Dodaj do ulubionych

Zia86 wychodzi za mąż 8

• aneta-skarpeta Re: Slub w plenerze 28.03.11, 16:38
      ale do odbioru po 20 sierpnia, chyba juz zia zna ten namiar, chciala chyba u Tej dziewczyny ją zobaczyc na zywo- bo do paryza to za drogo bylo, zeby pojechac na samo oglądanie- to byl etap zamawiania very w barcysmile
    • zia86 Re: Slub w plenerze 28.03.11, 16:39
      Z tego co wiem to jest przedsprzedaz a poza tym pani stylistka odradza tak duza zmiane rozmiaru przy takiej sukni.
      • paniodawarii Re: Slub w plenerze 28.03.11, 16:45
        co tam stylistka, forum każe brać! wink
        • zia86 Re: Slub w plenerze 28.03.11, 16:54
          Dziewczyny ale po to jest forum zeby doradzic. smile Dajecie mi poglad na to jak goscie zareaguja na dana rzecz. Wiec biore sobie Wasze opinie, fachowe opinie stylistki plus opinie ludzi ktorzy znaja mnie bardzo dlugo( czyli rodzicow i przyjaciol) przepuszczam wszystko przez siebie i swoj poglad na dana rzecz i podejmuje decyzje. smile Ale jesli chcecie niespodzianke to nie ma sprawy. wink
    • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 28.03.11, 17:10
      A w ogóle to pochwale się Wam, że jeden problem estetyczny został rozwiązany. smile Dzisiaj udało się nie tylko uratować tę nieszczęsną dwójkę ale też udało się ją naprawić wizualnie. I prawdopodobnie obejdzie się bez licówek. smile
      • monikapers Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 28.03.11, 18:44
        to udalo sie czy sie nie udalo?
        bialy czy nadal czarny?
        i co to za magiczna metoda? u kogo bylas, napisz na priv, jesli jest OK, zastanawiam sie nad zmiana dentysty, a tyle sie "tego" namnozylo...
        • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 28.03.11, 19:05
          Udalo sie.smile Zabek jest jak nowy. Ja sie do konca nie znam na stonatologii ale ogolnie pan doktor kiedy w koncu uporal sie z tymi moimi kanalami jakies trzy tygodnie temu mi je wypelnil i zrekonstruowal tkanke w srodku zabka a dzisiaj zrekonstruowal sam zab plus dodal wlokna szklane.
          • kitka20061 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 28.03.11, 19:54
            To może pochwal się pięknym uśmiechem na forum. Niech i my się pocieszymy z Tobąsmile
      • malwina-4 Re: Ale kiedy ??? 28.03.11, 19:06
        Zia, kiedy zahaczylas o tego dentyste ?
        Przeciez Ty caly dzien tu nawijasz !
        Czytam watek jeszcze od czasu kafeterii i jestes z dnia na dzien coraz mniej wiarygodna.
        Szkoda mi jedynie pozostalych dziewczyn, bo inne watki nikna w cieniu Twoich banialuek.

To jakas zbiorowa psychoza - szukacie jej sukienek, butow, motyli - a Zia szczerzy kazdorazowo wiekszy usmiech.
        Gdzies tam tlumaczyla, ze to pasja i chce w przyszlosci otworzyc wlasny interes. Jak ma to funkcjonowac skoro Zia nie potrafi nawet zaproszenia na wlasny slub ulozyc wlasnymi slowami tylko na wszystko potrzebuje wsparcia/poparcia/ aplauzu....sad
        Juz widze jaki cyrk bedzie przy przysiedze malzenskiej tongue_out
        Paranoja !

Czy slub humanistyczny ma w ogole jakakolwiek wartosc prawna ?

Najwieksza zagadka jest dla mnie niejaki Mikojaj, jak facet mogl sie w cos takiego wplatac ?!
        • zia86 Re: Ale kiedy ??? 28.03.11, 19:30
          O 15. wink Naprawde nie pisze caly dzien i nie potrzebuje komputera zeby z Wami rozmawiac. W tym momencie jestem w pociagu do Krakowa. smile
          • monikapers Re: Ale kiedy ??? 28.03.11, 20:45
            Iiiiii, czyli denstysta nie z Krakowa, a to dziekuje
          • dentysta-to-ja Re: Ale kiedy ??? 29.03.11, 01:46
            Gratuluję wspaniałego lekarza stomatologa!
            Widocznie załatwił "sprawę" błyskawicznie, bo na forum są Twoje dzisiejsze posty z 14:40 i 16:51.
            Być może odpowiadałaś na fotelu dentystycznym. To z pewnością komfortowy gabinet i wolno się tak zachowywać. Ty płacisz i wszystko dla Ciebie! Brawo, tylko zupełnie niewiarygodnie.
            Z dobrego serca zwróciłam Ci uwagę na Twój problem z uzębieniem. Ale to przecież nie problem!
            Ważne są motylki na jeden dzień, a nie zdrowie i estetyka uśmiechu na całe życie.
            Przecież po ślubie (humanitarnym ! ! !) to już nic się nie liczy.
            A chłopina - mąż już na inną nie spojrzy, więc i Ty nie musisz o siebie dbać.
            No skora tak jest to winszuję dobrego samopoczucia.

• zia86 Re: Ale kiedy ??? 29.03.11, 02:23
              No i gdzie widzisz problem? Miałam wizytę na 15, przeważnie przed wyjściem gdzieś siedzę na komputerze. smile Cała wizyta trwała godzinę. O 16:15 było już po wszystkim, do domu autem podróż zajmuje 10 minut(jak się jedzie z moim ojcem to 7 wink) i już. Przyszłam, usiadłam i pisałam dalej.
              Dentysto, wygląd moje uzębienia jak to ładnie napisałaś nie był wynikiem zaniedbania a choroby z którą walczyłam od lutego zeszłego roku, zresztą nawet można w postach sprawdzić.
              • joanka-r Re: Ale kiedy ??? 29.03.11, 11:23
                ''Miałam wizytę na 15, przeważnie przed wyjściem gdzieś siedzę na komputerze. Cała wizyta trwała godzinę. O 16:15 było już po wszystkim, do domu autem podróż zajmuje 10 minut(jak się jedzie z moim ojcem to 7 ) i już. Przyszłam, usiadłam i pisałam dalej.''

przecież pisałaś, ze klikasz z pociągu.P)
                Zia czy Mikołaj nie jest zaniepokojony, ze ty praktycznie śpisz , jesz, i robisz wszystko inne z internetem w pobliżu? Praktycznie oprócz zakupów i 5 godzin snu , ty ciągle siedzisz i klikasz. Rozumiem, ze ktoś może być grafikiem komputerowym , to jego praca. Ale ty praktycznie, postawiłaś wsio na jedną kartę. Cały twój dzień kręci się wokół tej ceremonii!!!!! Czy choć przez godzinę dziennie myślisz o czymś innym a niżeli ślub? Żyjesz tym prawie 2,5 roku, zawaliłaś kolejne studia, nie pracujesz, nie zajmujesz się domem, nie masz dzieci, wszystko co robisz zamyka się w jednym zdaniu''Organizowanie slubu''.
                • zia86 Re: Ale kiedy ??? 29.03.11, 15:41
                  Tak, po 18 pisałam, że klikam z pociągu. Od 16:40 do 18:20 jest jeszcze sporo czasu na napisanie czegoś. Nie, nie jest zaniepokojony, robi to samo. wink Ale to, że ja piszę na forum nie znaczy, że nie robię innych rzeczy w tym samym czasie.
    • z_plus_z Ciekawostka 28.03.11, 18:34
      Otwierając czwarty wątek, Zia napisała: "W sumie poprzedni wątek przemknął niepostrzeżenie. Jesteśmy już po półmetku."

Czyżby było od początku planowane tylko osiem wątków, skoro czwarty był półmetkiem? wink
    • zia86 Zaproszenia 28.03.11, 21:53
      Wszystko wybrane! smile Dostaliśmy ostateczny projekt i zaproszenia ruszą niedługo do druku. smile Są śliczne.
      • kitka20061 Re: Zaproszenia 28.03.11, 22:17
        A nie pokażesz nam? Też byśmy chciały popatrzeć na to cudo.
        • madziorek889 Re: Zaproszenia 28.03.11, 22:35
          nie wyslesz na priv jak wcześniej ja chętnie zobaczę
          • zia86 Re: Zaproszenia 28.03.11, 22:54
            Nie wyślę na priv, bo na kopercie są nasze prywatne adresy ale pokażę print sc jak chcecie. smile Nie różni się wiele od wersji poprzedniej bo te uwagi, które im wysłaliśmy to tylko kosmetyka była.
            • bourlesque Re: Zaproszenia 28.03.11, 23:07
              ja też proszę o wysłanie smile
              • zia86 Re: Zaproszenia 28.03.11, 23:10
                Dziewczyny nie wyślę pdfa bo na kopercie jest nasz adres prywatny ale mogę Wam na chwile je pokazać na forum jak chcecie, chcecie? smile
                • mankencja Re: Zaproszenia 28.03.11, 23:12
                  Pewnie, ze chcemy
                  • zia86 Re: Zaproszenia 28.03.11, 23:17
                    Albo w sumie nie umieszczę na forum, bo teraz tak sobie pomyślałam, że nawet jak potem usunę zdjęcia to każdy będzie mógł ściągnąć tylko Wam je wyśle. smile Zaraz skończę je kopiować i zasłaniać prywatne dane i wyśle temu kto będzie chciał. smile Piszcie kto chce.
                    • ronalilly Re: Zaproszenia 28.03.11, 23:25
                      To ja standardowo w kolejce.
                      Gorzej, jak się znowu rozmyślicie w kwestii miejscówy wink
                    • lillyth Re: Zaproszenia 28.03.11, 23:42
                      ja poproszę
                    • zoye Re: Zaproszenia 29.03.11, 15:12
                      To jeśli można, ja również poroszę. Na gazetowego.
      • kati_p Re: Zaproszenia 28.03.11, 22:45
        Zia, wyślij mi na mail ostateczny projekt smile Bardzo jestem ciekawa, co w końcu wybraliście smile
        • anetazyjka Re: Zaproszenia 28.03.11, 22:55
          tez prosze na priv
    • zia86 Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:23
      Wysłałam na gazetowego, jeśli ktoś jeszcze chce to proszę krzyczeć. smile Opinie mile widziane choć my już projekt zatwierdziliśmy. smile
      • semihora Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:29
        To ja poproszę też smile
        • cashianna Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:41
          też poproszę
      • pinkmonkey Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:30
        to wyślij wink
        • majak21 Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:33
          ja tez poproszę na gazetowego
          • mankencja Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:35
            to ja tezsmile
      • anetazyjka Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:33
        ja poprosze
        • chocoladette Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:43
          Ja też poproszę smile
      • bourlesque Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:40
        bardzo się cieszę że zdecydowałaś się na tego małego motylka na kopercie, jest ślicznie i skromnie. ale pomiędzy Waszymi imionami będzie "and" czy "i" ?
        podobają mi się też motylowinietki. A podjęłaś decyzję co do kolorów winietek?
        • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:45
          Kolor winietek będzie taki jak wysłałam. smile Będzie i.
          • chloe30 Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:48
            Można prosić projekt?
            • lili-2008 Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:53
              również poproszę
              • angazetka Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:56
                I ja smile
            • kitka20061 Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:55
              A czemu ja nie dostałamsad
      • lili-2008 Re: Finalny projekt zaproszeń 28.03.11, 23:58
        Bardzo ładne.
        • angazetka Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 00:26
          Owszem, bardzo urocze i w dobrym guście.
          • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 00:29
            Dzięki. smile Cieszę się, że Wam się podobają. smile Proszę o dalsze opinie.
            • odsrodkowa Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 01:39
              Ładne, nie ma się do czego przyczepić smile Jestem ciekawa jak wyjdą już gotowe.
              • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 02:32
                Dzięki. smile Również jestem ciekawa, mam nadzieje, że dostaniemy jakąś fotorelacje z produkcji. wink
            • pinkmonkey Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 09:32
              bardzo ładne smile

mnie tylko razi, że Ul. w adresie hotelu jest z dużej litery (powinno być ul.) i że nie ma literki r. po dacie wink
              • semihora Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 09:35
                Ładne smile
              • mankencja Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 12:14
                e tam, r. nie jest obowiązkowe.

b. mi sie podobaja te zaproszeniasmile
                • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 15:43
                  Dziękuje. smile Cieszę się, że jednak Wam się podobają. wink
            • spicy_orange Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 19:28
              to ja też poproszę smile
      • odsrodkowa Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 00:04
        Poproszę smile
        • moiniak Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 00:19
          i o mnie Zia nie zapomnij smile
          Wyślij mi dane swojego dentysty, potrzebuje kogoś dobrego do zębów mamy.
      • pani.von.kreska Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 02:20
        ja także uprzejmie poproszę o te zaproszenia : )
        na gazetowy
        • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 02:34
          Niestety, wysyłam tylko stałym nickom a Twój nie wyskakuje w wyszukiwarce, ani nie kojarzę go z tego forum.
      • bramstenga Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 06:50
        Też poproszę, jeśli można.
        ~bramstenga
        • olinka88 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 08:35
          I ja poproszę na olinda@wp.pl smile
        • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 09:22
          Bramstenga wraca mi z gazetowego.
          --
          Nasza historia
          Nasza strona ślubna
          Mój blog z inspiracjami
          https://global.theknot.com/tickers/tt90421.aspx
          • bramstenga Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 09:58
            Bardzo przepraszam, już powinno być OK.
            ~bramstenga
            • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 10:04
              Nic się nie stało, już poszło. smile
              • bramstenga Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 10:16
                Dzięki.
                - małe "ą" jest niepolskie (ma ogonek w złym miejscu)
                - "I" między nazwiskami jest niewidoczne - lepiej wyglądałoby "oraz"
                - "lipca" powinno być małą literą
                - po "małżeńskiego" powinien być przecinek
                - niekonsekwencje w zapisie daty: najpierw miesiąc słownie, przy RSVP cyframi (co nie wygląda zbyt ładnie)
                - I kwestia fundamentalna: zaproszenie wprowadza w błąd - Twoja uroczystość nie jest "zawarciem związku małżeńskiego" (co jest terminem prawnym), IMO należałoby zmienić po prostu na "ślub"
                ~bramstenga
      • marissith Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 11:16
        Ja też poproszę na gazetowego smile
        • marissith Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 16:55
          bardzo ładne
          ale wytłumacz mi jak będziesz stawiać te motylkowe winietki, masz jakieś zdjęcie poglądowe jak to ma wyglądać?
          • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:01
            One będą na kieliszkach umieszczone, coś jak tutaj:

https://ny-image3.etsy.com/il_fullxfull.92955391.jpg
            • marissith Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:21
              ładnie to wygląda ale chyba jest mało czytelne wink
              też będę miała zaproszenia motylkowe ale zastanawiam się nad winietkami.
              Masz jeszcze jakieś motylkowe winietki? smile
              • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:27
                Do tego jest oczywiście plan stołów, myślę, że przy okrągłych stołach goście szybko się odnajdą. smile
              • marissith Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:28
                Zia może podeślij mi swoje motylkowe inspiracje na maila żeby nie zaśmiecać Ci wątku smile
            • sephia.septiembre Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:29
              to i ja dołączam grona ciekawych-czytająch
              Zia, jeśli nie jestes tylko socjologicznym projektem
              to doprawdy jesteś nadzwyczajna

nie udzielałm się dotąd tu na forum regularnie, choć może cos tam napisałam kilka lat temu pod innym nickiem, gdy sama brałam ślub
              ale przyuważyłam wątki Twoje Zia już dawnoo temu i od jakiegoś czasu czytam
              bo przyznam się, że jestm niezmiernie ciekawa, jak to się wszystko zakończy
              szkoda, że do Krk mam nie po drodze ; )

motylek fajny, tylko ja zwróciłabym uwage na rozmiar czcionki,
              i uważała, by jakiś zawijas nie zbliżał się zbytnio do tych kropeczek, tzn. aby zoptymalizować odległość pomiedzy czcionką a kropeczkami, w przeciwnym razie tworzy się dysharmonia
              • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:37
                Dzięki. smile
                A ten motylek nie nasz, tylko pokazywałam jak taka motylowa winietka wygląda umocowana. smile
            • semihora Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:41
              Motylek na kieliszku fajny, ciekawy, ale czy to warto? Będzie wyglądało ładnie przez chwilkę, potem goście to pozdejmują i będzie się walało po stolikach.
              • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:43
                Semihora tak samo jak z normalnymi winietkami, też się je odstawia potem. wink
                • semihora Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 18:03
                  Wiadomo. Ja w ogóle nie przepadam za winietkami, zbędny wydatek i tyle wink
                  • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 18:09
                    Ja uważam, że jednak dość duże udogodnienie dla gości i PM. smile Unika się konkursu typu wyścigi do celu i rzut przez całą salę torebką. wink Ja np. nie wyobrażam sobie nieustawienia winietek na okrągłych stolikach.
      • kati_p Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 15:16
        Zia, mam nadzieję, że zostawiasz sobie choć jedno zaproszenie na pamiątkę, bo bardzo bym je chciała zobaczyć na żywo. Czy dobrze rozumiem, że od środka papier będzie srebrny, a od zewnątrz granatowy?
        Czy to laserowe cięcie (motyle i kwiaty) będzie czymś podklejone (jak witraż) czy zostawione wycięte?
        Trochę mnie dziwi, że okładka taka zdecydowanie granatowa, a środek delikatnie różowy- wydaje mi się, że klimat okładki i środka jest niespójny przez tak dużą różnicę kolorystyczną. Być może to tylko wrażenie, a na żywo będzie super smile
        • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 15:49
          Kati zostawię. smile Tak będzie, zaproszenie ma jakby dwie okładki, które się na siebie nakładają jedną granatową a drugą srebrną. Kontrast na komputerze jest większy, na próbkach papieru wygląda to bardziej stonowanie.
          • zia86 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 16:22
            Czy ktoś nie dostał jeszcze a miał? Zwróciło mi od Karoli maila.
            • ja-koralik Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 16:38
              > Czy ktoś nie dostał jeszcze a miał? Zwróciło mi od Karoli maila.

ja big_grin
            • hhtp Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 17:29
              Czy ja również mogę prosić o projekt? Widziałam pierwszy projekt i teraz jestem ciekawa efektu końcowego smile
            • karola1008 Re: Finalny projekt zaproszeń 29.03.11, 18:55
              zia86 napisała:

> Czy ktoś nie dostał jeszcze a miał? Zwróciło mi od Karoli maila.
              No właśnie, ja nic nie mam smile. Nie wiem co się dzieje, w ogóle ostatnio coś mi skrzynka gazetowa nie działa.
              • karola1008 Zia, a mogłabyś 29.03.11, 19:31
                mi przeslać zaproszenie na kasia_ewa@poczta.onet.pl? To też jasmile
                • 1-aureus Re: Zia, a mogłabyś 29.03.11, 19:36
                  ja też poproszę o końcowy projekt smile
    • karenek Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 09:16
      Zia ja tez poprosze na gazetowegowinksmile
      • mirmunn o której dziś macie przymiarkę? 29.03.11, 09:29
        i mogę prosić namiary tego dobrego dentysty, co kanałówkę robi w 45 minut?
        sama bym tak chciała,
        • zia86 Re: o której dziś macie przymiarkę? 29.03.11, 09:41
          Mirmunn, zaraz idziemy. smile
          A nie kanałówkę tylko rekonstrukcje, kanałówkę to my od lutego tamtego roku robiliśmy z wszelkimi możliwymi odmianami tego leczenia. Na dwóch ostatnich wizytach zajmowaliśmy się estetyczną stroną tego ząbka.
          • mirmunn Re: o której dziś macie przymiarkę? 29.03.11, 09:49
            to tym bardziej poproszę namiar dentysty, bo sama mam odbarwiony ząb po kanałówce i chciałabym go poprawić - do tej pory dentysta mówił, ze tylko licówka a dzieki tobie zaoszczędziłabym na licówce, jeśl da się bez
      • inaa1 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 17:50
        też bym chętnie zobaczyła
    • zia86 103 dni 29.03.11, 09:39
      Zaraz lecimy wybierać garnitur. smile Jestem ciekawa jak to będzie. Dzisiaj też zapadną ostateczne ustalenia sukienkowe, nie wiem co robić. wink
      A wieczorem ostateczna bitwa ze smokiem. wink
      • mirmunn hello, odpowiesz mi? 29.03.11, 09:41

• viva_barca a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczyn 29.03.11, 11:16
          Tak jak pisalam kilka postow wyzej, dopiero wczoraj trafilam na to forum i przeczytalam co nieco.

Po kilku godzinach lektury jestem znuzona i mysle ze mi wystarczy.

Ciekawi mnie jedna rzecz:

Co Wy dziewczyny tu robicie???

Jedziecie po Zii, Wasze wypowiedzi sa pelne jadu i zazdrosci:
          - ze kogos stac na taka ceremonie,
          - ze sprawia jej tak ogromna przyjemnosc wybieranie motylkow, pie...k, fatalaszkow,
          - ze potrafi cieszyc sie zyciem i tym co lubi, ze portafi zyc tu i teraz, ze ma odwage realizowac marzenia, zyje beztrosko,
          - i co z tego ze trwa to trzy lata jak dziewczynie sprawia to ogromna radosc, to jej hobby wrecz?

Czesc z Was twierdzi, ze to mistyfikacja, ze Zia jest podstawiona przez gazete. Wiec po co bierzecie w tym udzial??
          Nie widzicie, ze same jestescie uzaleznione?

Zia nie pracuje, siedzi w domu i nie ma nic lepszego do roboty niz siedzienie na tym forum.

A Wy?
          Nie pracujecie?
          Nie macie rodzin?
          Nie macie co robic?

Czytacie jej wypowiedzi z zapartym tchem, pieklicie sie, jest to dla Was jak Big Brother jakis albo Moda na Sukces, ktora jest kiczowata, ale od ktorej nie mozna sie oderwac.

Twierdzicie, ze to kicz i badziew, ale dzielnie sledzicie watki miesiacami czy latami wrecz.

Twierdzicie, ze to dla Was to tylko dobra zabawa, cos do poczytania przy porannej kawie, a Zia jest chora, uzalezniona, infantylna.

A to? co to ma byc?- cytat:

"ale weźcie pod uwagę, dziewczynki,
          że jestem waszym krakowskim przyczólkiem i 9 lipca mogę cały dzien opalać się na ławkach pod Andel's i GK- wygodne są, z fajnego marmuru
          i zrobić relację na żywosmile"
          • laracroft82 Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 11:40
            viva_barca napisała:

> Tak jak pisalam kilka postow wyzej, dopiero wczoraj trafilam na to forum i prze
            > czytalam co nieco.

no widac ze tylko co nieco, to moze przeczytaj wiecej albo i wszystko to bedziesz bardziej w temacie, zanim poraz kolejny podniesiesz ton na pozostałe forumki
          • semihora Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 11:57
            > Nie widzicie, ze same jestescie uzaleznione?

Tak, jestem uzależniona od tej codziennej dawki absurdu. Liczę na to, że Zia moje smutne i pozbawione sensu życie (ach, jak ja jej zazdroszczę tej miłości do kolorowych motyli!) ubarwi kolejnymi wątkami, a to na planowaniu ciąży i emamie, a to na braku seksu w małżeństwie, a to na forum rozwodowym.
            • amantedelsole Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 12:23
              semihora napisała:

> > Nie widzicie, ze same jestescie uzaleznione?
              >
              > Tak, jestem uzależniona od tej codziennej dawki absurdu. Liczę na to, że Zia mo
              > je smutne i pozbawione sensu życie (ach, jak ja jej zazdroszczę tej miłości do
              > kolorowych motyli!) ubarwi kolejnymi wątkami, a to na planowaniu ciąży i emamie
              > , a to na braku seksu w małżeństwie, a to na forum rozwodowym.

Wiecie, co mnie nieco rozczarowało? Że po tym, jak na zię spadła fala krytyki (słusznej moim zdaniem), nagle większość się rzuca z prośbami o wysłanie projektów zaproszeń na maila. I po co to? Mnie by było wstyd najpierw tak zajadle krytykować, a potem nagle prosić się o pokazanie zaproszeń. Nie widzicie w tym jakiegoś zgrzytu? Jeszcze rozumiem, że proszą osoby, które podglądają ten wątek tylko ze względu na ślubne pomysły i inspiracje, ale nie, większość proszących o zaproszenie to osoby, które zajadle na zię naskakiwały a propos zmiany formy ślubu. Ja też uważam to za absurd (ślub humanistyczny znaczy), i nie ukrywam, że wchodzę na ten wątek, ponieważ to dla mnie rozrywka lekka, łatwa i przyjemna, a więc w związku z tym jakoś nie w smak by mi było po tym, co zii napisałam na temat jej ślubnych wymysłów, udawać, że mnie interesują jej motylki, zaproszenia, pierdółki i inne. No ale to ja. Tylko skoro oskarżacie zię o mitomanię i zaburzenia, po co w ogóle nakręcacie ją do dalszych wynurzeń (patrz 879 postów na temat tego, czy przypadkiem nie zmienić projektu, bo się forumkom nie podoba). Przyznam, że tego nie rozumiem. Wy nakręcacie machinę chyba bardziej niż zia.
              • semihora Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 12:49
                Czuję się wywołana, chociaż Twój post ma się do mojego nijak.

Krytyka swoją drogą, bo pewne zachowania Zii są - mówiąc brutalnie - głupie i wołają o pomstę do nieba, a zaproszenia od Ceci swoją drogą. Ja sama jestem ciekawa, na czym w końcu stanęło i czy zaproszenie od Ceci to naprawdę takie WOW, żeby bawić się w zamawianie z zagramanicy. Wiesz, dla mnie, maluczkiej, która nie ma pojęcia o wyrafinowanych ślubach i nowych modach, możliwość ujrzenia na własne oczy CECI to niezwykłe doznanie tongue_out tongue_out tongue_out I owszem, zaproszenia są ładne, ale ja bym sobie je odpuściła. Ale to ja, Zia ma inne poglądy i dobrze.

> egoś zgrzytu? Jeszcze rozumiem, że proszą osoby, które podglądają ten wątek tyl
                > ko ze względu na ślubne pomysły i inspiracje,

A może krytykujące też czytają, bo szukają inspiracji? Krytyka nie wynika z chęci dokopania Zii.
                • amantedelsole Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 12:59
                  semihora napisała:

> Czuję się wywołana, chociaż Twój post ma się do mojego nijak.

A czemu ma się nijak? Napisałaś przecież, że to dla Ciebie super rozrywkasmile I ja o tym właśnie piszę w moim poście, dodając jedynie kilka przemyśleń na temat stosunku forumek (mojego też oczywiście) do samej zii oraz do jej przygotowań.
                  ja nikogo nie chcę atakować, tylko jakiś we mnie niesmak wywołują te wszystkie niemiłe komentarze, a potem proszenie się o pokazanie projektu zaproszeń. I tyle.
                  • semihora Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 13:17
                    a potem proszenie się o pokazanie projektu zaproszeń.

Bo ja wiem, czy to jest proszenie się... "Proszę" to forma grzecznościowa, więc się jej używa, a Zia sama z siebie chce pokazać zaproszenia i nie trzeba jej namawiać smile Chciała je nawet wkleić na forum, ale potem zmieniła zdanie, bo przyszło jej do głowy, że ktoś to może zapisać i potem pokazywać innym. Widocznie w przypadku rozsyłania mailem takiego zagrożenia nie ma wink

A swoją drogą to dla mnie też jest zastanawiające, że Zia olewa krytykę. Bardzo spokojnie do tego podchodzi: albo tłumaczy, albo ignoruje i zmienia temat. Ja bym nie wytrzymała na jej miejscu.
                    • blue.bluebell Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 13:47
                      > Widocznie
                      > w przypadku rozsyłania mailem takiego zagrożenia nie ma wink

Ależ jest. Tylko inne osoby odpowiadają za upowszechnianie. Ziaja wysyła na priva - czyli teoretycznie pokazuje bliskim znajomym, nie w celu upubliczniania, tylko prywatnie. Jeśli ktoś pchnie to dalej, to nie Ziaja, tylko ten ktoś. Oczywiście, od kłócenia się o takie detale są potem prawnicy smile
                      • semihora Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 14:04
                        blue.bluebell napisała:

> > Widocznie
                        > > w przypadku rozsyłania mailem takiego zagrożenia nie ma wink
                        >
                        > Ależ jest. Tylko inne osoby odpowiadają za upowszechnianie. Ziaja wysyła na pri
                        > va - czyli teoretycznie pokazuje bliskim znajomym, nie w celu upubliczniania, t
                        > ylko prywatnie. Jeśli ktoś pchnie to dalej, to nie Ziaja, tylko ten ktoś. Oczyw
                        > iście, od kłócenia się o takie detale są potem prawnicy :

Ale ja nie kwestionuję tego, że jest i właśnie dlatego dałam emotkę. To było takie nieco ironiczne stwierdzenie.
                        A zagrożenie tym bardziej jest, że Zia wysyła prawie każdemu chętnemu, byle tylko nick z grubsza kojarzyła. A net nie jest miejscem przyjaznych i taktownych ludzi. Ja zaproszeń nikomu nie udostępnię, ale przecież Zia nie ma gwarancji, że tak będzie i że wszyscy będą się tak zachowywali.
                        • blue.bluebell Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 14:51
                          > To było ta
                          > kie nieco ironiczne stwierdzenie.

No wiem, też dałam smile

• amantedelsole Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 13:48
                      semihora napisała:
                      > A swoją drogą to dla mnie też jest zastanawiające, że Zia olewa krytykę. Bardzo
                      > spokojnie do tego podchodzi: albo tłumaczy, albo ignoruje i zmienia temat. Ja
                      > bym nie wytrzymała na jej miejscu.

Ja też bym nie wytrzymała, więcej nawet, zaszyłabym sie gdzieś z dala od neta i odchorowała całe to zamieszaniesmile
                      No dobra, może źle się wyraziłam z tym proszeniem się. Chyba dlatego, że jakoś nie mogę się pogodzić z tym, że po wielopostowej dyskusji dotyczącej naprawdę ważnych spraw (forma ślubu etc) wracamy do motylkowych bzdurekbig_grin
                      • semihora Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 14:07
                        Chyba dlatego, że jakoś
                        > nie mogę się pogodzić z tym, że po wielopostowej dyskusji dotyczącej naprawdę w
                        > ażnych spraw (forma ślubu etc) wracamy do motylkowych bzdurekbig_grin

Głową muru nie przebijesz wink Nie pozostało nic innego jak tylko wrócić do bzdurek, wszak motyle bez zmian tongue_out
              • skorek Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 16:41
                amantedelsole napisała:

Że po tym, jak na zię spadła fala krytyki (
                > słusznej moim zdaniem), nagle większość się rzuca z prośbami o wysłanie projekt
                > ów zaproszeń na maila.

a zauważyłaś, że Zia i tak wszystkim wysyla ?
                nie bądź taka bardziej Zia-owa, niz Zia jest sama uncertain
          • lili-2008 Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 12:18
            Sorry, ale co cię to obchodzi?
            Siedzimy tu, bo mamy na to ochotę i prawo tego nie zabrania.
            Każdy może napisać, co myśli - również my.
            Każdy ma prawo spędzać czas, jak chce - również my.
            Więc łaskawie odstosunkuj się i po sprawie.
            • blue.bluebell Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 13:04
              Skoro "każdy [...] również my" "może napisać, co myśli" to również i ona, nieprawdaż? smile
              • lili-2008 Re: a teraz pytanie do wszystkich innych dziewczy 29.03.11, 14:52
                A czy ja jej zabraniam komentować?
    • viva_barca zapytanie do Zia 29.03.11, 09:46
      Witaj Paula, wczoraj trafilam na to forum i tak sobie poczytalam niektore wypowiedzi.
      Musze przyznac, ze wszystko wyglada imponujaco.

Chcialabym sie Ciebie o cos zapytac, tak z ciekawosci, jesli nie masz nic przeciwko.

Rozumiem, ze wesele sfinansujecie spadkiem po babci.

Rozumiem, ze slub i wesele to najwazniejszy najcudowniejszy jedyny dzien w zyciu i chcecie by wszystko bylo idealne i wspaniale, ale to tylko JEDEN dzien.

Po weselu czeka Was proza zycia..

Czy nie lepiej urzadzic skromnego wesela, a pieniazki zainwestowac np w mieszkanie?

No chyba ze macie juz wlasne lokum... pytam, bo ja wolalabym kupic dach nad glowa czy tez powiekszyc terazniejszy byt i miec cos wiecej, niz tylko jeden wspanialy wypasiony dzien...

• zia86 Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 10:04
        W najbliższej przyszłości(myślę, że około roku) myślę, że uda nam się też zdobyć mieszkanie. smile Wyznajemy zasadę jedno marzenie na raz i wszystko po kolei. smile
        • madziorek889 Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 10:11
          ja też bym chciała zobaczyć zaproszenia
          • karola1008 Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 10:43
            Mogę poprosić o zaproszenia? NA gazetowego.
            • katmiller Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 15:19
              Ja też poproszę o wysłanie smile
        • agata_abbott Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 10:26
          Jak sobie czasem pomyślę, że w ciągu najbliższego roku to może zacznę dopiero myśleć o kredycie na 30 lat, to patrzenie na postrzeloną Zia zaczyna mnie irytować...
        • agata_abbott No dobrze, czemu wycięto mój post? 29.03.11, 11:04
          Hmm? Nie był ani niegrzeczny, ani nie odbiegał tematycznie od innych postów, nie był też reklamą??
        • lanckoronska Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 11:47
          Już długo, długo czytam wątek zia. Wypowiadam się wyłącznie wtedy gdy ma to jakiś cel. Przez ostatni tydzień mnie nie było i widzę że strasznie dużo się pozmieniało (ślub humanistyczny). Wprawdzie dla mnie to jakiś kosmos, ale i tak sądzę, że zia istnieje, ślub się odbędzie vera miała być - ale jak to często bywa przy organizacji spektakularnych rzeczy - coś tam nie wyszło, zwłaszcza że polskie realia są jakie są. Nie rozumiem tylko co daje Dziewczynom wyszukiwanie kłamstw/prawd/rozbieżności. Żadna z nas nie jest w skórze zia. Opieramy się na jakichś szczątkowych informacjach. Przecież zia nie ma obowiązku informować wszystkich o wszystkim podając przy okazji czas, miejsce razem z synchronizacją czasową i dowodami na to że mówi prawdę. Często wytyka się tej dziewczynie infantylność, nawet głupotę, cokolwiek. Ale to nie nasze życie, nie nasze pieniądze. Po co udowadniać komuś, że sukienki w ogóle nie miało być, że narzeczony powinien zrezygnować itp. Zajmijmy się swoim życiem/narzeczonym/mężem czy czym tam. Ja czytam ten wątek żeby pooglądać inspiracje, suknie, weselne pomysły. Stąd dowiedziałam się o Ceci, JP, STD i milionie różnych innych rzeczy - jasne że nie wszystkie mi się podobają, nie wszystkie chciałabym mieć, na wiele z nich też mnie po prostu nie stać. Ale po co robić takie offtopy? Czy komuś będzie się lepiej żyło jeśli udowodni,że zia jest avatarem, reklamą ... ( w miejsce kropek wpisz coś wedle uznania). Ja się cieszę,że taki wątek jest ale może po prostu przejdźmy do tematyki ślubnej a nie wyliczajmy komuś ile czasu zajmuje mu przejście od dentysty do komputera.

a poza tym zia, czy możesz mi przesłać na gazetowego projekt zaproszeń?
          • joanka-r Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 14:12
            Jeden ogląda'' modę na sukces ''a drugi czyta wątki ziasmile
          • zia86 Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 15:39
            Dokładnie. smile To, że ja na forum piszę duże, to nie znaczy, że piszę absolutnie wszystko, bo byłoby to po prostu realnie niemożliwie. Nie wiem może twittera sobie założę i tam będę pisać, co, gdzie i o której żeby nie było, że znowu Wam czegoś nie mówię. wink
            • kati_p Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 15:47
              O widzisz, fajny pomysł wink Tylko nie zakładaj foursquare, bo by cię jeszcze kto napadł smile Btw ciekawe jak szybko zostałabyś majorem galerii krakowskiej wink
        • zawsze-dorzro Re: zapytanie do Zia 29.03.11, 15:23
          A jak się zdobywa mieszkanie? Przepraszam że zapytam niegrzecznie. Tak jak pieniądze na ślub?
    • slimakpokazrogi Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 13:44

Witam wszystkich serdecznie!
      Przyznaje się , że dołączam do grona śledzącego losy zii. Od dwóch dni przebijam się przez wątki historyczne i proszę o pomoc w dotarciu do pierwszych trzech (bo rozumiem, ze tyle było). Mam wszystkie od "zia wychodzi za mąż 2". Z góry dziekuję.
      Co do samej oceny sytuacji, to niestety często spotykam się, ze jak ktoś wydaje duzo pieniędzy to trzeba go obsmarować... bo sie mu po prostu zazdrości. Nie ma potrzeby czepiania się , ze zia nieodpowiednio zaplanowała sobie życie - jej życie, jej pieniądze , jej ślub w końcu. Moje życie jest całkiem inne (w wieku 25 lat miałam już dobrą pracę i mieszkanie BEZ kredytu, a za sobą wesele za... 6 tys. zł) ALE nie neguję czyjegoś wydawania pieniędzy tylko dlatego, ze jest inne niż moje. A wesela samego zazdroszczę, bo tez mam ciągoty do pompy i rozmachu, ale jestem zbyt praktyczna niestety, żeby na tego tyou wydarzenie tyle wydać.
      A poza tym sama zia jest osobą ujmująco grzeczną, co przy tej ilości krytyki naprawdę zasługuje na oklaski.
      • mallina Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 14:37
        Zia jest po prostu w pracy, zarabia na swoj slub/wesele/przyjecie, trudno aby byla niemilawink
        • malinowa666 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 15:32
          zie jesli moge tez poprosze projekt zaproszensmile
          • madziorek889 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 15:37
            mnie się podobają zaproszenia a winietki jeszcze bardziej. ale mam nadzieję że masz możliwość zmiany żeby "ul". była z małej i te "ą" polskie ale tak to żadnych zastrzeżeń bardzo ładne. a wy też zamówiliście menu i plan stołów u nich?
            • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 15:47
              Tak zamówiliśmy wszystkie inne akcesoria, ale oni najpierw robią zaproszenia żeby potem resztę poligrafii do nich dopasować. Z tego co pamiętam z harmonogramu prac to niedługo powinniśmy otrzymać też pierwsze projekty innych akcesoriów. Zamówiliśmy oprócz zaproszeń winietki, menu, plan stołów, plany ceremonii i karteczki do bufetów. smile
              • slimakpokazrogi Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 16:03
                no ja niestety pewnie zdjęcia zaproszenia nie dostanę, bo ja tu nowa...
                no cóż , trudno, przezyję...
                czekam na nastepną rzecz do wybierania/komentowania, bo nie chcę, zeby było, że przyszłam tu światopoglądowo się uskuteczniać. Mam nadzieję, zia, ze nie będziesz teraz juz wszytkiego tylko na priv wysyłać....
                • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 16:09
                  Nie, tylko niektóre projekty na priv wysyłam. smile Ale jeszcze parę rzeczy do wyboru zostało. wink
            • inaa1 Re: Zia86 wychodzi za mąż 8 29.03.11, 18:06
              jak dla mnie trochę przeładowane - inicjały giną wśród motyli.
              ale projekt koperty ładny.
    • z_plus_z Wpłatomat weselny 29.03.11, 16:54
      Podobał mi się pomysł rzucony jakoś w 4. wątku - wypożyczenie wpłatomatu na wesele zamiast "klatki na koperty". To było kapitalne, czemu więc Zia z niego zrezygnowałaś? smile
      • pina_colada88 Re: Wpłatomat weselny 29.03.11, 17:20
        Mogę poprosić o zaproszenia? wink
    • zia86 Garnitur 29.03.11, 17:57
      Tak jak pisałam poszliśmy dzisiaj zamówić garnitur dla Miko. smile Zostaliśmy przyjęci niezwykle miło i profesjonalnie. Pan od razu spojrzał na narzeczonego i wiedział co mu dobrać. wink Garnitur będzie granatowy, materiał jest piękny, ciemny granat, matowy, jednorzędowy. Do tego zgodziliśmy się na kamizelkę! Coś niesamowitego. wink Będzie srebrna, ale tylko ubrana na ślub. Do tego biała koszula i granatowy krawat, krócej wiązany. Pan wielka klasa i profesjonalizm, jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru i wiem, że Miko będzie mieć świetnie skrojony i dopasowany garnitur. smile Pierwsza przymiarka po świętach! big_grin
      • kati_p Re: Garnitur 29.03.11, 18:06
        O, jednak nie czarny! To chyba dobrze smile i w kolorach przewodnich wink
        • zia86 Re: Garnitur 29.03.11, 18:07
          Dokładnie, zupełnie przypadkowo nam pod kolory się dopasował. wink
          • anetazyjka Re: Garnitur 29.03.11, 18:16
            A ile taka pelna przyjemnosc kosztuje? Oczywiscie mozesz odpisac na priv.
            • aneta-skarpeta Re: Garnitur 29.03.11, 18:18
              granatowy garnitur bardzo fajnie, ale nie jestem pewna jednej rzeczy

koszula ma byc pod kolor sukni- wiec nie bedzie biala/zimna, tylko w odcieniu jasnego kremu, kosci sloniowej etc

i jak to bedzie wspolgralo ze srebrną kamizelką?
              • zia86 Re: Garnitur 29.03.11, 18:20
                Koszula będzie biała.
                • aneta-skarpeta Re: Garnitur 29.03.11, 18:24
                  nie bedzie jednak dobierana pod kolor sukni?
                  • angazetka Re: Garnitur 29.03.11, 19:07
                    Na razie jeszcze nie ma koloru sukni wink
          • aaguszka Re: Zaproszenia 29.03.11, 18:27
            ZIA, ja też poproszę o zaproszenia na gazetowego. Wstpne projekty wydawały mi się do siebie bardzo podobne, na tyle, że nie byłam w stanie wskazac faworyta, jestem więc ciekawa końcowego efektusmilePozdrawiam. Ps. winietki z klasą, bardzo mi się podobają, dobrze, że będą umieszczone na kieliszkach, zajmią mniej miejsca, nie zginą wśród łyżek, serwetek itp.
            • kobietka776 Zaniepokoiłam się! 29.03.11, 18:45
              Zia, nie studiujesz już prawa?!!!!!
              Nutka chyba pisała, ze zawaliłaś...???
              K.
              • aneta-skarpeta Re: Zaniepokoiłam się! 29.03.11, 19:06
                kobietka776 napisała:

> Zia, nie studiujesz już prawa?!!!!!
                > Nutka chyba pisała, ze zawaliłaś...???
                > K.

ooo
      • slimakpokazrogi Re: Garnitur 29.03.11, 18:42
        jak dla mnie super, że krawat nieczarny - też jakos mi to nie pasowało... a co do koloru koszuli i sukni - to nie obawiasz się , ze suknia suknia będzie w tym zestawieniu wyglądać na "brudnawą" ? No i jeszcze - co połączy Wasze stroje, w jaki sposób będziecie "pasować" do siebie? Bo jakoś te kolory to raczej zgrzyt... Ja oczywiście mogłam pominąć jakąś koncepcję, bo jeszcze nie wszystko przeczytałam... więc , proszę, mnie uswiadomsmile
        • zia86 Re: Garnitur 29.03.11, 20:18
          Połączy nas granat/szafir, który jest naszym kolorem przewodnim. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka