poza tym ja nigdzie nie pisałem że chcę jednocześnie pociąć
                                      >
                                      > 3 i 5 :)

Napisałeś, że chcesz pociąć TAKŻE 5, jak dla mnie to to było jednoznaczne
                                      raczej...

> no może 9
                                      > -
                                      > tka jeszcze (to chyba nawet Kuba proponowal gdzies wyzej) :)

Przede wszystkim, 5 może też... Ale nic poza tym.

• Gość: Misiek K Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.chello.pl 21.12.03, 21:52
                                      19stka po szczycie (wieczorami) jest pocieta do rozmiarow solowki, wiec
                                      niespecjalnie nadaje sie na wzor linii "niepocietej"

a zreszta najlepiej potnij i 3 i 5 i 9,
                                      po co wlasciwie ma jezdzic...

wez sie Pawel za bahna, górecko Ci lepiej idzie :)
                                      • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 22:00
                                        Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> 19stka po szczycie (wieczorami) jest pocieta do rozmiarow solowki, wiec
                                        > niespecjalnie nadaje sie na wzor linii "niepocietej"

No od nowego rozkładu który w poniedziałek wchodzi już chyba nie, bo nie ma
                                        kursów 18-tki do Borku. A poza tym cały czas rozmawiamy o międzyszczycie
                                        porannym, kiedy 19-tka jeździ tak jak w szczycie.

> wez sie Pawel za bahna, górecko Ci lepiej idzie :)

No wiem, przecież u mnie 3 jeździ co 10 minut w szczycie i co 20 poza :D Ale
                                        mieszkańcy osiedla do którego ona kursuje mają jeszcze 13-tkę co 10 minut przez
                                        cały dzień (GT6+B4), a od nowego roku będą na niej UFA. Prawda że pięknie? ;-P
                                        • Gość: TADETX Re: GT6 na linie 2 ,7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:41
                                          jAKA 13 GT6+B4
                                          • kuba203 Re: GT6 na linie 2 ,7 22.12.03, 23:35
                                            Gość portalu: TADETX napisał(a):

> jAKA 13 GT6+B4

ROTFL :DD
                                            • pavlack Re: GT6 na linie 2 ,7 22.12.03, 23:37
                                              No tak, umiejętność czytania ze zrozumieniem niestety zanika wśród naszego
                                              narodu ;-P
                                  • mouset Re: GT6 na linie 2 ,7 24.12.03, 22:58
                                    A nieprawda, tniemy 5 i 13, cięcia w ufokach będą korzystniejsze
                                    • luqazs 13 24.12.03, 23:18
                                      Odczepcie sie od tej 13: caly czas analizujecie ile ma biezanow a moze
                                      zastanowicie sie co sie bedzie dzialo w Bronowicach w porannym szczecie przy
                                      skladzie na 13. Pamietam jezdzila "podwojna" 13 bodaj rok temu jakos to bylo
                                      jesienia i rano kolo 7 ludzie zostawali juz pod Biprostalem na przystanku bo
                                      sie nie miescili do wagonow... Powodzenia w takim planowaniu!
                                      • mouset Re: 13 24.12.03, 23:30
                                        A czy ktoś mówi o cięciu w szczycie?
                                        A poza tym parę lat tenmu nie było 24
                                        • luqazs Re: 13 24.12.03, 23:39
                                          mouset napisał:

> A czy ktoś mówi o cięciu w szczycie?

Hmm a jak to jest przeciez taka podmiana musi dojechac, cos musi zjechac, niby
                                          zyskujemy jeden wagon ale koszta chyba troszna. Nie znam sie na tym az tak
                                          dokladnie, nie wiem ile kosztuje kilometr jazdy ale pieniazki leca..

> A poza tym parę lat tenmu nie było 24

mowie o okresie kiedy juz jezdzila;

• Gość: Locutus PAVLACK!!! SŁYSZYSZ? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.12.03, 05:28
                                            Powiedz to tak, że Pavlack usłyszał. I M. Wojtaszszek też może. Bo ilekroć im
                                            mówiłem, że jak jeździły dwuskłady to nie byłem w stanie wpierniczyć się do #13
                                            na Batorego to mi nie wierzyli :-[

A z tymi podmianami to nietrafione z powodów, które opisałeś. W ogóle jestem za
                                            tym, żeby pociąć i #3 i #13 do f=15 i zsymchronizować, żeby jeździły w sumie z
                                            odstępem siedmiominutowym od siebie. Zmiana częstotliwości o dwie minuty dla
                                            Bieżanowa będzie prawie niewyczuwalna (w międzyszczycie of korz)

Pzdr.
                                            LOKI
                                            • mouset Re: PAVLACK!!! SŁYSZYSZ? 25.12.03, 20:23
                                              Od zjazdu 6 ufoków świat się nie zawali, a przybędzie kasy
    • defi2 Re: GT6 na linie 2 ,7 21.12.03, 21:48
      wpadlem po dlugim czasie na forum (wczesniej nie mialem czasu bo mialem wazna
      robote do wykonania) i co widze - oczywiscie odwieczna klotnia na temat 16 i 17
      i tak patrze i dobrze ze ta klotnia sie przerodzila w dyskusje na temat
      pociecia 3 lub 13... ja jestem w kazdym razie za.
      i juz dosc mam wysluchiwania tego gadania, ze 16-tka jezdzi pusta. wezcie to
      sobie raz na zawsze do cholery jasnej wbijcie do glow, ze nie jezdzi!!!! odkad
      sie przeprowadzilem tu gdzie mieszkam obecnie (na mistrzejowice), a bylo to juz
      ladnych pare lat temu, to zawsze jak wracam z roboty i wsiadam do 16 na placu
      centralnym to nie dosc ze nie ma gdzie siasc, to czasem nawet nie ma gdzie
      stanac! oczywiscie, zdarzaja sie kursy nienapelnione, ale jest ich niewiele.
      natomiast poza szczytem co zostaje? jeden przegubowy co 20 minut... i ja wcale
      nie mowie ze to jest zle, bo on wtedy wystarcza. i tak samo w biezanowie
      wystarczylaby trojka poza szczytem co 20 minut, zwlaszcza ze macie tam jeszcze
      13.
      pozdrowka,
      defi
      • Gość: ADAŚ Pełna "16" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 20:03
        właśnie dzisiaj widziałem pełne dwie "16" o 14 z groszami przy pl. Centralnym.
        Państwo Azotkowie sklonowali się chyba.
        "17" i "20" miały o wiele więcej pasażerów.
        • Gość: Locutus Re: Pełna 13 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 24.12.03, 04:45
          Akurat dzisiaj to nawet w trzynastce zapełnienie wynosiło jakieś 78%.
          Oczywiście 78% pana inżyniera Jana Azotka :-P A 21% zajmowała ich córka
          Tlenka... spasieni jacyś... dobrze im się powodzi, jak widać :-P

Pzdr.
          LOKI
          • mouset Re: Pełna 13 24.12.03, 22:59
            No i co z tego że jedzie pełna 16???
            Za nią pusty 17 lub 21. Co za komfortowy czarter, do piachu!!!!!!!!!
            • Gość: ADAŚ Pełna 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 20:25
              Dlatego "16" co 20 minut naprzemiennie z "17".

Boże - znowu to piszę - to jakaś obsesja.
              • Gość: Mikey Re: Pełna 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 20:39
                Zostawić w świętym spokoju trzynastkę, 3 pociąć do f=15( i mamy tramwaj co
                około 6 minut). Nie ciąć 16 tylko puścić ją do Wzgórz Krzesławickich. 17 kursy
                przez cały dzień z f=25 min. Utworzyć linię z Huty na Kurdwanów(np niech to
                będzie 9 lub nowe 25 z f=1o-18')
                • pavlack Re: Pełna 13 25.12.03, 21:58
                  Gość portalu: Mikey napisał(a):

> Zostawić w świętym spokoju trzynastkę, 3 pociąć do f=15( i mamy tramwaj co
                  > około 6 minut).

I mamy linię, której z 13 się nie da skoordynować. Tak to nie.
                  Albo tniemy 3 do f=20, albo robimy tak ak loki napisał na 3 i 13 f=15. Tyle że
                  wtedy znów wychodzi problem Krowodrzy, gdzie należałoby pociąć do f=15 19-tkę
                  itp. itd. aż potniemy wszystkie linie ;)

> Nie ciąć 16 tylko puścić ją do Wzgórz Krzesławickich. 17 kursy
                  > przez cały dzień z f=25 min. Utworzyć linię z Huty na Kurdwanów(np niech to
                  > będzie 9 lub nowe 25 z f=1o-18')
                  • pavlack Re: Pełna 13 25.12.03, 22:01
                    pavlack napisał:

Za szybko mi się kliknęło :)

> > Nie ciąć 16 tylko puścić ją do Wzgórz Krzesławickich.

OK :)

> 17 kursy
                    > > przez cały dzień z f=25 min.

Bez sensu ta częstotliwość. Ma być f=20 i koniec, bo i tak przy f=25 potrzeba 3
                    brygad.

> Utworzyć linię z Huty na Kurdwanów(np niech
                    > to
                    > > będzie 9 lub nowe 25 z f=1o-18')

OK, ale znów skąd ta częstotliwość 18'??? Co my GOP chcemy u siebie robić?
                  • Gość: Locutus Re: Pełna 13 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.12.03, 00:21
                    A 19 musi byc skoordynowana z 3? Przecia ich trasa sie nie pokrywa na zbyt
                    dlugim odcinku...

Pzdr.
                    LOKI (wybaczcie pijanemu)
                  • Gość: mouset Re: Pełna 13 IP: 217.96.109.* 26.12.03, 10:00
                    Nie ma co robić precedensu z tramami co kwadrans
                    Co 20 minut 5 i 13 poza szczytem
                    • Gość: Locutus Re: Pełna 13 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.12.03, 08:56
                      Jasne, Mouset, oczywiście, lepiej zjebać komunikację, niż ugiąć swoje sztywne
                      schematy myślowe... i wszystko tylko dlatego, że f=15 będzie GŁUPIO
                      WYGLĄDAŁA... co to w ogóle za kryterium??? Ważne, że będzie stwarzało to DOBRĄ
                      sytyuację komunikacyjną pasażerom. Kryterium estetyczne można brać pod uwagę
                      tylko wtedy, gdy nie zmienia ono obiektywnej jakości rozwiązania.

Pozdrawiam gorąco!
                      LOKI
                      • Gość: ADAŚ FINITO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 09:01
                        Dajcie spokój - "3", "9", "13" i "23" zostaną bez zmian.
                        KONIEC JAŁOWEJ DYSKUSJI !!!
                        Pocałujcie się wszyscy nawzajem na znak pokoju i sprawa załatwiona.
                      • pavlack Re: Pełna 13 27.12.03, 09:28
                        Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Ważne, że będzie stwarzało to DOBRĄ
                        > sytyuację komunikacyjną pasażerom.

Znowu myślisz tylko o sobie, bo w Bieżanowie będzie ładnie, a już na
                        Bronowicach i Krowodrzy tego nijak nie skoordynujesz.

P.S. Do Adasia - z Lokim się nie będę całował ;-P
                      • Gość: mouset Re: Pełna 13 IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.12.03, 17:40
                        Chciałbym przypomnieć że w schemacie 3 co 10 a 13 co 20 masz tram co 5 lub 10
                        minut, a raczej co 5 bo m ożna podjechać 24 i złapać 23 lub 9
                        • Gość: Locutus Re: Pełna 13 IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 28.12.03, 07:54
                          Wolę być pewnym, wychodząc na przystanek, że będę miał tramp do 7 minut max,
                          niż zastanawiać się, czy akurat przyjedzie, czy może będę musiał sterczeć 10
                          minut na mrozie...

Pzdr.
                          LOKI
                          • Gość: mouset Re: Pełna 13 IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 28.12.03, 12:24
                            Czasami odnosze wrażenie ze Bieżanów jest odcięty od świata
                • Gość: Misiek K Re: Pełna 13 IP: *.chello.pl 26.12.03, 10:34
                  > Zostawić w świętym spokoju trzynastkę, 3 pociąć do f=15( i mamy tramwaj co
                  > około 6 minut).

taaak, jasne, beda fajne stada, i slicznie sie beda zajezdzac po petli,
                  nie wiem jak zes to liczyl, ale chyba Ci nie wyszlo...

Nie ciąć 16 tylko puścić ją do Wzgórz Krzesławickich.

ok, to jest dobry pomysl, juz pare razy o nim pisalismy

17 kursy
                  > przez cały dzień z f=25 min. Utworzyć linię z Huty na Kurdwanów(np niech to
                  > będzie 9 lub nowe 25 z f=1o-18')

nie ma sensu experymentowac z jakimis chorymi czetotliwosciami typu 1/25, 1/18,
                  bo tego sie potem nie da z niczym skoordynowac.
                  a co do 9 to sie od niej laskawie odpierwiastkuj - potnecie 3, zdejmiecie ufa z
                  13 i 9 na kurdwanow? i co jeszcze? moze 10 plag egipskich na biezanow??? :)))
                  • Gość: mouset Re: Pełna 13 IP: 217.96.109.* 26.12.03, 10:41
                    Albo 13 albo 3 ciąć poza szczytem
                    9 ciać nie wolno! To jedyny tramwaj skręcający z Bieżanowa na Grzegórzki, tam
                    jest horror rano
                    • Gość: Misiek K Re: Pełna 13 IP: *.chello.pl 26.12.03, 11:14
                      > 9 ciać nie wolno! To jedyny tramwaj skręcający z Bieżanowa na Grzegórzki, tam
                      > jest horror rano

wlasnie to usiluje powiedziec, bo jezdze codziennie do sądu tym,
                      mnostwo uczniakow do VIII i XIII, pod hala targowa oczywiscie tlum emerytow,
                      w ogole rzeznia :)
                      • Gość: ADAŚ Pełna 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 12:38
                        Nie ruszać 9-01, 9-03, 9-09, 9-11, 9-13 hihihi
                        • Gość: mouset Re: Pełna 13 IP: 217.96.109.* 26.12.03, 21:32
                          Oczywisat rzecz że chciałem ruchnąć parzyuste brygady
    • Gość: ADAŚ Skończmy jałówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 12:39
      Dysputa na temat cięcia "3", "9" czy "13" jest jałowa. Proponuję ją zakończyć.
      Będzie tak jak jest teraz.
      • Gość: gicek Re: pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 02:32
        Czy TTH wykonuje naprawy NG , czy poprzestalo na pierwszych 421,422 ,a jesli
        nie to ktore wozy maja NG przeprowadzone w Hucie
        • Gość: gicek Re: pytanie nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 02:40
          Wozy 396-397 to 105N po NG z 1981 roku, czy TTH robi na "N" NG ,a nie kasuje
          jak TTP ??? le jest jeszcze 105N w Hucie???
          • kuba203 Re: pytanie nr 2 29.12.03, 16:56
            Gość portalu: gicek napisał(a):

> Wozy 396-397 to 105N po NG z 1981 roku, czy TTH robi na "N" NG ,a nie kasuje
            > jak TTP ??? le jest jeszcze 105N w Hucie???

Jakie 105N w Hucie??? Od ponad 10 lat nie ma tam żadnego, a 396 i 397 miały NG
            ok 1996-7 (??).
            • Gość: gicek Re: pytanie nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 20:20
              1981 chodzilo mi data produkcji typ N wskazuje tabliczka wewnenczna
              umieszczona pomiedzy srodkowyni drzwiami
        • kuba203 Re: pytanie? 29.12.03, 16:54
          Gość portalu: gicek napisał(a):

> Czy TTH wykonuje naprawy NG , czy poprzestalo na pierwszych 421,422

A kiedy te wagony miały NG, bo sobie nie przypominam?
          • Gość: gicek Re: pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 20:27
            Jak byly tzw "drzwi otwate" przy ostatniej rocznicy kierownik TTH pokazywal
            wtedy pierwsze NG nr421 i mowil ze wszystkie wozy z Huty beda mialy u siebie
            NG . Najpierw wyjechal 421 po jakim czasie 422. Od tej pory niewiem czy jakies
            NG wykonano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka