20.07.07, 16:27
Hej,

Widziałam w innym wątku zdjęcia Twojego bukietu. Bardzo mi się spodobał.
Gdzie go robiłaś i ile kosztował? Jeśli możesz to prześlij mi info na maila
gazetowego. Szukałam też Twoich zdjęć (przypuszczam że byłaś fajnie
wystylizowana;-) ale nie mogę nigdzie znaleźć:-( Miałaś wesele w Art Hotelu?

pozdrawiam,
G.
Obserwuj wątek
    • medea11 Re: do medea 20.07.07, 20:46
      Hej,

Tu mi łątwiej odpowiedzieć. Bukiet zamówilam na Kiełabśniczej - tam jest moja ulubiona kwiaciarnia, robią niesamowite cuda i uwielbiam tam chodzić :) Zapłaciłam za niego 150 zl (choć Pani chciała 200 :)

Wesele było w Art Hotelu, a zdjęcia faktycznie usunięte już zostały mimo, że cieszyły się sporym powodzeniem:)
      • majkax3 Re: do medea 20.07.07, 21:23
        też o tych wspanialych zdjęciach słyszałam może wklej chociaż kilka
        najlepszych pozdrawiam
      • sept_bride Re: do medea 20.07.07, 21:29
        Dzięki za info. Mówisz pewnie o kwiaciarni "Cuda Wianki". Faktycznie potrafią
        robić tam ładne kompozycje. Ale 200zł za taki bukiet to chyba przesada. Choć
        maginczny przymiotnik "ślubna" znacznie podnosi koszty.
        W której sali Art Hotelu masz wesele? Ja też tam robie moje wesele:-) Brałaś
        tam tort czy zamawiałaś z jakiejś cukierni? Masz jakieś rady odnośnie
        zamawiania konkretnych dań?
        Jeśli to nie problem, to może wyślesz mi kilka zdjęć?

pozdrawiam
        • medea11 Re: do medea 21.07.07, 09:59
          Hej ze zdjęciami tojest tak, że zawarłam z moim mężem pakt. On zgdził się na ich umieszczenie na forum pod warunkiem, że sam zdecyduje jak długo będą upublicznione. Rozumiem jego decyzję i obiecałam mu, że nie będę już rozprowadzać zdjęć więc wybacz, ale niestety nie wysyłam ich już do forumowiczek.

Art Hotel to moim zdaniem super miejsce na wesele. Urzadzalam tam swoje, a dwa miesiace pozniej bylam tam jako gosc. My zdecydowalismy sie na menu za 160 pln i tort byl w tej cenie - bardzo smaczny. Na drugim weselu najakim bylam bylo dwa razy wiecej jedzenia i wszystko sie zmarnowalo, bo ludzie juz tego nie miescili, musieli kelnerzy nawet dekoracje ze stolow posciagac, a i tak nie bylo miejsca zeby stawiac dodatkowe dania. Jedyne jeszcze nad czym mozecie sie zastanowic jesli macie nadmiar gotowki to drinki ktore mozna podawac przy barze, ale wtedy oczywiscie musicie kupic sami alkohol. Nam zostalo 40 butelek pollitrowych wodki Sobieski....jakos zle wyliczylismy :))
          • medea11 Re: do medea 21.07.07, 10:01
            I jeszcze jedno, nigdy nie zwrocilam uwagi czy ta kwiaciarnia sie jakos nazywa,ale nie przypominam sobie zeby byla tam jakas nazwa. Idac z rynku odrzańska skręca się w prawo zaraz za Kurną Chatą i już od razu po prawej stronie jest ta kwiaciarnia.
            • sept_bride Re: do medea 21.07.07, 10:13
              Aha, myślałam że piszesz o tej kwiaciarnii na przeciwko Pasażu Pod Błękitnym
              Słońcem.

Wasz ślub był w sali teatralnej? Mieliście menu za 160zł plus zimne przystawki?
              Jak długo trwała Wasz impreza że starczyło jedzenia z manu za 160zł? My jeszce
              nie ustaliliśmy menu...Co do tortu, Pani Magda polecała ten tort śmietankowy.
              Nad nim się zastanawiamy. Plus ciasta z jakiejś cukierni.

Aha, i jak mieliście rozsadzonych gości? Zastanawiamy się na kilkoma okrągłymi
              stołami...

Sorry za ilość pytań:-)

pozdrawiam,
              s_b
            • majkax3 Re: do medea 21.07.07, 11:24
              dzięki serdecznie rozumię że nie przesyłasz już zdjęć do innych osób pozdrawiam
              serdecznie
            • tuaneczka1 Re: do medea 23.07.07, 09:57
              Hej,
              miło, że się pojawiłaś:) ja mam w art hotelu wesele i slub w garnizonowym 18
              sierpnia, ale jakos wcześniej nie byłam w stanie Cię spotkać. Jak znajdziesz
              chwilę czasu, to napisz proszę, jak załatwialiście sprawe z organistą i ile
              komu dawaliście?Czy możesz polecić jakiegoś księdza? Czy w art hotelu płaci się
              po weselu od liczby gości, czy oni to zaokrąglają?Ciesze się że tort był dobry,
              bo też tak chcę zamówić. Faktycznie starczyło tego jedzenia?Aha, czy oni pakują
              to co zostanie?
              • medea11 Re: do medea 23.07.07, 15:19
                Hej,

Organiście w kosciele chcielismy dac 100 pln, ale sie upomnial o jeszcze 50, bo podobno tyle sie mu tam placi. Ksiądz, który nam udzuelal ślubu był naszym znajomym, ale poźniej bylam na slubie udzielanym przez bodajże ksiedza Mariusza z Garnizonowego i to była naprawde piekna ceremonia.

W hotelu płaci się na drugi dzień, albo po wesele jak wyjdą goście. Najlepiej oczywiście jest chyba zapłacić częśc uzbieraną gotówką, reszte można dopłacić karta. Jedzenia zostałao sporo i później znowu musieliśmy wieżć zapasy do domu :))

Na pewno Pani Magda odpowie na wszystkie pytania, to bardzo kompetenta osoba i polecam ją wszystkim, bo ja martwiłam się o wszystko znacznie mniej jak ona czuwała nad wszystkim :)
                • tuaneczka1 Re: do medea 24.07.07, 10:40
                  dzięki serdeczne!najbardziej cieszy mnie to, że można śmiało brać ten tort,
                  który oferują, zawsze to jedna rzecz do pamietania mniej:))
                  • medea11 Re: do medea 24.07.07, 14:07
                    Można - był bardzo smaczny, a w ogóle to najlepszy był świniak - wszyscy goście się nim zachwycali.

Powodzenia!!!
                    • medea11 kwiaciarnia 24.07.07, 14:10
                      Dziewczyny przepraszam wprowadziłam Was w błąd kwiaciarnia w której zamawiam kwiaty jest na ulicy Kotlarskiej a nie Kiełbasniczej (zawsze mi sie mylą nazwy tych dwóch ulic). Polecam ja nie tylko na śluby, ale ja tam zamawiam bukiety na zwykle okazje, bo podoba mi sie, że mogę sobie sama okreslic do jakiej kwoty ma byc bukiet i zawsze dostaje oryginalne dzieło sztuki :)))
                      • sept_bride Re: kwiaciarnia 24.07.07, 22:02
                        Właśnie:-)
                        Jedyna kwiaciarnia na Kiełbaśniczej to ta o której pisałam, Roxy Cuda Wianki.
                        Robią tam naprawdę ładne rzeczy ale są już zajęci w moim dniu ślubu:-(
                        PS. Ja też biorę ten tort śmietankowy i prosiaka raczej też, choć sama nie jem
                        mięsa. Ale czego się nie robi dla gości;-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka