zia86 Podejście drugie. 06.02.10, 10:37 Robię dzisiaj podejście drugie w hotelu. Biorę aparat i kabel, tym razem, postaram zrobić dobre zdjęcia, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Podejście drugie. 06.02.10, 18:05 Jakieś fatum mnie prześladuje, wzięłam nie ten kabel... A! Także musicie poczekać do poniedziałku, ja powiem tylko, że było kolorowo, niskie dekoracje na stołach, podłużny stół PM(takie rozwiązanie wyglądało dużo lepiej niż okrągły) i wiszące kulki. Kolory w dekoracji BARDZO służą tej sali. Poza tym wyjaśniło się kilka kwestii: - Pokrowce są prasowane na krzesłach jakimś specjalnym żelazkiem z parą już przed samym przyjazdem gości(widziałam na własne oczy). - Szklanki na barze są bez żadnego oznaczenia, są poustawiane dla każdego rodzaju alkoholu. - Można mieć dwa kieliszki zamiast kieliszka i szklanki, PM wybiera co woli. No i to chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Podejście drugie. 06.02.10, 18:27 Szkoda, bo byłam bardzo ciekawa co tym razem nam przedstawisz, żebyśmy mogły pochwalić > Kolory w dekoracji BARDZO służą tej sali. To już wiele razy nie tylko ja Ci mówiłam, dobrze że doszłaś wreszcie do tego sama. Wiadomo że bezpłciową salę trzeba ożywić. > - Szklanki na barze są bez żadnego oznaczenia, są poustawiane dla > każdego rodzaju alkoholu. To czemu szklanki na tym zdjęciu miały logo, przecież bardzo wyraźnie to widać Czekamy w takim razie do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Podejście drugie. 06.02.10, 18:33 Też żałuje bardzo, nie wiem jak to się stało. Nie wiem czemu wtedy szklanki miały logo, dzisiaj były też szklanki do piwa i loga nie miały, może tamta PM tak chciała? Albo ta nie chciała? I wiem co jeszcze jest nie tak z tymi zdjęciami, tam jest dość intensywne światło które jeszcze biała przestrzeń wspomaga i na żywo dekoracje i kwiaty wyglądają lepiej a na zdjęciu(nawet z lampą) wszystko robi się takie bardziej szare a kwiaty wyglądają na stare i jakby sztuczne. Specjalnie to dzisiaj sprawdziłam, na żywo kwiaty wyglądały świeżo a na zdjęciu gorzej, zobaczymy jak będzie jak wrzucę je do komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
marmag2 Re: Podejście drugie. 06.02.10, 18:47 kiedyś czytałam teraz się pogubiłam, jakie obrączki?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Obrączki platynowe 06.02.10, 21:20 Babcia namawia mnie na platynowe obrączki, że mniej się rysują trwalszy materiał itd. Ale nie wiem, tamte z szafirami mi się bardzo podobają. Znalazłam kilka fajnych wzorów platynowych, warto w ogóle inwestować w platynowe obrączki? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciaslubna Re: Zia86 - zestawienie 06.02.10, 21:25 ŁOOOOOOOOOOO MATKO!!!! Zia !!!! JUż nie muszę czytać całego forum, wystarczy , że zanurzę się na miesiąc w Twoim wątku. Albo jesteś szalona, albo genialna. ) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 06.02.10, 21:27 Chyba jednak szalona. Przeczytanie całego wątku zajmuje kilka godzin więc jedno popołudnie z herbatą wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 00:16 a kto to siostry motifani? napisz na @ i opisz mi prosze tez dzisiejsze dekoracje, czy Ewa czyta to forum? widziala ta burze....? no i co TY masz z tym kablem? nie masz normalnego aparatu? a te poduszki sa przepiekne!!!! wlasnie zamowilam dwa wzory Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 11:31 Ewa nie czyta tego forum i raczej burzy nie widziała, ona nie ma czasu opowiadała ile klientów teraz ma a jeszcze na targi w Katowicach się zapisali. No właśnie mój piękny nowy aparat Sony został zagarnięty przez mojego ojca na ten wyjazd(co miałam z nim jechać do Barcelony, pamiętacie jak chciałam się na przymiarki sukien umawiać), bo jego się na kilka dni przed wyjazdem zepsuł i nie było sensu i czasu kupować nowego na wariata(mój ojciec to lubi sobie wyszukać jakieś nowinki, porównać oferty itd. zwłaszcza jeśli chodzi o elektronikę) dlatego wzięłam taką jakąś starą cyfrówkę żeby mieć cokolwiek no i takie przeboje mam z nią. Ale zdjęcia w aparacie są nie zginą i jak tylko do Krakowa wrócę i odnajdę kabel to wrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Pierniczki 07.02.10, 11:38 Monika mi przysłała śliczne pierniczki, można na nich umieszczać różne wzory. Bardzo chciałabym je wykorzystać, tylko czy dać je do Candy bufetu(ma na to ktoś bardziej polską nazwę?) czy obok mini deserków a może babeczek? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Pierniczki 07.02.10, 12:03 Możesz poprosić, żeby Ci cukiernik zrobił pierniczki w ten sam wzór co koronka na sukience... Ja bym je wrzuciła do bufetu ze słodyczami, nie do zwykłych deserów. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pierniczki 07.02.10, 12:12 Bardzo dobry pomysł. Ale nie wiem czy cukiernikowi będzie się chciało, ja myślałam żeby zrobić tylko białe z logo(błękitnym takim jak na poligrafii) albo logo we wszystkich przewodnich kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
lvivianka Re: Pierniczki 07.02.10, 12:25 Pierniczki sa moim zdaniem bardzo ladne. Nie lukrowalabym ich na niebiesko. Odpowiednik polski - po prostu slodki bufet. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pierniczki 07.02.10, 12:40 No właśnie słodki bufet to dla mnie bufet gdzie są i desery i ciasta itd. A u nas to będzie bardziej rozdzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Pierniczki 07.02.10, 12:25 misself napisała: > Możesz poprosić, żeby Ci cukiernik zrobił pierniczki w ten sam wzór co koronka > na sukience... > deserów. miss, bo zia podłapała! Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Pierniczki 07.02.10, 12:38 ja tez bym zostawila, jak sa, ew. mozna o takie srebrne drobne kuleczki jesczcze poprosic lub o jakis symbol Wasz, jak ten motyl np. ja bym je ulozyla na slodkim bufecie lub poprostu na stole, jako dekoracje....tu i owdzie w ofercie ta firma ma jeszcze duzo innych wzorow ciasteczek plus torty Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pierniczki 07.02.10, 12:41 No masz rację, może być logo wtłoczone zamiast "pomalowane" chyba nawet lepiej by pasowało. Widziałam różne fajne rzeczy, a skąd jest ta firma bo nie znalazłam? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pierniczki 07.02.10, 12:42 Skoro koronka miała być taka sama na torcie jak na sukience to dlaczego nie na pierniczkach. To oczywiście żarty były tylko nie dałam bo już pisałam co innego po przecinku. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Pierniczki 07.02.10, 19:29 ''Monika mi przysłała śliczne pierniczki'' pierniczki najzwyklejsze, w każdym sklepie osiedlowym kupisz.... a ze lukier z wzorkiem? w brzuchu i tak sie wymiesza.....gdybym miała pójść na wesele i jeść pierniczki i kolorowe żelki zamiast ciasta, to wolałabym zostać w domu.....serio. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pierniczki 07.02.10, 19:45 A kto mówi, że ciast nie będzie? Ja wiem, że w prawie 2500 postów ciężko wszystko znaleźć ale dokładnie opisywałam każdy bufet. Nie chodzi tylko o to co "w brzuchu" ale też o to co dla oka. Odpowiedz Link Zgłoś
lewelina Re: Pierniczki 07.02.10, 19:54 A co złego jest w pierniczkach i żelkach? Zia na pewno tez ma ciasta w swoim menu. Ja nie lubię żelek ale nie zostałabym w domu z tak bzdurnego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pierniczki 07.02.10, 20:14 Zwłaszcza, że na weselu będzie też mnóstwo innego jedzenia i to dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 18:14 Wzięłam się za "projektowanie" zaproszeń na przyjęcie dla druhen, ponieważ firmy odpisały mi, że niestety takich małych ilości to nie robią, albo kosztowałoby to fortunę. Na razie mam dwa fronty, powiedzcie które bardziej wam się podobają? 1. 2. 3. I mam problem z tekstem. Czy napisać bardziej formalnie czy mniej. Formalnie: Zia86 ma zaszczyt zaprosić druhnę na przyjęcie które odbędzie się w Adres 3 kwietnia 2010 roku czy też? Serdecznie zapraszam druhnę na tajemnicze przyjęcie które odbędzie się Adres 3 kwietnia 2010 roku Zapewniona dobra zabawa, niespodzianki i strefa wolna od mężczyzn. Czy może jeszcze jakoś inaczej? Ja skłaniam się ku tej drugiej formie drugiej. Pomóżcie, bo ja ostanie zaproszenia robiłam dawno temu a grafik ze mnie żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 18:46 podoba mi sie ta fotka ale jest jakas kolorystycznie znieksztalcona, pozatym czyjegos autorstwa i warto byloby to uwzglednic nie pislalabym nic na okladce, ew moze w srodku, ta czcionka druhna party na tej fotce wyglada slabo.... tekst powinien byc wprost czyli cel... data ... miejsce... itp... i potem ew cos w stylu: Zapewniona dobra zabawa, niespodzianki i strefa wolna od mężczyzn podpis Zia Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 18:55 Ale słabo wygląda konkretnie ta czcionka czy w ogóle jakikolwiek napis? Dopiero zaczynam coś kombinować, więc nie idzie mi rewelacyjnie. Pomóżcie dziewczyny bo chciałabym je do połowy lutego rozdać. A i jeszcze gdzie mam iść żeby to wydrukować? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:02 Nie masz drukarki w domu? Albo u znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:05 No mam oczywiście ale nie wiem czy ładnie wyjdzie jak sami będziemy to drukować, to chyba jakaś dobra drukarka potrzebna jest? A w jakimś A0 czy czymś takim może byłoby lepiej? I ja mam kupić papier czy oni mi coś zaproponują? Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:19 Moim zdaniem jest za wcześnie, wydaje mi się, że masz już wszystko obmyślane i najchętniej byś to wesele zrobiła jak najszybciej, ale tak się nie da. Nie martw się ja też tak mam i muszę czekać. A tak w ogóle, to mam nadzieję, że zaplanowanie imprezy nie zaczynasz od zaprojektowania zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:33 Dość dużo mam obmyślone. Impreza dla druhen nie jest za wcześnie bo najprawdopodobniej w kwietniu umówimy się na spotkania z projektantami a wtedy druhny już będą mi potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:23 Oj dopóki nie wydrukujesz na swojej drukarce, to nie będziesz wiedzieć. Popróbuj trochę, a nóż wyjdzie ładnie. Najlepiej spróbuj na laserowej drukarce, bo ładniej drukuje. Ja zaproszenia drukowałam na starej, dziesięcioletniej (!) drukarce i bardzo ładnie wyszło. A też był obrazek na nich. Trzeba chcieć a nie robić z siebie takiego, co nic nie potrafi. Do obsługi drukarki nie trzeba wielkich umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:28 Drukowałam zdjęcia dekoracji, sukni, kościoła sali jak szłam do florystki i nie wyszło za ładnie, ale może dlatego, że były one duże na całą kartkę. Ale to chyba nie na takim normalnym papierze tylko jakiś gruby specjalny trzeba mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:06 I w ogóle nie rozumiem tego napisu druhna party. To te dziewczyny już są druhnami? Przecież, jeśli nie są druhnami, to może się okazać, że nie wszystkie się zgodzą na bycie nimi. Zatem napisz jedynie: zaproszenie. A tak w ogóle, to ja bym po prostu zaprosiła dziewczyny ustnie na imprezę (obecność obowiązkowa) i już na tej imprezie poprosiła je o bycie druhnami. A jak już koniecznie chcesz dawać jakieś kartki, to daj na tej imprezie. W tekście niech będzie, że serdecznie prosisz je o bycie tymi druhnami. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:10 Czyli lepszy napis zaproszenie? Dlatego zrobiłam dwa różne bo nie wiedziałam który lepszy. Zaproszenia chce dać w formie drukowanej bo tak będzie fajnie a karteczki z pytaniem będą w prezencie dla nich już na przyjęciu. Czyli na przodzie dać tylko napis zaproszenie czy w ogóle nic? Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia173 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:21 HAHAHAH, kobieto, napiszę CI jedno, jesteś żałosna po prostu, Sorry, troszkę już czytałam Twoich wypowiedzi na forum,ale już nie mogę. Mam wrażenie, że nie żenisz się z miłości tylko dla pokazówy i że całymi dniami nie wychodzisz z domu tylko piszesz, co na ten ślub wymyśliłaś. A te koszty????Kamerzysta-7000zł. Wajda Ci będzie ten ślub kręcił czy co? Na prawdę, nie zazdroszczę CI, ale na rzyganie zbiera od tych twoich pomysłów- ta tabliczka z waszymi imionami i datą ślubu- czy zapraszasz jakiś idiotów, którzy nie wiedzą, na czyj ślub idą? ALbo ten tekst- temat przewodni-kokardyDD Padłam prawie. Myślisz że goście sie zorientują,że taką bzdurę wymyśliłaś. Mam pomysł- podpal się, wejdź do promu kosmicznego i pleć na księżyc, tego goście na pewno nie zapomną. Pamiętaj tylko, żeby dopasować kolor zapalniczki do papiery toaletowego Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:43 Po pierwsze wypowiadasz się na podstawie pierwszego postu który jest już dawno nieaktualny, poza tym oceniasz mnie po kilku wypowiedziach na forum. Czy widziałaś prace tych kamerzystów, żeby móc się wypowiadać o stosunku jakości do ceny czy od razu zakładasz, że 7 tys nie można zapłacić niezależnie za co. Sprawdź pracę MPStudios i wtedy możemy dyskutować. Nie mówiąc już o tym, że w ofercie są 3 kamery HD, flycam, 4osobowa ekipa, trailer do save the date itd. Tablica ma również funkcje dekoracyjne, odsyłam do wątku Emily o sztaludze tam wszystko zostało wyjaśnione. Oczywiście to twoje zdanie i szanuje je, jednak jakby było wypowiedziane mniej napastliwie i w oparciu o jakieś fakty to miałoby szansę być bardziej prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:49 ''poza tym oceniasz mnie po kilku wypowiedziach na forum. '' nie do mnie to pisane, ale uwierz mi każdy kto przeczyta kilka twoich wpisów z tysięcy, które napisałaś, to ma o tobie wyrobioną opinie. Nie jest ona pozytywna. co do zaproszeń? w jakim celu organizuje sie takie przyjęcie dla druhen? nie możesz ich zapytać przy kawie , czy zechcą być druhną w dniu ślubu? musisz zaraz z wielką pompą robić zaproszenia i imprezę? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:57 I to niby ja pytam się bez przerwy o to samo? Temat przyjęcia dla druhen był już omawiany ale powiem jeszcze raz. Nie mogę zaprosić ich przy kawie, chce je odpowiednio wyróżnić bo to moje przyjaciółki są. Dlaczego mam tego nie robić? I dostaną jeszcze prezenty ode mnie z pytaniem czy zostaną moimi druhnami, to dopiero zbrodnia będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:22 Czyli lepiej będzie jak na górze będzie napisane Druhna Party(czy zaproszenie?) A potem Data - 3 kwietnia 2010(czy bez data?) Godzina - 18:00 Miejsce - Adres I na końcu zdanie? Czy coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:29 Zia, a czy Ty musisz wszędzie pakować te wtręty z angielskiego? druhna party, polka dots i candy buffet - czy Ty się wstydzisz po polsku mówić i pisać, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:39 Nie przeszkadza mi to. Druhna party po prostu mi się spodobało, polka dosts tak się nazywa, poza tym jakby ktoś chciał zobaczyć co to za styl to jak to po polsku to nic mu nie wyskoczy a na candy buffet nie mam innego określenia, bo to ani bufet słodki, ani bufet ze słodyczami(choć to już najprędzej) można by napisać cukierkowy bufet ale tam nie będzie samych cukierków. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:29 Nie pisz Druhna party, już Ci to mówiłam. To sugeruje, że impreza jest dla druhen, a przecież te dziewczyny jeszcze nimi nie są. Napisz zaproszenie. A tekstów zaproszeń w necie jest mnóstwo. Kopiuję pierwsze lepsze (może coś z tego sklecisz): Wzór 1 Czad impreza się szykuje, Jak przegapisz będziesz frajer! Wymagany ubiór trendy, Nastrój cool i ... prezent bajer! Zapraszam Cie dzisiaj na imprezę życia! Będzie fajna muza i ... mleko do picia! Wzór 2 Zapraszam Cię na imprezę, która odbędzie się dnia ..……….. o godzinie ……..…..w …………... Mam nadzieję, że przyjdziesz. Będą wszyscy nasi wspólni znajomi ze studiów. Szykuje się udane spotkanie. Wzór 3 Imprezę czas zacząć! Aby jednak wszystko zostało zapięte na ostatni guzik musisz zjawić się na niej w doborowym nastroju i ciałem pełnym pozytywnej energii. Zaczynamy o godzinie ………….. w ……………… Odmowy nie przyjmujemy! Wzór 4 Moje imprezy się bardzo długo pamięta. W tym na pewno mi pomoże Twoja buzia uśmiechnięta !!! Serdecznie zapraszam ......................(imię i nazwisko) w dniu ..... o godz. ....... adres........... na imprezkę. Szaleństw i pląsów nie będzie końca. Wzór 5 Drodzy przyjaciele! Mam zaszczyt zaprosić Was na imprezę z okazji ………, która odbędzie się w dniu ………….. o godzinie ………. w ………………Będzie miła zabawa. Serdecznie zapraszam! Wzór 6 Serdecznie zapraszam na imprezę ogrodową w moim domu w dniu ………..……. o godzinie …………….. Na imprezie obecni będą: ……………………. Zatem i Was nie może zabraknąć! Wzór 7 Mam niebywały zaszczyt zaprosić Cię na wspaniałą imprezę zaplanowaną dnia.... na godzinę..... w ..... Liczę, że Twoja obecność uhonoruje zabawę, która z pewnością będzie wyśmienita! Wzór 8 Zupełnie bez okazji organizuję imprezę dnia..... w....... Jak się to wszystko zakończy – nie wiem, ale liczę na niezapomniane wrażenia z udanej zabawy!. Nie może Cię zabraknąć – dlatego nie zastanawiaj się – jesteś zaproszony i wykorzystaj to! Wzór 9 Szykuje się wyśmienita zabawa – dnia..... o godzinie.... w ..... organizowane jest spotkanie klasowe! Chcesz obaczyć swoich kolegów i koleżanki? Chcesz odnowić kontakty? Nic prostszego – Ty także jesteś mile widzianym gościem! Wzór 11 Dnia.... w klubie..... organizowana jest impreza w celu uświęcenia dnia wolnego od pracy! Zapraszam serdecznie na tak wyśmienitą zabawę, która rusza o godzinie .... Wzór 12 O godzinie.... w dniu.... roku pańskiego..... zaczyna się niesamowita impreza, która z pewnością będzie długo w naszej pamięci.... lub w pamięci tylko niektórych z nas. Dlatego nie zastanawiaj się – jesteś zaproszony na niepowtarzalną imprezę, zorganizowaną spontanicznie, która będzie najlepszą zabawą w Twoim życiu! Przychodź – czekamy! Wzór 13 Serdecznie zapraszam na wyśmienitą imprezkę, która odbędzie się dnia .... o godzinie .... w .... (miejsce/nazwa lokalu). Szykuje się świetna zabawa w gronie przyjaciół, dlatego i Ciebie nie może zabraknąć. Przyjdź, a z pewnością nie pożałujesz swojej decyzji! Wzór 14 Już niebawem odbędzie się impreza, która z pewnością zostanie w naszej pamięci na bardzo, bardzo długo! Zaczynamy zabawę o godzinie .... w .... (nazwa), ale gdzie skończymy - owiane jest to tajemnicą! Poimprezujmy wedle szalonych pomysłów, których nam nigdy nie brakuje! Wzór 15 Uroczyście zapraszam na szaloną imprezę, która odbędzie się dnia .... o godzinie .... w ..... (miejsce). Problemy i smutki zostawiamy w domu i idziemy "w miasto", aby przeżyć niezapomnianą przygodę! Nie może Ciebie zabraknąć - dlatego przychodź! Wzór 16 Serdecznie zapraszam na długo planowaną i dopiętą na ostatni guzik zabawę! Według planu spotykamy się ..... (miejsce) o godzinie ..... Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem będzie cała nasza klasa z ..... (podstawówki/gimnazjum/liceum/grupa ze studiów)! Dlatego i Ciebie nie może zabraknąć. Zapraszam raz jeszcze - szykuje się wyśmienita imprezka w gronie dobrych znajomych! Wzór 17 Zapraszam serdecznie na małą, niemalże kameralną imprezkę! Jak to mówią, każda okazja jest dobra, więc z pewnością powód do świętowania znajdziemy razem! Zabawa organizowana jest dnia .... o godzinie .... w ..... Liczę, że uświetnisz imprezę swoją obecnością! Wzór 18 W pierwszy wolny weekend (..... - data) organizowana jest impreza integracyjna dla współtowarzyszy niedoli. Rozpoczynamy integrację o godzinie .... w .... (miejsce). Obecność jest obowiązkowa, po prostu musisz tam być! Wzór 19 Mój Drogi ..... (imię)! Zapraszam bardzo serdecznie na imprezę, która odbędzie się dnia .... o godzinie .... w ..... Nie może Cię zabraknąć, dlatego już teraz zarezerwuj sobie wolny wieczór! Gwarantuje niezapomniane wrażenia! Do zobaczenia na miejscu! Wzór 20 Serdecznie zapraszam dnia .... o godzinie .... do ..... Odbędzie się tam niesamowita, nieziemska, niezapomniana, szalona, wyśmienita i najlepsza impreza na całej kuli ziemskiej! Nie może Cię zabraknąć - nie zastanawiaj się nawet i przychodź! Gwarantowane mocne doznania i rewelacyjna zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:35 Dobrze. Czyli zaproszenie a teraz jeszcze na zewnątrz czy w środku? Dzięki za teksty zaproszeń coś wybiorę i poszperam. Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia173 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:31 Najlepiej zrób kilka zaproszeń z różnymi kombinacjami i daj każdej druhnie kilka zaproszeń, żeby nie było. Ty kobieto serio nie masz innego życia i innych spraw oprócz tego ślubu. Chyba po będzie CI się tak nudziło że kopniesz w kalendarz Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 19:37 Siedzę sama u rodziców i jestem chora i jest po sesji. Nie mam absolutnie żadnych innych zajęć. Po ślubie jedziemy w świetną podróż poślubną, zmieniamy uczelnie, wyjeżdżamy do Wawy, nie będzie mi się nudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia173 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 20:06 Ojejciu, jak mi się słodziusieńko zrobiło, mamusiu kochanieńka. A cio na jutro planujesz, będziesz szukała odpowiedniego koloru wody do dzbanuszków na kwiatki?No może nie będzie CI się nudziło bo sobie jakiegoś słodkiego bejbuszka zrobicie?Tylko koniecznie musisz mu rozkazać, jaki ma miec kolor włosów, bo mamusia będzie się gniewać jak będzie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 20:13 Nie planuje, to samo wychodzi. Dziecko planujemy gdy będziemy mieć odpowiednie warunki do tego, na razie chcemy skończyć studia, rozpocząć aplikacje, pozwiedzać trochę świata. Niektórzy są perfekcjonistami jeśli chodzi o swój ślub i nie jest to nic złego. Nie ma jednego dobrego przepisu na organizacje ślubu i wesela więc nie wiem czemu się wyśmiewasz i mówisz jeszcze jakimiś dziwnymi zdrobnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
demetrios933 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 20:18 Bo ty jesteś taka słodziutka i milutka że jak przeczytam twojego posta to też taka się robię Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 20:23 No jestem, nie widzę potrzeby odpowiadania komuś równie obraźliwie jak on mnie bo to wywołuje tylko niepotrzebne konfliktu które do niczego nie prowadzą. To nie mój poziom prowadzenia dysputy. Dyskutować mogę zawsze ale nie wymagajcie ode mnie napastliwości, złości czy innych negatywnych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 20:27 Po pierwsze: Zia chcesz pochwalić się nowa florystka wklej zdjęcia. Po drugie: demetrios933 jeśli chcesz wypowiadać się na tym forum rób to KULTURALNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny - zaproszenia - sama zrobiłam. ;) 07.02.10, 20:48 Dorothy ale ta strona jest bardzo ciężka do wklejania zdjęć i jest tego za dużo. Przecież nie ma zakazu wklejania linków. Ale spróbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Słodkości dokładny opis 07.02.10, 20:05 Widzę, że zrobiło się zamieszanie dlatego dokładnie opiszę co i jak. Słodkości będą podzielone na bufety. Będzie: 1. Bufet z mini deserków(tych które mamy w cenie od hotelu) 2. Babeczki, dwa stelaże ustawione po bokach fontanny: 3. Fontanna czekoladowa(z białą czekoladą) 4. Bufet z żelkami, lizakami, pierniczkami itd.(buffet candy było szybciej ale niech będzie ) 5. Tort weselny 6. Tort Pana Młodego(który najprawdopodobniej po północy zostanie rozkrojony i dołożony do paczek z ciastem) 7. Paczki z ciastem na odchodne Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 20:43 Za dużo, Zia, za dużo tego. Ostatnio byłam na kilku weselach i wiem, że słodkości nie schodzą. Po prostu ludzi mdli już często po torcie i nie mają siły ani miejsca w żołądku, żeby jeść więcej słodyczy. Ciepłe dania wchodzą najlepiej i to w nie warto zainwestować i przemyśleć. Natomiast bardzo sprawdzają się paczki z ciastami wydawane na pożegnanie. Nazajutrz jest okazja skosztować tych słodkości. Nie przesadź ze słodkościami, bo po prostu to się zmarnuje. Ten stolik z mini deserkami jest ok, wygląda apetycznie. Ale z Candy stolika zrezygnowałabym całkowicie. Zwłaszcza, że będzie fontanna czekoladowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 20:49 One wszystkie mają również funkcje estetyczne więc jeśli się nie sprawdzą to trudno. Poza tym u mnie prawie w ogóle nie będzie podawanych ciepłych dań także myślę, że słodycze będą schodzić bo każdy z gości weźmie sobie coś ciepłego, czy zimnego i tyle ile będzie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 20:56 Zia, wybacz, ale w takim wypadku funkcja estetyczna jest nieco bez sensu. będziesz mieć wypas dekoracje plus finezję na talerzach - wystarczy tego cieszenia oka, naprawdę. szkoda, żeby jedzenie się zmarnowało. nie pisz proszę - "jeśli się nie sprawdzą, to trudno", bo brzmi to tak, jakbyś pisała "jak ludzie nie zjedzą, to się wyrzuci", a tak z jedzeniem po prostu nie można postępować. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 20:59 Raczej myślałam o wzięciu do mieszkania i zjedzeniu po weselu. Oczywiście jeśli będą się do tego nadawać. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:13 a jeżeli okaże się, że nie będzie się nadawać? to i tak trzeba będzie wyrzucić... to nie lepiej od razu zrobić mniej? Zia... skoro tyle osób Ci powtarza, że BĘDZIE ZA DUŻO, to dlaczego tak uparcie obstajesz przy swoim? naprawdę nikt nie chce Ci zrobić na złość, po prostu jak masz 70 os. na imprezie to NIE POTRZEBA aż tyle jedzenia. czyste marnotrawstwo, niestety - i to tylko po to, żeby "wyglądało"... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:16 Ale tego będzie mniej. Tak jak pisałam nie chodzi o ilość tylko o różnorodność. Bufetów będzie tyle ale nie będzie na nich jakoś nie wiadomo jakich ilości tych słodyczy. No ale zastanowię się co by można było wyrzucić, obgadam to z naszym cukiernikiem. Już pisałam, że znalazłam super sposób jakby okazało się, że zostało, rozdamy bezdomnym w ramach dzielenia się szczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:25 tak. już widzę, jak po weselu biegasz w sukni za naście tysiaków po brudnym dworcu i częstujesz bezdomnych (niezbyt czystych, niezbyt świeżo pachnących i niekoniecznie trzeźwych) babeczkami. ponoć rano po weselu miało być śniadanie no powodzenia w realizacji tej szczytnej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:33 Ale właśnie bardzo chętnie. Właśnie w sukni za kilkanaście tysięcy(przecież mi jej nie zedrą). Jak już pisałam ja uwielbiam ludzi(tych niezbyt trzeźwych i czystych też) i często daję coś bezdomnym albo zatrzymuje się na krótką pogawędkę, niektórzy z nich mają bardzo ciekawe rzeczy do powiedzenia. Myślałam raczej o zrobienie takich pakunków w których weźmie się też to co zostałoby z bufetów normalnych. A śniadanie będzie ale na pewno nie wcześniej niż o 11, oczywiście to zależy o której zakończy się wesele ale wcześniej niż o 6 to raczej nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 marnowanie jedzenia- nie tylko do ziaa 07.02.10, 21:28 i poczytaj sobie www.niemarnuje.pl/marnowanie-zywnosci.html www.bankizywnosci.pl/ -Kupujesz za dużo jedzenia - chcesz czy nie, wyprzesz to ze świadomości czy nie to jedzenie w większości wyląduje w koszu- i to nie jest zarzut tylko do ciebie bo wiele PM przegina z ilością jedzenia na weselach. Goście rozgrzebią coś skubną- reszta out. -fontanny, mini deserki (choć te akurat popieram) ciasta, candy bufety: nie dasz rady tego zmagazynować, goście nie dadzą rady tego zjeść -bezdomni nie będą jedli (i wcale im się nie dziwię) żelków, lizaków itp. Zia, ja akurat wiem, że kierujesz się porywem serca, ale TO NIE ZADZIAŁA. I nie wyobrażam sobie jak zmęczona po weselu, albo nawet rano śmigasz na dworzec. Poczytaj, przemyśl, czy na pewno chcesz uczestniczyć w tym cyrku i traktować jedzenie dekoracyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: marnowanie jedzenia- nie tylko do ziaa 07.02.10, 21:33 może Tobie się uda przekonać Zię, ale coś widzę, że to jak z motyką na słońce Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: marnowanie jedzenia- nie tylko do ziaa 07.02.10, 21:36 Skonsultuje się z cukiernikiem i zobaczymy co ustalimy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: marnowanie jedzenia- nie tylko do ziaa 07.02.10, 21:38 Akurat żelki, lizaki itd. mają dłuższy okres zdatności do spożycia i te weźmiemy do domu ja zjadam takie rzeczy hurtowo. A inne słodkości i nie tylko są zdatne do zjedzenia dla każdego normalnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:01 O albo mam lepszy pomysł! Każemy wszystko ładnie zapakować i po weselu jak już ostatni gość się rozejdzie pójdziemy w okolice dworca i galerii i rozdamy bezdomnym niech i oni mają coś z naszego szczęścia. Mówię całkowicie serio. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 20:52 też uważam, że za dużo tego dobrego. spokojnie możesz wywalić słodki bufet oraz babeczki koło fontanny z czekoladą - tego jest naprawdę zbyt wiele. pewnie będziesz bronić i jednego, i drugiego, ale jak już coś słodkiego MUSI być przy fontannie, to wybierz takie waflowe rureczki lub właśnie wafelki w fajnych kształtach - niczym nieprzekładane, nie będzie zbyt słodko, i oczywiście jakieś owocki koło tej fontanny a czy planujesz jeszcze na weselu takie "normalne ciasta"? wiesz, pokrojone, do brania przez gości (serniki, szarlotki, karpatki, fale Dunaju czy co kto jeszcze chce)? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 20:58 Babeczki nie są do maczania w fontannie oczywiście(choć jak ktoś chce to droga wolna), do fontanny będą owoce i wszystko co powinno być. Dużo jest różnych bufetów ale nie będzie na nich nawalone nie wiadomo ile tych słodkości, wszystko z umiarem, raczej chodzi o różnorodność niż ilość. Takich normalnych krojonych ciast nie planuje a na pewno nie jakieś duże kawałki, preferuje słodkości pokrojone w małe kawałki czy też w formie babeczek czy mini deserków wszystko żeby było "na raz". W mini deserkach będzie torcik truskawkowy i sernik z brzoskwiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:04 to skoro "oczywiście nie są do maczania", to lepiej zamieść takąż informację przy fontannie, bo jeszcze ktoś zamoczy i będzie wiocha ja bym pewno zamoczyła, cóż za fopa! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:09 Tak jak napisałam jak ktoś zamoczy to proszę bardzo. Przecież chodzi o to, żeby się weselić a nie patrzeć sobie na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
chocoladette Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:01 O ile dobrze zrozumialam, to idea takiego stolu z cukierkami bylo to, ze goscie maja to zabrac ze soba. Oprocz tego chcesz jeszcze tylko rozdawac ciasto, czy jeszcze beda jakies prezenty dla gosci? Co do slodkosci to wszystkiego jest za duzo. Fontanna, babeczki, cukiereczki, deserki, nikt tego nie zje. Co to jest tort pana mlodego? Bedziecie miec jakies osobne torty? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:08 Tort PM to tort który pokazuje jego zainteresowania itd. Jak wpiszesz w google Groom Cake to wyskoczy. Będzie w pokoju do odpoczynku wystawiony na widok a potem tak jak już pisałam pokroi się go i doda do paczek z ciastem. Podziękowania dla gości będziemy mieć oczywiście przy nakryciach, pudełeczka z ciastem to ukłon w stronę starszych(nielicznych) gości a przecież również mogą być estetyczne, zamówimy do nich specjalne pudełka. Odpowiedz Link Zgłoś
chocoladette Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:39 OK, nie wiem wprawdzie po co wystawiac taki tort na widok publiczny, zresta po kilku godzinach stania moze nie byc juz bardzo zjadliwy, ale przyjmuje to jako kolejne niezrozumiale dla mnie slubne dziactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:45 Tort oczywiście będzie w gablocie w której będzie zimno. Mój narzeczony chciał mieć jakiś akcent związany ze swoim hobby na ślubie a taki tort właśnie do tego służy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 21:54 nawiązując do słodkości u Ciebie na weselu ... ] ja myślę o takich malutkich słodkich ciasteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 22:01 Jako tort czy jako babeczki czy jako słodkości? W każdej z tej wersji są super. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 22:04 wiedziałem!! mi też się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 22:12 A może napiszesz więcej o sobie? I skąd zainteresowanie moim wątkiem takie nagłe? Kiedy macie ślub? Co planujecie? Nieczęsto mamy szanse gościć tutaj mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Słodkości dokładny opis 07.02.10, 22:14 może innym razem cosik więcej napisze.. O sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Nowa florystka 07.02.10, 20:52 Dobrze ponieważ Dorothy mnie pogoniła to jeszcze raz. Dostałam namiary na nową florystkę o której istnieniu nie wiedziałam. Strona wygląda zachęcająco, umówię się na spotkanie. Co myślicie? Wpiszcie Studio Sulik w google to wyskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Nowa florystka 07.02.10, 21:19 To fajnie. Bardzo się dziwie, że jeszcze nigdzie na nią nie trafiłam. Dziewczyny z Krakowa, macie może jakieś info na jej temat? Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Nowa florystka 08.02.10, 01:34 Mnie to jedna sprawa zastanawia. Wyszukujesz wciąż nowych florystek, one robią dla Ciebie cenniki, ale jeszcze nie zauważyłam żebyś napisała, ze byłaś z nimi na Waszej sali i w kościele i one powiedziały jakie kolory i jakie dekoracje będą najlepsze w tym właśnie miejscu, co jest podstawą. Dla mnie robienie wyceny z kosmosu brzmi dziwnie. Oczywiście możesz z nimi negocjować, bo nie wszystko musi Ci się podobać, albo mogą się okazać do niczego i zaprzestać dalszych rozmów. Dziwi mnie wypytywanie na forum o kolory (co kilka dni ustalasz inne, które są już ostatecznymi), skoro (prawie) żadna z nas nie widziała tej sali, a zdjęcia to niestety za mało żaby ocenić dokładnie realia. Czy Pani Eva, która robi dekoracje w tym hotelu i rozmawiała, już jak się domyślam z Tobą niejednokrotnie, nie umie Ci zasugerować co będzie najlepsze? To po co Ci te florystki? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:22 Dziewczyny a może wy macie jakieś fajne grafiki/zdjęcia które mogłabym wykorzystać w zaproszeniach? Czy myślicie, że zdjęcie powinno nawiązywać do kolorów przewodnich? I jaką czcionką pisać w środku, chyba czarna będzie najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:39 zia86 a myślałaś o takich klimatach, tylko w twojej kolorystyce przewodniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:45 Ale o takich klimatach na ślubie, czy o takich klimatach jako okłada zaproszenia? Ciekawe ale chyba nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:46 myślałem raczej o ślubie... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:48 To na pewno takie klimaty odpadają. Choć ślub w stylu afrykańskim byłby ciekawy to zupełnie do nas nie pasują. Nigdy nas do Afryki nie ciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:52 ja się zastanawiam nad takimi dziwnymi klimatami... mogło to by byc coś niezapomnianego... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:53 Jestem jak najbardziej za, jeśli ktoś tylko ma zajawkę na ten temat to wyjdzie super. Ja jestem bardzo za tematycznymi weselami. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 21:51 A to jest dobre pytanie. Narzeczony by chciał Cadilaca DeVille(tego ze skrzydłami) bo lubi stare amerykańskie muscle cary, zastanawiamy się też nad ciekawym sportowym cabrio(ale ciężko o taki w Krakowie) albo Lamborghini Gallardo - kolejna miłość narzeczonego. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 21:59 ja bym chciał coś oryginalnego ale z ty może być problem w naszym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 22:05 Oj też byśmy chcieli ale ciężko jest naprawdę. W naszym kraju z czymś oryginalnym w przemyśle ślubnym jest ciężko i trzeba się nagimnastykować. Ale jeśli chcielibyście w stylu afrykańskim to może na słoniach, można wypożyczyć z cyrku tylko pewnie trzeba by było mieć pozwolenie na "przejazd" takim dużym zwierzęciem przez miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 22:12 tez o tym myślałem... normalnie bajka, tylko jak to załatwić, Masz jakiś pomysł?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 22:20 Myślę, że z załatwieniem słoni nie będzie problemu. Można je wynająć z cyrku(najlepiej razem z treserem) gorzej będzie z przejazdem. A gdzie macie ślub i wesele, bo jak w jakimś dużym mieście to będzie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 22:26 mamy wesele w warszawie, w PKIN i to może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 22:33 No to może być. Widziałam w jakimś piśmie ślubnym wnętrza PKIN i wyglądały bardzo ładnie. To może przed pałacem na placu chociaż jakaś rundka honorowa. Musisz napisać do wydziału komunikacji pismo i zapytać się co zrobić w takiej sytuacji, czy potrzebujesz jakieś pozwolenia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 22:58 zia86 napisała: > Myślę, że z załatwieniem słoni nie będzie problemu. Można je wynająć z > cyrku(najlepiej razem z treserem) gorzej będzie z przejazdem. A gdzie > macie ślub i wesele, bo jak w jakimś dużym mieście to będzie trudniej. CZY JA ŚNIĘ???????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:01 Pan się pytał to radzę najlepiej jak umiem posiadając skrawki informacji o nim i stylu jaki lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:01 nieeee, to się dzieje na prawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:05 Doskonale wiem, że bawimy się w kotka i myszkę ale robię to żeby zapełnić wątek i móc założyć nowy bez tego miszmaszu. No chyba, że naprawdę chcecie mieć afrykańskie wesele, przejazd na słoniach przez środek Warszawy i wesele w PKIN. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:07 słonie to nie realna akcja, reszta tak. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:08 Ok, choć i tak nie chce mi się w to wierzyć. To co jeszcze chciałbyś wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:10 zia86 napisała: > Doskonale wiem, że bawimy się w kotka i myszkę ale robię to żeby > zapełnić wątek i móc założyć nowy bez tego miszmaszu. ta. A ja jestem zakonnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:15 a co zakonnica robi na tym forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:17 Planuje śluby wieczyste P Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:21 johnny_b_good napisał: > a co zakonnica robi na tym forum?? wybacz,ale masz nierówno pod sufitem, jeśli z tymi SŁONIAMI to Ty na serio. Dorothy: no nie wytrzymałam, przepraszam,ale i tak opuszczam już wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:23 nie czułaś ironii....???? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:27 Nie Zose oczywiście, że nie na serio. W panu już mi się coś nie podobało od tego zdjęcia a jak wyskoczył z babeczkami to miałam pewność. Jednak ponieważ zobaczyłam ile mi się postów produkuje przez tego pana to stwierdziłam, że jak zacznę mu odpowiadać to już w nocy wątek się zapełni. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:33 Podejrzewam, że jak nie dzisiaj, to na pewno rano pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:38 Mam nadzieje. Na szczęście mam cały tydzień wolny więc kiedy pęknie to będę miała czas przygotować nowe, wreszcie aktualne zestawienie, a to wbrew pozorom trochę zajmuję. A wy nie będziecie się musiały przebijać przez ten gąszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:01 zose, czilaut! zia zaraz napisze "żartowałam" Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:04 uwaga , robi się ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:05 afortunada napisała: > zose, czilaut! zia zaraz napisze "żartowałam" Na pewno LITOŚCI błagam zia!!!! ja 'znam Cię już trochę', ale z tymi słoniami... jak zobaczyłam co Ty wypisujesz to padłam... Nie widzisz,że ten PAN SIĘ ZBIJA? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:10 Napisałam, że widzę ale przeciągałam jak najdłużej żeby zapełnić wątek. Popatrzcie zostało już tylko 120 postów do końca i będziemy mogli opuścić tego kolosa. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:15 To i ja się dopiszę, coby szybciej poszło Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:34 Bardzo dziękuje. Zbliżamy się do 2400. A jeśli ten wątek się nie zamknie po 2500 to już nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:39 Zamknie się, zamknie. Mam nadzieję, że gazeta nie zmieniła limitów Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:42 Nie no to już by było głupie jakby były większe limity, moim zdaniem 1500 to i tak powinien być maks, widzicie co się z tym wątkiem stało nie da się przez niego przebić i nawet ja się w nim gubię. A coś nasz pan zamilkł... Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:44 Pewnie spać poszedł W sumie miałam do Ciebie jakiś interes, ale zapomniałam o co chodziło I w sumie będę do Ciebie pisać z pewnym pytaniem odnośnie Twojej pracy, ale muszę mieć chwilę żeby usiąść normalnie przy kompie a nie w przelocie pomiędzy kuchnią a pokojem Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: a czym jedziecie do ślubu??? 07.02.10, 23:48 Pisz i jeśli chodzi o interes(ciekawe jaki) i jeśli chodzi o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 21:57 Dziewczyny a może takie zdjęcie? Z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 22:01 dzięki za te "dziewczyny" Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 22:06 Przepraszam bardzo. A swoją drogą mężczyzna rozprawiający o babeczkach to naprawdę coś niezwykłego, przypominasz mi narzeczonego. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 22:04 ono tak wygląda w całości? kadrowanie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zaproszenia dla druhen - zdjęcia 07.02.10, 22:09 Ucięło kawałek. Tutaj jest całość. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Druhenki 07.02.10, 22:00 A tak w związku z tym zdjęciem co teraz wkleiłam to mi się przypomniało. Ustalamy z narzeczonym ilość drużbów i druhów i on mi się nagle pyta: - A ty chcesz mieć takie dzieci co sypią kwiatki? - Kochanie ale my nie mamy dzieci na weselu przecież więc to niemożliwe, ale podoba mi się to bardzo. - To wypożyczymy. Nie ma jakiejś agencji ze statystami co dzieci do ślubu wypożycza? I kto ma bardziej szalone pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Druhenki 07.02.10, 22:24 Akurat tu nie za bardzo masz się czym chwalić Zia... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhenki 07.02.10, 22:31 Ja się nie chwalę. Ja tylko pokazuje, że nie tylko kobiety mają dziwne pomysły związane ze ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
beti1970 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 22:33 poczytałam troszkę to forum, bo akurat nieco jestem w temacie (ślub cywilny w planach i przyjęcie - niewielkie) ale padłam przy Twoich wątkach padłam i leżę to jest wstrząsające juz nawet nie chodzi o ilość pieniędzy wydanych na tą uroczystość, jak macie ich za dużo - nie ma sprawy, na wesele mozna pewnie i 200.000 zeta wydać.... wstrząsające dla mnie jest to podejście do tematu zrobiłaś z tego dnia sztukę dla sztuki w zasadzie wychodzi na to, że została forma a treść znikła chciałabym zobaczyć Cię w sierpniu albo we wrzesniu 2011 roku... jak się to wszystko skończy jest tak, że wiele osób preferuje gonić za króliczkiem, ale złapać go to już żadna przyjemność. ale Ty złapiesz króliczka w lipcu 2011 (nie mam tu na mysli Twojego męża tylko to całe przedstawienie - które się wtedy odbędzie). Jak Ty przeżyjesz ten fakt, że już PO.... To całe wesele chyba zaangażowało cay Twój czas i mysli w 100% To jest porażające Czy czasami się zastanawiasz, co bedzie - jak już wrócicie z tej podróży poslubnej??? Czym sobie zajmiesz czas i mysli???? I jeszcze Twój przyszły mąż z hasłem "wypozyczenia dzieci" ??? No jak dla mnie masakra, ale wnioskuję, że będzie z Was idealne małżeństwo. Mój facet w zyciu by czegos takiego nie wymyslił. Padłam i leżę.... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 22:37 Po ślubie w sierpniu 2011 roku będziemy zajęci szukaniem fajnego mieszkania w Warszawie i przeprowadzką. Pomimo tego, że wydawać by się mogło, że ślub i forum pochłania cały mój czas to tak nie jest, robię też dużo innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Lista prezentów 07.02.10, 22:41 Masz już coś takiego jak lista prezentów?? A może wcale tego nie preferujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Lista prezentów 07.02.10, 22:46 Preferuje jak najbardziej. W Polsce są już sklepy oraz serwisy internetowe gdzie można taką listę zrobić. Jednak my będziemy prosić o pieniądze ponieważ nie mamy jeszcze własnego mieszkania a "posag" mam zapewniony od mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Lista prezentów 07.02.10, 22:48 masz jakieś linki do takich sklepów?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Lista prezentów 07.02.10, 22:50 Wiem, że na pewno Rosenthal ma taką opcje, Duka chyba też Almi Decor i Fabryka Form. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Lista prezentów 07.02.10, 22:52 coś będę musiał pomyśleć o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
beti1970 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 22:51 zia86 napisała: > Po ślubie w sierpniu 2011 roku będziemy zajęci szukaniem fajnego > mieszkania w Warszawie i przeprowadzką. > Pomimo tego, że wydawać by się mogło, że ślub i forum pochłania cały > mój czas to tak nie jest, robię też dużo innych rzeczy. no super - temat zastępczy jak należy ze dwa kolejne lata na znalezienie mieszkania - czyli wybór wśród pięciu tysięcy ofert, potem z pięć lat na urządzanie i wybór mebli a jesli mogę spytać to jakie to są te inne rzeczy? wiesz, tak sobie podczytywałam te Twoje wątki i cały czas nie mogę się oprzeć wrażeniu - że zyjesz w jakimś wyimaginowanym świecie, a cały ten slub to jedna wielka mistyfikacja i fantazja.... w realnym świecie tak się nie funkcjonuje nawet osoby bardzo bardzo dobrze sytuowane (a znam kilka takich osób) - tak się nie zachowują.... naprawdę jak to czytam wszystko, to mam wrażenie, że jestem w 1975 roku (miałam wtedy 5 lat), siedzę w przedszkolu i razem z koleżankami sobie opowiadamy jak będzie nasz slub wyglądał.... jakaś mrzonka, fantazja, ułuda A myslałaś co będzie jak by cos na tym slubie nie wypaliło (nie mówię tutaj o dramatch, prawdziwym nieszczęściu - i absolutnie Ci tego nie zyczę) - np. zabraklo by prądu, albo od fajerwerków zapaliła się dekoracja, albo tort zjechał ze stolika i się zniszczył??? takie rzeczy się zdarzają czasami ktos popełni błąd, czegoś nie dopilnuje opona w samochodzie strzeli róznie bywa... przecież jak masz tak wszystko zaplanowane - to błahostka urosnie do rangi problemu na miarę katastrofy... nie da się zaplanować zycia, nie zawsze jest różowo czemu nie masz dystansu do tego zamieszania, przecież tak naprawdę to zwykły dzień, taki jak każdy inny, a w Twoim wymiarze nawet nie będzie istotny z punktu widzenia religijnych przekonań (biezresz slub w kosciele bo taka tradycja i ładnie jest - czytałam). O co chodzi?? Proszę wytłumacz mi? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 22:55 a tak jak już mówimy o planowaniu, to zaplanowałaś już dzieci?? Jaki kolor oczu będą miały?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:00 Dzieci chcemy dwójkę chłopca i dziewczynkę ale dopiero po 30. Będą miały oczy niebieskie bo my oboje takie mamy a to gen recesywny, ale co ma kolor oczu do planowania? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:02 niee , nic, to taki żart z mojej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
beti1970 interesujace... 07.02.10, 23:18 Dzieci chcemy dwójkę chłopca i dziewczynkę ale dopiero po 30. Będą miały oczy niebieskie bo my oboje takie mamy a to gen recesywny, ale co ma kolor oczu do planowania? a jak się urodzą bliźniaki, dwie dziewczynki??? albo się wcale nie urodzą (teraz co trzecia para w Polsce ma problemy z prokreacją, zwłaszcza u kobiet po 30 roku zycia płodność spada - poczytaj troszkę) co wtedy???? Ja nie wiem, rozmawiam z Tobą i cały czas nie mogę oprzeć się pewnemu wrażeniu, ale zachowam je dla siebie - mimo wszystko netykieta obowiązuje każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: interesujace... 07.02.10, 23:25 Bliźniaki byłyby super! Jeśli nie będziemy mogli mieć dziecka to adopcja(z pewnych względów jest mi bliska). Jeśli chodzi o dzieci to będzie dobrze niezależnie od tego co się urodzi, jak to się mówi, ważne żeby było zdrowe. Ale pytanie było o to co chcemy a chcielibyśmy chłopca i dziewczynkę a co wyjdzie to zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 22:59 Raczej chodziło mi o to, że u nas bez przerwy coś się dzieje i tak również będzie po ślubie. Inne rzeczy - aktorstwo, polityka, prawo, moda, fantastyka, RPG oprócz tego sporty różne. Żyje w normalnym świecie, jestem realna i cała organizacja i ślub również są realne. Dziewczyny z forum mnie widziały na własne oczy rozmawiały ze mną, jestem, żyje, istnieje nie mam 5 ani 14 lat. Widziały również mojego narzeczonego więc i on jest realny. Co do jakiś wpadek to już kiedyś pisałam, że jeśli coś<odpukać> nie wypali to nie będzie tragedii. Właśnie o to chodzi w tej całej organizacji, żeby jak coś się stanie to będę mogła sobie pomyśleć to nie z mojej winy ja zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby się udało. Dla mnie ślub jest zwycięstwem miłości(już kilka razy o tym pisałam) rytuałem przejścia, czymś magicznym i wyjątkowym. To ten dzień kiedy przyrzekam wyjątkowemu człowiekowi, mojej wielkiej miłości na całe życie. Dlatego chce żeby również cała oprawa była magiczna i wyjątkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:03 zwycięstwo miłości. brzmi pięknie. ale, kuźwa, nad czym to zwycięstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:07 Chodzi mi o zwieńczenie, taki punkt gdzie miłość się kumuluje w dniu ślubu osiąga swój najwyższy stan i trwa do końca małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
beti1970 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:12 napisałaś: że w Twoim zyciu stale coś się dzieje i robisz inne rzeczy oprócz przygotowań do slubu spytałam: co robisz? odpowiadasz: aktorstwo, poliytyka, prawo, moda, fantastyka (akurat z tym sie zgadzam - to się chyba dzieje naprawdę) itd... to mam to rozumieć tak: jesteś politykiem, aktorką, prawnikiem??? spytałam w odpowiedzi na Twoją wypowiedź: Czym się zajmujesz oprócz przygotowań slubnych - oczywiscie jesli mogę spytac... Wiem, że żyjesz w realnym swiecie, bo kazdy z nas w takim żyje, wiem, ze jestes człowiekiem - bo zaden robot nie ma takiej fantazji, pięciolatka raczej tak nie pisze (wiem, bo mam córke w tym wieku), na czternastolatkę tez mi to nie wygląda.... a jeszcze powiem tak, czasami bardzo się staramy, robimy wszystko co w naszej mocy, żeby wszystko poszło jak po maśle, niestety bywa, że cos się posypie - i mówię tu o rzeczach ważnych, istotnych. Moje bliskiej krewnej urodziło się chore dziecko, była zdrowa i dbała o siebie w ciązy, myslisz - że świadomość: zrobiłam wszystko co w mojej mocy zeby się udało - w czymkolwiek jej pomogła???? Bynajmniej. Nie da się perfekcyjnie zaplanować zycia. Zaplanować małżeństwa... Skoro ślub to zwycięstwo miłości, to czym są rozwody??? Żyję 9 lat w nieformlanym związku i jestem szczęśliwa, poprzednio byłam 11 lat nieszczęśliwą mężatką, też tak bywa.... Jak dla mnie moj związek bez ślubu jest prawdziwy i ważny, bez magicznego przejścia i rytuałów. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:33 Prawnikiem o ile można tak nazwać studenta prawa, aktorką jeśli mogę się tym mianem nazywać(całe życie się tym zajmowałam) a trzy lata poświęciłam na kształcenie w tym kierunku. Pytasz czym się zajmuję ogólnie czy jak wygląda mój dzień bo nie wiem. Oprócz przygotowań do swojego ślubu zajmuję się też przygotowaniami do ślubów innych, jestem konsultantką ślubną, studiuje, prowadzę rozbudowane życie towarzyskie i oczywiście spędzam dużo czasu z narzeczonym(w domu i poza nim), rozwijam swoje zainteresowania(chodzę na taniec, 2 języki i ostatnio zaczęłam uprawiać jogę). To tak ogólnie. Nie mam nic do nieformalnych związków. Uważam, że są tak samo ważne jak formalne i powinny mieć więcej praw(tak samo zresztą jak związki partnerskie) także to naprawdę nie o to chodzi. Ale zapytałaś czym dla mnie jest dzień ślubu to odpowiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:45 > Prawnikiem o ile można tak nazwać studenta prawa, aktorką jeśli mogę > się tym mianem nazywać(całe życie się tym zajmowałam) a trzy lata > poświęciłam na kształcenie w tym kierunku. no teraz to już jedziesz po bandzie. aktorką? a zagrałaś choć epizod w "m jak marskość" lub czymkolwiek innym? ukończyłaś filmówkę? masz dyplom? a przede wszystkim: czy Twoje nazwisko jest ROZPOZNAWANE? aktorką... wybacz, ale: pfff! ten prawnik też mi nie podchodzi. wybacz, ale na razie niewiele masz z nim wspólnego, nie mówiąc już o tym, że jako studentka prawa powinnaś odróżniać zadatek od zaliczki. a jak jest - wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 07.02.10, 23:40 A tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że dostałam niedawno wyniki ostatniego egzaminu i znowu jestem wolnym studentem. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Druhny zaproszenia 07.02.10, 23:47 Koleżanka z innego forum spłodziła coś takiego. Wszystkie mi się podobają, pomóżcie który wybrać? Zaproszenie 2 Zaproszenie 3 Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Druhny zaproszenia 07.02.10, 23:53 Mnie się to w ogóle nie podoba. Dlaczego chcesz dać zaproszenie ze zdjęciem innej panny młodej i innych druhen? Nie może to być zaproszenie podobne do tych, które normalnie rozdaje się przed weselem? Albo, jeśli już to ma być zabawne, to jakieś rysunkowe grafiki? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 07.02.10, 23:57 Takich które normalnie rozdaje się przed weselem nie umiem zrobić. Poszukam jutro jakiś grafik. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 00:14 Zia, ale możesz kupić normalne ślubne zaproszenia, a przecież tekst można zlecić obojętnie jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 00:16 Ale to nie mają być ślubne zaproszenia one mają na imprezę dla druhen zapraszać(a takich w Polsce nie kupię) a nie na ślub. Szukałam w sklepach czegoś co by choć trochę nawiązywało i nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 00:39 Bez przesady. Np poniższe zaproszenia są bardzo uniwersalne, nie muszą oznaczać ślubu: Tylko tekst wstawić inny i już. Żeby zrobić zaproszenie jak na drugim zdjęciu, należy: kupić ładny, elegancki papier (w sklepie papierniczym) i wstążkę kilka metrów w pasmanterii. Potem na papierze drukujesz stosowny tekst zaproszenia a z drugiej strony na górze lub na dole słowo "zaproszenie". Zwijasz w rulon tak, aby widoczne było słowo "zaproszenie". Przewiązujesz wstążką. Gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 09:23 Dzięki Natja za pomysły, a może dało by się to zaproszenie takie jak na zdjęciu drugim jakoś bardziej spersonalizować żeby było na tą konkretną imprezę? Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 00:40 Ale chodzi o to, że przecież nie wszystkie zaproszenia mają napisane, że są na ślub i mają na okładce narysowane obrączki. Są wzory uniwersalne. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 09:22 Oczywiście ja wiem, że są wzory uniwersalne, tylko, że to nie ma być uniwersalne tylko coś dokładnie na tą imprezę, czyli kojarzącego się z druhnami. Dlatego to jest takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie.k Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:18 no ale chyba chcesz tym koleżankom zrobić niespodzankę, że je prosisz o bycie druhnami, tak? No to jak zapodasz zaproszenie z chamskim napisem "DRUHNA PARTY", albo z tak samo oczywistym zdjęciem jakiejś panny młodej i druhen, no to chyba się kumpele domyślą od razu, co? Czy aż tak bardzo wątpisz w ich inteligencję? A jak się domyślą od razu to co? Zamierzasz odstawiać cyrk pozorów i udawać przed nimi do kwietnia, że robisz jakaś niespodziankę i tajemnicę, doskonale wiedząc, że one wiedzą o co chodzi? I oczekujesz od nich, że też będą się bawić w udawanie? hehe Dobrze Ci dziewczyny radzą. Kup coś ładnego i nieoczywistego. Może być z napisem "zaproszenie", ale wcale nie musi. I tak w środku będzie tekst o tym, że je zapraszasz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:25 Ale moje koleżanki wiedzą, że są zaproszone na takie druhna party. Nie wiedzą co się na nim odbędzie, pewnie myślą, że to po to żeby się poznały. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:27 witam witam Coś mnie ominęło w nocy?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:30 O wrócił pan! Świetnie to na pewno teraz wątek pęknie. Cały czas zaproszenia dla druhen na tapecie ale jeśli ma pan ochotę to może się pan wypowiedzieć na temat wcześniejszych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:29 Zrobiłam jeszcze takie, wydaje mi się, że lepiej postawić na grafikę bo jest mniej problemów z drukowaniem a zdjęcie nie zawsze musi ładnie wyjść. W środku po prawej stronie dałabym ten tekst o zamykaniu oczu a po lewej byłoby zaproszenie. Coś z tyłu dać? Chyba nic. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:30 dla mnie osobiście to wygląda jak zaproszenie do [przymierzania jakiś łaszków.... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:35 No bo chodzi o sukienki dla druhen. Będą jednokolorowe(tylko jaki one teraz kolor wybiorą jak nie ma fioletu?) dlatego to tak nawiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:41 muszą mieć jednakowe kolory?? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 10:56 Tak muszą bo to ładnie wygląda a poza tym one same chcą. Suknie będą długie natomiast na górze będą różne żeby dziewczyny nie wyglądały zupełnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
na_szpilkach Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 11:32 > Tak muszą bo to ładnie wygląda a poza tym one same chcą. Skoro wiedzą już, że chcą takie same sukienki, to muszą już chyba wiedzieć, że będą druhnami... W takim wypadku to chyba nie jest impreza żeby je o to poprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Druhny zaproszenia 08.02.10, 11:50 To może od początku. W dniu naszych zaręczyn zaprosiliśmy wszystkich naszych znajomych którzy akurat byli w Krakowie na imprezę wieczorną z tej okazji. I wtedy jak pokazywałam moim dwóm najbliższym z tego grona przyjaciółkom pierścionek to wypaliłam: "dziewczyny a wiecie, że będziecie moimi druhnami?". Dziewczyny się strasznie ucieszyły i zaczęłyśmy obgadywać różne rzeczy. Potem podesłałam im kilka sukienek które mi się podobają itd. Ogólnie opowiadałam o ślubie ale do tematu druhnowania nie wracałyśmy. Do jednej z moich koleżanek z liceum zadzwoniłam i powiedziałam o zaręczynach oraz o tym czy pamięta jak je zawsze straszyłam je, że ubiorę je w różowe sukienki na ślub i teraz będę miała okazje spełnić groźbę. Potem ta koleżanka wysłała mi smsa, że widziała piękne suknie dla druhen i że szkoda, że nie mam ślubu w tym roku. Natomiast czwartej koleżance nie mówiłam nic tylko zapytałam się na ile wcześniej musi brać urlop w pracy bo chciałabym zorganizować druhna party. Także każda coś wie ale żadna nie została oficjalnie poproszona ani nic, dlatego ta impreza żeby już wszystko było jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 A taki? 08.02.10, 10:42 Ten mi się chyba najbardziej podoba z tego co zrobiłam do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: A taki? 08.02.10, 10:45 wyjaśnij mi tylko dlaczego robisz ta imprezę na ponad rok przed ślubem ?? a po drugie po co taka impreza?? co ma na celu?? bo jakoś nie kumam za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 10:55 Tutaj cały wątek. Po co na rok przed ślubem? Ponieważ moje druhny bardzo chcą ze mną a ja z nimi wybierać moją suknie ślubną. Suknia ślubna możliwe, że będzie projektowana przez jakiegoś polskiego projektanta a wiadomo na ile wcześniej się trzeba z takimi osobami umawiać. Poza tym dla dziewczyn też trzeba się zacząć za sukniami oglądać. Mam tak jakby dwa obozy dwie moje przyjaciółki z liceum i dwie ze studiów i one się między sobą nie znają, dlatego chciałabym żeby możliwie wcześnie się poznały i zaprzyjaźniły(a przynajmniej żeby nie były dla siebie obce). Poza tym dziewczyny pytają się czy będą druhnami, tak samo jak koledzy pytają się narzeczonego a kto będzie twoim świadkiem, dlatego chce żeby wszystko było jasne. Po co? Po to żeby oficjalnie je zapytać czy zostaną moimi druhnami. Chce je odpowiednio uhonorować bo to przecież moje przyjaciółki jedne z najbliższych mi osób, zasługują żeby poprosić je o pełnienie tych ważnych funkcji z odpowiednią oprawą. A poza tym każda okazja do zabawy jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 10:57 Aha bo zapomniałam powiedzieć, narzeczony organizuje taką samą imprezę dla drużbów w tym samym dniu(również 4) oczywiście w zupełnie innych klimatach. Myślimy żeby potem wybrać się już całą ekipą gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_de_moll Re: A taki? 08.02.10, 11:03 zia, a johnny_b_good to Ty, czy Narzeczony? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 11:07 Ani ja ani narzeczony. Pan się wczoraj pojawił i zaczął zapychać wątek. Widzisz przecież, że pan jest ironicznie nastawiony i mnie podpuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 11:09 A tak w ogóle to chyba nie da się mieć dwóch kont z tym samym IP nie mówiąc o równoczesnym pisaniu z nich. Sama jestem ciekawa kim jest tajemniczy pan i co go tutaj przywiało, na pewno link z jakiejś strony. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_de_moll Re: A taki? 08.02.10, 11:16 Wątku całego nie czytałąm. Ciekawa jestem zresztą, czy ktokolwiek go czytał. Pan w realu może okazac się Panią Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 11:29 No, zwłaszcza od wątku z babeczkami to podejrzewam. Pan jak widać zaczytał się chyba w wątku o druhnach bo nic nie odpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_good Re: A taki? 08.02.10, 11:32 Jestem realnym facetem.. ślub 10.07.10 Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 11:52 Ładna data. Powiedzmy, że wierze bo zawsze zakładam dobre intencje w ludziach, to może opowiesz coś więcej o ślubie, może założysz swój wątek? To byłoby ciekawe doświadczenie czytać o przygotowaniach ślubnych z męskiego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: A taki? 08.02.10, 11:56 panna_de_moll napisała: > Wątku całego nie czytałąm. Ciekawa jestem zresztą, czy ktokolwiek go > czytał. > Pan w realu może okazac się Panią Ja! Ja przeczytałam cały wątek! Powinnam dostać jakąś nagrodę Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine podbijam 08.02.10, 11:59 To w końcu ile tych druhen będzie? Miały być 3 a widzę, że będzie 4. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: podbijam 08.02.10, 12:05 Mnie się te zaproszenia na druhna party w ogóle nie podobają. Ani te grafiki, ani wykorzystywanie cudzych zdjęć (!?!). Uważam, że powinniście zrobić sobie z N. sesję narzeczeńską i wykorzystać zdjęcia z tej sesji do wszelkich przedślubnych pomysłów - save the date czy zaproszenia na drunha/drużba party. Albo też zacząć już robić poligrafię i inne rzeczy związane ze ślubem z waszym motywem przewodnim. Te wszelkie propozycje, które tu zamieściłaś zupełnie się nie trzymają kupy i stylu wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: podbijam 08.02.10, 12:15 Sesje narzeczeńską planujemy na lato tak jak wykonanie save the date(które już będą nawiązywać do reszty poligrafii) a zaproszenia potrzebuje teraz. To co Emi proponujesz, jakieś normalne zaproszenia ale one się z druhnami nie kojarzą... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: podbijam 08.02.10, 12:05 Emi a które zaproszenia ci się podobają? Pewnie żadne bo nic nie mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:05 Dostaniesz specjalne zaproszenie na ślub w nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:16 Oczywiście jak dotrwasz do tego dnia, bo pewnie jeszcze kilka takich wątków nas czeka w ciągu tego niecałego 1.5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: A taki? 08.02.10, 12:21 Zia, może powycinaj "główki" druhen in spe ze zdjęć i powklejaj w corelu wokół Twojej głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: A taki? 08.02.10, 12:23 Ja wiem, ja wiem! Zleć zrobienie aplikacji flashowej z możliwością wklejania główek.. Coś jak te aplikacje Dancing Santa Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: A taki? 08.02.10, 12:29 Może te panie od zaproszeń w piątek coś wymyślą? A może nie robić takich typowych papierowych zaproszeń, tylko np. kupić pęk kolorowych balonów, przewiązać kokardą i wysłać kuriera do każdej druhny. Kurierem może być Narzeczony Do balonów podpiąć jakiś pakuneczek, w środku może być np. chińskie ciasteczko, tylko zamiast wróżby byłoby zaproszenie na druhna party. No wymyśl jakiś niebanalny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:33 Świetny pomysł! Tylko trzeba by chyba prawdziwego kuriera bo druhny porozrzucane na różne strony Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:34 Pomysł z balonami bardzo mi się podoba, można by kupić po jednym w kolorze przewodnim(byłoby 4 tak jak 4 są druhny). Tylko jaką mam pewność, że się nie zniszczą np. przy przesyłce do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: A taki? 08.02.10, 12:38 To może taki czekoladowy telegram wysyłany kurierem? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:44 Również świetny pomysł! Oglądałam je z okazji Walentynek i nie wpadłam na to. A nie da się jakoś balonów i czekoladek połączyć? Może przymocuje czekoladki do balonów i one pofruną pod wskazany adres. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: A taki? 08.02.10, 12:47 Najlepiej zadzwoń np. do poczty kwiatowej i zapytaj czy byliby w stanie to dostarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: A taki? 08.02.10, 13:00 Myślałam, że te druhny to w Kraku są i w najbliższej okolicy. Ale skoro po Polsce to chyba najlepszy pomysł z tą pocztą kwiatową. 4 balony to trochę za skoromnie. To że w kolorach przewodnich to super pomysł, ale dałabym ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: A taki? 08.02.10, 13:03 Zia, a może posłać każdej taką mini babeczkę, co to na weselu ma być w bufecie? Będzie to jakoś skorelowane z tematem imprezy. A treść zaproszenia pociąć na kawałki i każdy kawałek włożyć do balonu. Do tego instrukcja, że balony trzeba przebić to będzie niespodzianka i wiadomo o co cho Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 13:20 Pani powiedziała, że się da. Ale jak jej tłumaczyłam co, na co i po co to była mocno zdziwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 13:21 O wiem! Do każdego balona można przywiązać lizaka, będzie nawiązywało. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 13:10 To jest też fajny pomysł. Z tym, że babeczka w transporcie może się zepsuć. To musi być coś nieżywego jeśli ma przechodzić kurierem. Pomysł balonów mi się podoba i tylko dodałabym do nich coś. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 13:09 Jedna jest w Krakowie, druga w moim rodzinnym mieście czyli też nie daleko, trzecia w Katowicach i czwarta najdalej bo w Warszawie. Ja myślałam o balonach i małym bukiecie przywiązanym do nich. Na razie nie mogę się na pocztę kwiatową dodzwonić, rozmawiam tylko a automatyczną sekretarką. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:58 Sprawdziłam te telegramy ale są trochę drogie. Taki najmniejszy który by dał radę kosztuje 60 zł plus przesyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:40 Myślałam nad jakimś elektronicznym zaproszeniem ale nic mi się nie podobało. Przypomniałaś sobie ten interes co go do mnie miałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 12:24 A może jednak nie? Nawet jeśli mogło by wyjść to ładnie to ja i tak nie mam takich umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: A taki? 08.02.10, 11:19 To już lepszym zaproszeniem na imprezę będzie zrobienie takich puszek do napojów z odpowiednią grafiką i tekstem, jak miała Freciczka. To było super! A dawanie po 10 zaproszeń tym samym osobom nie ma dla mnie sensu. Co, potem dasz tym druhnom drugie zaproszenie, tym razem na ślub? Zaprosisz je raz, a potem drugi raz? Zia, kiepsko to będzie wyglądało. Zrób tę imprezę, jeśli chcesz, ale poproś je ustnie o bycie druhnami. To naprawdę będzie dobrze wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A taki? 08.02.10, 11:28 Oj tak to co miała Freciczka było super. Pomyślę nad tym. Ale nie rozumiem argumentu o dawaniu tym samym osobom zaproszeń. Przecież ja je teraz nie zapraszam na ślub a na imprezę na druhen, potem dostaną już zupełnie inne zaproszenie na ślub. Przecież jak się na urodziny zaprasza to też można powiedzieć, że nie ma po co co roku dawać zaproszeń bo to nie dość, że ta sama osoba to jeszcze ta sama okazja. Teraz dziewczyny dostaną zaproszenie na jedną okazję a potem na inną, to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Wysokie dekoracje 08.02.10, 12:38 Przy pisaniu artykułu wpadło mi w ręce takie zdjęcie wysokich dekoracji do ustawienia na sali. Wyglądają ładnie, a wy co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Wysokie dekoracje 08.02.10, 12:52 mnie się nie podobają. nie pasuje mi tu drzewko z róż do szklanej rury. natomiast ciekawią mnie następne zdjęcia dzieł Evy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wysokie dekoracje 08.02.10, 12:57 Mnie się akurat podobają. Na razie odchorowuje w domu w Krakowie po kabel będę dopiero w środę i wrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Wysokie dekoracje 08.02.10, 12:57 Mnie się nie podobają. Wygląda to dziwnie, sztucznie. Niby delikatne różowe kwiaty, a do tego okropny czarny pień/łodyga i jeszcze ta masywna szklana rura. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wysokie dekoracje 08.02.10, 13:03 Ta łodyga jest zielona. Ale to tylko forma można tam coś innego zrobić albo dać inne wazony. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Wysokie dekoracje 08.02.10, 13:05 Mnie się te dokracja nie podobają. Jakoś dziwnie dla mnie wygląda, że łodygi są dopiero na górze. Łodygi powinny być przez cały wazon. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wysokie dekoracje 08.02.10, 13:12 Bo mnie się wydaje, że tam coś pływa w tych rurach. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Wysokie dekoracje 08.02.10, 12:58 Jakieś takie dziwne te dekoracje. Może na innym zdjęciu by się obroniły, ale na tym nie są jakoś specjalnie zachwycające. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:23 Dziewczyny bo zaczynam tworzyć nowe zestawienie, wiem już żeby wszystko dać w drugim poście. Ale dać linki czy zdjęcia? Linki to będzie strasznie dużo klikania. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:30 Emi masz @ sorry Zia za zaśmiecanie wątku ale chyba wybaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:30 Ja mam tylko nadzieję, że te 2,5 tys. postów w wątku to nie ściema i faktycznie będziesz mogła założyć nowy wątek. podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:32 Jak dla mnie mogą być zdjęcia. Już się przyzwyczaiłam, że Twój wątek długo mi się otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:37 To i ja się dopiszę z nadzieją Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:35 Wygooglowałam i wszyscy piszą, że 2500 a ciekawe jaki komunikat się wtedy pokazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:37 Zia u mnie już się zbliża 2495,bo widzę liczbę z pokasowanymi Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:37 Pewnie coś, że nie można dopisać się do wątku, bo jest pełen. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Zia86 - zestawienie 08.02.10, 13:38 Zdjęcia. Ale ogranicz ilość do minimum i pamiętaj o wielkości Odpowiedz Link Zgłoś