Dodaj do ulubionych

Taksówkarska wojna w Krakowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 00:27
Brawo Roman! - dobry tekst. Swoją droga miałem ze 2 lata temu pomysł
na identyczny biznes. Jedyne co nie przemyślałem to brak wjazdu do
strefy B. Bo poprawię Cię - do strefy A taxi nie mają wjazdu.
No a taryfiarze niech nie zgrywają świętych... Weź się proszę Chłopie
za "postój" na Siennej, Dominikańskiej, Szczepańskiej, na Placu
Nowym. W ogóle temat taxi to jedna sprawa - a Straży Miejskiej i
Policji to odrębny gruby rozdział.
A propos tego drugiego: ile kosztuje utrzymanie jednego Strażnika
miesięcznie? W ile dni a może godzin jest on w stanie odrobić swoje
miesięczne "utrzymanie"? Może wówczas zniknie "problem" braku
funkcjonariuszy...???
Obserwuj wątek
    • na.szkicowany Re: Taksówkarska wojna w Krakowie 21.08.09, 01:24
      Nic, tylko się cieszyć. Po pierwsze alternatywa dla korporacji, po drugie może
      pod wpływem konkurencji wreszcie obniżą ceny do realnego poziomu, bo obecnie
      mamy w Krakowie jedne z najwyższych stawek w tej części Europy.
      • Gość: t Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.chello.pl 10.12.09, 19:34
        widać tu wypowiedzi osobników ktorzy nigdy nie opuszczają krakowa a
        wypowiadają siena temat cen taxi w europie< pogratulowac bujnej
        wyobrazniji polecam najpierw troszkę swiata i polski zwiedzić aby
        poznać ceny a nie wypisywac bzdury na temat cen w krakowie ,takich
        zyczliwych to nikomu nie potrzeba jeżdzij dalej tramwajem i nie
        śmieć w sieci bokiedyś tobie ktoś może zrobić taką antyreklame i
        będziesz płakac MYŚL CZŁOWIEKU MYŚL !!!!!!!
    • Gość: Gadzin Taksówkarska wojna w Krakowie IP: 94.254.238.* 21.08.09, 01:44
      Jeżeli pan z Barbakanu liczy sobie z Huty Na Kazimierz w Niedzielę 50 złotych,
      a Pan z iCara 25 to o czym tu gadać.
      Wolny wybór.
      Niech sie korporacje zastanowią.
      Dodam, że pracuję jako barman i muszę w nocy korzystać z prywatnego transportu.
      • Gość: kraker's Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 03:26
        za pół darmo bo zusu nie płaci po 800 zł miesięcznie i nie ma tez
        pozostałych kosztów jakie ma kazda taksówka która musi posiadac
        własna działalnosc gospodarczą jak im się auta zaczną sypac to
        zobaczymy co powiesz jak cenami pojadą do góry czy tak chętnie
        bedziesz kożystał z ich usług .
        • Gość: jasne Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: 94.254.132.* 21.08.09, 07:25
          Czyli rozumiem, że warszawskie KORPORACJE TAKSÓWKARSKIE płacące wszyskie
          "pozostałe koszty jakie ma kazda taksówka" i jeżdżące za 1,6/km i 5 za wejście
          tracą na tym i kradną biznes uczciwym zdziercom jeżdzącym na taryfach?
          • Gość: ex-student Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 08:08
            nie, po prostu krakowskie firmy taksowkarskie dodatkowo nas okradaja.
            ja jezdze wylacznie icarem i szczerze polecam!
            i najwazniejsze: dzwonisz, podajesz skad dokad chcesz jechac, a Pani
            podaje od razu cene! przez telefon! decyzja nalezy do Ciebie :)
            • Gość: KRK Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 19:04
              A co to obchodzi dyspozytorke z icara gdzie jade?!! Zamawiam i jade nawet 3km bo mi sie iść piszo nie chce i kij jej do tego !!!!
          • Gość: M Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:21
            Gość portalu: jasne napisał(a):

> Czyli rozumiem, że warszawskie KORPORACJE TAKSÓWKARSKIE płacące wszyskie
            > "pozostałe koszty jakie ma kazda taksówka" i jeżdżące za 1,6/km i 5 za wejście
            > tracą na tym i kradną biznes uczciwym zdziercom jeżdzącym na taryfach?

