Dodaj do ulubionych

Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie

15.01.11, 19:25
Myślę, że czas na watek z moi zestawieniem. Suknie już kiedyś prezentowałam, zaproszeniamy chwaliłam się w każdym możliwym wątku, teraz pokażę całość (lub prawie całość).
Przez chwilę zastanawiałam się czy wątek zakładać, ale ponieważ bardzo wiele inspiracji wzięłma od was drogie forumki, to czemu nie pokazać własnych pomysłów.
Ślub mamy już niedługo. To będzie skromna, ale (przynajmniej mamy taką nadzieje) elegancka uroczystość. Bierzemy ślub cywilny w Krakowie, po którym będzie obiad dla rodziny i znajomych, a kilka dni później ślub kościelny w małym miasteczku we Włoszech gdzie mieszkamy. Po ślubie kościelnym zjemy obiad w towarzystwie naszych świadków i ruszamy w podróż poślubną.
Obserwuj wątek
    • maddalena81 Suknia 15.01.11, 19:30
      Suknia Jesus Peiro - kolekcja 2010, model 165, tylko włożę ją bez tego trenu który widzicie na zdjęciu. Tren się odpina.
      https://jennaelizabethbridal.co.uk/images/modelo-165-jesus-peiro-2010%5B1%5D.jpg
      W wątku o sukience zasugerowałyście mi etolę. Narazie nie zanalazłam takie, która by mi odpowiadała.
      Ponieważ może być zimno, narzie posiadam krótki biały płaszczyk (może później zrobie zdjęcie), muszę w nim tylko guziku wymienić, bo są czarne. Płaszczyk włożę w Krakowie tylko, żeby w nim udać się na miejsce uroczystwości, natomiast do kościoła nie chcę go wkładać, żeby nie zasłanić sukni, może znajdę jeszcze te nieszczęsną etolę lub jakiś szal.

https://www.suwaczki.com/tickers/lwwm07dw6lno6vx5.png
      • mala_mia11 Re: Suknia 20.01.11, 10:17
        suknia jest fenomenalna, zakochałam się w niej smile
        • ylfeth Re: Suknia 20.01.11, 12:02
          ja też <3
        • stworzenje Re: Suknia 08.02.11, 10:44
          piękna suknia nie tylko adekwatna do sytuacji, ale i pory roku! smile. Gratuluje rozsądku i wyczucia.
          • maddalena81 Re: Suknia 08.02.11, 11:32
            stworzenje dziekuje kiss
            Kusi mnie czy nie wlozyc do kosciola trenu (bez tego dopinanego trenu suknie sie ciagnie i tak ,jak to widac na zdjeciu z plaszczykiem). Slub w kosciele bedzie skromny, nie bedzie zbyt wielu ludzi, nie bedzie kokardek na lawkach, platkow roz itp.
            Nie bedzie to nie na miejscu? Co myslicie?
            Znalalzlam zdjecie z wybierania sukni, tren wyglada tak:
            Suknia z trenem
            • stworzenje tren - tak 08.02.11, 12:04
              maddalena81 napisała:

> Nie bedzie to nie na miejscu? Co myslicie?
              > Znalalzlam zdjecie z wybierania sukni, tren wyglada tak:
              > Sukni
              > a z trenem

pewnie że sobie dopnij smile. Jestem za bo:
              -odpina się, więc potem nie będzie uciążliwy,
              -da widowiskowy efekt -fajnie jakby ktoś z chóru Cię sfilmował/ sfotografował jak będziecie wchodzić smile. Tu zadanie dla świadkowej - jak będziecie czekać na wejście w drzwiach niech ładnie go rozłoży-ułoży. Nie będzie się wtedy ciągnąć jak smętne prześcieradło smile.
              -suknia jest prosta skromna nie przewalona więc tren będzie takim jej dopełnieniem smile.
              • maddalena81 Re: tren - tak 08.02.11, 12:17
                Dzieki za opinie.
                Bo na cywilny slub to na pewno taki tren bylby nie na miejscu.... chyba bym za bardzo z nim na schodach nie wykrecila, i zajela pol sali slubow i pol restauracji big_grin

Ale na pewno przed slubem cywilnym chcialam kilka zdjec z trenem (przed uroczystoscia mamy taka mini sesje fotograficzna, kilak zdjec , bo tez nie chcemy przesadzac z iloscia fotografii ze slubu).

Na slubie kosicelnym nie bedzie nikt nas filmowal. Zdjecia co najwyzej amatorskie (ale moze wysle kogos na chor), bo ja mowilam to bardzo skormna uroczystosc, dla nas nie dla widowiska; za wiele osob z Polski nie przyjedzie.
                Jak go wloze to jasne, poprosze o ulozenie. Ale tez jest zrobiony tak, ze sam z siebie uklada sie dosc ladnie (jest uszyty z jedwabiu dosc sztywnego i usztwniony czyms takim, nie wiem jak sie to nazywa, flizelina chyba, taka grubsza).
                • maddalena81 Re: tren - tak 08.02.11, 12:20
                  > Na slubie kosicelnym nie bedzie nikt nas filmowal. Zdjecia co najwyzej amatorsk
                  > ie (ale moze wysle kogos na chor), bo ja mowilam to bardzo skormna uroczystosc,
                  > dla nas nie dla widowiska;
                  Tylko niech mnie nikt nie zrozumie! nie mam nic do pieknie zorganizowanych slubow w kosciele, z dbaloscia o szczegoly smile
                • stworzenje Re: tren - tak 08.02.11, 12:42
                  maddalena81 napisała:

> Na slubie kosicelnym nie bedzie nikt nas filmowal. Zdjecia co najwyzej amatorsk
                  > ie (ale moze wysle kogos na chor), bo ja mowilam to bardzo skormna uroczystosc,
                  > dla nas nie dla widowiska; za wiele osob z Polski nie przyjedzie.

wiesz co jak nie bierzecie filmowca, to radzę jednak sobie tego fotografa fundnąć na mszę naprawdę smile. Jakość sprzętu i spojrzenia jednak robi różnicę. A amator owszem mógłby być ale taki amator co faktycznie i ma niezły sprzęt i fotografia to jego hobby,a nie tylko z okazji Waszego ślubu strzeli parę fotek. Do takich pamiątek się jednak wraca smile. To nie parę fotek z którychś tam z kolei urodzin czy imienin smile.
                  • maddalena81 Re: tren - tak 08.02.11, 12:53
                    Hmmm pomyslimy jeszcze nad tym. Bedziemy miec fotografa w Krakowie na slubie cywilnym. Na poczatku nie chcielismy wogole fotografa big_grin
                    Ceny za fotografa na slub we Wloszech sa straszne! No, ale moze na sama msze nie bedzie tragedii. Zamiast marudzic pojde sie dowiedziec do fotografa w naszej wiosce, na poczatek smile
                    • stworzenje Re: tren - tak 08.02.11, 12:54
                      maddalena81 napisała:

> Hmmm pomyslimy jeszcze nad tym. Bedziemy miec fotografa w Krakowie na slubie cy
                      > wilnym. Na poczatku nie chcielismy wogole fotografa big_grin
                      > Ceny za fotografa na slub we Wloszech sa straszne! No, ale moze na sama msze ni
                      > e bedzie tragedii. Zamiast marudzic pojde sie dowiedziec do fotografa w naszej
                      > wiosce, na poczatek smile

a w sukni to będziesz w jednej i tej samej tu i tu?
                      • maddalena81 Re: tren - tak 08.02.11, 13:00
                        > a w sukni to będziesz w jednej i tej samej tu i tu?
                        Tak, mam jedna sukienke. Mysle, ze wystarczy. I ze jej nie wybrudze.
                        Wiec moja zjawiskowa kreacja, przystojny narzeczony, misterny makijaz i lzy wzruszenia zostana uwieczniona na zdjeciach w pieknej scenerii. Co wiecej zabronilismy amatorskich fotek (zeby goscie zajeli sie byciem z nami i ze soba a nie uwiecznianiem kazdgo momentu), kazdemu damy potem plyte, a niektorym zdejcia wywolane.
                        • stworzenje Re: tren - tak 08.02.11, 13:27
                          maddalena81 napisała:

> iecznianiem kazdgo momentu), kazdemu damy potem plyte, a niektorym zdejcia wywo
                          > lane.

Oj tak to przeszkadza okropnie uncertain. Mi jako filmowcowi w kościele, jak co rusz wyskakuje w najmniej odpowiednim momencie jakiś wuj.Fotografów wiem,że też to wkurza. Błyskanie lampą, łażenie.
                          A jako państwo młodzi poprosiliśmy gości,aby nie latali po kościele. Jest foto jest operator i każdy dostał pamiątkę smile. A ceremonia niech będzie jednak chwilą skupienia, wzniosła dostojna i elegancka smile.Zaś na weselu fotki robił już kto chciał.
                          • bobralus Re: tren - tak 08.02.11, 13:51
                            Ta suknia jest po prostu przepiękna! Jestem zachwycona, na Tobie wygląda jeszcze lepiej niż na modelce, piękny ten dekolt, poezja! Zawsze myślałam, że jestem fanką sukienek tzw. zwiewnych, ale po tej zdecydowanie zmieniłam zdaniesmile
                            Ja też uważam, że tren do kościoła jak najbardziej, jest bardzo elegancki i stonowany, a dzięki niemu klimat i wrażenie będzie trochę inne niż w USC (chociaż i tak uważam, że osoby biorące ślub cywilny mogą założyć co sobie zamarzą, ale oczywiście rozumiem, o co Ci chodzi).
                            • maddalena81 Re: tren - tak 08.02.11, 15:17
                              > Ta suknia jest po prostu przepiękna! Jestem zachwycona, na Tobie wygląda jeszcz
                              > e lepiej niż na modelce, piękny ten dekolt, poezja!

Dziekuje bobralus. Zaczynam sie czerwienic smile
                              Sukienki czesto sa prezentowane na modelkach bardzo szczuplych, ale naszczescie sa pomyslane na prawdziwe kobiety, troj- nie dwuwymiarowe smile ta jest swietnym tego przykladem (i taka jak wrzucilam w waktku zawsze_do_przodu).

>Zawsze myślałam, że jestem
                              > fanką sukienek tzw. zwiewnych, ale po tej zdecydowanie zmieniłam zdaniesmile

Ja musialm przede wszytmik pomyslec o pogodzie w marcu. Na szczescie mimo takich zalozen udalo sie zanalezc cos pieknego. Fajen jest to, ze ta suknia (nie zwiewan) ma taka forme jak widac na zdjeciu, bez halki, bez niczego.

> Ja też uważam, że tren do kościoła jak najbardziej, jest bardzo elegancki i sto
                              > nowany, a dzięki niemu klimat i wrażenie będzie trochę inne niż w USC (chociaż
                              > i tak uważam, że osoby biorące ślub cywilny mogą założyć co sobie zamarzą, ale
                              > oczywiście rozumiem, o co Ci chodzi).
                              Tak, ja tez tak uwazam, dlatego w bialej sukni ide do slubu cywilnego (troszke sukni jak wspomnialam ciagnac sie za mna).
                              Co do trenu w kosciele waham sie, bo to bedzie bardzo bardzo skromny slub, 5 gosci z Polski, 5 gosci z pracy, kilku znajomych, 5 kolegow z pracy i dwie zawieruszone staruszki. Nawte nie wiem jak bedzie z oprawa myzyczna (musimy pogadc z ksiedzem) big_grinbig_grin
                              • stworzenje Re: tren - tak 08.02.11, 17:03
                                maddalena81 napisała:

> Co do trenu w kosciele waham sie, bo to bedzie bardzo bardzo skromny slub, 5 go
                                > sci z Polski, 5 gosci z pracy, kilku znajomych, 5 kolegow z pracy i dwie zawier
                                > uszone staruszki. Nawte nie wiem jak bedzie z oprawa myzyczna (musimy pogadc z
                                > ksiedzem) big_grinbig_grin

Aj tam aj tam,dodam jeszcze punkt jeden do bycia za trenem u Ciebie:
                                kusi Cię to widać, więc kurczę skoro masz chęć przypinaj, w końcu więcej raczej trenu nie przywdziejesz smile. A naprawdę nic w nim nie jest niestosownego, jakby było to już dawno bym Ci napisała, a w tej kwestii stosowności ostra bywam hehe smile.
      • wrzesniowa.panna Re: Suknia 23.01.11, 15:22
        Suknia królewsko piękna : )
      • evana Re: Suknia 03.02.11, 21:04
        Sliczna suknia smile Podobaja mi sie wlasnie takie proste bez zadnych zbednych pierdulek smile
        • maddalena81 Re: Suknia 04.02.11, 18:55
          Evano, dziekuje smile
          Dzis bylam na przymiarce. Przy okazji sprawdzilam czy moj bialy plaszczyk pasuje do sukienki - wyglada super i calosc jest elegancka (moze jutro ida mi sie wrzucic zdjecie).
          Poniewaz do kosciola nie chcialam zakrywac sie plaszczykiem, a wrazie jakbybylo zimno chcilam cos narzucic, przymierzylam prosty szal z materailu - srednio pasuje, a zagrzac mnie nie zagrzeje, sprobowalam tez biala etole futrzana - tragedia.
          Albo bedzie w kosciele na tyle cieplo, ze dlugi rekaw sukni wystarczy, albo zostane w plaszczyku i tyle.
          • maddalena81 zostal miesiac - zdjecia plaszczyka 05.02.11, 17:53
            A to zdjecia plaszczyka.
            UWAGA: GUZIKI ZOSTANA ZMIENIONE na biale lub przejrzyste, beda w 2 rzedach.
            Plaszczyk 1
            Plaszczyk 2
            • mariolkawalczywkisielu Re: zostal miesiac - zdjecia plaszczyka 05.02.11, 21:59
              uroczy płaszczyk (choć dla mnie kapkę za krótki na miano "płaszczyka" wink )
              • mariolkawalczywkisielu Re: zostal miesiac - zdjecia plaszczyka 05.02.11, 22:00
                enter mi się znowu do przodu wyrwałuncertain

a nie jest trochę na Ciebie za duży? tak czy siak fajny duet z sukienką tworzy

-
                • maddalena81 Re: zostal miesiac - zdjecia plaszczyka 05.02.11, 22:32
                  Plaszczyk plaszczyk, nawet ma kaptur tylko odpinany smile Wiesz co, idealnie dopasowany niestety jest, jak zmienie guziczki to przyszyje je tak, zeby troszke go sciagnac w talii. W ramionach moglby byc ciutke wezszy, mierzylam mniejszy, ale byl za maly w biuscie.... wystepowac w nim za dlugo i tak nie bede (mam nadzieje, ze bedzie na tyle cieplo w marcu, ze w kosciele bede sie mogla w samej sukni pokazac.....)
            • iness_86 Re: zostal miesiac - zdjecia plaszczyka 08.02.11, 15:28
              Maddalena!!!! Super jest, bajka smile Napisze wiecej, slowo tylko znow w pracy pozar wink Cmok
          • wrzesniowa.panna Re: Suknia 05.02.11, 22:49
            Bardzo ładny ten przedwiosenny zestaw : ) Ale i tak życzę, żeby tego dnia było jak najcieplej! ; )
            • maddalena81 Re: Suknia 06.02.11, 14:10
              Wrzesniowa, ciesze sie, ze Ci sie zestaw podoba. W Krakowie chlod nie bedzie mi przeszkadzal (we wnetrzach bedzie i tak cieplo), a we Wloszech wiosna juz przyszla, wiec oby w marcu nie zrobila odwrotu, to moze bedzie cieplo i przyjemnie - to pojedziemy pieszo do kosciola i nie bede zmuszona opatulac sie niczym.
    • maddalena81 Buty 15.01.11, 19:38
      Nie jestem zadowolona w 100%. Widywałam piękniejsze obuwie, niestety nie ślubne. Sparwe utrudniał fakt, że potrzene mi są buty skórkowe nie satynowe i pełne (na wypadek brzydkiej pogody). Te są najprostsze jak tylko się dało.
      Buty kupiłam w Krakowie, w sklepie w Pasażu Wencekim, fajne tam jets to, że jeśli podba się but numer 1, ale w koleorze buta numer 2, z obcasem buta numer 3 i bez ozdób, to taki but zostanie zrobiony.
      Buty są śnieżnobiałe (trudno fotografować coś białego, na każdym zdjęciu mają inny kolor).
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/RZcyjm5VBBG2jraoHB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/W4U65GYqCTqEPCcBiB.jpg
      • mala_mia11 Re: Buty 20.01.11, 10:20
        butki są ok smile ja mając ślub we wrześniu również boję się o pogodę, dlatego też szukam skórkowych ale narazie nic ciekawego nie widziałam, natomiast satynowe powalają mnie na kolana wink
        • maddalena81 Re: Buty 20.01.11, 11:51
          No to chyba dobe okreslenie na te buty, ze sa ok big_grin Tez widzialam kilka ladnych satynowych, ale buuuuu odpadaja. Ach, jakie piekne satynowe buciki Max Mary pokazala mi pani w salonie gdzie kupuje suknie....
          Buty kupilam w Krakowie (jak jestes z okolicy lub z Krakowa to mozesz zajrzec do Pasazu Weneckiego, tam mnieli najmniej pskudne buty skorkowe).
          Ciesze sie, ze podoba Ci sie moja suknia smile
          A tak wogole to napisalam maila do Ciebie, sparwdz poczte gazetowa smile
    • maddalena81 Kwiaty 15.01.11, 19:44
      Nie do końca jestem zdecydowana co do kwiatów, nadal zastanawiam się czy wogóle, bo jeśli nie to kupiłam torebkę z tej samej skórki co buty
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/CDUkfdL0yqbGFDx2ZB.jpg
      Jeśli tak, to na pewno białe. Tu też nie jestem zdecydowna. albo coś w tym rodzaju tylko białe, i wtedy świadkowa miałąby bukiet tulipanów
      https://naszdzien.blox.pl/resource/Chen_Bride_Bouquet_Main_Photo1.jpg
      Albo białe róże, ułożone tak jak miała Dorothy, bez tej ozdoby z przodu, ze wstażką białą.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/bf/mc/6qph/bz17ADAoExyVKLMjbX.jpg
    • maddalena81 Biżuteria 15.01.11, 19:47
      Ze względu na to, ze na pasku sukienki jest dość bogata ozdoba, nie chcę żadnego naszyjnika. Jedyna biżuterią będą kolczyki.
      Zakochałam się w tych, niestety kosztują za dużo, bo są z diamentami, więc jeśli któraś widziała coś bardzo podbnego w przyzwoitej cenie to proszę o namairy.
      https://wkruk.pl/data/gfx/pictures/medium/9/9/2306399_1.jpg
      Podobają mi się jeszcze takie - myślę, że pasowałyby do ozdoby, ale nie widziaąłm ich na żywo.
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4494_0_m.jpg
      • nija27 Re: Biżuteria 15.01.11, 20:08
        Moze cos z pakamery
        nie do konca w tej konwencji, ale tez klasycznie piekne
        [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2580955,2,1,swarovski114603-740179630.html]Tekst linka[/url]
        [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2580956,2,2,swarovski12033842-5066445029.html]Tekst linka[/url]
        • maddalena81 Re: Biżuteria 15.01.11, 20:31
          Te, które wrzuciłaś jako drugie w sumie mogły by pasować. Masz gdzieś zapisany do nich bezpośredni link na pakamere? (możesz mi na priv wysłać), może jest tam większe zdjęcie, żebym się przyjżała lepiej.
          • kati_p Re: Biżuteria 15.01.11, 20:47
            Wygooglaj sobie bezpośrednio sklep Black Diamond, będzie taniej niż na pace wink
        • maddalena81 Re: Biżuteria 26.01.11, 21:38
          nija27 obejrzałam te kolczyki na żywo. Są bardzo ładne, ale zgninęłyby przy mojej sukni....
    • maddalena81 Fryzura, makijaż, stylista 15.01.11, 20:02
      Będzie mnie czesał i malował Oskar Bachoń , niektóre dziewczyny z Krakowa pewnie go znają. Strzygę się u Oskara od lat. Narazie nie mam pomysłu na fryzurę i makijaż, idę w przyszłym tygdniu żeby zrobić już trochę porządek z włosami (włosy zapuszcam, są długości lekko za ramiona) to obgadam z Oskarem stylizacje.
      Wiem tyle, że nie chcę mocnego makijażu, coś raczej delikatnego.
      • kati_p Re: Fryzura, makijaż, stylista 15.01.11, 20:21
        O, super! Ja też się zapisałam do Oskara na ślubny fryz i makeup smile Jestem bardzo ciekawa, jak cię uczesze smile
        • maddalena81 Re: Fryzura, makijaż, stylista 15.01.11, 20:45
          A wiesz, ze nawet jak czytalam Twoj watek (bo go czytam tylko jakos sie nie wypowiedzialam...) to sobie pomyslalam, o dziewczyna z Krakowa, ciekawe do kogo sie umowila... moze do Oskara....
          Robisz tez makijaz probny i fryzure porobna? Bo ja wlasciwe teraz tylko chce podciac wlosy, mzoe wrocic do gzrywki i cos o fryzurze pogadac, ale zadnych prob robic nie bedziemy.... tyle juz znam goscia, ze wiem, ze mnie wyczesze i wymaluje jak trzeba. Czy to jednak za duze ryzyko?

Do kosciola bede sie czesac (wiec pewnie po prostu rozpuszcze wlosy) i malowac sama.
          • kati_p Re: Fryzura, makijaż, stylista 15.01.11, 20:49
            Ja jestem nową klientką Oskara, na pewno umówię się miesiąc wcześniej na próbny fryz i makijaż smile Ale to raczej dlatego, że na co dzień biegam w rozpuszczonych włosach i nie mam pojęcia, co będzie do mnie pasowało... nie chcę się stresować improwizacją w dniu ślubu.
            • maddalena81 Re: Fryzura, makijaż, stylista 15.01.11, 21:01
              Oj, będzie Ci się u fryzjera podobało smile Mam nadzieję, że wiesz, że na te próby choć niekoniecznie w sobotę to się też musisz ze sporym wyprzedzeniem umówić.
              Ja po tej wizycie za tydzień jakieś już pojęcie na temat mojego looku ślubnego będę mieć to opowiem co Oskar wymyślił.
              • kati_p Re: Fryzura, makijaż, stylista 15.01.11, 21:18
                Tak, wiem, na strzyżenie czekałam tydzień wink
                Napisz koniecznie jaką Oskar będzie miał koncepcję! Strasznie mało w jego portfolio zdjęć ślubnych stylizacji.
                • maddalena81 Re: Fryzura, makijaż, stylista 15.01.11, 21:25
                  Wiesz co, to mialaś akurat szczęscie, moja mama ostatnio czekała miesiąc...
                  Te stylizacje w portfolio są niektóre dojechane, ale też wiem, ze spokojniejsze rzeczy da sie mieć na głowie po wyjściu do Oskara smile A prócz wizji i pomysów ma naparwde dobry warsztat (w sesnie, ze dobrze tnie, profesjonalnie maluje itp.).
                  Tak napiszę, zresztą końcowy efekt też opiszę lub pokażę, to zdązysz zobaczyć jeszcze przed Twoim ślubem.
    • maddalena81 Ślub cywilny i obiad 15.01.11, 20:08
      Ślub cywlinym będziemy brać w Willi Decjusza w Krakowie
      https://www.willadecjusza.pl/fotostrony/1246616980a111.jpg
      Po ślubie odbędzie się obiad dla rodziny i znajomych w restauracji w Willi Decjusza
      https://www.willadecjusza.pl/galeria/5/1251898656f2.jpg

Nie ustalilismy jescze menu. Na stołach będą obrusy bordowe, a na nich białe (podobnie jak na tym zdjęciu). Kwiaty białe.
    • maddalena81 Ślub kościelny 15.01.11, 20:15
      Ślub kościelny będziemy brać we Woszech, w kościele parafianym w naszym miasteczku. Będzie to bardzo skromna uroczystość, bez kwartetu smyczkowego, kokardek na ławkach i dzieci sypiących kwiaty smile
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/WdhBTxFEAaQBmnu05B.jpg
      • stworzenje Re: Ślub kościelny 08.02.11, 12:52
        maddalena81 napisała:

> Ślub kościelny będziemy brać we Woszech, w kościele parafianym w naszym miastec
        > zku. Będzie to bardzo skromna uroczystość, bez kwartetu smyczkowego, kokardek n
        > a ławkach i dzieci sypiących kwiaty smile

hehe u nas też było zero dekoracji, tylko dywan, żadnych dzieciaków, chcieliśmy po polsku nie po amerykańsku po prostu.
        Kwartetu nie było, ale śpiewała nam w kościele w prezencie moja kumpela, która tam normalnie śpiewa jak ktoś ją sobie zamówi smile.
    • maddalena81 Zaproszenia 15.01.11, 20:23
      Zaproszenia już pokazwyałam w innych watkach, ale wrzucam tu też. Robiliśmy je sami.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/l2MPRQEgO22FTbBo9B.jpg

Do zaproszenia doczona jest karteczka / zakłądka do książki z prośbą o potwierzenie obecności.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/ZRV1za9VtfS3wf8aBB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/3KpkvIoITHr5ePABQB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/JF2Br499bLEtvjs2GB.jpg

Dorobimy również winietki na stół, menu i karteczki z podziękowaniami, które dołączymy do upominków dla gości.
      • lillyth Re: Zaproszenia 15.01.11, 23:30
        bardzo ładne i niebanalne zaproszenie smile podoba mi się tez wasz pomysł na prezent dla gości - najbardziej ze wszystkich, jakie do tej pory widziałam.
        • maddalena81 Re: Zaproszenia 16.01.11, 00:07
          Cieszę się, że Ci się podobają. Satysfakcja z dawania zaproszeń zrobionych samemu jest wielka (z upominkami też pewnie tak będzie)
          • mariolkawalczywkisielu Re: Zaproszenia 16.01.11, 00:26
            tak, chodziło mi o koncepcję tulipanowąwink
            zapomniałam o zaproszeniach!! już wcześniej je podziwiałam, ale dalej niewystarczająco wink
            i prezentach dla gości - świetna sprawasmile

-
            • maddalena81 Re: Zaproszenia 17.01.11, 12:32
              Wczoraj rano mnie olśniło w sprawie koncepcji tulipanowej. Otóż kwiaty zapewnia restauracja, ale możemy wybrać na pewno kolor, a może i rodzaj, omówimy to przy njablizszym spotkaniu, więc może na stołach byłyby tulipany, mój bukiet ten kaliowo tulipanowy i tulipany dla świadkowej (musze jakiejś ładnej ispiracji jeszce poszukać).

Cieszę się, że tak bardzo zwracają uwage i się podobają te elementy, które zrobiliśmy sami - zaproszenia i upominki. Jak ktoś chce robić podobne prezenty to służę radą smile
              • dorothy_mills Re: Zaproszenia 17.01.11, 14:53
                maddalena81 nie pamiętam,czy wysyłałam Ci bukiet mojej świadkowej wink Jeśli nie to proszę:
                bukiet , gdybys jednak wybrała róże wink
                • maddalena81 Re: Zaproszenia 17.01.11, 15:29
                  Nie, nie widzialam!!! Pieknie dziekuje! kiss
                  Tez bardo ladny, nie sa identycznie ulozone kwiaty, ale bukiety pasuja do siebie.
                  Tak własnie myśle, ze zeby miec wszytko a nie musiec wybierac to do kosciola moze roze a na cywilny tulipany.... Wiec w sprawie roz wyglada, ze skopiuje oba bukiety (tylko oba beda biale smile )
      • stworzenje Re: Zaproszenia 08.02.11, 12:51
        maddalena81 napisała:

> Dorobimy również winietki na stół, menu i karteczki z podziękowaniami, które do
        > łączymy do upominków dla gości.
        >

super też sami robiliśmy zaproszenia smile.
        • maddalena81 Re: Zaproszenia 08.02.11, 13:02
          z przyjemnoscia zauwazam, ze duzo osob decyduje sie na takie rozwiazania. Mysle, ze to bardzo fajne smile
          Co do gosci to przypadki o jakich wspomnialas i ich 'wraiceje na temat' tez widzialam, ech.... wazne samemu zachowywac sie dobrze tak, zeby nam glupio nie bylo. A co robia inni to juz ich spraw...
    • maddalena81 Upominki dla gości 15.01.11, 20:27
      Też juz w jakimś wątku się chwaliłam smile Damy gościom konfitury własnej roboty.
      Słoiczki są jak na zdjęciu, nakrętki chcemy przykryć kawałkami białego lub szrego/srebrnego materiału, przewiazać wstążeczką taką jak użyliśmy do robienia zaproszeń, i dołączyć karteczki z motywem serduszek z zaproszeń, na których napiszemy podziękowania i informacje o produkcie.
      https://cucinissima.files.wordpress.com/2010/08/copia-2-di-img_24311.jpg?w=300&h=229
      • iness_86 Re: Upominki dla gości 15.01.11, 23:19
        ale piękne smile I jak bardzo w Twoim stylu, w sensie, że kulinarnie smile
        • maddalena81 Re: Upominki dla gości 16.01.11, 00:08
          Dziękuję smile w NASZYM stylu smile bo mój N też gotuje i konfitury dzielnie robimy razem. Bardzo fajna zabawa smile
      • wrzesniowa.panna Re: Upominki dla gości 23.01.11, 15:29
        maddalena81 napisała
        > Damy gościom konfitury własnej roboty.

Rewelacyjny pomysł!
        • maddalena81 Re: Upominki dla gości 23.01.11, 22:09
          Wrzesniowa.panno, bardzo dziękuję za komplementy! Mam nadzieję, że goście podzielą Twój (wasz, bo juz kilka osób o tym też wspominało) entuzjazm co do upominków smile
      • zawsze_do_przodu Re: Upominki dla gości 08.02.11, 15:48
        Też myślałam o czymś takim....smile Robimy co roku sami, różne - nawet w wersji zdrowej bez cukru tylko z fruktozą wink.
        • maddalena81 Re: Upominki dla gości 08.02.11, 15:59
          Zdam relacje jak zareagowali moi goscie, to bedzie wiadomo czy to dobry pomysl smile
          A za kilka dni moze uda mi sie wrzucic zdjecie 'udekorowangeo' sloiczka (ze srebrna szmateczka na pokrywce, srebrna wstazeczka i karteczkami).
          • maddalena81 Re: Upominki dla gości 08.02.11, 16:01
            Rroche za duzo nagrmoadzilam zdrobnien w poprzednim poscie tongue_outzrobilo sie slodziej niz przeslodzona kofitura.
      • maddalena81 Re: Upominki dla gości - 'przebrane' słoiczki 27.02.11, 16:32
        Juz tylko kilka dni zostało.... skończyliśmy produkcje (prawie)ostatnich elementow poligrafii - karteczek dołączonych do konfitur.
        Jak wspominałam, słoiczki z konfiturami będą przykrtye materiałowym kółwczkiem, przewiązane wstążką i będą dołaczone do nich karteczki z podziękowaniem i opisem konfitury.
        Całość wygląda tak (kolor konfitury słabo wyszedł)
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/9wPFlgLDFt1Ho1lCzB.jpg

A sama karteczka tak.
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/vbYBxRiUm7E31bhuoB.jpg
        • lvivianka Re: Upominki dla gości - 'przebrane' słoiczki 27.02.11, 17:15
          sliczne, doslownie przeurocze i niesamowicie trafiony pomysl na podarek dla gosci! z pewnoscia go docenia smile
          a najbardziej podoba mi sie - spozyc przed smile
          • maddalena81 Re: Upominki dla gości - 'przebrane' słoiczki 28.02.11, 09:11
            Mam nadzieje, ze docenia, bo nie ukrywam, ze sie naparcowalismy.
            Napis spozyc przed sie pojawil, bo wiem, ze niektorzy maja zapedy trzymania takich rzeczy na pamiatke lub jak najdluzej sie da. A mam nadzieje, ze konfitura zostanei zjedzona smile
            • zawsze_do_przodu Re: Upominki dla gości - 'przebrane' słoiczki 28.02.11, 09:56
              Poszedł mi pusty post. Jak się czujesz na kilka dni przed? Namawiam M, żebyśmy pojechali do Krakowa na czwartek...zobaczymy jak będzie.
              • maddalena81 Re: Upominki dla gości - 'przebrane' słoiczki 28.02.11, 10:12
                Super by bylo gdyby rowniez Tobie udalo sie byc we czwartek! Jak cos to Plas Nowy 7, Zblizenia, jak zarezerwuje stolik to napisze to w watku o spotkaniu.
                Chyba udalo mi sie troszke uspokoic, bo przez kilka ostatnich dnia zachowywalam sie jak rozhisteryzowana nastolatka smile
                Wczoraj jak rozmawialismy z narzeczonym o podrozy do Krakowa, planach itp. to zdalam sobie sprawe, ze w TA srode jest moj wieczor panienski i W TE sobote wychodze za maz.

A i wczoraj dosalismy pierwszy prezent smile przy okazji kolacji promujacej kuchnie panstw z Europy Wschodniej smile (w moim malym miasteczku jest wielu emigrantow z roznych stron swiata, i wiele tez lokalnych inicjatyw pomagajacych poznac sie nawzajem).
    • maddalena81 Fotograf 15.01.11, 20:35
      Po wielu przemyśleniach, obejrzeniu 10000000000 portfolio, zdecydowaliśmy się na usługi pana Łukasza Lisieckiego z Krakowa.
      • kati_p Re: Fotograf 15.01.11, 20:50
        Czy fotograf pojedzie z Wami do Włoch na ślub kościelny?
        • maddalena81 Re: Fotograf 15.01.11, 20:58
          Nie, we Włoszech będziemy mieć ewentualnie tylko amatorskie zdjęcia zrobione przez znajomych.
          Wiesz, początkowo nie chcielismy mieć wogóle fotografa, później zmieniliśmy zdanie. Nie czujemy potrzeby uwiecznienia absolutnie wszytkiego, chcemy mieć po postu kilka fotek ja w białej kiecy, przyszły mąż w garniturze i goście z uśmiechami na twarzy.
          • stworzenje Re: Fotograf 08.02.11, 12:43
            maddalena81 napisała:

> Nie, we Włoszech będziemy mieć ewentualnie tylko amatorskie zdjęcia zrobione pr
            > zez znajomych.
            > Wiesz, początkowo nie chcielismy mieć wogóle fotografa, później zmieniliśmy zd
            > ostu kilka fotek ja w białej kiecy, przyszły mąż w garniturze i goście z uśmiec
            > hami na twarzy.
            >
            wynajmijcie sobie kogoś na miejscu na mszę naprawdę smile. Napisałam o tym wyżej smile.
    • mariolkawalczywkisielu Re: Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie 15.01.11, 23:42
      podoba mi się wszystko (może poza butami, kapkę zbyt toporne): sukienka! Decjusz, kościółek, bukiet (chyba najbardziej ten dla świadkowej), kolczyki nr1.

-
      • maddalena81 Re: Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie 16.01.11, 00:05
        Dziękuje smile
        Z butów na 100% nie jestem zadowolona... ale to były jedyne, które spełniały wymogi butów białych, skórkowych, pełnych. Tak na prawdę nie widziałam ich na żywo przed kupieniem, bo zamówiłam model jak w sklepie, ale z innej skórki i bez ozdoby, z tą ozdobą troszkę jednak zgrabniej wyglądały.... No cóż, na nodze wyglądają lepiej, poza tym specjalnie widać ich nie będzie.
        Bukiety dla świadkowej tu nie wkleiłam smile ale rozumiem, że podoba Ci się idea bukietu z białych tulipanów .... narazie jeszcze nie zdecydowałam które kwiaty, ale, że śluby w zasadzie są 2... to może na jeden kalie z tulipanami i tulipany dla świadkowej, a róże na drugi smile
        Tak, kolczyki numer 1 są piękne tylko muszę znaleźć podbne same za rozsądną cenę (dlatego je wkleiłam, ze może ktoś gdzieś widział).

https://www.suwaczki.com/tickers/lwwm07dw6lno6vx5.png
        • sajolina Re: Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie 17.01.11, 15:50
          A może takie kolczyki:
          www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,4496
          • maddalena81 Re: Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie 17.01.11, 16:15
            Sajolina, bardzo ladne!!! I chyba by pasowaly big_grin Nie wpadly mi w oko wczesniej. W piatek bede w Polsce, wycieczke do Apartu planowalam i tak, (te drugie co wkleilam sa z Aparu) to poogladam wszytko na zywo, mam nadzieje, ze beda je mieli w sklepie smile
    • maddalena81 Tort - szukam inspiracji 19.01.11, 23:39
      Bedziemy wkrotce w Krakowie, wiec przy okazji zalatwimy rozne szczegoly.
      Tort zamawiamy w cukierni Wilk, bo z nimi wspolpracuje Willa Dejusza.
      Chcialam tort podbny jak miala mikadidi Tekst linka, tylko oczywiscie nie z czarna 'wstazka'. Jesli juz motyw wstazkowy to chyba srebrna.... potem myslelismy o zupelnie bialym torcie z kwiatkami na szczycie, ale... wszytkie jakie widzialam byly ozdobione marcepanowymi rozami, jak sie zdecyduje na tulipany i kalie, to niejak pasowac nie beda....
      Widzial ktos na jakims zdjeciu ladny bialy tort, ktory pasowalby do naszej imprezy?
      • kati_p Re: Tort - szukam inspiracji 20.01.11, 00:05
        U którego Wilka?
        Tort ślubny od Wojciecha Wilka (syn) był jednym z najlepszych jakie jadłam. Tzw ciasta weselne były obrzydliwe, rzeczy z ich cukierni również uważam za niejadalne. Nie wiem doprawdy, skąd ta rozbieżność.

Natomiast tortu od Józefa Wilka (ojciec) nie jadłam, ale ciastka w ich cukierni są super.
        • maddalena81 Tort - probuje zamowic 21.01.11, 23:14
          Tlumaczyc nie bede co i jak ,w kazdym razie okazalo sie, ze wyjdzie nam na jedno czy zamowimy tort w cukierni Wilk, czy gdzies indziej.
          Sprobowalam dzis rozeznac sie co i jak w cukierniach z ktorych kojarze dobre ciastka.
          Bardzo spodobal nam sie pomysl Mariolki, bialy tort udekorowany owocami lesnymi , uznalalismy, ze p\beda pasowac tematycznie do konfitur (kilk ). Wiec z pieknie wydrukowanym zdjeciem poszlam najpier do cukierni Cichowscy na Starowislnej. Pani po pierwsze powiedziala mi, ze takie owoce plamia tort i nie mozna tortu owocami udekorowac. Po drugie, ze nie mozna zrobic tortu takiego, zeby pietra lezaly jedno na drugim, bo to dolne bedzie zniszczone. Przed wyjsciem ogladalam ich strone, sprawdzilam jeszcze pozniej, na ich stronie sa tego typu torty. Na koniec pani powiedziala, ze i tak owocow lesnych nie bedzie w marcu. Rozmowa przebiegala na zasdzie, coz tu pani wymsla, my mamy takie piekne tory na stelazu ( z piekna srebrna rura po srodku.... ) udekorowane cukrowymi rozami.... nie bylo milo...
          Probowalam napisac maila do cukierni, adres nie aktualny. Panstwo zostali faworytami w kategorii odstrasznie klienta.
          Bylam tez w Cukierni Michalscy. Tam sa bardziej otwaraci na pomysly wlasne. Pani troszke powatpiewala w dostepnosc owoco lesnych w marcu, ale powiedziala, ze najlepiej upewnic sie na pracowni, wysle im zdjecie mailem. Ale cos mi sie wydaje, ze koncepcje dekoracji tortu musimy zmienic (nie mniej w drugiej cukierni potraktowano mnie znakomicie, choc nie zapewniono, ze moja zachcianka moze byc spelniona ).
          Do cukierni Wilk wybieram sie na poczatku przyszlego tygodnia. Kati, cukiernia Wilk ta na Woli, to chyba Jozef.
          • kati_p Re: Tort - probuje zamowic 21.01.11, 23:26
            Madziu,
            Michalscy również kojarzą mi się z niedobrymi wyrobami.
            Obczaj sobie jeszcze cukiernię Kaczmarczyk. Ponoć spełniają życzenia i mają dobre torty. Dowożą.

Józefa Wilka sama chętnie wezmę, jeśli tort z hotelu będzie niedobry (u mnie hotel ma piec tort i mam to w cenie..)

Pytaj w cukierniach o próbki tortów do skosztowania.

No i jeszcze cukiernia Kasia, ul. Bożego ciała. Torty pyszne i piękne. Tam na pewno wykonają taki wzór jak chcesz.
            • maddalena81 Re: Tort - probuje zamowic 21.01.11, 23:43
              Kati, ja wlasnie od Michalskich jadlam kiedys dobry tort...
              Moj Narzeczony uznal, ze tort z definicji jest niedobry, za slodki, za mdly i w zawiazku z tym.... mamy wybrac ladny. I chyba nie za bardzo mamy czas na historie z zamawianiem probek, bo jestemy w Krakowie do srody, a potem bedziemy dopiero na slub. Wiec... ze smakiem tortu bedziemy ryzykowac. Nie mamy spinki, ze wszytko ma byc perfekcyjni, tort nie zrujnuje nam imprezy jak nie bedzie dobry. Choc, rzecz jasna wolalabym dobry.
              Dziki za podpowiedz! Odwiedze jeszcze te cukiernie Kaczmarczyk i Kasia. Moze ktos potrafi zapewnic owoce lesne w marcu big_grinbig_grin
              Na szybko przejrzalam strone Cukierni Kaczmarczyk, rzeczywiscie maja piekne torty... I popatrz co znalazlam (no nie taki sam tort, ale jaki widac da sie uzyc owocow lesnych do dekoracji) Tekst linka
              Wyroby cukierni Kasia juz wczsniej ogladalam, jak Zia napisala, ze wybrala ich ofertei ze lepsze zdjecia mja na Feacbooku niz na stronie (co jest 100% prawda).
      • maddalena81 Tort wybrany 25.01.11, 18:45
        Tort zamawiamy w Cukierni Kasia (Kati, dziękuję za podpowiedź), byliśmy tam, zjedliśmy kawałek i... zachwyciliśmy się. Na plus: cukiernia ma cały czas dostępne przynajmniej niektóre smaki tortów i nikt nie opowiada historii o zamawianiu próbek, czy kupowaniu ciastka o "podobnym, ale nie takim samym smaku". I jednak tort może być dobry.
        W cukierni nikt też nie straszył nas zdjęciami "takich pięknych cukrowych róż".
        Niestety nie ma na sieci zdjęcia takiego tortu jak wybraliśmy. Tort będzie następujący: mus czekoladowy z gruszką, kształt - dwa kwadratowe piętra, będzie biały z.... białymi płatkami śniegu (nie wiem czy marzec będzie już wiosenny, ale śnieżny motyw bardzo nam się spodobał).
        • kati_p Re: Tort wybrany 26.01.11, 21:45
          Podobno zima ma trzymać długo big_grin
          Gratuluję wyboru smile i smacznego smile
          • maddalena81 Re: Tort wybrany 26.01.11, 22:27
            Kati, napisałam maila do Ciebie na gazetowego.
            To jak zima będzie długo to śnieżynki jak znalazł!!!! big_grin
    • mariolkawalczywkisielu Re: Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie 20.01.11, 00:04
      a tort ma być pokryty marcepanem czy po prostu ma być biały (albo jakaś wariacja nt bieliwink)?
      mnie bardzo podobają takie:

https://lh3.ggpht.com/_xfnXdmRNUQg/TTdthEwveYI/AAAAAAAAA7c/lt0hGMYPOGc/a0263.jpg
      https://lh3.ggpht.com/_xfnXdmRNUQg/TTdthUFOiQI/AAAAAAAAA7g/Pg9-WwgXNO4/doilie-cake_300.jpg
      https://lh6.ggpht.com/_xfnXdmRNUQg/TTdthRmtZZI/AAAAAAAAA7k/ooy0nmllPEQ/s512/torcik.jpg
      https://lh6.ggpht.com/_xfnXdmRNUQg/TTdth2VbBwI/AAAAAAAAA7s/gdnczGSwE48/vintage-wedding-cakes-deco3.jpg
      a ten ma srebrną wstążkęwink
      https://lh3.ggpht.com/_xfnXdmRNUQg/TTdthtG57LI/AAAAAAAAA7o/XYancSf4HFA/s512/aaron_05.jpg

-
      • mariolkawalczywkisielu Re: Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie 20.01.11, 00:06
        miało być:
        *mnie(mi) bardzo podobają SIĘ takie

-
      • maddalena81 Re: Marcowy ślub, a nawet dwa - moje zestawienie 20.01.11, 08:40
        @Mariolka. Biały, nie musi byc pokryty marcepanem (choc z marcepenem jest takia ladnie gladki).
        Ludziki na pierwszym torcie wymiatają! Wogóle apetycznie wygląda tort z owocami leśnymi (ja uwielbiam).
        Ten ostatni ma taka srebrnawą wstążęczke, w sumie wyglada ładnie. (tylko moze bez tych golebi.... ). Przedstawie te 2 torty narzeczonemu i wydrukuje sobie tortowe portfolio przed rozmową w cukierni.

@Kati zadalas mi trudne pytanie big_grin Chyba Jozef, w kazdym razie ta cukiernia, ktora jest na Woli Justowskiej. Wiem, ze glupio to moze zabrzmi, ale nawet nie probowalismy ciastek z tej cukierni.... Restauracja z nimi wspolpracuje i wiziac tort od nich jest nam najprosciej. Mam nadzieje, ze bedzie dobry smile
        • agatarus jestem zachwycona! 20.01.11, 12:16
          jestem zachwycona!!!!wszystko dokładnie sobie przemyślałaś, wszystko jest zgrane, każdy szczegółsmile)super!!!
          wszystkiego dobrego!!
          nie wspomniałaś o obrączkach
          • maddalena81 Re: jestem zachwycona! 20.01.11, 12:38
            agatrus , dziekuje za komplement, ciesze sie, ze tak Ci sie podoba. Przemysliwalismy razem z narzeczonym smile
            Tak, o obraczkach nie wspominalam, bo pomyslalam, ze moze wrzuce zdjecie jak je odobierzemy. Bo na stronie producenta zdjecie sa takie sobie, na zywo wygladaja lepiej, ale w zasadzie moge pokazac .... o takie Tekst linka. Klasyczne , polokrage, z zoltego zlota, 6mm.
            Zamowilismy obraczki u Wenca. Moja siostra korzystala z ich uslug (przetapiala swoje zloto i my robimy tak samo), byla bardzo zadowolona.
            • asiu-la83 Re: jestem zachwycona! 20.01.11, 12:59
              maddalena81 mi tez sie cala wizja podoba, a najbardziej te pomysl z dzemem dla gosci. Super smile Co do bukietu to bardziej mi sie podoba ten tulipanowo-kaliowy. A w sumie masz 2 sluby, wiec mozesz miec 2 zupelnie rozne bukiety wink
              • maddalena81 Re: jestem zachwycona! 23.01.11, 22:06
                Asiu-la83 ciesze się, że moje pomysły wzbudzają taki entuzjazm smile
                Skłaniam się ku opcji tulipanowo -kaliowej na ślub cywilny i różanej na kościelny (z modyfikacją, że róże dla świadkowej będą prawdopodobnie różowe, parę tonów jaśniejsze od jej sukni, jak znajdę bukiet w kolorze o jaki mi chodzi to wkleje). W restauracji zapytamy we wtorek czy możemy mieć tulipany na stolach (kwiaty zapewnia restauracja, na pewno możemy wybrać kolor, zapytamy czy również rodzaj)
    • maddalena81 38 dni..... 26.01.11, 21:48
      O ile dobrze policzyłam, do ślubu zostało 38 dni.
      Właściwie prawie wszytko załatwione, pobyt w Krakowie był bardzo owocny.

1.Jak już pisałam wybraliśmy tort

2. Ustaliliśmy w restauracji kilka szczegółów (serwetki, obrusy, kwiaty itp.), wybraliśmy menu.

3. Zdecydowałam się na ten bukiet tylko biały, dla świadkowej białe tulipany (bukiet kilka miesięcy temu podrzuciła mi sylvcia_d - bardzo dziękuję)
      https://naszdzien.blox.pl/resource/Chen_Bride_Bouquet_Main_Photo1.jpg
      Skorzystam z usług pani Jagi z Czaru Kwiatów (koleżanka poleciła mi tę firmę, zajmują się również dekoracjami kwiatowymi, ja zamawiam u nich tylko bukiet). Różane bukiety zostaną na ślub kościelny.

4. Obejrzałam 100000000 kolczyków. Będą te
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4494_0_m.jpg na żywo wyglądają troszkę inaczej...

5. Odebraliśmy obrączki.

6. Byłam u Oskara B. Mam spowrotem grzywke, włosy zostały długie (takie lekko za ramiona). Do ślubu najpierw sugerował mi koka, ale stanęło na pofalowanych rozpuszczonych włosach, z jednej strony odgarnięte za ucho i wpięty tulipan. Makijaż będzie w tonacjach delikatnego różu.
      • marysia85 Re: 38 dni..... 02.02.11, 15:29
        Zaczytałam się w tym wątku smile Po pierwsze, suknia musze przyznac zachwycajaca, prosta i elegancka.
        A te sloiczki... genialne! Podziwiam entuzjazm kulinarny, ja kiedys robilam wisnie i porzeczki ale nie na taka skale masowa zeby wszystkim podarowac wink)
        Mysle ze slub bedzie bardzo klimatyczny smile
        • maddalena81 Re: 38 dni..... 02.02.11, 15:43
          Ciesze sie Marysiu, ze Ci sie podobaja moje pomysly.
          Przeskaluj skale masowa za pomoca wielkosci sloika smile te nie sa zbyt wielkie, to z garka konfitur wiecej podarkow wychodzi. Chociaz i tak robimy ich wiecej niz gdyby to byly zwykle zapasy do spizarni wlasnej. Zapal mam, bo narzeczony bardzo mi pomaga smile
    • maddalena81 31 dni 02.02.11, 15:13
      Gdyby luty miał tyle dni co inne miesiace to juz bym mogła pisać 1 miesiac do ślubusmile
      Chyba się trochę zaczynam denerować, sama nie wiem dlaczego, a procesy myślowe mam zajęte głównie ślubem.

Upłyną termin potwierdzania obecności. Trochę nas rozczarowało, że niektórzy nawet się nie odezwali, że dziękują za zaproszenie, ale nie przyjdą. Też wam się tak zdarzyło. Ja rozumiem, że komuś może się nie chcieć przychodzić na nasz ślub, ale ale mógłby się chociaż odezwać....

Sprawy związane ze ślubem cywlinym i przyjęciem w Krakowie są w zasadzie dopięte prawie na ostatni guzik.

Zabieramy się powoli za resztę poligrafi i za ozdobienie sloiczków z konfiturami (srebrna szmatka, wstążeczka, karteczka z podziękowaniem). Efekty pewnie zaprezentuję. Ach i czeka nas jeszcze produkcja konfitury z kiwi i z pomaraczy.

Najbardziej jesteśmy teraz zaabsorbowani ślubem kośclenym, chodzimy na kus przedmałżeński i na pogadanki z księdzem. Ślubu miał nam udzielać polski ksiądz, niestety.... zapomniał sobie datę i jedzie na wycieczkę w tym czasiesad Wygląda, że bedziemy brać ślub po włosku...
      • iness_86 Re: 31 dni 02.02.11, 15:48
        Och ależ ja nie mogę się doczekać Twojego ślubu smile Uśmiech Magda, nie przejmuj się już tymi gośćmi, szkoda nerwów!
      • mariolkawalczywkisielu Re: 31 dni 02.02.11, 16:17
        nie chce im się "potwierdzić nieobecności"? może nie było warto ich zapraszaćwink Ich strata - dla samej konfitury z kiwi i pomarańczy nawet z Włoch bym przyjechałasmile
        przykra sprawa z księdzem, ale z drugiej strony - ślubować po włosku? mmm, pięknie!
        też nie mogę się doczekać Waszego ślubu

-
        • maddalena81 Re: 31 dni 02.02.11, 16:32
          > nie chce im się "potwierdzić nieobecności"?
          właśnie tak, no cóż wkońcu to całe 5 minut rozmowy przez telefon (podaliśmy polskie numer i taki odbieraliśmy, żeby na koszty dzownienia za granicę nie narażać osób...). Naszczęście nie zbyt wiele osób tak się zachowało, ale niektórzy nas mocno zaskoczyli...

może nie było warto ich zapraszaćwink
          no.... różne rzeczy się dowiedzieć można o ludziach przy okazji organizacji ślubu.
          Goście o konfiturze nic nie wiedzedzą, kurde..... mogłam to rozgłosić to by się zjawili wszyscy.

Z jednej strony pięknie ślubować po włosku, z drugiej strony uważam, że język ojczysty jest językim, w którym powinno się modlić i mówić ważne rzeczy. Spróbujemy pogadać z księdzem, żeby powiedzieć przysięgę też po polsku lub tylko po polsku, nie wiem czy tak można, okaże się.

Najlepsza do tej pory jest jednak konfiutura z jeżyn (sami je w alpach zbeiraliśmy) i gruszek (które kolega przyniósł z ogrodu sąsiada, rzecz jasna za zgodą sąsiada).

Ja prócz lekkiego podenerowania odczuwam też podekscytowanie, moje procesy myślowe zajmuje głównie ślub i też nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!
          • anoussshka Re: 31 dni 03.02.11, 01:23
            Maddalena, z goscmi to przykra sytuacja. Ale z tego co inne dziewczyny pisza wynika, ze sa ludzie, ktorzy nie potwierdzaja obecnosci, bo wydaje im sie oczywiste, ze beda...
            To glupie zalozenie, ale sie zdaza. Moze warto jakos sprobowac zdobyc deklaracje od nich, zebyscie nagle nie mieli wiecej osob na przyjeciu niz miejsc...
            Pozdrawiam i trzymam kciuki.
            • maddalena81 Re: 31 dni 03.02.11, 11:35
              anoussshka dziekuje za slowa wsparcia. Rozpisywac sie tu nie bede o naszych gosciach wink , ale nie, nie sadze zeby te osoby uznaly, ze to oczywiste, ze beda. Juz sie przestalam przejmowac smile Wrocilam do radosnego podekscytowania.
              • ferworia Re: 31 dni 03.02.11, 14:24
                Mieliśmy podobnie, ale ja nie dałam się robić i po prostu sama zadzwoniłam i zapytałam czy będą czy nie. Jeden wujek tak kręcił, że aż było mi głupio tego wysłuchiwać, że go nie będzie dowiedzieliśmy się dosłownie kilka dni przed ślubem, gdyby nie to, że właściciele sali byli bliskimi znajomymi, pewnie by było nieciekawie. No niestety, pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.
                • maddalena81 Re: 31 dni 03.02.11, 14:33
                  Tragedi 'ilosciowej', ze tak powiem nie ma, bo to nie bylo az tak wiele osob, ktore sie nie odezwaly. Podalismy termin potwierdzen, ktory minal. Zdecydowalismy nie obdzwaniac osob, m.in. nie chcemy sluchac jakis takich tlumaczen glupawych....
                  • niedosniona Re: 31 dni 03.02.11, 16:52
                    Hej,

my też ślubujemy 5 marca, u nas termin "potwierdzania" minie w sobotę i nie potwierdził NIKT. Oprócz moich sióstr. Ale rozumiem to (mam nadzieję, że dobrze), że goście przyjdą. I już mnie nastraszyłaś, że się mylę... crying
                    • maddalena81 Re: 31 dni 03.02.11, 17:19
                      Hmmm........ nie wiem co ci powiedziec.... dla mnie jak ktos sie nie odezwal zanczy, ze nie przyjdzie. Trablismy troszke o tym potwierdzaniu, bo w sali slubow jest limit miejsc.... duzo osob zaraz jak dostalo zaproszenie mowilo, ze przyjdzie na pewno. A niektorzy mowili, ze dadza znac.
                      Ale skoro termin minie w sobote to szykuj sie na odbieranie telefonow piatek - sobota, bo nam wiele osob potwierdzilo w ostatnim mozliwym momemencie.
                      • koralina78 Re: 31 dni 10.02.11, 20:36
                        Ja też mam ślub i wesele 5 marca, termin potwierdzenia mamy do 17 lutego.
                        Póki co jeszcze się nikt nie odzywał. Tylko chrzestna mi potwierdziła przy dawaniu zaproszenia kto od niej będzie.
                        Zupełnie się tym nie przejmuję. Jak mnie ktoś zapraszał, to nigdy sama nie potwierdzałam, tylko czekałam aż zadzwoniąsmile Teraz będę miała za swojesmile Po prostu obdzwonię wszystkich i tyle.
                        • maddalena81 Re: 31 dni 10.02.11, 22:06
                          Koralino, tak wiem, kiedy masz ślub, z wątku 5 marca smile nam wiele osób potwierdzało w ostatnim możliwym momencie, więc szykuj się na dzwoniący telefon 17 lutego smile
          • stworzenje Re: 31 dni 08.02.11, 10:51
            maddalena81 napisała:

> Goście o konfiturze nic nie wiedzedzą, kurde..... mogłam to rozgłosić to by się
            > zjawili wszyscy.

Aj tam, to by takie było,że dla przedmiotu jadą. Kurczę goście mają być dla młodych przede wszystkim,a kto dzielny nagrodzony i obdarowany zostanie smile. U nas też o wielu rzeczach nikt nie wiedziała, o upominkach też nie - na tym polega niespodzianka. A potem wiemy bo do nas doleciało, że oj szkoda, że u was nie byliśmy mówili ci co nie byli,a mieli dość dziecinne wymówki hehe. Trudno nie to nie, tak się poznaje ludzi.
            • maddalena81 Re: 31 dni 08.02.11, 11:25
              Trosze zartem to napisalamwink Mysle, ze Ci co sie nie mieli ochoty wybrac beda zalowali.

Masz racje tak sie poznale ludzi smile Do nas ostatecznie sie ktos odezwal jeszcze po terminie.
              • stworzenje Re: 31 dni 08.02.11, 12:55
                maddalena81 napisała:

> Masz racje tak sie poznale ludzi smile Do nas ostatecznie sie ktos odezwal jeszcze
                > po terminie.

Aj my też 3 gości mieliśmy super wychowanych jak się okazało, najpierw,że będą,a potem w dniu ślubu ani be ani me.No tak bo żyjemy w czasach gdzie list idzie tydzień haha się nie chciało zadzwonić i nic powiedzieć.
        • monikapers Re: 31 dni 02.02.11, 16:33
          juz niedlugo, niedlugo... wink
          podoba mi sie Twoje opanowanie, precyzja i spokojne robienie swojego, lekkie podniecenie ale super przyjemne ogarnie Cie juz za pare tygodni, to bedzie ta chmurka pare krokow nad ziemia, pewnie juz nigdy czegos takiego nie poczujesz - TO jest wspaniale.

o przygotowaniach nawet nie pisze bo sa spojne, a wybory prawie idealne. a co z kwiatami, bukietem, kogo i co wybralas?

no i nakoniec, niestety ale musimy zanawiac sie w forum kulinarne, prosze o przepis na to cydo: konfitury z kiwi i z pomaraczy.

gratuluje i trzymam mocno kciuki
          • iness_86 Re: 31 dni 02.02.11, 16:47
            Mariolka, ja też choćby dla konfitur bym przyjechała smile Slinie się jak o nich myślę wink
            • maddalena81 Re: 31 dni 02.02.11, 17:00
              > Mariolka, ja też choćby dla konfitur bym przyjechała smile Slinie się jak o nich m
              > yślę wink
              Do zimowych owoców tak bardzo nie zachęcam, bo trochę się trzeba nakombinować (pierwsza tura kiwi za slodka a z pomarańczami jest ta historia z dodawaniem skórki.... ), ale jak tylko się truskawki i maliny pojawią, to dziewczęta: chustki na głowę!, fartuszki przepasać! i robić konfitury z truskawek i malin sukces murowany zawsze!
          • maddalena81 Re: 31 dni 02.02.11, 16:55

> no i nakoniec, niestety ale musimy zanawiac sie w forum kulinarne, prosze o prz
            > epis na to cydo: konfitury z kiwi i z pomaraczy.
            ............... z kiwi i z pomranczy zanczy jedna z kiwi druga z pomranczy, chyba nie dosc jasno to napisalam, ze to nie mieszanka....
            Zamieszszcam dobre przepisy na moim blogu kulinarnym, z kiwi nie doszlam jeszcze do wersji idealnej, bo pierwsza tura wyszla mi troszke za slodka. Chce sprobowac jeszcze raz i wtedy zamieszcze przepis (i dam Ci znac).
            Z pomaranczami jestem na etapie zbierania materialow teoretycznych (czytanie przepisow i degustacje), do praktyki przchodzę w przyszłym tygodniu, jak tylko cos wyprodukuje i bedzie udane to tez powiadomie.
            Kwiaty.... pewnie pamietasz, ze nie za bardzo je chcialam... zdecydowalam sie na ten bukiet o ktorym juz kiedys rozmawialymsy bukiet o ktorym juz kiedys rozmawialymsy, tylko, że bialy. Swiadkowa bedzie miala biale tulipany. Ja we włosach będę mieć biały tulipan.
            Skorzystam z usług pani Jagi z Czaru Kwiatów (koleżanka poleciła mi tę firmę, jakoś nie mialam specjalnie czasu i ochoty na przeanalizowanie wszytkich możliwych najlepszych opcji, a bukiet nie wydał mi się zbyt skąplikowany, chetnie przyjełam czyjąś sugestię).
            Na stołach w restauracji będą białe kwiaty. Zapewnia je restauracja, niestety mogliśmy wybrać tylko kolor, nie dało się mieć białych tulipanów, musielibyśmy za nie dopłacić, więc uznaliśmy, że nie będziemy zawracać sobie tym głowy. Ilekroć byliśmy w Willi Decjusza w restauracji kwiaty były pięknie, więc mam nadzieję, ze tak będzie i na naszym obiedzie.
            Do kościoła planuję bukiet białych róż, ułożonych tak jak miała Dorothy, zamówiony w jedynej kwiaciarni w miasteczku big_grin
            • monikapers Re: 31 dni 03.02.11, 00:42
              tulipany w marcu, dobry wybór, a florystki nie znam sad
              konfiturek nie znalazla, prosze o przepis smile
              • maddalena81 Re: 31 dni 03.02.11, 11:32
                Monika, w sprawie konfitur wyslalam Ci maila.
                Florystka chyba nie jest jeszce bardzo znana. Narazie zrobila wrazenie konkretnej osoby, cos wiecej bede mogla powiedziec po slubie.
                Tulipany bardzo chciala swiadkowa smile ale mnie tez podobaja sie niezmiernie.
                • lvivianka Re: 31 dni 06.02.11, 13:36
                  Nie wiem jak to mozliwe, ze dopiero teraz trrafilam do Twojego watku. smile Wszystko zapowiada sie super - sukienka jest ogromnie elegancka, piekna. Willa Decjusza to jedna z najlepszych restauracji w Krakowie, bizuteria super, a zaproszenia sa niesamowite! smile
                  Z butami mialam podobny problem, wiec nie poszlam w strone bilaych, ale Twoje sa niczego sobie wink
                  No i zazdroszcze, ze juz zaniedlugo slub! smile
                  • maddalena81 Re: 31 dni 06.02.11, 14:16
                    Livianko,
                    dziekuje ze mile slowa. Co do restauracji, to ja wyznam szczerze ze nigdy tam nie jedlismy (daleko jest big_grin ), spodobala nam sie idea slubu i obiadu w tym samym miejscu. Opinie o restauracji wysluchalam i wyczytalam rozne.... ale wiekoszosc bardzo bardzo pozytywnych.

Tez sie ciesze, ze to juz niedlugo (i nie, nie tylko dlatego, ze juz nie bede musiala kleic srebrnych serduszek - powoli juz nie mozemy patrzec na te nasze piekne zaproszenia bo doklejamy je ciagle, teraz taki tylko na slub koscielny dla znajomych z pracybig_grinbig_grinbig_grin )
                    • aggusia69 Re: 31 dni 06.02.11, 17:43
                      A ja nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy "wytwarzać" nasze zaproszenia. smile

Ależ zazdroszczę Twoim gościom tych konfitur wink
                      • maddalena81 Re: 31 dni 06.02.11, 17:51
                        Jest to fajna zabawa taka poligrafia domowa, ale czasem kryzys przychodzi....
                        Zabraklo sloikow w Carrefourze ja mam nadzieje, ze bedzie dostawa, bo jeszcze kilka potrzebujemy...
                        • jb83 Re: 31 dni 07.02.11, 19:53
                          Maddalena, a mozna wiedziec gdzie nabylas plaszczyk? smile
                          • maddalena81 Re: 31 dni 07.02.11, 20:04
                            jb83 W Mediolanie, na Corso Buenos Aires 41, sklep nazywal sie chyba Outlet Aziendale marka plaszczyka Kè (pierwszy raz taka widzialam..... ). Nie wiem czy po drodze Ci ta okolica...
                            • jb83 Re: 31 dni 07.02.11, 20:06
                              Maddalena - no niestety nie po drodze, ale warto bylo zapytac wink
                              • zimny_ogien Re: 31 dni 08.02.11, 20:44
                                Uff, przeczytałam wątek jednym ciągiem. Już nic nie doradzę, ale trzymam kciuki! Wszystko mi się podoba - suknia tak piękna, że zapytam, ile masz wzrostu i czy zamierzasz sprzedać po ślubie? Co prawda mam na siebie zupełnie inny pomysł, ale nie wiem, nie wiem, czy ta nie byłaby w stanie zmienić moich planów.

Kolczyki świetne, willa i włoski kościół też super - wyczytałam, że jest problem z księdzem, ale polski ksiądz we Włoszech to chyba nie jest rzadkość? W liceum byłam na takiej a'la pielgrzymce i gdzie nie zajechaliśmy, tam msze po naszemusmile Może poszukajcie w sąsiednich parafiach?

Zaproszenia bardzo estetyczne. Konfitury bomba. Mam ochotę kiwiową, mniam, mniam.

Gośćmi sie nie przejmuj. Pewnie każda z dziewczyn przeżywa to samo przed swoim ślubem.

Powodzenia, czekam na relację!

Acha, co do bukietu, to ja mam jeden ukochany, wiem, że była gadka o tulipanach, ale ten moim zdaniem bardzo pasuje do sukni:

http://img222.imageshack.us/img222/9794/perqotc2skdkvcemdx.jpg

Uploaded with ImageShack.us
                                • maddalena81 Re: 31 dni 08.02.11, 23:00
                                  Zimny_ogien! mam jakies 163 cm wzrostu, obcas ubiore taki jak widac na zdjeciu, to sa może 3 cm. Tak, chce koniecznie sprzedać suknie, bo nie mam miejsca na tyle jedwabiu w szafie smile
                                  Zaraz Ci napisze wszytko na priv.

Dziekuję za wszystkie mile słowa, cieszę się, ze tyle entuzjazmy wywołują moje pomysły. Na doradzanie jest miejsce - czy włożyć tren do kościoła?

Roże planuje do kościoła smile Bukiet bardzo ładny, ale ..... zdamy sie na kwiaciarnie w miasteczku i chyba skończy się na prosto ułożonych różach smile

Nie, nie ma tu az tak wielu polskich ksiezy... natomiast włoski proboszcz, który na początku mnie przestraszył, z każdym dniem zyskuje w moich oczach. Chodzimy do niego na pogadaki i na bardzo fajny kurs. Rozmawialiśmy z nim dzisiaj,poprosilismy, żeby nam udzeilił ślubu. Ucieszyl sie. Musimy przygotować tzw. libretto di matrimonio' ksiazeczke slubna (to co u Zia nazywa sie planem uroczystości), bedzie tam cala cala liturgie wypisana z czytaniami itp (takie coś jest zawsze tu w kościele na ławce jak przychodzisz na msze, a to ma być ćlubne z cala liturgia ślubu też ). Czytania mogą być po polsku, przysięgę te możemy powiedzieć po włosku i po polsku.
    • maddalena81 23 dni - obrączki 10.02.11, 14:20
      A tak wyglądają nasze obrączki.
      obrączki
      • wrzesniowa.panna Re: 23 dni - obrączki 10.02.11, 17:41
        Ładne! Obrączki to już taki najbardziej namacalny znak zbliżających się wydarzeń : ) 3 tygodnie... no no : ) Aaa, no i rzeczywiście trochę podobne do naszych tylko chyba znacznie grubsze (ile mm?)... no i żółte ; )

Ale najlepsza na zdjęciu - ta lufa obiektywu, odbijająca się w obrączkach! big_grin

Pozdrawiam!
        • maddalena81 Re: 23 dni - obrączki 10.02.11, 22:04
          Wrześniowa, no jak sama widzisz są takie same jak Twoje tylko inne smile 6mm.
          A zdjęcie robiłam sama smile stąd takie niedociągnięcie z obiektywem smile
          Już rzeczywiście niedługo......
      • super_konwalia Re: 23 dni - obrączki 14.02.11, 15:01
        fajnie macie już obrączki smile my jesteśmy na etapie wyboru i coraz bardziej skłaniamy się ku klasyce, właśnie w żółtym złocie smile
    • maddalena81 2w1 menu i winietki 14.02.11, 14:50
      Żeby nie zaśmiecać stołów za bardzo makulaturą, połaczyliśmy w jedno winietki i menu.
      Wyglądem nawiązują do zaproszeń.
      To co widać po lewej stronie do 'górna strona' na której bedzie wypisany imię i nazwisko.
      Po odwróceniu kartek można znaleźć menu (widok po prawej).
      Wnietki-menu będą położone obok telerzy lub na talerzach (zobaczymy jak to będzie wyglądało na stołach).
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/eb/vf/lw98/3rF0BBrCeFNarvqHVB.jpg
      • aggusia69 Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 15:28
        bardzo fajny pomysł. Jestem strasznie ciekawa zdjęć Twojej sali z dnia ślubu smile
        • maddalena81 Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 15:34
          aggusia69 sali nie bedziemy dodatkowo dekorowac, wiec pewnie az tak bardzo roznic sie bedzie od tego co widac na stronie restauracji. Beda tylko na stolach kwiaty zapenione przez restauracje (biale), polozymi winietko-menu, a upominki wreczymy kazdemu osobiscie po obiedzie (wiec nie beda stanowily dekoracji stolu).
          Jakies zdjecia na pewno pokaze smile
      • mariolkawalczywkisielu Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 15:31
        ooo, super pomysł z tymi menu-winietkami! można zgapić? bo bym panom na tyły wrzuciła wink

-
        • maddalena81 Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 15:36
          Jasne mariolka, zagapiaj, tylko na kazym takim napisz, ze to byl moj pomysl. Zart!!!!!!!! jasne, ze mozesz zgapic bez problemu.
          Co to znaczy bo bym panom na tyły wrzuciła wink ? to nie wszyscu beda miec serduszka?
          • lvivianka Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 19:42
            swietny ten pomysl smile az szkoda, ze my menu nie bedziemy miec sad
            • maddalena81 Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 23:02
              Lvivianko, nasze menu to nie takie menu do wyboru, tylko informacja o tym co sie bedzie jadlo smile Cos tego typu wydrukowac mozna zawsze, szczegolnie te Wasze pysznosci, bo pamietam, ze Twoje menu to juz brzmi apetycznie... z doswiadczenia wiem, ze goscie lubia wiedziec co ich czeka jako kolejne danie.
          • koralina78 Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 21:20
            Maddalena mnie z kolei strasznie podoba się ten bukiet kalie + tulipany.
            W Twoim wątku widziałam go drugi raz, wcześniej wyszukał mi się jak oglądałam bukiety z kaliami gdzieś w necie. Myślałam o biało różowych różach, takim cukierkowym bukieciku, ale nie mogę wybić sobie z głowy kalii, są takie piękne. I też chyba zdecyduję się na białe kwiaty, ewentualnie na chłodny róż. Ty w Krakowie, ja w Warszawie tego samego dniasmile Nikt nie zauważy, że miałyśmy podobne...
            • maddalena81 Re: 2w1 menu i winietki 14.02.11, 23:16
              Nawet jakbys brala slub zaraz po mnie, w tym samym miejscu nie przeszkadzaloby mi, ze mamy jednaowy bukiet. Wiesz, ja ten bukiet widzialm gdzies w internecie rozowy, teraz nawet probowalam znalezc, ale mi sie nie udalo...
              Roze beda do kosciola, bo sie zdecydowac nie moglam smile
              O takich cukiekowych mowilas? (znalezione w watku Zii ) https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXM1lV2jSqd2mVyahvSgkpmPjEZ4uY4IgqgOO4flE2uKGGWOv4&t=1
              Takie moze swiadkowa bedzie miala w kosciele, bo nie chce bialych....
              • koralina78 Re: 2w1 menu i winietki 21.02.11, 12:15
                Ja mam ten bukiet w wersji różowej ściągnięty z sieci. Na jego podstawie będzie łatwiej, go zrobić w kwiaciarni, bo nie jest "przewrócony" jak ten fioletowy. Zastanawiam się jeszcze nad dodaniem kilku róż. Spróbuję wieczorem przesłać ci zdjęcie.
                • maddalena81 Re: 2w1 menu i winietki 21.02.11, 12:31
                  Kroalina, mozesz mi przeslac (na gazetowego maila) albo tu wrzucic ten rozowy 'nie przewrocony'.
                  Dzieki z gory!
                  • koralina78 Re: 2w1 menu i winietki 21.02.11, 22:16
                    Wysłałam zdjęcie na maila gazetowego, bo jeszcze nie opanowałam wklejania na forum.
                    • maddalena81 Re: 2w1 menu i winietki 21.02.11, 23:42
                      koralino, doszlo doszlo, dziekuje smile odpisalam nawet smile
    • maddalena81 Muzyka 21.02.11, 10:11
      Nie napisałam wcześniej o tym elemencie. To tylko obiad, a nie wesele, ale warto, żeby w tle było słychać coś miłego dla ucha.
      Wyszperaliśmy przeboje włoskiej muzyki rozyrwkowej z lat 30 i 40, np. piosenki Trio Lescano (to wprawdzie holenderskie dziewczyny, ale śpiewały po włosku).
      www.youtube.com/watch?v=Uco-tTwzvx8
      Uznaliśmy, że taka muzyka pasuje do miejsca i charakteru imprezy.
      • wrzesniowa.panna Re: Muzyka 21.02.11, 10:22
        Świetna muzyka! Naprawdę : )
        Właśnie spojrzałam na Twoje odliczanie... ale to już niedługo!
        • phidyle re 21.02.11, 10:45
          Do wloskiego bukietu roz dodalabym maly kwiat pomaranczy lub bovardie, to tak klasycznie wyglada no i tradycja. Przepiekna suknia poo prostu.
          • maddalena81 Re: re 21.02.11, 11:07
            phidyle, wiesz, ze ja z tego wszytkiego zupelnie zapomnialam o tym kwiecie pomarańczy.... bukiet we Włoszech dostanę jak tradycja nakazuje do narzeczonego... wspomniałam mu właśnie o pomarańczy, zobaczymy coj est w stanie zrobić kwiaciarnia w miasteczku smile
            Cieszę się, ze podoba Ci się sukienka!
        • maddalena81 Re: Muzyka 21.02.11, 11:29
          Tak, wrzesniowa, to juz nie dlugo. Radosc i euforia z panika (czy na pewno wszytko pod konrla i czy zdazymy ze wszytkim) na przemian....
          • lvivianka Re: Muzyka 21.02.11, 18:40
            muzyka bardzo urocza smile kurcze, zazdroszcze Ci, ze to juz smile
            • iness_86 Re: Muzyka 21.02.11, 21:23
              Maddalena! Genialna muzyka smile Chyba zgapimy trochę jako, że u nas obiad we włoskiej knajpie smile Można? Nie wiem tylko czy to gdzieś znajdę u nas, jak myślisz?

Aaaa... nie wierzę, że Wam został tylko tydzień i 5 dni narzeczeństwa! Przeżywam ten Wasz ślub prawie jak swój wink Ależ to będzie piękny ślub...
              • maddalena81 Re: Muzyka 21.02.11, 23:46
                Iness, wyslalam Ci mailem linka do sklepu internetowego, w ktorym kupowalam, i wszystkie moje pomysly na zdobycie te muzyki opisalam Ci tez.
                Rzecz jasna, nie mam nic przeciwko zgapianiu.
                AAAAAAAAAA ja też nie wierze. Mam nadzieje, ze bedzie pieknie w rzeczywistosci, a nie tylko na moich obrazkach wrzuconych na forum.
                Livianko, za jakis czas ja bede zazdroscic Wam wsytki, ze slub jescze przed wami.
      • mariolkawalczywkisielu Re: Muzyka 21.02.11, 11:05
        muzyka boska!
        ale nogi same rwą się do tańca, spokojny obiadek może poczuć się zagrożonywink

-
        • maddalena81 Re: Muzyka 21.02.11, 11:14
          Super, ze wam przypadlo do gustu!

E... tanczyc nie ma gdzie.... Czesc kawalkow tez jest spokojniejsza, mamy tez innych wykonawcow, nie tylko radosne dziewczeta (kupilimy takie skladanki, najlepsze przeboje lat 30, najlepsze lat 40 big_grin )
          Jesli chodzo o Tio Lescano to wymiata ten kawałek i jego orginalny teledysk, piosenka, jak ktoś nie rozumie włoskiego, dotyczy ewentulanego zamążpójścia za przedstwaicieli zawodów pojawiających się w teledysku. Ja sie zawsze smieje jak na to patrze.
          www.youtube.com/watch?v=NtfrznZH3O4
          • zawsze_do_przodu Re: Muzyka 28.02.11, 09:53
    • maddalena81 4 dni 01.03.11, 10:56
      Odebrałam wczoraj sukienke! Wisi sobie i czeka. Kupilam tez białe skórkowe rekawiczki, bo chyba bedzie zimno w sobote.
      Nie zdarze juz zrobic zdjecia spinek do mankietów, ktore podarowałam narzeczonemu. Na zdjeciu na stronie, przez ktora zamawialam slabo wyszły, na żywo sa żadniejsze, ale jakby ktoś chciał zobaczyć...
      Spinki
      W podróż poślubną jedziemy m.in, na narty, i jest to ulubiony spoty narzeczonego, stąd forma spinek
      • russian_roulette Re: 4 dni 01.03.11, 11:52
        o cholewka, to juz niedlugo...trzymam mocno kciuki. musi sie udac smile

spinki super. z reszta caly watek jest super-moj ulubiony. kurcze, jestes perfekcyjna PM <zazdraszczam> smile

ps. a my w tym roku odpuscilismy sezon, bo nam sie zenic zachcialo smile i kasa potrzebna
        • zia86 Re: 4 dni 01.03.11, 12:02
          Jejku jak to się stało, że ja nic nie napisałam w tym wątku! A tutaj takie śliczne rzeczy! smile
          To już tylko 4 dni! smile Ale to muszą być emocje, był już panieński, czy zrobimy na spotkaniu? wink
          Wszystko mi się podoba, suknia cudowna i ma piękny okazały tren, będziesz ślicznie wyglądać.
          Płaszczyk też super i bardzo pasuje. I te kolczyki też śliczne wybrałaś. smile
          Nie wiedziałam, że macie cywilny w Willi, rozmawiałam z nimi na targach i widziałam zdjęcia z tych cywilnych ślubów i wyglądało to bardzo ładnie.
          Cała poligrafia jest po prostu cudowna! Bardzo lubię taki styl, piękna. smile Tak samo jak podziękowania dla gości, prawdziwie od serca i zapewne pyszne! smile
          Ogólnie wszystko jest dopięte i będzie to cudowny ślub! smile Nie mogę doczekać się relacji i zdjęć.
          • iness_86 Re: 4 dni 01.03.11, 13:25
            Magda!!!! 3mam kciuki, spinki extra, mojemu tez chce jakies takie odjechane kupić a nie klasyczne smile Gdzie szukac?

Wiesz jak nie moge sie doczekac Twojego slubu smile No i waodmo, ze kciuki bede mocno zaciskała!

Cmok
            • maddalena81 Re: 4 dni 01.03.11, 15:09
              iness przyznam, że dlugo szukałam spinek z nartami, w żadny pomlskim sklepie interentowym nie było. Pomógl mi sprzedawca w sklepie Modny Pan, prowadzi bloga, na blogu zapytalam o spinki, i podal mi parę namiarów na zagraniczne sklepy, koniec końców kupiłam w inny niz on sugerował, ale jego rady dość mnie naprowadziły.
              Ja wrzucalam w google 'spinki do mankietów' i przeglądalam sklepy interentowe jeden po drugich, potem przerzucalm sie na szukanie po włosku, a potem po angielku, dodając jeszcze czasem 'narty'.
            • kobieta.z.pasja Re: 4 dni 01.03.11, 15:32
              iness, polecam sprzedawcę silver-hade na allegro. nart akurat u niego nie widzę, ale ma dużo różnych oryginalnych spinek (i innej biżuterii). ja kupiłam u niego swojemu N spinki w kształcie surfera smile
          • maddalena81 Re: 4 dni 01.03.11, 15:05
            Zia,jak Ty masz do przeczytania te setki postów w swoich wątkach i jeszcze odpowiadasz na nie to ja sie nie dziwie, że nie jesteś w innych watkach aktywna big_grin
            Emocje są! Już w niedziele sie dość uspokoiłam, ale strasznie strasznie się denerwowałam, że 'przecież z niczym nie zdążymy' i wogóle zachowywałam się dość histerycznie big_grin
            Jutro lecę do Krakowa i wieczorem mam panieński, oczywiście spotkanie z Wami też będzie przedłużeniem mojego 'około ślubnego' imprezowania smile Jak masz ochote coś w temacie 'wieczór panieński' zoganizować to ja nie mam nic przeciwko, ale lepiej, żeby było symboliczne, bo spotkanie forumowe nie powino się kręcić wokol jednej osoby smile
            Bardzo sie cieszę, że podoba Ci się nasza poligrafia, bo kosztowała nas sporo pracy. Konfiutry niektóre są tak pyszne, że dałabym sie za nie pokroić, niektóre mniej wink troszke też zalezy co kto lubi.
            Ja na mysl o slubie w Willi Decjusza jestem podekscytowana, przyznam sie szczerze. Cieszę, się, ze można bylo sobie wybrać takie ładne miejsce, bo niestety ślub USC w Krakowie to prawie jak ślub na poczcie.... mało urocze miejsce. Poznań i Warszawa mają ładne pałece slubów, krakowski został przerobiony na bank....
            Chętnie pokaże przynajmniej niektore zdjęcia. Nie moge dię doczekać naszego tortu w płatki śniegu, niestety nie mam żadnego zdjęcia wzoru, bo bym z gazety, która mają w cukierni. Ale, jak Zia bedziesz w cukierni Kasia to tort ma nazwe chyba Canada, to może zobaczysz obrazek jeśli jesteś ciekawa.
        • russian_roulette Re: 4 dni 01.03.11, 12:10
          aha, moze pomyslisz o takich zdjeciach smile
          https://www.wedding-flowers-and-reception-ideas.com/images/winter-wedding-dresses-001.jpg
        • maddalena81 Re: 4 dni 01.03.11, 14:52
          russian_roulette
          > spinki super. z reszta caly watek jest super-moj ulubiony.
          zaczerwieniłam się! Ale fajnie napisac czyis ulubiony wątek

> kurcze, jestes perfe
          > kcyjna PM <zazdraszczam> smile

aż taka perfekcyjna nie.... szczegóły w kościele dopinamy na ostatni moment.... więc nie wszytko bedzie perfekcyjne.... poza tym chyba nie mamy tak wiele do ogarnięcia, bo nie mamy wesela. Do kościola będę się czesać i malować sama.

> ps. a my w tym roku odpuscilismy sezon, bo nam sie zenic zachcialo smile i kasa po
          > trzebna

Przyznam się, że my wybraliśmy tak datę, żeby mozna było w podróż poslubną pojechać na narty. Ale ze wzgledów czasowych i organizacyjnych sezon został potraktowany po macoszemu, znaczy nie byliśmy co tydzień jeździć, jak w tamtym roku (tu się pochwalę.... mam 2 godziny autem, żeby jeździć w Alpach...)

Pozwoać na śniegu raczej nie bedziemy do zdjęć... zreszta wogóle pozaowć nie bedziemy za duzo.
          Dziś się ugadałam z fotografem, zeby mieć jednak zdjęcia w kościele. Pan nas chciał nas przeciągnąć po krzakach (znaczy robić po mszy zdjęcia w parku), powiedziałm mu co o ty mysle i że wolę już zdjęcia na stacji metra. Jeśli bedzie ładna pogoda to po ślubie pójdziemy na spacer po ryneczku, na kawę do baru, przejdziemy sie wzdluz kanalu i bez pozowania fotoraf bedzie nam robił zdjęcia. Jak będzie chęć to i o metro zahaczymy smile
          • russian_roulette Re: 4 dni 02.03.11, 15:53
            maddalena81 napisała:
            > zaczerwieniłam się! Ale fajnie napisac czyis ulubiony wątek
            czekam na wiecej smile

> aż taka perfekcyjna nie.... (...) poza tym chyba nie mamy tak wiele do o
            > garnięcia, bo nie mamy wesela. Do kościola będę się czesać i malować sama.
            no wlasnie dlatego smile

> Przyznam się, że my wybraliśmy tak datę, żeby mozna było w podróż poslubną poje
            > chać na narty.
            rewelacyjny wybor!

>mam 2 godziny autem, żeby jeździć w Alpach...)
            blagam, nie doluj mnie. nam cudem udaje sie wyczarowac jakis wolny tydzien (no moze 2) w roku, a i tak, to cala wyprawa...szczegolnie w Alpy

> Pozwoać na śniegu raczej nie bedziemy do zdjęć... zreszta wogóle pozaowć nie be
            > dziemy za duzo.
            > Dziś się ugadałam z fotografem, zeby mieć jednak zdjęcia w kościele. Pan nas ch
            > ciał nas przeciągnąć po krzakach (znaczy robić po mszy zdjęcia w parku), powied
            > ziałm mu co o ty mysle i że wolę już zdjęcia na stacji metra. Jeśli bedzie ładn
            > a pogoda to po ślubie pójdziemy na spacer po ryneczku, na kawę do baru, przejdz
            > iemy sie wzdluz kanalu i bez pozowania fotoraf bedzie nam robił zdjęcia. Jak bę
            > dzie chęć to i o metro zahaczymy smile
            no i pewnie. a fotki na sniegu nich Ci slubny cyknie. Ty wiesz jaka furore zrobilabys n astoku w tym swoim "narciarskim stroju" smile)
            • maddalena81 Re: 4 dni 02.03.11, 16:41
              > blagam, nie doluj mnie. nam cudem udaje sie wyczarowac jakis wolny tydzien (no
              > moze 2) w roku, a i tak, to cala wyprawa...szczegolnie w Alpy

Trzeba mocno marzyć, ja bardzo marzyłam, zeby sie przenieść do włoch, nic poza tym nie zrobilam procz nauczenia sie języka i... ktoregos dnia dostalismy oferte pracy.
              W tym pieknym kraju okolicznościowy urlop z okazji slubu trwa ... 15 dni kalendarzowych, więc mamy te szczęśliwa sytuacje, że nie musimy jakos bardzo wygospodarowywac wolnego na podroz.

Myslalam, zeby w podroz poslubna pojechac w sukni - bo nasz wyjazd bedzie wygladal tak, ze po obiedzie w towarzystwie swiadkow wsiadzeimy w auto i pojedziemy. Ale chyba byloby mi milo wygodnie, nawet jesli to tylko 2 godziny. Mysle, ze zdjecia w barze na kawie mi wystarcza i pewnie z radoscia wyplatam sie z tych kilometrow bialego jedwabiu.

Raz jeszcze napisz,e ze mi niezmiernie milo, moje przygotowania Ci sie podobaja. My tez jak narazie jestesmy zadowoleni. Owszem z czyms tam poszlismy na ustepstwo wobec mam, ale generalnie kierowalimy sie zasada, ze to ma byc nasz dzien i mamy wybrac takie rozwiazanie ktore beda nam sie podobaly. Czesto w przygotowaniach ograniczeniem w spelnianiu marzen co do dnia slubu jest strona finasnsowa. My, nie mielimy bardzo duzego buzetu, a udalo nam sie wybrac takie rzeczy, ktore nam pasowaly najbardziej. Zrezygnowalam chyba tylko ze zbyt drogich kolczykow wink reszta byla 'wymarzona'.

Dzis juz jestem w Krakowie w nastroju radosnego oczekiwania.
              • jb83 Re: 4 dni 02.03.11, 22:11
                Maddalena, na pewno wszystko sie uda, i bedzie tak jak chcecie smile
                Pozdrawiam, zycze powodzenia i oczywiscie trzymam kciuki smile
    • russian_roulette To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 10:33
      Maddalena,
      Wszystkiego najlepszego, wytrwalosci i zrozumienia i nieustajacej milosci.

trzymam mocno kciuki, bedzie pieknie!
      • lvivianka Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 10:52
        Trzymam kciuki, ale jestem pewna, ze bedzie pieknie. big_grin Pogode juz macie wymarzona! Duzo duzo milosci i eadosci zycze !
        • zia86 Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 10:56
          To już, to już! smile Na pewno wszystko się uda cudownie. big_grin Pogodę macie piękną już. Trzymam kciuki! smile
        • mariolkawalczywkisielu Aaaaaa! 05.03.11, 12:55
          Aaa, dopiero teraz dorwałam się do kompa - a to już zaraz będzie po!

Już mogę skomentować zdjęcia, które się będą niedługo robić: pogoda bajkowa, sukienka (nawet bez trenutongue_out) przepiękna, fryzurka śliczna, Państwo Młodzi zachwycająco zjawiskowi, no i ile emocji bucha z każdego zdjęcia! wink

Przesyłam tony(litry?) dobrych fluidów i trzymam kciuki! wink

---
          • anoussshka Re: Aaaaaa! 05.03.11, 14:19
            Ja pisze w tym watku po raz pierwszy, mimo, ze czytam i kibicuje od paczatku! Trzymam kciuki, choc jestem pewna, ze bedzie pieknie. Wszystkiego Naj Naj dla Mlodej Pary.
            Nie ukrywam, ze licze na pare fotek, bedzie uczta dla oczu smile
          • maddalena81 Re: Aaaaaa! 06.03.11, 17:52
            Dziekuje za wszytkie zyczenia! Bylo pieknie! Opowiem wam wiecej jak bede miec chwilke na pisanie - teraz zabieramy sie za rozpakowywanie prezentow, jutro rano wracamy do Wloch i tam... bedzie jeszce jeden slub!
            • mariolkawalczywkisielu Re: Aaaaaa! 08.03.11, 18:47
              hurra!wink
              to czekamy na kolejny ślub wink

-
              • maddalena81 Re: Aaaaaa! 08.03.11, 19:36
                Jestem juz u siebie w domu, we Wloszech. Dzis tworzymy upominki dla gosci obecnych na naszym slubie koscielnym.Tu jest zwyczaj dawania paczuszek z migdalami w cukrze. Ale to zupelnie nie nasz tradycja, ale cos dac wypada. Upieklam pierniczki! Czas na przyozdabianie!
                Dni miedzy slubem cywilnym a koscielnym sa dosc napiete, wiec na relacje chyba przyjdzie wam poczekac....
        • wrzesniowa.panna Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 18:48
          Wszystkiego dobrego, państwo Piękni i Młodzi! : )
      • ronalilly Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 11:42
        Również życzę powodzenia. Kibicuję od początku i jestem pewna, że wszystko wyjdzie wspaniale smile Mam nadzieję, że pogoda lepsza niż u mnie.
        Pozdrawiam
        • iness_86 Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 18:57
          Aaaa! już pewnie po smile Tak jak mówiłam, trzymałam kciuki i nadal myśle o Was ciepło! Cmok
          • monikapers Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 19:06
            wszystkiego dobrego drodzy malzonkowie!
            szczescia i powodzenia!
          • kati_p Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 19:07
            Gratulacje dla świeżo poślubionych i czekam(y) na relację! big_grin
            • zawsze_do_przodu Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 21:41
              Nie wiem jak w Krakowie, ale we Wrocławiu pogoda dziś była piękna. Obudziłam się o 2 w nocy, jakoś nie mogłam spać i myślałam o tym, czy nie śpisz czy śpisz i jak to jest w noc przed ślubem big_grin Na pewno było pięknie. Buziaki i uścicki dla młodej pary smile Chcemy zdjecia!!!! big_grin
              • madziorek889 Re: To juz dzis - powodzenia! 05.03.11, 23:06
                ja również gratulujesmile pogoda dopisała nastroje na pewno tez i wy pięknismile juz nie mogę doczekać się zdjęćsmile
      • zia86 Re: To juz dzis - powodzenia! 07.03.11, 12:03
        Będzie jakaś relacja? smile
        • maddalena81 Re: To juz dzis - powodzenia! 07.03.11, 15:00
          Jasne, ze bedzie. Tylko musze miec pol godziny wolne. Narazie korzystajac z pobytu w Krakowie spotykalismy sie z rodzina, przyjaciolmi i zalatwialimy rozne sprawy.
          Po powrocie do Wloch musimy dograc jeszcze pare szcegolow w sprawie uroczystosci w kosciele... postaram sie cos napisac jeszce przed slubem koscielnym... a jak nie to po podrozy poslubnej smile
          Pozdrawiam Was wszytskie, dziekuje za wsparcie!!!
          • aggusia69 Re: To juz dzis - powodzenia! 07.03.11, 18:37
            Gratulacje!! Wszystkiego najcudowniejszego dla Młodej Pary! Czekam z niecierpliwością na relację i jakieś fotki.
    • maddalena81 Slub koscielny 10.03.11, 09:07
      To juz dzis! pogoda piekna!
      • iness_86 Re: Slub koscielny 10.03.11, 10:08
        Moc ciepłych myśli leci do Was! Buziaki
      • mariolkawalczywkisielu Re: Slub koscielny 10.03.11, 22:51
        no to kolejne GRATULACJE! na pewno było przepięknie smile

przy każdym łyku herbatki, siorbanym u zapraszanych ciotek, myślami byłam z Wamiwink

-
      • kati_p Re: Slub koscielny 10.03.11, 23:18
        No i jak? W pełni pobrani? wink
        Super, że się wam pogoda udała. U nas w KRK wczoraj było pięknie i +10 stopni, a DZIŚ od rana waliło mokrym śniegiem, który zamienił się w deszcz :]
        Mimo krakowskiej aury od rana wysyłałam do Włoch ciepłe myśli smile
        • maddalena81 Re: Slub koscielny 11.03.11, 22:24
          W pelni pobrani i szczesliwi. Obecnie w podrozy poslubnej, pierwsze dwa dni zajmujemy sie nie robieniem nic - odpoczywaniem, w spa i wylegiwaniem. Nareszcie!
          Napisze Wam wszytko jak wrocimy z wycieczki!
          • zia86 Re: Slub koscielny 11.03.11, 22:29
            Gratulacje!!! big_grin
            Miłej wycieczki i wracaj do nas z pełną pozytywnych emocji relacją. smile
            • zawsze_do_przodu Re: Slub koscielny 12.03.11, 18:11
              Odpoczywajcie. Gratulacje smile
    • maddalena81 Relacja 22.03.11, 15:52
      Zeby nie zasmiecac nowymi watkami, pisze tutaj tutaj. Wrocilimy w sobote z podrozy poslubnej, wiec relacja dopiero teraz.

5 marca
      Pogoda: piekna, slonce i cieplo, nie musialam wkladac plaszczyka.
      Slub cywliny w Willi Decjusza: pani urzedniczka byla niestety srednio sympatyczna... oprawa muzyczna bardzo ladna, miejsce piekne.
      Obiad: jestesmy bardzo zadowoleni z przyjecia w Willi Decjusza. Jedzenie bylo znakomite (nawet kolega z Wloch, ktory do polskiego jedzenie podchodzi ostroznie, co tam do polskiego, do wszytkiego innego niz ugotowanego przez mame, zjadl wszytko!). O obsluga tez byla na wysokim poziomie. Mila niespodzianka byly tulipany na stolach.
      Bukiet: wyszedl bardzo ladny, wygladal troche inaczje niz na tym zdjeciu, ktore bylo inspiracja.
      http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2661284,2,2,bukiet.html
      I mialam torebke co bardzo sobie chwale.

Upominki dla gosci: gosciom podobaly sie konfiturki, zostaly tez docenione zaproszenia i winietki (bo przy okazji konfitur kto nie wiedzial to sie dowiedzial, ze poligrafia byla naszej roboty. Nie, nie my sie chwalilismy, inni opowidali smile )

Tort z cukierni Kasia, byl pyszny, mial platki sniegu jak mial miec, mial tez wstazke choc mial nie miec i byl okragly choc mial byc kwadratowy.
      Nie mowie, ze byl brzydki, bo miał sliczne platki śniegu. I ze był zły, bo był przepyszny. Ale do jasnej cholery…. Ja nie poszlam do cukierni i nie zamówiłam dowolnego tortu, tylko taki jak na obrazku (zreszta obrazke był własnością cukierni). Lekki niesmak...
      Fryzura i makijaz: wyszly pieknie. Polecam Oskara B. Po raz kolejny.
      Manicure zrobilam w Studio Crative na 29 listopada (moja ulubiona manicurzystka od lat, pelen profsjonaliz, weirzecie, kilka miejsc probowalam).

Na czas pobytu w Krakowie zatrzymalimy sie w hotelu Rubinstein. Polecam to miejsce goraco. Hotel jest peikny i elegancki (az zalowalam, ze nie roblimy zdjec z przygotowan), maja tez znakomita restauracje (mozna wejsc od ulicy nie przez hotel).

10 marca
      Pogoda: rowniez znakomita.
      Fryzura i makijaz: czesala mnie swiadkowa, malowalam sie sama. Wyszlo bardzo ladnie.
      Bukiet czerwone roze, ktore dostalam od narzeczonego (bukiet byl inny niz na bukiet dorothy, ale tez ladny). Do kosciola torebki juz nie mialam tylko potem do restauracji wzielam.
      Slub w kosciele : bardzo kameralny. Bylo malo osob, ksiadz bardzo pieknie celebrowal msze, a przysiege skladalismy stojac przy oltarzu. Msza byla po Wlosku, tylko czytania po polsku, slubowalismy tez w jezyku wloskim.
      Wlozylam tren przy wejsciu do kosciola, po dowleczeniu sie do oltarza pomyslalam, ze jak ja to mam zrobic zeby potem wdrapac sie po schodkach na oltarz, z ta szmata z tylu, wiec kazalam sobie odpiac. Ktos mi powiedzial potem, ze to ladnie wygladalo, ze tak jednym ruchem zostala odpiete smile

Po mszy poszlismy na obiad tylko ze swiadkami, do takiej uroczej restaracji we wsi obok (Antico Albergo w Pioltello).

Upominki dla gosci: we Wloszech jest zwyczaj dawania tzw. confetti, czyli migdalow w cukrze. Ja nie chcialam nasladowac tradycji, ktora nie jest nasza, wiec upieklam i udekorowalam pierniczki w ksztalecie serduszek. Zpakowalam w malutkie paczuszki, wygladalo o tak.
      http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2661283,2,2,ciasteczka.html

Suknia okazala sie jednak duzo wygodniejsza niz zdawala sie podczas przymiarek w salonie. Zrobila wraznie smile

Ogolnie jestesmy bardzo bardzo zdowoleni. Gdybym mogla to bym zmienila urzedniczke i upewnilabym sie, ze w cukieni zrozumieli co to znaczy kwadratowy i co to znaczy takie samo jak na obrazku.
      Zdjec narazie nie mam. Jak macie jakies pytania, to chetnie odpowiem.

• bobralus Re: Relacja 22.03.11, 16:19
        Gratuluję, naprawdę ciepło robi się na sercu, jak się czyta takie relacje, zwłaszcza, że cały koncept jest mi bardzo bliski. Mam nadzieję, że uda się zobaczyć, jakieś zdjęcia, bo jestem naprawdę baaaardzo ciekawa! Czy torebkę trzymałaś w ręku w czasie ceremonii?
        Szkoda, że urzędniczka nie była sympatyczna, ciekawe co sobie tacy ludzie myślą - dla kogo i po co są w takiej chwili. Z tortem głupia sprawa, ja nie wiedziałabym czy się śmiać, czy wkurzyć, jednak taki mały drobiazg (niezauważalny dla gości) to nic w porównaniu z pięknym przyjęciem i niezwykle stylową oprawą, jaką imho mieliście.

Życzę dużo dobrego na nowej drodze i dziękuję za inspirację na przyszłośćsmile

• maddalena81 Re: Relacja 22.03.11, 16:33
          Dziekuje za cieple slowa. W sprawie torebki: na sale slubow weszlam z torebka i kwiatami, jak siedzialam torebka bylka obok mnie na moim krzesle, kwiaty w rece, podczas przysiegi, kwiaty i torebka na krzesie. Podczas skladania zyczen oddalam w dobre rece i bukiet i torebke. A przed wejsciem do restauracji rzucilam bukietem, wiec mailam go z glowy.
          Pani urzedniczka chyba nie lubi swojej pracy, przykro mi, z tego powodu i ze musi pracowac w sobote, ale mogalby na te 10 minut uroczystosci byc mniej skwaszona.
          Mialam podbne odczucia w sprawie tortu, ze nie wiedzialam czy sie wkurzyc czy smiac. Pan w cukieni przeprosil i dal rabat.
      • madziorek889 Re: Relacja 22.03.11, 16:24
        wy to macie talent kulinarnysmile ciasteczka super podziwiam że Wam się tyle chciało robić w zamieszaniu okołoślubnym a bukiet też bardzo ładny i czekam oczywiście na fotki
        • maddalena81 Re: Relacja 22.03.11, 16:36
          ciasteczka robilam miedzy jednym slubem a drugi, po podrozy z Krakowa autem ....
          Przyznam, ze wszytko co zrobilimy sami kosztowalo nas troche wysilku i chwilami mielimy dosc, ale mamy teraz duza satysfakcje smile wiec polecam wszytkim przygotowac jakis element samodzielnie.
      • marenka.w Re: Relacja 22.03.11, 17:27
        Gratulacje smile)))))
        • zawsze_do_przodu Re: Relacja 22.03.11, 22:21
          Odpowiem tylko krótko, zapracowana, po dwóch kieliszkach pysznego wina - gratulujęęęęę!!!!! Buziak z Warszawy
          • anoussshka Re: Relacja 22.03.11, 23:41
            Gratuluje Magda!
            trzymalam kciuki, ciesze sie, ze sie udalo (wiekszosc) i to najwazniejsze.
            Juz sie nie moge doczekac kilku choc fotek, bo koncepcja byla piekna!

Moim zdaniem bukiet bardzo ladny.
            • ga_lapagos Re: Relacja 22.03.11, 23:48
              Gratuluje Maddaleno, szczescia w zyciu malzenskim!
              • ylfeth Re: Relacja 23.03.11, 07:30
                ode mnie również serdeczne gratulacje i serdeczne życzenia: pomyślności, szczęśliwości i miłości! i to podwójne!
                • asiu-la83 Re: Relacja 23.03.11, 09:27
                  Ja takze zycze wszystkiego najlepszego! Bukiet super a pierniczki wygladaja bardzo apetycznie smile
      • zia86 Re: Relacja 23.03.11, 13:42
        O relacja! Ja wypatrywałam osobnego wątku a Wy tutaj się skryliście. smile
        Super, że wszystko(prawie) się udało. Na pewno było pięknie. Bukiet wyszedł super a pierniczki wyglądają baaardzo apetycznie. Muszę chyba jeszcze raz przejść się do cukierni w takim razie i się dowiedzieć czy na pewno zrozumieli jak ma nasz tort wyglądać. Ale dobrze, że przynajmniej był smaczny. smile
        Kiedy możemy spodziewać się zdjęć?
        Gratulacje!! smile
        • maddalena81 Re: Relacja 23.03.11, 23:00
          Dziekuje wszystkim za cieple slowa i zyczenia!
          Zdjecia nie wiem kiedy beda, bo nie wiemy kiedy bedziemy w Polsce...

• koralina78 Re: Relacja 23.03.11, 23:38
        Maddalena, Twoja wiązanka wyszła bardziej zbliżona do oryginałusmile
        Za to moja była bardziej dzika i niepokojąca. Mam już odpowiednie zdjęcie, muszę jej jeszcze sformatować, to sobie porównamy.
        Jakim cudem u Ciebie była taka ładna pogoda? U nas lało i było bardzo zimno.

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia dla Ciebie i Mężasmile
        • maddalena81 Re: Relacja 24.03.11, 09:28
          Jakim cudem nie wiem... ale tego dnia w Krakowie bylo przepieknie. Zadnego zaklinania deszczu nie prowadzilam, wrecz mowilam, ze dla nas pogoda nie ma znaczenia.
          A poniewaz na oba sluby zalapalimy sie na slonce, w podrozy poslubnej pogoda juz nas tak nie rozpieszczala big_grin
      • russian_roulette Re: Relacja 24.03.11, 10:24
        O rany ! konfitury i pierniczki wyszly fantastycznie. Z powodu wloskiego slubu zielenieje z zazdrosci smile) ale szczerze zycze uslanej rozami wspolnej przyszlosci!

ps. a w jakich butach ostatecznie wystapilas, bo chyba mi umknelo?
        • maddalena81 Re: Relacja 24.03.11, 11:28
          Dobra, to Wam jescze opowiem o pieniczkach. Rozdane zostaly gosciom przed kosciolem, potem wzielimy kilka paczuszek do restauracji (obiad tylko ze swiadkami) pudelka z reszta pierniczkow nie zobaczylimy juz nigdy wiecej.... ekstremalne wyjasnienie jest takie, ze ktos otworzyl auto i ukradl tylko ciasteczka....

@russian_roulette dziekuje za zyczenia. O butach pisalam na poczatku watku forum.gazeta.pl/forum/w,619,120966816,120967254,Buty.html nie byly idealnymi butami, bo widywalam piekniejsze, ale wolalam buty ze skory (w razie niepogody, a atlasowe jakby padalo nie posluzylyby by na oba sluby). Okazaly sie bardzo wygodne!
          • russian_roulette Re: Relacja 24.03.11, 11:53
            o jasna cholewka! ale co? nie zamkneliscie samochodu czy po prostu ktos sie po chamsku wlamal? a moze to ktos z gosci wzial schowal,zeby sie nie zgubily i sie mu zapomnialo?

a o tych butach to wiedzialam, ale mowilas, ze jak znajdziesz cos ciekawszego to zmienisz na fajniejszy model. dlatego bylam ciekawa czy cos sie w kwestii butow zmienilo.
            nie zeby mi sie buty jakos bardzo nie podobaly smile ,ale myslalam,ze trafilas na cos fajniejszego (wybaczysz? <oczy kotka ze szreka>wink
            • maddalena81 Re: Relacja 24.03.11, 14:16
              Auto bylo zamkniete, sladow wlamania brak, pierniczkow tez brak. Nie wiemy co sie z nimi stalo....
              Z butami to po pewnym czasie dalam sobie spokoj - chyba wiele z nas wie jak wyglada rynek bialych butow. smile zostaly te co byly od poczatku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka