diamond-beauty 21.02.10, 07:54 Cześć Dziewczyny! Bardzo podobają mi się świece na stołach, ale boję się, że jak się goście napiją to mi pożar wybuchnie Czy macie jakieś doświadczenia? Nigdy nie byłam chyba na weselu, gdzie były świecie, przynajmniej sobie nie przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena.ko Re: Świece na stołach 21.02.10, 09:25 Wszędzie, gdzie byłam na stołach ustawione byłī świece. Myślę, że jak Twoje stoły mają równe nogi, a i świeczniki będą stabilne, to nie masz się czego obawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
kalarepkaa Re: Świece na stołach 21.02.10, 11:20 My także myślimy o świecach na stołach,przyznam szczerze że trochę obawiam się o bezpieczeństwo gości oraz wygląd świec na przyjęciu. Nie wiem czy w tym całym zamieszaniu ktoś będzie pamiętał o wymianie świec i świeczników? Bezpieczniejsze wydają się być tealighty ustawione obok siebie w małych świecznikach obok dekoracji z kwiatów? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Świece na stołach 21.02.10, 11:21 Świece można dać w takich wazonikach malutkich i wtedy raczej nie ma problemu z podpaleniem. No chyba, że będziesz miała jedzenie na stołach to wtedy bym się bała świec. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond-beauty Re: Świece na stołach 21.02.10, 11:25 No właśnie, jedzenie będzie na stołach Ale znalazłam już inne rozwiązanie efektywnego oświetlenia stołów Odpowiedz Link Zgłoś
panna_de_moll Re: Świece na stołach 21.02.10, 13:54 zia86 napisała: >No chyba, że będziesz miała jedzenie na stołach to wtedy bym się bała świec< No przepraszam, a co innego powinno być na weselnym stole, jak nie jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Świece na stołach 21.02.10, 15:30 Dekoracja i nakrycie. Jeśli jedzenie znajduję się np. na bufetach lub jest podawane do stołów lub roznoszone przez kelnerów to wtedy stoły są puste. Po pierwsze jest to estetyczniejsze a po drugie pozwala zachować świeżość przy stolę przez całe wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Świece na stołach 21.02.10, 12:46 W świecznikach widziałabym świece tylko na dużych, okrągłych stołach - takich na 12 osób, i wysokie świeczniki, żeby stojąc nie dało się np. majtnąć włosami czy szalem nad płomieniem. Przy mniejszych stołach z pomocą idą wysokie wazony, do których wkłada się niskie świece - albo czarki ze świecami pływającymi (osobiście uwielbiam). Na mniej formalnej imprezie np. plenerowej można włożyć świece do słoików i cały słoik wstawić do papierowej torebki. Wygląda to ślicznie. Tealightów nie polecam - bardzo szybko się wypalają. Odpowiedz Link Zgłoś
1flora.1 Re: Świece na stołach 21.02.10, 14:31 Na wszystkich weselach, jakich bywałam zawsze były świece. Tea light - pali się ok. 4 godz. Zmianą świec zajmuje się obsługa, należy to do ich obowiązków, niemniej zawsze wręczając świece na wymianę, proszę o dopilnowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Świece na stołach 21.02.10, 23:58 1flora.1 napisała: > Na wszystkich weselach, jakich bywałam zawsze były świece. > Tea light - pali się ok. 4 godz. No właśnie, poza tym nie jest taki dekoracyjny jak taka gruba świeczuszka - a blaszka, blah. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Świece na stołach 21.02.10, 19:19 Taj jak już dziewczyny pisały świece można włożyć do wysokiego naczynia np, wazonu. Ja planuję mieć pływające świeczki, co takiego jak to: Inne opcje: Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Świece na stołach 21.02.10, 23:58 Pływające świeczki są chyba najbezpieczniejsze - w razie czego zawsze woda pod ręką Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Świece na stołach 22.02.10, 08:15 Też proponuję pływające śieczki albo świeczki w wazonie postawione takim wyższym, też jak będzie udekorowane to będzie super wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś