Dodaj do ulubionych

Mój ślub :)

08.02.11, 10:11
Witajcie dziewczyny smile

Podczytuję Was od dawna, a teraz chyba przyszedł czas na mnie.
Wraz z narzeczonym pochodzimy z Lublina i tu odbędzie się nasz ślub. Jeszcze nie mamy daty, ale na razie planujemy skromny ślub cywilny i obiad dla najbliższej rodziny. Ślub kościelny również planujemy, ale chcemy na niego zaprosić szerszy krąg rodziny i znajomych i zrobić większą imprezę - na razie nas na to nie stać - czy kiedykolwiek nam to wyjdzie - zobaczymy. wink

Myślimy o ślubie w lecie, prawdopodobnie padnie na sierpień.
Obiad bez żadnej orkiestry planujemy zrobić w restauracji, a dla znajomych imprezę na działce nad jeziorem z ogniskiem, grillem, na luzie smile

Może wiecie, kochane, gdzie można by zrobić taki obiad dla ok. 20-25 osób (mamy sporo rodzeństwa, więc zapraszamy tylko rodziców, rodzeństwo, babcię narzeczonego, świadków), żeby nie zrujnować się, ale żeby nie był to poziom baru za rogiem?

Jesli chodzi o sukienkę, to zastanawiam się nad dwiema opcjami - albo letnią, lekką sukienką, albo elegancką, dopasowaną, małą granatową z satyny, którą ostatnio kupiłam big_grin Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • mala_mia11 Re: Mój ślub :) 08.02.11, 12:51
      jeśli chodzi o miejsce to nie podpowiem bo mieszkam dalekoooo od Lublina wink ale jeśli o sukienki to może mogłabyć wkleić zdjęcie tej granatowej, ja chyba bym właśnie na nią stawiała, ślub to ślub i musi być elegancko nieważne, że skromnie smile letnia sukienka kojarzy mi się zbyt luzacko wink
      • stworzenje Re: Mój ślub :) 08.02.11, 12:53
        mala_mia11 napisała:

> jeśli chodzi o miejsce to nie podpowiem bo mieszkam dalekoooo od Lublina wink ale
        > właśnie na nią stawiała, ślub to ślub i musi być elegancko nieważne, że skromni
        > e smile letnia sukienka kojarzy mi się zbyt luzacko wink

no i ciekawe czy nie jakaś kurczę przezroczysta. Nie wygląda to mimo wszystko elegancko. Widziałam na jednym z wesel panią-gościa - zamiast sobie włożyć chociaż cielistą bieliznę tak świeciła białymi majtami i stanikiem spod kiecki.
        • mimiko Re: Mój ślub :) 08.02.11, 13:15
          Dopasowana satynowa brzmi nieźle, aczkolwiek wez pod uwagę, że w sierpniu może być gorącosmile
          Moja kuzynka brała ślub właśnie rok temu w sierpniu i był tak okropny upał, że szok. Ja byłam w jakiejś bawełnianej szarej sukience z podszewką, ale w sumie lekkiej i ta podszewka non stop kleiła mi się do ciała i czułam jak płynie mi po dekolcie i po plecachsmile
        • malainn Re: Mój ślub :) 08.02.11, 18:52
          Nie no, lekką w zanaczeniu z cieńszego materiału niż gruba satyna wink Nie jakąś w kwiatki z poliestru podfruwajkę big_grin
          Postaram się zrobić zdjęcie sukienki i wkleić.
          Najbardziej chodzi mi o miejsce, gdzie można to zorganizować...
    • mala_mia11 Re: Mój ślub :) 08.02.11, 13:56
      no właśnie skoro ma być sierpień to może coś lekkiego ale eleganckiego w kroju może np sukienkę z żorżety i lekką nieprześiwtującą podszewką i luźniejszą w kroju nie dopadowaną sukienkę?
    • malainn talerzyk 10.02.11, 09:44
      Zadzwoniłam w kilka miejsc, żeby zapytać o cenę talerzyka i przysłali mi już jedną ofertę... powiem szczerze, jestem w lekkim szoku. W miejscu, gdzie sześć dań gorących na całonocnym weselu kosztuje 140 zł na osobę, jedno danie gorące i dodatki, w sali do 30 osób kosztuje 89 zł za osobę. Zaznaczyliśmy też, że nie chcemy wielu osób do obsługi no i nie przez całą noc (do 20.00). Nie wiem, czy moje zdziwienie jest odruchem prawidłowym, czy nie, ale wydaje mi się, że trochę za mała ta różnica między cenami...
    • malainn sukienka 10.02.11, 13:42
      Wgrywam zdjęcie sukienki.

https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a520c8b0b41d09b3.html

Niestety, mój telefon przekłamuje kolory - to granat delikatnie złamany szarością i zielenią - coś w typie granatu morskiego, głeboki kolor. Do niej zamierzałabym dokupić coś na ramiona (chyba że będzie bardzo gorąco), z biżuterii perełki (robię sama, bo zajmuję się projektowaniem i wyrobem biżuterii, więc zrobię dokładnie taką jaką będę chciała, nie muszę szukać i to jest największy plus). Jakie buty do tego? Czarne? Mam satynowe czarne szpilki i czarną satynową torebkę, tylko nie wiem, czy to nie za ciemno...
      • malainn Re: sukienka 10.02.11, 13:44
        W sobotę ją założę, więc zrobię zdjęcie na mojej sylwetce, może wtedy będzie lepiej ją widać...
    • sisigma Re: Mój ślub :) 18.02.11, 19:46
      Polecam Magię na Starym Mieście. Ładny lokal świetna obsługa i dobre jedzenie, też tam robiliśmy nasze przyjęcie i kilka innych spotkań okazjonalnych, rodzinnych i z pracy, nigdy się nie zawiedliśmy.
      Co do cen - nie będziesz miała większej różnicy i pogódź się z tym. Oszczędzasz na liczbie gości, orkiestrze i wynajmie sali, a nie cenie talerzyka. Poza talerzykiem trzeba dowiedzieć się co do tego, ile będą kosztować napoje i jakie, dodatki, ciasta, owoce. My mieliśmy przystawki i danie główne. Wszyscy najedli się po uszy, było miło i elegancko, nie płaciliśmy nic za salę, nic z góry. Opłata była kartą tego samego wieczora jak goście wyszli. Żadnych korowodów, nic. Gdybym miała podjąć decyzję drugi raz - nie zmieniłabym nic smile
    • say.you.will Re: Mój ślub :) 18.02.11, 22:49
      Dobrych parę lat temu byłam na przyjęciu w Złotym Ośle na Starówce - bardzo fajne miejsce, na pewno znasz, skoro jesteś z Lublina. Fajny lokal z uroczym patio na świeżym powietrzu, mi się bardzo podobało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka