Dodaj do ulubionych

Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3

• zia86 Film z dekoracją 15.10.10, 11:54
      Znalazłam stronę z pięknymi filmami ślubnymi i na jednym z nich podobną do naszej salę i podobną myśl dekoracyjną.
      Zobaczcie:
      Klik
      Od mniej więcej 2:30 jest pokazana ich sala i też mają taki baldachim nad stolikiem i materiały na ścianach(u nas byłyby na oknach) w takim razie na pewno zrezygnowalibyśmy na materiałach na suficie,miałyście racje, że byłoby tego za dużo. Tylko zamiast przydałyby się takie żyrandole w sali jadalnej a w sali tanecznej można by zrobić podobne tylko z motyli i kryształów, myślicie, że można wypożyczyć żyrandole gdzieś? Co w ogóle myślicie o tej koncepcji?
      Jeśli ktoś szuka inspiracji to polecam też inne filmiki obejrzeć, piękne są. smile

PS Nie jestem jedyną wariatką, która ma 2 suknie i wręcza druhnom prezenty. wink A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że moje druhny noszą kolczyki ode mnie. smile
      • emily_valentine Re: Film z dekoracją 15.10.10, 13:45
        Te gołe ramiona, a dookoła śnieg, brrrr... już mi zimno wink I cóż za poświęcenie tongue_out
        Filmik ładny, ładne wesele. Szkoda Zia, że musisz przerabiać salę weselną, a właściwie dekorować ją całkowicie od nowa. Zaoszczędziłabyś sobie dużo czasu i wydatków wink
        • zia86 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 13:49
          Ale to takie ekscytujące. smile Właśnie dlatego lubię tą salę bo jest ona dobrym podkładem do każdej koncepcji. smile
      • szosty.bieg Re: Film z dekoracją 15.10.10, 14:48
        Zia, ja Cię proszę zrezygnuj z tych materiałów, tiuli i baldachimów!! Masz szansę mieć wesele z klasą, a obwieszanie restauracji szmatkami jest naprawdę w złym guście.

Żyrandole fajnie, ale czy można je założyć w każdej sali? Wiesz, że właściciel się zgodzi, że są warunki do doprowadzenia prądu?
        Będziesz miała kandelabry? bo jeśli tak, to wydaje mi się, że one z kwiatami + wiszącymi kryształami wystarczą.
        • zia86 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 15:44
          Może masz rację. smile Jak sobie to teraz tak oczami wyobraźni widzę to może bardzo fajnie wyglądać. smile Tylko skąd wziąć takie żyrandole?
          • szosty.bieg Re: Film z dekoracją 15.10.10, 15:49
            Pogadaj z osobą, która będzie robiła Tobie dekoracje. Ostatecznie tego typu żyrandole są w sklepach z oświetleniem, tylko ich zakup może się nie opłacać.
          • asiu-la83 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 16:01
            Sorry Zia, ale jak dla mnie to Ty masz cos z glowa i naprawde juz kompletnie zatracilas sie w tych przedweselnych przygotowaniach. Smutne tylko to, ze ani Twoj facet ani Twoi rodzice nie potrafia uwolnic Cie z tego slubnego opetania. Bo zakup zyrandoli do juz mega przegiecie..... No ale wiem wiem, Ty przeciez spelniasz swoje marzenia i to jest najwazniejsze uncertain
            • zia86 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 16:09
              Nie będę nic kupować. smile Chciałabym tylko wypożyczyć. smile
              • seadreamer Re: Film z dekoracją 15.10.10, 18:50
                A jest gdzieś w Polsce wypożyczalnia żyrandoli? big_grin (nie mogłam się powstrzymać wink)

• zia86 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 19:10
                  Zobaczymy. wink
                • szosty.bieg Re: Film z dekoracją 15.10.10, 19:20
                  Są firmy, które robią dekoracje na imprezy wypożyczają kandelabry o wymyślnych kształtach, nowoczesne lampy na stoły i lampiony, metalowe rzeźby to może mają też żyrandole wink
                • chomiczkami Re: Film z dekoracją 15.10.10, 19:32
                  Tak, istnieją firmy, które się tym zajmują. Nie wolno mi wstawić linka, więc go nie wstawię wink.
                  • zia86 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 19:54
                    A w takim razie moge prosic na priv linki?smile
                    • szosty.bieg Re: Film z dekoracją 15.10.10, 19:56
                      ja też poproszęsmile
      • missy01 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 19:39
        Dekoracja z filmiku jest wprost cudowna. Delikatna, romantyczna i zawiera nutkę tajemnicy.
      • zia86 Re: Film z dekoracją 15.10.10, 22:32
        Dziękuje bardzo za linka. smile Okazuje się, że jest firma, która wypożycza żyrandole i to nawet ładne. smile Choć niektóre ceny to wyglądają jakby można było kupić te żyrandole a nie wypożyczyć. wink Jutro do nich napiszę, które mają takie same, bo to musi być kilka takich samych.
    • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 20:15
      Jade wlasslnie do domu. smile Normalnie przez chwile myslalam ze nie pojade ale od poczatku. Niestety ten smutn dzien nadszedl a myslalam ze nigdy sie nie stanie. Musze przestrzec was przed jedna firma. sad Mialam jeszcze troche czasu do pociagu i postanowilam poszperac w galerii. Odwiedzilam empik celem zakupienia gazet branzowych przy okazji porazgladalam sie za zaproszeniami. Nie jest zle. smile Znalazlam tylko jedno ze zlotymi ptaszkami itd. reszta byla klasycznie ladna lub zabawna. Niestety duzo gorzej jest z kartami z zyczeniami na slub. Potem pszlam poszukac obraczek skoro mowicie ze to znany wzor i gdzies bedzie. Nie bylo.sad Ale znalazlam jedne ladne w aparcie czterowarstwowe z diamencikami trzema na damskiej. Byly naprawde ladne i delikatne. Co wiecej pani z Apartu byla bardzo mila naprawde sie wdac duzy progres przez ostatni czas. smile No a potem wybralam sie na sushi. Ogolnie nie bylam w susharni w galerii krakowskiej juz poltora roku mialam jeszcze troche czasu a i oferty chcialam porownac. Niestety spotkalo mnie wielkie rozczarowanie. Absolutnie nie wyrabiali z obsluga! 15 minut czekalam na menu a dalej bylo jeszcze gorzej. Ledwo przez nich zdazylam na pociag. Kiedy w koncu dostalam swoje upragnione sushi okazaly sie srednio jadalne. Jak sie pewnie domyslacie oferty nie wzielam. Takze przestrzegam jeslu ktos chcialby zamowic od nich sushi na slub badz jakas impreze to ja odradzam niestety choc z ciezkim sercem bo wole firmy polecac. smile
      A na koniec milszy akcent wyczytalam w jednej z gazet ze istnieje cos takiego jak kwiatki z mozliwoscia graweru na nich. smile Pomysl dobry niestety wykonanie troche gorsze ale moze ktos sie skusi? Np. platki roz z inicjalami PM. smile
      • szosty.bieg Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 20:44
        > A na koniec milszy akcent wyczytalam w jednej z gazet ze istnieje cos takiego j
        > ak kwiatki z mozliwoscia graweru na nich. smile Pomysl dobry niestety wykonanie t
        > roche gorsze ale moze ktos sie skusi? Np. platki roz z inicjalami PM. smile

Zia, kochana takie rzeczy to po zmianie ustroju, 20 lat temu były modne smile
        • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:18
          Podaję to jako nowinkę z przymrużeniem oka. wink Ja naprawdę nie wiem co było 20 lat temu modne. smile
      • gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:02
        Zia,sushi w Galerii Krakowskiej każdy odradza!
        Lepsze jest przy ulicy Dietla (nie pamiętam w tej chwili nazwy),bardzo smaczne i świeże a obsługa (przynajmniej taka była pół roku temu) bardzo miła.
        Ponoć dobre też jest sushi na Kazimierzu,ale gdzie konkretnie i jaka nazwa restauracjiniestety nie wiem.
        • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:13
          Znam jedno i drugie. smile Wiesz od kiedy znaleźliśmy Sakane i Zena to nie chodzimy już do galerii, tak jak pisałam nie było mnie tam półtora roku. Ale dzisiaj miałam ochotę na sushi a nie mogłam się spoza galerii ruszyć bo zaraz był pociąg, no i się niestety skusiłam.
        • chomiczkami Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:23
          Czyżby Genji? Na stronie napisane jest, że robią też catering.
      • nowel1 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 16.10.10, 08:19
        zia86 napisała:

> Jade wlasslnie do domu. smile Normalnie przez chwile myslalam ze nie pojade ale o
        > d poczatku. Niestety ten smutn dzien nadszedl a myslalam ze nigdy sie nie stani
        > e.

Ale jaki "smutny dzień" ? Chodzi Ci o zbyt długi czas oczekiwania i średnio smaczne sushi?

zia86 napisała:

> . Takze przestrzegam

"Tak że".
        "Także" oznacza "też", i nic innego.
        • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 16.10.10, 12:30
          Nie, że muszę coś odradzić zamiast polecić.
    • chomiczkami Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:33
      Ziu, czy ja dobrze widzę? Bierzesz udział w wyborach Miss Internetu? Wiem, że to się nie bardzo tyczy ślubu... ale były tam foty z sesji narzeczeńskiej. Głos oddałam wink.
      • emily_valentine Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:45
        Z I U - no jeszcze takiej wersji nikt nie wymyślił wink
        • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:49
          Też się da. smile Dla mnie wszelkie odmiany są akceptowalne bo sama nie wiem jak się mój nick odmienia i czy w ogóle są do tego jakieś zasady. wink
        • monikapers Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:59
          sushi w galerii krakowskiej (siec MIYAKO) jest smaczne ale ma sie nijak to oferty innych sushi barow, super mini porcje i maly wybor, ale do osblugi nie mam ani slowka, czesto przy okazji zakupow lub oczekiwania na pranie, wpadam do nich, nie majac innego wyboru, zawsze jestem osbluzona szybki i milo
          moze zle trafilas....
          Miyako na Rynku, to ta sama bajka, na kilku bankietach, gdzie mieli Miyako catering, tez taka bajka, tacy sa poprostu, malo smakowici
      • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:46
        Biorę. smile Namówiono mnie, pewnie i tak nic z tego nie będzie ale nie zaszkodzi spróbować. smile Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę na mnie oddać głos to bardzo proszę i dziękuje - Klik
        Głosy można oddawać codziennie. smile
        • emily_valentine Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:49
          Zagłosowałam smile
          • wielorak Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 22:59
            przy takiej popularności na forum pewnie będziesz miała mnóstwo głosów, ja tez pomogę smile powodzonka
        • gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 23:13
          Zagłosowałam,jak pozwolisz zrobię agitację na zaprzyjaźnionych forach smile
          • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 15.10.10, 23:16
            Bardzo wszystkim dziękuje. smile Myślałam prawdę mówiąc, że mnie zjedziecie, że mi się na starość w głowie poprzewracało. wink Jasne Gazetko bardzo mi będzie miło. smile
            • chomiczkami Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 16.10.10, 00:05
              Od razu poprzewracało big_grin i od razu na starość...
        • mon_a_mi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 14:42
          również kliknęłamsmile
    • zia86 Sukienki 15.10.10, 23:13
      Dziewczyny co myślicie o tych sukniach? smile
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs397.ash2/67580_157113760987675_106258622739856_321520_6969339_n.jpg
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs022.snc4/33482_157114007654317_106258622739856_321526_2318009_n.jpg
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs831.snc4/69106_157113884320996_106258622739856_321521_258413_n.jpg

https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs005.snc4/33628_157112570987794_106258622739856_321503_6634739_n.jpg
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs406.ash2/68434_157112627654455_106258622739856_321504_4493255_n.jpg
      • monikapers Re: Sukienki 15.10.10, 23:20
        suknie ladne ale dosc zwyczajne, jak zwykle zakocjujesz sie w obrazkach, te sa swietne, lacznie z modelka, w rzeczywistosci normalnej kobiety bedzie juz o niebo... inaczej
        • zia86 Re: Sukienki 15.10.10, 23:23
          No taka moja natura. wink Ta pierwsza jest bardzo delikatna, można by poszaleć z dodatkami. Aj, sama nie wiem nigdy nie wybiorę sukienki. tongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: Sukienki 15.10.10, 23:29
        Suknia nr 1-z gołymi cyckami do kościoła? uncertain
        • zia86 Re: Sukienki 15.10.10, 23:32
          Gazetko na pewno dobiorę coś na ramiona i dekolt. smile Ale najpierw sukienka potem dodatki. smile
          • emily_valentine Re: Sukienki 15.10.10, 23:37
            Tak jak prawie nigdy nie zwracam uwagi na modelki, tak tym razem po prostu nie mogę patrzeć na te dziwne, powykrzywiane pozy uncertain Sukienki mogą być, ale niestety modelka skutecznie odwraca od nich uwagę uncertain
            • emily_valentine Re: Sukienki 15.10.10, 23:39
              aha, ta z żabotem jest ciekawa. Moja teściowa mówi na Młodego "żabocik" big_grin
              To takie zdrobnienie od żabki chyba wink
            • zia86 Re: Sukienki 15.10.10, 23:41
              Taka moda teraz, to jest jedna z podstawowych póz jaką musi znać modelka(ta z wykrzywionymi ramionami) też nie rozumiem dlaczego. wink
              • monikapers Re: Sukienki 15.10.10, 23:50
                ooo Zia, ogladasz TOP Model wink
                • zia86 Re: Sukienki 15.10.10, 23:53
                  Też. smile Ale wiem to z autopsji. smile Zupełnie nie rozumiem czemu modelkę ustawia się czasem w pozie która ani ładnie nie prezentuje jej ani ubrania.
                  • landora Re: Sukienki 16.10.10, 00:12
                    Modelki ostatnio wyglądają jak agrafki ;P
                    I jeszcze zauważyłam zależność: im bardziej ekskluzywna firm, tym bardziej powyginane modelki. Nie wiem dlaczego je tak ustawiają, przecież na pewno nie jest to ładne!
              • chomiczkami Re: Sukienki 16.10.10, 00:07
                Hih, żeby pokazać, że suknia nie zjeżdża z piersi nawet przy wykrzywieniu się wink.
                • zia86 Re: Sukienki 16.10.10, 00:10
                  To jest jakaś myśl. smile Choć ja się nie mam co martwić bo u mnie nie będzie miała z czego zjeżdżać. wink
                  • monikapers Re: Sukienki 16.10.10, 09:31
                    to nie bedzie miseczki D? rezygnujesz z operacji?
                    • zia86 Re: Sukienki 16.10.10, 12:49
                      Nigdy miseczki D nie zrobię. smile Byłaby za duża dla mnie. Zrobię na razie zabieg ale myślę, że do takiego normalnego B się powiększy i nie więcej, zresztą nie chce więcej. smile Ale dalej nie będzie to biust do niektórych typów sukienek. smile
                      • metamorphosis4 Zabieg powiększania piersi 16.10.10, 22:48
                        Zia,
                        przez przypadek trafiłam na Twój wątek i tak sobie podczytuję od czasu do czasu wink
                        Nie wiem czy dobrze sie domyślam, ale zrozumiałam, że chcesz sobie powiększyć piersi kwasem hialuronowym. Jeśli nie, to oczywiście moja rada Ci sie nie przyda, ale jeśli tak to weź ją pod uwagę.
                        Moja koleżanka na początku lata tego roku poddała się temu zabiegowi. Miała niezbyt duzy i dosyć zgrabny biust. Chodziło jej bardziej o takie wypełnienie od góry i ujędrnienie. W sumie nawet uzyskała ten efekt ale nie od razu (weź pod uwagę, że materiał "układa się ok. miesiąca i moga byc rózne nierówności itp.) i jak się potem okazało, nie na długo. Teraz, kiedy minęło juz kilka miesięcy piersi wyglądają, delikatnie mówiąc tak sobie. Musisz wiedzieć, że kwas jest substancją naturalną, ale wchłania sie nierówno, a niektóre fragmenty moga się otorbić tworząc struktury, które potem bardzo utrudniają na przykład badanie w profilaktyce raka sutka. Trudno odróżnić taki stwór od prawdziwego guza. Jej piersi są teraz wardsze i pod dotknięciem czuc takie rózne dziwne nierówności.
                        Rozmawiałam z nią i powiedziała, że gdyby miała cofnąć czas, to na pewno by teo nie zrobiła ponownie. Początkowo lekarz powiedział jej, że zabieg będzie kosztował ok. 8.000, bo tyle materiału potrzeba. Potem w trakcie okazało się, że jest lekka asymetria i materiału potrzeba więcej. W końcu zapłaciła ponad 11.000, a więc tyle, co najlepszej jakości implanty w dobrej klinice, a o dobrym efekcie trudno tu mówić.
                        Nadmieniam, że to nie są jakieś dywagacje odpalonej paniusi. Kobieta sama jest lekarzem i przyznała, ze była głupia decydując sie na coś takiego. Jeżeli koniecznie chcesz mieć większy biust, to zdecydowanie polecam Ci normalne implanty, bo efekt będziesz mieć taki, jak oczekujesz i na długo. Kwas nie rozwiąże Twojego problemu, bo widocznego powiększenia nie uzyskasz, a uzyskasz za to sporo stresu jeśli potem piersi staną się znacznie brzydsze niż były.
                        Moim zdaniem kasa wywalona w błoto.
                        Pozdrawiam
                        Meta
                        • zia86 Re: Zabieg powiększania piersi 16.10.10, 22:56
                          Meta dzięki za radę. smile Zwróciłam uwagę na ten zabieg bo wydawał mi się bardzo nieinwazyjny, implanty są jednak operacją, planuje ją zrobić ale chciałam wykonać najpierw próbę w postaci właśnie tego kwasu. Nie wiedziałam, że kwas zanika nierówno, czytałam, że zaczyna zanikać od około roku po zabiegu. Muszę w takim razie znaleźć więcej materiałów na ten temat. smile Dzięki za ostrzeżenie.
                          • metamorphosis4 Re: Zabieg powiększania piersi 17.10.10, 11:05
                            Rok na wchłonięcie materiału, to moim zdaniem bardzo optymstyczna wersja. Po pół roku przeważnie już efekt jest mierny. Oczywiście zdarza się osobniczo, że u niektórych kwas utrzymuje sie dłużej, ale trudno zakładać, że akurat u Ciebie tak sie uda. należy brać pod uwagę raczej wariant mniej optymistyczny. Jeżeli masz jakąś koleżanke, która powiększała sobie usta kwasem. Zapytaj jak takie usta zmieniaja się w ciągu roku na przykład. Jest to o wiele mniejsza powierzchnia, a i tak trudo uzyskać równy i symetryczny wygląd przez dłuższy czas. Co tu dopiero mówić o piersiach, gdzie tych ampułek wali sie dużo naraz. Musisz też wiedzieć, że jest szereg czynników, które przyspieszają jego wchłanianie, na przykład opalanie na slońcu, czy w solarium. Zresztą uczciwy lekarz powie Ci, że aby efekt był w miarę OK, to za pół roku dostrzykuje się kolejne porcje i tak cyklicznie.
                          • gazeta_mi_placi Re: Zabieg powiększania piersi 18.10.10, 10:32
                            Zia,a może po prostu przytyj,przy Twojej wadze,nawet przytycie 7 kg nie spowoduje tuszy big_grin
                            • zia86 Re: Zabieg powiększania piersi 18.10.10, 10:56
                              Gazetko jakby po prostu przytyć to było takie hop siup to jasne. wink Jednak ja się z niedowagą zmagam już 24 lata. wink Od lutego próbuje wrócić do swojej normalnej wagi czyli 50kg(wtedy ważyłam 45 bo tej chorobie, pamiętacie co mówiłyście, że strasznie mi kości na plecach wystają) i udało mi się teraz dojść do stanu trochę ponad 47kg. smile Także może do ślubu uda się wrócić do tych 50 ale nic ponad to.
                              • emily_valentine Re: Zabieg powiększania piersi 18.10.10, 11:10
                                Zia, możesz pomieszkać trochę u mnie, już ja Cię podtuczę big_grin
                                Ładna kolorystyka nowej strony. Mogłabyś powtórzyć ten motyw z motylami na zaproszeniach, bo ładny jest.
                                Klepsydry, może i fajny bajer w knajpie, ale na weselu nie bardzo.
                                I ja też się muszę poskarżyć, bo i u mnie, po zmianach na forum, ten wątek, podobnie jak i inne długie wątki, otwiera się bardzo dłuuuugo uncertain

• zia86 Re: Zabieg powiększania piersi 18.10.10, 11:21
                                  Przyjeżdżam do domu często i to też nic nie daję. Jedyną osobą, której udało się mnie podtuczyć był mój były chłopak, który tuczył mnie lodami i alkoholem i uwaga doszłam do wagi 56kg! wink Po czym zrzuciłam to w ciągu dwóch tygodni bo się przestałam mieścić w spodnie. tongue_out
                                  • sylvcia_d miss 18.10.10, 11:26
                                    Jakby co, to pamiętaj - zaglosowałam smile
                              • maddalena81 Re: Zabieg powiększania piersi 18.10.10, 12:13
                                Zabrzmi starsznie, jak wymadrzeanie sie kogos wiekowego, ale Zia.... ja w Twoim wieku .......mialam z przytciem tak samo. Wydawalo sie, zadnych szans.... (47kg /164 cm,biust.... szkoda gadac).
                                Po pierwsze wydaje mi sie, ze jak skonczylam tak 26 lat to moze zmienil mi sie metabolizm, po drugie jak sie pracuje 8 godzin przy biurku to tez sie sprawy zmieniaja. No, tym Ci nie pomoglamsmile
                                Ale po trzecie i najwazniejsze, moze trzeba zmienic sposob odzywiania. Ja odkad przerzucilam sie na wloska kuchnie i na jedzenie wieczorem kolacji z 2 dan (gdzie na pierwsze jest makron) to z niedowaga nie mam problemowsmile Nie mowie, ze to akurat bedzie sposob dla Ciebie, byc moze cos innego Ci podejdzie bardziej. Moze przyda sie wizyta u dietetyka?
                                A jak potrzbujesz rad co do kuchni wloskiej to wal smialo big_grin
      • maddalena81 Re: Sukienki 16.10.10, 00:39
        Mam wrazenie, ze juz jakies ladniejsze kiecki nam tu pokazwywlas. Te, jak szalu nie robia, ze sie tak kolokwialanie wyraze.
    • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 16.10.10, 00:35
      Oglądam teraz różne filmy ze ślubów i normalnie nowa energia we mnie wstępuje. smile Chce żeby to było już i żeby było tak pięknie jak na tych filmach. smile
      • chomiczkami Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 16.10.10, 12:05
        Lubię filmy ze ślubów wink i krótkie, i długie. Łatwo się wzruszam, nawet przy okazjach mało znaczących, jak zakończenie roku w szkole czy chrzty obcych dzieci. Oglądając filmy ze ślubu doświadczam wręcz katharsis big_grin.
    • zia86 Spinki 16.10.10, 15:09
      Pamiętacie jak mówiłam, że mój narzeczony upiera się ubrać spinki z Transformersów?
      Znalazłam zdjęcie ze ślubu właśnie z tymi spinkami, w sumie całkiem fajnie i ładnie to wygląda, co sądzicie?
      https://sarahkchen.net/wp-content/uploads/2010/08/401.jpg
      • maddalena81 Re: Spinki 16.10.10, 15:14
        Moim zdaniem sa swietne!
        • zia86 Re: Spinki 16.10.10, 15:19
          Jeszcze jedno zdjęcie. smile Klik
          Mnie też się podobają. smile To zawsze inaczej jak się na kimś zobaczy.
          • maddalena81 Re: Spinki 16.10.10, 15:24
            Raz jeszcze powtarzam, ze superowe. Z daleka i jak ktos nie wiem, to wcale nie widac, ze to transformersy, i wygladaja jak 'zwyczajne' eleganckie spinki.
            Robisz niespodzianke dla N i dasz mu je w prezencie?
            • zia86 Re: Spinki 16.10.10, 15:26
              No. smile Będę się upierać na inne a potem mu dam te. smile
              • chomiczkami Re: Spinki 16.10.10, 16:16
                Spinki są super wink. Zaraz obejrzę spacer po Andel'sie.

• mariolkawalczywkisielu Re: Spinki 16.10.10, 16:23
                Spinki świetne, mój będzie miał głowę Darth Vadera z Legowink

-
                • zia86 Re: Spinki 16.10.10, 21:19
                  Jako spinki? smile Ale czad! big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: Spinki 16.10.10, 19:15
          Bardzo ładne.
    • zia86 Wirtualny Andel's 16.10.10, 15:38
      Nie zauważyłam a Andel's ma wirtualny spacer. smile Klik
      To dla wszystkich forumek, które tego hotelu nie znają. Kamera znajduje się w sali jadalnej za drzwiami jest sala taneczna na której normalnie jest ułożony parkiet. smile
      • zia86 Re: Wirtualny Andel's 16.10.10, 15:45
        O i jeszcze film znalazłam. smile Klik
      • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny Andel's 16.10.10, 19:14
        Bardzo eleganckie miejsce z klasą.
        • zia86 Re: Wirtualny Andel's 16.10.10, 21:19
          Serio? smile Myślałam, że Wam się nie spodoba. smile A wy dziewczyny, co myślicie?
          • chomiczkami Re: Wirtualny Andel's 16.10.10, 21:45
            Od kiedy "ulepszono" forum, ten wątek mi się zacina sad może dlatego, że jest tak długi.
            Film naprawdę pokazuje eleganckie, ładne miejsce. Co to wirtualnego przewodnika, on ma pokazywać tylko po jednym pomieszczeniu?
            • zia86 Re: Wirtualny Andel's 16.10.10, 21:53
              Mnie też.
              Tak mi się wydaje, że da się po jednym miejscu zwiedzać, to nowość więc może dodadzą taki prawdziwy spacer. smile Tutaj są inne pomieszczenia. smile
              • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny Andel's 16.10.10, 23:13
                Też fajne smile
    • zia86 Wypuszczane motyle 17.10.10, 14:17
      Znalazłam firmę, która zajmuje się wypuszczaniem motyli, np. przed kościołem. Atrakcja idealna dla nas. smile No ale mam pewne wątpliwości co do komfortu tych motyli, nasłuchałam się, że one są źle traktowane, firma zapewnia, że nic takiego nie ma miejsca i nie robią dużych pokazów właśnie dlatego żeby motyle się nie męczyły. Jak myślicie zdecydować się na coś takiego?
      I ile tych motyli wziąć? Można 10,20, lub ponad 30. Myślicie, że 30 by wystarczyło?
      https://www.butterflysalesoutlet.com/images/butterfly-release.jpg
      • chomiczkami Re: Wypuszczane motyle 17.10.10, 14:38
        Motylki i tak żyją nieprzyzwoicie krótko. Z dwojga lepiej tak puszczać, niż żeby goście z garści puszczali. I lepsze to niż gołąbki. Motylki nie pobrudzą sukni ślubnej.
        • aretahebanowska Re: Wypuszczane motyle 17.10.10, 19:33
          To można je pomęczyć bo i tak zaraz zdechną.
          • zia86 Re: Wypuszczane motyle 17.10.10, 19:39
            O Areta! smile Widziałam cię kilka razy na forum ale się nic nie odzywałaś, myślałam, że już mnie nie lubisz. wink
            No ja właśnie nie chciałabym ich męczyć i dlatego wysłałam do hodowcy moje obawy i on powiedział, że one się nie męczą i wszystko jest załatwiane tak żeby było im komfortowo. Stąd właśnie moje pytanie czy rzeczywiście tak jest? smile
            • aretahebanowska Re: Wypuszczane motyle 17.10.10, 20:00
              Oj tam, zaraz nie lubię. Wdałam się w kilka absorbujących pyskówek na edziecku to i czasu na pisanie tu nie było. Ja po prostu nie lubię takiego wykorzystywania zwierzaków (jakie by one nie były) - do rozrywki.
              • zia86 Re: Wypuszczane motyle 17.10.10, 20:17
                Ty? Pyskówek? Niemożliwe. smile
                Dowiedziałam się właśnie na innym forum, że jednak tym motylom się dość złe rzeczy dzieją przy transporcie itd. dlatego nie wezmę ich. Pan hodowca mnie okłamał, nieładnie!
          • chomiczkami Re: Wypuszczane motyle 17.10.10, 20:00
            Przesadzasz z męczeniem. Zakładamy, że są hodowane w dobrych warunkach i transportowane w takichże. Wypuszczone spędzą resztę krótkiego życia na wolności.
        • gazeta_mi_placi Re: Wypuszczane motyle 18.10.10, 10:27
          A jaka opcja dla motylków jeśli będzie deszcz?
          • zia86 Re: Wypuszczane motyle 18.10.10, 11:14
            To wtedy podobno można je wypuścić w pomieszczeniu, które ma otwierane okna i na następny dzień otworzyć okna żeby sobie wyleciały.
      • joanka-r Re: Wypuszczane motyle 22.10.10, 10:47
        ''Znalazłam firmę, która zajmuje się wypuszczaniem motyli, np. przed kościołem. A
        > trakcja idealna dla nas. :''

twoim gościom weselnym , motyle będą sie śniły przez rok po ślubie.
        • zia86 Re: Wypuszczane motyle 22.10.10, 11:33
          Będą mieć motylomanie! wink A na serio, zniwelujemy to drugim dniem. smile
    • zia86 265 17.10.10, 19:31
      Jejku, jak ten czas leci!
      A ja właśnie m.in. o czasie chce z Wami porozmawiać. smile Wróciłam właśnie z niezwykle owocnej wyprawy do galerii, gdzie udało mi się kupić kilka rzeczy, które mam nadzieje wykorzystamy w stylizacjach do trailera. big_grin Ale zobaczyłam tam też jedną fajną pierdółkę. smile
      W kawiarni podano mi do herbaty(cały proces podania był zresztą świetny) takie trzy klepsyderki, które miały odmierzać czas w zależności jak silną herbatę będę chciała uzyskać. smile Pomysł świetny. Pomyślałam, że można takie klepsyderki postawić jako taki bajer w ramach bufetu kawowo herbacianego. Akurat są trzy, to można by było wsypać do nich piasek w trzech głównych kolorach przewodnich(biel, granat i róż) i ustawić np. 10 takich. Co myślicie?

Zdjęcie, jakość średnia bo robiłam ukradkiem komórką. wink
      https://lh5.ggpht.com/_Ptbk0vFxMYw/TLsujDJxNpI/AAAAAAAAACI/IpqHbv2CTjk/s720/2010-10-17%2017.24.38.jpg
      https://lh5.ggpht.com/_Ptbk0vFxMYw/TLsuune3LGI/AAAAAAAAACM/2iziWH1M28c/s720/2010-10-17%2017.24.46.jpg
      • chomiczkami Re: 265 17.10.10, 20:06
        Ach. To jak w herbaciarniach. Podają ci herbatę i klepsydrę i pouczają, czy daną herbatę parzy się na jeden obrót, czy na dwa. To zależy od typu herbaty. Jako herbaciara parzę w domu na oko wink sypię do czajniczka lub koszyczka do zaparzania tyle herbaty, ile chcę i patrzę, jaki kolor wychodzi po 4 minutach. Nalewając do szklanki esencję rozcieńczam wodą. Na ślubie dla gościa będzie nudno stać przy stoisku i patrzeć, jak piasek leci. Myślę, że dobrze byłoby właśnie postawić kilka czajniczków z różnymi herbatami i gorącą wodę w termosach czy automatach - nie musi być wrzątek, do samego zaparzania zielonej herbaty nawet nie powinien - i pozwolić gościom samemu regulować moc bez patrzenia w klepsydrę wink.
    • zia86 W oczekiwaniu... 18.10.10, 00:10
      na naszą nową stronę, zmieniłam na starej szablon bo pojawił się nawiązujący do naszego motywu przewodniego. smile I jak?
      Klik
      • gazeta_mi_placi Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 10:25
        Ładna strona.przejrzysta.
        Ma nadzieję,że uda Ci się nieco odchudzić narzeczonego,ale poza tym git smile
      • szosty.bieg Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 11:55
        Podoba mi się układ strony, informacje zwięzłe, nieprzeładowane. Grafika też nie rozprasza - ogólnie bardzo ok. Ciężko mi porównać, bo nie widziałam poprzedniej wersji.

Jesteś pewna, że goście będą na nią zaglądać? Może raz wejdą, gdy dostaną link - na zaproszeniu pewnie, a później... Jest więc sens umieszczać tam tyle szczegółów?
        • zia86 Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 12:05
          Dzięki. smile
          My mamy rodzaj gości, którzy są uzależnieni od elektroniki, wiecie internet w domu w laptopie i w komórce. wink Myślę, że na pewno chociażby z ciekawości jak taka strona wygląda będą ją śledzić. smile
          • szosty.bieg Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 12:14
            Z ciekawości to pewnie zajrzą smile a czy będą śledzić...
            Dla Was to ważne, co tam się dzieje, a dla innych już średnio ciekawe. Zobaczą gdzie ślub, gdzie wesele, sprawdzą jak dojechać itp, a potem pewnie krótko przed ślubem jeszcze raz wejdą na tę stronę, żeby się upewnić. Chyba, że są z Krk to już nie smile
            Sama wiem po sobie i po swoich znajomych.
            Raczej zbędny, lecz miły dla oka gadżet smile
      • mohito86 Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 20:27
        Zia na Boga - popraw interpunkcję i błędy na tej stronie. O budowie zdań nie wspominając.
        "Jest zwolennikiem szarmackiego podejście do kobiet co urzekło Panne Młodą. " - pierwsze lepsze zdanie przeklejone ze strony, a aż zęby bolą od czytania. Ty naprawdę zamierzasz być prawnikiem z takim problemem z językiem polskim? pytam bez złośliwości.
        • gazeta_mi_placi Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 20:45
          Prawnik to nie polonista ani korektor w wydawnictwie tongue_out
          • nowel1 Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 23:06
            Uważasz, że tylko poloniści i korektorzy powinni poprawnie używać języka ojczystego?
            Cała reszta może go kaleczyć?
            Zia używa języka niechlujnie i nie koryguje swoich błędów - ja od paru miesięcy prowadzę eksperyment, który to potwierdza. Mianowicie wielokrotnie poprawiam jeden i ten sam błąd w jej wypowiedziach, i jest to absolutnie nieskuteczne. Robi ten sam błąd już dzień później.
            Robię to z ciekawości; przyglądam się młodej osobie, która wyrosła w warunkach sprzyjających rozwojowi i nauce, a jest kompletnie powierzchowna, zajęta w 99% przedmiotami, blichtrem i materialnymi dobrami, nie pisze poprawnie po polsku i, podejrzewam, nie czyta. Chciałabym się mylić, bo to burzy moją wiarę w przyszłość narodu - wszak ona w zasadzie powinna być creme de la creme wśród młodych Polaków.
          • mohito86 Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 23:10
            Jasne prawnik pisząc jakiekolwiek pismo/pozew/etc. wzywa na pomoc korektora albo polonistę, bo przeciez nie musi mieć "lekkiego pióra". dobre sobie.
            Gazeto - wazeliniara sie z Ciebie zrobiłasmile
        • zia86 Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 23:21
          Strona jest na razie testowa. smile Ja mam taki specyficzny styl pisania, jednak przyznaję się i tego nigdy nie ukrywałam z przecinkami jestem absolutnie na bakier. wink
          • monikapers Re: W oczekiwaniu... 19.10.10, 00:17
            zia, to nie nazywa sie specyficzny styl tylko ... brak stylu, a braki w przecinkach to problemy interpunkcyjne bo nie chodzi tu wylacznie o kreseczki.
            Mi, tak przy okazji, nie przeszkadza to akurat wcale, znalazlabym kilka innych powazniejszych uchybien, nad ktorymi warto chyba popracowac.
            Np sklonnosc do megalomanstwa, przy calym szacunku do Twojej mlodosci i sympatii do Twojej bajki, to bywa nie do zniesienia....
            • zia86 Re: W oczekiwaniu... 19.10.10, 00:24
              Monika rozwiniesz tą skłonność do megalomaństwa? wink
      • chomiczkami Re: W oczekiwaniu... 18.10.10, 22:36
        Ja nadal czekam na tę nową stronę, więc nie umiem zachwycić się tą smile. Już nie zostało wiele czasu!
    • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 18.10.10, 23:28
      Jutro mamy spotkanie z konsultantkami i ustalamy dalszą strategie. Podpiszemy w tym tygodniu umowy z florystką, projektantami naszej strony oraz zarezerwujemy termin autka na poprawiny. smile Czekają nas też jeszcze zakupy, bo nasza pani stylistka już na pewno się denerwuje, że znowu coś psuje jej ustaloną organizacje pracy. smile Pani jest bardzo zorganizowana a nam zawsze coś musi niechcący wypaść.
      W związku z tym prośba do Was, ponieważ na spotkaniu z panią florystką będziemy ustalać ostateczną wizje dekoracji to proszę o opinie. Już wiem, że wywalamy materiały na suficie w sali bankietowej i dajemy jeśli się będzie dało żyrandole. Co jeszcze? Wizja dekoracji jest tutaj - TKlik
      • next_exit Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 18.10.10, 23:41
        Zia, ja Cie prosze, nie pisz ciagle 'pani stylistka', 'pani florystka'. Pisz po prostu florystka, stylistka itp., po co dodajesz to 'pani'? Jestes w podstawowce czy co? tongue_out Nie wiem, ale mnie to strasznie drazni jak tak piszesz, zamiast nazywac ich po prostu tak jak sie nazywaja przeciez ich zawody. Nie musisz im w tej sposob okazywac szacunku czy czegos podobnego jesli o to chodzi i tak to wytlumaczysz, bo to glupie.
        • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 18.10.10, 23:50
          Ale ja tak mam, skoro jestem z nimi na pani to tak wypadałoby pisać. smile No dobrze ale skoro to Was irytuje to przestanę.
          • gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 10:05
            Mnie zacznie irytować jak przestaniesz tak pisać tongue_out
        • gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 10:05
          Dla mnie to normalne,same często mówię o kimś Pan/Pani.
          • next_exit Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 10:45
            Oj Gazeto, Ty to jednak jestes wazeliniara tongue_out Dobrze wiesz o co mi chodzismile Ja tez mowie na pan/pani do ludzi z ktorymi nie jestem na ty, ale nie mowie 'ide do pani fryzjerki', ide do pani kosmetyczki', bo to brzmi jkaby wyrazalo sie dziecko. Nie bede wiecej tlumaczyla bo mysle ze doskonale czujesz roznice.
            • emily_valentine Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 11:35
              Motylkowy bukiet, z prawdziwego ślubu smile

https://www-static.weddingbee.com/wp-content/uploads/2010/10/13/254668-021.jpg

I taki mały detal wink

https://www-static.weddingbee.com/wp-content/uploads/2010/10/13/254668-024.jpg
              • emily_valentine Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 11:38
                Pomysł na prezenty dla druhen, a może i dla wszystkich pań na weselu - wieszak na torebkę smile
                Zdjęcie lewe na dole. Ja bym nawet chciała takie coś dostać smile

https://www-static.weddingbee.com/wp-content/uploads/2010/10/06/bmgifts.jpg
                • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 12:39
                  Dzięki. smile Widziałam coś takiego w sklepie polskim sklepie też.
                  Co do bukietu to ładny i fajnie dobrany do kiecki ale żebym go mieć mogła to musiałabym mieć skromną sukienkę a nie wiem jaką suknie ostatecznie wylosuje. smile
            • gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 14:51
              Patrz,a ja mówię,że idę do Pani fryzjerki,Pani stomatolog,korona mi od tego dodatkowego i krótkiego słowa nie spada tongue_out
              • next_exit Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 19.10.10, 16:27
                Oj Gazeto Gazeto cos czuje ze koniecznie musisz byc na opak.. tongue_out
    • zia86 Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 02:02
      Znalazłam zespół, który chyba idealnie odda klimat, który chcemy uzyskać. smile
      Nazywa się Boogie Band(musicie wygooglować bo nie można linków podawać), grają całkiem ok i super wyglądają. smile Co myślicie?
      • emily_valentine Re: Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 09:29
        Zia, ja Cię błagam, chyba nikt nie jest w stanie przebrnąć raz jeszcze przez ten esej o dekoracjach wink
        Pokaż te żyrandole coś wybrała smile
        • zia86 Re: Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 12:39
          Emi jeszcze żadnych. Dostałam linka do firmy, która je wypożycza ale ja się na tym nie znam, wysłałam im maila i czekam na odpowiedź. smile
      • zia86 Re: Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 14:15
        Dziewczyny napiszcie co sądzicie o tym zespole. smile
        • gazeta_mi_placi Re: Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 14:49
          Niestety nie znam żadnych zespołów weselnych,więc się nie wypowiem.
          • missy01 Re: Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 17:46
            O ile pamiętam, Zia, to kiedyś umieściłaś na forum info o jakimś 8-osobowym zespole. Bodajże Mark Band, może warto wziąć ich pod uwagę?
            • missy01 Re: Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 17:53
              Chyba jednak ten zespół liczy pięć osób. smile
      • mariolkawalczywkisielu Re: Zespół na poprawiny. :) 19.10.10, 23:57
        Zia - hmm, chyba jednak nie Ty znalazłaś ten zespół wink

sukienka ładna, ale VW ma ciekawsze projekty

-
        • zia86 Re: Zespół na poprawiny. :) 20.10.10, 14:37
          A tak przepraszam, znalazła mi go Mariolka na innym forum.smile Użyłam skrótu myślowego. smile
          Dzwoniłam do nich, mają termin, czekam teraz na przesłanie umowy żeby zobaczyć warunki.smile
    • zia86 263 dni 19.10.10, 16:08
      Wyruszamy na spotkanie z paniami konsultantkami. smile Będziemy tworzyć plan działania do końca roku. Chciałabym też w tym tygodniu spotkać się z florystką. smile I nasz trailer w sumie też coraz bliżej! Zostały trochę ponad 2 tygodnie, jestem ciekawa co z tego wyjdzie. smile
      • chomiczkami Re: 263 dni 19.10.10, 20:13
        Sukienki widziałam ładniejsze w twoim wątku.

Nie zapomnij napisać, co ustaliliście!
    • zia86 Sukienka od królowej sukien. ;) 19.10.10, 16:25
      Do wyjazdu jeszcze trochę ale zaczęłam rozglądać się już na stronach za sukienką. smile
      Zauroczyła mnie ta suknia, co o niej myślicie?
      Przód
      Tył
      • gazeta_mi_placi Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 19.10.10, 17:22
        Mnie się średnio podoba,ładna,ale bez zachwytów.
        • missy01 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 19.10.10, 17:49
          Ta od Zienia jest zdecydowanie ładniejsza, ale widać, że masz już wizję sukni.
          • emily_valentine Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 19.10.10, 17:52
            Ładna, ale faktycznie bez zachwytów. Ten kwiatek z zadartej falbany jakiś dziwny.
            • iness_86 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 19.10.10, 18:08
              a mi się podoba smile

dlaczego w Polsce nie ma sukienek tylu fajnych projektantów? sad Niektóre dotarły nawet na Ukrainę a u nas niet...
      • p-a-u-l-a83 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 00:27
        Hej a ja tu jestem NOWAsmileSukienka srednio mi sie podoba...poprzenie byly ladniejszesmilea najbardziej podoba mi sie,Alicjiwinkw sumie podgladam forum bardzo czesto,a dopiero dzis sie zarejestrowalamsmileMianowicie slub mial byc za dwa lata,ale dzis tak mnie naszlo ze chcialabym jednak za rok...I tu zwracam sie z prosba do Ciebie gdyz w zwiazku z tym ze musze wybrac inna sale,moja ma zajety caly przyszly rok:/Zupelnie nie wiem jaki kolor moglby pasowac do borda gdyz ta sala ma takie dodatki:/nie przepada za tym kolorem ajjj...poprzednia byla cala jasna i miala byc fushia lub fiolet z zielonym a teraz uncertainZia Ty masz wszystkie pomysly w glowce moze cos doradziszsmile
        • morgen_stern Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 10:12
          A teraz odetchnij, przeczytaj to, co napisałaś i spróbuj jeszcze raz. Po polsku.
          • p-a-u-l-a83 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 10:39
            Hejsmilea Ty nie masz wiekszych prblemow niz wytkac kazdy blad?otoz nie napisze po Polsku,gdyz nie posiadam tak owej klawiaurysmilei faktycznie bedzie duzy problem co?bo zamiast doradzac bedziecie sie czepiac,ze to przecinka nie ma,ze kropka nie w tym miejscu wrrr.A ja to juz w ogole tak zadko pisze po Polsku,ze zaraz bede objechana ze jestem matolem totalnymsmilePozdrawiam z usmiechem na twarzy!!!
            • szosty.bieg Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 10:52
              bo tamto mało zrozumiałe jest smile

do bordowej sali pasują róże, fiolety - najlepiej mieszanka odcieni, krem, biel, złoto, srebro, pistacja, niebieski, żółty.
              Inna sprawa jak bardzo bordowa jest sala? Ściany? sufit? czy tylko obrusy albo tylko same dodatki - serwetki, świecie itp?
            • emily_valentine Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 10:57
              Jak chcesz porad w sprawie swojego wesela, to załóż swój wątek. Nie róbmy śmietnika z wątku Zia.
              A po drugie pytanie się Zia o kolory jest pomysłem absurdalnym wink Przecież ona sama ma problemy z kolorystyką u siebie, a co dopiero doradzać innym big_grin
              Wybacz Zia, musiałam to napisać kiss
              • p-a-u-l-a83 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 11:07
                ok Dziewczetasmiletak jak napisalam nowa jestemsmilejuz sie przenosze i zakladam nowy watek.A pytalam Zia ze wzgledow takich,gdyz Ona posiada mnostwo takich fotek inspiracji weselnych itp...Oj,a napisalam tak,bo juz pozno bylo w goracej wodzie jestem kapana i tak nie zdarnie wyszlowink
              • next_exit Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 11:20
                dlatego wydaje mi sie, ze kiepska bedzie konsultankta z Zii, i nie ma tu nic do tego fakt ze teraz robi wesele dla siebie a innym bedzie latwiej.. konsultantka powinna umiec zachowac sie profesjonalnie w kazdej sytuacji.. skoro ma problemy i w kwestii dobierania kolorw czy dodatkow (co do czego pasuje itp), i braki w wiedzy o sztuce (vide watek o Mondrianowym ciescie), a podejrzewam ze po prostu brakuje jej wiedzy ogolnej o swiecie.. Kazdy nowy pomsyl ktory zpobaczy na zdjeciu i jej sie spodoba juz od razu chce (np ostatnio kwestia zyrandoli, zopbaczyla je na jakims weselu i juz nagle je dodaje). Kompeltny brak organizacji i przemyslenia moim zdaniem, takich znalezisk rzeczy ktorych wczesniej nie widzialas / nie znalas jeszcze moga bys setki, i co wtedy? bedziesz zmieniac stylizacje za kazdym razem? echh...
        • zia86 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 20.10.10, 14:43
          O moja imienniczka. smile Oczywiście chętnie pomogę. smile Najlepiej by było jakbyś wysłała mi na priv zdjęcia sali i kilka słów jaki styl lubicie, jak wyobrażacie sobie dekoracje tam żebym mogła coś zaproponować. smile
          • skorek Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 21.10.10, 00:43

zia,
            oczywiście porady udzielisz za darmo, prawda ????
            • zia86 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 21.10.10, 00:50
              Jasne. smile A co myślałaś?
              • skorek Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 21.10.10, 12:20

pisałaś, że dorabiasz jako konsultantka, która klientów zdobywa na forum, więc skojarzenie mogło byc tylko jedno.
                • zia86 Re: Sukienka od królowej sukien. ;) 21.10.10, 17:44
                  Nic takiego nie napisałam. smile
    • zia86 262 20.10.10, 14:36
      Oj tyle się dzieje dziewczyny. smile
      Wczoraj byliśmy na spotkaniu i zrezygnowaliśmy ze stylizacji. Mamy małe kłopoty finansowe i nie możemy sobie teraz na to pozwolić. Na szczęście pani stylistka wykazała się zrozumieniem i możemy dalej normalnie pracować z pominięciem tej stylizacji. smile Termin realizacji trailera się nie zmienił tylko ubierzemy się do niego sami, trzymajcie kciuki, ciekawe jak to wyjdzie. wink
      Oprócz tego dzisiaj idziemy zapłacić za stronę a jutro spotykamy się z panią florystką i podpiszemy umowę. smile
      • zia86 Re: 262 20.10.10, 19:39
        Właśnie dzwoniła pani konsultantka ustaliła spotkanie z kamerzystami na piątek wieczór porozmawiamy o szczegółach trailera. smile A na przyszły tydzień też idziemy do Andel'sa dowiedzieć się jak bardzo są elastyczni i na co się zgadzają a na co nie. smile
    • zia86 Nieżywe motyle do wypuszczenia. :) 20.10.10, 18:06
      Ponieważ okazało się jednak, że z tymi motylami to nie jest tak różowo i może im się coś stać to nie zdecyduje się na wypuszczenie tych ślicznych żywych stworzonek.smile Ale za to dziewczyna z innego forum podała mi ciekawą i tańszą alternatywę.
      Klik
      Co myślicie?
    • zia86 Nasze kolory 20.10.10, 19:59
      Ślub w naszych kolorach przewodnich -Klik
      Jak Wam się podoba?
      • emily_valentine Re: Nasze kolory 20.10.10, 20:53
        Zia, mam nadzieję, że te wyskakujące motyle to żart. Nawet ten facet na filmie ich się bał, zobacz na jego minę. Jakby mi taki trafił w oko, to bym się nieźle wkur..iła uncertain

Nie podoba mi się połączenie odcieni tych kolorów. Poprzednio wklejałaś ładniejszą inspirację.
        • zia86 Re: Nasze kolory 20.10.10, 20:55
          Jasne, że żart. wink Chciałam jakoś rozruszać wątek bo zamiera. winkMogłabym coś takiego do zaproszeń włożyć ale to też nie do naszej koncepcji.
          Zostanę przy płatkach róż w kolorach przewodnich. smile
          Mnie się podoba tutaj to połączenie ale mogę być nieobiektywna bo to nasze kolory.
          • chomiczkami Re: Nasze kolory 20.10.10, 22:28
            Ja mówię wprost, że czekam na stronę, trailer i dalsze relacje z przygotowań wink. Inspiracje mnie mniej interesują.
            • zia86 Re: Nasze kolory 20.10.10, 22:37
              No tak, to zdałam relacje na bieżąco. smile Też czekamy z niecierpliwością.
    • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 21.10.10, 11:21
      Godzinę temu obudził mnie pan listonosz przynosząc próbkę zaproszenia firmy JUM. smile
      Zamówiłam próbkę Sunrose
      https://sklep.jum.pl/image/cache/data/sunrose/sunrose_zaproszenie_1-650x650.jpg
      https://sklep.jum.pl/image/cache/data/sunrose/sunrose_zaproszenie_6-650x650.jpg

Wzięłam akurat te bo zastanawiałam się kiedyś nad nimi kiedy jeszcze wesele miało odbyć się w Paszkówce. W każdym razie zaproszenie jest śliczne, dość proste ale pięknie wykonane. Co najważniejsze te sznurki, które wiele osób uważało za marynarskie i niepasujące wyglądają bardzo delikatnie i jak najbardziej komponują się z resztą zaproszenia. Papier jest dość gruby, bardzo dobrej jakości. W środku jest też wkładka.
      Cała współpraca z firmą układała się świetnie, na kopercie przesyłki były odręczne pozdrowienia dla mnie i życzenia współpracy a do zaproszenia była dołączona bardzo ładna karteczka z podziękowaniem za skorzystanie z usług. To niby takie drobiazgi ale wiecie, że ja zwracam uwagę na takie szczegóły w sposobie podchodzenia do klienta.
      I teraz mam zagwostke, bo jesteśmy prawie zdecydowani na współpracę z Robimy Śluby ale JUM też jest świetne...
      Dobra uciekam na spotkanie z panami od strony. smile
      • chomiczkami Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 21.10.10, 11:43
        Ja też lubię takie karteczki smile za każdym razem jest to dla mnie bardzo przyjemne, nawet jeśli to strategia marketingowa, to jednak lubię nastrój radości i entuzjazmu, jakieś elementy personalnego podejścia. W przypadku zaproszeń - no to już musisz sama podjąć decyzję (wierzę, że właściwą!).

No cóż, życzę szczęścia w kontaktach z panami od strony. Oczywiście potem napisz, jak strona będzie wyglądać i co ustaliliście. Można się dowiedzieć, ile taka strona kosztuje?

Twój wątek STRASZNIE się zacina przy przewijaniu, więc odpisuję rzadziej niż bym chciała, ale obficiej wink.
        • zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 21.10.10, 12:11
          Napisze do moderacji co zrobic z tym watkiem. smile
          A powiedzcie czy wolicie miec niespodzianke czy powedziec od razu jak strona bedzie wygladac?
          Co do firmy to musze te zobaczyc probki i spotkac sie z Robimy sluby i zobaczymy.
        • dorothy_mills Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 21.10.10, 12:21
          chomiczkami zmień sobie układ postów na "od najnowszego" dzięki temu będziesz musiała nic przewijać. Ostatnio dodane posty będziesz miała widoczne zaraz po wejściu w wątek Zia wink
          • chomiczkami Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 21.10.10, 12:25
            Próbowałam, ale niestety moja przeglądarka się wiesza i zacina przy każdym układzie. Poza tym mam włączone automatyczne rozwijanie wszystkich postów, co jest wygodne w innych wątkach wink. A po trzecie, nie lubię od najnowszego, bo wtedy nie wiem, kto komu odpowiada.
            Czy tylko mnie się to tnie?
            Bo jeśli nie, może czas pomyśleć o krótszych wątkach.
            • dorothy_mills Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 3 21.10.10, 12:29
              Mnie się nic nie tnie, dlatego nie wiem skąd Wasz problem sad
              Ja już się chyba przyzwyczaiłam do tego forum,bo nawet przy opcji od najnowszego,wiem,kto do kogo pisze/odpisuje big_grin
    • zia86 Victoria! :) 21.10.10, 18:07
      Ale dzisiaj był dzień. smile
      Załatwiliśmy wszystko. smile
      Od początku. Na 12 umówiliśmy się z panami od strony, nie mogliśmy trafić do biura. tongue_out W końcu się udało. Podpisaliśmy umowę, wpłaciliśmy zaliczkę i omówiliśmy jak strona będzie wyglądać.

Otóż na początku będzie ekran powitalny z naszym zdjęciem:
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs369.snc4/45250_153345434681874_100000192549565_508570_1449652_n.jpg

Klikamy wejście i pojawia się strona powitalna. Układ taki jak w pierwszym szablonie na starej stronie. Na górze nasze logo(granatowe) od którego będzie szła taka jakby ramka z fuksjowego motywu kwiatowego. Po tej ramce będzie latał(latały) białe motyle.
      Na środku nasze zdjęcie(któreś z tych czarno białych) i tekst powitalny.
      Po lewej stronie odnośniki do podstron, będzie ich 6:
      - O nas
      - Ślub/wesele/poprawiny
      - Galeria zdjęć
      - Filmy
      - Informacje dla gości
      - Księga gości

Podstrony będą miały podobny szablon jak strona główna. smile
      I mam też świetną wiadomość! smile Strona będzie gotowa w ekspresowym tempie bo już za 3 tygodnie ruszy!! big_grin

Pożegnawszy się z bardzo miłym panem udaliśmy się na małe zakupy po galerii. Przypominam, że ubieramy się sami dlatego też potrzebowaliśmy kupić parę rzeczy. Spędziliśmy tam trzy godziny ale kupiliśmy parę potrzebnych rzeczy, prawie wszystkie stylizacje są skończone. Największy problem mam z ubraniem Mikołaja do Andel'sa, ma to być mega elegancka biznesowa stylizacja, ja będę mieć czarne spodnie, wysokie kozaki na dużej szpilce i kremową jedwabną bluzką z czerwoną koronkową kokardą. Chciałam Mikołajowi kupić jakieś fajne materiałowe spodnie ale nie udało się. On mówi, że ubierze garnitur ale nie wiem czy nie będzie zbyt oficjalnie.

A potem udałam się już sama na spotkanie z panią florystką. smile Zapłaciłam zaliczkę i ustaliłyśmy ostateczną wizje dekoracji. Ustaliłam,że jednak nic w sali bankietowej nie będzie na suficie. Dodaliśmy parę rzeczy i mamy pełną wizje. smile Widziałam też zdjęcia z wesela gdzie pani florystka robiła dekoracje czarno biała, były białe kwiaty i czarne motyle, wyglądało przepięknie. smile Jestem jak najbardziej spokojna, że nasze dekoracje również będą takie oryginalne i długo zapamiętane. smile

A na koniec już w drodze do domu nabyłam do jednej ze stylizacji tenisówki dla mnie za obłędną cenę... 30 zł! wink

Jutro mamy spotkanie z kamerzystami w sprawie trailera, kręcimy go początkiem listopada, już się nie mogę doczekać! smile
      • szosty.bieg Zia, bukiet dla Ciebie 21.10.10, 18:26
        Niech Ci tylko florystka dobierze wielkość i kształt tego motyla tak aby pasował do sukni.
        I ozdoba dla narzeczonego.
        https://img340.imageshack.us/img340/4269/dsc4822ut.jpg
        https://img408.imageshack.us/img408/369/dsc4785.jpg
        • szosty.bieg Re: Zia, bukiet dla Ciebie 21.10.10, 18:27
          coś wielki tu wyszedł. kliknij na pokaż obrazek.
        • dorothy_mills Re: Zia, bukiet dla Ciebie 21.10.10, 18:44
          szosty.bieg ten bukiet jest przeokropny uncertain
          • szosty.bieg Re: Zia, bukiet dla Ciebie 21.10.10, 18:52
            mnie się podoba, tylko oczywiście musi być mniejszy. dużo mniejszy smile
            • zia86 Re: Zia, bukiet dla Ciebie 21.10.10, 19:05
              Szósty bieg dzięki. smile Niestety bukiecik nie jest w moim stylu, nie pasuje do koncepcji przez te srebrne ozdoby.
              • szosty.bieg Re: Zia, bukiet dla Ciebie 21.10.10, 19:16
                szkoda smile
                a srebrny można zamienić na każdy inny kolor przecież.
                • zia86 Re: Zia, bukiet dla Ciebie 21.10.10, 19:38
                  Nie chodzi o kolor tylko o rodzaj ozdoby, całość wygląda za ciężko jak do naszej lekkiej bajkowej koncepcji. Taki bukiet to bardziej na modernistyczną lub jakąś bardzo artystyczną stylizacje. smile
      • chomiczkami Re: Victoria! :) 21.10.10, 18:31
        I akurat to prześwietlone zdjęcie? sad
        Pogratulować udanych zakupów - a ja wracam do moich baranów, czyli do odrabiania lekcji z rzeczownika angielskiego wink. W niedzielę zerknę sprawdzić, co zdecydowaliście w sprawie trailera.
        • zia86 Re: Victoria! :) 21.10.10, 19:08
          Nam się podoba. smile Myślę, że będzie ładnie się zgrywać. smile Mam znowu tyle energii do przygotowań, jestem bardzo ciekawa co wyjdzie z tej strony. smile No i efektu tego trailera też jestem ciekawa, szkoda, że tak długo przyjdzie czekać na niego.
    • zia86 Wybór zdjęcia 21.10.10, 19:37
      Dziewczyny, które zdjęcie wybrać na pierwszą stronę?

1.
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs254.snc4/40020_153346018015149_100000192549565_508582_4425650_n.jpg

2.
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs380.snc4/44306_155059141177170_100000192549565_519894_3272200_n.jpg

3.
      http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs143.ash2/40464_153345934681824_100000192549565_508575_5879602_n.jpg
      • maddalena81 Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 19:48
        1.
        • zia86 Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 19:51
          No mnie też się 1 najbardziej podoba ale boję się, że jest za mało Mikołaja na nim.
          • sofrania Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 20:08
            Nr 2
      • roberta.redford Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 20:13
        wg mnie dwojka, juz kiedys pisalam, ze to jedyne zdjecie, na ktorym twoj narzeczony wyglada korzystnie, no i oczy otwarte!
      • mariolkawalczywkisielu Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 20:57
        ja też za 1

-
      • super_konwalia Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 21:01
        ja bym wybrała 2, oboje na nim ładnie wyglądacie i tacy zadowoleni smile
      • chomiczkami Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 21:09
        2
        • szosty.bieg Re: Wybór zdjęcia 21.10.10, 21:24
          pierwsze, bo to jedyne, które nie ma zaburzonych proporcji smile
    • zia86 Słoiki na ciastka 21.10.10, 22:07
      Z tego wszystkiego zapomniałam jakie fajne słoiki na ciastka znalazłam. wink Są takie troche vintage, myślcie, że będą pasować do słodkiego bufetu?
      https://lh5.ggpht.com/_Ptbk0vFxMYw/TMCcJVhf__I/AAAAAAAAACg/lz09ptNBPlU/s640/2010-10-21%2015.38.56.jpg

https://lh3.ggpht.com/_Ptbk0vFxMYw/TMCcUx6boFI/AAAAAAAAACk/VvYjNwIVSS0/s640/2010-10-21%2015.39.06.jpg
      • maddalena81 Re: Słoiki na ciastka 21.10.10, 22:17
        Zia, przy tej ilosci postow jakie sa w twoich watkach, i przy calej masie pomyslow... myslisz, ze pamietamy jaka byla wizja slodkigo bufetu?
        Sloiki sa ladne, ale przyszlo mi do glowy, ze moze ciezko bedzie grzebac reka po ostatnie ciastka na dnie (a rece, szczegolnie kobiece na weselu, pelne bizuteri i ze starannym manicurem).
        • emily_valentine Re: Słoiki na ciastka 21.10.10, 22:49
          Zdjęcie nr 1. Od patrzenia na te z rybim okiem można dostać choroby morskiej uncertain Nie wiem Zia, co Ci się podoba w takich dziwnych kadrach.
          Słoje ładne, w sam raz do rustykalnej kuchni, zaraz obok glinianego gara ze smalcem wink
          Na przyjęciu powinny być szklane, tak żeby było widać co jest w środku. Znajdziesz takie np. w almi decor.
          Dużo wydatków mieliście, mam nadzieję, że kłopoty finansowe zażegnane? smile
      • szosty.bieg Re: Słoiki na ciastka 22.10.10, 10:56
        czy Twoja restauracja nie ma naczyń?
        Te słoje pasują do spiżarni albo kuchni urządzonej w wiejskim stylu, a nie na lekkie, bajkowe przyjęcie. No i słoje, obojętnie już jakie to średni pomysł - zauważ, że ciastka na imprezach podawane są na paterach, czyli każdy bierze swoje-częściej za pomocą szczypców, niż ręką.
        • katkam1 Re: Słoiki na ciastka 22.10.10, 11:30
          zdjęcie numer 1, jak zobaczyłam zdjęcie numer 2 to aż się przestraszyłam.
          Jest tak zniekształcone, że wyglądasz jak kościotrup. Ślicznie wychodzisz na zdjęciach
          ale to jest za bardzo przekombinowane.
          • zia86 Re: Słoiki na ciastka 22.10.10, 11:32
            Bo ja jestem jak kościotrup. wink
            Czyli przeważa na razie 1. smile 2 jest o tyle fajna, że jesteśmy frontem na nim.
            • emily_valentine Re: Słoiki na ciastka 22.10.10, 11:36
              Zia, nie wszytsko musi być takie dosłowne. Nie musisz dawać zdjęcia na pierwszą stronę, gdzie jesteście frontem do widza i jeszcze na czole macie napisane Paula i Mikołaj wink
              Ta pierwsza fota jest super smile
        • zia86 Re: Słoiki na ciastka 22.10.10, 11:33
          Jasne, że mają. smile Ale nie wiem czy w takim klimacie jak chcemy poza tym oprawą słodkiego bufetu będą się zajmować ludzie z cukierni. smile Ale to mi się tak vintage skojarzyło na poprawiny a nie na dzień 1. smile
        • gazeta_mi_placi Re: Słoiki na ciastka 23.10.10, 22:39
          Mnie również nie podobają się słoje.
    • zia86 Czerwony motyl 22.10.10, 17:32
      Dziewczyny jestem wlasnie w galerii i mam problem. Potrzebuje do jednej ze stylizacji kolczyki badz cos do wlosow w ksztalcie czerwonego motyla. Macie jakies pomysly? Zeszlam juz pol galerii i nic. Moze widzialyscie cos takiego w necie? Bede wdzieczna za podpowiedzi. smile
      • mariolkawalczywkisielu Re: Czerwony motyl 22.10.10, 17:43
        w H&M sprawdź, chyba są tam czerwone motyle-spinki (nie mówię, że ładne, ale sąwink )

-
        • justynaaaa2 Re: Czerwony motyl 22.10.10, 19:38
          ja obstawiam że w Bijou Brigette coś będzie smile
          • zia86 Re: Czerwony motyl 22.10.10, 20:36
            Sprawdzałam jeden i drugi ale miałam tylko godzinę. smile Poszukam na spokojnie w przyszłym tygodniu. smile
    • zia86 W sprawie trailera 22.10.10, 20:43
      Właśnie skończyliśmy spotkanie z kamerzystami. Ale się nagadałam! Będzie dużo pracy ale film powinien wyjść świetny. smile
      Będziemy bazować na naszej pokręconej historii poznania. Film ma pokazywać to co było, to co jest i to co będzie. Czyli takie jak było założenie trochę o nas a trochę uchylamy rąbka tajemnicy.
      Nasze panie konsultantki też będą miały sporo pracy z pozwoleniami.
      Ten trailer to będzie zupełnie coś nowego, nie już normalny teledysk z muzyką i różnymi fajnymi ujęciami tylko bardziej takie filmowe love story. smile Będziemy opowiadać z offu jak to wszystko wyglądało, będzie też trochę "dialogów", prawdę mówiąc jestem sama ciekawa jak to będzie. smile
      Na razie muszę napisać dla panów kamerzystów szczegółową historie jak było i tego co będzie żeby oni sobie mogli ułożyć wstępny scenariusz ujęć i detali, które można fajnie wykorzystać.
      • aretahebanowska Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:09
        No ja tam nie wiem czy to taka pokręcona historia. Z tego co było na Waszej stronie to nawet bym powiedziała, że to takie raczej bardzo typowe było. Chyba, że to będzie historia nie "prawdziwa" tylko "na podstawie...". Coś mi się wydaje, że trochę masz ochotę sobie pofantazjować.
        No i jestem ciekawa jak ten film ma pokazać co będzie? Rozwód czy inne atrakcje?
        • zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:18
          Chodzi o zbieg okoliczności, który nas połączył. smile Gdybym wybrała inny autobus albo poszła pieszo to dzisiaj nie byłabym narzeczoną(a przynajmniej nie z tym mężczyzną), poznaliśmy się tylko dlatego, że tego dnia był remont, autobus pojechał inaczej i zamiast Sławkowską poszłam Floriańską. wink Nasz historia na stronie jest bardzo skrócona, nie ma tam wielu szczegółów i smaczków, bo ci co nas znają to widzieli to na własne oczy a rodziny aż tak bardzo to nie interesuje. smile
          To co będzie czyli ślub. smile
          • maddalena81 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:29
            Zia, przynajmniej polowa ludzi poznaje sie w tego typu zbiegach okolicznosci big_grin I nie poznaloby sie, gdyby TEGO dnia zrobilo cos innego, poszlo inna droga, nie odpisalo na maila, nie pojechalo na wakacje big_grin
            Ale to bardzo ladne, ze pielegnujecie takie poczucie wyjatkowosci smile

• zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:37
              Ale właśnie to w tym wszystkim jest najpiękniejsze. smile To znaczy, że w związkach tych ludzi, także i u nas przeznaczanie maczało palce. smile I że gdzieś tam kiedyś ktoś zapisał, że to nasze dusze są sobie przeznaczone i dwie połówki jabłka się miały spotkać. I będziemy na zawsze szczęśliwi i tak samo zakochani jak w pierwszym dniu, bo jesteśmy całością w dwóch ciałach.
              Co ciekawe my się idealnie uzupełniamy w tych kwestiach, które są różne i mamy ten sam pogląd na rzeczy, które powinny być wspólne, jak właśnie dwa elementy układanki. A układanką widocznie jest cały świat. smile
          • niektorymodbija Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:32
            ci co nas znają to widzieli to na własne oczy a rodziny aż tak bardzo to nie interesuje.

To jaki jest sens tego filmu?!

PS. Pokazesz nam go? wink
            • zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:41
              Jak już pisałam, pokazaniem tego co było, tego co jest i tego co będzie. smile Wiele osób nie wie o różnych smaczkach, albo ktoś wie coś a ktoś inny coś innego. Inaczej, STD czy tam trailer to ma być takie małe zaproszenie na ślub i wszystko to co się będzie działo potem. Wiadomo, że jak się idzie rozdawać zaproszenia, to nie zawsze wszyscy znają tą drugą połówkę. Więc tutaj mamy odpowiedzi kto zaprasza, na co zaprasza i kiedy zaprasza przedstawione w trochę metaforycznej, trochę z przymrużeniem oka formie krótkiej filmowej. smile

Jak będziecie grzeczne to pokażę. wink W końcu ma to być prezent na Mikołaja dla gości.wink
              • niektorymodbija Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:55
                Przeczytalam wczesniejsza wypowiedz i rozumie zamysl filmiku. Nie rozumiem za to jego sensu, jesli - jak sama twierdzisz- jednych Wasza slodka, romantyczna itp. historia nie interesuje, a inni ja znaja :p

Ale moze lepiej bede cicho, bo ktos uzna,ze bylam niegrzeczna i nie obejrze rezultatu..
                • zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 22:06
                  Chodziło mi o historie pisaną. smile Przecież same też nie lubicie jak robię długie relacje ze wszystkimi szczegółami. A tutaj będzie krótko, na temat i romantycznie. Zresztą dopóki nie zobaczymy to nie wiemy o czym mówimy. Ja sama nie wiem jeszcze do końca jak to wszystko będzie wyglądać, coś więcej będę mogła powiedzieć po nagraniu a jak wyjdzie to wszyscy zobaczymy dopiero po montażu. wink
                  Żartowałam oczywiście z tym byciem grzecznym. smile Pokażę filmik jak dostanę. smile
                  • emily_valentine Re: W sprawie trailera 22.10.10, 22:15
                    Ciekawa jestem jak to wyjdzie, czy uda Wam się zmieścić, to wszystko co napisałaś, w kilku minutach, czyli tyle ile trwa piosenka. A właśnie, wybraliście tło muzyczne? Może jakiś mały casting wink Mam nadzieję, że nie przegadacie jednak tego trejlera. Od razu mi się skojarzyło z "wywiadami" z gośćmi weselnymi nad talerzem flaków tongue_out
                    A ten czerwony motyl to do czego niby?
                    • zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 22:37
                      Nie posądzam naszych kamerzystów o wywiady nad kotletami. wink Będzie dobrze. smile
                      Właśnie jeśli chodzi o podkład to najpierw musimy mieć scenariusz i kamerzyści muszą mieć rozpiskę ujęć żeby móc dobrać piosenkę.
                    • zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 22:39
                      Czerwonego motyla potrzebuje do jednej stylizacji, tak żeby nawiązywało dyskretnie do motywu przewodniego. smile
      • joanka-r Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:22
        ''Na razie muszę napisać dla panów kamerzystów szczegółową historie jak było i tego co będzie żeby oni sobie mogli ułożyć wstępny scenariusz ujęć i detali, które można fajnie wykorzystać.
        --''

tylko aby wam pełnometrażowy film z tego nie wyszedł......a wętek upojenia C2H5OH będzie?
        • zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:24
          Spokojnie nie wyjdzie. smile Wiadomo, że nie będzie wszystkiego i dosłownie bo by nam pół godziny wyszło zamiast minuty czy dwóch. wink
          • zia86 Re: W sprawie trailera 22.10.10, 21:29
            Będzie wątek rockowych imprez, które na początku naszej znajomości były bardzo intensywne. Wiecie, że przez pierwsze 3 miesiące nie było dnia żebyśmy nie wyszli gdzieś na randkę? Nie zawsze na imprezę, czasem to był spacer, czasem lody czy kino. Miło jest tak czasem powspominać. smile
            W tym wątku odprowadzenia nie jest w ogóle ważny alkohol, tylko to, że narzeczony pokazał, że jestem dla niego ważna i mogę czuć się przy nim bezpieczne a potem zachował się jak prawdziwy dżentelmen i chciał wrócić do domu choć byłaby to podróż na drugi kraniec Krakowa w takich godzinach w których nic by go tam nie zawiozło, więc musiałby czekać ze 2-3 godziny na przystanku. Jak już pisałam absolutnie do niczego nie doszło, nawet nasze dłonie się nie spotkały. To, że przez pierwszy czas oboje byliśmy tak nieśmiali też jest słodkie. smile
            • gazeta_mi_placi Re: W sprawie trailera 23.10.10, 22:44
              >Jak już pisałam absolutnie do niczego nie doszło...

sad

A już połowa forum liczyła na jakiś pieprzny wątek który ożywiłby ten słodko-mdlący wątek sad
              • zia86 Re: W sprawie trailera 23.10.10, 22:48
                Nie ma tak dobrze, czekamy do ślubu. wink
    • zia86 Stylizacje trailerowe 23.10.10, 16:48
      Jak już wspominałam ubieramy się sami. smile Opiszę Wam to co mamy do tej pory(zdjęcia zrobię po powrocie do Krakowa na początku przyszłego tygodnia) i powiedzcie czy może być. smile
      Opisuje w takiej kolejności jak będą sceny.

1. JazzRock
      Tutaj mamy powrót do pierwszych naszych spotkań, kiedy oboje byliśmy jeszcze mocno rockowi. smile
      Ja - Czarna bluzka z koronką, z niewielkim dekoltem, spódniczka krótka z wystającym tiulem i glany. Nie wiem jakie rajstopy ubrać, mam takie fajne w czarno czerwoną kratę ale nie wiem czy będą pasować. Do tego bransoletka tą co miałam na sesji narzeczeńskiej.
      Narzeczony - Czarne bojówki, czarna duża koszulka z zespołem i glany też. wink Do tego pieszczocha.

2. Osobne sceny w knajpce oraz sushi(ja piszę przed komputerem, narzeczony zajmuje się książką i figurkami)

Tutaj już powoli zmieniamy się, ja jestem mniej mroczna bardziej hippi ale też nie do końca a narzeczony odkrył, że istnieją inne spodnie niż bojówki. wink

Ja - tunika jasna z motylowym wzorem, beżowy długi sweter, czerwone legjeansy i jak uda mi się znaleźć czerwone motylowe kolczyki bądź coś do włosów. Czarne buty na niedużym obcasie.
      Narzeczony - niebieskie jeansy, koszula niebieska(ta co miał ją na trailerze) i czerwona swetrowa kamizelka. Do tego okulary i fajka. I teraz nie wiem czy buty sportowe do tego(takie jak nosi na codzień) czy tenisówki?

3. Collegowa stylizacja

Ja - biała bluzka z taką aksamitką do zawiązania pod szyją, spodnie w czerwono czarną kratę i tenisówki. I zastanawiam się jeszcze nad czarnym kapeluszem.
      Narzeczony - Longslive w pasy biało granatowe, z naszywką imitującą herb szkoły, jeansy, tenisówki.

4. Andel's
      Tutaj ma być maksymalnie biznesowo
      Ja - Czarne spodnie, wysokie kozaki na szpilce i jedwabna bluzka jasna.
      Narzeczony - Garnitur i fioletowa koszula. Dodawać krawat?

Co myślicie?
      • next_exit Re: Stylizacje trailerowe 23.10.10, 17:04
        ale co ma wyrazac ten trailer? jaki jest zamysl tylu przebran? Bo jak dla mnie to o niczym nie mowi, nie wyraza was, a tylko przedstawia rzecz oczywista, ze styl ubioru kazdego czlowieka zmienia sie z czasem. A juz tej stylizacji biznesowej nie rozumiem kompletnie, przeciez nie ma nic wspolnego z wami?
        • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 23.10.10, 21:29
          Next edit jaka jest historia w trailerze napisałam wyżej. smile W skrócie, przedstawimy naszą historię i uchylimy rąbka tajemnicy co będzie działo się dalej.
          A przecież musimy się jakoś do niego ubrać, nie możemy pójść nago, fajnie byłoby dobrze wyglądać. Więc po prostu radzę się Was czy takie zestawy będą dobre, tak jak np. czasem forumki radzą się w różnych modowych sprawach przed np. wyjściem gdzieś.
          Przeszliśmy różne etapy w naszym związku i to będzie na tym trailerze i w postaci miejsc, wspomnień ale także tego jak będziemy wyglądać.
          Tak, że pytam się Was czy te zestawy są fajne, pasują do siebie itd. smile
          • next_exit Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:45
            Zia, ja nie pytam jaka historie ma opowiadac film, tylko po co tyle przebieranek? Ze szczegolnym wskazaniem przebieranki w bizneswoman? Ja widze taki trailer razej skladajacy sie z jednej np sceny, ktora powie o was wiele, niz ze stu ktore nie poiedza nic i bea byc mzoe nawet nieczytelne przez nawal zmian scenografii i ciagle przebieranki. Nie moszesz nakrecic filmu, ktory w jednej / dwoch scenach pokaze jacy jestescie (ale niekoniecznie wasza historie, tylko to jacy jstescie TERAZ), np ze Ty uwielbiasz forum i dobieranie sczzegolow, a narzeczony zajmuje sie figurkami? lub gotuje? lub cokolwiek innego? To co wymyslilas to IMO niefajne jest i nic nie przekazuje tak naprawde.
            • next_exit Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:47
              *możesz a nie moszesz oczywiscie, i ostatnie zdanie mialo byc pytaniem do Ziismile
              • next_exit Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:51
                aha, i mysle ze jaklo ze ma to byc trailer slubny, to powinien zawierac jakies elementy mowiace o SLUBIE, zapowiadajace go. Szkoda ze nie masz np jeszcze sukni, a N nie ma chociaz niektorych elementow swego stroju, oporcz normalnej tresci trailera mozna by zrobic takie szybkie przebitki np raz na suknie, raz na buty, raz na krawat, itp - takie stopniowanie napiecia, ale zeby ledwo co bylo widac smile nawet moze za wczesnie ten trailer krecicie.
                • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:54
                  O właśnie o tym będą ostatnie sceny. smile Ja będę pisać na forum, tekst będzie pokazywał się na ekranie z przeplatanymi ujęciami z miejsc gdzie poszczególne rzeczy się odbędą. smile
            • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:55
              Tutaj nie chodzi o przebieranki. smile Tak jak mówiłam, wszystkie te ciuchy są w naszych szafach. Przecież w coś musimy być ubrani. Trailer będzie długi(do dwóch minut) jedna czy dwie sceny to za mało. Ma to być bardziej dynamiczne, rozwijające się i trochę niedopowiedziane. Wiecie jak wyglądają produkcje naszych kamerzystów przecież więc rozumiecie o co mi chodzi. smile
        • agata_abbott Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:22
          Właśnie, ja też nie rozumiem stylizacji biznesowej. Rockową jeszcze rozumiem, skoro tacy byliście, ale nie wiem po co na siłę udawać coś, czego nie ma. Zia: nie jesteś bizneswomen.
      • amarantha Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:42
        Też nie rozumiem, po co te sztuczne przebieranki. College? O ile mi wiadomo w życiu w takowym nie byliście, co to ma wspólnego z waszym życiem? To samo ze stylizacją biznesową, twoje wyobrażenia o oficjalnych strojach (fioletowa koszula + brak krawata) są delikatnie mówiąc zabawne.

Czyli jak zwykle - zafascynowanie "amerykańskością" i obrazkami z filmów familijnych zza oceanu.
        • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:50
          Już tłumaczę. smile Napisałam w skrócie wczoraj bo się spieszyłam na spotkanie a chciałam wysłać posta wcześniej.
          College czyli ogólnie mówiąc uczelnia ale ponieważ zawsze nam się podobały takie angielskie collegowe stroje więc chcemy się trochę tym stylem zainspirować.
          Co do biznesowej, to chodzi tutaj o pokazanie tego jak załatwiamy sprawy z przygotowaniami, wiecie żeby te stylizacje się od siebie różniły, żeby pokazały każdą naszą stroną, bo ja chodzę oficjalnie ubrana czasem np. na spotkania z podwykonawcami. smile Oprócz tego ma to nawiązywać do naszych planów na przyszłość(pamiętacie, trailer ma pokazywać to co było, jest i będzie) taka metafora. smile
          • next_exit Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:52
            Nie Zia, powtarzam: to nie jest faje co wymyslilas, sorry.
            • next_exit Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:52
              *fajne
              • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:57
                Wymyśliliśmy to razem z kamerzystami oni uważają, że będzie to coś nowego, świeżego i fajnego. smile Dopóki nie zobaczymy tego co powstanie to nawet mnie ciężko wyrokować ale wiem jakie są ich produkcje i nie widziałam tam żadnej niefajnej więc wierzę w ich kreatywność i doświadczenie. smile
                • rudzielec_8 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 11:42
                  A zdążycie z tym wszystkim w ogóle? W jakiej formie będziecie wysyłać te trailery? ( pewnie pisałaś, ale nie chce mi się przeglądać całego wątku...)
                  • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 11:59
                    To będzie dodatek do STD. smile Wysyłamy w takich małych paczuszkach pudełeczkach białych z fuksjową wstążeczką, w środku będzie płytka z trailerem na okładce nasze zdjęcie z sesji narzeczeńskiej, do tego karteczka STD i magnesik z datą, wszystko ułożone na granatowej tkaninie. smile
          • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 10:52
            Z tym krawatem to żeby nie było też aż tak oficjalnie bo mój narzeczony nawet na egzaminy chodzi w koszuli i w jeansach(tak wiem, też mu to próbuje przetłumaczyć wink) więc właśnie żeby nie było zbyt dużego przebrania o którym mówicie. smile
            Stylizacje nie mają być dosłowne a jedyne inspirowane danym stylem, nie wszystko ma być pokazane gościom wprost.
            • morgen_stern Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 12:13
              Coś pięknego. I znów umarłam ze śmiechu, zia, jesteś pod tym względem bezkonkurenyjna smile
              Czasami też żałuję, że nie zajmuję się zawodowo urządzaniem ślubów. Ileż kasy można z ciebie wydoić, ach! <marzy>
          • ding_yun Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 13:08
            zia86 napisała:

> College czyli ogólnie mówiąc uczelnia ale ponieważ zawsze nam się podobały taki
            > e angielskie collegowe stroje więc chcemy się trochę tym stylem zainspirować.

Zia, ale to wypadnie strasznie sztucznie i w efekcie śmiesznie po prostu. Stylizacja rockowa - okej, oboje mieliście taki styl, znacie środowisko, czujecie klimat, to pasuje. Ale "stylizacja collegowa" niby rodem z uczelni angielskich jest totalnie nietrafiona. Po pierwsze na brytyjskich uniwerkach obowiązuje tak naprawdę baaaardzo luźny dress code, nie mający nic wspólnego z elegancją. Ten styl o którym piszesz bardziej nawiązuje do elitarnych high schools, a o ile mi wiadomo ani Ty ani narzeczony nie chodziliście do podobnej szkoły. Podobnie stylizacja biznesowa - byłaby na miejscu, gdybyście oboje rozpoczynali karierę w City. Ale póki co z biznesem masz niewiele wspólnego, tyle że wskakujesz w oficjalne ciuchy idąc na spotkania z "podwykonawcami" wesela. Ten trailer powinien pokazywać was prawdziwych i naturalnych, a Ty mam wrażenie silisz się na dodanie jakiegoś splendoru. Stawiasz na stylizacje, które mają nawiązywać do realiów o których masz nikłe pojęcie. To wygląda śmiesznie po prostu.

• zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 13:38
              Ja biznes zaczynam więc to nie jest do końca tak. smile
              Przemyślę tą stylizacje collegową jeszcze, dzięki. smile
          • beverly1985 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 13:15
            Naprawdę wciskasz się w marynarkę i spódnicę gdy idziesz załatwiać salę weselną? To standard jest?
            Kurczę, może dlatego czasem ludzie nie traktują mnie poważnie, mój najbardziej oficjalny strój to brązowa marynarka z reserved...
            • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 13:37
              Może nie zawsze jest to marynarka i spódnica ale zawsze kiedy idę na pierwsze spotkanie z podwykonawcą to staram się ubierać bardziej oficjalnie. smile
              • ocean-1 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 15:47
                Uff, przeczytałam wszystko smile. Na początku wątku napisałaś, żeby zwrócić Ci uwagę na szczegóły o których zapomniałaś. Mam wrażenie Zia, że zapomniałaś o najważniejszym. Powiedz mi czy masz gdzieś w swoim grafiku uwzględnione takie rzeczy jak:
                - nauki przedślubne
                - dzień skupienia nowożeńców
                - poradnie życia w rodzinie
                - protokół przedmałżeński
                - spowiedź.
                Pozdrawiam
                • zia86 Re: Stylizacje trailerowe 24.10.10, 16:09
                  Gratuluje. wink
                  Już odpowiadam. Wszelkie formalności nie są problemem bo ślubu udziela nam ksiądz "rodzinny" i możemy w każdej chwili do niego podejść z odpowiednimi dokumentami, spisać protokół i załatwić wszelkie formalności. Mamy zamiar w okolicach Bożego Narodzenia spotkać się z księdzem, oficjalnie poprosić go o udzielenie nam ślubu oraz załatwić wszelkie formalności, które powinny być na tamten czas załatwione.
                  Co do nauk przedślubnych i poradni to mamy zamiar zacząć spotkania w okolicach listopada żeby nie szaleć na wiosnę ze wszystkim. smile Prawdopodobnie wybierzemy spotkania cotygodniowe zamiast weekendowych. Mam zamiar się tym zająć po uporaniu się z trailerem, bo do nauk potrzeba odpowiedniego skupienia i wyciszenia, uważam, że listopad i grudzień będą idealnymi miesiącami bo są właśnie spokojne i radośnie oczekujące. smile
                  Z tego co wiem dzień skupienia nie jest wymagany do wzięcia ślubu.
    • zia86 Alkohole 24.10.10, 16:37
      To bardziej pytanie do panów jeśli jacyś mój wątek czytają. wink Alkohole, które mamy w talerzyku nie są najfajniejsze. Chodzi mi głównie o wódkę i piwo. Wódka to Sobieski, którą moglibyśmy wymienić na Wyborową bez dopłaty, piwo to Żywiec. Wolelibyśmy jednak coś lepszego. Żeby nie było, że kwiatki, że sukienki itd. a alkohole ze średniej półki. wink
      Pytanie do Was, co? Czy np. Finlandia lub Absolut? A piwo jakie jest teraz w Polsce najlepsze? Ja z takich co tylko Redd'sa piją a mój narzeczony to w ogóle nic.
      Do tego będziemy mieć wino i drinki ale z tym problemu nie ma.
      • line_87 Re: Alkohole 24.10.10, 17:55
        Ja jakimś strasznym znawcą wódek nie jestem, ale proponuję Absolut. Jest tylko kilka złotych droższy od Finlandii, ale moim zdaniem jest lepszy w smaku i nawet jak się trochę przeholuje, to następnego dnia skutki nie są aż tak opłakane, jak po tych wszystkich tanich wódkach.
        • zia86 Re: Alkohole 24.10.10, 18:01
          O czyli jednak są jacyś panowie tutaj. wink Dzięki za radę. smile Ja po dwóch kieliszkach wódki odpadam, narzeczony też prawie niepijący, tylko od wielkiego święta więc za bardzo nie mam się kogo poradzić. Czyli mamy jeden głos na Absolut, proszę o dalsze opinie. smile
          • line_87 Re: Alkohole 24.10.10, 18:08
            Hmmmmm... Chyba jednak powinnam napisać "znawczynią" tongue_out
            • zia86 Re: Alkohole 24.10.10, 18:15
              Oj, przepraszam, zasugerowałam się końcówką. wink Co oczywiście nie czyni twojej opinii mniej wiarygodną. smile
              • inaa1 Re: Alkohole 24.10.10, 18:32
                jeżeli chodzi o piwo, to można postawić na produkty z mniejszych browarów.
                smoki z fortuny czy fratery są świetne. a z przemysłowych to prędzej tyskie lub żuberki (nieco bardziej gorzkie w moim odczuciu).
                dostępne produkty czeskich browarów też są niczego sobie.

z resztą, skoro bywacie w Omercie, to możecie popróbować różnych gatunków. chyba, że jesteście takimi jełosiami, którzy idąc do knajpy z dużym wyborem piw i tak wybiorą (fuj) żywiec.
                • zia86 Re: Alkohole 24.10.10, 18:37
                  My jesteśmy niepiwni stąd dylemat. wink Poza tym skoro mamy to załatwiać przez hotel to też trzeba brać pod uwagę opcje browarów z którymi oni mogą się dogadać a więc bardziej duże koncerny niż małe browary. Chyba, że zrobimy tak, że zajmiemy się piwem sami a oni nam obniżą cenę talerzyka. Idziemy w każdym razie do Andel'sa w przyszłym tygodniu to wszystkiego się dowiem. smile Na szczęście oni są naprawdę bardzo dobrzy i elastyczni więc nie powinni robić żadnych problemów. smile
                  • beverly1985 Re: Alkohole 24.10.10, 18:51
                    Zia, nikt się nie będzie "dogadywal z browarem" aby załatwić piwo na raptem 80-100 osób. Pójadą do hurtowni i kupią, albo przedstawiciel handlowy im przywiezie, naprawdę dowolne piwo. Wybieraj sobie do woli smile
                    • zia86 Re: Alkohole 24.10.10, 18:59
                      Nie wiem czy po prostu oni nie mają jakiejś umowy, że sprzedają Żywca a jak my będziemy chcieć co innego to może wzrosnąć cena za talerzyk.
                  • gazeta_mi_placi Re: Alkohole 24.10.10, 20:09
                    Zia,piwo na ślubie? surprised
                    Chyba jakiś mało smaczny żart,kompletnie nie pasuje do klasy Twojego ślubu!
                    Tylko drinki,whisky,szampan i wina...
                    Powiedz,że to żart z tymi piwami...
                    Jeżeli nie to zawiodłam się na Tobie sad
                    • zia86 Re: Alkohole 24.10.10, 20:21
                      Gazetko na pierwszy dzień mamy open bar i będzie absolutnie wszystko do wyboru. smile
                      • nowel1 Re: Alkohole 24.10.10, 20:25
                        Lubisz klimaty rockowe, Zia, a Twój narzeczony nosi "koszulki z zespołem". Jakie są Wasze ulubione kapele?
                        • zia86 Re: Alkohole 24.10.10, 23:37
                          Nowel za dużo by wymieniać. wink Wszystkich gigantów sceny oczywiście, polskie zespoły typu Pidżama czy Kult, narzeczony lubi też power metal ale tutaj to już nazw zespołów nie znam. wink A dlaczego pytasz?
                          • nowel1 Re: Alkohole 24.10.10, 23:45
                            Z ciekawości, oczywiście wink
                            A serio, chętnie przekonałabym się, że chociaż w tej dziedzinie jesteś rzeczywiście pasjonatką, a nie prześlizgujesz się po powierzchni.
                            • aretahebanowska Re: Alkohole 25.10.10, 11:29
                              Oj nowel, chyba dobrze trafiłaś tym ostatnim zdaniem, bo jak się jest pasjonatem i prowadzi/ło "rockowy" tryb życia to chociaż parę ciekawych nazw można by rzucić, a nie zasłaniać się hasłem "giganci". A Pidżamę to nawet moje dzieci znają, chociaż ich o uwielbienie do muzyki rockowej bym nie podejrzewała (z racji wieku głównie) i moja teściowa też.
                              • zia86 Re: Alkohole 25.10.10, 11:49
                                Areta, jak będziemy wybierać piosenki do listy to wtedy zasypie Was nazwami i utworami. wink Teraz mi się po prostu nie chce wypisywać po prostu. wink
                                • next_exit Re: Alkohole 25.10.10, 13:09
                                  do jakiej listy?
                                  • zia86 Re: Alkohole 25.10.10, 13:41
                                    Od DJ oprócz umowy itd. dostaliśmy też listę zespołów oraz nazwijmy to stylów muzycznych, którą musimy wypełnić. Coś w rodzaju takiej mini ankiety żeby oni wiedzieli jaką muzykę preferujemy a jakiej absolutnie u siebie słyszeć nie chcemy. Oprócz tego powiedziano nam, że możemy zrobić listy piosenek "must have" oraz czarną. Tylko tym zajmiemy się w okolicach marca bo teraz jest na to za wcześnie. smile
                                    • next_exit Re: Alkohole 25.10.10, 14:09
                                      i bedziesz dawac power metal na ta liste? (zasugerowalas ze wtedy podasz nam nazwy tcyh rockowych zespolow)
                                      • zia86 Re: Alkohole 25.10.10, 14:17
                                        Moze kilka pozycji sie znajdzie. smile Np. Na wejscie tortu zamiast oklepanego marszu imperialnego z GW. smile
                                      • zia86 Re: Alkohole 25.10.10, 14:39
                                        O albo jak będzie odsłonięcie i/lub pokrojenie tortu pana młodego. smile W końcu to smok i jeszcze k20 w łapie trzyma idealnie by się zgrywało. smile
                              • nowel1 Re: Alkohole 25.10.10, 16:45
                                No niestety wiem, już nie drążyłam tematu, bo nie lubię ludzi przypierać do muru aż tak wink
                                Zia dalej pisze, że "teraz jej się nie chce", a każda z nas dobrze wie, że jeśli dostanie się pytanie dotyczące własnej PASJI, to nie można przestać gadać.
                      • gazeta_mi_placi Re: Alkohole 24.10.10, 21:37
                        Piwo to profanacja Twojego wesela sad
                        • zia86 Re: Alkohole 24.10.10, 23:38
                          Dlaczego tak uważasz? Chcemy gościom dać jak największą swobodę i zadbać o każdego z osobna a wiem, że będą też goście, którzy tylko piwo piją więc czemu nie odpowiedzieć na ich potrzeby. smile
                          • aretahebanowska Re: Alkohole 25.10.10, 11:34
                            Tu muszę stanąć w po Twojej stronie. Co jest złego w piwie na weselu? No chyba, że gazeta kojarzy picie piwa jedynie z panami stojącymi pod budką (takowych chyba już nawet nie ma) albo pod sklepem. A co do wódki to IMO "Absolut" i "Finlandia" są w równym stopniu OK. Trzeba sobie samemu wypróbować. Obie, przynamniej dla mnie, są dość mało kacogenne, choć to oczywiście zależy od predyspozycji no i wypitej ilości.
      • krulovaarletka Re: Alkohole 25.10.10, 13:19
        zia86 , pomyślcie o Wedding barze. My się zdecydowaliśmy na taką formę i mam nadzieje ,ze będzie dobrze. Umów się chociaż na niezobowiązujące spotkanie, ludzie którzy się tym zajmują są doświadczeni, wiedzą najlepiej co schodzi na weselu a co mniej. Zawsze mają jakieś ciekawsze pomysły i rozwiązania, może warto się z nimi spotkać i pogadać?
        www.bar4you.pl to nasz bar
        • zia86 Re: Alkohole 25.10.10, 13:39
          Arletko, my na obydwa dni mamy bar. smile W pierwszym dniu jest normalny bar na sali tanecznej z obsługą barmańską. Tylko musimy się na alkohol zdecydować. Znaczy w cenie talerzyka mamy to co napisałam, czyli wódkę, wino, piwo, whiskey oraz drinki. Ilość nielimitowana. Chodzi tylko o rodzaj tych alkoholi. smile
          A na drugi dzień to już będziemy się z barką dogadywać żeby sprowadziła nam amerykańskie piwo i wino a drinki też robią świetne. smile
      • maddalena81 Re: Alkohole 25.10.10, 16:13
        Dobra wodka to siwucha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka