dorothy_mills 17.01.11, 15:04 ...Wasz film z wesela ? lub ile będzie trwał ? Mam z tym problem. Chciałam, żeby nasz film trwał mniej niż godzinę, a teraz ciągle mi mało...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erillzw Re: Ile trwa.... 17.01.11, 15:27 Tak Ci z drugiej strony powiem.. Ze nie wiem co mozna byloby wlozyc zeby trwal ponad poltorej godziny.. 30 min zabawy? Na sile przedluzac msze? 50 razy powtorzyc jak ubierasz welon, a pan mlody zapina spinki? Wrzucic cala trase do Kosciola? A czego Ci brakuje w tym twoim filmie? Myslisz, ze dodanie tego zaspokoiloby glod? Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Ile trwa.... 17.01.11, 15:40 Jako gość weselny obligowany często następnie do obejrzenia filmu z wesela apeluję, aby powstały dwa takie filmy: jeden dla gości max 40-60min i jeden dla PM i ich rodziców o długości absolutnie dowolnej) Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Ile trwa.... 17.01.11, 15:48 > Jako gość weselny obligowany często następnie do obejrzenia filmu z wesela apel > uję, aby powstały dwa takie filmy: jeden dla gości max 40-60min i jeden dla PM > i ich rodziców o długości absolutnie dowolnej) Widziałam juz 8-godzinny więc mnie nic nie zdziwi. Nasz ma ok. 55 minut. Na poczatku to jeszcze się to ogląda a później to już nie za czesto. Uważam że godzinny jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Ile trwa.... 17.01.11, 19:45 > Widziałam juz 8-godzinny więc mnie nic nie zdziwi. ... niektórzy mają dużo poczucia humoru. Ośmiogodzinny? Spędza się cały dzień oglądając go? Cała "Kompania Braci" trwa niedużo dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
paskud_agg Re: Ile trwa.... 19.01.11, 16:33 Masakra jakaś 8h Kiedyś jak pracowałam na weselu jako fotograf, kamerzysta powiedział mi, że standardem są u niego filmy po 3-4 godziny. W sensie, że ludzie domagają się tak długich. Ja filmu nie mam, bo po filmie ze studniówki stwierdziłam, że to bez sensu. Mój studniówkowy trwa ok. 3h i poza przemówieniem dyra i polonezem oraz taką małą prezentacją każdej osoby z klasy są same nudy - tańce i tańce. A ile można patrzeć, jak się koleżanki i koledzy wyginają? Myślę, że z filmami z wesel jest podobnie. Godzinka to moim zdaniem optimum. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Ile trwa.... 17.01.11, 15:48 Erill,nie mamy przygotowań, trasy z kościoła,ani nic zbędnego! Wszystko wydaje mi się takie potrzebne Kosciół jak kościół,wejscie,przysięga, wyjście. Nic czego bym nie chciała. Wyjscie z kosciola i wejscie na salę w formie teledysku, życzenia teledysk - góra 3 minuty, póżniej kilka tańców, tort w formie teledysku, podziekowania dla rodziców, kilka tańców, oczepiny i ostatni taniec z kamerą. Wyszło z tego 1:40 i tu własnie nie wiem co zrobić,bo chciałabym to skrócić,ale nie wiem co mogłabym wyrzucić. Za to sporo bym dodała no,ale tutaj pojawia sie lampka ostrzegawcza,bo jak pisze Sajo,żaden gość mi tego nie obejrzy Odpowiedz Link Zgłoś
aggusia69 Re: Ile trwa.... 17.01.11, 16:07 Ale przecież film ze ślubu jest przede wszystkim pamiątka dla Was, a nie dla gości. Jeśli uzyskałaś wersję z której jesteś zadowolona i nie chcesz nic obcinać to zostaw ją taką. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Ile trwa.... 17.01.11, 16:19 Wiem,ze to pamiątka dla nas, wolałabym jednak film godzinny (niedawno go dostalismy,więc może dlatego chciałabym go oglądać i oglądać...). Wątek załozyłam nie po to,żeby ktoś mi doradził co wyciąć(a co zostawić),ale po to by dowiedzieć się jak długie są inne filmy ślubno-weselne Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Ile trwa.... 17.01.11, 16:24 > Ale przecież film ze ślubu jest przede wszystkim pamiątka dla Was, a nie dla g > ości. Jeśli uzyskałaś wersję z której jesteś zadowolona i nie chcesz nic obcina > ć to zostaw ją taką. A to też prawda, tylko potem zawsze kusi, żeby to jednak gościom pokazać a goście uprzejmie wyrażą chęć, ale po godzinie zaczną przysypiać. Możecie wybrać dla gości kilka fragmentów albo dać im do obejrzenia w domu niech sami wybiorą, ile chcą obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Ile trwa.... 17.01.11, 17:27 broń Boże nie katować gości w domu filmem weselnym, który wam wydaje się superhiper a dla nich będzie po prostu nudny a sami i tak obejrzycie go w porywach raz na 5 lat dlatego jak najkrótszy Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Ile trwa.... 17.01.11, 18:42 Nie macie przygotowan?? make up? fryzura? ubior mlodych? blogoslawienstwo?? rany mnie wyszlo z przygotowaniami, ubiorem, blogoslawienstwem, dojsciem do auta, wejsciem do kosiciola i chwili w nim (3 min klip), przysiega z podpisem, wyjscie z zyczeniami, potem powitanie i pierwszy toast, potem pierwszy taniec i zabawa, potem zabawa i wjazd dzika, tort, zabawa, oczepiny i sesja slubna 50 min!! I wydaje mi sie to mocno akurat no nic nie jest przegadane.. aczkolwiek mlodzi jeszcze nie widzieli filmu wiec moze sie okazac, ze to sie okaze za krotko wtedy bedzie sie dziergalo wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Ile trwa.... 19.01.11, 22:59 Jak ja siedziałam ze stworzenieje i wybierałam których gości z życzeń wywalic zeby film był krótszy to skończyło się na tym ze zostawiłam wszystkich i musiała selekcje zrobic sama a życzenia całe dodać mi jako oddzielny rozdział w menu Dla ciebie filmu zawsze będzie za mało a dla gosci zawsze bedzie zbyt długi Odpowiedz Link Zgłoś
kircia25 Re: Ile trwa.... 17.01.11, 18:33 W czasie wyboru kamerzysty miałam okazję obejrzenia kilku filmów. Jeden z nich trwał godzinę w tym przedstawienie młodych, zdjęcia PM z młodości, przygotowania, błogosławieństwo, teledysk z sesji foto, ślub, życzenia, wesele, oczepiny, tort, życzenia do kamery i jeszcze the best of i powiem że takiego teleexpresu to w życiu nie chciałabym mieć ze swojego ślubu i wesela Film 3 godzinny też przyszło mi oglądać, na całe szczęście na przyspieszeniu I bardzo mi się podobał Mój będzie miał koło 2 godzin w zależności od tego na co się zdecydujemy Wszystko zależy co na filmie ma być, czy sam ślub i tylko momenty z wesela, czy pakiet max ze wszystkim możliwym, czy może wyważony złoty środek A goście mogą przecież oglądać film tylko wybranymi momentami, jest taka opcja i na płytach i na DVD Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Ile trwa.... 17.01.11, 18:44 Ja jestem zwolennikiem tresciwosci a nie dluzyzn i pokazywania przez 10 min jak sie mloda ubiera i czesze albo jak sie goscie bawia w pakiecie przez 30 min.. Ale co mlodzi to inny pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Ile trwa.... 17.01.11, 18:57 Moj mial 3 godziny, przyjaciele I rodzice, kuzynki, zebrali sie u nas I ogladalismy wspolnie w formie kina , jedzenia picie I wspomnienia bylo kula smiechu.Fajny wieczor sie z tego zrobil. Ciezko jest cos wywalic, wole dluzszy Bo mozna przewinac, a jak sie cos wywali, to potem szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
derenka Re: Ile trwa.... 19.01.11, 23:58 dokładnie z ust mi to wyjęłaś u nas było tak samo -rodzinka się zjechała, oglądanie, wspominanie, śmiechu co niemiara. A faktem jest, że jak się coś wyrzuci to potem można żałować. Lepiej przewijać, niż żałować Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Ile trwa.... 17.01.11, 19:47 Przygotowania, ślub, kolacja, plener - 1 godzinę i 8 minut. Nie miałam zapędów by konkurować z Władcą Pierścieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko.cynamonowe Re: Ile trwa.... 18.01.11, 11:10 filmy, które oglądałam zwykle trwały ok 2h, mój też tyle i szczerze mówiąc to nigdy nie obejrzałam żadnego w całości, nawet własnego (bez przyspieszeń) - ale nasz film był zrobiony na życzenie rodziców, my skupiliśmy się na zdjęciach teściowej tych 2 godzin było za mało więc zgraliśmy cały materiał na dysk i leży nieruszony do dziś.... uważam że film powinien mieć 1-1,5h a i tak pewnie goście połowę obejrzą w przyspieszeniu Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Ile trwa.... 18.01.11, 11:14 Mój jeszcze nie trwa, ale IMO godzina to rozsądna długość. Z własnego doświadczenia wiem, że najczęściej ludzie przewiają część w kościele (tzn mszę). 30-minutowe składanie życzeń też nie jest szczególnie pasjonujące. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Ile trwa.... 18.01.11, 16:17 Nie wiem ile osob musiloby byc na takim weselu zeby zyczenia trwaly pol godz w gotowym materiale.. Zazwyczaj jest to max 20 min surowki ktora umwmy sie nie wchodzi w calosci do gotowego flmu Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Ile trwa.... 18.01.11, 16:23 Zdziwiłabyś się. 150 gości = 30 minut na składanie życzeń. Naprawdę widziałam film zawierający CAŁOŚĆ i żeby to było raz. Tak jak godzinną mszę w kościele, reportaż z jedzenia kotleta etc etc. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ile trwa.... 18.01.11, 16:25 Może PM sobie tak zażyczyła żeby wiedzieć kto jaką kopertę dał? Serio czytałam o takich sytuacjach. Nie wiem czy jest to ktoś w stanie obejrzeć nawet PM, nie mówiąc już o gościach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Ile trwa.... 18.01.11, 16:51 Zia to nie jest śmieszne,ale ja dopiero na filmie zobaczyłam od kogo dostaliśmy jeden prezent wcześniej byłam przekonana,że dostalismy go od kogoś zupełnie innego Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Ile trwa.... 18.01.11, 23:08 U mnie na szczescie byly kartki z zyczeniami wiec nie mielismy tego problemu ) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ile trwa.... 18.01.11, 16:23 U nas będzie około 70-80 minut, ale to dlatego, że będą jeszcze poprawiny, normalnie robią godzinkę.Ja też uważam, że dużo lepsza jest godzina fajnie zmontowanego materiału, który jest dynamiczny i dobrze się go ogląda, niż np. 3 godziny dłużyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: Ile trwa.... 18.01.11, 16:27 od świąt próbuję zmęczyć film ze ŚiW Ulubionego Kuzyna, jakieś 5 godzin! Samo "wyprowadzenie", bez skrótów prawie godzina, błogosławieństwo, msza calutka, życzenia w trybie "przyspieszonym" kilka minut, powitanie, pierwszy taniec - calutkie, do tego w gratisie przyśpiewki wodzireja dla KAŻDEGO gościa (także osób towarzyszących) - kolejna godzina, kombo tańców, potem oczepiny i zabawy - uff. Całość sympatyczna, ale zdecydowaną większość przewijałam Jeśli będziemy mieć film, to max 2 godziny, calutka msza (dla Babci ), mix tańców + jakieś ciekawostki, o ile będą - Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Ile trwa.... 19.01.11, 11:01 Jak mozna wywnioskowac z powyzszych wypowiedzi, kazdy preferuje cos innego Osobiscie dlugie filmy (ponad 1h) mnie mecza podejrzewam , ze moi goscie rowniez zanudziliby sie podczas dluzszej niz 1h sesji. Uwazam rowniez, ze sztuka jest sadysfakcjonujaco film podsumowac, tak by nic nie pominac, lecz rowniez nie przedluzac. To chyba tez zalezy od charakteru, ja nie lubie sie rozwlekac, wole konkretnie i na temat Mysle jednak, ze nie ma co generalizowac i narzucac komus okreslonej dlugosci. Jesli ktos jest bardziej sentymentalny i ma potrzebe oraz ochote na obejrzenie filmu bardziej detalicznego to nie wiedze problemu aby taki film stworzyc i ogladac go do woli Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Ile trwa.... 19.01.11, 22:55 Hi Hi... też tak miałam. I odkryłam o co chodzi z tymi filmami dopiero po ślubie. TYLKO CUDZE FILMY SĄ NUDNE Ja swoj widziałam 100 razy i jakoś mi się nie nudzi a za kazdym razem towarzyszą mi inne emocje kiedy go oglądam. I zawsze dziwi mnie ze inni robią "O Boże...!!!" kiedy proponuje oglądanie tego filmy Odpowiedz Link Zgłoś
derenka Re: Ile trwa.... 19.01.11, 23:55 dorothy, wcale Ci się nie dziwię, że ciągle Ci mało tak to najczęściej jest, bo własny ślub ma się ochotę oglądać wiele razy i chciałoby się, aby wszystko było na nim uwiecznione, by móc powspominać - przynajmniej takie jest moje zdanie. My mamy film 2:40 i bardzo się z tego cieszę, a wręcz chciałam żeby kamerzysta został na weselu i kręcił do jakiejś 2-3, ale on się nie zgodził i zmył się po 1. Uważam, że mając więcej nagrania( w sensie, że on, kamerzysta) można potem więcej fajnych, ciekawych momentów wybrać do płyty głównej. Ja tam lubię oglądać wesela, każde ma swój urok i to takie piękne chwile w życiu są wiadomo, najlepiej się ogląda własny, bo czasem czyjeś wesele potrafi zanudzić, szczególnie, gdy goście się mało bawią, mało jest nagranych młodych, lub gdy kamerzysta ewidentnie coś schrzani. A widziałam już sporo nieudanych, wierzcie mi, nieraz po prostu jakaś masakra, ja bym takiemu chyba nie zapłaciła, co nawet porządnie postaci wykadrować nie umie, lub wciska jakieś animacje. Ale dorothy, Twoje jest naprawdę super i nie martw się. Szkoda, że nie mogę całego obejrzeć hihi Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Ile trwa.... 20.01.11, 12:55 derenka ale wez tez pod uwage ze po 1 w nocy czyli blizej konca poza zabawa coraz bardziej wtsawionych gosci nic sie takiego nie dzieje a czesto jest tak, ze lepiej zeby takich materialow nie bylo bo ktos sie poczuje zazenowany tym, ze zostal uwiecziony w jakims stanie. Tez zalezy od ktorej jest wesele. Bo jesli mamy obiad od 17 do to 1 (majac po drodze tort, podziekowania i oczepiny ktore zmieszcza sie w okolo godzinie) mamy w zasadzie 4-5 godzin materialu z samej zabawy i to jeszcze tej fajnej gdy wielu gosci nie jest juz za bardzo wyluzowanych. Osobiscie nie zgadzam sie na bycie po oczepinach (okolo 1 wlasnie) na weselu jesli nie ma przewidzianych aktracji bo to nie ma sesnu. Obecnie mam 3,5 godzin materialu z samych tancow w surowce. a jeszcze przygotowania, msza, blogoslawiensto, powitanie, zyczenia, toast, podziekowania, oczepiny i sesja zdjeciowa. No chyba, ze ktos chce miec cale wesele i slub to sie kreci longiem i po sprawie. Bez montazu Odpowiedz Link Zgłoś