W Warszawie kursy sa na dalsze odległości, i jak ktoś wsiada to jedzie za np. 30-40 zł, a w Krakowie po Starym Mieście kusy wychodza po 8-10 zł i załać z tego ZUS itd.

Poza tym przez to, ze icar nie jeździ drożej w nocy, kiedy kursy są rzadsze niż w dzień, to kierowcy porezygnują. Po co ryzykować za te same pieniądze i jeszcze mieć rzadziej kursy niż w dzień.

No i kolejna kwestia - jesli porównać kursy do centrum, w zwykły poprzedni dzień to wychodzi, ze icar jest często tańszy o 2-3 zł, ale nie może jechac przez strefy a także korzystać z busbasów przez co podróż się wydłuża czasowo. Na razie sa wakacje i nie ma tłoku i nie odczuwa się tego aż tak bardzo, ale wystarcz poczekać do października. No i kolejna wada, wielu kierowców nie zna topografii, przez co kluczą po mieście. nawigacja to nie wszytsko niestety!

• Gość: zzz Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:54
              To są brednie powtarzane jak mantra przez taksówkarzy. Po Starym Mieście nikt
              nie jeździ taksówką, to raz. A za 8-10zł po opłacie 7 zł za trzaśnięcie drzwiami
              taksówkarz cię na rogu ulicy wysadzi.
              • Gość: he he Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: 77.236.0.* 26.08.09, 06:31
                oj zdziwił byś sie ile jest takich kursów po 8-10 zł. Pozatym oblicz sobie ile
                za kilometr bierze i-car...
            • Gość: jsz Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 11:18
              Gość portalu: M napisał(a):
              > Poza tym przez to, ze icar nie jeździ drożej w nocy, kiedy kursy są rzadsze niż
              > w dzień, to kierowcy porezygnują. Po co ryzykować za te same pieniądze i jeszc
              > ze mieć rzadziej kursy niż w dzień.

wróżka, czy ki pieron? póki jeżdżą, mimo przecinanych im przez "uczciwe" złotówy
              opon, to nie widzę problemu z korzystaniem :P

BTW właśnie wieczorami, kiedy już nie ma komunikacji miejskiej, kursów jest
              więcej. wiem, bo znajomy taksówkarz sam jeździł praktycznie tylko w piątkowe i
              sobotnie noce - lepszy z jednej nocy miał utarg, jak mówił, niż z całego dnia
              stania na postojach

a co do znajomości topografii... koleżankę jeden wywiózł na zawiłą, kiedy podała
              adres "pod fortem" - nie raczył zapytać czy to ulica czy osiedle :P a ja się
              spóźniłem na ślub kuzynki, kiedy jakaś złotówiarska lamięga, rzekomo po kursie z
              topografii i egzaminie, najpierw nie potrafiła dojechać na ul. bartla, a potem
              nie potrafiła znaleźć ul. Św. Bronisławy. więc nie pier... mi tu o zaletach taryfy
              o!
              jsz
            • Gość: klops Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.tktelekom.pl 21.08.09, 11:45
              Jakiś czas temu dzwoniłem w nocy po taksówkę. Zamawiam na ulicę Wałową (w
              Krakowie), uprzejma Pani w słuchawce - nie ma takiej ulicy. Tylko szkoda, że ja
              na niej stałem. :)
              Co do cen:
              jakieś pół roku temu przeprowadziłem się za Kraków, dokładnie 3 km od tablicy
              "Kraków". Zdarzyło się, że musiałem pojechać taksówką na Kazimierz w sobotni
              wieczór. Kosztowało mnie to jedyne 100 zł w jedną stronę. Za wieczór dwie stówy.
              Lekka przesada.
              Następnym razem na 100% pojadę i-carem :P
              • Gość: nie z branży Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.ramtel.pl 24.08.09, 07:50
                Jeszcze raz to napiszę ......ludzie pojmijcie to wreszcie,że taksówka
                to pewien luksus,a nie MPK dla ubogich.Powiedz lepiej ile
                zaoszczędziłeś kupując mieszkanie lub dom 3 km za tablicą KRAKÓW.
                Niestety coś za coś,a jeśli Cię nie stać na 100zł to jeżdzij PKS-em.
                A i jeszcze jedno.....lekarz czy adwokat biorą tyle za 10 min.wizytę
                i nie ponoszą kosztów paliwa czy amortyzacji samochodu!!!
                Ludzie zrozumcie wreszcie tych taksówkarzy oni też chcą godnie żyć!!!
                • Gość: jsz Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 08:39
                  Gość portalu: nie z branży napisał(a):
                  > Ludzie zrozumcie wreszcie tych taksówkarzy oni też chcą godnie żyć!!!

tylko dlaczego akurat za nasze pieniądze? ja też chcę - czy to znaczy, że od
                  jutra zacznę naliczać 2x wyższą pensję szefowi?

zrozum wreszcie, że mamy wolny rynek: a taryfiarze to mafia, jak widać na
                  przykładzie zmowy cenowej po uwolnieniu cen. w innych miastach jakoś mogą taniej
                  jeździć - u nas co ciekawe nie
                  z resztą prosta sprawa: jak się nie opłaca, to mogą zostać kasjerami w tesco.
                  powtórzę: mamy wolny rynek i klient ma prawo wybierać tańszą ofertę
                  jsz
                  • demiurg013 Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził 08.01.11, 08:48
                    szacowni klienci icara i wszelakiego gówna.nie pasuje wam taksówka (bo was na nią nie stać) to jezdzijcie wynalazkami.Z doświadczenia wiem że obniżanie taryfy ściąga to taksówek element buraczy.Niechaj więc w dalszym ciągu taksówkami jeżdżą KLIENCI TAKSÓWEK,a reszta tanimi przewozami.Swoją drogą wóz z gnojem byłby jeszcze tańszy.I towarzysz podróży jakby sercu bliższy.
                • Gość: wika63 Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.236.spine.pl 24.08.09, 14:10
                  Cholerka mnie tłucze jak czytam cos takiego! Zapitalałam w pracy 23
                  lata, codziennie wstawałam o 5 rano. Niestety zdrowie odmówiło
                  posłuszeństwa , jestem teraz na rencie. Wypłacają mi co miesiąc psie
                  pieniądze. Czy ja nie chcę GODNIE żyć?! Chcę , tylko nie mam
                  możliwości.
                  Nie mam zamiaru litować się nad taksiarzami, z których duża część
                  pobiera renty , czasami emerytury i do tego robią szmal na
                  taksówkach.
                  Więc proszę mi nie wmawiać, że to takie bidule i mam się nad nimi
                  litować.
                  • Gość: t Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.chello.pl 10.12.09, 19:41
                    też sie weż do roboty mamy wolny rynek kto ci broni oni moga to ty
                    tez
            • Gość: pobre Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.ifsab.se 21.08.09, 12:17
              Skoro jest tak zle to dlaczego jest tak dobrze?

Jesli iCar taki do zadu to dlaczego ludzie go wybieraja?

Jesli taryfiarz twierdzi ze tak mu zle, bo placi ZUS itp to czemu nie zapisze
              sie do iCar'a zeby trzepac kase i porzucic jarzmo podatkow? :)

Polacy sa smieszni...
              Kiedy konczy sie zyla zlota polegajaca na dojeniu innych to wpadaja w wielki
              placz. To sie nazywa konkurencja. Trzeba sie obudzic. PRL sie dawno skonczyl.
              • Gość: mel Re: tani klijencie pan z icara bedzie jezdził IP: *.chello.pl 21.08.09, 12:29
                odpowiem Ci dlaczego otóż większość kierowców iCara prowadzi
                normalną działalność gospodarczą i płaci podatki i wszystkie inne
                opłaty takie jak taksiarz a to co jest napisane w tym artykule to
                jedno wielkie kłamstwo (wystarczy spojrzeć na strone Icara na
                wymagania od kierowców) bo normalnie trzeba wykupić licencjie mieć
                badania psychologiczne i ogólne, zaświadczenie o niekaralności,
                zakupić kase fiskalną jedynie egzamin z topografi nie jest wymagany
      • Gość: lofter Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.ghnet.pl 21.08.09, 09:50
        Dokładnie tak, zdrowa konkurencja i same korzyści dla pasażerów. Niech sobie
        pieprzą złotówy krakowskie o tym że to nieuczciwe, nareszcie ktoś im monopol
        sprzątnął.
      • Gość: gość nie z branży Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.ramtel.pl 24.08.09, 07:32
        Nic nie musisz! Dla biednych barmanów jest MPK za 2,50.
        A za wygodę trzeba płacić!!! Inni pracujący w nocy nie jeżdżą
        taksówkami, bo ich nie stać.
    • Gość: leewus Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 02:21
      Konkurencja jest zawsze dobra i nie inaczej jest w przypadku Icara. Zamiast
      narzekać trzeba było samemu rywalizować cenowo póki był na to czas, a nie
      wmawiać ludziom, że akurat tak się przypadkowo złożyło, że wszyscy wpadli na
      pomysł podniesienia stawek o dokładnie takie same pieniądze w ten sam dzień.
      • Gość: kraker's Re: to by oznaczało że piekarnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 03:33
        w Krakowie też mają zmowę cenową ? tylko czemu nikt im odgórnie nie
        reguluje cen tak jak taryfom takie pojmowanie zasad wolnego rynku
        trąci komuną dla wybranych
        • Gość: deep Re: to by oznaczało że piekarnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 06:09
          Piekarnie zmowy cenowe? Niech mają. Ale przynajmniej na takim poziomie, że nikt
          nie wpadł na pomysł wypiekania chlebu w domu i tańszej sprzedaży bądź na inny
          pic. Być może się nie da. A, że zmowa cenowa taxi jest obliczona na wydojenie
          klienta pokazuje icar, który wozi taniej. Widać się da.
        • Gość: tommi Re: to by oznaczało że piekarnie IP: *.152.159.114.dsl.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 07:18
          w icarze nie ma czegos takiego jak oszukiwanie na strefach i zdzieranie w
          chamski sposob z przyjezdych... zlotowy same sobie do tego doprowadzily
          • Gość: yetii to cala prawda o icar!!!!!! IP: 94.254.178.* 13.09.09, 22:57
            taki jestes cwaniak? i car to jest prawdziwa wolna amerykanka dla takich tlokow jak ty i biednych zasmierdzialych barmanow ktorzy za 5 zlotych gonili by koze do warszawy ludzie w i car jezdza przedstawiciele podkrakowskich wsi nie maja pojecia co to sa koszty i jaki trzeba zrobic obrot by zarobic na utrzymanie siebie oraz samochodu odpisze nawet tej biednej emerytce siedz sobie spokojnie na swoich czterech literach i pobieraj ta emeryturke nikt cie nie zaprasza do taxi laski nikomu nie robisz zreszta jaki z was emerytow jest zysk? 8 zl do przychodni za rogiem ? wtedy nie narzekasz na taxi tylko dziekujesz bogu ze ktos twoj tylek tAM za 8 zl zawieze i jestes mila i dziekujesz a teraz obsmarowujesz? a co do i cara prosty rachunek wlasciciel zawsze na tym zarobi jego nie interesuje ze wiejskie tloki z i car zniszcza swoje samochody wykonujac przewozy za darmo prost przyklad zwykly samochod z silnikiem 1.6 l palacy w miescie 13 l gazu kurs z ikei na prokocim w icar 34 zl tak? tak sie oglaszaja prosze bardzo to jest jakies 12 km = dojazd 3 km =15km - 35% dla wlasciciela i car latwo policzyc 34-35%=jakies 12 zl czyli 34-12=22-4 zl za gaz 18 zl a teraz naprawy i amortyzacja wymiana opon jakies 900 zl rozrzad jakies 700zl zawieszenie 1200zl i inne naprawy ktore w samochodoach tak eksploatowanych wykonuje sie bardzo czesto wiec jaka jest prawda kierowcy icara obudzcie sie!!!!!! wy nie jestescie kopani przez taksowkarzy nie nie was kopie wlasciciel ktory sprytnie to sobie wymyslil a po pewnym czasie jak sobie wszystko przeliczycie wasz zysk naprawy i godziny przesiedziane w i car to wtedy siadziecie i bedziecie plakac zostanie wam kupa zlomu czyli zjezdzone auto zero pieniedzy a wlasciciel odbierze wam radyjko i da nastepnemu idiocie ktory chce konkurowac z mpk zeby taka hiena cmentarna barman ktora potrafi oszukac czlowieka nawet na setke wodki i nagminnie okrada pijanych angielskich turystow mogla wsiac za 25 zl i przejechac cale miasto taka jest prawda o i car smutna bo wyzyskuje tam ludzi pracujacych ale to jesszcze za krotko trwa i ludzie tam ida mamieni przez wlascicieli o szybkim i pieknym zarobku a co do taksiarzy oni nie maja z tego wielkich pieniedzy i nigdy nie beda miec ale majac te stawki stac ich na zus i utrzymanie samochodu i zwykle proste zycie na nic wiecej koncze pozdrawiam i car i dziekuje wam za to ze zarzynajac siebie i swoje auta wzbogacacie wlascicieli icar i wozicie nas za darmo :)
    • Gość: sas Spod bagateli do GK za 12zl? IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.09, 08:14
      Przeciez to jakies 1,5 km ..... Pieszo mozna dojsc w 10 min...
      • Gość: mmp Krakowskie dzieliwory to mega lenie IP: *.pp.com.pl 21.08.09, 08:26
        Krakowskie dzieliwory to największe lenie pod słońcem. Najchętniej to by cały
        dzień pili kawę, grali w sts i na automatach oraz czytali Fakt. Albo opowiadali
        sobie anegdotki, jak wieźli jakiegoś frajera z centrum do Balic przez Hutę.
        Pomijam to, jak jeżdżą po mieście. Mistrzowie kierownicy, psia krew.
        A wypuszczanie kierowców icara na miny i rżnięcie opon to dopełnienie
        taryfiarskiej nędzy i rozpaczy. Żal, Panowie. Żal.
        • Gość: lex Re: Krakowskie dzieliwory to mega lenie IP: 77.236.0.* 21.08.09, 17:31
          Dokładnie. Jedyne co im dobrze wychodzi to rzucanie mięsem.
      • Gość: t Re: Spod bagateli do GK za 12zl? IP: *.chello.pl 10.12.09, 19:54
        ten samkurs taksówką to około 8-9 złotych i co to zadobre ceny
        ludzie opamiętajcie sie
    • Gość: mel Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.chello.pl 21.08.09, 08:23
      Drogi redaktorze skoro już piszesz taki artykuł to wypadałoby u
      żródła dowiedziweć się o wymaganiach stawianym kierowcom iCara,
      badania psychologiczne jak i ogólne musi mieć każdy kierowca
      podobnie jak i zaświadczenie o niekaralności
    • Gość: Kacia Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 08:50
      Zdarza mi się kończyć pracę po 22 i zawsze dzwonię do iCara. Tanio, grzecznie, więc dlaczego by nie? Taksówkarze korporacyjni "zasadzają" się na kierowców tej firmy np. na Kazimierzu. Jechałam kiedyś z iCarem na plac Nowy i wygrażali nam pięściami, dało się słyszeć obelgi. Panowie taksówkarze, takimi metodami daleko nie zajedziecie...

ICar ma jeszcze jedną zaletę - cena za kurs jest ustalona i niezależnie od tego, czy złapie Cię korek, czy seria czerwonych świateł - zawsze zapłacisz tę samą ustaloną z góry cenę. Polecam!
      • havokkk Re: Taksówkarska wojna w Krakowie 21.08.09, 08:56
        > ICar ma jeszcze jedną zaletę - cena za kurs jest ustalona i niezależnie od tego
        > , czy złapie Cię korek, czy seria czerwonych świateł - zawsze zapłacisz tę samą
        > ustaloną z góry cenę. Polecam!

Haha, kłopoty z logiką? :)
        • Gość: p Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:02
          a to nie wiesz że w taxi płacisz nie tylko za przejechane kilometry ale tez za
          czas przejazdu ?
          • Gość: Jonek Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 13:00
            W taksówce głownie chodzi o to, że płacisz za zużyte paliwo, czyli stojąc w
            korku też się paliwo spala i trza za to zapłacić. Jadąc z prywatnym
            przewoźnikiem ustalasz z góry cenę i to kierowca ponosi ryzyko utknięcia w korku.
            • Gość: mich Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: 193.203.192.* 21.08.09, 17:50
              to nie do konca prawda, taksometr cyka tez kiedy taksowka stoi.
              Kiedys wzielismy z kolega taksowka, taksiarz spytal czy moze
              zajechac na stacje, bo musi dotankowac. Nie spieszylo sie nam wiec
              spoko, zgodzilismy sie, ale stoimy na tej stacji, gadamy, a tu widze
              ze sie cyferki zmieniaja... zapytalem pana o co chodzi, to sie
              laskawie zgodzil odliczyc nam za czas postoju na stacji. Oczywiscie
              trzeba mu to bylo przypomniec jak doszlo do rozliczenia.
    • Gość: azbi artykuł napisany w duchu Związków Zawodowych! IP: 78.133.245.* 21.08.09, 09:06
      Przede wszystkima artykuł jest przekłamany. Wielokrotnie
      korzystrałem z icara i akurat zaświadczenie o niekaralności icar
      musi mieć. Po za tym stwierdzenie "Pomysł na "przewóz osób" to luka
      w polskim prawie" - jaka luka? To poprostu wolny rynek ! Taxówki
      maują swoje zalety np. jazda po pasie taxi, wjazd do strefy. Wiec
      nie bójcie sie tez zawód nie zginie. A co do uciekania sie do metod
      niszczenia pojazdów icar to zwykła mafia! Zmowa cenowa jest w Polsce
      nioelegalna, choc trudno to udowodnic. Reasumujac wieksza
      konkurencja wymusza spadek cen! Co jest akurat dobre dla konsumentów.
    • Gość: yourij Taksówkarska wojna w Krakowie IP: 195.212.79.* 21.08.09, 10:34
      autor art. nie wspomniał o jednej akcji, która miała miejsce
      niedawno pod jednym z klubów nocnych - taksówkarz zaatakował
      iCarowca, który tam przyjechał po klientów - ten mu odpowiedział
      gazem i skończyło się na wybitej szybie u iCarowca

a wspomniany taksówkarz został ewakuowany przez "kolegę" przed
      przyjazdem Policji

takie to są mendy taksówkarskie w Krakowie - za tą akcje tym
      bardziej nie wsiądę do Taxi, wolę nieco dłużej poczekać ale z kimś
      normalnym jechać
      • Gość: yetii Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: 94.254.178.* 13.09.09, 23:01
        menda to jestes t szmaciarzu mpk jest dla ciebie tam jest twoje miejsce albo
        piechota gnoju!!!!!!!
    • Gość: Stefan CZAD! Jechałem iCarem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:36
      Bardzo wygodnie, profesjonalnie i tanio. Kierowcy znają miasto. Ceny są po
      prostu rewelacyjne. Warto mieć numer odpowiedni dla twojego operatora
      komórkowego. Inny dla ery, inny plusa... Wyceniają po kilometrach z Automapy.
      Fakt że przejeżdżając obok postoju wleciały przez otwartą szybę niewybredne
      uwagi. W jakiej rzeczywistości żyją ci starzy zatwardziali taxówkarze? To
      normalna gospodarka rynkowa i konkurencja jest czymś zdrowym! Koniec
      podnoszenia cen!
    • Gość: hozy A ja ICarem nie jeżdżę IP: 213.180.137.* 21.08.09, 10:42
      Jak to mówią - dostajesz to za co płacisz. Zresztą i cena jest kiepska - 12
      zeta spod Bagateli do GC to jakaś kpina. Taksówką taniej i szybciej, bo nie
      muszą jeździć przez aleję.
      • Gość: gosc Re: A ja ICarem nie jeżdżę IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.09, 10:53
        dzięki Bogu za iCara!
        wreszcie zaoszczędzimy :)
    • Gość: siska Taksówkarska wojna w Krakowie IP: 195.81.13.* 21.08.09, 10:59
      NO I BRAWO iCar tak jest na calym swiecie i nie ma co sie taksiazami
      przejmowac to juz przezytek no i moze koniec cwaniactwa jakie zagoscilo w
      modzie taksowkarzy od wiellu lat odkad pamietam a jestem juz w wieku co tu
      mowic Jestem za Wami mimo ze mam brata taksowkarza pozdrowienia i POWODZENIA
    • Gość: jajko Telefon się urywa???? IP: *.ghnet.pl 21.08.09, 11:05
      Chciałem sparwdzic tą firme jak się nią jezdzi, dzwoniłem w ciagu
      dwóch dni dwa razy, nikt nie odbierał chociaz dzwonilem na rózne
      numery. A po zatym jak zauwazylem jezdzi tam gównazeria która co
      dopiero się uczy jezdzic
      • Gość: iCar Re: Telefon się urywa???? IP: *.chello.pl 12.09.09, 14:18

a gdzie ty tam widziales gowniazerie wez sie chlopie oczasnij
    • Gość: Tomasz S Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.expressmedia.pl 21.08.09, 12:04
      Niestety Panowi e taksówkarze, wydawało się wam, że jesteście cwani - życie szybko sprowadziło was na odpowiednie miejsce. Jestem z Bydgoszczy i gorąco czekam na "firmy przewozowe"
    • Gość: kjjjk [...] IP: 86.47.59.* 21.08.09, 12:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Gadzin Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: 188.33.16.* 21.08.09, 12:17
        Dodam jeszcze trzy grosze dla panów taksówkarzy, w związku z wykonywanym zawodem
        jeżdżę często, jak to jest, że w jednej korporacji na literkę B.... trzy takie
        same kursy w nocy przy praktycznie zerowym ruchu na ulicach (piątek, sobota,
        niedziela)maja trzy różne ceny (na taksometrze) i różnica wynosi około 10
        złotych, ciekawe.
        Hahaha
    • Gość: i. Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:19
      Z mojej strony ukłon w stronę firm przewozowych. Może korporacjom taksówkowym dadzą wreszcie trochę do myślenia ich wygórowane stawki, które sami oferują. Bo nie oszukujmy się ceny taksówek tu są znacznie wyższe niż w innych miastach Polski, nawet w Warszawie.
      • Gość: gdanszczanin Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.chello.pl 21.08.09, 21:20
        Bo
        > nie oszukujmy się ceny taksówek tu są znacznie wyższe niż w innych miastach Pol
        > ski, nawet w Warszawie.

haha zapraszam kolegę do gdańska - 8.50 za trzaśniecie drzwiami 2.70 za kilometr
    • Gość: krako Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:36
      "rozboj w bialy dzien" to sa wlasnie obecne ceny taxi w krakowie i
      jakies chore stawki za strefy, ot co Panie taksowkarzu z Barbakanu.
      nie mowiac o tym ze wiekszosc taksowkarzy to straszne "buraki" jesli
      chodzi o kulture jazdy. Dodatkowo kilka razy zdarzylo mi się, że
      wracając kolo 3 nad ranem z imprezy, w stanie trzeźwym kierowca wiózł
      mnie z rynku do domu okrężną droga i to czasem nieprawdopodobnie
      okrężna myśląc, że pewnie jedzie pijany to nie zauważy...żenada.
    • Gość: Jonek Re: Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:45
      We Wrocławiu jest troszkę inaczej z korporacjami. Korporacje taksówkowe starają się trzymać niezbyt wygórowane ceny. To raczej sami taksiarze podbijają stawki. Gdy wzywasz taksówkę na telefon to korporacja wie skąd dokąd kierowca jedzie i ile klient powinien zapłacić, korporacja nie pozwala mu zawyżać stawki bo to odstrasza klientów i na dłuższą metę dzieła negatywnie dla korporacji. Ale gdy weźmiesz taksówkę "ze słupka" taksiarza nikt nie kontroluje i wtedy kierowcy każą dopłacać dodatkowe parę złotych naiwnym mówiąc, że to za postój i czekanie przy słupku. Ja mam taki patent, podchodzę do postoju i patrzę jakie taryfy stoją, odchodzę za róg pobliskiego domu i dzwonię do korporacji aby przysłali taksówkę. Wtedy korporacja pilnuje aby taryfiarz ze mnie nie zdarł ostatniej koszuli.
    • Gość: MP Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.ghnet.pl 21.08.09, 13:15
      Sami taksówkarze się o to prosili - zmową cenową i paskarsko wysokimi cenami -
      to się i doprosili... Następnym razem jadę ICarem. A ci taksiarze, który tną
      im opony, to zwykli bandyci, których się powinno zamknąć.
    • Gość: Gość Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.09, 13:58
      Mało kiedy udało mi się zamówić kurs. Jeżdżę dużo, ale na krótkich odcinkach. Jak tylko podam skąd dokąd (najczęściej Zwierzyniecka - Szlak), okazuje się, że nie ma wolnych samochodów. Naturalnie, przebierają w zleceniach i na krótkie trasy nie opłaca im się wysyłać auta. Jeżeli z mapy wynika, że kurs będzie kosztował ok. 30 zł, samochód znajdzie się od razu.

Kiedyś spieszyłem się na pociąg, moje zlecenie zostało przyjęte, ale telefonistka pomyliła adres. Po 15 minutach zadzwoniła, że przykro jej, ale samochodu nie będzie - a mi za 15 minut odjeżdżał ekspres... zadzwoniłem po taksówkę i rzutem na taśmę zdążyłem.

Może i tanio, ale polegać na iCarze nie można.
    • Gość: Globetrotter Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.09, 14:14
      > jako monopoliści w cenowej zmowie

W ogole ten Krakow to coraz wiekszy syf, tandeta i przede wszystkim
      cenowa bezczelnosc. Opamietajcie sie ! Az tacy wyjatkowi nie
      jestescie. Jest masa podobnych atrakcji, kilka km obok w Europie, a
      nawet i w Polsce znajda sie calkiem mile i nie brzydsze.

Krakow robi sie plastykowy i mafijny, fuj.
    • Gość: zgred Niech zyje iCar- na pohybel taksiarzom!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 14:14
      Super, że jest taka firma. Sporo korzystam z taxi, bo pociagi z Wa-wa przychodzą o 23.00. Już nawet nie liczę ile razy taksiarze mnie nacieli (wiozą przez pół miasta - myślą, że facet który z walizą z pociągu to nie zna miasta albo kantują "że strefa", którj wczoraj w tym miejscu nie było). Reklamacje g... dają ile można się wykłócać zwłaszca jak człowiek zmęczony..... Nikt po złotówach nie będzie płakał. Trzymajcie się iCar - byle tak dalej....
    • Gość: Lehoo Taksówkarska wojna w Krakowie IP: *.globalconnect.pl 21.08.09, 14:37
      Nic tak nie poprawia jakości działania jak gorący oddech konkurencji na plecach.
    • Gość: x Jestesmy na 82miejscu na swiece pod wzgledem wolno IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 21.08.09, 14:40
      Jestesmy na 82miejscu na swiece pod wzgledem wolnosci gospodarczej!!!
      Za Kirgizja, Rumunia, etc.!!
      Moze cos zaczyna sie zmieniac ale na razie nie ma w Polsce wolnego
      rynku!!!!!!!

www.heritage.org/Index/Ranking.aspx
    • Gość: klient Złotówy mają problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:40
      Konkurencja zawsze czyni cuda!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka