Dodaj do ulubionych

prezent od świadka

08.06.11, 11:03
Dziewczyny może podpowiecie co świadek (brat) moglby dac w prezencie młodej parze?
i nie chodzi mi tu o prezenty typu pralka, lodowka, koperta.

raczej o sympatyczna niespodzanke.
planowalismy podarowac hand mejd ksiege gosci. niestety pomysl upadl, bo maja juz zamowiona, zaklepana, wiec druga to juz przesada.

podrzucicie jakimiś pomysłami? co by was ucieszylo? albo co dostaliscie? (jezeli zagladaja tu jeszcze po slubie smile)
Obserwuj wątek
    • beberebe Re: prezent od świadka 08.06.11, 11:11
      a fotoksiążkę?
      • ga_lapagos Re: prezent od świadka 08.06.11, 11:13
        My dostalismy od naszej swiadkowej najromantyczniejszy prezent- tandem smile
        • yamot Re: prezent od świadka 08.06.11, 11:18
          ga_lapagos napisała:

> My dostalismy od naszej swiadkowej najromantyczniejszy prezent- tandem smile

pomysl genialny! niestety w tym przypadku nie zda egzaminu. PM z tych, ktorzy jako jedyny srodek transportu uznaja samochod i w efekcie bylaby to tylko zwalidroga w ich i tak malutkim mieszkaniu.
          • ga_lapagos Re: prezent od świadka 08.06.11, 11:24
            a rozumiem! to moze jakas prezentacje zdjec na weselu, mnie one sie juz przejadly, bo ostatnio sa wszystkich imprezach na ktore chodze, no ale moze u Was sie pomysl sprawdzi smile

ja zrobilam kiedys Pm taki prezent, kupilismy album i wlozylismy kilka ich zdjec chronologicznei i potem wlozylismy tylko kartki do pustych stron: zdjecie dzien po slubie, w podrozy polsubnej, pierwsza rocznica, druga rocznica itp.

sa tez strony gdzie mozna zrobic jakby pierwsza strone gazety np. wyborczej i napisac artykuly o PM, takie jakies smieszne wywiady z rodzicami czy cos.
            • ewul100 Re: prezent od świadka 08.06.11, 11:54
              Mi się ten pomysł z gazetą bardzo podoba. Trochę pracy kosztuje, ale pamiątka świetna!
              • ga_lapagos Re: prezent od świadka 08.06.11, 16:07
                Pomysl z gazeta zrobilismy babci meza na 80te urodziny, wyszlo przezabawnie, by wypisywalismy rozne fakty z jej zycia i przeprowadzalismy wywiady z jej znajomymi. Babcia na poczatku myslala, ze to prawdziwe wydanie by nie mogla zrozumiec jak to zrobilismy. Bylo z tym smiechu!!
                • ewul100 Re: prezent od świadka 09.06.11, 11:06
                  Takie prezenty są naprawdę najlepsze. My kiedyś ze znajomymi daliśmy przyjaciółce kolaż w antyramie ze zdjęciami, obrazkami, komentarzami i jej śmiesznymi tekstami. Ja dostałam kalendarz ze zdjęciami i pozaznaczanymi "ważnymi" datami smile
                  Myślę, że takie prezenty są najlepsze, bo jak się je ogląda i czyta to po latach to aż się łezka w oku kręci.
      • yamot Re: prezent od świadka 08.06.11, 11:19
        beberebe napisała:

> a fotoksiążkę?

o! do przemyslenia smile
        • picaflor Re: prezent od świadka 08.06.11, 18:22
          A może wypasiony, grawerowany korkociąg? Ten pomysł może wydawać się banalny, ale ostatnio dostaliśmy taki od mojego brata pod chionkę i teraz jak otwieramy wino, to zawsze się uśmiechamy do tego korkociągu. Tylko, że to była historia - brat miał z nas polewkę, że cały czas pijemy wino, od lat mieszkamy razem i nieźle zarabiamy, ale butelki otwieramy uparcie widelcemsmile Oczywiście wiele rzeczy mieliśmy poplamionych, bo czasem trzeba było wbić korek i robiła się fontanna, a czasem piliśmy z fragmentami tych korków...

Może pójdź tym tropem i zastanów się, czy twoi znajomi nie miają jakichś takich "dziwactw", które w łatwy sposób można rozwiązać...

A może marzą o gramofonie?

Może nie mają patelni i smażą w garnku?

Albo w tym ich samochodzie brakuje jakiegoś kluczowego elementu?

Oczywiście fotoksiążka też fajny pomysłsmile
    • amj6 Re: prezent od świadka 09.06.11, 10:45
      my ostatnio kupiliśmy siostrze męża sztućce z grawerem inicjałów ich imion - wyszło rewelacyjnie, a wiadomo że nawet jeśli ktoś razem już jakiś czas jest, lub nawet razem mieszka to niekoniecznie ma taki elegancki komplet sztućców na 12-os - przyda się na spotkania rodzinne, nie zniszczy się (jak to jest w przypadku sprzętu elektronicznego), i będzie fajną pamiątką
    • yamot Re: prezent od świadka 09.06.11, 11:53
      dzieki dziewczyny smile

pomysl z korkociagiem i z ta historia w tle - przeswietny! musze pokombinowac w tym kierunku.
      gazeta tez mi sie strasznie podoba podoba.

co do sztućcow - nawet z grawerem - jestem przeciwna ogolnie kupowaniu na sluby jakichkolwiek elementow wyposazenia (chyba ze jest lista prezentow i dokladnie mam opisane co, jakie, ktore).
      wiadomo kazdy ma inny gust i pozniej PM maja wyposazenie kazde z innej parafii. kolezanka sie poplakala po slubie jak sie okazalo, ze dostali w prezencie lodowke (biala), zmywarke (srebrna) i zastawe stolowa na 24 os kompletnie nie w ich guscie.
      miala zaplanowana wymarzona kuchnie, goscie podlapali, postanowili 'pomoc' - i trzeba bylo na gwalt zmieniac szafki, zeby zrobic sprzet w zabudowie.
      mogla sprzedac, ale na tym juz sie tez kase traci, a kupowac druga lodowke jak nowka stoi - no bez sensu. a zastawy nie wyjela ani razu, bo parszywie brzydkie, a wyrzucic czy podarowac komus - nie bardzo, bo prezent.

dlatego tez my dajemy koperte (na szczescie sami nawet o to prosza) i chcemy do tego dolozyc sympatyczny drobiazg smile
      • amj6 Re: prezent od świadka 09.06.11, 12:12
        no cóż - uważam, że dalsza rodzina i znajomi to jak najbardziej kasa nie prezenty
        ale była chyba mowa o świadku i bracie w jednym - sztućce zwykle są do wybory klasyczne lub nowoczesne, więc ktoś taki powinien znać chyba tak ogólnie gust Państwa młodych wink co innego daleka ciotka a co innego brat ;p

powodzenia z prezentem

• yamot Re: prezent od świadka 09.06.11, 12:14
          no o bracie mowa, ale to o niczym nie swiadczy wink

ja swojego rodzenstwa gustow w temacie sztuccow nie znam wink no i jeszcze trzeba brac pod uwage 'druga polowe'
          no nie ma lekko smile
          • sajolina Re: prezent od świadka 09.06.11, 17:07
            A skąd wziąć korkociąg z grawerem?
            • picaflor Re: prezent od świadka 09.06.11, 22:05
              Korkociąg odzielnie, grawer odzielniesmile Nasz chyba ze stali nierdzewnej jest i grawerowany u jubilera pewnie. Można też kupić z drewniną rączką i zanieść do np. okolicznego rzeźbiarza, albo samemu specjalnym dłutkiem.
    • ewul100 Re: prezent od świadka 10.06.11, 08:05
      A może zakładka do książki z grawerem, jeśli lubią czytać. Ja swojemu N zamówiłam taką na Mikołajki i wyszła bardzo ładnie.
      • ewul100 Re: prezent od świadka 10.06.11, 08:16
        Ta firma , gdzie ja zamawiałam nazywa się artmagic (jak się wpisze w google to pierwsze co wyskakuje). Widzę, że oni robią różne rzeczy z grawerem, do wina też smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka