Dodaj do ulubionych

Kto dręczy krakowskie gołębie

• ktopyta krakowskie gołębie nalezy wytłuc 10.07.09, 17:49
      mam juz dość zasranego miasta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Cad Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.chello.pl 10.07.09, 18:28
      Najlepiej wybić troche ludzi, bedzie mniejszy tłok w autobusach!
      Ale te gołębie wybijące oczy to mnie powaliły. Czyżby 'Ptaki II'? Powiedzcie mi,
      co Wam te biedne ptaszki robią? Bo cos nie wierzę, że Wam wlatują do mieszkania
      i srają przed nosem jak czytacie gazete.

A te sk*****, którzy dokuczają ptakom to jakieś dzieci z patologicznych rodzin
      zapewne, muszą się odreagować... Nóż sie w kieszeni otwiera.
      • Gość: Jan Re: Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 00:08
        Mnie właśnie dwukrotnie przez otwarte drzwi balkonowe gołąb wleciał
        do pokoju i pierwsze co zrobił to "ozdobił" dywan.Nikomu nie zyczę
        wygonienia tego straszydła. Tak więc nie można uogólniać. Zimą
        dokarmiam sikorki i inne małe ptaszki (a mieszkam w samym centrum).
        Natomiast gołębie nie mają u mnie wstępu na balkon i parapety.
    • Gość: antygolebiarz Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.lodz.mm.pl 10.07.09, 19:20
      Chyba Wyborcza popie...lo. Tak jak tych otepialych brakiem zajec emerytow
      ktorzy z dokarmiania tych latajacych smieci stworzyli sobie zyciowy cel na
      starosc. Srajace wszedzie golebie to jest nienaturalna plaga, zwyrodnienie
      natury ktory trzeba zlikwidowac poprzez wytrucie a najchetniej kilkuosobowe
      teamy z miotaczami ognia w przeciwnym razie to zabytkowe miasto utonie w
      bialej smierdzacej kace a garniturki obroncow golebi oraz ich dzieciory na
      zawsze przesiakna wspanialym zapachem wysranych bialych bomb tych fajnych
      ptakow ktore w podziece za dokarmianie ozdabiaja ludzi i zabytkowe rzeczy.
    • Gość: krakowianka-jedna Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:22
      artykuł po prostu zachwycający - ktoś się chyba nieźle bawił podczas pisania
      ("W tej sytuacji emeryt czuje się bezsilny") ;)
    • Gość: Gołębiom-NIE!!! Krakow bez gołębi bedzie czysty, a nie pustynią! IP: *.chello.pl 10.07.09, 21:24
      Dzięki gołębiom mamy:
      -smród
      - brud
      Straż miejska powinna ścigać "karmicieli" gołębi za zaśmiecanie trawników i
      chodników. Szlag mnie trafia jak widzę kobitę lub gościa wysypującego resztki
      swojej kolacji lub śniadania pod moją kamienicą.
    • Gość: Miłakotka Wolę szczury IP: 195.150.71.* 10.07.09, 21:50
      Dlaczego truje się szczury a gołębi nie? Szczury są bardziej czyste,
      inteligentne, miłe w dotyku, nie roznoszą tyle chorób co gołębie, nie srają na
      głowy, parapet, okna, nie budzą o 4 rano...
      • Gość: G. Re: Wolę szczury IP: 62.121.135.* 11.07.09, 15:32
        bo ludzie to idioci,
        może naprawdę czas zorganizować jakąś akcje przeciw gołębiom, wysłać jakieś
        pismo czy coś...w "humanitarny i cywilizowany" sposób wybić sporą ich część by
        żyło się czyściej... i niech nikt mi nie mówi że myślę jak wioskowy socjopata,
        mieszkanie przy samym centrum i wyganianie z balkonu co chwila tych srajuchów
        nie jest moim hobby...
        • Gość: Ly Re: Wolę szczury IP: *.u.pppool.de 11.07.09, 16:56
          Najgorsze jest to, ze wystarczylo by wprowadzic normalnosc - nie dokarmiac
          golebi. Bo tak zra i sie mnoza tylko. Ale tym starym ludziom, ktorzy je
          dokarmiaja nie wytlumaczysz, dla nich czesto golab wazniejszy od drugiego czlowieka.

Przepraszam, za brak polskich znakow, mam jakas koreansko-radziecka klawiature
          aktualnie.
    • marekm_0 Kto dręczy krakowskie gołębie 11.07.09, 10:12
      Absolutnie jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek formy dręczenia zwierząt, ale
      jest też i druga strona medalu: ilość gołębi i wyrządzane przez nie szkody.
      wielokrotnie zostałem "przyozdobiony" przez ptaszęta, a że maluję obrazy w
      plenerze to zaliczenie trafienia w świeżo namalowany obraz morze doprowadzić
      do szewskiej pasji
      • Gość: Ortograf Re: Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 18:05
        Ja bym Ci poradził w trakcie malowania robić przerwy i przeznaczyć je na
        studiowanie słownika ortograficznego .To MORZE Ci się przydać w pisaniu
        następnych postów .
    • ulanzalasem Kto dręczy krakowskie gołębie 12.07.09, 16:19
      może gołębi jest za dużo, może niech "stare dziadki i babcie" (specjalnie tak)
      przestaną je karmić na chodnikach, w miejscach panuje duży ruch? Lubią być
      ob5rywanii? Niech przygarną gołąbki do siebie...
    • Gość: dk Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 16:59
      gołębie - ptaki których nie powinno być, do niczego nie są potrzebne a tylko
      brudzą. popieram wszelki działania które mają ograniczyć liczebność i
      zniszczenia jakie powodują te ptaki.
    • Gość: b1966 Kto dręczy krakowskie gołębie IP: 84.25.142.* 12.07.09, 18:26
      szkoda, ze kilkudzesieciu z tego fora, nie mozna obkleic, obdrutowac
      i odeslac do hol. domu starcow...
    • Gość: Jonek Spadłem z krzesła IP: *.e-wro.net.pl 12.07.09, 19:08
      W Wrocławiu tez mamy problem z gołębiami. Sra toto na lewo i prawo. Odchody
      gołębi są bardzo żrące, mają mocno kwaśny odczyt. Niszczą karoserie
      samochodów, paskudzą pomniki, ławki i latarnie. Idzie człowiek na spacer do
      Rynku i nie ma gdzie usiąść bo wszystkie ławki osrane. Chcesz się nad Odrą
      oprzeć o barierkę ale nie można bo osrana. Takie cholerne emeryty dokarmiające
      gołąbki to dla mnie istna plaga. To ten emeryt powinien zostać surowo ukarany.
      A ten płacze, że nikt się oprócz niego nie przejmuje losem tych zasrańców.
    • Gość: wujek Dobra Rada Pozwólcie otworzyć dużo wietnamskich budek z IP: *.tpnet.pl 12.07.09, 19:48
      jedzeniem i problem zniknie :)
      • czerwony-ruski-pedal chyba kupię "wiatrówkę" 12.07.09, 20:53
    • tiiki Kto dręczy krakowskie gołębie 12.07.09, 21:30
      takie dopieszczanie gołąbiów ma taki sam sens jesli chodzi o bioróżnorodność jak
      nasadzanie lasów z samej sosny. Mieszkam w Poznaniu gdzie nie ma już tych chmar
      sraluchów ale nie wyginęły, poza tym słychać i widać wiele innych gatunków. Jak
      by mi ktoś chciał pocisnąć to napisze jeszcze że skończyłem na biologii,
      specjalizacja ochrona środowiska a konkretnie reintrodukcja gatunków zagrożonych
      wyginięciem
    • Gość: Matrixxx79 Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.chello.pl 12.07.09, 22:33
      Dręczeniu zwierząt mówimy gromkie NIE!

Dokarmianiu gołębi również NIE!! Od dziś w Łodzi jest to nawet karalne.
    • Gość: jagg Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.09, 23:39
      One same zaplatują się w różne nitki,żyłki i smieci. Po prostu
      Kraków jest brudny, awystarczy kawałek żyłki czy nitki,aby gołebiowi
      to zaszkodziło. Zdarza mi się odplatywać im łapy. bo mam miękkie
      sece. ale najchętniej to bym je wymordowała jakoś bebolesnie. To
      gorsze od plagi szczurów bo te nie latają. owszem mozna kupić karmę
      zawierającą środki antykoncepcyjne, ale niestety jest trudno
      dostepna i nielegalna bo gołebie sa chronione.
    • Gość: Ktoś Szczury ze skrzydłami IP: 74.81.224.* 13.07.09, 00:57
      Parę lat temu codziennie przejeżdżałem przez Planty rowerem, w drodze do
      pracy. Rano. Podkreślam, bo to ważne. Kto sytuację zna, ten już chwyta, o co
      chodzi - rano służby miejskie zmywają chodniki. Całe planty SYFIEJĄ jak kurnik
      po powodzi. Wizytówka miasta! Te skrzydlate szczury trzeba wytępić, oczywiście
      humanitarnie. Lepsza, kurczę, pustynia, niż syf i choroby, które te miłe
      zwierzątka roznoszą (od grzybic, po choroby wirusowe, do wyboru).
    • Gość: bobik Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.mas.abpl.pl 13.07.09, 01:29
      gołębie to latające szczury i nic więcej... powinno się je wyeliminować lub
      ograniczyć ich ilość oraz zdolności reprodukcyjne...
    • Gość: Julian Kotarba Kontrola nad ilością ptaków, które niszczą Kraków! IP: *.tvtom.pl 13.07.09, 01:42
      Prawda jest taka, że Kraków bez gołębi nie będzie pustynią... To miasto jest
      za małe i za ciasne na ludzi, którzy w nim mieszkają. Gołębie to tylko
      szkodniki, które niszczą prawdziwy skarb Krakowa - zabytki. Bez zabytków to
      miasto straci swój klimat i na prawdę stanie się pustynią!
      • Gość: Fotka1999 Re: Kontrola nad ilością ptaków, które niszczą Kr IP: 87.205.147.* 13.07.09, 07:11
        Powinno się dosypywać do karmy środki antykoncepcyjne - to znacznie
        zmniejszyłoby populację gołębi. Mordowanie żyjących już ptaków uważam za
        bestialstwo, nie wspominając o dręczeniu ich.
        Ale największym szkodnikiem na Ziemi i tak pozostanie człowiek - gołębie w tej
        kwestii nie dorastają nam do pięt.
    • Gość: ja_ Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.progman.park.gdynia.pl 13.07.09, 08:19
      "Problemem jest nie tylko znalezienie sprawców, ale też instytucji, która
      powinna się tym zająć
      ."

A gdzie instytucja, która usunie te latające szczury z wentylacji u mnie w
      bloku, żeby mnie nie budziły codziennie o 5 nad ranem waląc pazurami w blachę?
      Albo z gzymsu, żeby mi nie srały po oknach i na balkon? Moim zdaniem gołębie
      powinni truć jak szczury w piwnicach (ale nie maltretować i gnębić), bo za dużo
      mamy tego plugastwa w Polsce.
    • Gość: krak Kto dręczy krakowskie gołębie IP: 62.121.135.* 13.07.09, 08:20
      W całej Europie albo ściąga się ptaki drapieżne, naturalnych wrogów śmierdzących
      i roznoszących świństwa gołębi, albo podaje im się w karmie środki
      antykoncepcyjne (patrz: Berlin, Monachium, Londyn, Mediolan, Rzym, Paryż, itd.).
      Wszędzie jest również zakaz karmienia tego paskudztwa. Ale my dbamy o srające
      paskudztwa....
    • Gość: aaa Kto dręczy krakowskie gołębie IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 22:15
      Ostatnio musieliśmy zamówic firme wysokosciową, żeby oczysciła zatkane gołębim guanem rynny (rok temu był remontowany dach łacznie z wymianą rynien).
      Z dwóch rynien długosci ok 10-15 m wybrali trzy wiadra guana !
      Na okolicznych dachach juz nie moga sie pomieścić te s..jace maskotki.
      Codziennie rano idąc do pracy widzę niereformowalnego emeryta który całymi worami rozrzuca po trawniku karme dla gołębi.
      Gołebiarze są jeszcze wiekszą zarazą niż psiarze i ich pieszczoszki ob..wające trawniki
    • Gość: Mia Kto dręczy krakowskie gołębie IP: 81.21.197.* 01.10.09, 18:29
      ktokolwiek twierdzi ze liczbe golebi trzeba ograniczyc sam jest
      ostro ograniczony i bardzo mu wsoplczuje ja mieszkam w krakowie od
      30lat w rynku bywam codziennie i nigdy zaden golab w niczym mi nie
      zawadzil,aktualnie opiekuje sie malutkim golabkiem ktory wypadl z
      ganiazda,nawet mieszka w moim pokoju i nie brudzi tak jak tu opisuja
      naprawde ograniczeni ludzie.bez urazy ale tak trzeba was nazwac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka