lenka_13 01.09.06, 12:46 Które polecacie? Gdzie jest miło i przychylnie dla malucha , no i czy są tam zabawki piaskowe czy trzeba mieć swoje? A co ze skutecznością? Sprawdziło się to komuś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluniaaa Re: Groty solne z maluchem? 01.09.06, 14:26 Pozwole sobie skopiować wypowiedzi z innego forum na temat jaskiń solnych: "w niedzielę byłyśmy w rzeczonych jaskiniach solnych. Wcześniej oczywiście dowiedziałam się wszystkiego o nich ze strony internetowej i z rozmowy z pracownikami. Seans w pomieszczeniu solnym trwa 45 minut a najmłodszy pacjent ma 3 miesiące. Niestety moja córcia po wyjściu z jaskini już po godzinie wyglądała jak poparzona. Nie wiem czy 45 minut to było za długo jak na pierwszy raz (choć utwierdzano mnie, że to bardzo bezpieczne i zbawienne dla skóry), czy może córka jest uczulona na jod? W każdym razie pyłek solny napewno rozdrażnił jej skórę no i nasza walka z AZS rozpoczyna się na nowo. Ale klimat w jaskini naprawdę jest super. Tym co mogą korzystać z takiego przybytku bardzo POLECAM. Dzisiaj odwiedziliśmy jaskinię w Rembertowie. Synek bawił się przez 45 minut w solnej piaskownicy, pojadł trochę soli z Morza Czarnego, powdychał i teraz śpi. Nie widać było po nim żadnych działań ubocznych, chociaż pani z obsługi przestrzegała, że może wystąpić gorączka ze względu na "oczyszczanie się organizmu". Podobno jeden seans to jak 3 dni nad morzem, do uzyskania "poprawy stanu zdrowia" wystarczy 3-5 seansów (cyt. z ulotki). Ja też czuję się fajnie, głównie ze względu na to, że mam przewlekłe dolegliwości zatok i po wizycie w jaskini wyraźnie lepiej mi się oddycha." Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: Groty solne z maluchem? 01.09.06, 15:59 Własnie zasanawiała sie czy moge pójsc z mała do takiej groty, teraz chyba bardziej sie zastanowię i skonsultuje sie z pediatrą. Odpowiedz Link Zgłoś