Dodaj do ulubionych

wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p

30.04.10, 12:04
moje Drogie chce Was przestrzec, wysłałam kilka zaproszeń na nasze wesele i ślub pocztą, wszyscy zostali zaproszeni podczas świąt, a teraz oficjalnie będą zaproszenia i do kilku par musieliśmy wysłać ( część znajomych akurat wyjechała na majówkę i nie będzie ich jak będziemy rozwozić, a mieszkają daleko) żeby mieć z głowy wysłałam te zaproszenia za potwierdzeniem odbioru około 5,50 znaczek, na początku kwietnia i dziś dostałam awizo, list został zwrócony, musiałam znowu za niego zapłacić, a nie zgadniecie dlaczego. Poczta w mieście adresata odesłała mi list bo cytuje napis na kopercie " adresatem może być jedna osoba". Na moje pytanie dlaczego przy wysyłaniu mi nikt tego nie powiedział, otrzymałam odpowiedz, ze to moja wina, że nie znam przepisów. Ręce mi odpadły, czekam na następne 7 listów sad Także zaproszenia dla par wysyłać widocznie trzeba na jedną osobę adresując uncertain
Obserwuj wątek
    • rockiemar Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:30
      Co???!!! To chyba niedawno cudowna poczta polska taki przepis wprowadzila,
      zawsze takie listy dochodzily...

My tak wyslalismy miesiac temu do Hiszpanii, wszystkie doszly...
      • gomarried Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:34
        nie mam pojęcia kiedy to weszło w życie, na odchodne usłyszałam, że to tylko
        nadgorliwe poczty takie są. No cóż trafiło na mnie sad
        • aqua.0 Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:38
          poświęc troche czasu i poczytaj dokladnie regulamin poczty polskiej. Czasem
          pracownicy sami nie znaja przepisow, a sie wymądrzają. Ostatnio moja koleżanka
          dostała oficjalne przeprosiny od kierowniczki poczty, która nie chciała jej
          wydac poleconego. Poszła do niej z wydrukiem z regulaminu, podała numer
          zarządzenia. Moze warto doczytac i ewentualnie pójśc z reklamacja
    • yeenna Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:33
      dziwne, wiesz bo 2 tyg temu wysłałam poleconym ok 13 zaproszeń i
      wszytskie byly adresowane do 2 osób i dotarły - hmmm chyba miałąm
      szczeście, zaznaczam ze każde do innego miasta - szczecin, wawa,
      rzeszów itp. Nikt mi nie odesłał smile
      • gomarried Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:37
        Do mnie wróciły dopiero po prawie 4 tyg. Jak wrócę z pracy zacytuję dokładnie
        wycinek przyklejony do koperty z ustawy.

Teraz nie wiem co mam zrobić, bo znowu muszę je wysłać, a zaadresować na 1 osobe
        zaproszenie to tak jakoś nie bardzo będzie wyglądało. Może w in post nie mają
        takich przepisów? ktoś może się orientuje ?
        • yeenna Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:44
          nadal dziwne , bo moi wszyscy dostali uncertain
          ale nie dziwie sie bo koszt wychodzi duzy a teraz znowu musisz sad
          z poczta to nigdy nic nei wiadomo, może skorzystaj z usług inpost
          www.inpost.pl/
          oni są pewniejsi
          • gomarried Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:49
            chyba tak zrobię, bo na pocztę nie wrócę już tongue_out
            musiałam dać upust swojej bezradności w tej kwestii na forum i się pożalić.
            • yeenna Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 30.04.10, 12:52
              w zupełności rozumiem, tez miałam przeboje z poczta i klełam na czym
              świat stoi smile
              Pozwodzenia
              • nina.t Re: wysyłanie zaproszeń pocztą i moje żale ;p 01.05.10, 13:45
                trochę mało eleganckie, ale zaadresuj większą kopertę na jedno
                nazwisko, a do środka włóż właściwą kopertę z zaproszeniem na 2 osoby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka