Dodaj do ulubionych

Problem z zaproszeniem

12.03.11, 17:09
Jestem na etapie przygotowywania zaproszeń i mały problem.
Poradzcie proszę czy w zaproszeniu napisać oczywiście delikatnie że wolimy koperty zamiast prezentów.
Jak przyjmujecie takiego dopiski nie chcemy prezentów ale też nie chę aby to było wymuszone.
Pomóżcie proszę i napiszcie prosze swoje opinie na ten temat.
Dzięki
Agata
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Problem z zaproszeniem 12.03.11, 17:16
      Problem dyskutowany jakieś milion pińcet razy. Nie wypada. Niezależnie, czy w formie debilnego wierszyka, czy PS. "Dawajcie kasę!". Pisanie tego na zaproszeniu daje efekt, jakby wstęp na wesele był płatny.
    • niebieski_lisek Re: Problem z zaproszeniem 12.03.11, 17:28
      Ja też bym sobie darowała takie teksty. I tak zdecydowana większość gości da kasę bo to najprostsze rozwiązanie więc nie masz się czym martwić.
    • kobieta.z.pasja Re: Problem z zaproszeniem 12.03.11, 17:48
      Powiem tak... Gdy dostaję zaproszenie z takim wierszykiem to mi to nie przeszkadza. Może dlatego, że zawsze daję pieniądze więc nie jest to dla mnie problemem.
      Ale sama teraz zamawiałam nasze zaproszenia i jednak nie wpisałam podobnego wierszyka. Wiem, że część ludzi uważa, że to niekulturalne, więc dałam sobie spokój. Nie najważniejsze jest czy będą prezenty czy pieniądze, mimo iż wolałabym pieniądze.
      Rozgarnięci ludzie zapytają. Dostałam teraz zaproszenie bez "wskazówek" i przy okazji rozmowy zapytałam PM co wolą.
      Nie każdego stać, żeby dać 400 zł, a piękną haftowaną pościel za 150 zł już kupisz... Lepiej nie wprowadzać gości w zakłopotanie smile
      • an.i.ka Re: Problem z zaproszeniem 12.03.11, 18:16
        Wskazówek na zaproszeniu nie umieszczaliśmy, nikt nas o nic nie pytał, dostaliśmy TYLKO 2 prezenty ( w dodatku fajne). wink
    • noushka Re: Problem z zaproszeniem 12.03.11, 19:22
      U nas dalo sie to rozwiazac tak, ze poprosilismy o gift vouchers do konkretnego sklepu, gdzie pozniej sobie kupilismy stol i krzesla. Nie wiem czy w Polsce jest gdzies taka opcja?
    • marina111 Re: Problem z zaproszeniem 14.03.11, 15:37
      Ja bym nie napisała.
    • landora Re: Problem z zaproszeniem 14.03.11, 15:46
      Nie pisać, to nieelegenckie. Nas większość osób pyta, co byśmy chcieli dostać.
      • anielica.4 Re: Problem z zaproszeniem 14.03.11, 15:56
        Wielkie dzięki kobietki
        Macie rację w 100 %
        Nie piszemy
        • sajolina Re: Problem z zaproszeniem 14.03.11, 17:15
          Też uważam, że to nieeleganckie, zwłaszcza, że 90% gości jest na tyle rozsądna, żeby zapytać co byście chcieli dostać, to wtedy można zasugerować, że najlepszym wyjściem byłaby koperta. Tylko nie stawiajcie ludzi pod ścianą dając do zrozumienia, że nic innego niż koperta Was nie usatysfakcjonuje. I przygotujcie listę prezentów dla chętnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka